Találatok a következő kifejezésre: A Következő táblácskát üzletekben, pénztárnál (1 db)

A "Következő vásárló" táblácskát üzletekben, pénztárnál kinek kell kitennie?

Aki már felpakolt a szalagra és maga mögé, vagy aki most kezd pakolni, így maga elé?

Legjobb válasz: Én is egyetértek az elõttem szólóval. Amikor befejeztem a pakolást a szalagra, kiteszem a táblát, hogy jöhet a következõ. Arról nem is beszélve, hogy a táblán az szerepel, hogy "KÖVETKEZÕ VÁSÁRLÓ", nem pedig az, hogy "ELÕZÕ VÁSÁRLÓ", így egyértelmû, hogy az teszi ki, aki befejezte a szalagrapakolást, jelezvén, hogy jön a következõ :) Persze a való élet mást diktál :) Akihez közelebb van, ki "nem annyira lusta, stb." az teszi ki :)

Én is egyetértek az elõttem szólóval. Amikor befejeztem a pakolást a szalagra, kiteszem a táblát, hogy jöhet a következõ. Arról nem is beszélve, hogy a táblán az szerepel, hogy "KÖVETKEZÕ VÁSÁRLÓ", nem pedig az, hogy "ELÕZÕ VÁSÁRLÓ", így egyértelmû, hogy az teszi ki, aki befejezte a szalagrapakolást, jelezvén, hogy jön a következõ :) Persze a való élet mást diktál :) Akihez közelebb van, ki "nem annyira lusta, stb." az teszi ki :)
Látom a vélemények egyöntetûek! :) Csakis az elöttemszóló fergeteges véleménye miatt írom le én is a sajátom, hogy dícsérhessem egy szóval elötte. ;) Szóval, a saját áru után illik az embernek tennie, s ha ezt valaki elfelejtené, teljes nyugalommal felhívhatod rá a figyelmét, de teszel az undok! Én mindenhova pakolok ilyen táblácskát, nem esik nehezemre, de ha észreveszi az elöttemlévõ egy nagyon széles mosollyalk jelzem neki, hogy nem az én dolgom lenne, van saját feladatom bõven! Egyébiránt a véleményem pedig, hogy iratlan szabályról beszélni, mikor az írott is csak döcögve megy, csak néhányunk utópiája marad még jó ideig. :)
boltosként válaszolva a kérdésre, teljesen mindegy, hogy ki teszi ki, csak ki legyen rakva. Mindkét vásárlónak érdeke, hogy a pénztáros egyértelmûen el tudja választani a két vásárló áruit egymástól. De szerény véleményem szerint a "mindenki maga mögé" az igazi, jelezve ezzel, hogy "én ennyit kívánok vásárolni, az én pakkomnak itt a vége".
Örülök hogy valahol valaki ezt a témát is felvtette, már én is gondolkoztam rajta. Az én logikám szerint az árucikkeim mögé kell tenni, mert ezzel jelzem, hogy eddig az enyém. De ha az elõttem levõ nem tette ki, akkor én teszek táblát elõre is.
Vásárláskor eszembe sem jut ezen gondolkodni. Ha az elõzõ vásárló kirakja maga mögé, akkor jó, de ha nem rakja ki, akkor fogom én, és odateszem. Nem nagy ügy. Magam után akkor szoktam kirakni, ha nekem kézre esik. Ha hátralöki a pénztáros a sor vége felé, akkor nem nyúlkálok érte.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha telefonon szeretnék időpontot kérni vizsgálatra, este hét után még lehet hívni?

1

Mit tegyek, ha 'rám szállt' egy osztálytársam, és mindig kaját kér tőlem?

Megesik, hogy egyel több szendvicset viszek suliba, vagy a délelőtt folyamán megmarad egy, és egy nehezebb sorsú osztálytársamnak oda szoktam adni.

Viszont nagyon rám jár mostanság. Nem vagyunk rosszban, de jóban sem annyira. Szinte minden nap megkérdezi, hogy van e egy szendvicsem. Nem akarom magam 'elől' odaadni a kaját. Elég kellemetlen nekem.

Mit tegyek?

4

Ti nem tartjátok undorítónak, ha valakit leszólnak azért, mert tájszólással beszél?

Én budapesti vagyok, úgyhogy nem rám vonatkozik a kérdés, de sok budapestiben megvan egyébként ez a hajlam... pedig olyan szépnek és meghatónak találom, amikor valaki nem ilyen monotonon beszél mint mi, hanem "jó ízesen" :)

Meg hát angolban meg németben sem jelent problémát, pedig ott jóval nagyon különbségek vannak a nyelvjárások közt!

pl egy palócos/felvidéki

nem tudom milyen tájról jött de ez is szép...

meg a székelyes... egy viccesebb feldolgozásban :)

9

Mit vegyek fel vendégként az esküvőre?

Június 8-án esküvőre vagyunk hivatalosak a párommal, az ő unokatesója nősül. Nem lesz templomi, egy tó partján lesz tartva. Fogalmam sincs, mit vegyek fel, utoljára olyan 6 éves koromban voltam esküvőn, konkrétan nem is emlékszem rá. Csomó ilyen kérdés van itt, el is olvastam rengeteget, de mindenhova ilyen nagyon csini egyberuhákat linkelnek, meg szoknyákat, amik tényleg szépek, tetszenek nekem is, de ha felvennék egy olyat, valószínű kiröhögnének és én sem érezném magam jól benne, mert ez sajnos rohadtul nem az én stílusom. Nem vagyok ronda, szép arcom van, jó alakom hála az égnek, vékony vagyok, nagy cicikkel. :) Tudnátok valami ötletet adni vagy képet linkelni valami nadrágos, de szép, csinos megoldásról, hogy az öltönyös párom mellett ne úgy nézzek ki, mint aki most jött az istállóból(mert amúgy lovazok)? Nagyon hálás lennék, és előre is köszönöm! :)

4

Nincs kedve valakinek eljönni velem 20-án az Angyalok Amerikábanra?

két jegyem van, de akit akartam, az nem ér rá.

6

Egyedül is sikerülne kijönni belőle? :/

Úgy érzem hogy depressziós vagyok, nagyon céltalannak érzem az életemet és nem látok semmit amivel jobb lehetne. Emiatt nagyon rossz kedvű is vagyok ez meg is látszik rajtam, mert nem csak ideges vagyok hanem el is hagyom magam :S
Az egész szerintem a munkanélküliség miatt van, de ezt csak a legjobb barátnőm érti meg aki ugyanebben a cipőben jár.
Hogyan jöhetnék ki ebből az egészből egyedül? Dokiknak nem merem elmondani ezt, a szüleimnek meg pláne.
Szeretnék újra jó kedvű lenni, bár kitartásom nem sok van, azért jó lenne ha sikerülne.

2

Felajánlotta, hogy tegezzem, de ez kellemetlen nekem. Normális?

A munkahelyemen (nem 'állandó' munkahely, csak akkor megyek be, ha szólnak, hogy szükség van rám) az egyik portás 'bácsi'val sokat szoktam beszélni. 43 éves, és ma 'rám szólt', hogy tegezzem, de ez nekem szokatlan.

Vegyem 'lazán' a dolgokat, és tegezzem?

19l

5

Ausztriában szoktak a benzinkúton borravalót adni?

3

Kinek illik először köszönni, aki belép a helyiségbe, vagy aki bent van a helyiségben?

Ha aki belép a helyiségbe, nem köszön, akkor annak kell köszönni, aki bent tartózkodik?
Én úgy tudom, hogy annak kell köszönni, aki belép valahová.

Ha a helyiségben tartózkodó nem köszön előre, akkor ő vétett az illemszabály ellen?

6

Ti kire gondoltok, miközben a nagydolgotokat végzitek?

Milyen érzést vált ki bennetek?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!