Találatok a következő kifejezésre: A terhességi kismamáknak (539 db)

Azon kismamák, akik mestruáltak a terhesség alatt, azok meddig mestruáltak? Milyen "terhességi" tüneteitek voltak?

Illetve hogy derült ki, hogy végül kismamák vagytok? Okozott bármi gondot a terhesség, szülés során, baba egészségében, hogy mestruáltatok?

Legjobb válasz: Nekem a sógornõm menszizettt terhesség alatt, 6 hónapos kismama volt mikor kiderült, hogy babás szinte nem is volt elõtte semmi tünete talán az étvágy nõtt meg egy kicsit, a menszije 5 hónapig megvolt, 5 hónap után kezdett el gömböjödni és jöttek a terhességre utaló jelek nõtt a pocak a mell és ekkor maradt el a menszi, a szülése hamar megvolt mert nem volt a szülõágyon másfél óránál tovább, gyorsan és könnyen megszületett a baba,, ennek már három éve és így avn egy gyönyörû szép keresztlányom, 23 hetes kismama:)

11:36-os vagyok, bocsi, hogy most írok, sajnálom, hogy nem sikerült, de azt szokták mondani, hogy a bab tudja mikor kell jönnie és õ még várat magára egy kicsit, lehet csak egy hónapot. A sógornõmnek rendesen volt menszije talán egy kicsit volt kevesebb, de neki amúgy sem volt rendes a ciklusa, és semmilyen vitamint nem szedett, Minden jót és sok sikert:)
Nekem a sógornõm menszizettt terhesség alatt, 6 hónapos kismama volt mikor kiderült, hogy babás szinte nem is volt elõtte semmi tünete talán az étvágy nõtt meg egy kicsit, a menszije 5 hónapig megvolt, 5 hónap után kezdett el gömböjödni és jöttek a terhességre utaló jelek nõtt a pocak a mell és ekkor maradt el a menszi, a szülése hamar megvolt mert nem volt a szülõágyon másfél óránál tovább, gyorsan és könnyen megszületett a baba, , ennek már három éve és így avn egy gyönyörû szép keresztlányom, 23 hetes kismama:)
Szia! Egy másik kérdésnél már találkoztunk! :) Mi újság, csináltál tesztet? Eredmény? Nálam semmi neg. lett, de igazából erre számítottam.
Sajnálom, hogy így alakult, de örülök, hogy nem vagy elkeseredve :) Hétfõn megnézetem magam a nõgyógyásznál, kíváncsi leszek mit mond.
Szia! Voltam dokinál, holnap kell laborba mennem. Annyit mondott puha a méhem, nem tudom ez mit jelent, plussz folyásom is van, valami barnás-nyúlós érdekes... Péntekre lesz eredmény. Kicsit ideges vagyok, remélem nincs baj.. Nálad minden rendben?
Szia! Itt az utolsó elõtti :) Nagyon érdekes nálam a helyzet! Vérvételt nem kért az orvos, csak vizeletbõl terhességi tesztet a laborban, ami negatív lett, valamint kiderült, hogy bakteriális fertõzésem van, amire kaptam kúpot. Azt mondta 2 hét múlva menjek vissza, ha tapasztalok bármilyen terhességi tünetet, vagy nem jönne meg a köv. mensesem, (pont 2 hét múlva esedékes), ugyanis õ abszolút nem zárja ki a terhességet, a felpuhult méh miatt. Úgyhogy most egy meglehetõsen érdekes 2 hét áll elõttem. Igyekszem nem beleélni magam semmibe, úgyis 2 hét múlva kiderül minden. A késõbbiekben még jelentkezem ennél a kérdésnél, és megírom az új híreket! Üdv.:B.
Szia! Sajna ma megjött! Nem vagyok túl boldog, de azt hiszem ez mitsem változtat a lényegen. Most egy kicsit rövidültek a ciklusaim, azért is vártam erre hétre, és tessék itt van... Örülök, hogy jól vagy, és egyáltalán nem zavar, hogy részletesen leírod a Veled történteket, sõt, nagyon jó érzés, hogy megtisztelsz a bizalmaddal. Megértem, hogy féltek, és aggódtok a férjeddel, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi gond. A hit sokat számít, és eddig is minden rendben alakult, miért lenne gond?! Csak pozitívan :) A babátok szépen fejlõdik, Te jól vagy, kell ennél több? Én már várom a szeptembert, hogy menjünk a másik dokihoz. Ma beszéltük meg a férjemmel, hogy ha nem lehet gyermekünk, akkor sem fogunk összetörni, akkor örökbefogadunk. Örülök, hogy ebbõl a szempontból is megegyezik a véleményünk, és nem zárkózik el ettõl a megoldástól sem. Lehet, hogy ez butaság tõlem, de én nem szeretnék 6 vagy akár több évig próbálkozni. A max idõ amit magunknak, és a természetnek adok az 5 év, és ha nem megy, akkor örökbefogadunk. Most még van 3, 5 évünk, kiderül mire lesz elég :) Ez persze sok idõ, és a reménykedem nagyon benne, hogy egyszer én is megtapasztalom mindazt, amit most Ti! Addig is kiélem magam a barátok babáival :) Majd írd meg, hogy mi lett a köv. vizsgálat eredménye! Szorítok, hogy minden rendben legyen! :) Üdv.: B.
Szia! Remélem még mindig minden a legnagyobb rendben nálatok, és jól bírod ezt a hihetetlen abnormális idõjárást. Engem totál kikészít, igaz inkább ez, mint a mínusz 10 fok :) Gondoltam várok még és nem írok, mert e hét végére nem várom, de nem bírtam ki, hogy ne írjak pár sort. Már csak azért sem, mert már rég jelentkeztem. Mindezek mellett szerintem meg fog jönni, mert már fáj a hasam... Mostanában újra olvasgatom ezt az oldalt, és rájöttem, hogy totál stresszel. Meg aztán egy csomóan annyira ellenségesen válaszolnak, hogy én már hónapok óta egy kérdést sem tettem fel. Úgy tûnik ez a nagy meleg nem tesz jót másnak sem :) Gondolom Te már a terhesség témakörben olvasgatsz :) A tünetekkel mi újság? Még mindig vannak? Amikor olvastam, hogy 12 órát is alszol, hát... nagyon irigykedtem :) És persze szívbõl gratulálok ahhoz, hogy elértéltek azt a kort, amit eddig sajnos még nem sikerült! Amikor 2 hetente mész dokihoz, mindig van UH? Azaz 2 hetente látod a babót? Ez nagyon jó lehet! Idén annyi ismerõsõmnek született babája, és még annyi lesz. Most van alkalmam babázni, nagyon élvezem, és a mamák is, mert addig is pihennek. Ez is egyfajta segítség nekem, és tényleg jó hatással van rám. Jövõhéten is "babalátógatóba" megyünk, már várjunk nagyon a férjemmel. Most megyek, mert még nem jutottam el a vacsoráig. Midenképp írj, és persze jelentkezem a héten, bármi is legyen az ehavi végeredmény! Vigyázz magadra! üdv.: B.
Szia! Remélem nem bánod, hogy még mindig írok, és nem zavar! Nagyon örülök, hogy jól vagy, és remélem, az utolsó leveled óta ez nem is változott! Egy kicsit meglepett, hogy dolgozol, azt gondoltam, két vetélés után automatikusan veszélyesztetett leszel.... Meddig szeretnél dolgozni? Vagy még nem gondolkodtál ezen? Én még mindig jól vagyok, de sajnos még mindig nincs baba, bár képzeld az utolsó menstruációm is igen érdekes volt. Elmentem az orvoshoz, mert már nem tartom ezt normálisnak, és azt mondta nincs gond. Na, ezt volt az a pillanat amikor eldöntöttem, hogy nem megyek hozzá többet. Úgy érzem csöppet sem izgatja, ez az egész, az idõ pedig megy. Próbáltam vele beszélni, hátha van valami homeopátiás bogyó, vagy bármi, ami segítene, de abszolút, lepattintott. Anno jártam egy orvoshoz, akivel nagyon meg voltam elégedve, de elég drága volt. Most eldöntöttük a párommal, hogy szeptemberben visszamegyünk hozzá. Gyakorlatilag kezdünk mindent újra, de benne legalább maximálisan megbízunk, így nem bánjuk! Szóval most pihi, és nyaralás van, baba téma jegelve szeptemberig! :) Az új helyem nagyon jó, nincs okom panaszra. Persze egyre több a munkám, nyílván minél többet tudok, annál több a munka is, de nem bánom. Vannak napok, amikor nagyon lefáradok, de ez ezzel jár. Próbálok hétvégén sokat pihenni, és kikapcsolódni. Összeségében azt mondhatom egy percig sem bánom, hogy váltottam, sõt, jót tett nekem. Remélem Te is írsz hamarosan! Várom soraid! Addig is vigyázz magatokra :) üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Bocsánat, hogy ennyi ideig nem írtam, de nagyon sûrûek a napjaim. Köszönöm mi jól vagyunk. Ma vagyunk 2 hónaposak, tegnap voltam uh-n és már volt szívhangja, amitõl a fellegekben járok Melleim folyamatosan fájnak, gyomorégéseim mindennaposak. De bevallom õszintén minden tünetét szeretem a várandóságnak, mert tudom, hogy már itt van Õ Bár ma képzeld nagyon ingerült és ideges vagyok, pedig úgy különösebb okom nincs rá. Te hogy vagy? Elvileg a napokban nem kellene megjönnie, hogy érzed magad? Örülök, hogy a dokis minden rendben talált nálad Várom soraidat! Üdv.: Zs.
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. itt olvashatsz errõl a dologról, személyes tapasztalatom nincs, de talán ez is segít :)
Szia! Elnézést, hogy ilyen soká írok, de annyira sok dolgom volt, hogy egyszerûen nem volt idõm írni! Hogy vagytok? Minden rendben nálatok? Hanyadik hétben vagy már? Én teljesen rendben vagyok. A kérdésedre válaszolva, nálam mindent rendben talált az orvos. Ebben a hónapban nagyon jól érzem magam, és nyugodt vagyok. Tudom furcsán hangzik, de valahogy úgyérzem, hogy most sikerülni fog. Ez egyfajta intuíció, de lehet hogy csak azért érzem ezt, mert furcsa számomra, ez a mérhetetlen nyugalom, amit most érzek. A Gynex csepp is nyílván segít, mert már a ciklusom 13. napján tartok, és bakteriális fertõzésnek nyoma sincs. :) Kíváncsi vagyok, hogy bejön-e a megérzésem, de ha nem akkor sem fogok elkeseredni, a lényeg, hogy jól érzem magam, és már nem érzem tehernek ezt az egészet! Nagyon érdekes volt amit írtál, hogy hogyan próbáltál felkészülni a babára. Sokat gondolkodtam ezen, és én is kipróbálom. Azt mondják sok múlik azon, hogy hogyan állsz a dolgokhoz, és ez a fajta hozzáállás biztosan sokat segít. Most mennem kell! Mindenképp írok hamarosan, és persze várom soraid! Vigyázz magadra! Üdv.: B.
Szia! Képzeld nekem megjött tegnap. Ez van, biztos nekem is lesz egyszer babám.. Nagyon jó olvasni a soraidat, és közben furcsa is, mert én még soha nem voltam ilyen helyzetben, és elképzelni sem tudom, hogy ilyenkor mennyi érzelem kavarog az emberben. A lényeg, hogy most már minden rendben lesz :) Ha kaptál most gyógyszereket akkor tuti nem lesz baj. Nagyon kíváncsi vagyok én is, hogy mi lesz az UH-on. Azért érdekes, hogy nem vagy rosszul, de azért jó is, mert úgyis eljön a rosszullétek ideje. Élvezd ki ezt az idõt, és pihenj sokat! Annyira nagyon jó lehet most Neked! :) Ráadásul Ti triplán megérdemlitek, hogy most már láthassátok is a babátokat. :) Sajnálom, hogy nekünk most sem sikerült, jó lett volna, hogy egyszerre esünk teherbe, de bízunk benne, hogy hamarosan követem a példád! Írj majd, és vigyázz magadra! Üdv.:B.
Szia! Mi történt a 12. UH alkalmával? Mindent rendben találtak? Én ma vagyok a 25. napomon, és nagyon jól vagyok. Ebben a hónapban már használtam ovu tesztet, igaz kicsit késõn kezdtem el csinálni, de mindenképp hasznos volt! Múlt héten voltam szabadságon, és nagyon jó volt, hatalmasat pihentem, úgyhogy most kisimult idegekkel várom a hónap végét :) És képzeld ez a hónap sem telt el úgy, hogy 2 hozzám közel álló ember ne jelentette volna be, hogy babát vár! Eddig azt hittem paranoiás vagyok, hogy mindenki babát vár körülöttem, de rájöttem, ez valóban ilyen idõszak most. Remélem hamarosan jómagam is erõsítem a csapatot :) Most megvárom ezt a ciklust, és ha megjön, akkor bejelentkezek az orvosomhoz. Köszönöm a tanácsaid a vizsgálatok terén, mindenképp kérni fogom ezeket a vizsgálatokat. Erõsen gyanakszom én is a hormon problémára, de nyílván majd kiderül. Persze az is lehet, hogy minden o.k. csak várat még magára a baba :) Bízom benne, hogy Nálatok minden jól alakul, és már túl vagy a rosszulétes idõszakon is! Amennyiben idõd engedi írj, kérlek pár sort, hogy mi újság Veletek! Ebben a hónapban még jelentkezem, és megírom, hogy alakult ez a hónapom :) Vigyázz magadra!! Üdv.: B.
Szia! Nagyon örültem a levelednek, és gratulálok a kisfiadhoz :) Most már tényleg csak boldog hónapok várnak rád, ez hihetetlen élmény lehet! Fantasztikus, hogy a férjed is ennyire részese a babavárásnak, gratulálok hozzá is :) Biztos vagyok abban, ahogy eddig is :) , hogy minden rendben lesz, az elkövetkezendõ vizsgálatok során!! Majd írd meg, hogy fogadták a jó hírt a munkahelyeden. Bár ha már növekszik a pocakod, biztos vannak akik sejtették már. És mocorgást érzel már bentrõl? Nálunk változatlan a helyzet, de türelmes vagyok. Idõközben a testvéreméknél jött a baba, akit sajnos tegnap elvesztettünk. Alighogy felfogtuk a hírt (már 4 éve várnak babára) ezzel kell szembesülnünk. Nagyon nehéz ez most mindannyiunknak, fõként úgy, hogy mised ab. volt, és mûtéti beavatkozás nem történt péntek este óta. ??? Semmi másra nem tud a családunk koncentrálni csak arra, hogy a párjának semmi baja ne essen! Nagyon nehéz, de azt hiszem ezt Neked nem kell részleteznem! :( Sajnálom, hogy így kafakadtam most, és hidd el osztozom az örömödben, és nem szerettelek volna ezzel felzaklatni, de sokkolnak az események. Persze tudom, hogy minden jóra fordul, és nem lesz semmi baj, csak most még friss az élmény, és aggódom! Most, hogy voltunk a kórházban, kiderült, hogy mindenki nagyon elégedett azzal az orvossal akit én választottam. Azért ez megnyugtató volt számomra. Hozzáteszem sajnos nem õ kezeli a testvérem párját. Most megyek nem háborgatlak tovább! Kívánok további boldog babavárást! Várom soraid! És persze vigyázz magatokra :) Üdv.: B.
Szia! Ne haragudj, hogy csak most írok, de meg akartam várni, amíg végre eljutok dokihoz. Sajnos majd 1 hónap szabin volt :( Kicsit dühös voltam, de hát nincs mit tenni... Szóval most az a feladatom, hogy vezessem a hõgörbémet + csináljam az LH tesztet, és a köv ciklusom 10-12-14. napján megyek UH-ra. Eközben a férjemnél megcsinálják a sperma vizsgálatot. Egyenlõre ez a dolgunk, de aranyos volt felvázolta a továbbiakat is részletesen. Nagyon kedves volt, és a hõgörbémet amit most elvittem neki, azt is szépen elmagyarázta és meg is dícsért, hogy szép :) Remélem jól vagy azóta is, és vigyázol magadra, sokat pihensz!! Amit írtál nem jó hír, de bízunk benne, hogy a természet tudja a dolgát, és minden jól alakul! Jó lehet érezni a pocakodban a kisfiad! Most már, hogy mi is jó helyre kerültünk remélem hamarosan én is megtapasztalom mindezt. A testvérem párja szerencsére jól van. Fizikailag abszolút rendbe jött, lelkileg még sajnos nem, de hál'Istennek próbálja pozitívan nézni a dolgokat, és jó úton jár. Nehéz volt ez mindenkinek, de kétségtelen, hogy számára volt a legnehezebb. Remélem írsz még, és nem haragszol, hogy ilyen soká írtam! Vigyázz magatokra! :) Kevés munka sok pihenés :) Hogy irigyellek... :) Üdv.: B.
Szia! Úgy örülök, hogy írtál, és annak is, hogy ilyen részletesen! :) Bíztam benne nagyon, hogy jók lesznek az eredményeid, és látod, tényleg minden a legnagyobb rendben van! :) Fantasztikus érzés lehet, érezni a kisfiad mozgását, gondolom a párod is élvezi, hogy már õ is részese lehet ennek! Úgy tudom ez az idõszak amiben most Te is vagy a legjobb része a várandósságnak! Már túl vagy a rosszulléteken, viszont még nem nõtte ki a pocakot a babó! Azt lehet tudni, hogy milyen súlyban van? És mekkora a pocakod? Nálunk annyira nem alakulnak jól a dolgok. A párom eredményei nagyon rosszak lettek, így õ most FER 14-et szed, aztán 3 hónap múlva kontroll. Nekem idõközben megnézték, hogy van-e peteérésem, és tüszõrepedésem, és képzeld nálam eddig mindent a legnagyobb rendben találtak. A nõgyógyászom, most nem is akar látni februárig, amíg a párom eredménye nem lesz meg. Ha érdemben nem történik változás, akkor lesz egy petevezeték átjárhatóságim, és jön az inszemináció. Ez tipikusan az a helyzet, hogy az egyik szemem sír a másik nevet! Örülök, hogy tudjuk mi a baj, és bízom benne, hogy minden jól fog alakulni, de kicsit aggódom is, van bennem egy kis félsz, az idõt illetõen. Viszont az kétségtelen, hogy közelebb kerültünk ismét egy jó nagy lépéssel ahhoz, hogy végre mi is szülõk lehessünk! Persze addig sem adjuk fel, és próbálkozunk! Ha lesz hírem írok, és kérlek Te is tájékoztass a hogylétedrõl! :) ) Vigyázz magatokra! Jó egészséget! Üdv.: B.
Szia! Sajnálom, hogy ilyen sokáig nem írtam! remélem jól vagytok! bízom benne, hogy olvasod még a soraim! Képzeld ma reggel pozitívat teszteltem, igaz még csak a 12. dpo-n vagyok! Nem is tudom mit érzek, remeg mindenem, és sírok! :) Ez jó? Annyira régóta várom, ezt a napot, és nem tudok mit kezdeni az érzéssel, és félek, hogy csak álom, és meg fog jönni! Ti hogy vagytok? Minden rendben? Sokszor gondoltam rátok ebben az influenzás idõszakban, bízom benne, hogy benneteket kikerült! Remélem azért írsz, ha idõd engedi! Most képtelen vagyok tovább írni, annyira remegek :) csak elmúlik egyszer, mert így vicces lesz a mai napom :) üdv: B.
Szia! Annyira örülök, hogy írtál! Képzeld már nem remegek, csak vigyorgok, de azt non-stop! Azt hiszem még csak most kezdem felfogni, ha ezt lehet annak nevezni, mindenesetre nagyon furcsa érzés, de nagyon jó :) ) A 12 dpo azt jelenti, hogy a peteérés utáni 12. napon teszteltem pozitívat, tehát korábban, minthogy kimaradt volna. Emiatt egy kicsit izgulok. Ma lett volna a menstruációm elsõ napja. Tegnap is csináltam tesztet egy 20 érzékenységûvel, és az is szép pozitív lett. Csak nem lesz most már baj, ha ilyen szépen termelõdik a HCG?! Szerdán még tesztelek tuti ami biztos alapon! Orvoshoz mikor kell mennem elõször? Igazából már ma elrohannék, de tudom, túl korán sincs értelme! Örülök, hogy jól vagytok, most már nagy baj nem lehet! Persze a vége felé már gondolom semmi sem az igazi, de annyira kevés van hátra :) A 36. héten szép fejlett a baba, és már csak 1 hónapot kell kibírnia odabent! Megértem, hogy izgulsz már, de hidd el ez így normális. A babaszoba teljes berendezése az apróságok beszerzése, egy kicsit majd eltereli a gondolataid! Olyan furcsa, hogy mennyire gyorsan eltelt ez az idõ nem? Már csak egy kis idõ és meglátod a kisfiad! Fantasztikus érzés lesz majd! Most már csak arra gondolj, hogy milyen egyszerû, és szép szülés vár rád! Nagyon izgulok, most duplán, egyrészt, hogy nálatok minden rendben legyen, másrészt olyan jó lenne már biztosan tudni, hogy a mi picurunk is jó helyen van! Ha lesz idõd, és erõd akkor írj! Amint biztosat tudok, én is azonnal írok! És megkésve bár, de azért kívánok Boldog Új Évet Nektek :) ) Üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Fantasztikus híreket írtál, örülök, hogy jól vagytok:-) Ugye, hogy nincs szebb hang a kicsi szívverésénél?:-) Én mindig nagyon vártam az uh-kat, gondolom Te is így leszel vele:-) Nálam is így volt, hogy állandóan aludni tudtam volna, többet jártam a mosódra és a melleim fájtak. Tényleg párodnak hogy mondtad meg? Kik tudják már? Hogy tervezed meddig dolgozol? Nálunk is nagy események történtek:-) Hogy rögtön a végével kezdjem, MEGSZÜLETETT A GYÖNYÖRÛ, EGÉSZSÉGES FIÚNK:-) a héten jöttünk haza a kórházból. Leírhatatlan a boldogság. A fiam gyönyörû, imádni való és a páromon látom mennyire boldog. Sokat azóta nem alszom, de nem érdekel a boldogság feltölt energiával. 37. héten az egyik NST-n szívhanggyengülést láttak így átküldtek a szülészetre, hogy ott is csináljanak kontroll nst-t. Két napra befektettek a kórházba megfigyelésre. Majd a rákövetkezõ uh-n is egy kis szívhang gyengülés volt. Ezen a napon már intenzívebben fájdogált a hasam, de nagyon rendszertelenül. Az uh után felhívtam a szülésznõmet és mondta, hogy menjek be hozzá a kórházba és csinál nst. Este benttartottak megfigyelésre. Reggel 6-kor megvizsgált a doki és elfolyt a magzatvíz. Mondták, hogy akkor szülünk. Visszakérdeztem, hogy mit mondott, már mint ki mikor szül:-)))) 3 és fél óra alatt fájdalom csillapítás nélkül, hüvelyi uton megszületett a fiam:-) Ez egy csoda:-) Ha bármi kérdés van, akkor írjál, hátha tudok segíteni. Nagyon várom soraid, hogy hogy vagytok. Nagyon szép, boldog babavárós napokat:-) Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönjük kedves soraid és gratulációdat:-) Még mindig alig tudjuk felfogni ezt a kis csodát, hogy van egy kisfiúnk, Édesanya és Édesapa lettünk:-) Napi szinten 3 óránál többet nem alszom, bevallom fáradt vagyok, de mindig erõt a fiam és párom. Most békésen alszik a kiságyában:-) Nagyon örülök, hogy Te, Ti is jól vagytok és szorítok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen és úgy legyen, ahogy szeretnétek. Igen, szerintem is helyes, hogy ha csak a 12. hét után avatod be a "nagyközönséget". Én 4 hónaposan mondtam el bent (elõtte szabin voltam, majd a vezetõk nem voltak bent ezért tolódott ki a bejelentés). De bevallom nem bánom. Bár az is igaz, hogy már nagyon elakartam mondani mindenkinek, mert annyira boldog voltam. Pihenj sokat és csak szépre, jóra gondoljatok. Egyél sok finom, változatos dolgot:-) Várom soraid, hogy hogy vagytok! Szép napot! Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia Kismama:-) Jól esik érdeklõdésed:-) Köszönöm jól vagyunk. Egyszerûen nem tudunk betelni a kisfiúnk gyönyörködésével, imádjuk:-) Bár nem tagadom ez az elsõ idõszak nagyon fárasztó, de nem panaszkodni akarok. A jó idõ miatt már napi szinten sétálunk is. Ahogy látom ez nagyon szereti:-) A hétvége a legjobb, mert akkor a párommal együtt visszük sétálni. Hétköznap egyedül viszem. Ti hogy vagytok? Hány hetes is vagy most? Helyes, jó hogy otthon vagy és pihensz. Most tényleg ez a legtöbb amit megtehetsz. Meg persze, hogy sok finom egészséges dolgot eszel:-) És már kezded elhinni, hogy kisbabátok lesz? Az nagyon jó, hogy ha van a munkahelyen valaki, akiben megbízhatsz és Õ "falaz" Neked. Jó olvasni azt hogy pozítivan gondolkodsz, mert tényleg csak így lehet. Én a szülés elõtt is csak arra gondoltam, hogy minden rendben lesz, komplikáció mentes lesz és hamar megszületik a babám és így is lett. Hihetetlen milyen ereje van a gondolatnak. Pihenj sokat, egyél finomakat és nagyon várom a jelentkezésedet. Üdv.: Zs.
Szia! Nagyon-nagyon örülök, és gratulálok! :) És ezt csak így mellékesen a leveled végén írod??? Annyira nagyon jó, hihetetlenül feldobott ez a hír, nem is értem miért nem írtad meg hamarabb?! Most aztán lehet izgulni, hogy minden rendben legyen, de hát nem is lehet másként :) ) Jaj de jó Neked!! Kicsit irigykedem... :) Én nem tesztelek, mert érzem, hogy megjön, most ebben a percben is görcsöl a hasam. Nekem tuti nem jött össze. Most kipróbálom a Gynex cseppet, sok jót hallottam, róla, ártani nem fog sõt. Meg aztán nekem most hirtelen jött ez az új munkahely is, nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar kezdek, nem is ragaszkodtak a felmondási idõhöz. Szóval nekem most nem annyira rossz, hogy így alakult ez a hónap! Viszont Neked most annyira nagyon jó!! Ne haragudj, csak ismétlem magam, de tényleg nagyon örülök, nem tudok mást írni! Megígérem, hogy ha túl leszek a 33. napom (az volt eddig a leghosszabb ciklusom) akkor tesztelek én is! :) Nagyon vigyázz magadra, semmi stressz, és feltétlenül írj, hogy hogy érzed magad! Én is írok, ha rászon magam a tesztre! Üdv.: B.
Szia! Azt hiszem mostanság kellene megjönnie, vagyis én hétvégére vártam, de semmi, pedig rendesen fájdogál a hasam. Te hogy állsz, Nálad történt már valami? Egyébként nagyon jól vagyok, már az új munkahelyen vagyok, és nagyon jól érzem magam itt! Eddig minden jól alakul! :) Igazából ez is sokat segít abban, hogy eltereljem a figyelmem, és nagyon büszke vagyok magamra, hogy ennyire jól megy! :) Örülök, hogy nálatok nem találtak semmi problémát. Remélem hamarosan mindketten jó hírekkel szolgálhatunk egymásnak. :) Mindenesetre, ha most sem sikerült, akkor kíváncsi leszek, hogy ebben a hónapban produkálok-e valami fertõzést. Tréfás lenne, ha igen, de nagyon reménykedem benne, hogy többet ilyen nem fordul elõ! Most, hogy errõl írogatok, kezdek izgatott lenni, hogy vajon mi lesz ennek a hónapnak az eredménye. Ja, és képzeld meg akartam veled osztani az ehavi megfigyelésemet. Szóval csak annyiról van szó, hogy ebben a hónapban nem ittam gyógyteákat (cickafark-palástfû), és azt vettem észre, hogy nem jelentkezik a középidõ után rögtön a menses szerû görcsölgetés. Nem tudom Neked van-e ilyen, de nekem volt az utóbbi hónapokban, és most kiderült, hogy a tea miatt! Nagyon érdekes, mert azt vettem csak észre, hogy jól vagyok. Nem görcsölök, és a mellem sem akar leszakadni peteérés után. Bár abban biztos vagyok, hogy ezek a teák jók, és hasznosak, mégis ez a hónap így elviselhetõbb lett számomra! Most megyek, sikerült megint sokat csacsognom! :) Feltétlenül írj, akármi is történik, de persze csak jó fog :) Üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm válaszaitokat:-) Kedves Második válaszoló! A sógornõd mestruációja ugyan olyan volt a terhesség alatt mint elõtte? És az elsõ 5 hónapban nem is szedett folsavat és terhes vitamint?
A kérdező hozzászólása: Szia:-) Örülök, hogy írtál:-) Igen csináltam tesztet, és sajnos negatív lett nekem is. Nagyon bízom benne, hogy a következõ hónap "+" lesz mindkettõnknek:-)
A kérdező hozzászólása: Kedves 11.36-os:-) Köszönöm, hogy megkérdezted a sógornõdet. Már nagyon várjuk a mi kis babánkat:-) Rendületlenül reménykedünk, hogy hamarosan lesz:-) Kedves utolsó elõtti válaszoló:-) Örülök, hogy írjál illetve elmentél a dokihoz. A puha méh nem tudom mit jelent, de a vérvétel biztos sokat elfog árulni. Szorítok nagyon! Mikor lesz eredmény? Doki mit mondott, a "puha méhre"?
A kérdező hozzászólása: Szia B:-) Sajnálom, hogy van valami fertõzés, de legalább megtalálták és kezelik:-) Viszont nekem furcsa, hogy a doki nem vérbõl állapítja meg, hogy van-e terhesség van sem... És most hogy érzed magad, valami változást érzel magadon? Doki mint mondott arról, hogy menstruálsz és még is lehet baba, már mint, hogy több ilyen esettel találkozott vagy hogy egyél, igyál most valami mást? Nagyon szorítok Neked:-) Kb. egy idõben van a menstruációnk, úgy érzem megint hosszú két hét elõtt állunk, várom soraid:-) ÜDv: Zs.
Szia! A dokim elég érdekes. Igazából nem mondott semmit, nem ajánlott semmit! Ami nekem furcsa volt, hogy nem csinált hüvelyi UH-ot. Ez meglepett, ugyanis attól talán okosabbak lennénk! Amikor megnézte az eredményeim, és gondolkodott mit írjon fel, megkérdezte, hogy ha terhes lennék megtartanám-e a babát? Erre mondtam, hogy igen, és felírt egy kúpot, ami nem árthat, ha baba is van! Igazából jól vagyok, bár nehéz most megállapítani. A melleim feszülnek, néha szurkál és feszít a petefészkem ill. a méhem, valamint hõemelkedésem van. De nem foglalkozom ezekkel, tesztet sem csinálok már addig, már annyiszor produkáltam tüneteket ok nélkül, hogy ez nálam nem mérvadó. Ha 9-én nem jön meg, akkor hétfõn visszamegyek. Most úgy érzem vánszorog az idõ, sok ez a 12 nap :( Ja és persze ez a hónap kiesett nekünk a bakteriális fertõzés miatt :( Remélem nálad kecsegtetõbb a helyzet, és ha az elõzõ nem is de ez a hónap sikeres lesz! :) B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Szerintem menjél el egy másik dokihoz a biztonság kedvéért. Nagyon szorítok Neked:-)Nekem - bár nem vagyok orvos - az lett volna az elsõ, hogy uh és vérvétel... Én is május 9-re nem várom. És ahogy írod, iszonyat hosszú lesz megint ez a két hét. A számítások szerint nekem szombaton volt a peteérésem, pénteken voltunk együtt. Nagyon szeretném, hogy most sikerüljön. Nekem az a furcsa, hogy pénteken voltak alhasi fájdalmaim (gondoltam a peteérés elõszele), majd ma megint vannak. Nagyon remélem, hogy nincs más baj és csak a hormonok vannak a dolgokban. Én azért szedem heti egyszer a terhes vitamint. Te szedsz valamit? Zs.
Bocsi, elfelejtettem válaszolni :) Nem szedek kifejezetten terheseknek készített vitamint, de odafigyelek, hogy szedjek folsavat, vasat, magnéziumot, és B vit. komplexet, és méhpempõ kapszulát! Nem tudom, de zsigerbõl nem szimpatikusak a terhes vitaminok, nincs különösebb oka, egyszerûen nem vonzanak, valahogy gyanúsan sok dolog van benne, túl nagy dózisban. Ez az én hülyeségem, de akkor fogom szedni, ha már tuti baba van, és akkor is csak heti 2-3 szemet!
A kérdező hozzászólása: A terhes vitamin kapcsán nekem a dokim azt mondta, hogy heti egyet szedjek, amikor még nincs baba, ha viszont már van akkor heti kettõ legyen. Viszont folsavból napi kettõt mondott. Van benne valami amit írsz a vitaminról, lehet hogy én is váltok majd:-)
A kérdező hozzászólása: Szia! Örültem soraidnak:-) Szorítok az állás miatt, meddig kell válaszolnod, vagy Õk mikor válaszolnak? Igen, ahogy írod, ez az állás dolog minden szempontból jókor jött. Legalább a figyelmedet is eltereli. Nagyon drukkolok Nektek, olyan jó olvasni, hogy ennyi kismama tüneted van:-) Hétfõn mész vissza a dokihoz, csinál is uh-t? Mert akkor minden kiderül, nagyon várom majd hétfõn is a jelentezésedet, hogy mi volt:-) Múlthéten beszéltük, hogy még két hét, most már túl vagyunk a felén. Nagyon szeretném, hogy a páromat jövõhét hétvégén egy pozitív terhességi teszttel tudnám "megajándékozni". Nagyon várom a jövõhétvégét, de már szerencsére nem annyira görcsösen mint eddig. (Sajnos mi tavaly kétszer is elveszítettük 10 hetesen a magzatunkat). Nagyon szép hosszú hétvégét! Üdv.: Zs.
Szia! Nagyon köszönöm, hogy leírtad mindazt ami veletek történt! Irigylem a kitartásotok, és hozzáállásotok! Bár úgy gondolom, másként nem is lehet csinálni, tovább kell lépni, hogy elérjétek a célotok, hogy legyen egy szép és egészséges gyermeketek. Nálam "csupán" annyi történt, hogy 4-5 hetesen túlhajtottam magam, és erõs görcsök kíséretében spontán elvetéltem. 6 napig véreztem. Ez tavaly nyáron történt, azóta sajnos semmi. Szerintem most sincs baba:( Nagyon hullámzó a hangulatom. A munkahelyem tele van kismamákkal, a baráti körünkben azok is gyermeket várnak, akik nem is tervezték, csak becsúszott (persze örülnek, és megtartják), és persze kismilliószor hallottam már azt a kérdést, hogy: "És mikor jön a baba?" Na mindegy, ne haragudj, de ez most kijött belõlem, bizonyára már érzem, hogy ez a hónap sem nyert. Ilyenkor puffogok, aztán újra felszívom magam. A munkahellyel kapcsolatban az volt a tervem, hogy a baba érkezésétõl függ a váltás. Ha nem lesz most baba, akkor megyek az új helyre, ha valami isteni csoda folytán mégis lesz, akkor persze maradok, de minél hamarabb elmegyek akkor is betegállományba, mert nem szeretnék úgy járni, mint legutóbb. Olyan furcsa, hogy nemrég még örökkévalóságnak tünt, hogy eljön ez a hétvége is, és most itt van. :) Eldöntötted már, hogy mikor tesztelsz? Vasárnap, vagy hétfõ? Annyira jó lenne, ha sikerülne nektek! Nagyon szorítok! :) Bocsánat, hogy most kissé depressziós levelet írtam! Remélem hamarosan újra " beszélünk"! Kitartást az elkövetkezõ pár napra! Üdv:B.
Szia! Én is nagyon örültem annak, hogy írtál! Érdekesek a tüneteid, azt mondják, minden olyan tünet ami nem jellemzõ egyébként ránk a menstruáció elõtt, az mind "baba gyanús". Szerintem jól csinálod, hogy nem bízod el magad, de azért tényleg furcsa, hogy hánytál, és egy kevéske vér, még semmit nem jelent. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a reggeli teszt mit mutat majd! Feltétlenül írd majd meg az eredményt! Nálam nincs különösebb újság, minden nap fáj a hasam, mindig úgy érzem, hogy na most jött el a havi vérzés ideje, aztán semmi. Egyedül a mellem fáj, és derekem, na és persze a hasam, de az olyan menses görcsösen. Nem tudom megmondani mitõl, de úgy érzem, nem sikerült. Tesztet nem csinálok, úgy döntöttünk a párommal, hogy amit az orvos lát az UH-al az a tuti, így ha nem jön meg a most hétvégén vagy hétfõn, akkor visszamegyek. Idõm az van, most már azon a pár napon semmi sem múlik, ha ezt a két hetet kibírtam! :) Nagyon várom, a holnapi beszámolót! Addig is vigyázz magadra! Üdv.: B.
A kérdező hozzászólása: Szia! Jól esik hogy így szorítasz nekünk:-) Sajnos még péntek este rendesen megjött a menstruációm:-( Egy nappal elõbb mint szokott... elkeseredtem, de valahogy a mostani hónapot máshogy viselem. Most az elkeseredés mellett, még nagyobb elszántságot érzek és úgy érzem, hogy az energiáimat nem szabad a búslakodásba fektetnem, hanem inkább próbálom a pozitív gondolatokat bevonzani. Illetve mellette, hívom a dokimat, hogy esetleg még mit tudunk tenni a várva várt kisbabánk érdekében. Te hogy vagy? Neked megjött, mikor mész a dokihoz? "Kismamás" tüneteid megvannak még? Nagyon várom soraidat, remélem fantasztikus híreket írsz:-) Izgatottan várom híreid! Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Sajnálom, hogy menstruálsz:-(, de nekem nagyon furcsa, hogy ennyire produkálod a terhesség tüneteit. Nem vagyok orvos, 100%-osan nem tudok mondani semmit, de szerintem menjél vissza a dokihoz és kérjél részletesebb vizsgálatot. Pont itt írta egy kedves válaszoló, hogy a sogornõje hónapokig menstruált és az 5. hónapban derült ki hogy kismama. Persze nem akarlak álomba ringatni, de nem lehet figyelmen kivül hagyni, hogy van erre is példa, hogy valaki vérzik és még is egy kis élet van benne. Kérlek menjel ismét a dokihoz! Õszintén sajnálom, hogy ilyen bizonytalánság van:-( Én ma voltam vérvételen, ahol megnézik a hormonjaimat, még uh-ra szeretnék eljutni, illetve oda elmenni ahova esetleg a doki küld. Illetve kineziológushoz elmenni, hogy hátha Õ "lát bennem valamit", ami gátja az új kis élet érkezésének. Én is köszönöm kedves soraidat, biztatásodat, bizalmadat, figyelmedet:-) Örülnék, hogy ha írnál majd hogy hogy vagytok és a doki mint mondott. Illetve ha minden igaz akkor a ciklusunk is ugyan úgy alakul így pláne várom a "Sorstársam" sorait:-) Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Hogy vagy? Voltál már dokinál? Mit mondott? Én jól vagyok, bár szerintem többször van alhasi fájdalmam mint kellene így elmegyek a nõgyógyászhoz is. A hét lesz meg a vérvétel eredménye, remélem csak jót mond a doki:-) Nagyon remélem, hogy tényleg minden rendben van, mert ezen a hétvégén van a peteérésem és bízom benne, hogy ez már tényleg a mi hónapunk lesz:-) Olyan furcsa, hogy már itt tartunk. Most nagyon repült az idõ. Igen Budapesti vagyok, így megköszön, ha a kinezilógus címét megtudod adni. Bár én is jártam valakihez, de lehet, hogy most elmennék egy másikhoz. Várom soraidat! Üdv.:Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia! Örülök, hogy írtál és ilyen jó híreket, hogy jobban vagy:-) Bár a fertõzés része az nem jó, de már a gyógyulás útján vagy:-) Tényleg akkor most nem is próbálkozhattok a babával? Érdekes amit írsz, mert az elmúlt két hétben én is úgy gondoltam, hogy nem foglalkozom a témával, nem is látogatok fel erre az oldalra...de aztán még is. Igen, köszönöm nálunk is minden rendben van, az eredmények is jó lettek:-) Munkahely váltással hogy állsz? Ha van idõd várom soraidat! Üdv.: Zs.
A kérdező hozzászólása: Szia Kismama! Rég nem írtál már, minden rendben? Milyenek a napjaid? Üdv.: Zs.

Van olyan kismama akinek a terhessége alatt derült ki hogy lyukas a szíve?

Legjobb válasz: Olyanról még nem hallottam, hogy terhesség alatt derülne ki, mert az ilyesminek azért vannak tünetei amik jelzik a problémát. Én késõinek érzem, hogy csak terhesség alatt veszik észre. Mindenesetre nagyon kell vigyázni vele. Terhesség alatt fokozott a kockázata a kismamára nézve.

Olyanról még nem hallottam, hogy terhesség alatt derülne ki, mert az ilyesminek azért vannak tünetei amik jelzik a problémát. Én késõinek érzem, hogy csak terhesség alatt veszik észre. Mindenesetre nagyon kell vigyázni vele. Terhesség alatt fokozott a kockázata a kismamára nézve.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok hát nekem 2004ben tüdöszürön vették észre hogy valami nincs rendbe be kellet mennem vizsgálatra . ott csak azt találták hogy szív zörejem van . Aztán mennem kellet a kardiológiára ott szívbilentyû meszesedést találtak .Utánna minden évben mennem kellet ellenõrzésre , de mindent rendbe találtak , pedig magán dokihoz jártam.Elsõ terhességemmel minden rendbe volt aztán a másodiknál meg már megálapitoták hogy lyukas és azt mondták hogy nem szülhetek simán csak császárral és hogy az elsöt se lehetett volna . Felküldtek pestre és ott a doki mondta hogy szülhetek simán akár 4 is . azota már megszültemés semmi gond nem volt , majd ha a kicslánykám 6 honapos körüli lesz akkor kell visszamenem pestre és ott eldöntik hogy katéterel vagy mütétel lehet zárni .Ja és a doki mondta hogy igy születtem csak nem vették észre
Lyukas a szíved és ez most a terhességed alatt derült ki?Hogyan?Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszoltam, csak még nem hallottam ilyet.
Gondoltam, hogy így születtél mert ez... ezek szerint nem világosítottak fel róla. A szívsövényen magzati korban van egy lyuk sokféle megfontolásból, a lényeg, hogy ez születéskor az elsõ légvétellel zárul. Viszont elõfordul, hogy nem és ekkor alakul ki ez a probléma ami neked van. Hosszútávon mûtétet igényel, de úgy nézem, hogy a helyzeted ellenére nagyon szerencsés vagy szóval szerintem nem kell majd tõle félned. De errõl majd a dokid ad felvilágosítást.

Colitis ulcerozás kismamák, anyukák milyen gyógyszert kellett szednetek a terhesség alatt a betegségetekre? Kell ugye folsavat szedni salazopyrinhez? Milyen egyéb vitamint szedtetek mellette? Milyen terhességre számíthatok?

Legjobb válasz: 5 hetes kismama vagyok, ma voltam tükrözésen és ma derült ki, hogy ilyen betegségem van. Salazopyrint és Kilont kaptam. Milyen volt a terhességed? Milyen vitamint szedtél a folsavon kívûl? (és abból naponta mennyit?) Eléggé izgulok, jól esne pár nyugtató szó. Babával minden rendben lett?

5 hetes kismama vagyok, ma voltam tükrözésen és ma derült ki, hogy ilyen betegségem van. Salazopyrint és Kilont kaptam. Milyen volt a terhességed? Milyen vitamint szedtél a folsavon kívûl? (és abból naponta mennyit?) Eléggé izgulok, jól esne pár nyugtató szó. Babával minden rendben lett?

Fiatal, 4 hetes kismama kétségbeesve. Fogamzásgátló+gerinc röntgen a terhesség elején. Mennyire árthatnak ezek?

Most kellett volna megjönnie, de hiába vártam. Csináltam tesztet ami pozitív lett. Viszont a párommal utoljára 4 hete voltunk együtt, vagyis akkor estem teherbe. A gond az hogy fogamzásgátlót szedek és ezek szerint 1 hónapig még bombáztam magam vele, amíg nem tudtam hogy becsúszott a baba. Ráadásul volt egy teljes gerinc röntgenem (ez 7 felvételt jelent a teljes gerincoszlopról és a mellkasról) is ebben az id?szakban. Dokihoz majd csak a jöv? héten tudok menni, és addig várni. Nagyon ideges vagyok. Mennyire árthattak ezek a babának? El kell gondolkoznom, hogy elvetessem? Nagyon tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Az elsõ terhességemnél nálam is a fent említett mindent vagy semmit elve mûködött. Humán herpeszvírus7 magyarul rózsahámlás vírust kaptam 4 hetesen. 2 orvos és bõrgyógyász is azt mondta, hogy ha túléli akkor úgyis megmarad, de ha károsodott akkor ilyen korai stádiumban magától elmegy az embrió. Sajnos neki nem sikerült átvészelnie a fertõzést 5és fél hetesen elment... Szerintem Neked is azt fogják tanácsolni, hogy várj néhány hetet, mivel nagyon korai a terhesség még az UH sem fog sok mindent mutatni egy kis petezsákon kívül. És ne idegeskedj, az a legrosszabb! Ha pedig a legrosszabb történne, gondolj arra hogy a természet tudja mit csinál, inkább korai terhesség alatt menjen el, minthogy betegen szülessen meg. Én most újra kismama vagyok és bízok benne hogy most már gond nélkül élvezhetem a babavárást!:)

szia! no para, ezt nézd meg: http://www.videoklinika.hu/video/dr._czeizel_a_mellkasrontge.. Illetve ugyanezt írja a születésünk titkai c. könyvben is!!!
Egész pontosan a Bolgárkerék u. 3.-ban, a Magzati Diagnosztikai Központban.Ez az IKEA-val szemben van.Én is elmennék egy beszélgetésre, de én is úgy tudom, hogy ilyen kora terhességnél nem tudsz ártani a picinek.
Az elsõ terhességemnél nálam is a fent említett mindent vagy semmit elve mûködött. Humán herpeszvírus7 magyarul rózsahámlás vírust kaptam 4 hetesen. 2 orvos és bõrgyógyász is azt mondta, hogy ha túléli akkor úgyis megmarad, de ha károsodott akkor ilyen korai stádiumban magától elmegy az embrió. Sajnos neki nem sikerült átvészelnie a fertõzést 5és fél hetesen elment... Szerintem Neked is azt fogják tanácsolni, hogy várj néhány hetet, mivel nagyon korai a terhesség még az UH sem fog sok mindent mutatni egy kis petezsákon kívül. És ne idegeskedj, az a legrosszabb! Ha pedig a legrosszabb történne, gondolj arra hogy a természet tudja mit csinál, inkább korai terhesség alatt menjen el, minthogy betegen szülessen meg. Én most újra kismama vagyok és bízok benne hogy most már gond nélkül élvezhetem a babavárást!:)
szia! én veszélyes gyógyszereket szedtem, mert én sem tudtam, hogy terhes vagyok, és pont összeszedtem valami influenzaszerût. Elmentem a Czeizelhez. Azt mondta, hogy 4. hét elõtt semmivel nem tudsz ártani a magzatnak, még kész akarva sem. Mert ilyenkor a magzat még tulajdonképpen csak egy õssejt. De ha személyesen akarsz vele beszélni, az Õrs vezér téren van a rendelõje. Én kb 3 éve voltam nála, akkor 10000 ft volt egy vizsgálat és tanácsadás ezügyben.
Szia! Nekem tüdõröntgenem volt, mikor már terhes voltam, de nem tudtam róla. Ráadásul akkor vállaltam plusz melót is, úgyhogy hétvégén is dolgoztam, mégsem lett semmi probléma. Most már itt rohangál/rosszalkodik körülöttem a 16 hónapos kisfiam. Biztos minden rendben lesz, ne gondolj egybõl a legrosszabra.
Szia, az utolsóval értek egyet, a dokim is mondta, hogy a sejtek az elsõ 6 hétben korlátlan regenerálódásra képesek, ilyenkor még minden káros behatást ki tudnak küszöbölni. Szóval ne aggódj, ha ennyi minden után a kicsikéd megmarad, akkor semmi baja! Jó babavárást, és jó egészséget! ҝ
Szia.Én úgy tudom, hogy a terhesség 6 hetes koráig a mindent vagy semmit elve érvényesül.Vagyis:ha a kis magzat nem károsodott, akkor megmarad és teljesen egészségesen születik.Viszont ha károsodott a röntgentõl, akkor elmegy.Fogamzásgátló mellett is rengetegen esnek teherbe, az alacsony hormontartalmuk miatt nem szoktak gondot okozni.Olvasd el a kismamablog.hu oldalon a Röntgen a terhesség alatt, igen vagy nem?cimû fejezetet.És persze azért kérdezd ki a dokit is, mégiscsak õ a szakember.
Húú, hát nagyon nehéz a helyzeted, mindig az t mondják, hogy terhesen nem lehet röntgen, még a fogamról sem csinált a doki. De szerintem orvosknak sincs túl sok tapsztalata, nem röntgenezték a terheseket, hogy mi lesz a babából. Én elgondolkodnék az elvetetésen. Mindenképp elmennék több orvoshoz, hogy mit mondanak.
Elsõ, azt elfelejtettem írni, hogy szerintem a fog. gátló az kisebb probléma, a barátnõm mindhárom gyerekével gyógyszer mellett lett terhes, és mindhárom egészséges gyerek lett. Meg azt is gondolom, hogy ha nagyon rossz lett volna a ababának a röntgen, akkor elment volna, az is biztos, hogy nagyon akar jönni..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam. Remélem az orvos is majd hasonló megnyugtató válaszokkal szolgálhat. :)
Igen, a "mindent vagy semmit elve" érvényesül ebben az idõben. Igaz ez a gyógyszerekre, fertõzésekre, sugárzásra, kémiai anyagokra. Próbálj megnyugodni, tudom, nehéz.
ha most kellet volna megjönnie és 4 hete voltatok együtt utoljára akkor kb. menzesz után voltatok együtt nem lehet hogy csak késik egy kicsit a fogamzásgátló szedése közben alakulhat olyan hormon ami pozitív tesztet mutat nekem már volt olyan egy éve már nagyon örültem 2 teszt is pozitív lett aztán kiderült hogy nem repedt meg a tüszõm emiatt mutat pozitívat a teszt ha rendszeresen jár a menzesz akkor ha utána számolsz amikor peteérésed kellet volna legyen nem is voltatok együtt ha viszont nincs pontos ciklusod akkor ez nem jelent semmit majd a doki meg mondja addig se ne izgulj mert ha mégis babás vagy jobb neki a nyugalom és neked is

19. hetes kismama vagyok. Gyakran vérzik az orrom, minden ok nélkül. Ez is a terhesség velejárója?

Legjobb válasz: Nyugi nem minden ok nélkül vérzik,ez is a terhesség egyik "mellékhatása"!28 hetes kismami

Nyugi nem minden ok nélkül vérzik, ez is a terhesség egyik "mellékhatása"!28 hetes kismami
Igen, nekem is elõfordult többször a terhesség alatt. 7 hetes kisfiú anyukája
Normális, nekem a védõnõ azt mondta, hogy egyek több "K"-s zöldséget(karalábé, karfiol), vagy szedjek Rutascorbin-t, mert ez a k vitaminhiány miatt van.
Igen normális! Ne aggodj! az orr szálkahártyája elvékonyodik. Én ez olvastam!
Igen! Pontosan abban az idõszakban nekem a teljesen egészséges ínyem is vérzett, kb. két hétig. Az orrvérzés sajna most is elõfordul, 31 hetesen.
Csatlakozom... nekem is ez volt, mostanra már kicsit jobb, 35 hetes vagyok. ÉN Cvitamint szedtem, az erõsíti az érfalakat. Kitartás

169 cm, 73kg-os kismama vagyok. Még csak 11 hetes. Szerintetek sokat fogok hízni a terhesség alatt? Duci kismamák mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Azért nem mondanálak ducinak :) Egyáltalán nem biztos , hogy sokat fogsz hízni. Én 174cm-hez 90kilóval kezdtem a terhességet- na ez sok :) Az elején étvágytalanság miatt leadtam 5 kilót, most töltöm nemsokára a 37ik hetet, és mostanra híztam vissza ezt az 5 kilót. Kb. annyi vagyok, vagy 1-2 kilóval több mint amkivel kezdtem. Ha beleszámolom azt h leadtam 5 kilót, akkor is csak 5-6 kilót híztam eddig. Nem éheztettem magam, egyszerûen csak számûztem az édességet. Fagyi, és néha süti-ezeket megengedtem magamnak! De ha nassolhatnék jött rám, inkább gyümölcsöket ettem. És tény, hogy odafigyeltem! Szóval egyáltalán nem biztos hogy annyit fogsz hízni! ne aggódj ezen! 36+5hkm

Azért nem mondanálak ducinak :) Egyáltalán nem biztos , hogy sokat fogsz hízni. Én 174cm-hez 90kilóval kezdtem a terhességet- na ez sok :) Az elején étvágytalanság miatt leadtam 5 kilót, most töltöm nemsokára a 37ik hetet, és mostanra híztam vissza ezt az 5 kilót. Kb. annyi vagyok, vagy 1-2 kilóval több mint amkivel kezdtem. Ha beleszámolom azt h leadtam 5 kilót, akkor is csak 5-6 kilót híztam eddig. Nem éheztettem magam, egyszerûen csak számûztem az édességet. Fagyi, és néha süti-ezeket megengedtem magamnak! De ha nassolhatnék jött rám, inkább gyümölcsöket ettem. És tény, hogy odafigyeltem! Szóval egyáltalán nem biztos hogy annyit fogsz hízni! ne aggódj ezen! 36+5hkm
Még pár hónap és vágósúlyban leszel ;)
jo kérdés elsö babámnél ugy volt hogy 170 cm 60 kg keztem 70 nel mentem szülni 60na jöttem ki második baba 69 el kezdtem eddig egy lg ment fel 16 hetes vagyok remélem max 10 szedek fel
Én 163 cm, 78-al keztem, 100-al szültem, most 4 évvel a szülés után vagyok 67. Elég sok feljött rám, de azt ettem, amit kívántam, semmit nem vontam meg magamtól. Utána meg szinte magától ment le a felesleg, kifejezettem nem fogyóztam.
szia. Én 2. terhességem taposom jelenleg. 73, 5 kg kezdtem 34+1 hetes vagyok ma és +13, 5 kg tartok. elsõ lányomat viszonyítás képpen (de hozzáteszem nagyon nem figyeltem oda) 65 kg kezdtem és közel 92 kg mentem szülni. na ehhez képest tök jó most. Hát szülés és szoptatás után lesz mit leadnom hisz az elsõ gyerek után is maradt rajtam bõven, de megkûzdök vele :) figyelj a táplálkozásra, sokszor keveset, ne jóllakásig ed tele magad és a babára koncentrálj ne arra hogy mennyit hízol. boldog babavárás :)
Szia! Én 169 74.40 kg-al kezdtem és most vagyok 88kg :( Rengeteg! és tele csíkokkal! Pedig soha nem volt egy csíkom se :S de ez nem törvényszerû mindenkinek :) nyugi
171/71-el kezdtem a terhességet. Most 75kg vagyok. Szerintem ha picit is odafigyelünk, nem lesz gond. Nálunk olyan 10-12kg körüli hizás lenne a normális. 19hkm
7-8 hetes terhességet látnia kell az orvosnak, azt nem lehet nem észrevenni.
7-8 hetes terhességet bõven látnia kell. Olyan nincs, hogy a doki nem veszi észre.
Mivel már szívhang is van, kizárt, hogy egy jó doki ne vegye észre.
Szia! Szerintem 7-8 hetesen már látja a doki, ha baba van a pocakban.
nekem nem vette észre a 6 hetes terhességemet igy volt miatta vetélésem!de mindenki azt mondta hogy látnia kelet volna!32hetes kismama
A teszt lehet tévesen is pozitív és addig hiába bizonygatja az ember lánya, hogy terhes, amíg az orvos nem igazolja. Az pedig ultrahang, manuális vizsgálat vagy vérteszt alapján fogja a terhességet megállapítani.
Egyetértek, ha meg is esne az, hogy a doki nem látja ultrahanggal (ami szinte kivételes eset lenne), akkor is a teszt pozitív lenne már rég.
Hát ha elõ is fordul ilyen, azért akkor már egész biztosan pozitivat mutat a teszt. Ha uh-on nem is látja, akkor elküldi vérvételre, hogy megnézzék a hcg szintet. És akkor azért már lehet érezni a terhességet, még ha nem is produkálja a kismama a klasszikus tünteket.
Az én családomban úgy született az unokatestvérem második gyereke, hogy a doki a 12. hétig nem látta, még ultrahangon sem, szóval egészen biztosan lehetséges.
Szia! Ha nem jött meg a mensid, de a tesztek negatívak, akkor vmi más probléma van. Ha volt már pozitív teszted, és mégsem látnak semmit ennyi idõsen, az sajns nem sok jót jelent. :-( A teszt NAGYON ritkán téves pozitív. Léteznek nagyon ritka HCG-termelõ ciszták, amik csak akkor termelnek HCG-t, ha már rosszindulatúak. Az angol nevük "dysgerminoma". Ezek tévesen pozitív terhességi tesztet eredményezhetnek. Egy normális ciszta nem termel HCG-t.

Akik már túl vannak az első gyereken! Ti is "irigylitek" azokat a kismamákat, akiknek még a terhesség java és a szülés élménye hátravan?

Biztos a 2. is szép élmény, de az els?nél ott az ismeretlen izgalom... :) Nekem rossz, hogy már ezt is átéltem, és soha többé nem jön vissza... Persze anyukának lenni is csodálatos, de mégis vhol sajnálom...

Legjobb válasz: Nekem valahol megadatott hogy átélhetem újra az újdonság élményét azt hiszem. A lányom 16 hós nekem is és 13 hetes leszek holnap, ikreket várok. Hát se ilyen terhességem, se ikerszülésem nem volt. Szóval új lesz kettõt megszülni is, és ha császározni kell az is (a lányomat simán szültem). És annyira jó kismamának lenni!

Nekem valahol megadatott hogy átélhetem újra az újdonság élményét azt hiszem. A lányom 16 hós nekem is és 13 hetes leszek holnap, ikreket várok. Hát se ilyen terhességem, se ikerszülésem nem volt. Szóval új lesz kettõt megszülni is, és ha császározni kell az is (a lányomat simán szültem). És annyira jó kismamának lenni!
Én meg pont az ellenkezõje vagyok. Egyáltalán nem volt szép élményem a szülés, a babavárás az viszont igen.!!
Én már a másodikon is "túl vagyok", és két teljesen különbözõ szülés élményem volt. A második teljesen más volt sok szempontból. Szülni "szeretek", a terhességeket "kihagynám", az nagyon nehéz volt, fõleg másodjára. Pedig még szeretnénk harmadikat is, csak most pont ezért kell várni pár évet, hogy fizikailag megerõsödjek, és ki bírjam hordani... És ne aggódj, lesz a következõvel is "ismeretlen izgalom". :o)
Jajj.. :) ) Én sem irigylem, akik még elõtte állnak. A lányom már másfél éves, túl vagyunk már jópár fogkibújáson, ordítós éjszakán, álmatlan éjszakákon, és a szülés sem a kedvenc élményeim közé tartozott... úgyhogy speciel én meg épp örülök, ha meglátok egy kismamát, hogy de jó, hogy én már túl vagyok ezen :) ))
Én irigylem a kismamikat:) Már 2 gyermekem van és több nem lesz:( Ha eszembe jutnak a terhességek, szülések, néha sírva fakadok, hogy többé nem élhetem át:(
Szó szerint ugyanazt akartam írni, mint az elsõ válaszoló, a különbség csak annyi, hogy 7 és fél hónapos fiam van:) A baráti körünkben rengeteg baba jön, és mondtam is nekik, hogy bármennyire imádom a fiamat, és boldogság vele minden napom, annyira jó volt várni is:) ҝ
A fiam most volt február 26-án 1 éves, de én is irigylem a kismamákat bár nekem a terhesség is nagyon nehéz volt 20. hétig hánytam fogytam is utánna az utolsó 2 hétben alig bírtam menni sima szülésnek indult de császár lett, DE ezeket már el is felejtettem! és újra vágyom a terhessége!
Igen, én is pont így vagyok vele, mint te! örülök, hoyg nem vagyok ezzel egyedül, mert kicsit szégyelltem magam ezek miatt a gondolatok miatt. 8hónapos kislány anyukája
hú, én nem kezdeném elõlrõl...progis császár volt altatásban, tehát odáig oké, de elõtte az a 9 hónap...hát azt kihagytam volna...nem híztam magamra csak 1, 5 kilót, mégis tehetetlen, partravetett bálnának éreztem magam a végén. az elején meg kihánytam a vizet is...szóval soha többé! 4 éves a lányom
Én a 3. babót várom és éppoly izgalommal mint az elsõt. Fõleg a két lányom már nagyobbak (9 és 6) és most fiút várunk akire igazából már 12 éve várok (elvesztettem egyet). Tehát nagy a boldogságom, reméljük minden rendben lesz. Most hogy már jókat rúgdos nagyon élvezem, bár én inkább azt a pillanatot várom amikor a kezembe adják. A terhességeim mind veszélyeztetettek voltak, úgyhogy csupa idegeskedésbõl álltak. Én nem mondanám hogy az 1. különlegesebb lett volna a következõtõl. A lényeg mikor már ott szuszog újra egy kis élet melletted! A legcsodásabb dolog a világon! :-)
Nem vagyok irigy, de mostmár eltudom képzelni, hogy mit érezhet.Irigységet nem érzek valahogy.Én mikor terhes voltam a védönõnél azokra irigykedtem akiknek már kezükben volt a kisbébi.Megéltem, átéltem csodálatos dolog.Ha a sors is ugy akarja egyszer még szeretném átélni.
A kérdező hozzászólása: :) Jó olvasni a válaszokat! :)
Sziasztok! Én 6 és fél éve szültem az elsõt, most jelenleg a 39.hétben vagyok a másodikkal.Én kifejezetten örülök hogy így alakult(így is terveztük):a nagyobbra max. odafigyelés- törõdés jutott, én szépen visszafogytam, újra nõnek éreztem magam, utaztunk, wellnesseztünk, buliztunk a barátainkkal, tehát most úgy vállaltuk a második babit hogy remegek a babaillatért, és semmi ürességet nem érzek, mert teljesen feltöltõdve kezdem elölrõl az egészet!Türelmes kiegyensúlyozott anyuka=tündéri gyermek!!!Viszont szülés után meg sem fordult a fejemben hogy jöhet rögtön a második, habár a kismamák látványától mindig nosztalgikus szép emlékek törtek rám!Én imádom hogy így sikerült ahogy elterveztük...!!!!
én azért nem irigykedek, mert már alig várom a következõ terhességet. Mikor a fiam megszületett, másnap már kezdtem volna elõlrõl az egészet. Most hét hetes, de szeretnék karácsonyra már újabb terhességi tesztet tenni a fa alá.
Igen, valahol irigylem õket. Sok olyan nõ van a baráti körünkben, akik most akarnak babát és 3 terhes barátnõnk is van. Úgy drukkolok nekik, hogy minden rendben legyen. Nem tudom, mióta én az voltam mindenkinek azt kívánom, hogy terhes legyen, mert nekem annyira jó volt. Na és ez a kis csoda, aki éppen itt szuszog az ágyon, hátttt hihetetlen! :) 19 hetes és 3 napos baba anyucija:)
A kérdező hozzászólása: különbözõek vagyunk... :) Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Én is nagyon irigylem õket, én imádtam terhes lenni!Szerintem a leges-legjobb dolog a földön!Imádom a kisfiamat is, nehogy félre értsetek, de a terhesség volt eddig a legjobb dolog az életemben.A szülést nem kívánom mégegyszer..Mivel nem tervezünk kistesót a fiamnak, ezért azt hiszem a terhesség megmarad egy nagyon szép emléknek..
Én egyáltalán nem irigylem az elsõ babásokat. Én a másodikat várom, és most sokkal jobban érzem magam. Az elsõnél olyan bizonytalan voltam, mit lehet mit nem, jaj mit fog mondani a doki, jaj mi lesz a szülésnél..... Most nyugodt vagyok, tudom mi vár rám. Így nekem könnyebb, pl a szülésnél már nem fogom elrontani a levegõvételt, mint a múltkor. Most már tudom, mi a tünet mi nem. Ezerszer jobban érzem magam most, a második terhességemnél.
Én 2 hónapja szültem meg elsõ babámat. Kövér voltam terhesség elõtt is, 14 kg híztam, de már nem tudtam a zoknimat se felhúzni, és állandóan izzadtam. Nem volt jó az utolsó két hónap. Oxitocinos szülés volt, 10 óra kemény vajúdással. Már utána azt mondtam, jöhet a következõ, mert ezt is túl lehetett élni. De a terhességet nem hiányolom.
A kérdező hozzászólása: :) Nekem 16 hós... és imádom! De mikor 2 órás volt, már így éreztem... :)
Évekig néztem a szülõszoba ajtaját vágyakozva, hogy én mikor mehetek végre be oda. Várandósságom alatt is irigyeltem a szülni induló anyukákat. Aztán egyszer csak mentem én is. És a kontrollon, meg utána és azóta is irigykedve nézem az anyukákat, akik nst-re várnak, vagy mennek be a szülõszobára, és alig várom, hogy megint mehessek. 9 hónapos a kislányom.

Kõbányai Bajcsy-Zsilinszky kórházban mikor van ultrahang rendelés? 15 hetes kismama vagyok a terhességem pont ünnepek elõtt derült ki és nem tudtak már uh. -ra fogadni, bemennék beutaló nélkül maximum kívárom a sorom.

Legjobb válasz: Elojegyzeses... Ha van bent sajat dokid akkor O be tud vinni uhra! Nem vicc... Az elojegyzes szent... Jo multkor egy verzo kismama jott es azt mondtak uljon le amint ledz hely megnezik! Egy no se engedte be maga elott! Senkiben nem volt ennyi gerinc! Mikor engem hivtak volna akkor mondtam hogy cserelek a holggyel... En 8 hetesen kellett lekerjem az osszes idopontot elore a 40 hetig! A dokim mondta hogy hivom es megyek ha epp meg akarom nezni a picit... De a kozponti hivon elmondjak hogy sajnos minden idopontot elore ki kell kerj mikor a terhesseg igazolodik :/

Elojegyzeses... Ha van bent sajat dokid akkor O be tud vinni uhra! Nem vicc... Az elojegyzes szent... Jo multkor egy verzo kismama jott es azt mondtak uljon le amint ledz hely megnezik! Egy no se engedte be maga elott! Senkiben nem volt ennyi gerinc! Mikor engem hivtak volna akkor mondtam hogy cserelek a holggyel... En 8 hetesen kellett lekerjem az osszes idopontot elore a 40 hetig! A dokim mondta hogy hivom es megyek ha epp meg akarom nezni a picit... De a kozponti hivon elmondjak hogy sajnos minden idopontot elore ki kell kerj mikor a terhesseg igazolodik :/
Az a nagydarab barna haju no olyan eros 50 koruli egy meszaros! :) Egy igazi pancser.... Elfordultam mikor szurta a tut es megkerdezte, hogy hogy fog maga szulni ha mar erre is hisztizik... Meg a korom se volt neki szimpatikus mert 21 evesen mar terhes vagyok :) Alig vartam, hogy levegye a vert kihuzta a tut es olyat szoltam neki, hogy meg a masik csaj is elrohogte magat a szobaban... A korhazban a vert nekem mimdig az nst szobaban veszik le, es ott nagyon aranyos ugyes a holgy (Marti vagy Magdi mar nem tudom... Regen volt :) )
A kérdező hozzászólása: uhhh... én az egészségházba jártam elsõ babámmal is és most is ott vették le a vért stb.... bár ott viszont egy borzalmasan házsártos molett idõsebb nõ dolgozik aki nem bírta ki, hogy ne szóljon be minden második szavával. Viszont annó a Bajcsyban szültem és pedig nem volt fogadott orvosom eszméletlenül kedvesek és figyelmesek voltak. Nem értem miért nem tudnak humánusabbak lenni egy egy kismamával mert mi se jókedvünkbõl járunk vévrvételekre és vizsgálatokra.....
Bocsánat, az ultrahang nem tudom, hogy megy ott, mert jó döntésként még a terhességem elején lemondtam arról a kórházról. A vérévétel katasztrófa volt. Odamentem idõre, mivel éhgyomori volt. Gondoltam, jobb túl lenni rajta, hogy ehessek valamit, mert 7 hetesen elég erõsen gyötört a hányinger és mindig ennem kellett valamit, hogy elmúljon. Körülbelül 6-7 ember volt elõttem, de egy ember minimum 20 percet tuti benn volt. Mint kiderült azért, mert mindent manuálisan visznek be a rendszerbe és a papírmunka rengeteg idõt vesz el. Tudjátok mikor jutottam be? Fél 10 körül, de akkor már olyan falfehér voltam, hogy a párom azt hitte, elájulok. Jah, és a vérvétel mellett volt a nõvérszoba ahonnan tolták ki a fincsi teákat meg a reggelit. Tiszta kínzás.Még azt sem tehettem meg, hogy megkérem, engedjenek be elõbb, mert mindenki kismama volt. Hiába volt magándokim, nyaralt éppen, így még felhívni sem tudtam. Ott is hagytam.
A kérdező hozzászólása: nem még nem... éppen ezért mennék holnap csak sajnos a költözködés plusz az ünnepek és a kislányom betegsége közbeszólt :S
Tarkoredot nem neztek akkor gondolom?
A kérdező hozzászólása: Dr Bodnár Attilánál vagyok most jelenleg, jövõhét kedden kell visszamennem kontrollra, a kombinált tesztem megcsinálták és minden mást, csak az uh. húzodik folyton, elsõ kislányommal is 2 hónappal elõtte kellett mindig lefixálnom az idõpontokat sajnos erre most nincs idõm :S
Minden nap van uh! Telefonalj be a kozpontba, de ha jol emlekszem reggel 8 korul kezdenek... Kihez jarsz, ha megkerdezhetem?
M
az elsõ gyereknél még az egészségházban csináltak a 12. hetes uh-t, így a másodiknál is odamentem , mert nem mondták, h a kórházban csinálják azóta.A doki másnapra adott 1 sos beutalót, de így is 4 órát ültem ott
A kérdező hozzászólása: ugh... hát ez borzasztóan hangzik :S... elsõ kislányommal is a bajcsyba jártam bár akkor is csúszott a 12 hetes uh pár hetet pont az idõpont kérés miatt, és most nem akarok a 20ik hétig várni és végig izgulni a terhességem... nincs fogadott orvosom bár a nõgyógyász akihez járok azt mondta, hogy menjek be korán reggel és váram ki míg sorra kerülök, holnap mettõl meddig van rendelés?
Elkuldtem kozben :) A dokim bevisz soron kivul igy nem kell idopontozni es varni stb...
A kérdező hozzászólása: igen :D ismerõs, én 19 évesen szültem az elsõ kislányom most 24 évesen jön a második baba és szerintem nálam is a korommal lehetett gondja, de a végén megkérdezte hol vettem a karkötõmet :D szóval érdekes egy nõ, én most úgy döntöttem váltok kórházat mert nincs kedvem olyan helyre járni ahova gyomorgöccsel megyek be plusz az uh.-ra 2 hónapokkal elõtte idõpontot egyeztetni és ha véletlenül késõbb sikerül felhívnom õket önhibámon kívül akkor úgy néznek rám mint valami bûnözõre....

33 hetes km vok. Miért mondják azt, hogy a terhesség végén fogynak majd a kismamák? Ha nincs rajtad tul sok viz szülés után mennyi megy le ebböl én 66kg indultam most járok 20kg-nál:

Legjobb válasz: Épp mostanában olvastam, hogy a terhesség legvégén, az utolsó 1-2-3 hétben akár fogyhat is a kismama, hiszen már alig tud enni, és a babának sincs hová híznia, mert alig fér el a méhben, ráadásul a magzatvíz is kevesebb.

Épp mostanában olvastam, hogy a terhesség legvégén, az utolsó 1-2-3 hétben akár fogyhat is a kismama, hiszen már alig tud enni, és a babának sincs hová híznia, mert alig fér el a méhben, ráadásul a magzatvíz is kevesebb.
Én még soha nem hallottam, hogy valaki azt mondta, hogy a terhesség végén fogynának. Akkor jön föl a legtöbb. Én olyan 12 kilót híztam a gyerekeimmel (ebbõl a felét az utolsó két hónapban és 8 kiló ment le a szülésnél. A babák 3-3, 5 kilósak voltak.
Én azt olvasom mindenhol, h a terhesség végén szedik fel a legtöbbet a kismamák! Én is a 33hetes vok, 17kg eddig :( rem 20nál megállok :) Bár én eléggé vizesedem.. A baba ált. 9kg mindennel 1ütt, aztán a víz is sokat nyomhat!
A kérdező hozzászólása: hogy lehet megnézni a vizesedést ha erösen benyomod az ujjadat v csak épphogy?
Én csak simán megnyomom, nem olyan erõsen. amúgy én is olvastam több helyen, hogy fogynak a végén a kismamik, mégpedig azért, mert nem tudsz egyszerre sokat enni és könnyen feldolgozza a szervezet. Aki hízik, az pedig a víz miatt hízik a végén(állítólag).
Én az utolsó 5-6 hétben már nem híztam de odafigyeltem az evésre mert így is 20 kilót híztam. A szülés után közvetlenül kb. 6 kiló ment le (3260g volt a baba), a maradék 14 meg mire a babám 3 hónapos lett. Nem voltam vizes, nekem a szoptatás segített. 7 hós anyuka
Én 39+2 hetes vagyok, de több, mint 1 hónapja egy dekát sem híztam, inkább csak fogytam, pedig nem eszem kevesebbet egyáltalán, sõt kicsit jobban engedek a "bûnözésnek" egy-két csoki, túrórudi erejéig. 13Kg-ot híztam összesen, pedig nagyon hajlamos vagyok a hízásra, eleve 10 kg-mmal többrõl indultam, de szerencsére nem vizesedem. Szerintem ez alkat kérdése is. Picúrkám fejlõdik szépen, kis pufi az arca is, a magzatvíz is normális. Van, aki a végén hízik, van, aki nem.
A vizesedés nálam úgy jelentkezett elõször, h lábfej és bokadagadás, most már a kézfejem is feszül...a látható jelek közé írhatom még, h fehéres apró pöttyös/foltos a bokámtól a térdemig és a felkaromon a bõr! Kiváló ez ellen a reszelt zeller-alma sali!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!