Találatok a következő kifejezésre: A nagyon második (416 db)

Milyen ágyat vegyek a kistesó születése előtt a "nagynak"? Második rácsos ágy vagy leesésgátlós kiságy?

Februárban születik a kistesó, a lányom akkor lesz 17 hónapos. Õ most még a kiságyában alszik persze, ami pelekázólapos, átalakítható, klassz ágy.

Legjobb válasz: Mindenképpen leesésgátlós ágyat vegyél a nagynak.

Mindenképpen leesésgátlós ágyat vegyél a nagynak.
Elsõ és második gyerekem között 14 hónap korkülönbség lett. Ott vettünk még egy rácsos ágyat. A nagynak kiszedtünk 3 rácsot az ágyából, így már önállóan tudott közlekedni. Második és harmadik között 18 hónap a korkülönbség. Nálunk úgy oldottuk meg, hogy a nagyok kaptak egy emeletes ágyat. A kisebbik alulra költözött be. Mit mondjak, egy rémálom volt. Állandóan kijárkált belõle. Az utolsó két hónapban e miatt nem aludtam semmit. Aztán, mikor hazahoztuk a tesót és Apának kellett rohangálni a középsõhöz berágott rá, és betette a kicsi rácsos ágyába. És megint átaludta szépen az éjszakákat. Eltelt 4 hónap. Visszacseréltük az ágyakat és rendben volt. Megnyugodott. A harmadik kb. 15 hónapos volt, mikor kivettünk rácsokat az ágyából, õ is járkálni kezdett. Tehát éretlen volt rá. Én a helyedben elõbb kipróbálnám, hogy átalakítom az ágyát heverõvé. Ha bejön neki, akkor lehet venni leesésgátlós ágyat. Ha nem jön be neki, akkor még egy rácsos ágyat.
Szerintem ezt gyereke válogatja. Két lányom van, a nagyobbik szívesen ment át alig 2 évesen a nagy ágyba. Õ kérte, mert sokat ficánkolt és beakadt mindig a lába a rácsok közé. A kicsi most múlt 2 éves és sokkal szívesebben alszik a rácsos ágyban. Egyenlõre nem is tervezzük a váltást. Ha vesztek neki másikat, szerintem is leesés gátlósat vegyetek. Csak (szerintem) figyeljetek, nehogy "kipaterolásnak" vegye, mert a picinek kell az õ ágya.
Szerintem karácsonyra kapjon egy leesésgátlós ágyat. Akkor még lesz idõtök hozzászokni. Ha nagyon nem tetszik neki, akkor marad a 2 rácsos ágy. Én leesésgátlóst vennék.
Én is februárban szülök, és nálunk 18 hónap lesz a különbség :) Mi leesésgátlósat veszünk a nagyobbnak, az ikeában néztem ki egyet. Õ most még nem alszik el egyedül, de utálja a rácsost... Mikor tervezitek megvenni? Én október elején szeretném kezdeni a szoktatást.
Még utolsó vagyok! Egyébként tényleg gyereke válogatja, de ez a lehetõség késõbbre is jó lehet:)
Nálunk 2 kiságy van most is, egyik az én gyerekkori kiságyam, a másik a férjemé. A lányom 17 hónapos lesz, mikor jön a kistesó, õ kapja az én rácsosomat, ami nagyobb, és 3 rács ki van véve (nem tudjuk, hol van...) addigra megtanul kimászni. A kicsi megy a másik, pelenkázós, teljes rácsolattal rendelkezdõ ágyba. A nagyobbnak 2-3 éves kora körül adjuk oda a nagyágyat, az is a miénk volt, szóval ahogy megérik, mehet rá.
Ezt nem lehet elõre megjósolni. Az én lányom 16 hónapos volt, amikor a kistesója megszületett. Mi az utazóágyat fogtuk be a aludni neki, kapott bele egy új matracot, hogy még kényelmesebb legyen. Nemsokára két éves, van már "rendes" ágya is, de még mindig az utazóágyban alszik, mert ha nincs "fogságban", akkor nem alszik el, vándorol, éjszaka randalírozik. Még nem is született meg a kicsi, amikor megpróbáltuk az új ágyán altatni, hát hajnalban arra ébredtem, hogy a nappaliban rendezkedik :) . Szerintem inkább érdemes minden eshetõségre felkészülni. Még egy rácsos kiságyat én sem szívesen vettem volna, ezért jól jött az utazóágy, így legalább az is ki van használva.
mi pontosan ekkortájt vettünk a lányomnak leesésgátlósat, tényleg tök felesleges egy második rácsos. Mondjuk én már mostanában elgondolkodnék rajta, mert ha jön a tesó+az ágyát is "elveszíti" az lehet túl nagy trauma lenne...:-) Sztem már mostanában érdemes lenne megvenni, és ha akar, akkor a rácsosban alszik, de már haverkodik a nagylányos ágyával is, így majd könnyebb lesz az egész... Mi is így csináltuk...és most hogy visszagondolok, jó pár éjszaka még nem is akart az új ágyban aludni, pedig nagyon büszke volt már rá, de estére elszállt a nagy bátorsága..:-)
A kérdező hozzászólása: Hû, köszönöm mindenkinek. Igen, úgy látom, zömmel másnak is a leesésgátlós lenne az ésszerû. Természetesen már pár hónappal hamarabb el szeretném kezdeni én is a szoktatást, még véletlenül sem akarom, hogy féltékenység legyen, azt érezze, elvettük az övét. Nagyon köszönöm a linket is! Bár az éjszakai járkálástól, el nem alvástól én is tartok, de meglátjuk, szükség esetén az utazóágyat is be tudjuk vetni, tartósan azonban nem szeretném abban altatni.

A "nagyon halvány" második csík is babó?

A 32.napon vok.Ma reggel halvány két csíkos lett a tesztem.A ciklusaim 27 naposak.Eddig két nega tesztem volt.

Legjobb válasz: szia, tavaly ilyenkor halvany masodik csikom volt, most pedig egy gyonyoru 4 honapos kisfiam, szoval igen:)

szia, tavaly ilyenkor halvany masodik csikom volt, most pedig egy gyonyoru 4 honapos kisfiam, szoval igen:)
elso valaszado vagyok: en kb. a 4. nap a kimaradas utan csinaltam tesztet...de igazan biztosat az orvos mond:)
Bizony, hogy baba!!! Nekem aznap volt halvány csíkom, amikor meg kellett volna jönni és rá két napra is. Én is kételkedtem, de a doki egy percig sem. Szóval gratulálok!
Szerintem gratulálok! Ha kételkedsz akkor pár nap múlva ismételd meg és akkor már erõsebben kell látszania ..one step teszt nem drága és látványosan leolvasható-szépen el is teheted emlékbe, mert tokban van.Aztán menj az orvoshoz egy nulladik ultrahangra!
Itt az en elso tesztem: http://kepfeltoltes.hu/view/080713/2007_12_02_ig_www.kepfelt.. Es most 31 hetes vagyok, pedig eleg halvany :)
Az enyém pont ilyen volt mint az elõzõ hozzászólóé és el sem akartam hinni hogy azt más is csíknak látja rajtam kívül. Pegig az csík! 6hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Pár nap múlva tesztelek megint.A férjem is látta, de nem akarjuk hinni, hogy velünk is megtörtént ez a "csoda"!
Gratula! A halvány második már nagyon babára hajlik:)

Ha az első babámat nem tudtam szopiztatni a másodikat sem fogom tudni? Nem volt tejcim a nagy mellem ellenére.

Bár nem kis melleim vannak, ( 95D ) de ennek ellenére nem volt tejem. Nagy kínlódások árán a kett?b?l annyi tejet tudtam lefejni, hogy ahogy mozdítottam rajta, éppen csak elfedte a cumisüveg alját. Elképzelhet?, hogy a második babával nem járok így?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ,hogy lesz tejed a másodikkal.A sógornõmnek az elsõvel nem volt.Nem is szopizott a kicsi,fejni meg nem tudott,mert pont ínhüvelygyulladása volt a csuklójában.Mire beszereztek egy elektromos mellszívót,már nem igazán indult be neki... Viszont a második gyermekével 3 évvel késõbb annyi teje volt,hogy tejleadó volt...

Elképzelhetõ, hogy lesz tejed a másodikkal.A sógornõmnek az elsõvel nem volt.Nem is szopizott a kicsi, fejni meg nem tudott, mert pont ínhüvelygyulladása volt a csuklójában.Mire beszereztek egy elektromos mellszívót, már nem igazán indult be neki... Viszont a második gyermekével 3 évvel késõbb annyi teje volt, hogy tejleadó volt...
Én az elsõt nem tudtam, de a másodikat már 7 hónapja szoptatom.
A kérdező hozzászólása: Huh, ezek jó tapasztalatok. :) Annak ellenére, hogy a kisfiam tápszeres volt, nem vált kárára. Nem lett tõle husi. De azért csak más érzés szopiztatni gondolom. :) Remélem a nyáron én is megtapasztalom. :S
A sikerhez: http://www.lll.hu A szoptatás nem mellméret függvénye.

Mi alapján osztják fel egyes történészek a nagy francia forradalom utolsó szakaszát első és második direktóriumra?

Legjobb válasz: Az alapján, hogy 5 fructidor 18-án (1797. szept. 4.) egy puccs megbuktatta az elsõ direktóriumot, és jött a második, amit Napóleon buktatott késõbb meg a saját puccsával 8 brumaire 18-án (1799. nov. 9.).

Az alapján, hogy 5 fructidor 18-án (1797. szept. 4.) egy puccs megbuktatta az elsõ direktóriumot, és jött a második, amit Napóleon buktatott késõbb meg a saját puccsával 8 brumaire 18-án (1799. nov. 9.).

Voltatok mar hasonlo helyzetben? A fogamzasgatlo masodik szem tabletajat elfelejtettem bevenni csak masnap jutott eszembe nagyon felek hogy teherbe estem mert a betegtajekoztato szerint a kockazata fent all! jartatok mar igy?

Koszonom mindenkinek aki ir mert nagyon stresszelek mar van ket gyerekem es eleg kicsi koztuk a korkulonbseg!

Legjobb válasz: Az elsõ levél második szem tablettáját? Csak mert akkor, ha bevetted volna, akkor is teherbe eshetnél, ugyanis az elsõ levél alatt még nincs igazi védelem. Ha már rutinos fogamzásgátló szedõ vagy, akkor is pech, mivel ezeknek a tabiknak alacsony a hormon tartalmuk stb, ha egyszer is kihagyod, megtörténhet a baj.

Az elsõ levél második szem tablettáját? Csak mert akkor, ha bevetted volna, akkor is teherbe eshetnél, ugyanis az elsõ levél alatt még nincs igazi védelem. Ha már rutinos fogamzásgátló szedõ vagy, akkor is pech, mivel ezeknek a tabiknak alacsony a hormon tartalmuk stb, ha egyszer is kihagyod, megtörténhet a baj.
És akkor most mit csináljunk? Lehet teherbe esel, lehet nem. Pont.
A kérdező hozzászólása: a beteg tajekoztato szerint a tabletamentes heten is ved a fogamzasgatlo!en pedig ep az utanna valo heten felejtettem el bevenni!de az utobbi 6 napban vedekeztunk es aznap amikor nm vettem be nm voltam egyutt a ferjemmel!
A kérdező hozzászólása: en nem kertem hogy mas csinaljon vmit csak azt hittem mas is jartzi mar igy!kos
Igen voltam, de én nem engedtem a punciba élvezést mindjárt az elsõ levél második szem tablettájánál.
Aha, tehát rutinos fogamzásgátló szedõ vagy. :) Így más. De a lényeg, hogy bár a tabi mentes héten (mikor meg is jön) véd a fogamzásgátló, utána már, mikor jön a következõ levél és kimarad egy szem (nem számít, hogy a második vagy a huszadik) fenn áll az esély a terhességre. :-/
A kérdező hozzászólása: koszi mindenkinek akin irt!mar januar ota szedek fogamzasgatlot nem most kezdtem el!es csak egyszer felejtettem el bevenni!azert kerdeztelek titeket hatha massal is fordult mar elo ilyesmi!
A kérdező hozzászólása: megjott koszi mindenkinek!aki normalis valaszt irt!

Ha nem születik meg a második baba a nagy 2 éves koráig, akkor milye ellátást kaphatok?

Sajnos a munkahelyem megszűnt, nincs hová visszamennem dolgozni. Szeretnénk második babát, de nem biztos, hogy megszületik a nagyobbik második születésnapjáig. Milyen ellátást kaphatok, ha mondjuk 4-5 hónapos terhes leszek a GYED lejártakor?

Legjobb válasz: Ha nem lesz biztosítotti jogviszonyod, akkor gyest és csp-t. Ha van az elmúlt 3 évben 360 nap munkaviszonyod, akkor kaphatsz álláskeresési támogatást, ha szüléskor azt kapod, akkor járni fog a tgyás. A gyed biztosan nem fog járni, hiszen már most megszûnt a munkaviszonyod, így nem lesz meg a gyedhez szükséges 365 biztosításban töltött nap a kicsi születését megelõzõen két éven belül. A tgyáshoz szükséges 365 napba ugyanis bele kell számolni a munkaviszony megszûnése után gyeden töltött napokat, így az járhat, de a gyedhez szükséges 365 napba ez nem számít bele - így az nem fog járni. Ha számít a pénz, akkor érdemes lenne a második gyerek elõtt dolgoznod, ha nem, mert elég a gyes, akkor meg mindegy.

Ha nem lesz biztosítotti jogviszonyod, akkor gyest és csp-t. Ha van az elmúlt 3 évben 360 nap munkaviszonyod, akkor kaphatsz álláskeresési támogatást, ha szüléskor azt kapod, akkor járni fog a tgyás. A gyed biztosan nem fog járni, hiszen már most megszûnt a munkaviszonyod, így nem lesz meg a gyedhez szükséges 365 biztosításban töltött nap a kicsi születését megelõzõen két éven belül. A tgyáshoz szükséges 365 napba ugyanis bele kell számolni a munkaviszony megszûnése után gyeden töltött napokat, így az járhat, de a gyedhez szükséges 365 napba ez nem számít bele - így az nem fog járni. Ha számít a pénz, akkor érdemes lenne a második gyerek elõtt dolgoznod, ha nem, mert elég a gyes, akkor meg mindegy.
teljesen mindegy, hogy 2 éves koráig megszületik vagy sem, mindkét esetben csak gyest kapsz a kicsi után! most passzív gyedet kapsz, ez már nem jár a következõ gyerekre!
MÁsodik: egy kicsit helyesbítenék, mert nem csak. Ahogy írtam az elsõ válaszban, tgyást kaphat, csak gyedet nem.
A kérdező hozzászólása: Egy kicsit bután fogalmaztam. Jelenleg még munkaviszonyban vagyok, nem mondtak fel, de a beosztásom megszûnt, és nem lesz hová visszavegyenek. Ilyenkor mi a helyzet?
Ezek szerint a második baba születésekor még munkaviszonyban leszel? Mennyi idõs a kicsi, és meddig él még a munkaviszonyod?
A kérdező hozzászólása: Most 11 hónapos a babám. Amíg vissza nem megyek dolgozni, nem szûnik meg a munkaviszonyom, de valószínû, hogy csak a törvény által kötelezõen elõírt idõre fognak visszavenni (ha jól tudom 3 hónap). Ha esetleg már kismama leszek, amikor a GYED-em lejár, akkor mit érdemes tennem?
"csak a törvény által kötelezõen elõírt idõre fognak visszavenni (ha jól tudom 3 hónap)." Nem, a törvény kötelezõ foglalkoztatási idõt nem ír elõ, de rendes felmondással nem küldhetnek el a kicsi 3 éves koráig. Ha kismama leszel, mikor lejár a gyed, akkor menj el táppénzre. Egyrészt az több, mint a gyes, másrészt így a gyed összege nem csökken. Ami a legjobb: ha így teszel, akkor a munkaviszonyod tovább él a második baba 3 éves koráig. Vagyis mindenképpen jól jársz:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy segítettél!

Mi volt a második legnagyobb robbanás a nagy bumm óta? Másképp: Mi volt a második legnagyobb energia felszabadulás azóta? Volt annál nagyobb?

Legjobb válasz: Erõsen megoszlanak a vélemények, de jó eséllyel a GRB 080319B jelû gamma felvillanás volt az észlelt legnagyobb energiakitörés, még 2008. elején. A szemléltetésére elég, ha azt mondom hogy a 7,5 milliárd fényév távolságából (z=0.9 körüli vöröseltolódású objektum) szabad szemmel is látható esemény volt (ha jól emlékszem, úgy 5,5 magnitúdó körüli fényességgel!). Az abszolut fényessége elérte a -36 magnitudót! Ne feledjük a Napunk 150 millió kilométerrõl is "csupán" -26 magnitúdós! Ez a -36 rendû fényesség a 32,6 fényév távolságában értendõ. Megemlíteném még, hogy a magnitúdó mint mértékegység logaritmikus skálájú, és 5 magnitudó különbség megfelel 100-szoros intenzitás különbségnek! Az említett esemény fényessége tehát 32 fényévnyirõl is a Nap fényességének tízezerszerese lett volna! maci

Erõsen megoszlanak a vélemények, de jó eséllyel a GRB 080319B jelû gamma felvillanás volt az észlelt legnagyobb energiakitörés, még 2008. elején. A szemléltetésére elég, ha azt mondom hogy a 7, 5 milliárd fényév távolságából (z=0.9 körüli vöröseltolódású objektum) szabad szemmel is látható esemény volt (ha jól emlékszem, úgy 5, 5 magnitúdó körüli fényességgel!). Az abszolut fényessége elérte a -36 magnitudót! Ne feledjük a Napunk 150 millió kilométerrõl is "csupán" -26 magnitúdós! Ez a -36 rendû fényesség a 32, 6 fényév távolságában értendõ. Megemlíteném még, hogy a magnitúdó mint mértékegység logaritmikus skálájú, és 5 magnitudó különbség megfelel 100-szoros intenzitás különbségnek! Az említett esemény fényessége tehát 32 fényévnyirõl is a Nap fényességének tízezerszerese lett volna! maci
Minden bizonnyal volt még más hatalmas energia felszabadulás, de figyelembe véve, hogy 13 milliárd fényévre látunk el jelenleg csak, így nem lehet semmirõl kijelenteni, hogy az volt a második legnagyobb... Egyébként én két, galaxis közepén lévõ szuper feketelyuk ütközésekor felszabaduló energiára szavazok. Annál nagyobb robbanást nem ismerünk. Viszont egyet sem figyeltünk meg...
Még az sem bizonyított, hogy volt elsõ.
Figyelj, a legeslegnagyobb kvazár is csak pár száz nap méretû csillag anyagát tartalmazza (jó, legyen mondjuk egy bazinagy, 5000 csillag). Az õsrobbanás minden anyagot magába foglalt, amit látsz. Az összes (pár milliárd) az összes csillag anyagát, mindent. A kettõ robbanás egymáshoz semmilyen skálán nem mérhetõ. Kb olyan, mintha egy szupernova teljes energia leadását szeretnéd mérni egy szúnyog szárnycsapásához.
Neked se adnám oda a fizika kandidátusa címetxd
A kérdező hozzászólása: De akor a nagy bumm nagyobb volt mondjuk 3szor mint ez a kvazár ?
A kérdező hozzászólása: Mit gondoltok mi lesz a világegyetem sorsa ? Lehetséges, hogy egyszer eljutunk arra a technikai fejletségre, hgy képesek leszünk beutazni a világegyetemet ?
Vagy antianyag bombával kísérletezgetnek az ufók, esetleg nem csak kísérletezgetnek, hanem fegyverként is használták :P És sikerült elfüstölniük pár naprendszert :D
Egyetértek az utolsó válasszal. A világegyetemben idõnként látni itt-ott gammafelvillanásokat. Ismereteink szerint ezek a gammasugarak hordozzák a legnagyobb energiát. Vannak elméletek arra vonatkozóan, hogyan keletkeznek: fekete lyukak ütközése, galaxisok/kvazárok egybeolvadása (de azért hozzátenném, hogy csak ritka esetben, mert ütközõ galaxisok szép számmal vannak ma is, de a gammafelvillanások ezekbõl az ütközõ rendszerekbõl eddig még nem voltak kimutathatóak). Igazából nem tudni az okát a gammafelvillanások nagy távolsága miatt.
Kvazárokat tartják a legnagyobb energia forrásoknak.
A kérdező hozzászólása: De az õsrobbanás tágulása nagyobb volt mint a fény terjedési/szökési sebessége ?
Ferenc :)
Tifusz. Egy különlegesebb név.
Tamás
István
Zénó
Szerintem az Ádám jó hozzá. Egybõl ez ugrott be.
Endre
Zoltán
Noel :)
Milyen név ? Ilyen hagyományos, vagy pedig egy modern ?
:D
Jolán.
Inkább a Zoltán legyen a második név, és akkor nem kérdezik majd tõle, hogy "nagyzol tán?".

Phil&teds tesókocsija akinek van/volt tényleg jó szívvel le tudta tenni a második ülésre lábszár magasságba a másik gyerkőcöt, vagy melyiket tette oda, a kicsit vagy a nagyot?

Tudtátok hosszasan használni? Elég drága még használtan is. Olyan nagyon alacsonynak tűnik nekem így képről a másik ülés.:(

Legjobb válasz: Minden további nélkül. Természetesen a kicsit. Amellett, hogy nagyon praktikus, teljesen biztonágos, és nagyon feltûnõ is.

Minden további nélkül. Természetesen a kicsit. Amellett, hogy nagyon praktikus, teljesen biztonágos, és nagyon feltûnõ is.

9 hetes terhesen nem fajnak a melleim, masodik terhesseg, az elsonel nagyon fajtak. Normalis?

Legjobb válasz: normalis. Nalam is ez van, 11 hetes vagyok

normalis. Nalam is ez van, 11 hetes vagyok
Igen, minden terhesség más.
Normális. Most a harmadikra emlékszem, tudom, hogy 10. hétig nem hogy nem fájtak, de lötyögtek és kicsik voltak. Igaz, nálam még nem telt el ekkor fél év, hogy elválasztottam a nagyobbat, úgyhogy ez is közre játszhat. Viszont most már hamarosan szülök, és egész terhesség alatt nem igazán fáj, néha feszült, pedig a többivel jócskán kellemetlen volt. Én mondjuk nem bánom, volt/van helyette más. :o)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!boldog babavarast!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!