Találatok a következő kifejezésre: A 12 babám (299 db)

Nagy a babám? A 12. heti uh-n 58g-ra mondták (4D-s uh) 63.7mm-es. (12 hét 6 naposnak felel meg, 2 nappal nagyobb mint voltam)

De mindenhol azt olvasom ilyenkor 14g a baba. Teljesen normálisan nézett ki és nem mondták hogy baj lenne. S?t erre egyátalán nem mondott semmit. Nem is kérdeztem, most olvasom mindenhol hogy 10-14g.Nektek mennyi volt?

Legjobb válasz: Nekem a 12. heti kötelezõ uh-n, 68 mm volt a babám, 12+1 voltam, de 12+6-ot írt a szonográfus. Még azon a héten elmentem 4D-ra is és nekem 69 g volt akkor a baba. Igaz én majdnem 1 héttel elõbb vagyok, mert elõbb volt pé-m. Nyugi, a babád teljesen normálisan fejlõdik!!!!

Nekem a 12. heti kötelezõ uh-n, 68 mm volt a babám, 12+1 voltam, de 12+6-ot írt a szonográfus. Még azon a héten elmentem 4D-ra is és nekem 69 g volt akkor a baba. Igaz én majdnem 1 héttel elõbb vagyok, mert elõbb volt pé-m. Nyugi, a babád teljesen normálisan fejlõdik!!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor jó. Köszönöm :) Kicsit megijedtem hogy mi lehet.
Szia!Ne aggodj:) Nekem a 19 hetes uh-on egy 20 es fel hetes babanak megfelelo meretei voltak a babomnak. Azt mondta a doki h ez teljesen normalis, valoszinu elobb fogant a babo mint naptar szerint szamolva. Szep baba varast.30 heteske

A 12. heten még biztosan nem tudják megmondani, hgy a babám milyen nemű lesz? Akkor mit néznek a 12 hetes uh-on? Nem a 16-dik heten kellene menni?

Legjobb válasz: Szia. A 12.héten szûrik a Down-kórt, a következõ uh az általában a 18 heti genetikai.

Szia. A 12.héten szûrik a Down-kórt, a következõ uh az általában a 18 heti genetikai.
A kérdező hozzászólása: köszi, mar beugrott, feledékeny vok:) pedig ezt nem kéne elfelejtenem.most nezik a nyaki borredot, ugye?mennyire pontos ez a vizsgalat?
Meg, hogy rendben van -e a gerince, és megnézik a combcsont nagyságát, fejkörméretet stb.
Szia! Úgy van ahogy az elõttem szóló írta. Többnyire pontos ez a vizsgálat, figyelembe véve az orrot is!
Nekem pontosan a 12-dik héten a négy dimenziós UHG-n derûlt ki, hogy kislány lesz. Lehet, hogy sokan ezt nem hiszik el de így van tisztán látszik a nagyított felvételen is a nuni.
Nekem is a 12. heten mondtak meg, h kukacos :)
A 12. héten nézik a nyaki redõt ami 3 mm-ig jó, ill. az orrcsontot is. Elenõrzik, hogy a végtagok megvannak-e, mekkorák, a gerinc és a hasfal zárt-e stb. Ha szerencséd van az is kiderül, hogy fiú-e vagy lány! Bár ez ebben a korai idõben még bizonytalan! Boldog babavárást!

Szerintetek nem alszik sokat a 7hós babám? éjjel 12, nappal 3-4 egyben. Mondjuk kúszik, felül ilyenek talán ennyire elfárad benne? Vagy vigyem dokihoz?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy gond lenne. Nekem 9 hónapos a kisfiam éjjel Õ is 12 órát alszik. Délelõtt úgy durván 2 órát meg délután is. Nincs ezzel semmi gond. Õk ilyen kis álomszuszékok. :)

Nem hiszem, hogy gond lenne. Nekem 9 hónapos a kisfiam éjjel Õ is 12 órát alszik. Délelõtt úgy durván 2 órát meg délután is. Nincs ezzel semmi gond. Õk ilyen kis álomszuszékok. :)
A 11 hónapos fiam is annyit alszik, mint az 1. válaszoló babája. Vannak ilyen jó alvó gyerekek.
teljesen normális, fiam már 4 hónaposan 13-14 órát aludt éjjel és nappa még 2-3at

A nagy has nem nyomja össze a babát? Nem okos semmi kárt benne? Félek, hogy a növekvő babában kárt teszek, mert 100kg vagyok és van hasam ( 12 hetes).

Legjobb válasz: Nem nyomja össze. Nyugi. Tegyél lufiba vizet töltsd tele teljesen, és dobj bele egy halacskát, majd próbáld megnyomni. Nem fog sikerülni:) A babát sok minden védi, így nem tudsz benne kárt tenni.

Nem nyomja össze. Nyugi. Tegyél lufiba vizet töltsd tele teljesen, és dobj bele egy halacskát, majd próbáld megnyomni. Nem fog sikerülni:) A babát sok minden védi, így nem tudsz benne kárt tenni.
áh, dehogy, csinál magának helyet a hasban. meg hát körülveszi bizony a víz, ami védi. Most majd még nagyobb hasad lesz :)

Tegnap voltam a 12 hetes UH-on és a doki 25 percig biztos nézelődött odabent, ha nem többet. Nem okoz gondot a babának, ha ilyen sokáig vizsgálják?

Azt hallottam, hogy 15 percnél tovább nem szabad UH-ozni, de már nem emlékszem miért. Talán túlmelegszik a magzatvíz?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy ez vizsgálat errõl szól, hogy a lehetõ legalaposabban megnézze a doki babát, szerintem nem ártalmas neki. Gondolod olyat csinálna doki ami veszelyezteti a babát?

Én úgy tudom hogy ez vizsgálat errõl szól, hogy a lehetõ legalaposabban megnézze a doki babát, szerintem nem ártalmas neki. Gondolod olyat csinálna doki ami veszelyezteti a babát?
nem hiszem, hogy ártalmas lenne. biztos nem ártana a babának. ott van pl a 4d-s babamozi, az is legalább fél óra hosszáig tart.
Ettõl nem melegszik túl a víz:D Ahhoz sokkal nagyobb energia kellene, ne aggódj. Inkább örülj, hogy alapos. A babának nem lesz ettõl baja, max. zavarja az ultrahang, de az sem ártalmas:)
Az orvos csak tudja, mit csinál. sztem nem kéne felülbírálni, fõleg nem hétköznapi emberek véleményére adva...
Nincs kimutathat káros hatása az UH-nak, ennek ellenére azt szokták mondani, hogy addig tartson csak a vizsgálat, ameddig muszáj. A 12 hetes UH-nak meg alaposnak kell lennie, mert ott mindent néznek. Nem lesz baja, ne aggódj feleslegesen.
Az Uh nem ártalmas a babára nézve: , , Az Uh-os vizsgálat nem ionizáló sugárzáson alapul, hanem magas frekvenciájú hanghullámokon, s eddig nem mutattak ki semmiféle, a magzatot veszélyeztetõ hatást!!, ,
De bizony, hogy melegíti a vizet, de csak kicsit. A babára nem káros egy fél órás vizsgálat, de kényelmetlen lehet neki. Ilyenkor elõfordul, hogy a baba többet mocorog.

A 12 napos babám van hogy csak 40ml-t de van hogy 80ml-t eszik. Ez jó? Anyatejes. Mennyit kéne ennie?

Néha csak cuppog a cicin, és kb 40 perc alatt jó ha 20-at eszik, van amikor meg 20 perc alatt 70-et is. Remélem jól eszik, de nagyon hasfájós és emiatt sírós. Bár most biztos az id?járás miatt is ny?gös.

Legjobb válasz: Kb. 50 ml-t kell ennie egy evésre, ha még jól emlékszem, ezért jónak tûnik a 40-80 ml. Azonban ne aggódj, a babák is úgy vannak ezzel mint mi. Van mikor többet eszenek van mikor kevesebbet. Õk még tudják, hogy mennyi az elég nekik, ezért ha esetleg többet szopizik mint amennyire szüksége van, akkor visszabukja. Hasfájásra nálunk az édesköménytea, vagy a higított szoptatóstea vált be nálunk! Boldog órákat kívánok a babával!

Kb. 50 ml-t kell ennie egy evésre, ha még jól emlékszem, ezért jónak tûnik a 40-80 ml. Azonban ne aggódj, a babák is úgy vannak ezzel mint mi. Van mikor többet eszenek van mikor kevesebbet. Õk még tudják, hogy mennyi az elég nekik, ezért ha esetleg többet szopizik mint amennyire szüksége van, akkor visszabukja. Hasfájásra nálunk az édesköménytea, vagy a higított szoptatóstea vált be nálunk! Boldog órákat kívánok a babával!
Az én orvosom azt mondta akkor eszik jól ha a testtömege 1.5 szeresét eszi. Pl ha 4 kiló, akkor 4x 1.5= 600 milliliter. Szerintem próbáld meg 3 óránként etetni, mert ha hasfájós, nem tesz jót neki ez az össze vissza evés.Lehet nem éhes csak szeret szopizni.Nem tudom te mennyire vagy cumiellenes, de én adnék neki ilyen idõközönként cumit.Vagy vizet, esetleg teát..
Csak szopiztassad. A babamérleg szerintem csak a kezdõ anyukák kikészítésére készült, legalábbis, én is így paráztam. A tesónál a házba nem hozom be még egyszer. Majd hetente lemérik a védõbe, és ha gyarapodott rendben van, ha nem akkor írnak fel tápszert. A hasfájásról szólj a védõnõnek vagy dokinak, õk tudják mit kell tenni. espumasan csepp esetleg, szõlõcukros gyenge kamilla tea, mecsek tea.... Szóval a hasfájást intézd. A babuci annyit eszik, amennyi jól esik neki, ha nem a hasfájás miatt szenved éppen.
Tegnap írtam ki hasonló kérdést.Mi ma 13.naposak vagyunk.Szintén össze-vissza szopizik, hasonló stílusban mint a te babád.Ma hasonló mennyiségeket szopott(70-70-80).Én adok neki 2szopi közt gyenge édeskömény teát.Poci fáj így is:(((
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Van amikor csak úgy csinál mint aki eszik, aztán ha cumisüvegbõl adom neki a lefejt tejet, megeszi. A cicibõl is kiszívja, csak folyik ki a szája mellett sokszor és nem eszik többet 40 perc alatt mint 20ml. Nem tudom mit csináljak Vele.

Hány hetesen tudtátok meg, hogy babát vártok? Mi a 12. héten. Ciki?

Legjobb válasz: Köszönöm. Neked is gratulálok. Mi ahogy irtam is nem terveztük, úgyhogy most 12 hetesen szembesülök sok mindennel (védõnõ, különbözõ vizsgálatok, anyasági, gyes, stb.) amivel eddig egyáltalán foglalkoztam, mert ugyebár "nem voltam éritett" a témában. Most meg nem gyözöm a különbözõ babás-mamás oldalakat, fórumokat olvasni, hogy némileg képben legyek.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Neked is gratulálok. Mi ahogy irtam is nem terveztük, úgyhogy most 12 hetesen szembesülök sok mindennel (védõnõ, különbözõ vizsgálatok, anyasági, gyes, stb.) amivel eddig egyáltalán foglalkoztam, mert ugyebár "nem voltam éritett" a témában. Most meg nem gyözöm a különbözõ babás-mamás oldalakat, fórumokat olvasni, hogy némileg képben legyek.
Sejtettem, hogy terhes vagyok, de nem mertem elhinni.Pedig ki is maradt, meg pozit is teszteltem. Kb. 9 hetesen mentem elõször, akkor már az orvos ki tudta kézzel tapintani, mondta hogy egy nagyobb öklömnyi a méhem, ez bezony terhesség....
Nem ciki. Örültök neki?
Én az 5.héten tudtam meg a nõgyógyásztól h terhes vagyok...nem ciki, de nem maradt ki a menzesz?? Volt egy lány a terhesgondozáson, õ is a 12. hét után tudta meg h terhes és SOS kerítettek neki idõpontot a védõnõhöz:-)
Nem ciki, de elég furi:) Én ha akartam volna sem tudtam volna nem észrevenni, hogy terhes vagyok. Na nem csak azért mert nem menstruáltam, de óriásiak lettek a melleim, nagyon érzékeny a mellbimbóm, majd összeestem a fáradtságtól, reggelente hánytam, megundorodtam a hústól és igencsak fel voltam puffadva stb. stb. stb. Te ezekbõl mitsem tapasztaltál?
En 6 hetes lehettem, egy reggel nagyon rosszul lettem. Nem akartam tesztelni, mert azt hittem a fogkefe irrital. Aztan masnap megint roka-moka...aztan 3. nap a ferjem fogta a kezem reggel, hogy jo, akkor most egyutt pisilunk. Mi szerettunk volna kisbabat mar reg, es olyan elegem volt, hogy mar az sem erdekelt mikor jon meg el is felejtettem...aztan hopp...most 28 hetes a pocakban. Kis orokmozgo...es hidd el, annak ellenere, hogy nagyon szerettuk volna, hogy o jojjon, nekunk is meg kellett baratkozni a gondolattal. Szamunkra is varatlan volt. Gratulalok!
Én az ikreimet tudtam meg 12 hetesen.:) ))Mi akartuk, csak szoptattam, és össz-vissz 2 mensim volt 1, 5 év alatt, több hónapos szünettel közöttük, úgyh azt hittük, azért nem jön meg.:) Aztán mikor már én is éreztem, h akkora a méhem mint egy grapefruit, elrobogtam orvoshoz, õ mondta, h terhes vagyok.Hurrá, irány az UH-nagyon örültünk, h összejött-, ott pedig kiderült, h ikrek.:) )
Nekünk is "véletlen" jött a fiúnk, mi is barátkoztunk egy ideig a gondolattal:-)) Azóta már nagyon nagy barátok vagyunk, 4 hónapos:-)
A kérdező hozzászólása: Egyszer-egyszer volt hányinger, de régebben is elõfordult amikor nem voltam terhes. Fáradt nem vagyok, nem udorodom semmitõl és nem is kivánok semmit jobban, a melleim meg csak annyira feszültek mint menzi elött szokott. Tehát én türelmessen vártam, hogy megjöjjön. De nem a menzi jött. :-))))
A kérdező hozzászólása: De, kimaradt a menzi, de annyira nem számitottunk rá, hogy baba van a dologban, hogy betudtuk másnak a kimaradást. Igazándiból nem volt tervbe véve a baba, kedden tudtuk meg ugyhogy még most barátkozunk vele.
Hát elég butuskák vagytok akkor. A tesztrõl még nem hallottatok? Gondolom igen. Mégse az volt az elsõ dolgotok, hanem elbagaellizáltátok az egészet. Sztem ciki.
Nem ciki, én mind két lányomnál 7 hetessen derült ki!
Nem ciki, de remélem a 12. heti nyaki redõ vizsgálatot nem hagytad ki!!!
A kérdező hozzászólása: Ksözönöm a válaszaitokat. Persze, voltam az integrált teszt keretén belül hasi és hüvelyi uh-n meg vérvételen is. 16. héten megyek újból vérvételre (ATP+HBsAg) meg uh-ra is. Voltam nõgyógyászati vizsgálaton, cytológia, stb.
:-DDD Dehogy ciki!! Gratulálok! :-))) Mi a nem várt mensi elõtt egy-két nappal tudtuk meg, de hát lombikban fogant a szentem, szóval még épphogy megkapaszkodott, már tudtunk róla :-)
Szerintem se ciki, nekem nagyon sokszor volt olyan, hogy akár 3 hónapra is kimaradt, eleint rohantam a dokihoz, de mindig azt mondta, csak akkor ad gyógyszert, ha már 3 hónapja nem jött meg.... szóval egy idõ után megszoktam, hogy ilyen furán mûködök :) Szerencsére azóta beállt rendesen, bár most is 3 hónapja volt az utolsó mensim, viszont most a baba miatt - meg is szenvedtem ezt a 3 hónapot :) ) Tett róla, hogy észrevegyem :)
Szerintem egyáltalán nem ciki, hanem hatalmas szerencséd van, megspóróltál egy csomó kellemetlenséget, ami egyén- és terhességfüggõ. Én pl. már mielõtt meg kellett volna elõször jönnie, éreztem diszkomfort érzést, hidegrázást a beágyazódásnál, és alhasi görcsöket a méh növekedésétõl. 6. héttõl kezdve pedig alig bírtam kikelni az ágyból, olyan émelygés, hányinger, rossz közérzet fogott el. S ez már 5 hete így van, most vagyok a 12. héten, és vannak már jobb napjaim is. Úgyhogy csak örülhetsz!
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, elírtam, BPD
Persze hogy jó. Egy baba sem a nagykönyvben megírtak szerint fejlõdik, hanem a saját ütemében. A nagykönyvben írtak azok csak támpontot adnak, de nem szentírások.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ennyi eltérés simán belefér, a lényeg, hogy folyamatosan fejlõdjön a babád. DE a BPD az a koponya falcsont távolság (magyarán ha szembõl nézed a baba arcát akkor a két halántéka közötti távolság) Az általad említett fejtetõ és far távolság rövidítése a CRL. ;o)

Ha 15. ciklusnapon van ovulációm, akkor mennyi esélye van a babára a 12. ciklusnapi együttlétnek?

10. és 11. napon nem voltunk együtt, szünet volt. 12. napon együtt voltunk. Most a 15. napon van szerintem az ovulációm, mivel 13. és 14. napon erős ovulációs fájdalmam volt és most a 15. napon pedig már nem görcsöltem csak furát érzek az alhasamban + most este wc papíron extra halvány rózsaszín pecsét volt. Ezért gondolom ma lehet az ovulációm, mert a hőm se ment még fel, várhatóan holnap vagy holnapután gondolom már fel fog menni. A lényeg, hogy a 12. napi együttlétünknek mennyi esélye van babára, ha ma a 15. napon van az ovulációm?

Legjobb válasz: Szerintem elég kevés esélye van a babának - de bármi megeshet!

Szerintem elég kevés esélye van a babának - de bármi megeshet!

Ezek az adatok alapján akkor koraszülés is lehet? Hol ott a 12 ultrahangon 63mm babám!

Egy 11 hetes magzat esetén ez az érték körülbelül 40 mm, a 12 hetes magzatnál 50-55 mm, míg a 13 hetes magzatnál 65-70 mm. Ez alapján megállapítható a terhességi kor, amit a leleteken a Grav.s. rövidítés jelöl, amely a terhességi id?re használt latin kifejezésre utal.

Legjobb válasz: A koraszülés és az elszámolt terhességi idõ miatti korábban születésnél azért van különbség szerencsére. Egyébként kérdésedre válaszolva én úgy tudom, hogy ha a 12. héten a magzat +/-1 hét eltérést mutat akkor átírják a szülés várható idejét. Ettõl függetlenül persze lehet, hogy korábban fogant és kicsit korábban érkezik, de ha 1 vagy 2 héttel jön korábban az nem koraszülés (csak szerencse, mert az utolsó 2 hét a legkeményebb...vagy a túlhordás)

A koraszülés és az elszámolt terhességi idõ miatti korábban születésnél azért van különbség szerencsére. Egyébként kérdésedre válaszolva én úgy tudom, hogy ha a 12. héten a magzat +/-1 hét eltérést mutat akkor átírják a szülés várható idejét. Ettõl függetlenül persze lehet, hogy korábban fogant és kicsit korábban érkezik, de ha 1 vagy 2 héttel jön korábban az nem koraszülés (csak szerencse, mert az utolsó 2 hét a legkeményebb...vagy a túlhordás)
12hetesen ezen aggódni pár milliméteren nekem a kislányom 12+5hetesen 65, 2 mm volt, és azóta sem változott a kiirt idõpont a méretei kislányosak de a súlya meg picivel több 30hetesen 1770gr volt.Ha a kiirt napot nézem 36 hetesek vagyunk de az utolsó ultrahang szerint pedig 35 hetesek, ezek csak méretek a baba nem látja ezeket a statisztikákat úgy is akkor jön amikor kell.
Kisfiam lelete 12 hét 3 nap. CRL 71mm.Nekem itt a gép azt írta hogy 13 hét 1 nap.Született 40 hét 10napra, indították mert nem jött volna magától.Szép nagy baba lett 4430gr és 61 cm.Ha jól értelmezem akkor a te babád kisebb ettõl az értéktõl.Ne ezen gondolkozz, mindegyik máshogyan fejlõdik.Szép baba várást neked.
Szia! Lehet hogy csak szimplán nagyobb mint az átlag! Nálunk mondjuk mindkét alkalommal pontos volt a fogantatási dátum, íyg én tudtam hogy a mensibõl számolt kor a pontos!De a 12 hetesen a lányom 69mm volt!Végig hetekkel nagyobb volt uh szerint a koránál, és 61cm-vel és 3950 grammal született 39+4re!Nálunk ha két nappal késõbb születik akkor lett volna egyszerre a szülinapojuk! :) Most a második babónk meg a szülinapomon fogant! :) Vele holnap megyek 12 hetesre, de már 10 hetesen mondta a doki, hogy Õ sem lesz kicsi! Ezeket a táblazatos hasonlítgatásokat szerintem flejtsd el, mert csak magadat bosszantod vele, fõleg ha megszületik a babátok! 22 hós kislány és 12 hetes pocakbabi anyuja
A kérdező hozzászólása: Jah! És az ultrahang azt írta ki, hogy 12+5 hetes terhesség!
A kérdező hozzászólása: 2011.10.21....
Nem tudom, hogy te ezeket az adatokat honnan szeded, de en szakmabeli vagyok es a 63 mm-es crl betoltott 12 het plusz 2-3 nap. betoltott 13 hettol 70-80 mm kb. Szoval nincs itt egy het elteres velemenyem szerint. Pontosan mikor csinaltak neked a 12 hetes uh-t? Pont betoltott 12. heten, vagy korabban/kesobb? Egyebkent koraszules nem emiatt lenne (ne legyen). Majd egy honap eltere eseten beszelunk koraszulesrol, vagy ha a baba kis sullyal szuletik.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy hülyének tûnõk!! De pont egy héttel elõbb jönne a kicsi akkor az pont a páromnak a születés napja! Akkor ezek szerint az sem kizárt, hogy akkor fogok szülni?!
Ahogy itt leírtad a méreteket, hogy 13 hetesen 65-70 mm egy embrió, akkor is csak 1 héttel hamarabb szülhetnél elvileg. Az meg nem koraszülés.
12.héten 65mm.Aztán 40+3 ra született 3700 grammal 54 centivel.Ne aggódj!!!!!!
Ezeknek az adatoknak semmi köze a koraszüléshez. A 37. hét elõtt született babákat hívják koraszülötteknek, Te még ettõl messze vagy és kívánom Neked, hogy ne is tudd meg, milyen az! Õszintén.
Miért lenne koraszülés? 12 hetesen még ne ezen gondolkozz hogy koraszülött lesz e mert pár mm nagyobb. Egy szép nagy baba lesz.
Megszületett?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!