Találatok a következő kifejezésre: A 12 uh-on azt mondta (16 db)

12 hetes UH-on azt mondta a doki, hogy kisfiú. Teljesen beleéltem magam, erre most 20hetesen azt mondja kislány. Természetesen nagyon örülök neki és ugyan úgy várom csak kicsit csalódott vagyok. Más is járt így? Ugye ez gyorsan elmúlik és megszokom?

Legjobb válasz: Szia Sajnos ez elõfordul fõleg ha 12 hetesen "tippelgetnek" de azért még a kislányba se éld bele magad teljesen nekem 18 hetesen azt mondta a doki lánynak tippelné 23 hetesen azt mondta lány de még mindig nem éltem bele magam 28 hetes uh-n ismét lányt mondott nah most már bele élem magam. Én akkor lettem volna csalódott ha fiút mond de persze amikor a kezembe tartom a fiamat hát elõtte akármennyire lányt szerettem volna biztos nem cserélném el :)

Szia Sajnos ez elõfordul fõleg ha 12 hetesen "tippelgetnek" de azért még a kislányba se éld bele magad teljesen nekem 18 hetesen azt mondta a doki lánynak tippelné 23 hetesen azt mondta lány de még mindig nem éltem bele magam 28 hetes uh-n ismét lányt mondott nah most már bele élem magam. Én akkor lettem volna csalódott ha fiút mond de persze amikor a kezembe tartom a fiamat hát elõtte akármennyire lányt szerettem volna biztos nem cserélném el :)
Ajánlom a 4D ultrahangot! Ott tuti megmondják, és tök jó látni nem olyan mint a "sima" ultrahang, én 20 hetesen voltam! Sok sikert!!!
Én annyira fiút akartam, de annyira! A párom azt mondta, h lány lesz "csakazértis", én meg majdnem megsértõdtem, h h lehet ilyen! :D Erre kiderült, h tényleg kislány. Elõször nagyon csalódott voltam, sõt, titkon még elég sokáig. Sok ember megkérdezte, h mi lesz, én mindig mondtam, h valószínû, h lány, bár én nagyon szerettem volna fiút (ezt mindig hozzá kellett tennem). Aztán a ruhácskákat nézegetve egyre inkább beletörõdtem, azt mondtam, h mindegy, csak egészséges legyen. Egy kislány meg amúgy is apás kicsinek, majd késõbb meg csinálunk csajos napokat (õ+én). Aztán megszületett a lányom, és azóta szerelmes vagyok. 1000 fiúért vagy másik kislányért nem cserélném el! :)
Szia! Nekem pont fordítva volt.24 hetes kismama voltam amikor azt mondta a doki, hogy kisfiú, 28 hetesen talán kislány, a következõ UH-on már "hááát kislány".36 hetes Uh-on már egyértelmû volt, hogy lány-és az is lett!! Boldog babavárást!!!
Szia! A 12. héten még nem 100%-ra állapítják meg a baba nemét. Az ismeretségi körömben az is elõfordult, hogy az utolsó percig azt mondták, hogy kisfiú, aztán mikor megszületett kislány lett belõle. Azt hiszem õk nem mentek el 4d ultrahangra. Na az volt a nagy meglepetés. Hidd el csak váratlanul ért a dolog, de akkor is a te kisbabád lesz. :) 35 hetes kismama
Nekem a 4D-s ultrahangon sem tudták biztosra megmondani! Elõtte talán-lány volt, ott mintha-fiú-t mondtak. Úgy vittek császározni, h amikor kérdezte a szülésznõ, mi lesz a baba neve fiú és lánynevet is mondtam :D még az orvosom is meglepõdött, h még mindig nem derült ki :D M.
Nekem annak idején a 16. hétnél azt mondták, hogy kislány. Mivel elsõ babás voltam, mondtam, hogy mindegy, csak egészséges legyen! Tényleg csak az egészségével törõdtem, de ahogy teltek a napok egyszerûen beleszerettem a kislány gondolatba, már nézegettem, milyen ruhákat fogok majd venni! :) Erre a 18. héten egy másik orvos közönnyel és nyersen odavágta, hogy kisfiú! Na bumm! Örültem, hogy minden rendben a babóval, de egyben csalódott is voltam... Lehet, hogy inkább az volt a baj, ahogy odavágta a doki, a modora. A 4D-s UH biztosra mutatta, hogy kisfiam lesz, így is lett. 4D után már beleszerettem (addig nem mertem) a kisfiú gondolatba is! :) Most, hogy már megvan a baba, el sem tudom képzelni, milyen lenne, ha kislány lenne! :) Semmiért nem cserélném õt el!

A 12 hetes uh-on azt mondta a doki, hogy a méhlepény a hátsó falon tapadt. A 18-20hetes genetikai uh-n meg azt, hogy a lepénytapadás a mellső falon. Van ennek valami jelentősége?

Ha igen mi?

Legjobb válasz: Nemrég volt egy egyanilyen kérdés... A hátul tapadt lepény a legideálisabb, az elöl tapadtnak önmagában nincs jelentõsége, csak ha lent van és esetleg eléri a méhszájat. Figyelni fogják a lepény helyét, ahogy nõ a méh, nem lesz probléma. Szerintem mindig kérdezz rá az orvosnál, megnyugtató válaszokat fog adni. Jó babavárást!

Nemrég volt egy egyanilyen kérdés... A hátul tapadt lepény a legideálisabb, az elöl tapadtnak önmagában nincs jelentõsége, csak ha lent van és esetleg eléri a méhszájat. Figyelni fogják a lepény helyét, ahogy nõ a méh, nem lesz probléma. Szerintem mindig kérdezz rá az orvosnál, megnyugtató válaszokat fog adni. Jó babavárást!
Elvileg a lepény nem vándorol, mármint egyik oldalról a másikra. Fura :-) Igazából nincs jelentõsége. Azért kérdezz rá a következõ ultrahangon, csak hogy tudd, amúgy tényleg semmi gáz.

Ikerterhes vagyok. A 12. heti uh-on azt mondták, hogy az egyik babának a tarkóredője 1, 7, a másiké 2, 6. Aggódjak?

Elküldtek genetikushoz, ? is lemérte, megnézte van orrcsonjuk, de azért kell mennem magzatvizvételre, ami 4 hét múlva van. Addigra totál kikészülök. Kombinált teszt, integrált tesz ikertherhesség miatt nem érdemes csináltatni. Nagyon félek hogy beteg az egyik babám....nyugtassatok meg,hogy ilyen értékekkel is lehetnek egészségesek...

Legjobb válasz: 2.5 volt az én babámé. föl se merült, hogy beteg lenne. 3.0 felett vizsgálódnak tovább. bár úgy tûnik a te dokid elõvigyázatosabb, de nem hinném én se, hogy gond lenne.

2.5 volt az én babámé. föl se merült, hogy beteg lenne. 3.0 felett vizsgálódnak tovább. bár úgy tûnik a te dokid elõvigyázatosabb, de nem hinném én se, hogy gond lenne.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Akit érdekel: minden okés a genetikán. Köszi az érdeklõdést, és mindenkinek jó babavárást kívánok! Szilvi
Biztos nincs semmi gond. Igen, a kétpetéjü terhesség az ilyen, mintha csak sima testvérek lennének, csak egyidõben születnek, úgyhogy simán lehet különbözõ a méretük. Gratulálok a fiúkhoz! További boldog babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Aranyosak vagytok, hogy érdeklõdtök. Képzeljétek elmentem magzatvíz vizsgálatra, 3 hete voltam. Pont ma érdeklõdtem telefonon, de még mindig nincsen eredmény, talán jövõ héten csütörtökön. Errõl ennyit, hogy ha baj van akkor két héten belül telefonálnak, mert ezt mondták. Rákérdeztem, hogy ha baj lett volna akkor már telefonáltak volna, és azt mondták, hogy nem, mert még nincs eredmény. Amúgy tegnap voltam 18. heti genetikai uh-on 4D-sen, és ott teljesen rendben találtak mindent. Hát remélem.... Amúgy elgondolkodtam egy kicsit, hogy ha kétpetéjû ikreim vannak, az azt jelenti, mintha két külön terhességem lenne, csak egy idõben születik. Nem? Akkor miért ne lehetne, az egyiknek más mint a másiknak????? Amúgy fiaim lesznek :)
Szia! Mostanra már biztosan kiderült, hogy minden rendben, ugye?:)
Szia! Érdeklõdnék, kiderült-e már valami? Ugye minden rendben?
Szia! A magzatvízvétel kockázatos, két babánál (külön burokban) dupla annyi kockázat. Én is ikreket várok, és bár a tarkóredõk jók lettek (1 mm), a korom miatt (37) felajánlották a magzatvízvételt. Nem kértem. Az integrált és a kombinált tesztet sem. Azokon a problémákon, amik ezek során kiderülhetnek, nem lehet segíteni, egyetlen lehetõség az abortusz. Márpedig a babákat meg akarom tartani, akármilyenek. Tudom, hogy ezt legtöbben másképp gondolják. Született már sérült gyerekem, olyan betegséggel, amit ezek a tesztek nem mutattak volna ki (nála sem kértük õket). Elvesztettük, és remélem, õket nem fogjuk. Vannak sokkal szörnyûbb dolgok, mint a Down-kór. De ez csak az én véleményem, és szerencsére a gyerekek túlnyomó része egészségesen születik.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm a válaszokat. Az orvos azért tartja indokolnak, mert a babák mérete szinte egyforma, csak a tarkóredõjük között van 1 mm különbség, ez zavarja. Mindenesetre elmegyek persze a vizságlatra, de teljesen be vagyok tojva.
igen lehet, és nagyon remélem hogy egészségesek! elõzõnek: én nem nevezném idiótának a dokit, azért mert elõvigyázatos, és ha nem szól, nem küldi tovább, és beteg baba születik, akkor minek fogod nevezni? akkor meg majd feljelentenéd mi?
Istenem ez a sok idiota orvos aki feleslegesen paráztatja a kismamikat.ikreknél amugy is elõfordul hogy az egyik kisebb mint a másik..Én nem hiszem hogy a te eredményed annyire rossz lenne.Ugyhogy nyugi és a magzatviz mintavétel után pihenj nagyon sokat.Nekem is volt ..
Elõzõ vagyok. Majd írd meg kérlek, mi történt! Vmit a nemüket is, mert az is ki fog már ebbõl derülni.:)
Minden rendben lesz, csak elõvigyázatosságból néznek magzatvizet a határérték miatt. Mivel ikerterhesség, ezért fokozott figyelemmel járnak el, de nem tudsz addig mit tenni, nyugodj meg, az idegeskedés sem tesz jót. Egy kolleganõm babájáról most derült ki, 2, 9-es tarkóredõvel semmi baja!! Persze õ is végigizgulta szegény azt a pár hetet.. nem is értem, erre miért kell ennyit várniuk szegény aggódó anyukáknak! Szóval csak nyugi!
elsõ vagyok: nem értem miért küldtek még magzatviz vételre is. elmúltál 35? ha nem akkor totál nem indokolt az sem a leirtak alapján.
3 mm-ig normális, úgyhogy nem hinném, hogy gond van, csak elõvigyázatosak.
Nagyon örülünk!:) További szép (és problémamentes) babavárást! Gratula a Fiúkhoz!:) Mi lesz a nevük?


12+4 hetes kismama vagyok, tegnap sima 2 d-s uh-on azt mondta a doki hogy ha kell a nemére vonatkozóan valamit mondania akkor ő azt mondja hogy kisfiú. Mennyire lehet ilyenkor arra adni amit a doki mondott? Fiúknál vagy lányoknál szoktak tévedni?

Már van egy kisfiam és nagyon kislányt szerettünk volna.De én mégis éreztem az elejét?l fogva hogy fiúcska lesz!

Legjobb válasz: sZERINTEM nem sokat kell! Szerintem akármilyen szakmához értõ, ill. tapasztelt doki is mondja, én nem hinném el. Én igen kicsi esély látok rá, fõleg hogy 2d-s. De lehet. Azért ne éld bele magad, lehet még kislány...

sZERINTEM nem sokat kell! Szerintem akármilyen szakmához értõ, ill. tapasztelt doki is mondja, én nem hinném el. Én igen kicsi esély látok rá, fõleg hogy 2d-s. De lehet. Azért ne éld bele magad, lehet még kislány...
Nekem ilyenkor 4D-n mondták hogy kislány, de a 2D-s felvételen is mutatta a 3 csíkot. Még nem voltam azóta uh-n, de kíváncsi vagyok. Ne vedd készpénznek, bármi lehet még. :) Nekünk mindegy, a lényeg hogy végre sikerült a babó! Boldog pocakosodást!
12 hetesen még sokat tévedhetnek a dokik, azért szokták inkább csak a 18. heti uh-on elmondani a véleményüket, de még az se 100 %. Amúgy a dokik a 2D-n ugyanolyan biztonsággal látják a nemét, mint mondjuk 3D-n.
Nekem 12 hetesen határozottan jelentette ki a doki hogy kisfiú...tudod ki hitt neki fõleg hogy már van egy otthon és punist vártam. Igaza lett kisfiú lesz... 36 hetes pocis Azért lássuk be olyan nagyot nem tévedhet...50-50%:D:D
Nekem 12 hetesen még semmit nem mondott, de 16 hetesen is voltam és akkor sima 2d-n azonnal megmondta hogy egyértelmû fiú. Nekünk van egy lányunk hogy nagy volt az öröm, fõleg mivel apa is ott volt és látta. De nálad még lehet hogy nem kell 100 %ra venni. De a lényeg hogy egészséges legyen:-)
Én 12 hetesen voltam 4 dimenziós uh-n, ott láttuk a kukiját, majd 1 hét múlva mentem a dokimhoz, és ott is tisztán látszott a kis fütyi:) Nekem is van már egy fiam, és én is lányra tippeltem, de fütyije van:) Szerintem ez inkább attól függ, mennyire mutatja meg magát!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Én nem is tudom miért de elhiszem neki hogy kisfiú.Talán mert én is így érzem.Aztán ha a 16 hetes uh-on azt mondják mégis hogy kislány akkor még nagyobb lesz az öröm!!!De én a kisfiúnak is ugyan úgy örülök, másfél év után jött össze, úgyhogy mindegy mi lesz.Ha mégis fiúcska akkor a 3. lány lesz talán!!!Mindenkinek boldog pocakosodást kívánok!
Phuha! nekünk ilyen tájban nem mondott semmit még a doki! de nekünk magzatvizvételre kellet mennünk magas kombinált teszt eredmény miatt! és épp ma jött meg az eredmény hogy egészséges kisfiunk lessz! mondjuk nálunk nem a neme volt a lényeg hanem az hogy egészséges legyen! ennél jobb hir ma nem is jöhetett volna! nagyon örülünk!xy ennyi ált a papiron! ami a fütyijére utal! és ez 99, 5 % os!.) :) boldog babavárást és egészséges babót 20+3 hetes kismama!

A 12 hetes UH-on azt mondta az orvos, a mellső és hátsó fal között amnioszalaglefűződés látható, ami a magzattal nem mutat összefüggést! Származhat ebből baja a Babámnak később?

Legjobb válasz: Ezt mindenképpen tisztázd a dokival, mert õ látja, hol van pontosan a szalag és hol a baba...úgy tudom, okozHAT gondot az ilyen, de sok esetben magától elmúlik. Mindenképpen nyüstöld a dokit, hogy nézze meg, reméljük akkor te is megnyugszol.

Ezt mindenképpen tisztázd a dokival, mert õ látja, hol van pontosan a szalag és hol a baba...úgy tudom, okozHAT gondot az ilyen, de sok esetben magától elmúlik. Mindenképpen nyüstöld a dokit, hogy nézze meg, reméljük akkor te is megnyugszol.

Ha 12 hetes terhesen azt mondták a 4Ds uh-on h 60-70% h kislány, ennek mennyire hihetünk?

lehet bel?le még kisfiú? csak kíváncsiságból kérdezem, mert olvastam ilyet! de a lényeg h egészséges lesz!

Legjobb válasz: Gondolom, 60-70%-ban hihettek neki :)

Gondolom, 60-70%-ban hihettek neki :)
Szia! Hát nem tudom, hogy a 4D-nek mennyire hihetsz. Nekünk a sima UH-n mondták, hogy hát elég nagy a lába közt a dudor. 18 hetesen látszott, hogy mégiscsak kislány, 25 hetesen pedig 100%osan megbizonyosodhattunk errõl. 12 hetesen még mindkét nemnél van 1 kis dudor a lábuk közt.
A kérdező hozzászólása: :-D
Nekem a 12.heti UH-on azt mondta a doki, hogy 90%, h kisfiú. A 20.héten viszont kiderült, h kislány.Azóta mindig azt mondják.Most vagyunk 31hetesek.
Nekem 12 hetesen meg-se nézte a genetikus az Istenhegyi úton, mert azt mondte ilyenkor még nem lehet látni.18 hetesen mondta határozottan hogy fiú.Azóta nem lehet látni sajna. 30+5 kismama
Nekem 11 hetesen mondták meg a kétpetéjû ikreim nemét (kisfiú és kislány), amit azóta már más dokik is megerõsítettek. Az azonban tény, hogy ilyen korai stádiumban könnyebb biztosra megállapítani a baba nemét, ha az kisfiú, tehát még tényleg ne vedd készpénznek a most hallottakat. :) Boldog babavárást! 30 hetes ikres kismama
Nekem is 12 hetes 3 naposan mondták 4D-n hogy kislány. Még nem tudjuk, a 18.hétig van még pár nap de majd megírom! Én is kíváncsi vagyok. Bár oly mindegy hogy mi a neme, fõ hogy végre jön! :) Sok boldogságot!
Szia. Nekem 6 mm volt anno, sõt egész terhesség alatt rövidebb volt az átlagnál. De semmi gond nem volt, egészséges kisfiút szültem. Te is nyugodj meg, semmi gond nem lesz. Üdv 8 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat!Boldog babavárást a pocisoknak!Sok boldogságot azoknak akik már túl vannak az áldott állapoton:-))
Nekem 6 mm lett, azóta 20 hetes vagyok, tökéletes volt az AFP-m, a 18 hetes genetikai UH is és még 4Dn is megnézettük.Makkegészséges kislányunk lesz. :)
a mamaneten 10 mm-t írnak az FL-re. szerintem nincs jelentõsége. amikor én voltam terhes, ezt nem is mérték.
És még azt hozzátenném, hogy 4500 grammal, 57 centivel született.

A belgyógyászaton mit csinálnak? Elküldött a dokim.12 hetes multam. Kérhetem hogy csinaljon uh-t is? Mert mikor voltam a 12 hetes uh-on ott nem adtak képet azt mondtak a belgyogyászaton van egyedül olyan gép ahol nyomtatni tudnak képet.

Legjobb válasz: Nálunk csak vérnyomást mért,EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.

Nálunk csak vérnyomást mért, EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.
Ugyanaz mint az elõzõ. Pont ezt csinálták nekem is és ennyi ideig. Miért csinálna neked egy belgyógyász uh-t??? Kicsit fura egy kérdés.
Nekem a házidokim végezte a belgyógyászati vizsgálatot: vérnyomást mért, és EKG. Ennyi. Nekem videót adtak a 12.uh-n, persze fizetni kellett érte! De a belgyógyászat nem nézi a babát, az a te állapotodat ellenõrzi, vagyis ha jól érzed magad, kapsz egy pecsétet, hogy minden ok! Ha van probléma, akkor van további lépés gondolom... de a kicsirõl csak az uh-t végzõ orvos ad képet utána, ha nem felejtesz el kérni, és van papírja...
Nem jellemzõ, hogy a belgyogyászaton képet osztogatnak a kicsirõl.Ha csinál hasi uh-át(nállunk nem szoktak)esetleg akkor ragadd meg az alkalmat és kérdezd meg.Az orvosomtol én sem kaptam.Elõszõr lefényképeztem a telefonommal a monitort, de mostmár van egy szép képem is, voltam 4D-én.

A 16. héten is van uh? Ma voltam a 12. heti uh-on, és azt mondta a dokim, hogy legközelebb a 16. héten menjek. Vagy csak azért hív, mert fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama

Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama
UH a 19.héten lesz. Az orvoshoz minden hónapban 1x el kell menni, átbeszélitek a kérdéseidet, a leleteidet, és megvizsgálja a méhszájadat.
Nekem a 12. héten volt UH, aztán a 16. héten vissza kellett mennem, de csak azért, mert volt egy vérömlenyem és 4 hét fekvés után rámnézett, UH volt, hogy oké-e minden és most megyek majd megint 2 hét múlva a 18. heti genetikai UH-ra, szóval orvosa válogatja és az enyém is magándoki!
Ha kiírta az afp vizsgálatot, ami a 16 héten van, akkor csak az erdményekkel kell visszamenned, ami kb 2 hét, mire megjönnek a leletek , 18-19 hetes leszel akkor.Mindenképp várd meg az eredményt, ne fizess neki feleslegesen, a babónak nem lesz semmi baja addig.
Én is menni fogok. 13-14 hetes vagyok. Én úgy értelmeztem, hogy 16-18 hét között csinálják meg az UH-t + az afp-t. Ez utobbihoz szoktak kérni UH által meghatározott terhességi kort (mármint, hogy mekkorának felel meg a Babád). Az UH-t sem kötelezõ a 18 héten, fõleg ha õk is kérik a kormeghatározást egyuttal akkor csinálják meg az UH-t is. Ez is ilyen genetikai UH. Sokkal alaposabban nézik meg. Több méretet vizsgálnak, szerveket, csontozodást, végtagokat, hosszukat stb. Éppen ezért, hogy ne kelljen 2x menni, nekem is úgy a 17 hét körülre kérték, hogy menjek. Lehet, hogy neked is így gondolták. De kérdezz rá a dokidnál telefonon, vagy az aszisztensnél. Mert ha így gondolta azért jobb lenne nem rögtön a 16 hétnél elmenni.

Ma voltam 12 hetes uh-on. A doki azt mondta, szerinte fiú. Ez még változhat?

Amúgy 13 hetes és 1 napos terhes vagyok. Nem mondta biztosra, de mintha én is láttam volna ott valamit, bár nem tudom, hogy az a kukaca volt-e.

Legjobb válasz: Szerintem még változhat,az orvos is ember és tévedhet.Bár a fiúkat általában jobban látják,mert ugye van mit :)

Szerintem még változhat, az orvos is ember és tévedhet.Bár a fiúkat általában jobban látják, mert ugye van mit :)
Óh, nekem még 15 hetesen is fiút mondtak. A miénk lány lesz. :) ) Ilyenkor azért ez még nem feltétlenül biztos. 32 hetes km
Nekünk nem változott meg a 20 heti uh-on is egyértlmeûen látszott a zacsi meg a kukac is.
Nekem is 12 hetesen mondták hogy fiú, az is lett!
Nem változhat; max a doki látja lánynak :-)) Nekünk az elsõ UH-tól lányt mondtak, az is lett :-))
Én se úgy értettem!Nem a baba változik, hanem a doki véleménye.Ezért írtam, hogy tévedhet :)
Sziasztok! én is ma voltam ultrahangon, 18hetes és 4naos terhes vagyok. Mi nagyon kisfiúra készültünk lélekben, a párom is biztos volt benne, hogy kisfiú mert náluk már egy jó pár generáción keresztül csak fiú születik. Már teljesen beleéltük magunkat, hogy fiúnk lesz és én egyébként is nagyon kisfiút szeretnék... viszont ma azt mondták, hogy kislánynak néz ki... lehet, hogy nagyon hülye vagyok de én hazáig sírtam. Tudom, hogy az a legfontosabb, hogy egészséges, nekem is az a legfontosabb, de nagyon váratlanul ért. Még kislány nevem sincs.. egyébként a doki nem is nagyon figyelt oda, csak az ebéden járt az esze... :( Elképzelhetõ, hogy mégis kisfiú??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
nekem a 12 hetesen 80%fiut mondtak, most 30 hetesen a 100:-)ik kivizsgalas utan is lanyt mondtak, ugyhogy igen valtozhat:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!