Találatok a következő kifejezésre: A 10. vagyok, (2650 db)

Magyar szóbeli érettségire is szükséges a 10%, vagy mindenki mehet, az irásbelitől függetlenül?

Legjobb válasz: Kell a 10%! Ha azt nem éred el,nem mehetsz szóbelizni!

Kell a 10%! Ha azt nem éred el, nem mehetsz szóbelizni!
Természetesen kell, de szeptembertõl már 12% lesz.

Valaki esetleg nem tud valami röplabda edzést a 17. vagy a 10. vagy a 16. kerületben pécelen vagy valahol ezek közelében? Ahol van [gyerek edzés] 12év

Legjobb válasz: attol fugg milyen komolyan akarod. pl. zugloban ott van a runkil de az nem tul jo egyesulet. en peceli vagyok es a vasasba jarok ami 3. kerulet es az eleg jo hely, vagy esetleg meg ujpest godollo

attol fugg milyen komolyan akarod. pl. zugloban ott van a runkil de az nem tul jo egyesulet. en peceli vagyok es a vasasba jarok ami 3. kerulet es az eleg jo hely, vagy esetleg meg ujpest godollo

Tudnátok segíteni ebben a 10 vagy 11 szabály leírásában?

A gyökvonásnak állítólag van 10- vagy 11 szabálya!!! kérlek valaki sürg?sen segíttsen!! (hatvány szög logaritmus) témát veszsük) ! kérlek valaki segítsen elírni ezeket a szabályokat!

Legjobb válasz: A "facebook" minek ell a tagek közé? Amúgy nem hallottam még ilyenrõl. http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyökvonás

A "facebook" minek ell a tagek közé? Amúgy nem hallottam még ilyenrõl. http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyökvonás


Ha érettségin megbukik valaki, akkor tényleg kap értesítést arról levélben? Ha igen, mikor? Ha nem értük el (bármelyik tantárgyból) a 10 vagy a 20 pontot?

Legjobb válasz: hmmm ezt nem tudom de menj be a sulidba és kérdezd meg a tanáraidat, már biztos kijavították

hmmm ezt nem tudom de menj be a sulidba és kérdezd meg a tanáraidat, már biztos kijavították

Melyik programmal lehet a legegyszerűbben készíteni 3d-s animációkat, modelleket stb? és pl 3ds maxban a 10 vagy a 11 az egyszerűbb? (12 bonyolult volt :\)

tök egyszerű kell amit online trainingből is meglehet tanulni. am ha ismertek 3ds max 10-11 féle tutorialt magyarul pm-me!

Legjobb válasz: Igazából olyan nem nagyon van hogy "legegyszerûbb". Ha a 12-es max bonyolult volt, a korábbiak is azok lesznek. És ehhez a programhoz nem árt egy alap szintû angol tudás, akkor rengeteg profi videót is lehet találni hozzá. Esetleg nézd meg a Blendert, ingyenes cucc: http://www.blender.hu/ http://www.blender.org/

Igazából olyan nem nagyon van hogy "legegyszerûbb". Ha a 12-es max bonyolult volt, a korábbiak is azok lesznek. És ehhez a programhoz nem árt egy alap szintû angol tudás, akkor rengeteg profi videót is lehet találni hozzá. Esetleg nézd meg a Blendert, ingyenes cucc: http://www.blender.hu/ http://www.blender.org/
Próbáld ki az anim8or-t, ingyenes: http://anim8or.com/main/index.html Ez a legegyszerûbb animáció program amit ismerek és akár animációs kis filemekt is csinálhatsz benne. A legegyszerûbb modellezõ program amit ismerek pedig a Wings3D ez is ingyenes: http://wings3d.com/ Wings 3D-ben le modellezheted amit akarsz, majd importálhatod anim8or-ba és abban animálhatod.Vagy akár anim8or-ban is modellezhetsz, de modellezni bonyolultabb benne mint a Wings3D-ben szerintem. Másik egyszerûen kezelhetõ animációs progi még a FragMotion, de ez fizetõs: http://www.fragmosoft.com/ Ezeket a programokat viszonylag egyszerû kezelni és komoly eredményeket elérhetsz bennük ha szánsz rá idõt és beletanulsz.De ha profi programot akarsz akkor én is a Blendert ajánlom mert ingyenes.De semmi gyakorlatod nincs, nem feltétlenül lesz egyszerûbb mint a 3ds max.Profi programok között egyszerût amit egy abszolút kezdõ könnyen elsajátíthat, nem igen fogsz találni.

Ha 9+2 napos vagyok akkor az a 10. Het ugye? Akkor mikor leszek 10 hetes ha a 10. heten vagyok vagy ha betoltom? A babafejlodes miatt kerdem.

Legjobb válasz: Ez a betöltött 9. hét. Az orvosok mindig betöltött hetet néznek. Most 9 hetes terhes vagy. Igen, elkezdted már a 10. hetet, de 10 hetes majd 5 nap múlva leszel, ha be is töltötted. Tudom fura ez a terhességi matek, nekem is az volt. Én ma vagyok 38+6, tehát még 38 hétnek számít.

Ez a betöltött 9. hét. Az orvosok mindig betöltött hetet néznek. Most 9 hetes terhes vagy. Igen, elkezdted már a 10. hetet, de 10 hetes majd 5 nap múlva leszel, ha be is töltötted. Tudom fura ez a terhességi matek, nekem is az volt. Én ma vagyok 38+6, tehát még 38 hétnek számít.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszt. Egyebkent akkor ha a fejlodesrol olvasok akkor engem a 9. Het meretei es tortenesei erintenek?
Igen, a dokik a betöltött héttel számolnak. 9 hetes vagy, de benne vagy a 10.-ben. Ha fejlõdési infókat nézel, akkor a 10 heteset is nézd, mert abban azt írják, hogy a 10. hétre mi hogy alakul, azaz addigra, amire betöltöd a 10-et (szóval 9+1, 9+2, 9+3...) remélem, érthetõ voltam :)
Betöltött 9 hetes vagy, tehát a 10. héten tartasz.

Internet Explorer 10 et vissza lehet valahogy állitani az Explorer 9 re windows 7 en, vagy a 10 et valahogy ujra lehet telepiteni?

Legjobb válasz: Igen. Letöltöd a 9-et. Letörlöd a 10-et és felrakod a 9-et. Vagy. Letöltöd a 10-et letörlöd a 10-est és felrakod a 10-et.

Igen. Letöltöd a 9-et. Letörlöd a 10-et és felrakod a 9-et. Vagy. Letöltöd a 10-et letörlöd a 10-est és felrakod a 10-et.
Vezérlõpult, Programok és szolgáltatások alkalmazás Bal felül telepített frissítések megjelenítésére kattintasz Windows Internet Explorer 10-et megkeresed a listában, rákattintasz és felül rányomsz az Eltávolításra. De mi a probléma vele? Jobb, gyorsabb és kompatibilisebb, mint a 9-es...
10 jumbó dáma király ász
ja, és alulról nem számít az ász (ász, 1, 2, 3, 4) bár már régen pókereztem
és természetes elbactam, tehát ilyen sor nincs: Ász, 2, 3, 4, 5 ... nnna
A kérdező hozzászólása: Tudom a sorrendet is, de azt nem ertem h pl. lehete sor akkor ha 7, 8, 9, 10, J vagy 6, 7, 8, K, J vagy ijensmi?
ez növekvõ(!) sorrendet jelent 10 jumbó dáma király ász
hogyne számítana az ász.. van ilyen, hogy A, 2, 3, 4, 5 ne írjál már szegény embernek hülyeséget a pókerben a sor 5 lapból.. áll értelem szerûen az az erõsebb sor aminek nagyobb lappal végzõdik pl: 5, 6, 7, 8, 9 nagyobb, mint 4, 5, 6, 7, 8 és a legerõsebb sor pedig 10, J, Q, K, A
egymást követõ 5 lap a sor... 3, 4, 5, 6, 7 vagy 8, 9, 10, J, Q (J = Jumbó vagy másik nevén Bubi, Q = Dáma, K = Király, A = Ász) a legmagasabb sor ami az összes SORT veri 10, J, Q, K, A lehet olyan sor is, hogy A, 2, 3, 4, 5 de olyan már NINCS, hogy K, A, 2, 3, 4 de amúgy szerintem, jobban jársz ha hagyod a pókerezést ;)
6, 7 igazad van, van ásszal kezdõdõ sor (több évtizede pókereztem, mi nem fogadtuk el azért írtam)
A kérdező hozzászólása: Koszontem a valaszokat.Csak annyit nem ertek, amugy tudok pokerezni tobbit mindent tudok de mar megertettem!Drill, ket sor 1 sor minden ment ezen kivul de leesett :) ) Mar ertem h az is sor pl.:8, 9, 10, J, D vagy 9, 10, J, D, K :)

Melyik kifejezés értéke a nagyobb? 1999^10 vagy 1998^10+1998^9? Sürgös lenne.

Nagyon köszönöm el?re is !!!!!

Legjobb válasz: Biztos tanultatok ilyet: (a+b)^n = a^n + n·a^(n-1)·b + ... + b^n 1999^10 = (1998+1)^10 = 1998^10 + 10·1998^9 + ... stb. Szóval az 1999^10 a nagyobb.

Biztos tanultatok ilyet: (a+b)^n = a^n + n·a^(n-1)·b + ... + b^n 1999^10 = (1998+1)^10 = 1998^10 + 10·1998^9 + ... stb. Szóval az 1999^10 a nagyobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:) Valóban tanultuk, csak már kiment a fejembõl...
A kérdező hozzászólása: De levezetnéd egy kicsit bõvebben? Vagy ennyi az egész ?
Ennyi az egész. Lehetne hosszabban is írni a hatványokat (egyre csökkenõ kitevõkkel), de nem tudom fejbõl a 10 binomiális együtthatóit, hülyeséget meg nem akartam odaírni, inkább csak pontokat írtam, hogy ott még hozzá kell adni sok mindent. De már ennyi összeadásával is látszik, hogy sokkal több, mint az 1998^10+1998^9. Na, kiszámolom a 10 után következõt: 10·9/2 = 45. Tehát: (1998 + 1)^10 = 1998^10 + 10·1998^9 + 45·1998^8 + ... + 45·1998^2 + 10·1998 + 1 Középen a ... még sok sok valami.

Hol hűl ki hamarabb egy ember? Mínusz 10 fokon lenge öltözetben a szabadban, vagy plusz 10 fokos vízben?

Legjobb válasz: mert meg akarsz halni?? akkor benne leszel a híradóba!! gondolj bele élsz nem vagy a hradóban gondolj bele halsz benne vagy a híradóba bár most hogy belegondolok lehet hogy a tényekben leszel benne amúgy szerintem -10 fokon lenge öltözékben de lehet hogy 10 fokos vízben (amennyiben nincs köze az öngyilkossághoz elõre is bocsánat) (de amennyiben mégis nem éri meg azért hogy benne légy a híradóban/tényekben)

mert meg akarsz halni?? akkor benne leszel a híradóba!! gondolj bele élsz nem vagy a hradóban gondolj bele halsz benne vagy a híradóba bár most hogy belegondolok lehet hogy a tényekben leszel benne amúgy szerintem -10 fokon lenge öltözékben de lehet hogy 10 fokos vízben (amennyiben nincs köze az öngyilkossághoz elõre is bocsánat) (de amennyiben mégis nem éri meg azért hogy benne légy a híradóban/tényekben)
A kérdező hozzászólása: Nem akarok meghalni és nem akarok benne lenni se a Híradóban se a Tényekben! :D Ahhoz túl visszafogott vagyok.Egyszerûen csak érdekel, mert olvastam, hogy a Titanicba a fagyos vízben negyed óra alatt meghaltak :( Kíváncsi voltam, hogy 10 fokos vízben ez mennyi idõ.Talán ha nem lett volna olyan hideg a víz, idõbe meg lehetett volna az embereket menteni..
A víz hõvezetõ képessége ~25X nagyobb a levegõnél. A 10°C-os vízben nagyon hamar (akár 10-15 perc) bekövetkezik a hipotermia, majd kb. 1-2 óra alatt kihûl a szervezet és beáll a halál! A -10°C-os levegõben (fõleg, hogy egy kevés ruha is van rajta a kérdés szerint) tovább ki lehet bírni. Szélcsendben. Erõs szélben drasztikusan növekedhet a hõleadás (40km/h szélsebességnél a hõérzet kb. -30°C!)
A kérdező hozzászólása: Olvastam errõl nem rég.10 fokos vízben 1 óra kb. az eszméletvesztés, de a halál még plusz 1 óra. Egy fickó fórumon azt írta, hogy egy ruhátlan nõ mínusz 17 fokba 10 perc alatt eszméletlen lett, és nagyon hamar meghalt, az írót meg is viselte a dolog.Biztos nem kellemes érzés..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!