Találatok a következő kifejezésre: A reggeli nem (642 db)

Ha a CH diéta alatt a reggelit nem 7 órakor eszem, hanem fél 9 kor az baj? A tízórait tizenegykor szoktam, de arról azt hallottam, hogy nem okozhat gondot.

úgy tudom, hogy az a lényeg, hogy az étkezések között teljen el min. 2 óra, jó a 3, illetve, hogy mindennap ugyanabban az idõpontban tartsuk az étkezéseket. A reggeli idõpontja fontos, hogy 7 óra legyen? Olvastam róla, hogy a szervezet akkor igényli a "cukrot", de mi van akkor, ha én 11 fele fekszem, és 8 kor kelek? Akkor nálam el van tolódva? Gondolom az emberek nem egyformán mûködnek ilyen szempontból.. vagy mégis?

Legjobb válasz: szia! Én is terhességi diabeteszes vagyok 240 ch-ra beállítva. mondjuk nekem már reggel fél hétkor reggelizneóm kell, mert akkor - hiába az esti megemelt fél tízes utóvacsora, és nem vagyok inzulinos - szóval reggel fél hétkor már alig éri el, sokszor el sem éri a 4 mmol/l, szóval kevés, fél kilencre már tuti hipóznék, és az baj a kismamára és a babára is nézve! a lényeg viszont,hogy kérdésedre válaszoljak, a rendszeres, mindig ugyanabban az idõközökben, 3 óránkénti étkezés. saját tapasztalat,ha a kisétkezésben is csúsztam, bármi okból és nem sokat, csak alig negyed-fél órát ,már leesett újfent a cukrom. szóval ez az idõközi betartás nagyon fontos! hány ch grammra vagy beállítva? utóvacsora is van? mert azt is mondták a diabetológián nekem,hogy nem szabad 8 óránál többnek eltelni a vacsi és a reggeli között, tehát ha nincs utóvacsorád, erre is nagyon figyelj!

szia! Én is terhességi diabeteszes vagyok 240 ch-ra beállítva. mondjuk nekem már reggel fél hétkor reggelizneóm kell, mert akkor - hiába az esti megemelt fél tízes utóvacsora, és nem vagyok inzulinos - szóval reggel fél hétkor már alig éri el, sokszor el sem éri a 4 mmol/l, szóval kevés, fél kilencre már tuti hipóznék, és az baj a kismamára és a babára is nézve! a lényeg viszont, hogy kérdésedre válaszoljak, a rendszeres, mindig ugyanabban az idõközökben, 3 óránkénti étkezés. saját tapasztalat, ha a kisétkezésben is csúsztam, bármi okból és nem sokat, csak alig negyed-fél órát , már leesett újfent a cukrom. szóval ez az idõközi betartás nagyon fontos! hány ch grammra vagy beállítva? utóvacsora is van? mert azt is mondták a diabetológián nekem, hogy nem szabad 8 óránál többnek eltelni a vacsi és a reggeli között, tehát ha nincs utóvacsorád, erre is nagyon figyelj!
Én már február óta ch diétán vagyok, lassan szülök, remélem terhesség után már nem lesz ez a fránya diabetesz! 37 hkm (elsõ válaszadó voltam)
A kérdező hozzászólása: A 120 perces cukrom 8.1 volt a cukorterhelésen, erre az orvosom annyit mondott, hogy 150 grammos diétázzak. Felírta a kiskönyvembe: R: 30 g T: 20g E:50 g U: 20 g V: 30g És azt mondta, hogy 10 nap múlva hívjam, akkor utána találkozunk és ír beutalót cukorprofilra. Nem mondta mit egyek, hogy egyek, szóval a neten informálódtam. Nem küldött dietetikushoz se, ezért voltak félelmeim is, mert foggalmam se volt elõször mihez kezdjek, annyira egyedül éreztem magam a problémàval, és végül a férjem segítetségével kinyomoztuk a nagyjából jó étrendet. Vajon engem mikor fog dietetikushoz küldeni az orvos? Említést se tett róla? Téged rögtön hozzá irányítottak?
A kérdező hozzászólása: Még azt is szerettem volna kérdezni, hogy mi az a hipózni? Az acetonos vizelet? én a 30 hétben vagyok.
szia! Igen egybõl dietetikushoz. Én pécsi vagyok van fogadott orvosom, 24 hetesen vették le a vért, az éhgyomri jó volt, majd a 120 perces cukros lötty utáni lett 8, 1 mint neked, azonnal a pécsi szülészet terhességi diabetológiájára irányítottak. ott azóta 3 hetente visszakérnek, vezetni kell diabetesz naplót, én 160 ch-val kezdtem, de emelni kellett a ch mennyiségen és ételen, mert acetonos lettem, tehát nekem kevés volt a diéta amit elõírtak, és az is baj, mert ha acetonos leszel, éhezik a szervezeted. én csodálkozom is, hogy 150 ch-ra állított csak úgy. szóval én mentem a terhességi diabetológiára kaptam mintaétrendet, dietetikus is segít azóta is, és 3 hetente vérvétel, és vizelet cukor és aceton vizsgálat van szigorúan! ugyanis hiába mindenkinél tényleg egyénre szabottan kell ezt beállítani és szoros kontroll mellett. Otthon is mérni kell és vezetni, amit a kontrollok alkalmával el is kérnek, vennünk kellett vércukormérõt és tesztcsíkot, nos ez nem olcsó mulatság, de a lényeg, hogy a babával minden rendben legyen. az étkezések utáni másfél órásnak 7 alatt kell lenni ez fontos. Pécsett amikor visszakérnek a kontrollokra, reggel az elõírt diéta szerint kell reggelizned, kotta pontosan leveszik másfél órára a vért és vizeletet, délben kell az eredményért visszamenni, ahol a nõgyógyász diabetológus és dietetikus értékeli az eredményt s ha szükséges módosít a diétán, ahogy írtam nekem emeltek rajta, és szerencsére az inzulint is megúsztam, most 37 hetesek vagyunk. Otthon méred a cukrod?
a hipózás annyit jelent, leesik a vércukorszint, és igen a nem jól beállított kevés ch végett lehet a szervezet acetonos és akkor éheznek a sejtek, a máj elkezdi a zsírt bontani, abból meríti az energiát, miután ez is számít a terhességi diabeteszben, nem csupán a ch mennyiség, és akkor méreganyag halmozódik fel. sajna nálam ahogy írtam az lett, mert a ch mellett amire elõször beállítottak, és alapból vékony voltam, vagyok, sokat mozogtam, és elhasználtam minden energiát. a baba nõtt én fogyni kezdtem és többször leesett a cukrom. mostanra már rendezõdött minden, az emelt ételadaggal, de ehhez a rendszeres kontrollok elengedhetetlenek és azt diabetológián nézik. mindezt a 24.héttõl , legalábbis nálunk itt Pécsett.

Tud itt valaki biztos módszert a reggeli nem elalvásra?

Mindig alvásproblémáim voltak, és a reggeli felkelés is mindig nehezen ment. Van hogy simán nem ébredek fel az órára. Ha a szoba másik végére teszem, akkor odasétálok és még álmomba kinyomom. Hasonló problémája volt itt valakinek? Van megoldás??

Legjobb válasz: Este szopogass el lefekvés elõtt, ami pl. 21 h-kor legyen: SEDATIV PC-t, ettõl jobban elalszol és mivel kialszod magad: korábban ébredsz fel. Ha ez nem segít 3 hét szedés után sem, akkor menj el jó homeopata orvoshoz. Meg fogja keresni az alkati szeredet! (Esetleg, ha tennél az ágyad mellé egy fél citromot és belecsavarnád a szádba, amikor megcsörren a vekker?) Egyéb: se nappal, se reggel, se soha: ne igyál Ice-Teát, semmilyen fekete teát, se kávét, se kólát, se energiaitalt, csak olyan italt, amiben nincs serkentõszer. mert ettõl nem bírsz elaludni és totál ki fogsz készülni!

Este szopogass el lefekvés elõtt, ami pl. 21 h-kor legyen: SEDATIV PC-t, ettõl jobban elalszol és mivel kialszod magad: korábban ébredsz fel. Ha ez nem segít 3 hét szedés után sem, akkor menj el jó homeopata orvoshoz. Meg fogja keresni az alkati szeredet! (Esetleg, ha tennél az ágyad mellé egy fél citromot és belecsavarnád a szádba, amikor megcsörren a vekker?) Egyéb: se nappal, se reggel, se soha: ne igyál Ice-Teát, semmilyen fekete teát, se kávét, se kólát, se energiaitalt, csak olyan italt, amiben nincs serkentõszer. mert ettõl nem bírsz elaludni és totál ki fogsz készülni!
Mp3 lejátszót szoktam elindítani, így nem alszok el.
Este feküdj le idõben.
A kérdező hozzászólása: Elsõ, az mp3 lejátszót közvetlenül ébresztõóra után indítod el, hogy ne tudj visszaaludni? Jó ötletnek tûnik.
Igen, szól az ébresztõ. Füllhallgató be, aztán zene, arra felébredek.
kereg dragan kaphatoak okos agyak, amik szoszerint kidobalnak az agybol
Nem tudom, hogy aktuális-e még a probléma, de azért írok. Nekem is hasonló gondjaim vannak, de én általában fontos alkalmak elõtt alszom el, legutóbb érettségi elõtt sikerült :D Az egyik megoldás, hogy megkérsz valakit, aki veled lakik, hogy keltsem föl, és öt perc múlva nézzen rád, hogy fölkeltél-e. A másik, hogyha okos telefonod van, léteznek olyan ébresztõalkalmazások, amikben csak úgy tudod kikapcsolni az ébresztést, hogyha különbözõ feladatokat megoldasz (pl. captcha, matekpéldák, memóriajáték) vagy leolvasol vele egy qr-kódot, nfc taget, amit bárhol elhelyezhetsz a lakásban. Nekem ezek váltak be, sõt, a kettõ kombinálva még hatásosabb! :D

Meddig elég a babáknak reggelire és vacsorára a tápszer? Enyém 11 honapos, de még az a reggeli meg a vacsi. Nem vettem észre hogy szüksége lenne még külön vacsira reggelire. Van tizorai, uzsonna

vagyhogy kell kinéznie egy 11-12 honapos baba étrendjének?

Legjobb válasz: 23 hónaposaimnak is az a reggeli és a vacsora. Vacsi elõtt 5-kor esznek utoljára és reggeli után 11-kor legelõször.

23 hónaposaimnak is az a reggeli és a vacsora. Vacsi elõtt 5-kor esznek utoljára és reggeli után 11-kor legelõször.
a tápszer sokkal töményebb, mint más kaják. ameddig eszi, addig elég is. egyébként örüljél, mert mi éppen most szembesültünk vele (11hós kislány), hogy nem kéri a tápszert, egyik fajtát sem. egyszerûen nem hajlandó megenni, úgyhogy most fõ a fejünk, hogy mit kapjon reggel (5kor), meg lefekvés elött. egyébként a mienk is eszik mindent.
Az én babám 16 hós és még mindig a reggelije és a vacsija tápi 210 ml. Õ tízóraira kapott eddig gyümit, de most már, hogy jobban ebédeljen, ezt elhagytam és a du. joghurtba kapja a gyümölcsöt. Vacsizik velünk felvágottat zsemlével, aztán fürcsi után kapja a tápit. Szerintem ne aggódj ezen, én 2 éves korig biztos, hogy tápit adok neki.
25 hós ikerfiam reggelije 250 ml kakaó házitejbõl, utána vagy esznek szendvicset vagy nem (attól függ mikor kelnek, ha fél 7 kor akkor esznek szendvicset, most sokáig alszanak fél 8 ig, ilyenkor nem kérik) . De a reggeli tejet követelik. A vacsora szenvics, fõzi 7 és 8 között, és lefekvéskor még követelik a 210 vizbõl készitett tápit.


Vettem ph tesztcsíkot, de nem írja pontosan, hogy reggeli vizelettel kell-e tesztelni, csak azt, hogy friss legyen. Szerintetek nem lenne jobb a reggeli?

Most csak ilyen egyszer használatosat tudtam venni ,de szeretném minél előbb kipróbálni ,viszont a szokványos tesztcsíkoknál,ha jól tudom a reggeli vizelet a legjobb. Tudok várni reggelig,de ,ha ennek a tájékoztatója,amit vettem,nem ír erről semmit ,csak azt,hogy friss legyen a vizelet ,akkor szerintetek kipróbáljam most ,vagy inkább várjak reggelig ,nem ? Az a biztos,talán... Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Helló! Szerintem mindenképp várj reggelig, mert a reggeli vizelet jobban kimutatja az eredményt, de érdemes megismételni a tesztet, ha nem vagy biztos a dolgokban.

Helló! Szerintem mindenképp várj reggelig, mert a reggeli vizelet jobban kimutatja az eredményt, de érdemes megismételni a tesztet, ha nem vagy biztos a dolgokban.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi, úgy csináltam ! :)
Szia, hol vetted a tesztcsíkot?

Szerintetek utazási irodánál ha egy hotelnél az árban benne van a reggeli, akkor ha nem kérünk reggelit akkor olcsóbb lesz?

Lehet egyáltalán ilyet?

Legjobb válasz: ha csak reggelis van, akkor meg mindegy, ki kell fizetni. egyébként megéri a reggeli, fõleg ha svédasztalos, mert minden nap elmenni reggelizni valahova az még drágábbra jönne ki, mint a hotelnél.

ha csak reggelis van, akkor meg mindegy, ki kell fizetni. egyébként megéri a reggeli, fõleg ha svédasztalos, mert minden nap elmenni reggelizni valahova az még drágábbra jönne ki, mint a hotelnél.
Ha úgy adják el hogy benne van, akkor nem számít hogy te eszel-e reggelit, attól még ki kell fizetni. Általában csomagban adják el a nyaralásokat, ha benne van a reggeli, akkor ki kell fizetni. Viszont vannak olyan csomagok, ahol ellátás nincsen, viszont az ára nem biztos hogy olcsóbb, mert olyan az árképzésük az irodáknak.
A kérdező hozzászólása: Hát ennél a hotelnél csak reggelis csomagok vannak ..
A kérdező hozzászólása: mi ugy gondoltuk hogy bevásárolunk, na meg nem valoszinû, hogy feltudunk kelni a reggelihez :/
Általában 11-ig van reggeli, de legalább 10-ig. Szóval nem nehéz felébredni rá :) Viszont ha tényleg nem szeretnétek reggelit akkor ajánlom, hogy szervezétek meg egyénileg az utazást. Repjegyet, szállodát nem nehéz foglalni és így kiválaszthatod azt ami neked fontos és ami a legjobb neked.

Napközben ha nem iszok kb 6-7 órán keresztül, az olyan mintha a reggeli első vizeletből tesztelnék?

Legjobb válasz: Szerintem olyan, de lehet hogy tévedek. Én például nem tudok elsõ reggeli vizeletet produkálni soha, ha úgy vesszük, mert éjjel egyszer kijárok pisilni. Mondjuk ha reggeli vizeletet kér a dokit, azt beüvegezem 7-kor, de elõtte hajnal 2-3 között én már voltam pisilni (ez elõtt meg kb 10-11-kor). Az a lényeg, ha nem iszol 3-4 órán keresztül, utána sokkal koncentráltabb a pisi, teljesen mindegy, hogy ez reggel van vagy délben.

Szerintem olyan, de lehet hogy tévedek. Én például nem tudok elsõ reggeli vizeletet produkálni soha, ha úgy vesszük, mert éjjel egyszer kijárok pisilni. Mondjuk ha reggeli vizeletet kér a dokit, azt beüvegezem 7-kor, de elõtte hajnal 2-3 között én már voltam pisilni (ez elõtt meg kb 10-11-kor). Az a lényeg, ha nem iszol 3-4 órán keresztül, utána sokkal koncentráltabb a pisi, teljesen mindegy, hogy ez reggel van vagy délben.
Ha az elsõ vizeleted délben van, akkor is az az elsõ vizelet, és ugyanolyan mintha reggel pisilnél.
Nem olyan szerencsés ha 7 órán keresztül nem iszol, fõleg ha terhes vagy, inkább várj reggelig, az a biztos.
Amikor elõször pisilsz-aznap-az az elsõ vizelet.De az ovulációs tesztre vonatkozik, hogy elõtte 1-2 órát ne igyál.Hiába nem iszol órákon keresztül, ha már pisiltél nem lesz olyan koncentrált akkor sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Inkább várok reggelig, csak már nagy az izgalom...

Nem dolgozó anyukák, hogy alakul a reggeli program ovi előtt, mit csinál a gyerek, mikor kel, hányra mentek, stb?

Legjobb válasz: 6-fél 7 körül kelünk. Megcsinálom a reggelit, internetezek, berakok egy mosást vagy leszedem a száraz ruhákat, egy-két kisebb házimunka. Ha magához tért a fiam, együtt eszünk, felöltözünk és indulunk oviba. Hogy mit csinál még reggel, az változó. Ha késõbb kel, akkor csak ennyit, ha korábban, akkor még játszhat reggeli után kicsit, vagy nézhet egy mesét. Általában 7 és 8 között érünk be, de volt már, hogy csak fél 9-re mentünk, mert addig sétálgattunk.

6-fél 7 körül kelünk. Megcsinálom a reggelit, internetezek, berakok egy mosást vagy leszedem a száraz ruhákat, egy-két kisebb házimunka. Ha magához tért a fiam, együtt eszünk, felöltözünk és indulunk oviba. Hogy mit csinál még reggel, az változó. Ha késõbb kel, akkor csak ennyit, ha korábban, akkor még játszhat reggeli után kicsit, vagy nézhet egy mesét. Általában 7 és 8 között érünk be, de volt már, hogy csak fél 9-re mentünk, mert addig sétálgattunk.
Szia! Nekunk 7kor fel8kor ebreszto. Reggeli, fogmosas mese es 8:30ig kell beerjunk, ugyhogy nem kapkodunk... Ma takaritas van, aztan 1re megyek a Fiamert.
Én 7kor kelek, megiszom a kávét, felöltözök, majd ha elkészültem ébresztem a fiamat ez kb 7:20. Mosakszik felöltözik és megyünk is. Még majdnem alszik amikor indulunk, de ha elöbb keltem belemerül egy mesébe vagy játékba és nehéz az elindulás.

Csak akkor lehetek terhes, ha a hőm magas? Alaphő feletti? Valakinek sikerült akkor is ha a hője nem volt magas? Csak a reggeli hő számít, az esti nem, igaz?

Legjobb válasz: Csak reggeli hõ számít, legalább 6 óra alvás után. És még a lázmérõt is este le kell rázni, hogy reggele egybõl, az elsõ mozdulatoddal mérhessed a hõdet. Az, hogy csak akkor vagy terhes mikor átlag fölötti a hõd, na arra én rácáfolnék mert nekem alaphõm 36.4 és 36.5-36.7 között volt mikor terhes voltam. Igaz 6 héttõl kapok hormon bogyót, de inkább óvatosságból mint sem azért mert problémám volt.

Csak reggeli hõ számít, legalább 6 óra alvás után. És még a lázmérõt is este le kell rázni, hogy reggele egybõl, az elsõ mozdulatoddal mérhessed a hõdet. Az, hogy csak akkor vagy terhes mikor átlag fölötti a hõd, na arra én rácáfolnék mert nekem alaphõm 36.4 és 36.5-36.7 között volt mikor terhes voltam. Igaz 6 héttõl kapok hormon bogyót, de inkább óvatosságból mint sem azért mert problémám volt.
Nekem nem volt magas a hõm. Mondjuk az én teherbeesésem, terhességem minden szakkönyvre rácáfolt. :-)
Szerintem ez teljesen egyénfüggõ, hogy a hõje mennyire magas. Csinálj egy tesztet, és az szerintem mutat valamit. Kedves Utolsó, elmondanád a történetedet, bátoríts egy kicsit bennünket:)
ÓÓÓ de szuper! Szívbõl gratulálok! Én is pco-s vagyok és pm alulmûködésem is van. Össze vissza van mensesem is, bár nem mondták, hogy tuti nem lehet baba, de szóltak, hogy nehéz lesz. Én is abban reménykedem, hogy ha máshogy nem majd véletlenül sikerül! Köszönöm a reményt kedves 2.!
Jó volt ezt olvasni, köszi, hogy megosztottad velünk. 3.válaszoló vagyok:) Nagy gratula a babához:) Sokan szeretnénk ilyen csodát átélni, mint most Te.
Kedves 2!!! És neked mi volt a tüneted, amibõl észrevetted a babát? És mennyi idõ után vetted észre? A teszt mikor jelezte a pozit?Köszi a válaszokat!
2-es vagyok. Én hébe-hóba csináltam tesztet, és az aktus után 3 héttel volt pozitív. :-) Tünetem semmi nem volt, csak eszembe jutott, hogy csinálok egyet (illetve a férjem azt álmodta, hogy terhes vagyok, és ez bogarat ültetett a fülembe :-)). Hála az égnek azóta sincs semmi tünetem, csak a pocakom nõ. :-)

A gyümölcs tényleg jó reggelire nem lesz túl savas a gyomor? A sok gyomor savtól lehet mindig éhes az ember?

Legjobb válasz: Nem lehet, de a gyomrodat marhatja a sok sav. A gyümölcs nem jó reggelire, úgy megdobja éhgyomorra a vércukorszintedet, mit az állat. Ha kívánod, és jól esik, nem tilos enni (én 1 dl friss narancslével indítok minden nap, utána viszont reggelizem), de fogyis reggelinek nem jó.

Nem lehet, de a gyomrodat marhatja a sok sav. A gyümölcs nem jó reggelire, úgy megdobja éhgyomorra a vércukorszintedet, mit az állat. Ha kívánod, és jól esik, nem tilos enni (én 1 dl friss narancslével indítok minden nap, utána viszont reggelizem), de fogyis reggelinek nem jó.
ez szerencsére egy egyértelmû kérdés. húsokat és zöldséget. mind reggelire, mind vacsorára. ha több kalória kell, és mondjuk nem mindenki tud/akar nagy mennyiségû húst megenni 1 nap, akkor jön a kiegészítés olajos magvakkal, zabbal. ez így elég reggelis. a tojás meg a hús nagyjából hasonló összetételû, már táplálkozásbiológiai értelemben, szóval tojást is lehet enni zöldekkel. de fontos reggel a zsiradék bevitel, errõl a tojáskönyvben olvashatsz, amit talán pont itt feljebb linkeltem.
ACZÉL!!! Több kérdést a válaszaid miatt nézem. Mit ajánlanál reggelire, vacsorára. (fogyókúra alatt)
én pl. lesza.rom mennyire savas, mert a HCL a gyomromban olyan pH 2 körüli. ezen felül mindegy mi van benne, amíg nem teszem tönkre. a savas cuccoknál el lehet gondolkodni azon, hogy a sósavhoz képest vajon mennyit ad hozzá 1-1 gyümölcs. elmondom én, a citromsav és az almasav (tehát a gyümölcsök fõ savtartalma) hígítja a gyomor beltartalmát. más részt pedig: Tojáskönyv http://www.szamosmiklos.hu/tojaskonyv/ egy kis gyümölcs, vagy az említett reggeli csoki-kakaó nem fogja beindítani az emésztést rendesen, tipikusan ezután jönnek az ilyen puffadásos nehéz emésztéses gondok. mint a linkelt írásban rákereshettek, bizonyos mennyiségû zsír szükséges az epehólyag megfelelõ ürítéséhez, és egyéb enzim kiválasztásához. érdemes pár dolgot elolvasni belõle.
Hát akkor olvass utánna a gyümölcsöknek! Mert vannak gyümölcsök amik kifejezetten savasak.És ez a bizonyított kémiailag.
minden gyümölcs ami a gyomorba kerül, lúgos kémhatásúként viselkedik. pl ha meg eszel egy citromot, narancsot még az is lúgos lesz amint a gyomrodba ér. kémiailag bizonyított. nem a gyümölcstõl lesz sok a savad. akkor lesz sok savad ha mindenféle ételt össze eszel aminek nulla a tápértéke.kevered a szénhidrátot a fehérjével, és plusszba ráadsz egy kis gyümölcsöt, zöldséget. ettõl már éghet a gyomor. a gyümölcs tényleg jó reggelire ha csak gyümölcsrõl van szó. se tej se cukor semmi pluszba. én hónapok óta így étkezem és pörögnek a kilók, délig csak gyümölcs.
REggel nyugodtan egyél gyümölcsöt, minél többet, de javaslom , hogy utána reggelizz meg rendesen. Fõleg kakaót és csokit. Ezzel jól indítod a napot, ebédre fõzeléket egyél, húst, este pedig friss salátát, zöldséget. Felvágottat magában. Abból is lehet nagyobb mennyiséget fogyasztani.
a magokról csak annyit, hogy abban az 5 dkg dióban több elõnyös hatású zsírsav és vitamin van, mint 5 szuper szenyában. tehát majd ennyivel kevesebb cukros joghurtot és hulladékot eszik, de még szép hogy eszik olajos magvakat, mértékkel.
Én szoktam enni idõnként szõlõt vagy almát valamilyen müzlivel + tej vagy kakaó, és semmi bajom sincs tõle. Sõt, ezt könnyû reggelinek érzem. Nem hiszem, hogy gyümölcstõl el lehet hízni.
nekem reggel banan sztem az nem savas mert azt en sem birom
Aha... cukor olajjal (=gyümi+magok)... szuper. A végén sikerül annyi kalóriát bevinned reggelire ezzel, mintha ettél volna egy szendvicset. Különbség: azzal jóllaktál volna és lenne energiád. Nézzétek már meg, mennyi kalória van egy marék dióban, mielõtt arra bíztattok valakit, hogy rendszeresen reggelizzen ilyeneket! Banán: 104 kcal Dió 5 dkg (fél marék): 327 kcal Összesen 431 kcal. Az én 2 normál (nagy) szelet kenyérbõl (nem toast!) álló szendvicsem vajjal, spanyol sonkával és nem light trappista sajttal, salival, paradicsommal és uborkával 500 kalória. Kiszámoltam, lemértem (egyszer régen, csak hogy tudjam, mennyi.) Csak úgy összehasonlításul.
Ha mindenképpen gyümölcsöt szeretnél enni reggelire, akkor egyél mellé olajos magvakat (dió, mogyoró, mandula). A gyomorsav okozhat fájdalmat is, de igen, éhségérzetet is.
Nem minden gyümölcs savas. Pl. a banán tökéletes, de egy narancsot nem javasolnák. Ha gyümölccsel szeretnéd inditani a napot, akkor csak lugosat fogyasst, mint mondtam a banán tökéletes, vagy nézz utánna hogy mely gyümölcsek a lugosak és melyek savasak. A gyomor savtól nem éhes az ember, tudomásom szerint.
nem igazán praktikus, ha van pénz másra. vannak gyümölcs evõ bogarak, de az ember nem az.
Sztem minden ami finom az hizlal. Aminek nincs ize (viz) ami nem finom az mind fogyaszt. Nekem is a gyümik marjak a gyomrom, utana meg ehesebb vagyok. De a salival is igy vagyok. De ha iszok ra vizet egy jo poharral akkor elmulik az ehseg erzetem, igy mindig csak vizet kell innom, vagy sima zöld teat (edesites nelkül) es kesz. Tudtatok pl miert olyan finom a Mars, Bounty, Twis, Snickers csokik? Mert disznozsirral keszitik. Na ezert is hizlal. De ha mar eszünk annyit együnk mint amennyi a ket osszetett markunkban elfer. A gyomrunk is kb akkora nagysagu. De elötte is igyatok egy pohar sima vizet.
Mikorra nem várod?
A kérdező hozzászólása: Már késik 1 hete. 30-33. naposak a ciklusaim. ha a 33. számolok akkor ez a 3. napja hogy késik.
Hát várjál vele 2 napot szerintem és akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a hcg 2 naponta emelkedik. Hátha mégis baba van csak még nem érzékeli a teszt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!