Találatok a következő kifejezésre: A mai mely tulajdonságokat (2 db)

A mai 30-as vagy idõsebb generációnak milyen véleménye van melyek a mai tinédzserek legrosszabb tulajdonságai? Vagy egyetértetek azzal, hogy semmit nem változtak ma is mindenki ugyanolyan mint húsz, harminc vagy negyven évvel ezelõtt?

Legjobb válasz: Legrosszabb tulajdonság ami az én tinédzser koromban nem fordulhatott elõ(de azért akadt) a tisztelet hiánya. Én csak ezt az egyet tudom mondani, ami ma a fiatal generáció legnagyobb hibája. Persze tisztelet a kivételnek. 42/N

Legrosszabb tulajdonság ami az én tinédzser koromban nem fordulhatott elõ(de azért akadt) a tisztelet hiánya. Én csak ezt az egyet tudom mondani, ami ma a fiatal generáció legnagyobb hibája. Persze tisztelet a kivételnek. 42/N
az hogy fikázzák a másikat anélkül, hogy leülnének vele 5 percet beszélgetni, amibõl rájöhetnének arra, hogy mindenki ér valamit és nem a külsõ a fontos, nem a márkás ruha, nem a díszpi*csaság, nem a kigyúrt majom test.az hogy ok nélkül elõre ítélnek, az hogy figyelmetlenek a másikkal, az hogy nincsenek igaz barátaik, max haverjaik, az hogy túl korán akarnak felnõni és nem élik ki a gyerek korukat, az, hogy internet, okos telefon, tv nélkül nem találják fel magukat, mert unatkoznak.az, hogy a nagyrészének fontosabb az alkohol, a bulik a drogok, mint a tanulás (az élet megtanulása) (ehhez hozzáteszem, nem vagyok stréber, nincs diplomám, sokat buliztam, de tudtam, hol a helyem) az, hogy idõsebb fejjel sírnak, hogy nincs normális munkájuk, mert annak idején azzal foglalkoztak, mikor tudják elveszíteni minél hamarabb a szüzességüket, hogy ne legyen ciki......soroljam még vagy ennyi elég? 28/N
A kérdező hozzászólása: Teljes mértékben egyetértek. Sok tanár van a családomban és teljes mértékben ki vannak akadva attól, ahogyan ma viselkedik a fiatalság. Mégis sokan azt mondják, hogy a 60-as években ugyanez volt a helyzet. A divat, a bulizás onnan jön csakúgy mint az alkoholizmus, drogfogyasztás. Ez lehet. De Magyarországon is ez lett volna a helyzet? Nem hiszem. Sokkal több barátság és tisztelet volt, odafigyelés a másikra. Bár nem tudom megítélni, mert bõven nem éltem akkor, még gondolat sem voltam. De amit hallok azok alapján kirajzolódik valami azokból az idõkbõl.
Egyetlen igazi különbség van: Hogy a mai tinédzserek (de még a huszonévesek is) sokkal butábbak, tudatlanabbak.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nagy általánosságban nincs különbség. Nagyobbak viszont az eltérõ szélsõségek. Sok iskola színvonala zuhant, néhány meg javult. Nagyobb a különbség az anyagi színvonal között is. Jelenleg elég sok minden sokkal drágább arányaiban és mivel a megélhetés is többe kerül, a fokozottan költségesebb "jó cuccok" megszerzése túl sok energiát vesz el és sokkal többet is jelentenek ezek, éppen ezért és az értékrend kezd eltolódni. A romló gazdasági helyzet mindenre rányomja a bélyegét. Sokak elõtt nincs reális jövõkép, ezért minden zavarosabb és így mindenféle eset megtörténhet. A 60 - as években sok volt a verekedés, a 70 - es években szelídebb lett minden, de jelentõs volt a piálás, a 80-as évek nyugodtabbak voltak, de a legjobb talán a 90-es volt. Aztán lassú romlás következett, egészen mostanáig. Nagyjából ez a gazdasági helyzetet is reprezentálja és ez arra mutat rá, hogy a fiatalság egy érzékeny mutató és a helyzete erõsen tükrözi az anyagi stabilitást, ami a morálra is hatással van.
24 éves vagyok, ez fontos infó! Nem a világ lett szarabb, a média lett jobb, s ezt kell fogadni. Az hogy a média azt nyomatja hogy h ilyenek az emberek, nem így van. El kell menni egy komolyabb egyetemre és meg kell nézni hogy 1500 felsõbb éves hogy viselkedik. Ugyan úgy anyáznak, isznak, buliznak, esetleg drogoznak, mint az "alja nép" de akkor mi is a különbség? az hogy végig szenvedik az egyetemet? Igazából a kérdezõ mutatott rá arra hogy az emberek elõítéletesek. Akik normálisak azok nem fognak randarizni a fõúton, ezért észre sem lehet venni õket, de ha egy srác egy kukát dob 19 méterrel arrébb akkor az egész korosztály meg lesz bélyegezve. Egy tanácsot tudok adni. Üljön le az ember a 8kerbe, deáktéren, egy faluban, Debrecenben, külvárosban és kezdjen el számolni, mennyi olyan esetet lát-hall amikor a "fiatalság" szégyentelen.
A tisztelet hiánya, együttérzés hiánya, a bátorság hiánya, a küzdeni akarás hiánya. Ami zavar: az állandó hangoskodás. Nem tudnak egymással úgy beszélni az utcán, a buszon, a metrón, hogy ne hallja az, akire nem tartozik. Még zavaróbb az állandó füstölés a cigivel. Bár ez nem korosztályos ügy, de nálunk nem volt ennyire népszerû a dohányzás.
enegem fõleg három dolog zavar 1. hogy a fiúk lányként viselkednek és úgy is néznek ki 2. hogy az a menõ, aki munka nélkül gazdagszik meg 3. hogy mindenáron ki akarnak tûnni a tömegbõl, mindegy mivel, csak ne legyen strapás no meg ész se kelljen hozzá(pl. homoszexualitással vagy ezzel a világfájdalom lelkibeteg-elmebeteg imiddzsel)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5-ös vagyok. Az jutott még eszembe, hogy mindenki, de fõleg a fiatalok sokkal otthonülõbbek lettek. A szoci rendszer komoly pénzeket áldozott a sportra. A legjobb klubokban sportolhattam, teljesen ingyen, de aztán megszûnt a kölyök, az ifi, az utánpótlás, sõt a tömegsport támogatása. (lám, volt jó is az átkosban) Beköszöntött ellenben a komputerkorszak, nagy lendülettel már a Commodore gépekkel, aztán a videómagnó, a dvd, az internet terjedése is más elfoglaltságokat hoz. Nincs már kirándulás, ritkább a múzeumlátogatás, viszont a facebook által nyitottabbak az emberek és jobb a kommunikáció. Több a tv mûsor, kevesebb a könyvolvasás. Mi sokat jártunk szakkörökbe, nagyobb volt a zene jelentõsége. Talán szélesebb körû ma az érdeklõdés, de felületesebb a tájékozódás. Számunkra mást jelentett a nyugat, sokkal misztikusabb volt és talán jobban figyeltünk rá, ma ellenben bárki utazhat külföldre, nincs már vasfüggöny, kinyílt a világ. A technika fejlõdése sok mindenre rányomja a bélyegét, a GPS feledteti azt, hogy régen élmény volt, ha valahová eljutott valaki zökkenõk nélkül, minden egyre kényelmesebb, könnyebb, de ha bekrepál a technika, akkor teljes a zûrzavar, alig akad találékony ember, a fiatalok meg egyenesen mulyák és tanácstalanok ekkor. Jobb viszont az idegen nyelvekkel a helyzet, régen sokkal kevesebben tudtak angolul, ja, az oroszt azt nyomatták, de az nem érdekelt senkit. Mint már feljebb is írtam, mindenki jobban hajt a pénzre, nagyobb a technikai tudás, kisebb a humán érdeklõdés. A dögös csajokat elviszi a szexipar, na igen, régen legfeljebb a kocsisoron futott néhány profi és a szövõgyárak lányszállói elõtt dekkoltak a srácok, ahol ingyen osztották a trikót, meg a szem alá a monoklit a konkurencia, de a villamosvezetõ is úgy jelentette be a megállót: "szûzgarázs". Véget érni látszik a szexuális forradalom, meglódult viszont a pornókukkolás, na igen, mi nem csak néztük, hanem csináltuk is, ha nem is ennyire cifrán. A homók sem voltak ennyien, vagy legalább is nem tudtunk róla, mert sok minden nem volt ennyire nyílt, vagy nyilvános. Az olyan jellegû érdeklõdés, mint a VV, beteg dolognak számított és talán nagyobb volt az intimszféra, de manapság mindenki tud mindent, a hivatalok, a Yard, az adórendõrség hatékonyabb, de az emberek sem titkolnak szinte semmit, pofázni is bátran lehet, szabadon szidni mindent, a kormányt, a vallást, a tudományt, bármit, ami csak eszébe jut az embernek és ez jó is, meg rossz is. Amúgy én azt tapasztalom, hogy a fiatalok kedvesebbek, csendesebbek, szófogadóbbak nagy általánosságban, de vannak szélsõségek, ahogy mindig is voltak és a fiatalkorúak börtöne sem lett kevésbé zsúfolt mint régen, de tényleg soha nem az dominált, hanem a többség és szerintem nincs semmi komoly panaszra okunk.

A "mai" fiúk mely tulajdonságokat részesítik előnyben az alábbiak közül: vonzó test, jó humor, szép arc, intelligencia, egészséges önbizalom, kedvesség, tolerancia, szorgalom, jó anyagi háttér, önállóság?

Tudom, fura kér(d)és, de nagyon érdekelne, hogy a válaszadó FIÚK mely tulajdonságokat (bár nem mind tulajdonság a szó legszorosabb értelmében) sorolják az alábbiak közül az els? helyekre, és melyek kevésbé fontosak számukra.

Legjobb válasz: Én mindenképpen a jó humort, szép arcot és inteligenciát részesítem elõnyben ... Önbizalom nem baj ha kicsit kevesebb van mert a félénkség hól állhat egy csajnak. Nem baj ha nem bomba csaj, de azért nézzen ki valahogy... tolerancia sem árt. Szorgalmat meg anyagi hátteret egy csajban sem néztem eddig. Ha késõbb nem lesz lusta ahhoz hogy dolgozzon akkor túl sok gond nem lehet.

Én mindenképpen a jó humort, szép arcot és inteligenciát részesítem elõnyben ... Önbizalom nem baj ha kicsit kevesebb van mert a félénkség hól állhat egy csajnak. Nem baj ha nem bomba csaj, de azért nézzen ki valahogy... tolerancia sem árt. Szorgalmat meg anyagi hátteret egy csajban sem néztem eddig. Ha késõbb nem lesz lusta ahhoz hogy dolgozzon akkor túl sok gond nem lehet.
szerintem nagyon fontos az önbizalom és az önállóság, ez adja a vonzó kisugárzását egy lánynak. az intelligencia, a szép arc és a kedvesség se árt, a vonzó test nekem már csak mérsékelten számít de az is jelent vmit, a szorgalom meg a pénz abszolut nem érdekel.
Én nõs vagyok, tehát már nem vagyok a csajozási pályán, de talán még mai fiúnak számítok a 26 évemmel. Tehát, amikor én megismertem a feleségemet, többek között az volt nagyon vonzó benne, hogy fantasztikusakat tudtunk beszélgetni. Lehengerelt az intelligenciájával és a mûveltségével, de ez önmagában kevés lett volna, ha ugyanakkor nem kedves és megértõ. Azt találtam a legrendkívülibb tulajdonságának, hogy képes és hajlandó volt legalább megpróbálni megérteni olyan problémáimat, amiket az emberek 99%-a elintézett volna azzal, hogy ez hülyeség. De õ nem, végighallgatott, megpróbált belehelyezkedni a helyzetembe, és hihetetlenül empatikus volt. Ezenkívül azt is bírtam benne, hogy önálló véleménye van a dolgokról, egy kialakult ember. Egyáltalán nem a vonzó test és a szép arc állott a lista élén, bár valószínû, hogyha taszított volna az, ahogy kinéz, és nem ébred fizikai vonzalom közöttünk, akkor nem szeretek belé, hanem megmaradunk a baráti beszélgetéseknél. Szóval szerintem képmutatás lenne olyant mondani, hogy az egymásbaszeretésnél csak a belsõ értékek számítanak, mert a legtöbb esetben ez nem igaz. Az anyagi háttere viszont egyáltalán nem játszott szerepet. üdv: 1 fiatal mai férj
Akkor én is bõvíteném a listát, bár mindenkinél mást jelentenek az általad felsorolt fogalmak is magyarán valakinek egyikfajta alak másnak másfajta jön be, meg egyik humor, másnak akasztófahumor stb, tehát ez nagyon relatív de nekem a sorrend: kedvesség, tolerancia jó humor intelligencia, szép arc, önbizalom, szorgalom, vonzó test(ez azért került ide mert lehet valakin egy kis úszógumi, de azt pl ellensúlyozza a hibátlan bõr, vagy a mellméret sem számít nekem hanem a mellbimbó kinézete de ha valami nem teljesen szép de az elõzõ tulajdonságaival már meghódított akkor már nem érdekel)önállóság, jó anyagi háttér
Én egy lánynak mindig a beszédstílusát és az egyinéségét nézem meg. Nekem nem kell egy utánzat. Legyen egyénisége, ne utánozzon valakit. Az intelligencia, kedvesség, tolerancia és a szép arc is fontok.
A legfontosabb elõször is szép arc, vonzó test, kedvesség, jó humor. Az anyagi háttér hidegen hagy.Szorgalom nem annyira fontos, de azé ne legyen lusta. A többi annyira nem számít, azokban a tulajdonságokban nem kell kiemelkednie.
na most adtunk 3 eléggé különbözõ választ, amivel együttvéve semmire se mész. ebbõl is látszik hogy egyénenként változó hogy kinek mi fontos.
nemtõl függetlenül azt mondom, számomra, elsõ körben legyen az ember mûvelt, intelligens, humoros, és empatikus. Ahhoz, hogy fizikai vonzalmat érezzek iránta, természetesen tetszenie kell nekem (ezért sem szeretek bele a jó humorú kedves, okos 67 éves Piri nénibe, vagy Béla bácsiba). Ha szépség pedig ízléskérdés, hogy nekem mi a szép, nem számít a kérdésben. Elárulom: lány vagyok, de ha srác lennék, akkor is ezt csinálnám. Így férfit keresek magamnak, ezekkel az értékekkel, fordított esetben nõ ugyanígy keresnék.
Hé hè värjatok mär a szexuälis èrdekeltsèg meg a szexre valo hajlam mär nem is szämitHät èn elsönek ezt nèzem megJa megHogy mijem jo vele az ägyban mert ha csorok vagytok akkor is legyem egy örömötök az èletben
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :)
Kedvesség, szép arc ami nem az egy kiló vakolatot jelenti... És ne TSZ legyen(volt) a jele az óvodában ha mondok neki valami teljesen hétköznapi arra visszakérdez hogy az mi...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!