Találatok a következő kifejezésre: A 12 uh miért genetikai (2 db)

A 12 heti uh miért genetikai? Mindenkitől vesznek ilyenkor vért is?

Legjobb válasz: Nekem volt vizelet es vervetelem is.

Nekem volt vizelet es vervetelem is.
genetikai része pl.: a nyaki redõ mérés , ahol meállapítható a down szindróma lehetõsége, remélhetõleg jó eredményünk lesz , én is megyek 4.-én . Vérvételt azt nem tudom.
A kérdező hozzászólása: én 27-én megyek, nagyon-nagyon várom, tiszta izgalomban vagyok.
o! te sokkal elõbb mész, már én is tiszta frászba vagyok, de 4.-e még messze van. Ne aggódjunk állítólag..... Lehet vesznek vért , de az nem baj, többet megtudnak.
Nekem a 12.héten volt rákszûrés(magánrendelésen), UH, vizeletminta, vérvétel, EKG (ezek pedig a kórházban). Az UH-gal megnézik a babát, hogy 1 vagy több magzat van-e, szívmûködés, magzatvíz, méretei, és minden rendben van-e vele (Down-kór valószínûsége). 5 fiola vért vesznek le (legalábbis nekem), abból megnézik a vércsoportot, toxoplazmózist, Hepatitis B-t, szifiliszt.
A 12. héten nem mindenkitõl vesznek vért, az teljesen független az uh-tól. Nekem pl. az elsõ vérvételt még a 9. héten megcsinálták + ellenanyagszûrés + toxop. + ekg + vizelet... A 12. uh-on a nyaki redõt mérik (down kór szûrés), megállapítják a terhesség korát (többnyire, bár tévedés még ekkor sem kizárt) a szülés elvileg pontos napját, megnézik a méhlepény elhelyezkedését, és hogy jól fejlõdik-e a baba. Nálunk így volt, de gondolom ez is dokiként változó...
Én hátrább vok, nekem a 12.heti csak jún.17.-én lesz...
szia! Nekem 12 hetesen nézték a nyaki redõt, utána mennem kellett a laborba, levettek 4, vagy 5 csõ vért, ebbõl egyet vinnem kellett a vérellátóba, a vércsoport megállapítása miatt, utána meg mentem az izotóp laborba, ott is vettek vért, annyak az eredményére 1, 5-2 hetet várnom kellett: a rendellenesség szûrést csinálták az izotóp laborba.nekem a kiskönyvembe van egy papír, azon rajta van, hogy mikor milyen izsgálatokat csinálnak, miket ajánlanak megcsinálni.A 12. hétnél nekem az uh szerepel, és az 1. trimeszteri genetikai szûrés, de az csak ajánlott. nekem megcsinálták.Kitartás, nincs miért izgulni. Boldog babavárást.

Miért nézik el egy 12 hetes genetikai uh-n a down-kórt? Hát nem egyértelműek a jelek, hogyha ilyen kórja van egy babának?

Legjobb válasz: Kinek nézték el? Bõvebben írnál róla esetleg...? Egyébként nincs egyértelmû jele, hanem százalékosan tudják megbecsülni az eshetõségét.

Kinek nézték el? Bõvebben írnál róla esetleg...? Egyébként nincs egyértelmû jele, hanem százalékosan tudják megbecsülni az eshetõségét.
De vannak jelek, de sajnos nem mindig egyértelmûek. A különféle tesztek (kombinált, integrált, négyes) nem mindenkinek áll rendelkezésére és nem is magát a betegséget mutatja, hanem egy kockázati arányszámot ad... sajnos, ha fiatal az anya, akkor sokszor ad fals arányt... Az egyetlen vizsgálat, ami biztos (99, 9%-os) biztonsággal megmondja, hogy beteg-e a baba, az a genetikai mintavétel(magzatvíz vagy horionboholy-mintavétel), de ezt csak indokolt esetben (anya magasabb kora, Down-elõfordulása a családban, magas kockázati arány) végzik el.
Nem, nem egyértelmûek. Sajnos az általad említett jelekbõl csak megítélni lehet a down-kór valószínûségét, nem pedig egyértelmûen kizárni. Létezik olyan, hogy a nyaki redõ vastag, nem látszik az orrcsont, és a baba mégis egészséges, és sajnos olyan is, hogy minden rendben lévõnek látszik, mégis gond van. Az uh-val nem lehet a sejtekbe belátni sajnos. Egyértelmû eredményt a magzatvízvizsgálat adhat.
Nekem genetikus mondta, hogy a tarköredõ sem minidg vastagszik meg, csak az estek 60%-ban. Az amniocentézisen vagy chorionbohoyl viszgálaton kívül semmivel sem lehet bizotsan megállapítani A teszteknél is csak kockázatbecslést végeznek(kombinált, 4-es, integrált)
Szia nálam nem látták az orcsontot , és elküldtek magzatvíz vételre, de én elmentem a nõdokimhoz aki csinált 4d akkor sem lehetett látni az orcsontot, de megnyugtatott, hogy a babának semmi baja, és elkûldõtt méhlepény vételre.És hála az égnek semmi baja..
Az RMC-be járok terhesgondozásra, a 10 héten vettek vért, a 12 héten (tegnap) voltam egy 40 perces genetikai UH-n, ahol néztek orrcsontot, tarkóredõt, szájpadot, arcszöget, szívet, billentyût, áramlást.. (még egy csomó mindent, de úgy emlékszem, hogy ezeket kifejezetten a down szindróma miatt) Minden rendben volt, de mégsem mondott semmi tényt az orvos, hanem elvitte az eredményeket, és összevetették a 2 héttel ezelõtti vérvétel eredményeivel. + az életkorom. Ezeket együtt figyelembe véve, ma telefonálták meg az eredményt. Ráadásul, mikor bementem, aláírattak velem egy papírt, hogy lehet tévesen negatív, lehet tévesen pozitív. Ez a rengeteg dolog együtt, még mindig adhat fals eredményt! No, azt akarom ezzel csak hangsúlyozni, hogy NEM, sajnos nincs egyértelmû jele ennek a betegségnek, amit figyelembe véve felelõsséggel kijelenthetõ lenne bármi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!