Találatok a következő kifejezésre: A fehér a terhesség (138 db)

Terhesség alatt több folyása van a kismamának ez szinte mindenkinél így van.De biztos nincs baj ha az orvos azt mondta.
Én is így vagyok vele az elejétõl fogva, az én orvosom szerint is normális.

Természetes a fehér folyás terhesség alatt?

Legjobb válasz: Természetes, nyugodj meg.

Természetes, nyugodj meg.
szerintem lehet, hogy egy kis fertõzést szedtél össze és attól de én úgy tudom, hogy nem temészetes
Terhesseg alatt legjobb a termeszetellenes dolgokat a nogyogyasszal konzultalni, mert ha fertozes azt kezelni kell.A fertozest szules kozben megkaphatja a baba is.

Megváltozott a melletek a terhesség alatt? Nekem nagyobb lett az udvara, nagyon sötét barna, érzékeny, néha a bimbo közepén száraz fehér bör barabok vannak. Normálisak ezek?

És most az egyiken elöjött egy szemölcs szerü amit csak egy pici bör tart oda.Bocsi de nem láttam más kismamák mellét szóval nem tudom hogy csak az enyém ilyen e.Kit lehet ezzekkel felkeresni?Börgyogyászt?Remélem nem valami ráknak a jelei!Annyi szörnyüséget hall az ember.23 hetes leszek.

Legjobb válasz: Szia. A szemölcsöt kivéve nekem detto ugyanígy változott meg. A nõgyógyászom megnyugtatott, hogy ez teljesen normális élettani változás, és ne aggódjak emiatt - gondolom ez rád is vonatkozik. Viszont a szemölcsszerû-izét esetleg megmutathatod egy orvosnak. (esetleg nem montgomery-mirigy? nekem azok is elõjöttek anno)

Szia. A szemölcsöt kivéve nekem detto ugyanígy változott meg. A nõgyógyászom megnyugtatott, hogy ez teljesen normális élettani változás, és ne aggódjak emiatt - gondolom ez rád is vonatkozik. Viszont a szemölcsszerû-izét esetleg megmutathatod egy orvosnak. (esetleg nem montgomery-mirigy? nekem azok is elõjöttek anno)
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom mi az de nem akarom piszkálni.De ténleg olyan sok rosszat hall az ember.De ha neked is hasonlo akkor már egy kicsit nyugodtabb vagyok.Szerinted börgyógyászt vagy nögyógyászt kérdezzek meg a szemölcs féléröl.Amit irtál az nem tudom mi.Bár vannak szemölcseim, anyajegyeim és miota terhes vagyok azota jött elö 1-2 uj szemölcs itt ott.
Szia!Az én melleim is olyanok mint a tiéd.Én most 29 hetes vagyok, sokkal nagyobb lett a mellem, sötétbarna lett az udvara(anno rózsaszín)a mellbimbóm is nõtt, és szemölcseim nekem is vannak, az a "lógó" szemölcs.Azt mondták nekem hogy ezek majd el fognak múlni, és igazuk lehet, mert 1-2 már leszáradt és elmúlt.Úgyhogy ne aggódj, ez természetes dolog!Jó babavárást! Egy 29 heteske
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi!Igen olyan logos!!!!Most még jobban megnyugodtam!!!!Nektek is minden jot!
Szia.Nekem is volt a terhesség alatt ilyen szemölcsféle, én el is felejtettem, de most hogy láttam a kérdésedet megnéztem, és tényleg elmúlt. A sötétbarnaság is kezd halványulni, de a mérete megnõtt szülés után.
Szia! Szülésznõnek tanultam, és mikor a változásokat tanultuk, akkor szó volt a mellbimbón megjelenõ "szemölcsökrõl" is, teljesen természetes, szóval nem kell aggódnod. És szülés után elvileg elmúlik. Mellesleg nekem ugyanígy elõjött pár darab:) Boldog Babavárást!

Mikor jelenik meg terhesség alatt magas vérnyomás esetén a vizeletben a fehérje?

Legjobb válasz: A magas vérnyomás és a fehérje nem feltétlen jár együtt... Terhességi toxémia esetén lesznek ezek az elsõdleges tünetek: -magas vérnyomás -vizesedés -fehérje a vizeletben Az elsõ terhességemnél csak hébe-hóba volt fehérje, nem vizesedtem, viszont állandósult a magas vérnyomásom, amit gyógyszerrel próbáltak beállítani.

A magas vérnyomás és a fehérje nem feltétlen jár együtt... Terhességi toxémia esetén lesznek ezek az elsõdleges tünetek: -magas vérnyomás -vizesedés -fehérje a vizeletben Az elsõ terhességemnél csak hébe-hóba volt fehérje, nem vizesedtem, viszont állandósult a magas vérnyomásom, amit gyógyszerrel próbáltak beállítani.
Sziasztok! Megnéztem a vérnyomásmérõ memóriába, hogy mennyi volt a per. 151/97 A 162 amit a dokik mértek ott sajnos a pert nem tudom:( Még ma sem érzem magam valami jól, tegnap óta fáj a fejem. Gondolom az idegeskedéstõl. Van fogadott orvosom megpróbálom felhívni. Egyébként nagyon rossz "élmémnyel" távoztam a kórházból. A sûrgõsségin nagyon rendesek és precízek voltak. Na de amikor a nògyógyászati osztályra felkerültem... Ott egy nõvérke csak gúnyosan az áltata mért vérnyomást megmutatta az orvosnak:ez csak 140. Igen addigra le is ment, de elõtte 20 perccel rengeteget mértek. Remélem nem lesz semmi komoly baj, most a vérnyomásom ellenõrizni fogom folyamatosan. Egy vérnyomáscsökkentõt sem kaptam, semmit... Szédültem stb. Vérképet csináltak, és vizeletet...de könyörgöm...ez most jött ki!!!! Terhességem alatt is maximum 120-125 volt, de ez séta után... Napról-napra magassabb a vérnyomásom, és senkit sem érdekel. Remélem a magán orvos ad rá választ, mert ameddig nem tudom mitõl van ez, addig fogok járni, és nem érdekel ha hülyének néznek:(!! Köszönöm lányok!!
Jobbulást! Van fogadott dokid? Mindenképp keresd fel! Ha nincs, menj el a körzetihez. Furcsálom, hogy nem kaptál rá gyógyszert! Pihenj sokat!
A kérdező hozzászólása: sajnálom utolsó. Remélem jobban vagy. Lehet hogy a front miatt.
Sziasztok... Ma sajna be kellett hogy menjek a kórházba... 159/90-nél megijedtem. A kórházban 162/nem tudom mennyit mértek. Nincs terhességi mérgezésem, labort, vízeletet csináltak!!! Csak annyit mondtak: ne idegeskedjek...remélem valóban így van.
140/90-100 ez volt az elsõ terhességem alatt mondva, hogy amíg e fölé nem megy, addig nincs gond. Sajnos 160/100 lett az utolsó héten, így akkor be is fektettek. Most elejétõl kezdve szedem a vérnyomáscsökkentõt, így most még normális, remélem ennél a várandósságnál nem lesz ilyen, de sose tudni :) Jó egészséget mindannyiunknak!
A kérdező hozzászólása: Szerintem normális a 135 nem magas. Nekem is itthon 120 és 130 között van, a védõnõ meg folyamatosan 100 és 115 között mér. Lehet hogy azért mert akkor hat a legjobban a gyógyszer mikor oda érünk a védõnõhöz.
Nekem van. Hogy 130-ra felkúszik mostanában. Sõt, volt 135 is. De általánosságban 120- és 127 között mozog. A dokinál is mindig annyi, egyedül a védõnõ mér keveset...110-115 Ez most normális lányok? 28+6hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem ez a második baba és magas lett a vérnyomásom a 23 héttõl. Most 35 hetes vagyok gyógyszerrel 120 körül mozog, nincs a vizeletemben nekem sem fehérje, azt mondta a védõnõ hogy ha így marad nem lesz gond vele.Azt hittem hogy minden esetben van fehérje.
Szia!Nekem terhességeim alatt magas vérnyomással kezeltek, végig kordában volt tartva gyógyszerrel, a legmagasabb érték 140/90 volt , soha nem volt a vizeletemben fehérje.(és szerencsére más sem)
A kérdező hozzászólása: Utols! Szerintem keress meg egy belgyógyászt ott írnak fel gyógyszert is. Én is így jártam amúgy csak én a házi orvossal. És az óta tökéletes a vérnyomásom. Ja meg arra vigyázz hogy ne nagyon hízzál mert attól is emelkedhet. Én az egész terhesség alatt 2 kilót híztam. Most vagyok 36 hetes.

21 hetes kismama vagyok, mindennap 1x van bővebb fehér folyásom, de nem viszket, nem ég. A terhességem előtt is volt. Lehet-e baj?

Legjobb válasz: Akár én is írhattam volna a kérdést. Én is 21 hetes vagyok, nekem is van fehér folyás idõnként, de nem viszket, nem ég. Én úgy tudom, hogy a fehér folyás normális a terhesség alatt, ugyanis ilyenkor savasabb a szervezet, mint alapállapotban, és ezért van ez a fehér folyás.

Akár én is írhattam volna a kérdést. Én is 21 hetes vagyok, nekem is van fehér folyás idõnként, de nem viszket, nem ég. Én úgy tudom, hogy a fehér folyás normális a terhesség alatt, ugyanis ilyenkor savasabb a szervezet, mint alapállapotban, és ezért van ez a fehér folyás.
Szia! Valóban jól írta az elsõ a fehér folyás normális terhesség alatt és tényleg savasabb a szervezet. Én 23 hetes kismama vagyok és nekem is van, de ugyanugy nem ég nem viszket. Nem baj, ne izgulj.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam. Köszönöm szépen a válaszokat!!!
A bõ folyás teljesen normális, egész terhesség alatt!
Én is 23 hetes kismama vagyok és nekem is van minden reggel bõ fehér folyásom. A nõdoki még korábban írt fel kúpot, amit már elhasználtam, de mivel mindig csak reggel van és nem viszket, nem ég, nem büdös, ezért nem izgulok. Én is úgy olvastam, hogy ez természetesen terhesen.
Teljesen természetes. Akár még vizes is lehet, vagy egy kicsit sárgás. Lényeg, hogy nem viszket, nem büdi és nem kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: Ha lenne valami fertõzés, az kiderült volna a rákszûrésnél, nem?!

Klion d 100 hüvelykúp fehér folyást okoz? Vagy terhességre utalhat a fehér folyás?

Egy hete elkezdtem szedni a Klion d 100 hüvelykúpot, 2010.10.20.-án volt peteérésem,a párommal együtt voltunk,probálkozunk hátha sikerrel járnánk és babánk születne.Most nem tudom hogy a kúp okozza a fehér folyást vagy terhes vagyok?

Legjobb válasz: A fehér folyás biztos nem utal terhességre. Valószínûleg a kúp, ahogy feloldódik a hüvelyben, kijön a maradék kisebb folyással. Mégcsak 5 napja voltatok együtt, egy kis türelem és nemsokára tesztelhetsz:)

A fehér folyás biztos nem utal terhességre. Valószínûleg a kúp, ahogy feloldódik a hüvelyben, kijön a maradék kisebb folyással. Mégcsak 5 napja voltatok együtt, egy kis türelem és nemsokára tesztelhetsz:)
A küp okozzaa fehér folyást. A 10. után még több lesz. De ezt a hüvelykúpot nem lehet alkalmazni a terhesség elsõ 3 hónapjában..... és a szexet is kerülni kell a használata során. Rajta van a betegtájékoztatón is.

Rendes folyásom fehér, ha ez esetleg elmúlik az a terhesség jele is lehet? (fogamzásgátló mellett is rendes fehér folyásom van. )

Legjobb válasz: Nem világos a kérdés... folyás lehet a terhesség jele, de ha neked amúgy is van folyásod akkor miért lenne a terhesség jele? Pláne fogamzásgátló mellett... bocsi de nem világos...

Nem világos a kérdés... folyás lehet a terhesség jele, de ha neked amúgy is van folyásod akkor miért lenne a terhesség jele? Pláne fogamzásgátló mellett... bocsi de nem világos...
A kérdező hozzászólása: Bocsi, én sem tudtam pontosan, hogy is fogalmazzam meg. Arra lennék kíváncsi igazság szerint milyen folyás jelzi ha valaki terhes? És hogy ez pontosan mennyi idõ után lehet észrevenni ezt a folyást?
Mióta szeded a fogamzásgátlót?Mert ha több mint 2 hónap akkor biztos nem vagy terhes:) biztos nem te vagy a az az egy százas százalék xD Ha nemrég kedzted szedni normális az ilyen folyás.De nem értem a kérdésedbõl tisztán azt h fehér folyáson van CSAK vagy rendes mestruáció mellett van még olyan?
A kérdező hozzászólása: Mestruáció mellett nincs, és több mint 2 hónapja szedem a fogamzásgátlót.

A terhesség alatt miért van ez a fehér folyás?

Legjobb válasz: Szia! Állítólag a terhesség bekövetkeztekor jön elõ ez a fehér folyás. Ez természetes egészen addig míg nem viszket, mert ha igen akkor az valamilyen gombás fertõzésre utal amit kezelni kell. Terhességed alatt majd a dokid venni fog mintát, hogy megállíptsák, hogy van e valamilyen bacilus benne. Ne aggódj addig! Csak is pamut alsónemût használj!

Szia! Állítólag a terhesség bekövetkeztekor jön elõ ez a fehér folyás. Ez természetes egészen addig míg nem viszket, mert ha igen akkor az valamilyen gombás fertõzésre utal amit kezelni kell. Terhességed alatt majd a dokid venni fog mintát, hogy megállíptsák, hogy van e valamilyen bacilus benne. Ne aggódj addig! Csak is pamut alsónemût használj!
örömkönny ember! És okozhat terhességet csak kicsi rá az esély.
A kérdező hozzászólása: Ha az örömkönny tõlem származik, akkor állítólag a terhesség esélye egyenlõ a nullával http://www.vital.hu/themesinter/doktor/v2889 ezek szerint.Csak kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is mert nem szeretnék még gyermeket, csak késõbb. 18/F
Ha betetted, és nem védekeztetek akkor jelentõs esély van rá hogy terhes lesz. Basszus, 18 éves vagy, nincs annyi eszed hogy gumit húzz!!! Vegyetek 72 órás tablettát, de sürgõsen, ha nem akarsz apa lenni. A barátnõdnek meg üzenem, hogy neki is lehetne több esze.
Jó ég, tényleg egy pszichológusnak hiszel ebben a kérdésben? Ne tedd, inkább védekezz MINDIG! Kicsi az esély, de az elõváladék tartalmazhat az elõzõ ejakulációból visszamaradt életképes spermiumokat is, így akár megszakított közösülésnél is létrejöhet terhesség. Mindig erre gondolj, mielõtt védekezés nélkül bedugod!
Ezt olvasd el , hátha segít a fogamzásgátlás választásában: http://szexologia.blog.hu/2007/09/03/pearl_index_fogamzasgat.. Azt is biztosan látni fogod, hogy a megszakításos védekezés nem túl jó az index szerint.
Elõttem szólokhoz csatlakozom A kérdésedre is legyen válasz: Ugye jóesetben a nõk nedvesednek a szexuális izgalom hatására, az a nedvesség nem feltétlen átlátszó. sõt, a nõknek van természetes folyásuk is, de ugye lehet az elõváladékod keveredve az õ váladékával...ennyi, amúgy szeretkezés után nekem is mindig van iylen, ha nem tusolok le utána (sõt még ha igen úgy is elõfordul) Úgy emlékszem valamennyi úgy is volt, amikor óvszerrel védekeztünk... 100 megszakítással védekezõ nõbõl 1 év alatt 35 teherbeesik... Úgyh így játssz 3 ember életével.. (baba, bnõd és saját magad) 24/N

Fehérje a vizeletben +. Ez utakhat terhességre? Vagy lehet más oka is?

Legjobb válasz: Szia! Sajnálom de nem. Egészséges vizelet nem igazán tartalmaz fehérjét. Nem nagyon szabad átszûrõdnie, maximum a ~1%. Terhességre utaló jelként még sosem emlegették. Ha fehérje van a vizeletben annak más oka van, ha érdekel leírhatom :)

Szia! Sajnálom de nem. Egészséges vizelet nem igazán tartalmaz fehérjét. Nem nagyon szabad átszûrõdnie, maximum a ~1%. Terhességre utaló jelként még sosem emlegették. Ha fehérje van a vizeletben annak más oka van, ha érdekel leírhatom :)
Valószínû gomba okozta hüvelygyulladás. A vér pedig valószínû a menstruáció miatt van, ha nagyon sok az megint más. Pontos számadatok nincsenek? Abból meg tudom neked mondani mi történhetett :)
Általában gyulladásra utal. Terhességkor nem azt mondom lehet magasabb, de kórosan magas akkor sem lehet, mert az egyfajta terhességi betegségre utalhat. Nehéz fizikai munkát végzel esetleg? Na attól is lehet magasabb az érték. Az viszont tény, semmiképp sem ez a terhesség elsõ jele. Egyébként ha tudsz a terhességedrõl, tehát van pozitív teszted nyugodtan keress fel védõnõt, õ terhességre van specializálódva :) Persze értek a vérértékekhez is, mondd nyugodtan ha bármi nem világos :)
Nagyon köszönöm :) :) Bármikor segítek nagyon szívesen :) :) Tiszta szívembõl kívánom, hogy sikerüljön a kisbaba :) :)
Tuuudom, tuuuudom, mindenképp visszamegyek :) ) Õ is elmondta párszor, hogy vár vissza. Hétfõn tervezem. Más miatt is kell, úgyis. Hát igen, két nap és kiderül, hogy sikerült-e, ha nem, akkor meg legközelebb majd 29-e körül lesz ovum. Nagyon kedves vagy, hogy ennyit segítesz!!! mégegyszer köszönöm és kívánom, hogy találd meg önmagad a munkádban!!! sziasztok
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ mégegyszer nekem is!Remélem mindenkinek jólalakul az élete!Sok sikert:) Gratulálok az ápolónõi végzettséghez!És jó babapróbálkozást remélem mihamarabb összejön ésPCOS vagyok.
Szia, elõször is nagyon köszönöm a gratulációt, tényleg jó látni, hogy valaki rendesen néz az ápolókra :) Terhesség alatt is sokszor elõfordulhat felfázás, tehát úgy gondolom megszakítani nem fogja, viszont addig vigyázzatok ameddig antibiotikumot szedsz. Ez maximum 2 hét, és akkor 1 hónap maradna ki. Nem biztos egyáltalán, hogy gond lenne, de gondolom te is régóta vársz a babára, ha már teherbeesés fórumon vagy és ha ne adj isten vetélés történne biztosan magadat okolnád, és bûntudattal élni a legrosszabb. Szóval javaslom azt az idõt hagyjátok ki, ennyit megér :) Létezhet, hogy nincs tüneted, vagy csak elmúlt, vagy csak erõs vagy :) Nem feltétlen jár viszketéssel csípéssel, általában igen, de örülj ha nincs ilyen gond, viszont azért a háziorvost mindenképp meglátogatni :)
Nagyon nagyon köszönöm a válaszod!!! Még annyit, hogy létezik, hogy semmi tünetem nincs? (nem csíp, meg semmi tényleg) Ha a baba sikerülne most, akkor az befolyásolhatja a terhességet? Gratulálok a hivatásodhoz!!!
Szia! Megint én (laboros) :) Láttam más is kérdezett. Az üledék fvs az azt jelenti, hogy genny van a vizeletedben. Ez általában valamilyen húgyúti fertõzésnek a jele. Mindenképp vidd vissza az orvosodnak a leletet, adni fog rá gyógyszert és kutya bajod sem lesz :) :) A kérdezõ pedig biztosan kigyógyul a monoból hálistennek nem olyan komoly betegségrõl van szó :) Egyébként diplomás ápoló vagyok, leszek :) :)
Köszi, Ennyit én is ki tudtam találni... :) ) remélem jön még erre a laborosunk :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.A péromat is elküldtem vérvételre, neki is monoja van, sztem elkapta tõlem, nekem tavaly is volt, csak az orvos nem foglalkozott vele.Kedves másik hozzászóló a fvs a fehérvérsejtszámot jelenti.
De jóóó, hogy rátok találtam, kedves kérdezõ, nem baj, ha belekérdezek? Meg tudnád mondani, hogy ha az üledék fvs viz 10sejt (4ig jó), akkor az mit jelent? Nagyon köszönöm elõre is a válaszod!
A vvt alacsony szintje is nagyon sok mindenre utalhat. Általában sima vérszegénységre, de akár vitaminhiányból is adódhat. (Ez a vitamin lehet B12, vas, folsav). Vigyázni kell mert vészes vérszegénység is lehet a következménye. Amennyiben nem vagy allergiás rá, akkor egyél brokkolit illetve karfiolt, az immunrendszered erõsítésére pedig savanyú káposztát. Pont ebben az idõszakban van a brokkoli szezon :) Ha teheted piacon vedd ne multiban, ezer módon el lehet készíteni, aki nem szerette eddig az is meg szokta szeretni :) A Monoból nem sikerült még teljesen kigyógyulni? Pár hét és kutya bajod sem lesz :) Viszonylag hosszú a gyógyulási ideje. A mono szövõdménye lehet májprobléma, de ne félj az is el fog múlni :) A párod nem kapta el? Általában testnedvekkel, fõként nyállal terjed, talán neki sem ártana egy kivizsgálás, vagy akivel közvetlenül érintkezel. Fura is, hogy monos vagy babatervezés ellenére, hiszen gondolom már nem vagy gyerek, ezen pedig általában gyermekkorban átesnek az emberek, az sem ritka, hogy észre sem veszik :)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Azért kértem, mertmég 2 hónapja fáradékony voltam gondoltam itt az ideje vérvételnek.Kiderültmononukleolózisom van, kaptam két nagyon eros(és drága) gyógyszert is.Abbahagytam mr 3 hete ésmost elmentem, hogy változott-e.Akkoris kb. ezek voltak a maagasak.Holnap viszem a háziorvosomnak az eredményt.Köszönöm a választ, nagyon sokat segítettél, ha valami eszedbe jut mégkérlek írj! Jah és mindigis alacsony volt a vörösvértestszámom, volt hogy a minimumot seérte el.Most mondjuk elérte de csaképphogy.Miért leheet alcsony?
Kezelted eddig bármilyen májproblémával? Vagy tudsz esetleg máj hasnyálmirigy vagy epebetegségrõl? Milyen tünetek miatt kérte az orvosod ezt a vizsgálatot? Sárgaság? Ha fogyasztottál alkoholt mielõtt voltál orvosnál és észrevette a sárgaságot, akkor lehet Gilbert kór is. Az egy nem olyan vészes dolog. A hüvelytáji viszketés meg a fehérjeszám biztosan gyulladás és gomba. A vérképednél a magas értékek általában májproblémára, epekõre, esetleg hasnyálmirigygondokra utalnak. Nem feltétlen van súlyos vagy bármi ilyesmi :)
A kérdező hozzászólása: Össz bilirubin nekem 19 max 17 lehetne. Konjugált bilirubin 6, 6 max 5, 1 lehetne. Monocyta 10, 7 max 9 lehetne. MCV 92, 4 max 91 lehetne. MPV 10, 2 max 10 lehetne. Vizeletben értékeket nem adtak meg csak odairták negatív vagy +.
A kérdező hozzászólása: Nem végzek fizikai munkát.Szokásos itthon takarítás, mosogatás.Heti 2-szer tornázok is itthon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Bár a mensim utolsó napja volt talán 1-2 cseppvér jöhetett, de a vizelet a vérben +++.Monocyta magas, összebilirubin, konjugált bilirubin magas, MCV, MPV magas.Igazából annyi a tüneetem, hogy mensi elõtt pár nappal észrevettem, hogy a hüvelyem csíp szeretkezés alatt, aztán a páromnak is csípte....Nekeem a mensivel(ma már elmúlt és ma se csípett) elmúlt, de a páromnak megmaradt még egy kicsit.Lehet ezért van?
A kérdező hozzászólása: Igen, kérlek írd le!!! Értesz még más vérveredmények elemzéséhez is?Ma kaptam meg kicsit aggódok.Nagyon köszi
Nagyon köszönöm neked is :) :) Mindkettõtöknek nagyon sok sikert kívánok :) :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!