Találatok a következő kifejezésre: A 10 egyike h (94 db)

Egy 150 km hosszú útvonalon két gépkocsi halad. Az egyik 10 km/h sebességgel gyorsabb, mint a másik, ezért fél órával hamarabb ér célba. Mekkora a két gépjármű sebessége?

valaki segítsen nagyon szépen kérem!

Legjobb válasz: s=v*t tehát a mértékegységek egyeztetésével 150=v*t és 150=(v+10)*(t-0,5) ahol v a lassabbik autó sebessége és t a lassabbik autónak szükséges idõ az út megtételéhez. Az egyenletrendszer megoldása után kijön, hogy a lassabb autó sebessége 50 km/h míg a gyorsabbé 60 km/h.

s=v*t tehát a mértékegységek egyeztetésével 150=v*t és 150=(v+10)*(t-0, 5) ahol v a lassabbik autó sebessége és t a lassabbik autónak szükséges idõ az út megtételéhez. Az egyenletrendszer megoldása után kijön, hogy a lassabb autó sebessége 50 km/h míg a gyorsabbé 60 km/h.
VxT=150km > T=150km/V (V+10km/h)x(T-0, 5h)=150km (V+10km/h)x((150km/V)-0, 5h)=150km eddig jutottam
9 kapcsolóval megoldható ha csak egynek kell világítani egyszerre.
A kérdező hozzászólása: lehet.h 9rõl volt szó egyébként. Már rég kaptam ezt a kérdést. Kb 2 éve, de nem jöttem még rá...
5*4-es mátrix
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! :) nem tudom, h mi az, de utána nézek.
A kérdező hozzászólása: nem találtam semmit róla. :/
A kérdező hozzászólása: most meg nem engedi megnézni az üzeneteim :/

Az lenne a problémám h van egy 10 megás netem de akárhogy mérem le alig 3-4 meg és letöltésnél is jóval nem éri el a 10 megát, többbit lent. Miért?

Hívtam a szolgáltatót azt mondták h ha 10-et nem is de 8,9-et el kellene érni ez a garantált azt mondták,Routert is használok (Gigabyte Bn 40) Adsl 2+ os modemem van és van 1 telefon modemem is mivel van vez. teló. Mi lehet a probléma esetleg vmi beállítás,mert a szolgáltató szerint a vonal is rendben.

Legjobb válasz: Ez így elsõre egy kicsit zavaros. Küldj egy speedtest.net mérési eredményt.

Ez így elsõre egy kicsit zavaros. Küldj egy speedtest.net mérési eredményt.
A kérdező hozzászólása: [link]
"azt mondták h ha 10-et nem is de 8, 9-et el kellene érni ez a garantált azt mondták" Hát nem annyi. Az Externet oldaláról nézve: [link] na most ebbõl "Echo" vagy "Sierra" csomagod van? Mert ha "Echo", akkor a letöltési sebességed - 2, 38 Mbps - a csomagban garantált érték - 1 Mbps - felett van; a feltöltési sebességed - 0, 52 Mbps - a csomagban garantált érték - 0, 2 Mbps - felett van - tehát megkapod a csomagban garantált értékeket. Ha "Sierra", akkor a letöltési sebességed - 2, 38 Mbps - a csomagban garantált érték - 3 Mbps - alatt van; ; a feltöltési sebességed - 0, 52 Mbps - a csomagban garantált érték - 0, 25 Mbps - felett van - ez esetben a letöltési sebességgel van valami bibi. Nem megy valamilyen más program a háttérben (fájlmegosztás pl.?). Esetleg a routerre nem csatlakozik valaki más? A gép, amin a mérést végzed, kábelesen vagy vezeték nélkül csatlakozik a gépre? "Routert is használok (Gigabyte Bn 40) Adsl 2+ os modemem van és van 1 telefon modemem" Milyen ADSL2+-os modem, illetve milyen "telefon modem"?
A legszutyokabb modem is tud 5 mbitet, legyen az bármilyen. A feltöltésed rendben van, de ettõl ez még lehet simán hálózati hiba. Nekem 20/1-es csomagom van, ebbõl 15 mbit fölé nem megy soha, mert ennyit bír a hálózat itt, messze van a központ nagyon. Ki kell õket hívni, jöjjenek ki és mérjenek rá a hálózatra tõletek, hogy a vonallal van a gond vagy valamelyik készülékeddel.
Emberek 10mbit=1, 2 mbájt. Ha ez megvan, örülnöd kell, mert nem cseszett át a szolgáltató.
Igen...
Miért, mit kérdezett? Gondolom elég fiatal vagy, mert idõsebb korban sokan szimplán elbeszélgetnek a szexrõl. De persze helyzettõl függ, hogy mennyire "bunkó". Ráadásul, csupán attól hogy azt kérdezte, lehetne-e köztetek több, mint barátság, és esetleg te igennel válaszoltál, még nem jelenti azt, hogy össze is jöttetek. Szerintem ha még érdekel a srác, simán ismerd meg jobban, kerüld ki a szex-témát, már ha akarod, mondd hogy bocs, de még nem tartotok ott, aztán meglátod hogy miként viselkedik...
A kérdező hozzászólása: Úgy volt h kicsit régebb óta ismertük egymást.Találkoztunk. Majd beszélgettünk. "Bókolt" És utána rá kérdezett h "lehetne e több köztünk mint barátság?" . Én szeretem már rég óta .És meg örültem h rákérdezett. De utána már a szex kérdései el "szomorítottak" .
Na jó de honnan számítod, hogy ti most összejöttetek, hogy onnan számítva 10 perc után ezt kérdezte....? :D
A kérdező hozzászólása: Egyébként nem úgy jöttünk össze h " szia járunk?" . Hanem már kicsit ismertük a másikat . És ez alakult ki belõle.
Ha azt mondta vár, akkor az úgy is lesz, csak kérdés, hogy meddig vár...Hol vár állott, most kõhalom... :DDD
A kérdező hozzászólása: nem hiszem h várni fog rám
A kérdező hozzászólása: Eddigi válaszokat köszönöm . Én mondtam neki mihelyt meg kérdezte , h én nem vagyok benne . De õ azt mondta vár ...
Nagyon úgy tûnik.
majd meglatod ha nem kap meg es ugy is veled marad akk nem csak arra kellesz neki.....lehet csak nagyon kanos volt....?de te mit mondtal neki?remelem mondtad hogy nem allsz keszen meg erre a kapcsolatotok miartt......
Hogy is jöttetek össze? "Járunk?" "Igeeen" "Dugunk?" -.- Hát nem tudom, én egy kapcsolatot arra alapozok hogy azért a szexbe is bele fogok menni.... Persze nem árt talán ELÕTTE meg is ismerni a másikat. Még mielõtt össze jössz vele és akkor talán tudod, hogy mit is akar.... Honnan tudjuk, hogy igaz-e, hogy a szex miatt jött össze veled? Na honnan? -.-
majd meglatod ha nem kap meg es ugy is veled marad akk nem csak arra kellesz neki.....lehet csak nagyon kanos volt....?de te mit mondtal neki?remelem mondtad hogy nem allsz keszen meg erre a kapcsolatotok miartt......
Nem tudjuk. Azért, mert rögtön a lényegre tért, még nem jelent semmit sem, bár valószínû, hogy csak arra kellenél neki, de ettõl még kialakulhat komolyabb dolog is.
nagyon úgy néz ki a helyzet
Talán úgy gondolta, lehetne-e köztetek több, mint barátság?, azaz szexelhetnétek-e. Te mondtad, hogy igen, õ meg konkrétan rákérdezett. Mindenképp várj, várj, és ha õ is várni fog, nem csak azt akarja. Majd írd meg, mi történt.

Egy 150 km hosszú útvonalon két gépkocsi halad. Az egyik 10 km/h sebességgel gyorsabb, mint a másik, ezért fél órával hamarabb ér célba. Mekkora a gépjárművek sebessége?

Legjobb válasz: Bonyolult egy egyenletet felírni? Alap v=s/t innen s=t*v A két út (s) megegyezik, így: (t-0,5)*(v+10)=t*v Ezt kell megoldani...

Bonyolult egy egyenletet felírni? Alap v=s/t innen s=t*v A két út (s) megegyezik, így: (t-0, 5)*(v+10)=t*v Ezt kell megoldani...
A kérdező hozzászólása: sima másodfokú egyenlettel.... levezetnéd légyszives hogy számoltad ki?
Nem számoltam ki sehogy, ez is gond? Vagy az egyenletet nem érted?
Kicsit kusza de itt van... A végefelé az s=v*t egyenletbe helyettesítettem az elsõ megoldást, aztán a sima alapképletbe, immár felhasználva a megadott 150km-es távot is... http://kepfeltoltes.hu/120311/IMG_20120311_210701_www.kepfel..
A kérdező hozzászólása: köszönöm! azthittem én vagyok hülye, többször is átszámoltam és ugyanez jött ki de a négyzetrõl nem tudtam továbbjutni, mivel nem tanultuk még a négyzetrõl átalakítást.
Szivesen, örülök, hogy ki tudtad hámozni..

Az a problémám lenne, h felmegyek netre 10 percig minden jó és utána nem tölt be egy oldalt se. Mitől van ez?

Legjobb válasz: nemtudom,de gondolom hogy egy böngészõ újratelepítés,esetleg böngészõ váltás 90% hogy megold mindent

nemtudom, de gondolom hogy egy böngészõ újratelepítés, esetleg böngészõ váltás 90% hogy megold mindent
A kérdező hozzászólása: már azt is próbáltam. Úgy kezdõdött a dolog h elromlott vmi a gépben és elvittem szervizbe és ott mondták h a videokarim ment tönkre, ezt kicserélték egy ugyan olyanra mint amilyen benne volt(újra). hazahoztuk és azóta van ez a probléma.

Normális, h már valakinek 10 nappal görcsöl előtte a hasa egy kicsit meg 2-3 napot pecsétel? Pedig a 32. nap után kell, h megjöjjön. Nem pontos sosem (L\20)

szóval holnap, holnapután..vagy méginkább azutánra várom, h megjöjjön, de már kb 20.-án volt pecsételőm..kb 2 napig..meg aztán szinte majdnem minden másnap menstruációs görcsöm(20.23.24.26.28.-án voltak görcsök) volt..de csak 1 kicsi..valamikor erősebb, vmikore gyengébb..ez normális dolog?..meg puffadtam is néha..ma meg semmi..terhes sem hiszem, h lehetek, mert mindig felelősségteljesen óvszerrel védekezünk és ebben a hónapban jó, ha 2x együtt voltunk..sosem szakad ki a gumi, mindig vigyázunk

Legjobb válasz: Azért én ezzel felkeresném a nõgyógyászomat, ha nõ lennék és ez lenne a problémám... Könnyen bújhat meg a dolog mögött valami komolyabb probléma.

Azért én ezzel felkeresném a nõgyógyászomat, ha nõ lennék és ez lenne a problémám... Könnyen bújhat meg a dolog mögött valami komolyabb probléma.
Nálam is elõfordult már, de én évente max 5x menstruálok. Szal nem normális. Nézesd meg magad, mert lehet hogy cisztád van vagy cisztáid, és nem viccelek...
Igen, cisztától is lehet, hogy így rendetlenkedik és fájdogál már jóval elõtte. Vizsgáltasd ki magad, ez a megoldás.

Az normális ha a szüleim elvárják h egy pénteki buliból már 10 re otthon kell lennem mind suli mind nyári szünetben?

18/F

Legjobb válasz: egyáltalán nem..próbáld õket átb*szni valahogy..pl.ottalszol valakinél stb..ez borzalom..mellesleg 18 évesen azt csinálsz amit akarsz.

egyáltalán nem..próbáld õket átb*szni valahogy..pl.ottalszol valakinél stb..ez borzalom..mellesleg 18 évesen azt csinálsz amit akarsz.
Szerintem semmiképpen sem.
18 évesen már leszrtam mit mondtak a szüleim ha késõig elmaradtam. 16-17 évesen még jogtalanul, de már átbsztam õket ha irreális elvárásaik voltak a szórakozásommal kapcsolatban.
nagy szar.
Jó az még mostis, de kihaló félben van. Inkább 9800GT vagy esetleg 4850, 4870, 4890. Ezek még ma is szépen teljesítenek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!