Találatok a következő kifejezésre: A 12 uh-on (93 db)

Raknátok fel 12 hetes uh-os fotókat? Kíváncsi vagyok, hogy mire számíthatok a genetikai uh-on.

Legjobb válasz: Hát én nem tudok sajnos felrakni mert nem kaptam, de egy kis emberke formát fogsz látni:)! Már teljesen emberi! Nagyon megható:) Üdv neked 32 hetes km

Hát én nem tudok sajnos felrakni mert nem kaptam, de egy kis emberke formát fogsz látni:) ! Már teljesen emberi! Nagyon megható:) Üdv neked 32 hetes km
http://kepfeltoltes.hu/view/100823/12_hetes_Man_ka_www.kepfe.. 12 hetesen, ekkor volt 6, 45 cm. Ma már 11 hónapos nagylány.
Ha szembõl sikerül "elkapni", akkor kis ufó feje lesz, nagyon aranyos!:)
A kérdező hozzászólása: Annyira édesek a babák:) Köszi nektek, és boldog babázást :)

12 hetesen a genetikai uh. On mekkora volt a babád?

Bpd, crl, tarkóred?? Légyszi írjátok ki pontosan hogy 12 hét és hány naposan volt az ultrahang! Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Nekem ez volt a 12.heti, de 13hetesnek írta a doki. BPD:22mm CRL:68mm NT (tarkóredõ):2,3mm Nálunk itt még nem néztek combcsontot.

Szia! Nekem ez volt a 12.heti, de 13hetesnek írta a doki. BPD:22mm CRL:68mm NT (tarkóredõ):2, 3mm Nálunk itt még nem néztek combcsontot.
Szia !A kisfiam méretei 12 hetesen:CRL : 57mm BDP : 22mm NT : 1.7mm
szia!12 hetes 3napos uh eredményeim: bpd :20mm fl:7mm crl:61mm
BPD:22 CRL:63 mm NT:1, 8 12+3 NAPOSAN
12 hét 3 nap: bpd 16, 2 mm fl 8, 2 mm crl 59, 9 mm tarkóredõ 1, 5 mm
Szia! 12+3 naposan (tegnap): CRL: 54 mm BDP:22.5 mm TN: 1.1 mm

Ha 12 hetes terhesen azt mondták a 4Ds uh-on h 60-70% h kislány, ennek mennyire hihetünk?

lehet bel?le még kisfiú? csak kíváncsiságból kérdezem, mert olvastam ilyet! de a lényeg h egészséges lesz!

Legjobb válasz: Gondolom, 60-70%-ban hihettek neki :)

Gondolom, 60-70%-ban hihettek neki :)
Szia! Hát nem tudom, hogy a 4D-nek mennyire hihetsz. Nekünk a sima UH-n mondták, hogy hát elég nagy a lába közt a dudor. 18 hetesen látszott, hogy mégiscsak kislány, 25 hetesen pedig 100%osan megbizonyosodhattunk errõl. 12 hetesen még mindkét nemnél van 1 kis dudor a lábuk közt.
A kérdező hozzászólása: :-D
Nekem a 12.heti UH-on azt mondta a doki, hogy 90%, h kisfiú. A 20.héten viszont kiderült, h kislány.Azóta mindig azt mondják.Most vagyunk 31hetesek.
Nekem 12 hetesen meg-se nézte a genetikus az Istenhegyi úton, mert azt mondte ilyenkor még nem lehet látni.18 hetesen mondta határozottan hogy fiú.Azóta nem lehet látni sajna. 30+5 kismama
Nekem 11 hetesen mondták meg a kétpetéjû ikreim nemét (kisfiú és kislány), amit azóta már más dokik is megerõsítettek. Az azonban tény, hogy ilyen korai stádiumban könnyebb biztosra megállapítani a baba nemét, ha az kisfiú, tehát még tényleg ne vedd készpénznek a most hallottakat. :) Boldog babavárást! 30 hetes ikres kismama
Nekem is 12 hetes 3 naposan mondták 4D-n hogy kislány. Még nem tudjuk, a 18.hétig van még pár nap de majd megírom! Én is kíváncsi vagyok. Bár oly mindegy hogy mi a neme, fõ hogy végre jön! :) Sok boldogságot!

Ma voltam 12. uh-on. Látom a papíron is, hogy a placenta a mellső falon alsó pólusánál kis bevérzés látható. A dokim mondta, hogy nem kell megijednem. Mitől alakulhatott ki ez?

Volt már valakinek ilyen problémája? Nyugtassatok meg kérlek!

Legjobb válasz: Ha az orvos azt mondta,hogy nem kell aggódni,akkor ne stresszelj.Én arra gondolok,hogy megerõltethetted magad.Próbálj meg pihengetni.Biztos nem lesz semmi gond.

Ha az orvos azt mondta, hogy nem kell aggódni, akkor ne stresszelj.Én arra gondolok, hogy megerõltethetted magad.Próbálj meg pihengetni.Biztos nem lesz semmi gond.
Miért nem a dokidat kérdezted meg errõl? Miért laikus embereket?

Van abban igazság, hogy a lány gyermekeknél a kezdeti UH-on a (8-12 hét) CRL kisebb értéket mutat, mint a kisfiúknál?

Most voltam 8 hetes UH-on, és a CRL 1,48cm volt! A barátn?m erre azzal reagált, hogy lány lesz, mert nála a fiúk, ebben az id?szakban már 2,4 cm-esek voltak!Lehet ebben igazság? Els? gyermekemet várom, így én hasonlítani nem tudok!

Legjobb válasz: Nincs, ne hidj a barátnõdnek, butaságokat beszél, nincs a nemmel összefüggésben a méret.

Nincs, ne hidj a barátnõdnek, butaságokat beszél, nincs a nemmel összefüggésben a méret.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Nincs!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A méret nagyban függ a genetikától és a fogantatás idõpontjától, a nemtõl viszont nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Ezek szerint nem volt igaza!

Nézhette ezt a kukijának a doki a 12 hetes uh-on? (képekkel)

Most voltunk 12 hetes vizsgálaton, az orvos azt mondta, hogy mintha fiú lenne, de nem tud és nem is akar most még mit mondani. a vizsgálatból lefényképeztem 2 képet, amin a babát alulról látni. jobb felül az egyik kis talpa is ott van. szerintetek erre mondhatta a kukiját? mert ugye a golyói ilyenkor még nincsenek lent, így a két alsó nem lehet az. :S vagy ez esetleg a köldökzsinór, csak alulról így látszik? :S nem láttam még ilyet, úgyhogy kérlek ne nézzetek butának, nem tudom, hogy egy 12 hetes magzatnak milyennek kell lennie a nemi szervének.

Legjobb válasz: Szia, nekem a 12 hetes uh-on lányt mondtak, elég profi orvos, profi képpel, de nem mondta biztosra. 18 héten a dokim genetikai vizsgálaton szintén kislányt mondott. Megvettem a rózsaszín babakönyvet, majd 26 héten egy nem profi gépen a dokim (sztk-ban) azt mondta, nagyon jól van a kisfiú!!! meglepõdtem, köpnio nyelni nem tudtam. 32 héten 4D uh, ismeretlen dokitól, kérdeztem kisfiú, avyg kislány. azt mondta inkább kislány! :-) a lényeg kisfiam született:-) az összes uh egyszer mondták hogy fiú:-) de én úgy voltam vele, ha egyszer láttak valamit, akkor inkább fiú! Szóval várd meg a 18 hetet akkor már biztosabbat tudnak mondani:-)fiam egész végig szégyenlõs volt, a !d -n is belemászott a méhlepénybe, és maga elé húzta a köldökzsinort:-) édes pofa volt:-) Könnyû terhességet!

szerintem kislány lesz! :)
Szia, nekem a 12 hetes uh-on lányt mondtak, elég profi orvos, profi képpel, de nem mondta biztosra. 18 héten a dokim genetikai vizsgálaton szintén kislányt mondott. Megvettem a rózsaszín babakönyvet, majd 26 héten egy nem profi gépen a dokim (sztk-ban) azt mondta, nagyon jól van a kisfiú!!! meglepõdtem, köpnio nyelni nem tudtam. 32 héten 4D uh, ismeretlen dokitól, kérdeztem kisfiú, avyg kislány. azt mondta inkább kislány! :-) a lényeg kisfiam született:-) az összes uh egyszer mondták hogy fiú:-) de én úgy voltam vele, ha egyszer láttak valamit, akkor inkább fiú! Szóval várd meg a 18 hetet akkor már biztosabbat tudnak mondani:-)fiam egész végig szégyenlõs volt, a !d -n is belemászott a méhlepénybe, és maga elé húzta a köldökzsinort:-) édes pofa volt:-) Könnyû terhességet!
Na szóval itt : http://www.pocaklako.hu/baba-neme/fiu-lany-ultrahang-kepek/?.. Bocsi csak én is belemerültem a nézegetésbe!:) )))
ezekbõl én semmit nem tudok megállapítani, pedig fiam is és lányom is van. Tényleg ne ma legjobb minõségûek, még a baba pontos helyzete is kérdéses. A doki nem véletlenül nem mondott semmi konkrétat, vagy elmentek 4D-re és ott 80%-os pontossággal megtudjátok a nemét vagy vártok még néhány hetet és már az sztk szonográfus is meg tudja majd mondai. Persze, ha megmutatja magát a baba.
Én sem tudlak sem megerõsíteni, sem megcáfolni. Én a 12. heti ultrahangnál annyira meghatódtam, hogy látom a fejecskéjét, a testét, kezeit-lábait, hallom a szívhangját, hogy el is felejtettük megkérdezni a nemét :s a 18. hetin már azt mondták egyértelmûen kislány. Azóta be vagyok sózva, nehogy kukacot növesszen, mert már beleéltem magam abba, hogy kislány. Persze az a fontos, hogy egészséges legyen!
itt egy pár fiús ultrahang kép de egyik sem hasonlít a tiédhez nem látom a popsiját meg a két combját, de azt tudom hogy 12 hetesen még nagyon egyforma a két nem nekünk 16 héten mondták hogy kislány de csak 4 D-n akkor 3 csíkot lehetett látni és láttuk a nagyajkakat, azóta is azt mondják kislány remélem az is marad.:) üdv 29 hetes km.
Hát én ezekbõl nem tudok semmit kivenni!:) De miért ennyire életbevágó ez? Vagy kisfiú, vagy kislány. Tenni már úgy sem lehet egyik ellen sem!:) Én is megkérdeztem a 12. hetin és nekem sem nagyon akart a doki semmit mondani, mert ilyenkor még nagyon hasonlóak! Majd kiderül kb. a 18. hetin!
A kérdező hozzászólása: persze megírom! ;)
A kérdező hozzászólása: Mostmár tuti, hogy kukija van. ha nem is az látszik a képen, akkor is az van! :P
szia, nekem a dokim a 15. héten fiút tipplet, de csak tippelt, mert mintha úgy látta volna. Aztán a 18. héten a genetikai UH-n már kislányt mondtak 100%-ra, és rá 1 hétre a 4D-n megerõsítették, hogy kislányom lesz. képet is kaptam a nuniról és hát valóban más, mint a fiam kukija volt 3 éve a 4D-s képeken. szerintem az még simán lehet a köldökzsinór, valószínüleg nekem is azt látta a dokim 15. héten.
Szerintem az tényleg kuki :D Kíváncsi leszek, majd írsz, ugye? 34hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hozzászólásokat! Ebbõl még tényleg bármi lehet. Kedves utolsó nagyon hasznos volt ez a link, már értem mire mondta a doki, hogy "ilyenkor még a lányoknak is meg vannak vastagodva a szeméremajkai". ;) ezek a képek egyértelmûen szemléltetik. persze az orvosok is csak "tippelnek" ilyenkor ami valóban fölösleges, de azért láttak már pár ilyet, csak jobban értenek hozzá mint pl. én. Pár hét és kiderül. Köszönöm mégegyszer mindenkinek. ;) boldog babavárást!
Én nem értek hozzá, de ezt az oldal egyszer itt javasolták nekem. Érdemes megnézni :) http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
Én 12hetesen és 14hetesen voltam UH-n elég profi dokiknál, (Kecskemét) de azt mondták tippelni nem akarnak, "ebbõl még bármi lehet". Nem is tudtam, hogy máshol ennyire szeretnek tippelgetni a dokik. Szerintem egy "70%, hogy lány", vagy "80%, hogy fiu" válasz annyira felesleges, nem értem miért tippelgetnek így a dokik. De ha nekik ez jó... ÉN is kiváncsi vagyok egyébként, és nem várnék a szülésig, hogy megtudjam a baba nemét, csak ilyen válaszokkal még mit lehet kezdeni? Most 17hetes vagyok, majd 2hét mulva lesz a genetikai UH, 4D-re megyünk, ott már biztos tutira megmondják, hogy ki is lakik odabent. :) Boldog babavárást minden kismamának!
Egyértelmûen kuki!!!!!!
Az én dokim 14. héten mondta, hogy adja magát, hogy kisfiú, de ne is beszéljünk még róla mert nagyon korai. Aztán a 18. héten (faros, zárt lábakkal), azt mondta, hogy alig látszik vmi, de abból amit lát inkább fiú. 20. héten a genetikai uh-on a szonográfus azt mondta, márpedig "ez kislány". Tegnap a 23. héten voltam a dokimnál, és mostmár határozottan kislányt mondott.
Hát a kép alapján sztem nem lehet megmondani. De lehet már tesztet kapni itthon is, ami vizeletbõl kimutatja, 6-8 hetes kor után. Boldogságos babavárást :-).
Szia! Nem vagyok doki és a 12. héten még nagyon egyformák, DE nekem 3 FIAM van és mindháromnál ilyen volt a 12. heti ultrahang kép :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat és az ezutániakat is szívesen fogadom. Eddig ha megkérdezték azt mondtam, hogy kislányt szeretnénk, de most már hogy "bennem van egy új élet" teljesen mindegy, csak hogy egészséges kisbabám szülessen. Pár hét múlva reméljük kiderül. :D Boldog babavárást mindenkinek!
Nekünk a fiú másképp látszódott, de nincs róla képünk, mi élõben láttuk, mutatta a doki, de attól még nem éltük bele magunkat, szóval nem festettük még a falat kékre :) Nekünk egy kis kilógó micsoda látszott a lábai között :) jól leírtam. Én amúgy úgy tudom, ami fehér az UH-n az a csontokat mutatja, a kukijában meg nem sûrûn van csont ugye... Bár nem tudom, nem túl tiszta kép, mi ennél egyértelmûbben láttuk, bár az is lehetett a köldökzsinór is!
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó. mire írtad hogy itt? :$ gratulálok a kislányhoz. ;)
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem életbevágó, nekem mindegy csak egészséges legyen, de azért furdal a kíváncsiság. oda is tettem egy nyilat. egy ilyen alak látszik, csak most vízszintesben tudom ábrázolni a jelekkel, nem függõlegesbe :-
:) gratula

Érezném, ha baj van a babával? 12 hetesen voltam uh-on. Azóta nem, csak a múlthéten voltszívhang meghallgatás. Mi van, ha baj van a babával? Mit tegyek ilyen gondolatok ellen?

Legjobb válasz: Ezzel szerintem sokan így vagyunk. én most 14 hetes vagyok, 12 hetesen voltam uh-on. múlt hét óta viszont már semmi bajom nincsen, és én is néha úgy érzem, hogy biztos azért, mert valami baj van. de nincs! biztos, hogy nincs!!!! Próbálj pozitívan gondolkodni, programokat csinálni magatoknak, persze ha nem dolgozol, és olyan gyorsan eljön az az idõpont, amikor újra lehet menni uh-ra. jó babvárást!

Ezzel szerintem sokan így vagyunk. én most 14 hetes vagyok, 12 hetesen voltam uh-on. múlt hét óta viszont már semmi bajom nincsen, és én is néha úgy érzem, hogy biztos azért, mert valami baj van. de nincs! biztos, hogy nincs!!!! Próbálj pozitívan gondolkodni, programokat csinálni magatoknak, persze ha nem dolgozol, és olyan gyorsan eljön az az idõpont, amikor újra lehet menni uh-ra. jó babvárást!
Sajnos én se éreztem, hogy baj van, 10 hetesen vették észre hogy 6hetesen elhalt, a testem se jelzett semmit! De ez én vagyok! Mindenképpen gondolkodj pozitivan, a rosszakat meg gyorsan üzd el! Olvass jo tapasztalatokat, a rosszakat ugord àt, ne olvasd el! Csinàlj baba naplot s csak a jo gondalataid ird bele, hogy mennyire vàrod, az eredményeket, képeket mindent jegyezz bele! Azt olvasgatva, majd csak a jora gondolsz! Minden rendben lesz! Boldog baba vàràst! :)
Ezen mindenki átesik szerintem.Én se voltam külömb.Hogy megnyugodjak vettem egy szívhang készüléket, hogy ha nyugtalanít valami megtudjam õt hallgatni.Igazából csak a 24 hét környékén nyugodtam meg de nem teljesen.Minden rendben van nefélj.Olvass sokat és beszéljél hozzá.Tudom még nem hall téged de legalább nyugtat egy kicsit.Nálam legalább is bevált.Most a párom aggódik , hogy esténként meg egész nap elég sokat mozog a baba.Fél órán keresztül hullámzott a hasam tegnap este.Megkért , hogy hívjam fel a z orvost , hogy normális e ez.Kezdte rám hozni a frászt.A picikéd jól van .Amíg nem görcsölsz, már mint a hasad és nem vérzel minden rendben van.Beszélgess valakivel , hogy a figyelmed elterelõdjön.Én folyton anyukámmal beszéltem.Minden jót és boldog babavárást.30 hetes km.
Én is sokszor gondoltam ilyenekre, de fõleg inkább a 12 hét elõtt. Én is csak akkor voltam utoljára uh-n, utána most pénteken megyek a dokihoz, már alig várom. Az jó, hogy elmúltak a rosszabb tünetek (álomkórság, hányinger), az uh utáni 1 hétben fel voltam töltõdve, utána pedig már úgy növekedett a hasim alja, hogy már az megnyugtatott, amikor pedig elkezdtem érezni a pillangó mozgásokat a hasimban néha, már nem gondolok ilyenekre. Te is fogod már nemsokára érezni a babót, ha nem is egész nap, mint majd késõbb, de megnyugtató, ha néha bejelentkezik. Már én is azt várom, hogy folyamatosan rugdosson :o) Godnolkodj pozitívan, képzeld el amikor hazamentek a gyönyörû egészséges babával a kórházból! Boldog Babavárást! 18 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Tényleg jó lenne már érezni a picit, de még nem akarja magát mutatni.A hasam sem nõ, alig látni valamit, idegenek még nem is veszik észre.Emiatt szoktak hülye gondolataim támadni.

Voltam 12 hetes uh-on. Lehet ilyen esetben tévedni abban, hogy fiú a baba neme?

Azt mondta a doki hogy hát ilyenkor még nem lehet látni aztán várjon csa anyuka nagy a valószín?sége hogy kisfiu meg is állította a képet és én is láttam a fütyinek nevezett valamit.Lehet ilyen esetben tévedni vagy esetleg a fiut tényleg jobban meg lehet állapítani???Az orvosnek egyébként eléág komoly uh-ja van a magánrendel?jében ...

Legjobb válasz: Szia! Ez nem csak a szuper uh géptõl függ. A 12-ik hét körül,még majdnem azonosnak látszik mindkét nem kívülrõl.A lányomat is fiúnak nézték a 12 heti uh-n. El is voltam kenõdve,de annál nagyobb volt az örömöm a következõ uh-n mikor megmondták hogy lány. Még szerencse,hogy addig nem vásároltam fiús cuccokat. Boldog babavárást.

Szia! Ez nem csak a szuper uh géptõl függ. A 12-ik hét körül, még majdnem azonosnak látszik mindkét nem kívülrõl.A lányomat is fiúnak nézték a 12 heti uh-n. El is voltam kenõdve, de annál nagyobb volt az örömöm a következõ uh-n mikor megmondták hogy lány. Még szerencse, hogy addig nem vásároltam fiús cuccokat. Boldog babavárást.
Szerintem még ne alapozz erre. 18-20 hét körül már láthatják, de igazán a 4D ami biztosan megmutatja
Nekem is fiut mondott, aztan kesobbi uh-on latszott, h lany :) De ket ismerosomnek viszont az lett, amit mondtak.
Az én dokim meg se kísérelt tippelni a 12. héten, mivel ahogy elõttem is írták, még nagyon egyforma kívülrõl ebben a korban a nemi szerv. A 18. héten viszont megtudtuk, hogy kislányt várunk, amit utána pár héttel egy másik orvos a 4D-n is megerõsített. Ne izgulj, pár hét és megtudod! Boldog babavárást!
Bar igaz en most meg 11 hetes es 1 napos vagyok, de en ugy tudom, h a 20-223hetig ezek meg abszolut nem biztosak...mert ha kislanynak is mondtak, a herek meg leszallhatnak es ha fiunak az sem tuti, h jol latszott. A 4d-s uh az jo dolog, probald ki vagy varj 1 kicsit mig biztosabb lesz.Sztm kovetkezo alkalommal mar tuti jobban fogjatok latni! Boldog baba varast! Gratula a babahoz!

Igaz, h a 12. heti UH-on 1 cm-t nem tudnak elmérni, mert az már sok? Szóval csak ennél kevesebbet lehetséges?

Legjobb válasz: A crl minden babánál más. Van egy intervallum,és ezen belül megfelel a mérete a 12. heti terhességnek. Nekem a 2 terhességnél 2 különbözõ crl volt, pedig egynemûek. a 12 hetes uh-on a tarkóredõ a fontos, ennek az értéknek kell jónak lennie! Ha nem így értetted a kérdést, ahogy én válaszoltam, akkor bocsi!

A crl minden babánál más. Van egy intervallum, és ezen belül megfelel a mérete a 12. heti terhességnek. Nekem a 2 terhességnél 2 különbözõ crl volt, pedig egynemûek. a 12 hetes uh-on a tarkóredõ a fontos, ennek az értéknek kell jónak lennie! Ha nem így értetted a kérdést, ahogy én válaszoltam, akkor bocsi!
Nem elmérésrõl van szó, hanem a baba helyzetérõl, ha összegömbölyödve fekszik, akkor kevesebb a crl, ha kinyomja magát, akkor akár 1-2 cm-rel is több lehett.
A kérdező hozzászólása: CRL 74mm volt, ami 13 hetesnek felel meg.Én meg 12+2 voltam.ismert a fogantatás napja, de a doki ezt nehezen hitte.Én meg biztos vok benne.köszi a válaszokat.
Szia! A fogantatás napjánál fontosabb a beágyazódás napja. Mindamellett ez mégis csak egy mechnaikai mérés, amit rengeteg dolog befolyásol. Például a szonográfus személye is. lehet három pixellel kintebb kezd mérni, vagy bármi! Ultrahang csak 5-8. hét között alkalmas arra, hogy terhességi hetet + napot megállapítson pontosan, ugyanis ebben az idõszakban még genetikától függetlenül ugyanakkorák a babák. A többi csak becslés, két hét eltérés már gyanús, az alatt még belefér! Szülésznõ/Védõnõ
08.27-es vagyok. Hogy-hogy sokat? nagyobb a babád? Inkább nagyobb legyen mint kisebb:) akkor biztosan erõs és jól fejlõdik!!! Nekem is mindig nagyobb egy pár nappal, olyankor megnyugszom! Azt gondoltam hogy centikkel kisebbet mértek nálad, azért aggódsz! Minden jót!
nemigaz ! radiológián dolgozom. Pontosan lehet mérni akkoris, nemtom ezt a hülyeséget ki mondta neked....
A kérdező hozzászólása: Köszi válaszod.biztos rosszul fogalmaztam.1cm eltérés lehet-e mondjuk a CRL-nél?
A kérdező hozzászólása: Akkor azért mértek nálunk ilyen sokat.mindenkinek köszi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Az fl. Rövidités az mit jelent? Nekem a 12. ik heti uh. On, ez nem szerepel, vagyis nem irtak rá semmit, ez okozhat valami genetikai rendellenessséget?

Legjobb válasz: az FL az a femur hossz vagyis a combcsont hossza. A 12 hetes UH-n általában nem szokták még leírni. Majd utána a 18 hetes UH-tól kezdve viszont már mindig mérik azt is :) semmit se jelent hogy nem mérték, nekem egyik babámnál se mérték 12 hetesen.

az FL az a femur hossz vagyis a combcsont hossza. A 12 hetes UH-n általában nem szokták még leírni. Majd utána a 18 hetes UH-tól kezdve viszont már mindig mérik azt is :) semmit se jelent hogy nem mérték, nekem egyik babámnál se mérték 12 hetesen.
A kérdező hozzászólása: biztos?mert akkor megnyugszok, csak ideges voltam, mert a 12-ik heti kombinált teszten, azaz vérvételen rossz eredmény jött ki.de az uh.az tuti jo.
Szia! Nekem a 3. terhességem a mostani. Mindegyiknél mérték 12 hetesen is a comb csontot. Ekkor már a bpd is mérik, a fl-t is. A crl helyett nézik ezeket, mert így követik nyomon a növekedést. Az, hogy nem írtak rá semmit, nem jelenti, hogy gen.rendellenesség van a babánál. Volt, hogy nálam sem írtak méretet, simán elfelejtették, és otthon vettem csak észre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!