Találatok a következő kifejezésre: A Következő táblácskát üzletekben, pénztárnál kinek (1 db)

A "Következő vásárló" táblácskát üzletekben, pénztárnál kinek kell kitennie?

Aki már felpakolt a szalagra és maga mögé, vagy aki most kezd pakolni, így maga elé?

Legjobb válasz: Én is egyetértek az elõttem szólóval. Amikor befejeztem a pakolást a szalagra, kiteszem a táblát, hogy jöhet a következõ. Arról nem is beszélve, hogy a táblán az szerepel, hogy "KÖVETKEZÕ VÁSÁRLÓ", nem pedig az, hogy "ELÕZÕ VÁSÁRLÓ", így egyértelmû, hogy az teszi ki, aki befejezte a szalagrapakolást, jelezvén, hogy jön a következõ :) Persze a való élet mást diktál :) Akihez közelebb van, ki "nem annyira lusta, stb." az teszi ki :)

Én is egyetértek az elõttem szólóval. Amikor befejeztem a pakolást a szalagra, kiteszem a táblát, hogy jöhet a következõ. Arról nem is beszélve, hogy a táblán az szerepel, hogy "KÖVETKEZÕ VÁSÁRLÓ", nem pedig az, hogy "ELÕZÕ VÁSÁRLÓ", így egyértelmû, hogy az teszi ki, aki befejezte a szalagrapakolást, jelezvén, hogy jön a következõ :) Persze a való élet mást diktál :) Akihez közelebb van, ki "nem annyira lusta, stb." az teszi ki :)
Látom a vélemények egyöntetûek! :) Csakis az elöttemszóló fergeteges véleménye miatt írom le én is a sajátom, hogy dícsérhessem egy szóval elötte. ;) Szóval, a saját áru után illik az embernek tennie, s ha ezt valaki elfelejtené, teljes nyugalommal felhívhatod rá a figyelmét, de teszel az undok! Én mindenhova pakolok ilyen táblácskát, nem esik nehezemre, de ha észreveszi az elöttemlévõ egy nagyon széles mosollyalk jelzem neki, hogy nem az én dolgom lenne, van saját feladatom bõven! Egyébiránt a véleményem pedig, hogy iratlan szabályról beszélni, mikor az írott is csak döcögve megy, csak néhányunk utópiája marad még jó ideig. :)
boltosként válaszolva a kérdésre, teljesen mindegy, hogy ki teszi ki, csak ki legyen rakva. Mindkét vásárlónak érdeke, hogy a pénztáros egyértelmûen el tudja választani a két vásárló áruit egymástól. De szerény véleményem szerint a "mindenki maga mögé" az igazi, jelezve ezzel, hogy "én ennyit kívánok vásárolni, az én pakkomnak itt a vége".
Örülök hogy valahol valaki ezt a témát is felvtette, már én is gondolkoztam rajta. Az én logikám szerint az árucikkeim mögé kell tenni, mert ezzel jelzem, hogy eddig az enyém. De ha az elõttem levõ nem tette ki, akkor én teszek táblát elõre is.
Vásárláskor eszembe sem jut ezen gondolkodni. Ha az elõzõ vásárló kirakja maga mögé, akkor jó, de ha nem rakja ki, akkor fogom én, és odateszem. Nem nagy ügy. Magam után akkor szoktam kirakni, ha nekem kézre esik. Ha hátralöki a pénztáros a sor vége felé, akkor nem nyúlkálok érte.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Én voltam a suttyó?

Egyszer édesapámmal elmentünk egy rendezvényre, ahol is először találkoztunk az Õ ismerősei közül többek között egy nővel is (ezt a társaságot a továbbiakban A társaságnak hívom).

Bemutatkoztunk, stb. stb. majd egy perc múlva jön egy másik társaság (ezentúl B társaság), velem szemben, de az A társaságnak háttal. Amint a B társaság megérkezett az A társasághoz, elkezdtünk bemutatkozni egymásnak (senkit sem ismertek, sem minket sem az A társaságot, viszont mi és az A társaság lényegében már egy társaság voltunk). Volt közöttük egy felettébb érdekes férfi is, aki hosszas, kb. 10 másodperces szünetekkel mutatkozgatott be (pedig az egész mi + A társaság csoport létszáma kb. 5-6 lehetett).

Egyszer elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy mindenki mindenkinek bemutatkozott, kivéve ezt a furcsa tagot a B társaságból, egy nőt az A társaságból, és engem (én és a nő már bemutatkoztunk).

Tehát a furcsa ürge éppen bemutatkozott valakinek, majd egy a szokásosabbnál is hosszasabb "szünetet" tartott, közben meg ott álltunk előtte ezzel az A társaság-béli nővel. Én meg nem értettem a helyzetet, hogy miért vár ez az ürge, gondoltam hátha már ismeri a nőt, és kezet nyújtottam neki. Mire az ürge kb. azonnal (talán még ő nyújtott kezet előbb a nőnek, de nem hiszem) kinyújtja a kezét az A társaság-béli nőnek, én meg megrökönyödök, aztán rám néz miközben kezet fog a nővel, és bocsánatot kér. De olyan furán.

Nem igazán értettem a szituációt, de a hátralévő nap kb. azzal telt el, hogy ezt a helyzetet analizáltam, hogy mit ronthattam el. Szóval szerintetek ?

11

"Rám van írva", mit csináljak?

Úgy érzem rám van írva, hogy "csesszetek le mindenért" Magyarul: Ha állást foglalok valami mellett akár a legkisebb dologban, mindig lesz valaki, aki nem ért velem egyet. De engem nagyon le szoktak ilyenkor szólni, szerintem azért, mert látják, hogy egy erősebb mondat után köpni nyelni nem tudok. Tehát ha valaki lehülyéz a nézeteimért, akkor ott már nem tudok visszavágni. Ezért lassan már semmiről sem merem azt hinni, hogy az a jó vélemény, nézet, sehová nem teszem a voksom semmiben. Így már világképet sem alakítok ki önmagam számára igazán. Nem alkotok véleményt, nem merek. Mert félek, hogyha valahol rákérdeznek és válaszolok, akkor kiröhögnek, lecsesznek, lehülyéznek. Kedvelhetek egy írót, vagy lehetek zen követő, a legkisebbtől a legnagyobb dolgokig bármi. Felém nem igen toleránsak az emberek, mert aki nem tudja megvédeni az igazát, azzal minek? Legalábbis mintha mindenki így gondolkodna körülöttem.

Szeretnék őszintén hinni valamiben. Egyszerű dolgokban, minthogy az alma piros. Hogy elhiggyem, hogy vannak körülöttem biztos pontok. Amiket nem cáfolhat meg egy rosszindulatú ember. Hogy segítsek magamon?

2

Milyen a méltóságteljes viselkedés?

7

16 éveshez lányhoz egy 33 éves férfi?

ez pedofillia ? büntetendő?

10

Hogyan lehetnek annyira felelőtlenek egyesek, hogy alváskor lusták elnyomni a cigarettát?

Bocsánat a kirohanásomért, de itt a városban nemrég történt egy eset, és nagyon felhúztam magam.

60 éves nénike elaludt. Vagy a szájában vagy a kezében volt a cigaretta én nem tudom, de tűz lett miatta, kigyulladt a háza. Az még hagyján, hogy a saját házát leégette (a nő nem sérült meg), de továbbterjedt a tűz a szomszédra (panel) ahol egy 10 éves KISLÁNY AZ ÉDESANYJÁVAL a tűzben lelte a halálát.
Ilyen felelőtlen idióta bagós miatt.

Nem provokálásnak szánom, de komolyan érdekelne, hogy hogyan lehetséges cigarettával elbóbiskolni, elaludni. Mamám, aki 75 éves és aktív dohányos, SOHA nem aludt el cigarettával, ha fáradt, és úgy érzi aludna, vagy pihenne egyet, azonnal elnyomja.

Engem ez az eset azért érintett meg nagyon, mert 2 ártatlan ember halt meg egy idióta felelőtlensége miatt, akinek persze semmi baja sem lett. Most nem azt mondom, h inkább égett volna ő bent, de 2 ember haláláért felelős, és akkor még mentegetőzött (ismerősöm rendőr), hogy de hát véletlen volt, meg ő öreg, hogy képzeli valaki, hogy van ereje alvás mellett elnyomni a bagót.

Hogyan lehetséges ez?

Vagy ezen csak én húzom fel magam? Mit gondoltok a sajnálatos esetről?

5

Mit kellene tennem a legjobb barátomért? Úgyérzem mintha baj lenne, hogy segithetek rajta?

lassan 5 éve hatalmas barátságban vagyunk. 7.es általános iskolásként kezdtem vele jobban összejönni és jól elleni. Folyton röhögtünk meg ment a hülyülés. Szinte hogy egymásnak voltunk barátok, mivel nekem is alig voltak barátaim akikre lehetett számitani, meg neki is. A lényeg az, hogy 1. középiskola után furcsa módon elkezdett furcsa módon változni. Akik kedvelték egyre jobban kezdik megutálni, csak hogy szinte én maradtam neki de még énnekem is kezdenek bajaim lenni vele. Lényeg az egészben hogy mikor elmegyünk társasággal valahova alig beszél, magába van zárkózva és még néha velem sem akar beszélni. Olyan is előfordult hogy 3asban elmentünk egy lány barátunkal együtt és megállás nélkül csak hallgatot, megse szólalt és nem is figyelt ránk. AMintha agykikapcsa lenne. Mikor otthon van nézi a falat és olyan dolgokon szokott néha gondolkodni amiken nem is kellene. Butaságokon (létrehoz magának egy külön világot, amit ő rendez, és folyton butaságokon fondolkodik), 17 éves a gyerek. 1x amikor volt a szülinapja tök rendes volt meg minden, és egyik pillanatról a másikba mintha csak csettintettek volna neki átváltozik a röhögős viccelős formájából csendes megsem szólaló alakká. Mikor 2esben megyünk akkor ÁLTALÁBAN tök rendes, lehet vele beszélgetni, röhögni, tök jófej, megvagyunk egymással. Jön valaki más akkor rögtön hallgat, ránkse néz, elvonúl másmerre tőllünk. Szülei szigorúak, alig engedik el valahova 17 évés létére, plusz hogy nyár van, és hogy hamarossan ujra suli. Sokszor volt amikor barátilag kioktattam hogy jó lenne megválltzonia mert jó ember ő meg sok mindent elérhet, néha próbál is megváltozni hogy beszédesebb legyen, de visszaugrik. Folyton átváltozik, néz egy pontba és gondolkodik valamin. Folyton csak gondolkodik. Jó logikái vannak, jó gyerek, szinte a testvérem, csak tényleg nem tudok mit tenni, a legjobb barátja ként. Terveztem egy psziológus tanácsát kérni, de nem tudom hogy ott mit mondanának? Legelsőnek itt próbálkozok hátha kapok tanácsot. Megakar ő is változni, csak valamiért nem sikerül neki. Mit tegyek? Haggyam a fenébe az egésszet és rendezze életét ahogy jónak látja? Koptassam le? Segitsek? Komolyan nem tudom mi legyen. Remélem kapok rendes és értelmes válaszokat :/

1

Mikor hova kell mennem?

2

Étteremben végig egy csaj pincér jött ki, felvette s rendelést, kihozta az italt kaját, de a számlával egy pasi jött ki, így a borravaló is oda ment. Ez így nem igazságtalan?

Gondoltam még arra, hogy itt bedobják a közösbe és a nap végén fifti-fifti alapon elfelezik, de ha nem ez a helyzet, akkor a pasi rakta zsebre, amit a csajnak szántunk? Mert azt meg nem mondhatjuk, hogy bocsi, de a borravalót nem neked adjuk! De a mi asztalunknál tényleg végig a csak volt ott.

7

Illik egy tv-ből ismert embert megölelni/ölelést kérni?

Holnapután megyek egy fellépésre és ott lesz*-* Mikor meglátom kiugrik a szívem*-* Nekem ez egy ilyen plátói szerelem:) Illik ölelést kérni?

9

Nálatok engedik a piálós bulikat a munkahelyen munkaidőben?

Születés- és névnapkor mindig felköszöntjük egymást a munkahelyen, és van piálás is. Anyagilag is elég megterhelőek a bulik úgyhogy nekem már tele van vele a hócipőm.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!