Találatok a következő kifejezésre: A csak babáknak is fáj (29 db)

A tápszeres babáknak is fáj a hasuk vagy csak az anyatejeseknek?

Legjobb válasz: igen fáj, a fiamnak az 5. hét környékén kezdõdött

igen fáj, a fiamnak az 5. hét környékén kezdõdött
Persze hogy faj.
Igen, fájhat. A fiam mikor tápis lett szorulásos volt kegyetlenül, ettõl fájt a pocakja.
Az én kislányom elejétõl fogva tápszeres volt.3 hónapos koráig szenvedtünk a hasfájással, semmi nem használt neki.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért hittem hogy csak az anyatejeseknek fájhat a hasuk. :D

Fáj ahogy mozog, rugdos a babám, de mindig csak bal oldalon. A pocim alján is fáj érzem h nagyon nyom valamit. Miért fáj és mit tudnék ellene tenni?

simogatom is hogy kicsit elhúzódjon onnan,de nem igazán :) 33 hetes

Legjobb válasz: vagyis nekem jobb oldalon,neked bal

A kérdező hozzászólása: vagyis nekem jobb oldalon, neked bal
Igen, ahogy egyre nagyobb lesz, úgy lesznek egyre erõsebbek a mozdulatai.Sokszor belebokszol valamelyik szervedbe, és az fáj.Én is 33 hetes vagyok, úgy igazán még nem fájt, de amikor a bordáim alatt rúg, az nem kellemes.Viszont én a helyedben legközelebb ezt szóba hoznám az orvosomnak.Mert a fájdalmat az is okozhatja, hogy kevés a magzatvíz.Nálad biztos nem errõl van szó, de azért mondd el neki!
Nekem is nagyon sokszor mozdul be úgy, hogy fájdalmat okoz, szerintem ez normális. Mivel kis helyen kell elférnie, valamit biztos megnyom, ha mozdul. Szerintem ez ellen nem kell semmit tenni!!!

A "csak" tápszeres babáknak is fáj a hasuk?

Legjobb válasz: Igen.Állítólag a tápszeres babáké nagyobb eséllyel.A hasfájás többnyire a kezdetleges emésztõrendszer miatt van.Meg az elsõ hónapokban tágul legtöbbet a gyomor és belecske. Illeve utána elkezd majd forogni,mozogni a gyerek megizmosodik,és könnyebben viseli a pukikat.Sokszor puffadás is okozhatja a hasfájást. Vannak szerencsések,akik szinte nem is ismerik a hasfájást,és vannak kevésbé szerencsések,akik éjszakákat virrasztanak a gyerek mellett.

Igen.Állítólag a tápszeres babáké nagyobb eséllyel.A hasfájás többnyire a kezdetleges emésztõrendszer miatt van.Meg az elsõ hónapokban tágul legtöbbet a gyomor és belecske. Illeve utána elkezd majd forogni, mozogni a gyerek megizmosodik, és könnyebben viseli a pukikat.Sokszor puffadás is okozhatja a hasfájást. Vannak szerencsések, akik szinte nem is ismerik a hasfájást, és vannak kevésbé szerencsések, akik éjszakákat virrasztanak a gyerek mellett.

Allando de leginkabb napközben keserü iz a szamban szedüles az is csak napközben es sürün kell pisilnem meg derekam Faj á melleim is fajnak. Utalhat babara? Merjünk remenykedni? Volt Mär valakihasonloan?

Legjobb válasz: Igen, voltam, nekem amióta szültem mindig így jön meg:( De egyébként utalhat babára is, szóval reménykedhettek, de biztosat csak a teszt után fogsz tudni. Mikorra nem várod?

Igen, voltam, nekem amióta szültem mindig így jön meg:( De egyébként utalhat babára is, szóval reménykedhettek, de biztosat csak a teszt után fogsz tudni. Mikorra nem várod?
A kérdező hozzászólása: Az igassag az hogy masfelhete megvolt de ez Inkabbpecsetelö vertes volt mint à havim. teszteltem à mult Het hetfön de negativ.Lily tesztet hasznaltam. À keserü íz elviselhetetlen mar es Minden tünetem. À hetvegen megcsinaljak meg egy tesztet? Èrdemes? Köszi à valaszod!!!
Hajszál pontosan ilyen tüneteket produkáltam amikor teherbeestem. Próbáld meg mégegyszer a tesztelést! Szorítok!
Mintha egy könyvbõl idéztél volna....Ha nem jön meg idõben várj pár napot és csinálj tesztet. Az a biztos!!

Az hogy akkor boldog egy baba, ha nevet és nem sír az érvényes az egy hónapos babákra is? Akkor én valamit nagyon nem jól csinálok, mert az én babám néha még a karomban sem akar megnyugodni, csak cumival. Éhes nem lehet, szerintem a hasa sem fáj.

Lehetséges, hogy a kiságyát nem szereti? És borzasztó nehezen alszik el. Minden kis pisszenetre felébred és kezdhetem el?r?l az altatást.

Legjobb válasz: Szerintem ez még nagyobb babákra sem érvényes kijelentés. Vannak sírósabb babák, egy hónaposan meg aztán pláne. Sok baba nyûgösebb ebben a korban, még két három hónap és teljesen más lesz. Addig megbarátkozik a világgal.:)

Szerintem ez még nagyobb babákra sem érvényes kijelentés. Vannak sírósabb babák, egy hónaposan meg aztán pláne. Sok baba nyûgösebb ebben a korban, még két három hónap és teljesen más lesz. Addig megbarátkozik a világgal.:)
Az én fiam, 1 hónapos kora után kezdett el mosolyogni, azóta egyfolytába gyakorolja. :) Szerintem ez a mondat nem ilyen pici babákra lett kijelentve. Ne aggódj, a Te babád is egyre sûrûbben fog, csak még meg kell tanulnia. Különben is ebben a korban még csak szociális mosoly van.
Nem lesz mindig így, nyugi, nemsokára anniyt fog mosolyogni, hogy alig gyõzöl visszavigyorogni rá:-)))) A lelkiállapota lehet hogy csak kólikás, magyarán szomorú. Az alvás is javulni fog, mi is így voltunk, frászt kaptam mert nem tudtam semmit csinálni, mikor aludt...most meg már felmosok, takarítok stb. Kitartás, türelem, sok sikert!
Az én babám két hónapos koráig egyáltalán nem mosolygott, sõt akkor is csak nagy ritkán, utána mind sûrûbbé vált ez a dolog. Most hat hónapos és ha már ránézek, mosolyog, hangosan kacag, szóval kitartás. Egy egy hónapos pici baba még próbálja megszokni a világot, nem is lát nagyon messzire, mitõl mosolyogna? Próbáld néha a hasadon altatni, csak hogy biztonságban érezze magát, aztán ha kicsit nagyobb lesz, fokozatosan szoktasd a kiságyhoz. Én legalábbis így csináltam, ma már szinte végigalussza az éjszakát a kiságyában, tévézni is lehet mellette, nem zavarja.

Lehet hogy a foga jön már a 4 hónapos babámnak? Nem fáj neki, csak állandóan a szájában van a keze és rágja. De mintha én is látnék két kis fehér pöttyöt az ínyén!

Alul a második vagy harmadik fogát látom talán

Legjobb válasz: Elképzelhetõ már ennyi idõsen fogacska. Nálunk is 4-5 hónaposan jött ki az elsõ, én csak úgy vettem észre, hogy éreztem, hogy "harap".

Elképzelhetõ már ennyi idõsen fogacska. Nálunk is 4-5 hónaposan jött ki az elsõ, én csak úgy vettem észre, hogy éreztem, hogy "harap".
Az én lányomnak 4, 5 honapos korában már két foga volt, 8 honapos korában pedig 8. De ez nem jelent semmit. A kis unokahugom már 8 honapos és még egyetlen foga se nincs.
A kérdező hozzászólása: Lehet fájdalommentes fogzás?
Elsõ vagyok. Lehet, nem törvényszerû, hogy minden babának fáj mikor bújik ki a foga. Én mindig csak azt vettem észre, hogy egyre több foga van.
szerintem teszteljél! ezek babás jelek is lehetnek...
Tesztelj és kiderül.
tesztelj, de ez sima késés is lehet. nekem múlt hónapban 6 napot késett pl
en szoptatnek tovabb lehet meg a tandemszopit is bevallalnam, ha eleg lenne mindkettonek (kiveve, ha ikreket varnek)
A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy nekem az elsõ két válasz is hasznos volt, nem tudom ki szeret ennyire lefelé pontozni.. :(
Én is terhességem miatt válaszotttam el 14 hós lányom. Én nem kívántam tovább szoptatni, elég is volt, nem olyan kicsi már, hogy nem bírja ki nélküle, és jobban féltem a kicsit. Igaz, sokan szoptatnak terhesen, sõt kettõt együtt is, -na én ezt semmiképp nem akartam. A dokit megkérdeztem, azt mondta nyugodtan lehet, amíg nincs görcs, vérzés, semmi baj nem lesz . A természet elrendezi, amit neki kell.
Bocs hamarabb elment az üzenet.http://www.lll.hu/node/140
Nyugodtan szoptathatsz tovább. Én is így vagyok, de nekem a doki azt mondta, hogy úgyis el fogja hagyni, mert megváltozik a tej íze. Én is azt olvastam, hogy a 4. hónapban besavanyodik a tej, és a babák 60 %-a abbahagyja a szopást. Hát én úgy jártam, hogy szopni nem szopik, de azért kéri a cicit, csak cumizik rajta.
A két dolog nem zárja ki egymást.Sokan szoptatnak a terhesség alatt végig, sõt utánna is mind a kettõt.Tandem szopinak hívják.Az orvosok véleménye megoszlik, van aki hekyesli van aki nem. Ez a cikk pont neked való, olvasd el. Én három hónapig tudtam szoptatniterhesen mert nagyon hányingerem volt,
Ha minden rendben van az új várandósságoddal, szoptathatsz tovább. Én is ezt tenném.
én biztosan nem szoptatnék tovább....sztem 11hónaposan már nem szükséges amúgy sem...:) és gratulálok a babához..:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok! Csütörtökön elmegyek a dokimhoz, addigra kb. 6 hetes leszek, és vele is beszélek. Szívesen szoptatnék tovább, mert a fiam kevés hajlandóságot mutat a cici elhagyására...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, megnyugtattatok :)

3 hetes a babám, és még mindig fáj a szoptatás. Most már nem csak a bimbóm fáj, hanem a mellem is belül. Ez normális? Vagy forduljak szakemberhez?

Tejem van elég, sokat is eszik a babám. Ez el fog múlni idővel? Medela bimbóvédővel szoptatok, csak így tud szopizni.

Legjobb válasz: Szia.mindenképp menj el.ez nem normális,hogy még mindig fáj.

Szia.mindenképp menj el.ez nem normális, hogy még mindig fáj.
Nekem másfél hónapig fájt.:(
Nekem 2 hónapos koráig fájt, már nagyon kétségbe voltam esve, azt hittem nekem végig ilyen lesz a szoptatás, esténként mindig sírtam is közben mert fáradtan nehezebben tûrtem. Voltam a védõnõnél, megnézte hogy szoptatok és mondta hogy a technikánk helyes, valószínüleg ennyire érzékeny a mellem. Aztán egyszer csak elkezdett enyhülni, most még már abszolút nem fáj :) . Most 4 hónapos a fiam, és csak szopizik még mindig, és így már nagyon élvezem a szoptatást, elõtte még rettegtem már elõre ha etetni kellett. Úgyhogy kitartás, el fog múlni :) !
2.vagyok.3 hónapig, utána nem fogadta el...
A kérdező hozzászólása: És meddig szoptattál?
A szoptatásnak nem lenne szabad fájni! Valami nem stimmel, pl. miért csak bimbóvédõvel szoptatsz, befelé forduló bimbód van? Vagy valami más ok? Lenõtt nyelv a babánál? Ilyesmi. Ha jó pozícióban van mellre téve a baba, a kezdeti fájdalom szopás közben megszûnik. Gondoltál már arra, hogy megmutatod egy szoptatási tanácsadónak? Hátha tud nektek segíteni. A laktációs szaktanácsadók listáját megtalálod a neten, hívj fel egyet, mondjuk, aki a közeletekben lakik és meg is tudja nézni, hogy szopik a kicsi? Sok sikert!
Szia! Azért tartottam fontosnak, hogy válaszoljak, mert engem is mások tapasztalatainak elolvasása segített. Igen, tudom, hogy sokan azt mondják, hogy nem szabad, hogy fájjon…hát ez hülyeség. A szoptatás igenis fáj kezdetben (a szerencsés kivételektõl eltekintve). Még akkor is, ha jól van a baba mellre téve. A mellednek hozzá kell szoknia az új igénybevételhez. Nekem most lesz 6 hónapos a lányom, és kábé másfél hónapja érzem azt, hogy így már oké, nem fáj a szoptatás. Alkat kérdése. Közben pedig megküzdöttem szinte minden problémával, ami csak elõjöhetett. Ha kérdésed van, csak nyugodtan, az segít ilyenkor, ha mások tapasztalatait olvasod. Kitartás, menni fog! :)
Mi a sz*rét lettem lepontozva? Nem fogadta el a cicit mert este már pótlás kellett neki és rájött cumisüvegbõl könnyebb megenni. Nem értem ezért miért kell lepontozni.Mindegy, legyen boldog aki ezt tette..
hatos vagyok. Igaz, hogy eleinte a nagy igénybevétel miatt fájhat a szoptatás, de ez nem hetekben, meg hónapokban mérhetõ, inkább az elsõ napokra, vagy egy-két hétre korlátozódik. Persze mindenki maga érzi, szóval elfogadom az elõttem szóló tapasztalatát. De mégis, ha van valami olyan, amin lehetne segíteni, miért fájjon neked, ha anélkül is lehet? Sztem semmi gond nem lenne abból, ha megnézne egy tanácsadó, persze csak, ha akarod

Szopatom meg 1eves fiam es babaval probalkozunk, a menzim nem jott de levert vagyok es ramtor a hanyinger es a hasam is picit faj, lehet csak gyomorrontasom van?

Legjobb válasz: Szoptatás alatt ugyan úgy lehetsz terhes is. (sõt talán nagyobb eséllyel) Nem menstruálsz, mert szoptatsz, de pete azért érik. Viszont a szoptatás hatására a méhed összehúzódik, és vetélést eredményezhet. Tehát ha megbizonyosdtál hogy terhes vagy, akkor le kell szoktatnod a babádat, hogy a másikat ne veszélyeztesd. (amúgy a tej összetétele is megváltozik, ami nem fog izleni a babádnak)

Szoptatás alatt ugyan úgy lehetsz terhes is. (sõt talán nagyobb eséllyel) Nem menstruálsz, mert szoptatsz, de pete azért érik. Viszont a szoptatás hatására a méhed összehúzódik, és vetélést eredményezhet. Tehát ha megbizonyosdtál hogy terhes vagy, akkor le kell szoktatnod a babádat, hogy a másikat ne veszélyeztesd. (amúgy a tej összetétele is megváltozik, ami nem fog izleni a babádnak)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!