Találatok a következő kifejezésre: A 12 uh miért (19 db)

Miért "fontos" a 12 UH-hoz vérvizsgálat is? (t. L)

Azt mondják ezt a vérvizsgálatot 13+4-ig lehet levenni. Na most akkor utána már ki sem derül semmikor ha ez a vizsgálat elmaradt ha esetleg valami baj van? (nem hiszem) szerintem ez csak ijesztgetés pénzbeszedésre) Az orvos szó szerint erõszakosan mondta hogy már pedig csináltassam meg. Alaptalanul.. akkor látott elõször nem mert nem az én dokim nem volt bent. 23 éves vagyok és minden leletem kitûnõ és 12 heti genetikai Uh is. Van aki nem csináltatta még meg rajtam kívül? Vagy ki mit gondol errõl? Menjek?

Legjobb válasz: miért nem akarsz menni? csak egy vérvétel és ha szükséges, akkor miért ne? az orvosok jobban tudják, mint mi

miért nem akarsz menni? csak egy vérvétel és ha szükséges, akkor miért ne? az orvosok jobban tudják, mint mi
Én sem mentem el a kombinált tesztre (vérvétel), a magán dokim mondta, hogy csak felesleges pénzkidobás lenne olyan jók az eredmények. Pedig én már 30 is elmúltam.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló, na pont ezért mert egy rendes fogadott doki nem egy sztk-s aki tisztelet a kivételnek letoj" az megmondja a frankót hogy felesleges, úgy ahogy a második válaszadó is írta, ráadásul, van ott még a nyakiredõ mérése és az AFP..
A kérdező hozzászólása: De ettõl függetlenül holnap reggel megyek és megcsináltatom, még beleférek. Az elõbb a csekket is feladtam, akkor már ne ezen múljon....inkább nem rágódom rajta úgy döntöttem az a tuti.

Aggódok! Miért nem hívtak vissza korábban uh-ra, mint a 12. hét?

03.12-én voltam hüvelyi uh-n, akkor volt a vérzéskimaradásom 5+2 napja. AZ eredmény átlag 13 mm-es petezsák, terhességi hét 6(+/-1hét). Meg még azt írták Y.s. ábr. az uterus rfv-ben. Megnéztem az Y.s.az szikhólyag. Tehát már az is látszódott méhen belül. 19-én mentem dokihoz, érezte a terhességet, és mondta keressem fel a véd?n?t, kérjem a kiskönyvem. Én mégis aggódok, mert még se szívhang, se vérvétel nem volt. Lehet ha 1-2 nappal késöbb megyek uh-ra, már legalább pulzálás lett volna. Most 9+1hetes vagyok, de félek hogy a sok izgulássl bajt okozok a babának. Azt mondta a doki ne izguljak van annak szívhangja. De miért nem nézzük meg? Még 2 hét mire beutalót állít ki a véd?n?. Hogy birom ki? Ja az uh-os mondta enyhén hátrahajló a méhem lehet még azért bujkált annyira, bár a doki meg azt mondta abszolút nem hátrahajló. Uh-on meg is kellett a csíp?m egy kicsit emelnem.

Legjobb válasz: Kedves Kismama, ne aggódj, semmi okod rá. Pont ha valami gondot látnának, akkor erõltetnék a vizsgálatokat. A terhességnek ebben a szakaszában az égvilágon semmi teendõ sincs, a magzat fejlõdik, de annyira pici, hogy UH-val sem látni semmi lényegeset. Ezt minden terhességnél így teszik. A másik ok, biztos tudod, hogy a 12. hét az amolyan vízválasztó, a terhesség, ha megmarad eddig az ideig, akkor már nagyon nagy eséllyel életképes a magzatod. Tényleg ne aggódj, mert ártasz vele magadnak, és a picinek is. Teljesen egészséges pici magzat fejlõdik benned, legyél boldog, örülj, annak van itt az ideje. A 12. hét után majd rendesen beindulnak a dolgok. Csak akkor kell hamarabb szólnod a dokinak, ha mondjuk elkezdenél vérezni, vagy valami ilyesmi. Még egyszer mondom, ebben az esetben a nemtörõdés a jó, mert azt jelenti, a terhességed RENDBEN VAN!!! Sok boldogságot Nektek! Még a szívhangra rátérve, ez doktoronként változik, ki hogy szokta, valaki már nagyon korán vizsgálja a szívhangot, de általában nem, emiatt se aggódj.

Kedves Kismama, ne aggódj, semmi okod rá. Pont ha valami gondot látnának, akkor erõltetnék a vizsgálatokat. A terhességnek ebben a szakaszában az égvilágon semmi teendõ sincs, a magzat fejlõdik, de annyira pici, hogy UH-val sem látni semmi lényegeset. Ezt minden terhességnél így teszik. A másik ok, biztos tudod, hogy a 12. hét az amolyan vízválasztó, a terhesség, ha megmarad eddig az ideig, akkor már nagyon nagy eséllyel életképes a magzatod. Tényleg ne aggódj, mert ártasz vele magadnak, és a picinek is. Teljesen egészséges pici magzat fejlõdik benned, legyél boldog, örülj, annak van itt az ideje. A 12. hét után majd rendesen beindulnak a dolgok. Csak akkor kell hamarabb szólnod a dokinak, ha mondjuk elkezdenél vérezni, vagy valami ilyesmi. Még egyszer mondom, ebben az esetben a nemtörõdés a jó, mert azt jelenti, a terhességed RENDBEN VAN!!! Sok boldogságot Nektek! Még a szívhangra rátérve, ez doktoronként változik, ki hogy szokta, valaki már nagyon korán vizsgálja a szívhangot, de általában nem, emiatt se aggódj.
szívhangot már 7-8. héttõl meg lehet találni, elnézést, de ettõl függetlenül ne izgulj! A szikhólyag megléte azt jelzi, hogy embrió van odabent. Mondjuk az orvost se értem, mert annyi terhes nõt láthatott már és pontosan tudhatja, hogy egy kismami (fõleg elsõ terhességnél) mennyit össze tud izgulni a baba miatt. Én a helyedben felkeresném és megmondanám, hogy pocaklakót szeretnél látni!
Szivhangot 12 hetesen elég nehéz meghallani. 15. héttõl már jobban hallatszik. 12 hetesen lesz vérvételed és uh is. A védõnõ majd szól és adja a papirokat neked. Felesleges izgulnod. Minden kismamánál ez van. Én ikreket várok és a 6. héten volt uh, utána a 12. héten.
nekem már 7 hetesen hüvelyi uh-t csináltak és vizsgálták, van -e szívhang? Nekem is olyan megnyugtató volt a kis szívének pulzálása. Szabad nyugtatni egy kismamit, sõt ezen az oldalon szinte "kötelezõ2 egymást segíteni, de azért ne essünk már át a túloldalra.... van korai terhes uh. Fõleg ha valaki nehezen esik teherbe , akkor akár egészen a peteérréstõl indulva tudják nézni a dolgokat.
Szívhang csak 12 hetesen??? Akkor már jó esetben akár a nemét is megmondják, szívhang az 6-7 hetesen simán megvan. Egyébként ezért nem kell korán menni a terhesség gyanújával nõgyógyászhoz, csak senki nem hiszi el nekünk. Ha késõbb mész, már lett volna szívhang...
Szerintem ne keverjük, az elsõ válaszoló azt írta, hogy hallani a szívhangot nem lehet 12 hetesen és ez így is van! Látni lehet már elõbb is a monitoron, de hallani nem lehet. Amúgy, hogy a kérdésedre is válaszoljak, próbálj nem izgulni, pihenj, élvezd a jó idõt, ha nem dolgozol és majd a 12 hetes uh-n meglátod már a babádat. Nem minden doki szeret sûrûn ultrahangozni. 22 hónapos kislány anyukája.
Honnan írsz ? Mert már akkor lehet hallani a szívhangot, amikor még csak az a kis izomcsomó pulzál (akár 6 hetesen is) + lehet látni is a monitoron. Jó gyors, ütemes, mintha tamtam -oznának. Nem a védõnõnél, a nõdokinál.
A kérdező hozzászólása: utolsónk: gyõri vagyok. Valamit mondott az uh-s hölgy meg mutatta, hogy abból alakul ki a szívcsõ, hogy ott van dehát persze én nem láttam semmit.Olyan izgalomban voltam semmire nem emlékszem. Még kérdezni is elfelejtettem, elõször voltam uh-on, fõleg hüvelyin. Végül is a babó csak 3 hete lehetett akkor ott, és olvastam hogy 1-2 nap is milyen sokat számít. Ha nem lett volna 03.15.hétfõ, akkor megvártam volna, és akkor 5+6 naposan már lehet látom a pulzálást. Tulajonképpen a doki is azt mondta ráérek akkor menni nehogy csalódjak, de a kiváncsiságom nagyobb volt.
elsõ babával én is tapasztalatlanul elrohantam egybõl, 5 hetes voltam, nálam is csak embriócsomó volt, nem volt még szívhang és engem is csak 12 hetesen hívott vissza. szerencsére minden rendben volt. legközelebb tudom h 6-7 hétnél hamarabb sehova sem megyek, magamtól elkezdem a vitaminokat szedni és kész.

Nem úgy van hogy a 12 hétig hüvelyi ultrahangot csinálnak? Akkor nekem miért csak hasi uh-ot csinált az orvos? És akkor ez most mit jelent? A Többi lent!

Sziasztok! Ha tud valaki segíteni az jó lenne!Ma voltam ultrahangon és ott ezt az eredményt kaptam: Mater hólyag kp.telt,ép szerkezetű.FS:13mm.Grav.s.6.Szívműködéskontroll jav. 1 hét múlva hívott vissza az orvos megint uh-ra

Legjobb válasz: 13 mm-es petezsák, hat hetes terhesség, és egy hét múlva a szívmûködést fogja nézni. Nem mindenhol van hüvelyi, nekem sosem csináltak, és nem is akartam, plusz a párom sem engedte volna (õ orvos), mert voltak rossz tapasztalatok ezzel kapcsolatban. Még mielõtt lepontoznak: nem minden hüvelyi uh okoz gondot, de okozhat, és ki akartuk küszöbölni mi is, meg az orvos is, ezért õ is csak nagyon ritkán használ hüvelyi vizsgálófejet. Gratulálok Neked! :) 25 hkm

13 mm-es petezsák, hat hetes terhesség, és egy hét múlva a szívmûködést fogja nézni. Nem mindenhol van hüvelyi, nekem sosem csináltak, és nem is akartam, plusz a párom sem engedte volna (õ orvos), mert voltak rossz tapasztalatok ezzel kapcsolatban. Még mielõtt lepontoznak: nem minden hüvelyi uh okoz gondot, de okozhat, és ki akartuk küszöbölni mi is, meg az orvos is, ezért õ is csak nagyon ritkán használ hüvelyi vizsgálófejet. Gratulálok Neked! :) 25 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi! csak nem értem mert 3 hónapja járok a nõgyógyászatra mert novemberben már valószínûleg elment egy babó és azóta folyamatosan csak belsõ uh-om volt és most sajnos olyan orvost fogtam ki akit ismerek (rossz tapasztalat)és õ csinált nekem külsõt? Azon gondolkozom hogy ha belsõt csinált volna akkor most már látta volna a szívet nem ahogy ver?
Lehetséges, hogy úgy jobban látta volna, ez tény. Ha aggaszt téged, akkor esetleg nézesd meg másik orvossal is! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Ne aggódj, nekem pl csak 6+4 naposan lehetett látni, hogy pulzálnak a szívtelepek, pedig hüvelyivel csinálta, szerintem a dokid csak óvatos volt veled, van akinél elõfordul hüvelyi uh.után barnás pecsételõ vérzés , lehet inkább csak óvatos volt.Meg amúgy is, ha nem vastag a hasfal akkor ott is ugyanúgy látja amit kell.

Miért kell a 12 hetes uh-ra telt hólyaggal menni? Amúgy nem látszik a kicsi? Azt nembirom ha nempisilek egész nap, mert 2óránként megyek. Mit tegyek, hogy telt legyen uh előtt?

Legjobb válasz: pont ezt kérdeztem mielõtt mentem és mondhatom hogy ott voltam , pisiltem üresre és teljesen jó volt minden kép . Ezt ki mondta..nálunk az egyik csaj úgy ment és jól elküldte a doki pisilni! nem tudom hol mia szokás,jobb, ha a folyosón megkérdezed, mert elég kellemetlen is lehet ha a telt hólygodat nyomkodják.

pont ezt kérdeztem mielõtt mentem és mondhatom hogy ott voltam , pisiltem üresre és teljesen jó volt minden kép . Ezt ki mondta..nálunk az egyik csaj úgy ment és jól elküldte a doki pisilni! nem tudom hol mia szokás, jobb, ha a folyosón megkérdezed, mert elég kellemetlen is lehet ha a telt hólygodat nyomkodják.
2D-n telt, 4D-n ures holyag mellett lesz jobb a kep. 2D a "sima" uh. Ez kulonosen ervenyes fiatal terhessegre (a 12. heti az fiatalnak szamit). Elotte masfel oraval ne pisilj.
Altalaban ezt kisebb korban szoktak mondani.En sem tudtam de a dokim azt mondta h a "vizen" keresztul (az az ha tele a hugyholyagod) jobban "lat" az uh.Engem akkor le is kuldott es azt mondat h 1 fel ora mulva menjek vissza es igyak olyasmit amitol tudom h hamar pisilni kell...nekem ez a cola volt...es tenyleg jobban latta... A tanacsom az h ne szorongasd egesz nap eleg ha elotte iszol valamit ...nem kell ahhoz annyira tele legyel h kipukkanjal. Gratulalok a babahoz! 18 hetes pocakos
Nekem még a 12 hetes ultrahang elõtt mondta az orvosom egy vizsgálaton, hogy legközelebb ürítsem ki a hólyagom, mielõtt vizsgálatra megyek. A 12 hetes ultrahangon meg külön megkérdezte azaz orvos, aki akkor vizsgált, hogy üres-e a hólyagom. Úgy látszik, ahány orvos annyi szokás :-). Boldog babavárást! 19 hetes kismama.
Én semhallottam még errõl nálam mindig mondták, hogy pisiljek elõtte.Sosem volt gond a képpel.Nyugodtan menje l pisilni elõtte.39hetes kismama
Engem sima UH elõtt elküldtek pisilni, a 4D elõtt meg nem volt szabad. Érdekes. Arany középút: közepesen telt hólyag :) Üdv 18 hetes kismami
Szia! Nekem is telt hólyaggal kellett a 12. heti UH-ra menni. Én elmentem indulás elõtt pisilni, majd az oda úton nem kevés ásványvizet ittam. Amikor odaértem, alig vártam a vizsgálatot és a végét, hogy rohanhassak a wc-re. úgyhogy nyugodtan pisilj mielõtt elindulsz, és útközben iszogass - persze vizet vagy üditõt. :-) Boldog baba várást , 13 hetes kismama.

Miért félek ennyire? 3. gyermekemet várom, nem volt semmi baj az első kettővel, most mégis rettegek... Holnap megyek a 12. heti UH-ra, szeretném, ha minden rendben lenne... Miért költözött belém az aggódás?

Legjobb válasz: Én is holnap megyek. Én is aggódom, habár tudom, hogy minden rendben van. Nálad is minden ok! Ne gondolj negatív dolgokra. Te is írtad, hogy semmi gond nem volt az elsõ kettõvel sem. Boldog babavárást!

Én is holnap megyek. Én is aggódom, habár tudom, hogy minden rendben van. Nálad is minden ok! Ne gondolj negatív dolgokra. Te is írtad, hogy semmi gond nem volt az elsõ kettõvel sem. Boldog babavárást!
Szia, én is ugyanígy voltam a harmadikkal, pedig az elsõ kettõ terhességem is probléma mentes volt. Ráadásul a 3.-nál már 36 éves voltam, így mindenki a Down-kórral riogatott, meg a magzatvíz mintavétellel. Nem csináltattam meg az amniocentézist, és a vérvételes genetikai vizsgálat pedig negatív lett, de még így is végig kételkedtem. Mivel egyre többet tudtam a problémás terhességekrõl, állandóan féltem, hogy baja lesz a babónak. Ami nekem segített az az, hogy megpróbáltam sokat "meditálni" és elképzeltem, hogy teljesen egészséges babát fogok szülni, és semmilyen baj nem érheti õt. Próbáld ki! Sok sikert!
Valószínûleg azt gondolod, hogy eddig minden rendben volt TEHÁT most már kell történnie valami rossz dolognak :) )) Nyugi, nem kell történnie!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a biztatásokat, valószínûleg ilyesmi okok állhatnak szorongásaim hátterében, amiket leírtatok, dehát megpróbálom legyõzni õket!
Szia! Én is a harmadik babócát várom és már 15 hetes vagyok. Én is ugyanígy voltam vele, de a 12.heti uh megnyugtatott, hogy minden rendben van. Nekem nemsokára jön az afp szûrés, most majd amiatt aggódhatok... Tudod, mindig van miért. Ne aggódj, biztosan minden rendben lesz! A legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Hát tényleg minden rendben volt, annyira boldog vagyok!

A terhesség alatt, mikor kell meni vizsgálatokra, hogy meglegyenek a pecsétek? A 12 hetes uh-on miért nem pecsételnek? 12 hetes vagyok, és még csak 1 van!

Legjobb válasz: Nekem ultrahangon soha nem pecsételtek!Csak a nõgyógyász pecsételt,meg a körzeti doki pecsételte le a védõnõi látogatásaimat!Nekem 15db volt mire mentem szülni!

Nekem ultrahangon soha nem pecsételtek!Csak a nõgyógyász pecsételt, meg a körzeti doki pecsételte le a védõnõi látogatásaimat!Nekem 15db volt mire mentem szülni!
Uh-n nekem sem pecsételtek. A dokim pecsételt amikor vizsgálatra mentem (pl uh eredménnyel) és a védõnõ. Így is bõven meglett a kötelezõ számú! 12 hetesen 1 pecsét az elég, lesz még idõd többet "gyûjteni"!
Nyugi, nekem is egy volt 12 hetesen. Nálunk csak a tanácsadáson pecsételnek és engem elõször csak 8 hét múlva, legközelebb 6 hét múlva, most megint csak 6 hét múlva akarnak látni. De így is meglesz gondolom.
12 hetesen nekem is 1 volt. Most 18 hetes vagyok és 5 van. Uh-n nem pecsételnek, amikor a dokidhoz mész, õ fog pecsételni és a védõnõkhöz amikor mész.

A 12 heti uh miért genetikai? Mindenkitől vesznek ilyenkor vért is?

Legjobb válasz: Nekem volt vizelet es vervetelem is.

Nekem volt vizelet es vervetelem is.
genetikai része pl.: a nyaki redõ mérés , ahol meállapítható a down szindróma lehetõsége, remélhetõleg jó eredményünk lesz , én is megyek 4.-én . Vérvételt azt nem tudom.
A kérdező hozzászólása: én 27-én megyek, nagyon-nagyon várom, tiszta izgalomban vagyok.
o! te sokkal elõbb mész, már én is tiszta frászba vagyok, de 4.-e még messze van. Ne aggódjunk állítólag..... Lehet vesznek vért , de az nem baj, többet megtudnak.
Nekem a 12.héten volt rákszûrés(magánrendelésen), UH, vizeletminta, vérvétel, EKG (ezek pedig a kórházban). Az UH-gal megnézik a babát, hogy 1 vagy több magzat van-e, szívmûködés, magzatvíz, méretei, és minden rendben van-e vele (Down-kór valószínûsége). 5 fiola vért vesznek le (legalábbis nekem), abból megnézik a vércsoportot, toxoplazmózist, Hepatitis B-t, szifiliszt.
A 12. héten nem mindenkitõl vesznek vért, az teljesen független az uh-tól. Nekem pl. az elsõ vérvételt még a 9. héten megcsinálták + ellenanyagszûrés + toxop. + ekg + vizelet... A 12. uh-on a nyaki redõt mérik (down kór szûrés), megállapítják a terhesség korát (többnyire, bár tévedés még ekkor sem kizárt) a szülés elvileg pontos napját, megnézik a méhlepény elhelyezkedését, és hogy jól fejlõdik-e a baba. Nálunk így volt, de gondolom ez is dokiként változó...
Én hátrább vok, nekem a 12.heti csak jún.17.-én lesz...
szia! Nekem 12 hetesen nézték a nyaki redõt, utána mennem kellett a laborba, levettek 4, vagy 5 csõ vért, ebbõl egyet vinnem kellett a vérellátóba, a vércsoport megállapítása miatt, utána meg mentem az izotóp laborba, ott is vettek vért, annyak az eredményére 1, 5-2 hetet várnom kellett: a rendellenesség szûrést csinálták az izotóp laborba.nekem a kiskönyvembe van egy papír, azon rajta van, hogy mikor milyen izsgálatokat csinálnak, miket ajánlanak megcsinálni.A 12. hétnél nekem az uh szerepel, és az 1. trimeszteri genetikai szûrés, de az csak ajánlott. nekem megcsinálták.Kitartás, nincs miért izgulni. Boldog babavárást.

A 12 hetes uh. -n a papirra miért nem írtak nyakiredő méretet? Nektek ráirták?

Csak ül?magasságot írtak rá.

Legjobb válasz: Érdekes, nekem ráírták. Mérték egyébként, mondták az eredményt, mert ez nagyon fontos?

Érdekes, nekem ráírták. Mérték egyébként, mondták az eredményt, mert ez nagyon fontos?
A kérdező hozzászólása: Méregették a picit, de nem mondták, h.azt mérték-e.
Akkor nem is tudod a mért adatot? Ez elég durva! Szerintem menjél el egy másik vagy magán ultrahangra! Ez túl fontos dolog!
Szia. Azért ez elég fontos adat ahhoz, hogy lemaradjon a leletedrõl.Én a 12 hetes Uh-ozással nem voltam megelégedve, mert 2 perc alatt letudott a doki, ezért a párommal 13 hetesen elmentünk 4D-s UH-ra , , felülvizsgálatra, , !! Én is elmennék a helyedben egy másik orvoshoz!!A nyakiredõ nagyon fontos!! 24+2 hkm
A védõnõnek sem fog tetszeni, hogy nincs róla adat. Menj nyugodtan vissza, és mond meg, hogy ez lemaradt és neked kell a pontos érték vagy hogy megfelelõ tartományba esik-e.
Szinte a vizsgálat célja az, ami lemaradt... nem egészen normális a szonográfus, aki csinálta az UH-t. Nagyon fontos dolog, mindkét terhességnél ráírták, sõt, még az orrcsont meglétét is.
Ne úgy keresd a papíron, hogy nyaki redõ, hanem azt szokták írni, hogy NT. Ha ez nincs rajta, akkor tényleg menj vissza a dokihoz, vagy egy másikhoz.
Rajta kéne lennie. Nálam sem vitték túlzásba, de a CRL, a nyaki redõ (NT) és a BPD szerepel rajta.
Úgy sincs rajta, hogy NT vagy NUCHA? Akkor feltétlen menj el még egyszer!

A 12. heti uh vizsgálaton miért eltérőek az értékeim?

Két uh vizsgálatot csináltattam, az egyiket az istenhegyi klinikán,ahol hüvelyi uh volt, és a nyakired? 1,8,és azt mondták, hogy 11 hét 6 naposnak felel meg a terhességem.

Legjobb válasz: Es amugy hany hetes es napos terhes vagy? Amugy szerintem nem kell aggodnod. Nem veletlen, hogy ezt a vizsgalatot a 11. es a 13. het kozott csinaljak.

Es amugy hany hetes es napos terhes vagy? Amugy szerintem nem kell aggodnod. Nem veletlen, hogy ezt a vizsgalatot a 11. es a 13. het kozott csinaljak.
aggódnod nem kell. a hüvelyi uh pontosabb de hogymennyi idõs a baba azt inkább ne találgassuk mert én is ki voltam írva 5 idõpontra de a babánk egyiket semm tartotta be, az afp-t is korán veték le, nem is lett jó az eredményem de a babuci mégis egyészséges
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.Aranyosak vagytok.A 12.hetet töltöttem be.A nyaki redõ jó?Azt írták még mindkét leleten, hogy orrcsont ábrázolódik.
Az orrcsont abrazolodik az nagyon jo, fontos resze a genetikai uh-nak, mert a beteg babak orrcsontja csak joval kesobb alakul ki, es a 12. uh-on nem latszik. Ha latszik, az nagyon jo! A tarkoredo meg akar 1.8 akar 2, mindketto jo (a huvelyi uh valoban pontosabb egyebkent) mert 3mm alatt normalis. Minden jot!
Szia! Én egyanígy jártam, mint Te!!! Én 12 hetesen voltam a kórházban (Szt. Imre), ahol a nyaki redõ 1, 8 mmm lett (ez hüvelyi, majd hasi Uh volt). Egy héttel késõbb voltam az Istenhegyi úti géndignosztikai kp-ban, ahol csak hasi volt, tt a redõ 1, 3 mm lett. Mindkét eredményre azt mondta az orvosom, hogy tökéletes, s hozzáette, hogy az Istenhegyi úti gép a legmodernebb, legpontosabb, a kórházak ezzel a etchnikával nem beszik fel a versenyt. A védõnõm is osztotta ezt a véleményt. (Egyébként a Szt. Imrében csak az Istenhegyi-leletekt fogadják el a sajátjukon kívül.) Neked is mindkét taróredõ-értéked tökéletes, aggódni nincs okod.
Az egész azon múlik, hogy az adott uh gépmilyen értékekre van állítva!!! Kórházanként is eltér, mert nem szabvány...két hét eltérés is elfogadható..a nyaki redõ pedig 3 ig jó, tehát sem az 1, 8 sem a 2 miatt nem kell aggódni. Nekem is 1hetes eltérés volt , de a 18. hetin már pont akkorát mértek amekkora a megfelelõ kor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megnyugtattatok.:-) Csupa jót nektek!!
gondolom lemaradt. vagy nézd meg jobban hátha csak elnézted. hétfõn telefonálhatsz ezügyben.
Én a SOTE II-n voltam és nekem sem volt rajta.
A kérdező hozzászólása: Hát hiába nézem nincs rajta semmi ilyesmi. Azért köszi.
A 12. hetes kombinált vagy integrált tesztet, azaz genetikai vérvételt megcsináltatod? Mert ha tervezted, akkor mindenképp tudni kell a CRL nagyságát, az kell a vizsgálathoz. Ugyhogy ezesetben hívd fel a dokidat minél hamarabb, hogy Õ bejegyezte-e a számítógépbe, mert ha nem akkor új uh-t kell csináltatnod.
ilyenkor már nem mindig mérik/írják rá, dokija válogatja, 12.hét után nem ez a fõ érték

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!