Találatok a következő kifejezésre: A 11 babám az (101 db)

7 és fél hónapos terhes vagyok a második babával, az első most 11 hós. Meddig vagyok köteles tanácsadásokra hordozni + még külön terhesgondozásra járni és mikortól kell a védőnőnek kijönnie?

Az igazat megvallva olyan házban lakunk, ahol az akadálymentesítésről nem is hallottak, a liftünk többet rossz, mint működőképes, már boltba se nagyon megyek, mert a pocóm már most nagy - nagyobb, mint az elsőnél - így aztán nem igazán kellemes érzés, mikor a 8 kilós baba + 5 kilós kocsit emelgetem fel és le menetelkor, de gondolom nem kell magyarázkodnom, mert önmagáért beszélnek a dolgok...Védőnőnk, mióta megszületett a lányom összesen 1x volt kint nálunk ( jah, meg míg várandós voltam "egye fene" alapon a 38.hétben kijött - ismerőseim még ezen is csak csodálkoznak, az övék az utolsó 2 hónapban automatice kiment hozzájuk, nem nekik kellett bebumlizniuk hozzá ), azóta én viszegetem hozzá, mióta teherbe estem a másikkal + külön még a tanácsadás, pedig egy füst alatt elintézhetné ezt is, hiszen egy laborpapírt kéne felvezetnie + egy vérnyomás - mást nem is szokott nézni - de nem, mert ő nem ér rá, menjünk egy másik alkalommal.Kinek mi a tapasztalata? Szeretném, ha értelmes válaszok jönnének, nem kritikák, hogy mit kímélgetem magam, mert szó nincs erről. Előre is köszi.

Legjobb válasz: sajnálom, hogy ilyen a védõnõd. az enyém mindig megkérdezi, hogy kijöjjön-e inkább, s mindig felajánlja, amikor a következõ idõpontot beszéljük meg. nem lehetne megbeszélni vele? szerintem nyugodtan megmondhatod neki, hogy nagy macera neked menni, ha meg tudja oldani, akkor inkább jöjjön õ. nálatok is meg tudja csinálni a vizsgálatokat, az enyém nem ragaszkodik ahhoz, hogy én menjek. mondjuk a tanácsadást és a terhesgondozást tényleg nem szokták egy szerre intézni, nálunk az eleve különbözõ napokon és különbözõ idõpontokban van.

sajnálom, hogy ilyen a védõnõd. az enyém mindig megkérdezi, hogy kijöjjön-e inkább, s mindig felajánlja, amikor a következõ idõpontot beszéljük meg. nem lehetne megbeszélni vele? szerintem nyugodtan megmondhatod neki, hogy nagy macera neked menni, ha meg tudja oldani, akkor inkább jöjjön õ. nálatok is meg tudja csinálni a vizsgálatokat, az enyém nem ragaszkodik ahhoz, hogy én menjek. mondjuk a tanácsadást és a terhesgondozást tényleg nem szokták egy szerre intézni, nálunk az eleve különbözõ napokon és különbözõ idõpontokban van.
Szerintem egyrészt örülj, hogy nem megy ki hozzátok (aki ilyen tapintatlan, hogy 2 külön alkalomra rendel be téged meg a gyereked azt nem biztos, hogy szívesen látnám a házamban)., Egyébként nem tudom, hogy a kicsit mennyi idõközönként viszed, de szerintem most elég lesz az 1 éves státuszra aztán a 15 majd a 18 hónaposra. Ha meg közben megszületik a kicsi akkor mond meg neki, hogy egy idõpontot adjon a 2 gyereknek. Nekem is mondogatja a védõnõ, hogy vigyem el mérni a gyerekem, de mivel 1.5 éves és nem sovány így mondtam neki, hogy engem aztán nem érdekel, hogy mekkora. Kérted már, hogy adjon 1 idõpontot? lehet, hogy azt gondolja, hogy örülsz, hogy sokat mehetsz hozzá vagy valami ilyesmi. Szerintem mond meg neki nyugodtan, . hogy nem tudsz menni sokszor. Így amikor mentek akkor vizsgáljon meg téged is.
Nekem mindig egyben intézte a kettõt a védõnõ, így ez is lehetséges szerintem. Mondjuk az más, hogy én rosszul lennék attól, ha kijönne hozzánk, pedig kedves és aranyos, de valahogy nem vágyom rá. Beszéld meg vele, hogy gond az egész, lehet, hogy nem is gondolja.
Egyáltalán nem is vagy köteles védõnõhöz járni!!! Egyetlen alkalommal kell a védõnõ, amikor megkapod a terheskönyvedet, mert amúgy semmi szükség rá. Egyik gyerekemet se vittem soha, én meg pláne nem mentem, fölösleges, jó tanácsot még sose adott egyik védõnõnk sem (volt pár az elmúlt években), néha-néha beugrott egyik-másik hozzánk aztán jól elücsörgött a nappalinkban, erre sem vágyom, anyasági juttatáshoz csak 4 orvosi pecsét kell, védõnõtõl semmi - akkor meg minek? Pihenj inkább olyankor is, többre mész vele.
Az agyamt eldobom ezektõl, komolyan. Az én fiamat meg nem voltak hajlandóak korai fejlesztõbe küldeni, pedig vele tényleg baj volt, állandóan a gyermekneurológiára küldözgetett, amíg meg nem untam, saját szakállra kerestem egy Dévényest, aki elmondta, h olyan szinten van letapadva a 9 hónapos fiam izomzata, h magától sosem fordult volna meg. Amikor elmondtam a gyerekorvos-védõnõ bandának, h mit mondott, körberöhögtek, h jaj, persze, mert fizetek neki. 2 alakalom után hasra fordult, 2 hét után kúszott.Erre azt mondták, h biztos magától is PONT elkezdte volna...
Komolyan mondom, minden ilyen írás egyre erõsíti bennem a hányingert a védõnõk és egyéb hasonszõrû mihasznákkal szemben.... A mi adófizetõi forintjainkból csinálják a nagy semmit - ez még mindig jobb lenne, mint hogy nem segítenek, inkább ártanak! Már javasoltam, hogy karöltve menjenek inkább a c..gánytelepre, kezet és fogat mosni tanítani az ottani gyerekeket, azt tán nem rontják el, meg ott legalább valamelyest hasznosat csinálhatnának...
A kérdező hozzászólása: *Jaj, nem a fején, hanem a nyelvén. :) ))

11 hónapos babám az elmult 3 hétben csak velünk hajlandó aludni. Hogy szoktassan le erről? üvölt ha meglátja hogy a kiságyba akarom rakni

Legjobb válasz: Az én fiam is 11 hónapos és õ a kiságyban alszik, de úgy, hogy a mi szobánkban altatom el a hordozóban és ugy viszem át ha már alszik és berakom szépen a kiságyba! Fel sem kel! Ha esetleg éjszaka felsír átmegyek hozzá iszik egy kis teát és már vissza is alszik! Az a lényeg hogy ne vedd ki a kiságyból éjszaka ha teát adsz neki. Sok sikert

Az én fiam is 11 hónapos és õ a kiságyban alszik, de úgy, hogy a mi szobánkban altatom el a hordozóban és ugy viszem át ha már alszik és berakom szépen a kiságyba! Fel sem kel! Ha esetleg éjszaka felsír átmegyek hozzá iszik egy kis teát és már vissza is alszik! Az a lényeg hogy ne vedd ki a kiságyból éjszaka ha teát adsz neki. Sok sikert

11 hós babám az ágyon volt a hordozójában és leesett. Arccal a földnek. Megnyuodott, most alszik. Ágyról egyszer suppnat le, de ez annyira félelmetes volt. Ugye nem lesz semmi baja?

Legjobb válasz: Figyu, biztos nem lesz baja, de én elvinném dokihoz... Nekem is legurult az ágyról a babám arccal a földre, szívrohamot kaptam... én elvittem. Azt mondták no para, figyeljem, ha fényre szûkül a pupillája, nem aluszékony, nem hány, akkor nincs gond... De az ördög nem alszik, sose bocsájtanád meg magadnak, ha vmi lenne...

Figyu, biztos nem lesz baja, de én elvinném dokihoz... Nekem is legurult az ágyról a babám arccal a földre, szívrohamot kaptam... én elvittem. Azt mondták no para, figyeljem, ha fényre szûkül a pupillája, nem aluszékony, nem hány, akkor nincs gond... De az ördög nem alszik, sose bocsájtanád meg magadnak, ha vmi lenne...
Hát igen, én is vittem. Biztos nincs baja, de inkább lássa orvos is. Az enyém ilyen idõsen este 8kor a bébikompól esett ki arcra. 1 órát vaciláltam, aztán csak bevittem az ügyeletre. Semmi baja nem volt, de akkoris...
Valószínûleg nem, de így nem lehet felelõsen megmondani. Kérdés, milyen a hordozója, valójában beverhette-e az arcát, vagy csak megijedhetett. Azt se-em írtad le, hogy lett-e valamilyen nyoma (piros folt, púp...) Mindenképpen minél elõbb vidd el orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, se folt, se púp, se aluszekonység, minden ok, de holnap beviszem a dokihoz, köszi mindenkinek!
Voltál vele dokinál? Minden okés?
A kérdező hozzászólása: IGen, koszi. MInden ok.
:-))) Örülök! minden jót!


Babát szeretnénk. Milyen vizsgálatot csináltassak? Idén már a 2. terhességemet kellett befejezni, mert nem fejlődtek a babák. Az első 11. héten, most meg a 6. héten történt.

Két hónapja kiderült, hogy inzulin rezisztenciám van. Szedem a gyógyszert, de félek a harmadik terhességt?l. Állítólag az állam csak a 3. vetélés után támogatja a vizsgálatokat. Hormonvizsgálatra gondolok, hogy megcsináltatnám. Totál el vagyok keseredve, már másfél éve próbálkozunk és nem jön össze a baba.

Legjobb válasz: Bármilyen állami intézményben, akár SZTK-ban is csinálnak teljes hormonprofilt. Feltehetõleg progeszteron problémád van, a sárgatest helyett nem veszi át a lepény a tápláló funkciót. Valóban kell egy jó orvos, akiben megbízol.

Bármilyen állami intézményben, akár SZTK-ban is csinálnak teljes hormonprofilt. Feltehetõleg progeszteron problémád van, a sárgatest helyett nem veszi át a lepény a tápláló funkciót. Valóban kell egy jó orvos, akiben megbízol.
Szar ügy! Én is hasonló cipõben járok, velem is már mit nem mûveltek. Mi már az örökbefogadáson gondolkodunk. Kell egy jó doki!Az mondja meg, hogy hová kell menned. Csak akkor tud segíteni, ha valamennyire megpróbálsz ráhagyatkozni. Ha egyiktõl a másikig rohangálsz, mint egy mérgezett egér, soha senki nem fog rajtad segíteni.
Második vagyok, még annyi, hogy ha terhes leszel, azonnal el kell kezdeni csökkenteni a metformin adagot, és a 12. hétre teljesen elhagyni. Szoptatás végéig nem szehetõ, valszeg diétáznod kell végig a terhesség alatt. Nekem az IR mellet pajzsmirigy-alulmûködésem is volt, havonta jártam mindkettõt ellenõriztetni.
Szia! Ha szeded a metet, akkor már jó úton vagy, abba ne hagyd, és le ne csökkentsd önkényesen! Pont, hogy szedni kell ilyenkor is, nélküle nagyobb a vetélés kockázata! Csökkenteni és elhagyni majd csak a 11-12-ik héten kell, addig inkább szedd! Gondolom, olyan fajtát kaptál, amit terhesen is lehet! Én a helyedben elmennék maszek alapon teljes hormonprofilt csináltatni, sok helyen van már az országban maszek endokrinológia! Én a mensmentis-be mentem el, ott csinálták meg. Megéri, inkább fizetek némi pénzt, mint hogy mégegyszer átéljem... Nekem is IR-em van és pajzsmirigy problémám, ott derítették ki. Ez nem a nõgygyász szakterülete, nem hozzá kell menni.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, igazából a metet szeretném szedni legalább 12. hétig, ha egyszer újra eljutok odáig. És most inkább várok még 3 hónapot, nehogy újra gond legyen. Az endokrinológusom nem valami jó, de legalább azt elértem, hogy felírta a gyógyszert...

Valakinek bevált a viburcol kúp? Az én babám már 11 hónapos, és rettenetesen szenvedünk a fogzással, de én is adtam már Neki, de nem vettem észre semmi változást.

Legjobb válasz: ÉN a Panadolt adtam eleinte, de kipróbáltam a Viburcolt is- Azt tudni kell hogy elõször felerõsítheti a fájdalmat, de utána már hat. Én bekentem az ínyét még hozzá Dologellel és így tudott aludni a babám. Na meg mi is.

ÉN a Panadolt adtam eleinte, de kipróbáltam a Viburcolt is- Azt tudni kell hogy elõször felerõsítheti a fájdalmat, de utána már hat. Én bekentem az ínyét még hozzá Dologellel és így tudott aludni a babám. Na meg mi is.
panadol-t nem próbáltad? én fogzásra azt szoktam inkább adni neki, mert állítólag a kúphoz nagyon hozzászokhat. a panadol szokott segíteni neki, ma is adtam neki lefekvés elõtt, mert ordított mint a sakál. szépen el is aludt, azóta is nyugodtan szundít.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, remélem Nekünk is beválik.Nem tudod, hogy kb. mennyibe kerül?
Szia! A Viburcol kúp homeos készítmény, nem tud a babád hozzászokni. Mi is használjuk már vagy 2 hónapja + ha kell, bekenem az ínyét Dentonix géllel. A Chamomilla is jó, kb 3 nap után hat, nyugodtabb éjszakák és nappalok... Ezt is bevetettük, mert már nagyon a finisben vagyunk...:)

A 11 hétben vagyok. Normális ha már nőtt a hasam és látszik valami? Elég vékony vagyok hasam nem volt semmi. Ez jelentheti azt, hogy nagy babám lesz?

Legjobb válasz: Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.

Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.
Ilyenkor még valószínûbb a puffadás. Most még annyira pici a baba, hogy nem valószínû akár milyen vékony vagy.
ÍGy van..a puffadás lehet még nálad. Kisfiam 12 hetes ultrahangon 4, 5 cm volt. +- a te babád is hasonló nagyságú lehet-változó Szóval ha nagyon vékpny is vagy akkor úgy 15-6 hetesen már látszódni fog
Tapasztalatom alapján ez tiszta genetika. Nagyon nagy súllyal kezdtem, és igen hatalmas hasam volt, 3690 volt a fiam , és 51 cm . Tudok küldeni képet neked priviben. 12 hetesen terhes nacit hordtam már.. most a második jön, és döbbenet nõ a pocak, pedig nagyon-nagyon az elején vagyok... nem hiszem hogy ez összefügg a baba méretével. Anyukámnak is nagyon nagy hasa volt, én 1, 6 kg al születtem, a húgom 4 kg al, és azt mondta alig volt velem kisebb a pocak...
Ez még csak puffadás :)

Kb egy hete köhécsel a 11 hetes babám. Piros volt a torka, amit helyre hozott az antibiotikum és oltást is kaphatott tegnap. Miért köhög mégis?

Láza nincs.Úgy veszem észre, hogy leginkább akkor csinálja, ha er?lködik valamin. Ez normális? Sajnos az oltás miatt elfelejtettem err?l megkérdezni a dokit. Felhívom, ha már rendel, de addig is megírnátok a véleményeteket?

11 hetesen ha 38 mm a babó az nem túl picike?

Legjobb válasz: Szia, Ha a doki nem mondta,akor biztos minden rendben van. Egyébként is van még ideje megnõni :) Én 10 hetesen voltam UH-n akkor 39mm volt.

Szia, Ha a doki nem mondta, akor biztos minden rendben van. Egyébként is van még ideje megnõni :) Én 10 hetesen voltam UH-n akkor 39mm volt.
Az attól függ. Gondolj bele, nekem 12 hetesen és 2 naposan 5, 6 cm volt, utána 12 hetesen és 4 naposan már 6, 7 cm.Hihetetlen, hogy mekkorát nõ.Véletlen voltam egymás után mert voltam Down kór szûrésen az Istenhegyi magánkórházban-amúgy ezt, ajánlom mindenkinek, mert nagyon megnyugtató, utána pedig a kötelezõ nyaki redõ volt, úgyhogy pár nap alatt cm-eket tud nõni. Az Istenhegyibe még azt mondták, hogy pici a baba de biztos a 31 napos ciklusom miatt 2 nap múlva meg már azt mondták a hirtelen növés miatt ugyebár, hogy nagy baba lessz.Nem kell félni....10 hetesen 3, 2 cm volt a kis babóka :oD 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat!
Szió! Nem pici :-)Nekem a 12. héten 49mm volt.Sok ideje van még nõni. Az enyém is most indult be a 30. hét körül, rohamosan hízik. Ja és szerintem nem kell mindenkinek óriásbabát szülnie(magán vélemény). Kellemes babavárást!

11 hetes terhes vagyok, hogyha baj van a babával azt én megérzem?

Legjobb válasz: nem érzed meg. vagyis nem felétlen. Ami rossza za z, ha vérzel, görcsölsz. Amúgy pedig sokszor olavstam, hogy elmentek a 12. heti vizsgálatra, és már nem élt a baba. De ilyenre ne is gondolj.

nem érzed meg. vagyis nem felétlen. Ami rossza za z, ha vérzel, görcsölsz. Amúgy pedig sokszor olavstam, hogy elmentek a 12. heti vizsgálatra, és már nem élt a baba. De ilyenre ne is gondolj.
A kérdező hozzászólása: jövõhéten kedden megyek uh-ra.21-én pedig genetikai ultrahangra.Már alig várom hogy túllesek rajta!Remélem nem lesz baj vele, mert nem tudom, hogy egyáltalán kibírom-e, ha baj lesz vele.
A kérdező hozzászólása: Én nem görcsölök, se nem vérzek, csak aggodom!
Szerintem megérzi az ember, ha gond van. Alapból úgy kell hozzáállni, hogy nincs. Jó pocakosodást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen!
Ha nagyon aggódsz és van rá módod, menj el uh-ra és pillants rá a picúrodra. De 12.heti genetikai uh már úgyis a "kert alatt" van, úgyhogy addig nyugi!!:) Vigyázz magadra, minden jótkívánok Nektek!
Szia! Ezt a kérdést akár én is írhattam volna....11+4 hkm vagyok, és minden napom aggódással telik...fõleg az elmúlt kettõ, mert annyi rosszat lehet olvasni mindenhol, hogy az szörnyû...de egyszerûen nem lehet baja...muszáj jól lennie!!!! Én jövõ hét szerdán megyek genetikaira, már tûkön ülök....2, 5 hetet várni a következõ pillantásig nagyon nehéz....
Mibõl gondolod h baj van? Amúgy én is félek, mert kb 2 hétig voltak tüneteim és most az égvilágon semmi sincs, minden elmúlt. Viszont abban bízom, h nem görcsölök és nem vérzek. Én 10 nap múlva megyek uh-ra. most 8 hetes vagyok.van már egy 15 hónapos kisfiam és vele a 17. hétig hánytam.
A kérdező hozzászólása: Nekünk még az elsõ babánk lesz, és talán ezért is aggódom érte annyira.Még csak 23 éves vagyok.Sok minden szörnyûséget lehet hallani, és szerintem normális ha féltem.Bár az is igaz, hogy csak pozitívan kell hozzá állni.Már hétfõn látni fogom, és majd megnyugszom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!