Találatok a következő kifejezésre: A normál betét (20 db)

A szülés utáni tisztulás fájdalommal jár? (mint menseskor? ) Mennyi ideig tart? Csak egy hétig intenzív, vagy változó? A normál egészségügyi betét is elég ilyenkor, vagy kell a Tena?

Els? babós leszek(35 hetes),és még tapasztalatlan.

Legjobb válasz: a tisztulási vérzés nem fáj nekem csak a kórházban kellett a Tena betét, mire hazajöttem már elég volt a sima éjszakai betét - 1 hónap után már csak tisztasági betétet használok, mert még van egy kis barnázgatás, de nem vészes, szerintem hamarosan elmúlik

a tisztulási vérzés nem fáj nekem csak a kórházban kellett a Tena betét, mire hazajöttem már elég volt a sima éjszakai betét - 1 hónap után már csak tisztasági betétet használok, mert még van egy kis barnázgatás, de nem vészes, szerintem hamarosan elmúlik
A méh összehúzódik, lassan az eredeti méretére, az fájhat néha.
Nem fáj!Nekem 1.babánál 28 napig tartott, 2.babóval 21 napig.Végig sima nevenincs betétet használtam.Eleinte élénk piros majd átvált barnásba és szépen megszûnik.
Saját tapasztalatomat tudom csak leírni: nekem nem fájt a vérzés, nem görcsöltem. Inkább csak a gátsebre emlékszem, hogy fájt, de az is fõleg a varratszedésig. Egy héttel a szülés után már törökülésben ültem a védõnõ nagy meghökkenésére. A vérzés az elsõ 3-4 napon volt a legerõsebb, akkor jól jön a Tena, de utána egy sima betét is elég volt. Nekem sokáig tartott, valamikor a 7-8. hét körül lett vége, de az már nagyon gyenge volt, alig vettem észre.
szülés után az elsõ idõkben - egyéntõl függõen - fájhat, mert a méh intenzíven húzódik össze eredeti méretére. Én egyszer-kétszer éreztem csak, fõleg szoptatás alatt. Azért is jó szoptatni, mert az segíti a regenerálódást (olyan hormonokat szabadít fel :) ). Nekem a kórházi napokra kellett a tena, szerintem azt nem árt azért betenni eldobható bugyival együtt, ami szintén praktikus. Itthonra már elég volt az always ultra night is. Gátsebre a legjobb gyógymód, már a kórházban is, ha minden WC-zés, pisilés után is langyos vízzel lemosod!!! Nagyon meggyorsítja a gátseb gyógyulását, de ezt majd tuti a dokid is elmondja.
Azért ez nagyon változó lehet.Elsõ szülés után nem annyira fájdalmasak a méhösszehúzódások.A második után már jobban, a harmadikkal pedig iszonyú erõsek voltak nekem.A szülés utáni napon annyira, hogy simán elment szülési fájásnak. A vérzésem nekem az elsõvel 7 hétig tartott, aztán még 1-2 hét barnázgatás.A másodikkal megúsztam 5 héttel, a harmadiknál megint tovább tartott.És nekem 2-3 hétig eléggé intenzív volt.Aztán volt, hogy azt hittem már abbamarad, mert 1 napig szinte semmi, aztán újra jó erõsen véreztem.Ez kb 3 hét után volt.Úgyhogy, ez is változó, nem vagyunk egyformák.
Nem a tisztulás fáj majd, hanem a gátsebed (vagy ha nem is lesz gátmetszésed, a gát környéke). Vagy ha császárral szülsz, akkor az a seb jelent fájdalmat. De a szülés után már észre se fogod venni.
A kórházban a szobatársaim nagyon panaszkodtak szoptatáskor, hogy jaj, fáj a méhösszehúzódás. Én nem éreztem semmit soha. Viszont én 8 hétig véreztem, elsõ héten Tenát használtam, aztán csak sima betétet.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi szépen a válaszokat!Mindõtöknek jó egészséget kívánok!

A "normál" egészségügyi betét franciabugyihoz is jó, vagy ahhoz is van külön "fazon"?

Azt tudom, hogy van külön tangabetét. Én normál bugyit hordok, de szeretnék venni pár franciát is. Ezekhez külön van megfelel? betét menstruáció idejére, vagy jó bele a normál is?

Legjobb válasz: jó bele a normál. én is tettem bele. sõt én jobban szeretem franciában, mint rendes bugyiban.

jó bele a normál. én is tettem bele. sõt én jobban szeretem franciában, mint rendes bugyiban.
A kérdező hozzászólása: köszi!
jó bele mindegyik, de én mindig szárnyast veszek, legfeljebb nem hajtom alá, de ki látja a betéted??? azt hordjad ami kényelmes!
A normál jó bele és sokkal kényelmesebb mert a helyén marad. Éjszakára mégjobb. Ajánlani tudom csak. A pasiknak tetszik a franciabugyi és legalább nem olyan mint a tanga ami tök gáz.

Szülés utánra elég a tena lady normal betét? Ezt ajánlották ahol vettem.

Legjobb válasz: Ez attól függ, mennyire vérzel majd, de ezt elõre nem lehet kiszámítani. Én kezdésnek minden szülésnél a legnagyobb méretû inkontinencia betéttel indítottam, és mindig kellett is, a különbség csak az volt, hogy volt olyan szülésem, amikor 3 hétig ez kellett, és volt, amikor csak 3 napig, aztán elég volt egy kisebb. A dm Jessa márka inkontinencia betétje szerintem nagyon jó és csak 10 db van egy csomagban. Én vennék legalább ennyit a nagyból, aztán meglátod. Szép szülést!

Ez attól függ, mennyire vérzel majd, de ezt elõre nem lehet kiszámítani. Én kezdésnek minden szülésnél a legnagyobb méretû inkontinencia betéttel indítottam, és mindig kellett is, a különbség csak az volt, hogy volt olyan szülésem, amikor 3 hétig ez kellett, és volt, amikor csak 3 napig, aztán elég volt egy kisebb. A dm Jessa márka inkontinencia betétje szerintem nagyon jó és csak 10 db van egy csomagban. Én vennék legalább ennyit a nagyból, aztán meglátod. Szép szülést!
Szia! Én DM-eset vettem, mert a Tenát nagyon drágállottam. Kb.3 napig véreztem durván, pont elég volt az a 10db, ami volt benne. Utána már elég volt a sima always éjszakai. Persze azt nem lehet tudni, hogy nálad hogy lesz.

Milyen fajta és mennyi tisztasági betétet vigyek be magammal a korházba? Szárnyas betét vagy a normál a jobb?

Legjobb válasz: Hát én tenát vittem, de olyan vastag és nagy durung, hogy nyomta a varrataimat. Hozattam a férjemmel alwaist, az éjszakait és az 5 cseppeset. Na ez tök jó volt, jó nagy is, így nem folytam át rajta, amikor feküdtem. Kényelmes is. De arra készülj fel, hogy rengeteg kell belõle, mert kb 2 óránként jó cserélgetni és mosakodni is, jobban viselhetõ a fájdalom és tisztábbnak érzed magad. Én imádtam megmosakodni, megpuhultak a varratok a víztõl. De egyébként kitapasztalod, hogy melyik a jó betét. Van választék bõven, de mindenképpen szárnyasat javaslok. Minden jót.

Hát én tenát vittem, de olyan vastag és nagy durung, hogy nyomta a varrataimat. Hozattam a férjemmel alwaist, az éjszakait és az 5 cseppeset. Na ez tök jó volt, jó nagy is, így nem folytam át rajta, amikor feküdtem. Kényelmes is. De arra készülj fel, hogy rengeteg kell belõle, mert kb 2 óránként jó cserélgetni és mosakodni is, jobban viselhetõ a fájdalom és tisztábbnak érzed magad. Én imádtam megmosakodni, megpuhultak a varratok a víztõl. De egyébként kitapasztalod, hogy melyik a jó betét. Van választék bõven, de mindenképpen szárnyasat javaslok. Minden jót.
A TENNA LADY EXTRA AZ IGAZI.
Egyik sem. Szülés után én a tenát javasolnám. Gyógyszertárban lehet kapni.
Én mindkét szülésem után síma pamut vattát használtam, mert jó puha és nem piszkálta a varratokat.
Szia! Én császáros voltam, alig véreztem. A kórházban kaptunk egy csomag Bella betétet. Amúgy Chicco betétet vettünk, 30 db-osat. Egyet kipróbáltam, de nem tetszett. Nem volt ragasztócsíkja, így állandóan elmozdult. A többit odaadtam a szobatársamnak. Utána normál alwayst használtam. Lehet, hogy a kórházi napokra nem fog kelleni vastag betét, de az elsõ menstruációra igen. Nekem senki sem mondta, hogy a szülés utáni elsõ menstruáció ilyen erõs. A férjem már sürgõsségire akart vinni. 3/4 órát se bírt ki a betét. Az a lényeg, hogy legyen ragasztócsíkja a betétnek, mindegy, hogy szárnyas-e vagy sem.

Francia bugyihoz nagyon gáz a normál szárnyas betét?

Legjobb válasz: ki látja??? ha senki (valószínûsítem, hogy senki) akkor meg mit érdekel?? amúgy el fog mozdulni, 100%

ki látja??? ha senki (valószínûsítem, hogy senki) akkor meg mit érdekel?? amúgy el fog mozdulni, 100%
néha én is szoktam hozzá használni, mikor szüneteltetem a tampont, és pontosan: senki nem látja, szóval ez nem "gáz, nem gáz" kérdése... :)
Nem gáz, nekem nem szokott elmozdulni

Van olyan program ami felismeri a kézírást és leírja normál betűkkel?

Úgy értem van egy kép egy jegyzetről,és ezt átkonvertálja pdf-be nyomtatott betűkkel

Legjobb válasz: Nyomtatott íráshoz van ilyen, de még azok sem mûködnek teljesen megbízhatóan. (Bár a magyarok egy idõben jók voltak ilyen szoftverekben.) Kézíráshoz ha van is, nem leszel vele kisegítve, több idõt fogsz rászánni a javítgatásra, mint ha begépelnéd.

Nyomtatott íráshoz van ilyen, de még azok sem mûködnek teljesen megbízhatóan. (Bár a magyarok egy idõben jók voltak ilyen szoftverekben.) Kézíráshoz ha van is, nem leszel vele kisegítve, több idõt fogsz rászánni a javítgatásra, mint ha begépelnéd.
A kérdező hozzászólása: Mobilokon, tableten rengeteg olyan app van, ami átkonvertálja normál betûkre a kézírást amit a kijelzõre bûvészkedtünk, innen gondoltam hogy van hasonló pcre is
Az megint más, mert ott csak egy-egy betût kell felismerni, de egy összefüggõ szöveget nehezebb értelmezni. Létezni létezik, de jó, ha angol (ékezet nélküli) szövegre mûködik úgy-ahogy. Gugli: handwriting recognition paper handwriting recognition

Mikor jön ki a Wildstar béta verzió amit le lehet tölteni? És ha már kint van mikor jön ki a normál?

Legjobb válasz: a hivatalos oldalon irjak ki eloszor az ilyen infokat, ha ott nincs akkor itt se kapsz jobb valaszt

a hivatalos oldalon irjak ki eloszor az ilyen infokat, ha ott nincs akkor itt se kapsz jobb valaszt

Van olyan lány aki a normál tamponnal kezd (11-13 évesen) se betét se mini?

Legjobb válasz: szerintem nincs. az elsõ szexuális élmény, vagy a kényszer visz rá elsõször a tamponhasználatar. Nálam ez egy balatoni nyaralás volt, közel 20éve... :))

szerintem nincs. az elsõ szexuális élmény, vagy a kényszer visz rá elsõször a tamponhasználatar. Nálam ez egy balatoni nyaralás volt, közel 20éve... :) )
Én szûzen kezdtem tampont használni, de minit!
en 14 15 evesen kezdtem mini ob t hasznalni.. es szerintem sokkal jobb a tampon mint a betet.. legalabbis nekem az elso kenyelmetlen volt kicsit hsiz utolso napon tettem fel..de annyi.. szoval mini nem faj !!! amugy nekem muszalybol volt meg 1 erzekeny a borom es semmilyen betetet nem birtam mert kipattogzottam tole.. 2 meg komfort meg kenyelmesseg :D
ha még szûz a lány, nem ajánlom neki a tampont, mert nekem qvára fájt. Inkább használjon betétet! De van aki tampont használ, de én személy szerint nem ajánlom. Nekem rossz tapasztalatom volt 13 évesen.
A tompnméret nem a szüzességtõl függ. A menszesz mértékétõl. Nem muszály csak azért mert szûz vagy minit használni.
12, 5 évesen jött meg, 13, 5 évesen próbáltam meg a tampont. normállal kezdtem, egybõl. simán felment. csak ügyesen kell csinálni ;) azóta is csak tampont használok és normalt! Utolsó napokon minit! 15/L

A gépemen a wordben és a böngészőben is (chrome) a betűk dőltek vagy félkövérek, hogy lehet visszaállítani a normál helyzetbe?

Legjobb válasz: Chrome: Három vonal, Beállítások, Speciális beállítások, Internetes tartalom.

Chrome: Három vonal, Beállítások, Speciális beállítások, Internetes tartalom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!