Találatok a következő kifejezésre: A 12 uh-on azt (43 db)

12 hetes UH-on azt mondta a doki, hogy kisfiú. Teljesen beleéltem magam, erre most 20hetesen azt mondja kislány. Természetesen nagyon örülök neki és ugyan úgy várom csak kicsit csalódott vagyok. Más is járt így? Ugye ez gyorsan elmúlik és megszokom?

Legjobb válasz: Szia Sajnos ez elõfordul fõleg ha 12 hetesen "tippelgetnek" de azért még a kislányba se éld bele magad teljesen nekem 18 hetesen azt mondta a doki lánynak tippelné 23 hetesen azt mondta lány de még mindig nem éltem bele magam 28 hetes uh-n ismét lányt mondott nah most már bele élem magam. Én akkor lettem volna csalódott ha fiút mond de persze amikor a kezembe tartom a fiamat hát elõtte akármennyire lányt szerettem volna biztos nem cserélném el :)

Szia Sajnos ez elõfordul fõleg ha 12 hetesen "tippelgetnek" de azért még a kislányba se éld bele magad teljesen nekem 18 hetesen azt mondta a doki lánynak tippelné 23 hetesen azt mondta lány de még mindig nem éltem bele magam 28 hetes uh-n ismét lányt mondott nah most már bele élem magam. Én akkor lettem volna csalódott ha fiút mond de persze amikor a kezembe tartom a fiamat hát elõtte akármennyire lányt szerettem volna biztos nem cserélném el :)
Ajánlom a 4D ultrahangot! Ott tuti megmondják, és tök jó látni nem olyan mint a "sima" ultrahang, én 20 hetesen voltam! Sok sikert!!!
Én annyira fiút akartam, de annyira! A párom azt mondta, h lány lesz "csakazértis", én meg majdnem megsértõdtem, h h lehet ilyen! :D Erre kiderült, h tényleg kislány. Elõször nagyon csalódott voltam, sõt, titkon még elég sokáig. Sok ember megkérdezte, h mi lesz, én mindig mondtam, h valószínû, h lány, bár én nagyon szerettem volna fiút (ezt mindig hozzá kellett tennem). Aztán a ruhácskákat nézegetve egyre inkább beletörõdtem, azt mondtam, h mindegy, csak egészséges legyen. Egy kislány meg amúgy is apás kicsinek, majd késõbb meg csinálunk csajos napokat (õ+én). Aztán megszületett a lányom, és azóta szerelmes vagyok. 1000 fiúért vagy másik kislányért nem cserélném el! :)
Szia! Nekem pont fordítva volt.24 hetes kismama voltam amikor azt mondta a doki, hogy kisfiú, 28 hetesen talán kislány, a következõ UH-on már "hááát kislány".36 hetes Uh-on már egyértelmû volt, hogy lány-és az is lett!! Boldog babavárást!!!
Szia! A 12. héten még nem 100%-ra állapítják meg a baba nemét. Az ismeretségi körömben az is elõfordult, hogy az utolsó percig azt mondták, hogy kisfiú, aztán mikor megszületett kislány lett belõle. Azt hiszem õk nem mentek el 4d ultrahangra. Na az volt a nagy meglepetés. Hidd el csak váratlanul ért a dolog, de akkor is a te kisbabád lesz. :) 35 hetes kismama
Nekem a 4D-s ultrahangon sem tudták biztosra megmondani! Elõtte talán-lány volt, ott mintha-fiú-t mondtak. Úgy vittek császározni, h amikor kérdezte a szülésznõ, mi lesz a baba neve fiú és lánynevet is mondtam :D még az orvosom is meglepõdött, h még mindig nem derült ki :D M.
Nekem annak idején a 16. hétnél azt mondták, hogy kislány. Mivel elsõ babás voltam, mondtam, hogy mindegy, csak egészséges legyen! Tényleg csak az egészségével törõdtem, de ahogy teltek a napok egyszerûen beleszerettem a kislány gondolatba, már nézegettem, milyen ruhákat fogok majd venni! :) Erre a 18. héten egy másik orvos közönnyel és nyersen odavágta, hogy kisfiú! Na bumm! Örültem, hogy minden rendben a babóval, de egyben csalódott is voltam... Lehet, hogy inkább az volt a baj, ahogy odavágta a doki, a modora. A 4D-s UH biztosra mutatta, hogy kisfiam lesz, így is lett. 4D után már beleszerettem (addig nem mertem) a kisfiú gondolatba is! :) Most, hogy már megvan a baba, el sem tudom képzelni, milyen lenne, ha kislány lenne! :) Semmiért nem cserélném õt el!

A 12 hetes uh-on azt mondta a doki, hogy a méhlepény a hátsó falon tapadt. A 18-20hetes genetikai uh-n meg azt, hogy a lepénytapadás a mellső falon. Van ennek valami jelentősége?

Ha igen mi?

Legjobb válasz: Nemrég volt egy egyanilyen kérdés... A hátul tapadt lepény a legideálisabb, az elöl tapadtnak önmagában nincs jelentõsége, csak ha lent van és esetleg eléri a méhszájat. Figyelni fogják a lepény helyét, ahogy nõ a méh, nem lesz probléma. Szerintem mindig kérdezz rá az orvosnál, megnyugtató válaszokat fog adni. Jó babavárást!

Nemrég volt egy egyanilyen kérdés... A hátul tapadt lepény a legideálisabb, az elöl tapadtnak önmagában nincs jelentõsége, csak ha lent van és esetleg eléri a méhszájat. Figyelni fogják a lepény helyét, ahogy nõ a méh, nem lesz probléma. Szerintem mindig kérdezz rá az orvosnál, megnyugtató válaszokat fog adni. Jó babavárást!
Elvileg a lepény nem vándorol, mármint egyik oldalról a másikra. Fura :-) Igazából nincs jelentõsége. Azért kérdezz rá a következõ ultrahangon, csak hogy tudd, amúgy tényleg semmi gáz.

Ha 12 hetes terhesen azt mondták a 4Ds uh-on h 60-70% h kislány, ennek mennyire hihetünk?

lehet bel?le még kisfiú? csak kíváncsiságból kérdezem, mert olvastam ilyet! de a lényeg h egészséges lesz!

Legjobb válasz: Gondolom, 60-70%-ban hihettek neki :)

Gondolom, 60-70%-ban hihettek neki :)
Szia! Hát nem tudom, hogy a 4D-nek mennyire hihetsz. Nekünk a sima UH-n mondták, hogy hát elég nagy a lába közt a dudor. 18 hetesen látszott, hogy mégiscsak kislány, 25 hetesen pedig 100%osan megbizonyosodhattunk errõl. 12 hetesen még mindkét nemnél van 1 kis dudor a lábuk közt.
A kérdező hozzászólása: :-D
Nekem a 12.heti UH-on azt mondta a doki, hogy 90%, h kisfiú. A 20.héten viszont kiderült, h kislány.Azóta mindig azt mondják.Most vagyunk 31hetesek.
Nekem 12 hetesen meg-se nézte a genetikus az Istenhegyi úton, mert azt mondte ilyenkor még nem lehet látni.18 hetesen mondta határozottan hogy fiú.Azóta nem lehet látni sajna. 30+5 kismama
Nekem 11 hetesen mondták meg a kétpetéjû ikreim nemét (kisfiú és kislány), amit azóta már más dokik is megerõsítettek. Az azonban tény, hogy ilyen korai stádiumban könnyebb biztosra megállapítani a baba nemét, ha az kisfiú, tehát még tényleg ne vedd készpénznek a most hallottakat. :) Boldog babavárást! 30 hetes ikres kismama
Nekem is 12 hetes 3 naposan mondták 4D-n hogy kislány. Még nem tudjuk, a 18.hétig van még pár nap de majd megírom! Én is kíváncsi vagyok. Bár oly mindegy hogy mi a neme, fõ hogy végre jön! :) Sok boldogságot!


12+4 hetes kismama vagyok, tegnap sima 2 d-s uh-on azt mondta a doki hogy ha kell a nemére vonatkozóan valamit mondania akkor ő azt mondja hogy kisfiú. Mennyire lehet ilyenkor arra adni amit a doki mondott? Fiúknál vagy lányoknál szoktak tévedni?

Már van egy kisfiam és nagyon kislányt szerettünk volna.De én mégis éreztem az elejét?l fogva hogy fiúcska lesz!

Legjobb válasz: sZERINTEM nem sokat kell! Szerintem akármilyen szakmához értõ, ill. tapasztelt doki is mondja, én nem hinném el. Én igen kicsi esély látok rá, fõleg hogy 2d-s. De lehet. Azért ne éld bele magad, lehet még kislány...

sZERINTEM nem sokat kell! Szerintem akármilyen szakmához értõ, ill. tapasztelt doki is mondja, én nem hinném el. Én igen kicsi esély látok rá, fõleg hogy 2d-s. De lehet. Azért ne éld bele magad, lehet még kislány...
Nekem ilyenkor 4D-n mondták hogy kislány, de a 2D-s felvételen is mutatta a 3 csíkot. Még nem voltam azóta uh-n, de kíváncsi vagyok. Ne vedd készpénznek, bármi lehet még. :) Nekünk mindegy, a lényeg hogy végre sikerült a babó! Boldog pocakosodást!
12 hetesen még sokat tévedhetnek a dokik, azért szokták inkább csak a 18. heti uh-on elmondani a véleményüket, de még az se 100 %. Amúgy a dokik a 2D-n ugyanolyan biztonsággal látják a nemét, mint mondjuk 3D-n.
Nekem 12 hetesen határozottan jelentette ki a doki hogy kisfiú...tudod ki hitt neki fõleg hogy már van egy otthon és punist vártam. Igaza lett kisfiú lesz... 36 hetes pocis Azért lássuk be olyan nagyot nem tévedhet...50-50%:D:D
Nekem 12 hetesen még semmit nem mondott, de 16 hetesen is voltam és akkor sima 2d-n azonnal megmondta hogy egyértelmû fiú. Nekünk van egy lányunk hogy nagy volt az öröm, fõleg mivel apa is ott volt és látta. De nálad még lehet hogy nem kell 100 %ra venni. De a lényeg hogy egészséges legyen:-)
Én 12 hetesen voltam 4 dimenziós uh-n, ott láttuk a kukiját, majd 1 hét múlva mentem a dokimhoz, és ott is tisztán látszott a kis fütyi:) Nekem is van már egy fiam, és én is lányra tippeltem, de fütyije van:) Szerintem ez inkább attól függ, mennyire mutatja meg magát!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Én nem is tudom miért de elhiszem neki hogy kisfiú.Talán mert én is így érzem.Aztán ha a 16 hetes uh-on azt mondják mégis hogy kislány akkor még nagyobb lesz az öröm!!!De én a kisfiúnak is ugyan úgy örülök, másfél év után jött össze, úgyhogy mindegy mi lesz.Ha mégis fiúcska akkor a 3. lány lesz talán!!!Mindenkinek boldog pocakosodást kívánok!
Phuha! nekünk ilyen tájban nem mondott semmit még a doki! de nekünk magzatvizvételre kellet mennünk magas kombinált teszt eredmény miatt! és épp ma jött meg az eredmény hogy egészséges kisfiunk lessz! mondjuk nálunk nem a neme volt a lényeg hanem az hogy egészséges legyen! ennél jobb hir ma nem is jöhetett volna! nagyon örülünk!xy ennyi ált a papiron! ami a fütyijére utal! és ez 99, 5 % os!.) :) boldog babavárást és egészséges babót 20+3 hetes kismama!

Ikerterhes vagyok. A 12. heti uh-on azt mondták, hogy az egyik babának a tarkóredője 1, 7, a másiké 2, 6. Aggódjak?

Elküldtek genetikushoz, ? is lemérte, megnézte van orrcsonjuk, de azért kell mennem magzatvizvételre, ami 4 hét múlva van. Addigra totál kikészülök. Kombinált teszt, integrált tesz ikertherhesség miatt nem érdemes csináltatni. Nagyon félek hogy beteg az egyik babám....nyugtassatok meg,hogy ilyen értékekkel is lehetnek egészségesek...

Legjobb válasz: 2.5 volt az én babámé. föl se merült, hogy beteg lenne. 3.0 felett vizsgálódnak tovább. bár úgy tûnik a te dokid elõvigyázatosabb, de nem hinném én se, hogy gond lenne.

2.5 volt az én babámé. föl se merült, hogy beteg lenne. 3.0 felett vizsgálódnak tovább. bár úgy tûnik a te dokid elõvigyázatosabb, de nem hinném én se, hogy gond lenne.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Akit érdekel: minden okés a genetikán. Köszi az érdeklõdést, és mindenkinek jó babavárást kívánok! Szilvi
Biztos nincs semmi gond. Igen, a kétpetéjü terhesség az ilyen, mintha csak sima testvérek lennének, csak egyidõben születnek, úgyhogy simán lehet különbözõ a méretük. Gratulálok a fiúkhoz! További boldog babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Aranyosak vagytok, hogy érdeklõdtök. Képzeljétek elmentem magzatvíz vizsgálatra, 3 hete voltam. Pont ma érdeklõdtem telefonon, de még mindig nincsen eredmény, talán jövõ héten csütörtökön. Errõl ennyit, hogy ha baj van akkor két héten belül telefonálnak, mert ezt mondták. Rákérdeztem, hogy ha baj lett volna akkor már telefonáltak volna, és azt mondták, hogy nem, mert még nincs eredmény. Amúgy tegnap voltam 18. heti genetikai uh-on 4D-sen, és ott teljesen rendben találtak mindent. Hát remélem.... Amúgy elgondolkodtam egy kicsit, hogy ha kétpetéjû ikreim vannak, az azt jelenti, mintha két külön terhességem lenne, csak egy idõben születik. Nem? Akkor miért ne lehetne, az egyiknek más mint a másiknak????? Amúgy fiaim lesznek :)
Szia! Mostanra már biztosan kiderült, hogy minden rendben, ugye?:)
Szia! Érdeklõdnék, kiderült-e már valami? Ugye minden rendben?
Szia! A magzatvízvétel kockázatos, két babánál (külön burokban) dupla annyi kockázat. Én is ikreket várok, és bár a tarkóredõk jók lettek (1 mm), a korom miatt (37) felajánlották a magzatvízvételt. Nem kértem. Az integrált és a kombinált tesztet sem. Azokon a problémákon, amik ezek során kiderülhetnek, nem lehet segíteni, egyetlen lehetõség az abortusz. Márpedig a babákat meg akarom tartani, akármilyenek. Tudom, hogy ezt legtöbben másképp gondolják. Született már sérült gyerekem, olyan betegséggel, amit ezek a tesztek nem mutattak volna ki (nála sem kértük õket). Elvesztettük, és remélem, õket nem fogjuk. Vannak sokkal szörnyûbb dolgok, mint a Down-kór. De ez csak az én véleményem, és szerencsére a gyerekek túlnyomó része egészségesen születik.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm a válaszokat. Az orvos azért tartja indokolnak, mert a babák mérete szinte egyforma, csak a tarkóredõjük között van 1 mm különbség, ez zavarja. Mindenesetre elmegyek persze a vizságlatra, de teljesen be vagyok tojva.
igen lehet, és nagyon remélem hogy egészségesek! elõzõnek: én nem nevezném idiótának a dokit, azért mert elõvigyázatos, és ha nem szól, nem küldi tovább, és beteg baba születik, akkor minek fogod nevezni? akkor meg majd feljelentenéd mi?
Istenem ez a sok idiota orvos aki feleslegesen paráztatja a kismamikat.ikreknél amugy is elõfordul hogy az egyik kisebb mint a másik..Én nem hiszem hogy a te eredményed annyire rossz lenne.Ugyhogy nyugi és a magzatviz mintavétel után pihenj nagyon sokat.Nekem is volt ..
Elõzõ vagyok. Majd írd meg kérlek, mi történt! Vmit a nemüket is, mert az is ki fog már ebbõl derülni.:)
Minden rendben lesz, csak elõvigyázatosságból néznek magzatvizet a határérték miatt. Mivel ikerterhesség, ezért fokozott figyelemmel járnak el, de nem tudsz addig mit tenni, nyugodj meg, az idegeskedés sem tesz jót. Egy kolleganõm babájáról most derült ki, 2, 9-es tarkóredõvel semmi baja!! Persze õ is végigizgulta szegény azt a pár hetet.. nem is értem, erre miért kell ennyit várniuk szegény aggódó anyukáknak! Szóval csak nyugi!
elsõ vagyok: nem értem miért küldtek még magzatviz vételre is. elmúltál 35? ha nem akkor totál nem indokolt az sem a leirtak alapján.
3 mm-ig normális, úgyhogy nem hinném, hogy gond van, csak elõvigyázatosak.
Nagyon örülünk!:) További szép (és problémamentes) babavárást! Gratula a Fiúkhoz!:) Mi lesz a nevük?
Szia. Nekem 6 mm volt anno, sõt egész terhesség alatt rövidebb volt az átlagnál. De semmi gond nem volt, egészséges kisfiút szültem. Te is nyugodj meg, semmi gond nem lesz. Üdv 8 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat!Boldog babavárást a pocisoknak!Sok boldogságot azoknak akik már túl vannak az áldott állapoton:-))
Nekem 6 mm lett, azóta 20 hetes vagyok, tökéletes volt az AFP-m, a 18 hetes genetikai UH is és még 4Dn is megnézettük.Makkegészséges kislányunk lesz. :)
a mamaneten 10 mm-t írnak az FL-re. szerintem nincs jelentõsége. amikor én voltam terhes, ezt nem is mérték.
És még azt hozzátenném, hogy 4500 grammal, 57 centivel született.
Szerintem jók az eredmények.Vagyis a méretek.:) Az hogy látszik-e a nyúlszáj...nem tudom.
Szerintem a 18-20. heti genetikai UH-on már biztosan látszik, fõleg, ha 4D UH-ot csinálnak. Ha aggódsz emiatt, érdemes 4D-re menni.

A 12 hetes UH-on azt mondta az orvos, a mellső és hátsó fal között amnioszalaglefűződés látható, ami a magzattal nem mutat összefüggést! Származhat ebből baja a Babámnak később?

Legjobb válasz: Ezt mindenképpen tisztázd a dokival, mert õ látja, hol van pontosan a szalag és hol a baba...úgy tudom, okozHAT gondot az ilyen, de sok esetben magától elmúlik. Mindenképpen nyüstöld a dokit, hogy nézze meg, reméljük akkor te is megnyugszol.

Ezt mindenképpen tisztázd a dokival, mert õ látja, hol van pontosan a szalag és hol a baba...úgy tudom, okozHAT gondot az ilyen, de sok esetben magától elmúlik. Mindenképpen nyüstöld a dokit, hogy nézze meg, reméljük akkor te is megnyugszol.

Ha a 12. heti genetikai uh-on az volt a papíromon, hogy a méhlepény a mellső falon mélyen tapad, most pedig a méhlepény a mellső falon, jó helyen tapad akkor úgymond a helyére került?

Akkor most már nem kell annyira óvatosnak lennem? A dokimhoz majd csak pénteken megyek. Mert a 12. heti uh után azt mondta a doki, hogy sokat pihenjek, ne emeljek, meg a házas élettel is óvatosan.

Legjobb válasz: Tudtommal a mehlepeny nem vandorol...

Tudtommal a mehlepeny nem vandorol...
Elvileg akkor most már minden ok, de amíg nem tisztázod a dokiddal szerintem ne bunji jumpingolj!:-) Egyébként gratula!
A kérdező hozzászólása: :) :) :) :) Okés köszi.
A kérdező hozzászólása: Hát nem vagyok orvos, de a dokim azt mondta ha szerencsém van feljebb kerül, de ha mégsem akkor sem lesz tragédia, csak végig nagyon óvatosnak kell lenni.
Én úgy tudom, hogy sok esetben a helyére kerül, ahogy növekszik.

Igaz, h a 12. heti UH-on 1 cm-t nem tudnak elmérni, mert az már sok? Szóval csak ennél kevesebbet lehetséges?

Legjobb válasz: A crl minden babánál más. Van egy intervallum,és ezen belül megfelel a mérete a 12. heti terhességnek. Nekem a 2 terhességnél 2 különbözõ crl volt, pedig egynemûek. a 12 hetes uh-on a tarkóredõ a fontos, ennek az értéknek kell jónak lennie! Ha nem így értetted a kérdést, ahogy én válaszoltam, akkor bocsi!

A crl minden babánál más. Van egy intervallum, és ezen belül megfelel a mérete a 12. heti terhességnek. Nekem a 2 terhességnél 2 különbözõ crl volt, pedig egynemûek. a 12 hetes uh-on a tarkóredõ a fontos, ennek az értéknek kell jónak lennie! Ha nem így értetted a kérdést, ahogy én válaszoltam, akkor bocsi!
Nem elmérésrõl van szó, hanem a baba helyzetérõl, ha összegömbölyödve fekszik, akkor kevesebb a crl, ha kinyomja magát, akkor akár 1-2 cm-rel is több lehett.
A kérdező hozzászólása: CRL 74mm volt, ami 13 hetesnek felel meg.Én meg 12+2 voltam.ismert a fogantatás napja, de a doki ezt nehezen hitte.Én meg biztos vok benne.köszi a válaszokat.
Szia! A fogantatás napjánál fontosabb a beágyazódás napja. Mindamellett ez mégis csak egy mechnaikai mérés, amit rengeteg dolog befolyásol. Például a szonográfus személye is. lehet három pixellel kintebb kezd mérni, vagy bármi! Ultrahang csak 5-8. hét között alkalmas arra, hogy terhességi hetet + napot megállapítson pontosan, ugyanis ebben az idõszakban még genetikától függetlenül ugyanakkorák a babák. A többi csak becslés, két hét eltérés már gyanús, az alatt még belefér! Szülésznõ/Védõnõ
08.27-es vagyok. Hogy-hogy sokat? nagyobb a babád? Inkább nagyobb legyen mint kisebb:) akkor biztosan erõs és jól fejlõdik!!! Nekem is mindig nagyobb egy pár nappal, olyankor megnyugszom! Azt gondoltam hogy centikkel kisebbet mértek nálad, azért aggódsz! Minden jót!
nemigaz ! radiológián dolgozom. Pontosan lehet mérni akkoris, nemtom ezt a hülyeséget ki mondta neked....
A kérdező hozzászólása: Köszi válaszod.biztos rosszul fogalmaztam.1cm eltérés lehet-e mondjuk a CRL-nél?
A kérdező hozzászólása: Akkor azért mértek nálunk ilyen sokat.mindenkinek köszi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!