Találatok a következő kifejezésre: A 10 egyike h ne (4 db)

A 10 parancsolat egyike h ne paraznalkodj! Akkor a szex az mi? Manapsag senki nem tartja be?

Engem vallasosan neveltek a szuleim, es a paraznasagba tudtommal a szex is benne van.A Biblia szerint szuzen kell ferjhez menni. De ha akarsz komoly kapcsolatot, ugyis lesz szex mert anelkul nincs komoly kapcsolat se mar.

Legjobb válasz: Ez így van, hiszen változik a világ! Manapság a szex a mindennapok része, nézd csak meg a reklámokat (kedvencem a Koral jégkrém reklámja, hát az botrány:) ) De ha két vallásos ember kerül össze, akik nem csak "látszatvallásosak", akkor õk talán meg tudják állni, hogy a házasságig nem szexelnek. Amúgy nem csak ezt az egy parancsot szegjük meg! Ott van például, hogy "Isten nevét hiába ne vedd!" Vagy "Ne hazudj!"

Ez így van, hiszen változik a világ! Manapság a szex a mindennapok része, nézd csak meg a reklámokat (kedvencem a Koral jégkrém reklámja, hát az botrány:) ) De ha két vallásos ember kerül össze, akik nem csak "látszatvallásosak", akkor õk talán meg tudják állni, hogy a házasságig nem szexelnek. Amúgy nem csak ezt az egy parancsot szegjük meg! Ott van például, hogy "Isten nevét hiába ne vedd!" Vagy "Ne hazudj!"
Mit foglal magában a paráznaság? Isten adhat megbízható, hiteles választ ezekre a kérdésekre. Õ pedig a Szavában ezt mondja nekünk: „Meneküljetek a paráznaságtól” (1Korintusz 6:18). Pontosan mit jelent ez? A „paráznaságnak” fordított görög szó nemcsak nemi közösülésre utal, hanem a buja viselkedés számos más formájára is. Ha tehát két egyedülálló személy szájon át közösül vagy egymás nemi szervét simogatja, paráznaságot követ el.A szexuális kapcsolat Isten ajándéka — egy olyan ajándék, melyet akkor élvezhet az ember, ha annak eljött az ideje, tehát miután házasságot kötött valakivel. Mit érez Isten, amikor a házasság kötelékén kívül próbáljuk élvezni a nemi kapcsolat örömeit? Nos, gondolj csak bele: veszel egy ajándékot az egyik barátodnak, de mielõtt át tudnád adni neki, õ ellopja tõled! Ugye felháborító? Akkor hát el tudod képzelni, mit érezhet Isten, amikor valaki házasság elõtt létesít nemi kapcsolatot, s ezáltal visszaél az Istentõl kapott ajándékával.Valóban fontos a törvényes házasságkötés? Tit 3:1: „Továbbra is emlékeztesd õket arra, hogy rendeljék alá magukat és engedelmeskedjenek a kormányzatoknak és a hatalmaknak mint uralkodóknak.” (Ha figyelembe vesszük ezt az utasítást, mindkét fél nevét megóvjuk a megvetéstõl, valamint a kapcsolatból származó gyermekeket is megkíméljük a szégyentõl, amit a házasságon kívül születetteknek kell elszenvedniük. Emellett a házasság hivatalos bejegyzése védi a családtagok tulajdonjogát az egyik házasfél halála esetén.) Héb 13:4: „ A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörõket.” (A törvényes házasságkötés fontos része annak, hogy a házasság elfogadott legyen, mint ami „tiszteletre méltó”. A „paráznaság” és a „házasságtörés” meghatározásánál figyelembe kell venni, amit a fentebb idézett Titusz 3:1 közöl.) 1Pét 2:12–15: „Õrizzétek meg jónak a viselkedéseteket a nemzetek között, hogy amiben ellenetek beszélnek mint gonosztevõk ellen, abban — jó cselekedeteitek eredményeként, melyeknek szemtanúi — dicsõítsék az Istent az õ szemléjének napján. Rendeljétek alá magatokat minden emberi teremtésnek az Úrért: akár királynak, mint aki feljebbvaló, akár kormányzóknak, mint akiket õ küldött, hogy a gonosztevõket megbüntessék, a jót cselekvõket pedig megdicsérjék. Mert az az Isten akarata, hogy jót cselekedve elnémítsátok az esztelen emberek tudatlan beszédét."
Több helyen kérdésben és válaszban láttam már a "ne paráználkodj" kifejezést, amit parancsolatnak mondunk. Tévedés: a parancsolat helyes fordtása: Ne légy hzasságtörõ.
Végigolvasva a kérdésedre adott válaszokat úgyanazt tapasztalható, mint ami miatt pl. ennyi keresztény felekezet létrejött. Mindenki próbálja maga felé formálni a dolgokat, hogy így az õ bûne minél kisebb mértékû legyen és ezzel igyekszik feloldozni is magát vétség alól... De ez a lényegen nem változtat. A paráznaság a szexualitás megnyílvánulása házasság elõtt vagy azon kívül. Persze, hogy a modern társadalmi felfogásunkba ez ma már nehezen illeszthetõ be, de ez nem azt jelenti, hogy ezáltal nem is követünk el bünt. Akárki akárhogyan is finomítja, hogy mit, miért csinál a bûn az bûn. Ez úgyanaz, mint a ne ölj parancs! Akárki akárhogyan magyarázhatja, hogy õ önvédelembõl, meg hirtelen felindulásból stb..követte el, az attól még emberölés.... Ja és ha engem kérdezel, persze, hogy nehéz ezeket a parancsokat betartani és talán csak néhány embernek sikerül, de a lényeg, hogy törekedjünk rá, hogy betartsuk. Vannak olyan felekezetek, ahol ezt komolyan próbálják betartani, de ott is megbicsaklanak néha emberek, de ez nem azt jelenti, hogy akkor már mindenki azt tehet amit akar. Senki nem lett volna arra képes amire Jézus, de õ mégis arra kért minket kövessük. Ha csak azért nem tartjuk be az õ akaratát, mert azt mondjuk mi nem vagyunk Jézusok, így képtelenek vagyunk arra, amire õ, akkor csak a kibúvókat keressük. Senki nem mondta, hogy könnyû jónak lenni, de megéri érte szenvedni....
a biblia a sex-et csak gyerek nemzés céljából engedélyezi, minden más paráználkodás, szerintem ezt soha senki nem tartotta be még 2000 évvel ezelõtt sem.Vagy azért született annyi gyerek?:-))
Sziasztok! Néhány érdekesség a témában: 1. Tudtátok, hogy egy középkori zsinatig a katolikus papoknak 2 feleségük is lehetett? Aztán ezen a zsinaton (sajnos a pontos dátumát nem tudom, de láttam róla fotókópiát) lett a hivatásos papok cölibátusa elfogadott. 2. Amikor Angliában már nagyon erõs volt a kereszténység, és a Királyt is a befolyásuk alatt tartották (na jó: valamennyire!), a népszaporulatot csökkentendõ elrendelték, hogy - amellett, hogy az Isten elõtt szentesített házasságon kívül tilos volt a szex - a házasságon belüli szexhez engedélyt kellett kérni magától a Királytól. Akkoriban Angliában nem volt ritka, hogy az engedély nélküli házasságon belüli szexért halállal lakoltak az abban részt vevõk (ami azért elég gáz!). Ezért kitalálták azt, hogy amelyik család engedélyt kapott a házasságon belüli szexre, az függesszen ki egy táblát a házra, nehogy valaki azt gondolja, hogy engedély nélküli sikolyokat és nyögéseket hall, és beárulja õket. Ennek a táblának a felirata az volt, hogy "Paráználkodás a Király engedélyével". Ez angolul a következõképpen hangzik: Fornication Under Consent of the King. Ez aztán késõbb lerövidült, és csak azt írták a táblára: F.U.C.K.
Paráználkodáson konkrétan azt értették, ha valaki házasságot tört. Akár kívülrõl, akár belülrõl. És persze amit írtak is: a pénzes szolgáltatást, naponta több klienssel... Ezt magyarázták aztán szépen félre az idõk folyamán: Volt olyan korszak is, amikor a házasoknak is tilos volt a szex az év 180 napján - és a többin is csak ruhában (persze bugyi meg ilyesmi nélkül), sötétben, és kizárólag gyereknemzési céllal. Tehát terhesen is tilos volt. Remélem, az az idõ már nem tér vissza.
A szex az nem paráznaság. A paráznaság az, amikor valaki mindenkivel lefekszik, aki szembejön, vagy pénzért csinálja, vagy kedvtelésbõl. A házasság elõtti szex, ha az szeretetbõl fakad az nem tiltott (nem tudom honnan olvasták ki néhányak a bibliából ezt) A másik megismerésének ez is része, a testi és lelki és szellemi harmónia ugyanis nagyon fontos. Persze nem ez az elsõ lépés a megismerés útján.
Én olvastam valahol, hogy a ne paráználkodj parancsolat, az az állatokkal való közösülésre értendõ...nem tudom. Egy mellémagyarázatnak tûnik. Az én lelkiatyám azt mondja, hogy ha nem gondolsz arra, hogy bûnöset cselekszel, akkor tulajdonképpen nem is vétkezel....közben pedig gondolom senki nem gondol arra, hogy épp vét a parancsolat ellen. De szerintem az a legtisztább, ha megkérdezed a gyóntatódat, szerintem õ tudna rá megfelelõ választ adni.
Hát szerintem fontold meg mindenképpen mit akarsz. Mert azt mondod nem kell "szent" fiú. Akkor Te biztosan ugyanúgy "szent" akarsz maradni? Meg az, hogy elgondolkoztál már ezen, azt mutatja, hogy az életösztönök benned is erõsebbek, mint a vakbuzgó hit. Most azért az is kérdés maradt számomra, hogy mit értesz 'normális élet' alatt? Írhatsz nyugodtan privát üzenetet, válaszolni fogok, kíváncsi lennék ezekre a dolgokra. :) 5. válaszoadó
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat. Hat egy idoben ezen ragodtam, mert prsze en is szerelmes lettem es voltam sraccal... s akkor nem tudtam eldonteni h hogy helyes. De attol normalis eletet elek, nem olok:) De nem is kell olyan "szent" fiu..hanem normalis elet.
Én tisztelem a vallásosságodat, ezt elõre kijelenteném. De gondolj csak bele: 1. Mikor írták azokat a parancsokat? 2. Ki írta a Bibliát? 1: Kábé kétezer éve keletkezett írásról beszélünk, amiben a szexualitás is komoly szerepet kap, csak ezt szereti az egyház elfelejteni. Vagyis mondhatnánk, hogy ott van benne, ha kétezer évvel ezelõtt lehetett, akkor most miért ne? 2: Nem tudom hány éves lehetsz, de gondolom Te is tanultad már, hogy a Bibliát egy zsinaton állították össze, kanonizálták, vagyis EMBEREK döntötték el, hogy mi kerülhet bele. Tehát a szövegek az õ céljaikat szolgálták. Mivel a bibliai szövegeket emberek írták, honnan tudhatjuk biztosan, hogy a Tízparancsolat az Isten parancsa is. Õ nem azt várja el, hogy õt szeressük? Miért kellene csak azért lemondanunk valamirõl, mert õt tiszteljük? Ez valami olyasmi, mint amikor van egy jó barátod, aki a szüleidnek nem szimpatikus, mert õk másként ítélik meg, és elvárják, hogy szakítsd meg vele a kapcsolatot. Erre azt mondanánk önzõség. Akkor Isten önzõ lenne? Én ebbõl az egészbõl csak azt szeretném kihozni, hogy igen, a Biblia szerint mindenki halálos bûnben él, de nem biztos, hogy Isten parancsa van a Bibliában. Nem azt akarom, hogy kételkedj, hanem hogy megértsd, nem biztos, hogy az egyház feltétlenül Istent és az elveit képviseli. Sokkal szebb, ha valaki magában hisz benne, beszél vele, ha szükségét érzi. Nekem van olyan barátnõm, aki számtalan kalandon van túl, nem jár misére, de néha bemegy a templomba, és imádkozik. Másrészt a szex manapság már tényleg egy komoly kapcsolat alapja, és ha nem mûködik, az meg is ingathatja a kapcsolatot. Még a párom nagymamája is azt mondta, hogy ma már inkább próbáljuk ki elõtte, mint a nászéjszakán szembesülünk vele. Egyébként, ha Te kitartasz a szüzességed mellett, akkor azt ajánlom nézz körül, mert vannak vallásos fiatalokból álló csoportok, ott találhatsz olyat, akivel egyezik a nézeted.
ja kedvenceim azok a lányok, akik szüzek akarnak maradni házasságig, ezért inkább csak szájba meg análisan csinálják:D pfff isten megbocsát mindenért, amit megbánsz. de ha megbánod a szexet, akkor az már nem jó.
ucsó válaszoló vok, persze ez nem azt jelenti vissza kell élni jó szívével, meg hogy embereket kell ölni, mert ha megölsz egy embert, azt már nem bocsájtja meg sztem, mert ún. halálos bûnnek számít...szexeljél csak:) Isten azt mondta az embereknek, hogy szaporodjatok:)
Isten mindenért megbocsájt, csak szeresd õt teljes szívedbõl, de majd lehet meggyóntatja veled a bûneidet, de megbocsájt, mert szeret, hiszen értünk halt meg!!
A kérdező hozzászólása: S akkor torodjek bele? H akarhogy nem szeretnem megszegni ezt a parancsolatat, mert kicsit durvabb mint pl a ne hazudj. Mert nem mindegy h hazudok, vagy olok. Es akkor beletorodok, mert csak ugy lehet csaladom meg kapcsolatom ha megszegem a parancsolatat? Ezert Isten megbocsajt?
Sajnos ilyen világban élünk! Az emberek teljesen elfordultak Istentõl! "Halljátok meg az Úrnak beszédét Izráel fiai, mert pere van az Úrnak a földnek lakóival, mert nincs igazság és nincsen szeretet és nincsen Istennek ismerete a földön." (Hós 4, 1) Ezek tények, ... nézzetek csak körül: Az emberek megszegik az egész tízparancsolatot! Teljesen az egészet!! Visszaélnek a szerelem ajándékával is.(Pl:milliószámnyi pornófilm, örömlányok, lépten nyomon szex, mindenhol csak a szex) Ez csak kettõ emberre tartozik, akik igazán szeretik egymást!(nem pénzért, nem másoknak kitárogatván tv-n keresztül) Hiszen: " Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté." (Mózes elsõ könyve 2, 24) Ebben a mondatban benne van a lényeg! És lesznek egy testté = megtermékenyülés! Tehát ha két tisztaszívû szerelmes ember nemi életet él, az nem paráznaság! Mert a szerelem gyümölcse a gyermek! Hiszen az Úr mindig-mindenben jót akar az embernek. Tudja, mire van szükségünk. :o)

Egy 10 hónapos kapcsolatban szerintetek mekkora "taplóság" (vagy nevezzük ezt akárhogy) elvárni h ne csak a fiú kényesztesse a lányt hanem a lány is a fiút?

Nem várom el a páról h le***jon. De unalmasnak tartom h csak én elégítem ki mindenhogy. =/

Legjobb válasz: Egyszerûen csak ne nyald ki.:D

Egyszerûen csak ne nyald ki.:D
Tényleg próbáld bedobni a 69-et, szerintem ez nem tapintatlanság, igenis izgi tud lenni.. vagy kérd meg, hogy õ is adjon rá egy csókot, ha megteszi érd be ennyivel. Legközelebb megint kérd meg csak akkor mondd neki, hogy kár hogy abbahagyta, hátha veszi a lapot, szépen fokozatosan elérheted hogy csinálja, de csak úgy bumm biztos nem fog leszopni akárhogy célozgatsz rá hogy szeretnéd.
Ez a világ leggyerekesebb felfogása, ha õ nem csinálja, akkor én se. Egyébként semmi taplóság nincs benne, ha megkérdezed tõle, lehet csak bátortalan, miután te kielégítetted kérdezd meg tõle neki nincs-e kedve szájjal, de ne úgy kérdezd, h. lesz*pnál-e, mert az bunkón hangzik, valóban. Majd mond rá valamit, ha nem akarja, akkor meg nem kell erõltetni, de nem értem te most õszintén miért nyalod ki, azért, hogy neki jó legyen vagy mert elvársz cserébe, ha az utóbbi, akkor neked barátnõ sem való.
Ne bénázgass!!! A legközelebbi alkalommal ha eksön lesz, mielõtt a lefetyelõs rész következne, dobd magad hanyatt az ágyon, és kérd meg hogy háttal térdeljen föléd.(Nyugodtan mondhatod h azért h megcsodálhasd a csodálatos hátshowját.) Ha megtette, mond neki kicsit hajoljon elõre, és játszd el a kiscicát.Ekkor õ jó esetben pont face to face lesz a gyikkal, és ha akkor nem kap rá a csalira, akkor sohasem...
A kérdező hozzászólása: különösképpen nem akarom h .... csak akkor õ se várja majd el tõlem :)
Nem akarlak elkeseríteni, de ha eddig nem csinálta, már nem is fogja. Biztos talál rá valami hülye indokot, a lányok ilyenek.
A kérdező hozzászólása: de nem akarok tapintatlan lenni :) de köszönöm a válaszokat
Mond neki h nyomjátok 69-be.
A kérdező hozzászólása: nem használunk gumit, fogamzásgátlót szed. egyéb ötlet? érdekel :D
Nutella nem. Vegyél epres gumi óvszert.
A kérdező hozzászólása: xD.. nemszereti a tejszínhabot xD nutellától bajom lehet?XD ööö, most azon vagyok amit a 2. írt :) énse csinálok vele semmit. eddig ez mondjuk 1x volt mert alig találkoztunk.
Talán szólnod kellene neki h õ is csinálja.(szép finoman) Ha elsõre fintorog, akkor mond neki hogy befújod tejszínhabbal.
Véletlenül küldtem el.. szóval akkor majd csak rájön hogy mit csinál, illetve mit nem csinál:D
A kérdező hozzászólása: nemvárom el tõle :) én azt szeretem ha neki jó :) csak így már unalmas. az összes válaszolónak köszönöm :) majd megpróbálkozok valamivel :) köszönöm még1x :)

Elkezdtem hozzátáplálást. Mikor lehet teljesen kiváltani a 10 órai etetést? Amikor már annyit eszik h nem kell neki utána a tápszer? Vagy egyszerűen ne adjak neki már egy idő után.

És ha 10 kor már csak gyümit eszik, melyik étkezéskor adjam neki az újjabb kaját?

Legjobb válasz: szerintem,ha eleg neki amit adsz tizoraira azt ugyis tudni fogod mert akkor mar ugysem fogja kerni a tapszert.en szoptattam es aztmondta az orvos,hogy fokozatosan hadjam el a szoptatast ha elkezdem hozzatataplalni,marmint ha tizoraira adtam neki mast akkor mar ne szoptassam meg csak kovetkezo etetesnel.igy volt:reggelire tejecske,tizoraira valami fincsi hami amit lehetett neki,ebedre tejecske,uzsira megint valami konnyu,es vacsira megint tejecske.aztan ahogy nott ez a folyamat megfordult es a foetkezesre nem tejecske volt hanem amit mar megehetett es tizoraira meg uzsira maradt a tej.remelem tudtam segiteni.

szerintem, ha eleg neki amit adsz tizoraira azt ugyis tudni fogod mert akkor mar ugysem fogja kerni a tapszert.en szoptattam es aztmondta az orvos, hogy fokozatosan hadjam el a szoptatast ha elkezdem hozzatataplalni, marmint ha tizoraira adtam neki mast akkor mar ne szoptassam meg csak kovetkezo etetesnel.igy volt:reggelire tejecske, tizoraira valami fincsi hami amit lehetett neki, ebedre tejecske, uzsira megint valami konnyu, es vacsira megint tejecske.aztan ahogy nott ez a folyamat megfordult es a foetkezesre nem tejecske volt hanem amit mar megehetett es tizoraira meg uzsira maradt a tej.remelem tudtam segiteni.
Az én gyerekeim is tápszeres volt, mindkettõ.A hozzátáplálást én a déli étkezésekkel kezdtem és nem a tizóraival vagy uzsonnával.De persze mindenki másképp csinálja ezt is, mint annyi minden mást.A védõnõnk mondta annak idején, hogy az ebéddel érdemes kezdeni-ugye ami a fõ étkezés méghozzá úgy, hogy elõszõr pár kanállal kóstóltatsz, aztán utána megissza a baba a tápszert.Minden nap egyre több kanállal kell adni és a végén már a tápszer elmarad.Persze fokozatosan kell, ahogy a baba elfogadja.Úgyhogy nálunk elõszõr az ebéd lett kiváltva, aztán utána az uzsi, majd tizórai és 1 éves kor után pedig a reggeli és vacsi is, mert 1 éves korig reggelire ill. vacsorára tápszert ivott a kislányom meg a fiam is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
szia! 4 hósan gyümivel kezdtem a hozzátáplálást, egy hónap alatt sikerült kiváltani a tízórait. Gyümölcsöt evett keksszel. Utána az uzsonnát váltottam ki fõzivel, mert úgy tanultam, hogy kiváltáskor nem ajánlott két szilárd étkezés egymás után, hiszen a baba fõ tápláléka a tej. Ekkor evett a köv. sorrendben: tápszer-gyümi-tápszer-fõzi-tápszer. Mikor az uzsit is kiváltottuk (2 hét volt), pihentünk kicsit, majd 3 nap alatt rászoktattam, hogy ebédre és nem uzsira kapja a fõzit. Ekkor kezdtem neki vacsira bevezetni a rizspépet, tejpépet+tápszert, mert már nem volt elég neki vacsira a tápszer magában. Ekkor evett: tápszer-gyümi-fõzi-tápszer-tejpép+tápszer. Késõbb a tejpépet lecseréltem tejbegrízre, az uzsonnát pedig valami tejes kajára (túró, joghurt, puding)

A mai 10-en, 20-on egynéhány éves pasik, miért ne tudják, h mi kell egy nőnek?

Eddig több pasim volt már ebb?l a korosztályból.. Egyszer?en, nem tudják h mi kell egy n?nek szexuálisan. Most egy 33 éves pasim van, és ? észbontóan jó és figyelmes az ágyban. Mi van a fiatalabbakkal? Honnan ered ez a tudatlanság?

Legjobb válasz: A szexualitás is mint minden más egy tapasztalatokon, gyakorláson, magyarul tanuláson keresztül fejlõdõ készség. Igazán tartós kapcsolatok során tud fejlõdni, mert ott van ideje a férfinak megismerni a nõt. Ha az eddigi barátaid néhány futókalandon és töménytelen pornón "nevelkedtek" akkor ezen nincs mit csodálkozni.

A szexualitás is mint minden más egy tapasztalatokon, gyakorláson, magyarul tanuláson keresztül fejlõdõ készség. Igazán tartós kapcsolatok során tud fejlõdni, mert ott van ideje a férfinak megismerni a nõt. Ha az eddigi barátaid néhány futókalandon és töménytelen pornón "nevelkedtek" akkor ezen nincs mit csodálkozni.
Te magad válaszoltad meg: honnan a tökömbõl tudhatnák, ha Ti, csajok 15 évesen már 25-30 évesekkel kavartok?
Hagyjuk már, a nõi orgazmus egy vicc. Attól még, hogy neked semmi nem jó az ágyban, nem biztos, hogy a férfiakban van a hiba.
Nem mindig korfüggõ. Az akkor 23 éves exem olyan volt az ágyban, amit minden nõ irigyelhetne. De õ olyan volt, hogy figyelte a reakcióimat, illetve megbeszéltük, hogy mi a jó a másiknak (mondjuk én vettem el a szüzességét, és már akkor is nagyon jól teljesített, tehetséges volt :-)). Viszont volt egy 30 feletti pasim, aki bosszantóan nem tudta (vagy nem érdekelte), hogy mit kéne tennie. Õ tipikusan azt hitte, hogy ami neki jó, az a lánynak is. Illetve, hogy nekünk is ugyanannyi idõ kell mindenre. Szánalmas volt, de ebbõl látszik, hogy nem mindig korfüggõ. Persze a tapasztalat is fontos, de írtad, hogy a fiúnak milyen sok barátnõje volt. Lehetett is, ha a lányok nem mondták meg, hogy rosszul csinálja, és õ még mindig azt hiszi, hogy mekkora ász... :D
Kinek mi az igénye...Szerintem ez idõvel változik...Mikor 20 voltam, a 23 pasimra mondtam azt, hogy ez igen!Ez tudja mi kell már elsõ alkalommal.Mikor 22 voltam, volt 23 éves pasim, és õ mégjobban tudta mint az elõzõ.(annyit tudok, h neki volt elõttem egy hosszabb kapcsolata egy 27 éves nõvel...)De ezt a két kapcsolatot leszámítva a többi az elég keserves volt....
És hány pasival voltál kedves kérdezõ, hogy egy számodra jelentõs mintát sikerült alkotnod? 20-30? 50? Csak mert volt két rossz tapasztalatod és egy jó, az nem jelent semmit. 30 fölött is vannak [email protected] férfiak bõven. Csak õk már nagyobb arányban foglaltak.
Igaza van az elottem szoloknak, ez azert nagyban mulik a tapasztalatszerzesen! Ezt meg kiegeszitenem azzal, hogy minden ember mas! A noknek kulonbozoek az igenyeik szexualis teren es ritka az olyan ember, aki kepes masok gondolataiban olvasni, szoval a normalis kommunikacio elengedhetetlen ahhoz, hogy kielegito legyen ket ember szexualis elete! Szoval itt azert az is kerdes, hogy szemely szerint neked, mint nonek mi kell es hogy van-e olyan szinten az aktualis kapcsolatod, hogy ezt normalisan meg is tudjatok beszelni! Maga az, hogy az aktualis srac eljutasson az orgazmusig, alapveto elvaras es teljesen ertheto es termeszetes, de hogy konkretan mire vagysz az agyban es hogyan jo neked alapvetoen szerintem kommunikacios kerdes!
kedves kérdezö...én 21 vagyok és 29 a pasim, de sajnos nem látok külömbséget egy 22-25 éves közt és közte:( nekem is volt 33 éves, azóta se találtam hozzá foghatóbbat.Talán tényleg a tapasztalat teszi a fiukat idövel férfivá...:(
A kérdező hozzászólása: Én kimondottan olyan tapasztalatra gondolok, hogy tudjon annyit, hogy egy nõ is szereti, ha van orgazmusa... Nem hiszem el, hogy egy 22 éves pasinak, 10 nõvel kell ahhoz együtt lennie, hogy rájöjjön erre. Rosszul hiszem?
A kérdező hozzászólása: Egyébként nem 15 vagyok :) hanem 25. Rendben csak, pl vegyük az egyik pasit, aki 22 éves volt, és jártunk. Õ nekem váltig állította, hogy milyen sok csajjal volt már együtt. Akkor most vagy hazudott, vagy valamit nagyon nem jól tud..
egy 21néhány éves fiúnak mibõl legyen tapasztalata?!?merje ki a faluvég kútból?
Kedves kérdezõ! "Mi van a fiatalabbakkal? Honnan ered ez a tudatlanság?" Megválaszoltad a saját kérdésedet.:) Egy idõsebbnek minden bizonnyal több lehetõsége volt tapasztalatokat szerezni...de természetesen ez egyénenként változó...:) ...egy fiatalabb is tudhatja, hogy mi kell a lánynak/nõnek...
az utolsónál a pont. nem mindíg a pasit kel hibáztatni ha nem sikerül elmenned. Lehet te nem vagy jó az ágyban arra nem gondoltál?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!