Találatok a következő kifejezésre: A Következő táblácskát (1 db)

A "Következő vásárló" táblácskát üzletekben, pénztárnál kinek kell kitennie?

Aki már felpakolt a szalagra és maga mögé, vagy aki most kezd pakolni, így maga elé?

Legjobb válasz: Én is egyetértek az elõttem szólóval. Amikor befejeztem a pakolást a szalagra, kiteszem a táblát, hogy jöhet a következõ. Arról nem is beszélve, hogy a táblán az szerepel, hogy "KÖVETKEZÕ VÁSÁRLÓ", nem pedig az, hogy "ELÕZÕ VÁSÁRLÓ", így egyértelmû, hogy az teszi ki, aki befejezte a szalagrapakolást, jelezvén, hogy jön a következõ :) Persze a való élet mást diktál :) Akihez közelebb van, ki "nem annyira lusta, stb." az teszi ki :)

Én is egyetértek az elõttem szólóval. Amikor befejeztem a pakolást a szalagra, kiteszem a táblát, hogy jöhet a következõ. Arról nem is beszélve, hogy a táblán az szerepel, hogy "KÖVETKEZÕ VÁSÁRLÓ", nem pedig az, hogy "ELÕZÕ VÁSÁRLÓ", így egyértelmû, hogy az teszi ki, aki befejezte a szalagrapakolást, jelezvén, hogy jön a következõ :) Persze a való élet mást diktál :) Akihez közelebb van, ki "nem annyira lusta, stb." az teszi ki :)
Látom a vélemények egyöntetûek! :) Csakis az elöttemszóló fergeteges véleménye miatt írom le én is a sajátom, hogy dícsérhessem egy szóval elötte. ;) Szóval, a saját áru után illik az embernek tennie, s ha ezt valaki elfelejtené, teljes nyugalommal felhívhatod rá a figyelmét, de teszel az undok! Én mindenhova pakolok ilyen táblácskát, nem esik nehezemre, de ha észreveszi az elöttemlévõ egy nagyon széles mosollyalk jelzem neki, hogy nem az én dolgom lenne, van saját feladatom bõven! Egyébiránt a véleményem pedig, hogy iratlan szabályról beszélni, mikor az írott is csak döcögve megy, csak néhányunk utópiája marad még jó ideig. :)
boltosként válaszolva a kérdésre, teljesen mindegy, hogy ki teszi ki, csak ki legyen rakva. Mindkét vásárlónak érdeke, hogy a pénztáros egyértelmûen el tudja választani a két vásárló áruit egymástól. De szerény véleményem szerint a "mindenki maga mögé" az igazi, jelezve ezzel, hogy "én ennyit kívánok vásárolni, az én pakkomnak itt a vége".
Örülök hogy valahol valaki ezt a témát is felvtette, már én is gondolkoztam rajta. Az én logikám szerint az árucikkeim mögé kell tenni, mert ezzel jelzem, hogy eddig az enyém. De ha az elõttem levõ nem tette ki, akkor én teszek táblát elõre is.
Vásárláskor eszembe sem jut ezen gondolkodni. Ha az elõzõ vásárló kirakja maga mögé, akkor jó, de ha nem rakja ki, akkor fogom én, és odateszem. Nem nagy ügy. Magam után akkor szoktam kirakni, ha nekem kézre esik. Ha hátralöki a pénztáros a sor vége felé, akkor nem nyúlkálok érte.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Halotti toron kinek illik fizetni a kaját?

Az x. budapesti rokon is el akar jönni az elhunyt temetésére...senki sem hívta.

9

Budapesten hova lehet kiülni gitározni/énekelni az utcára?

Az aluljárókon kívül, ilyen napsütésben nem szeretnénk lent rothadni:) És egyébként ez törvénybe ütközik? Ha nem, hova tudnánk kiülni? Nem elsősorban pénzt akarunk keresni vele, de jól jönne az is a malacperselybe.

4

Mi a dolga az esküvöi tanúnak?

2

Mit jelent a keresztbe tett karral (X alakba) való "bemutatás"?

mikor azt mutatja vki vkinek hogy kapd be

2

Találkoztatok már ilyennel?

Vettünk egy házat egy kis faluban egy földutas utcában, külterületen, bementem a polgármesterhez kérdezősködni kicsit, lesz e valamikor rendes út az utcában stb. Még délután megjelent egy markoló, kiegyengették a földutat, aztán 2 teherautó kavicsot szétterítettek, kérdeztem tőlük, hogy ez miattam van-e, nem mondták, csak annyit, hogy betonos utat kell ide csinálniuk nyáríg.
A házamban nincs vezetékes víz, van fürdőszoba, de még nincs fúrt kút a kertben, akarok majd furatni, de a szomszéd magától jött, hogy amíg nincs vizem, vezessem át a vizet a hidroforjáról, használjam nyugodtan. Még áramom sincs, a kert kialakítása miatt drága meg kellene bontani a kerítést a villanyoszlophoz, pár nappal később jöttem le, már bent is állt az oszlop a szomszéd kertjében, és fenn volt a villanyóra nálam, elintézett mindent, nekem csak az elművel kell a pénzt rendezni. Én ezen már szóhoz sem bírtam jutni. Van a faluban egy kis műszaki bolt, vettem csöveket, stb, eddig kb 4-szer vásároltam ott, de már az elsőnél, amikor meg nem is ismert senki, úgy álltak hozzám, amikor bizonytalan voltam egy cuccnál, hogy vigyem el, aztán ha jó kifizetem, de minden vásárlásnál vagy kaptam valamit pluszba, vagy kevesebbet kellett fizetnem. A kisboltban is amikor voltam kérdeztem egy házi sajtról, hogy milyen, rögrön levágott egy elég nagy darabot az eladó néni, hogy vigyem el nem kér semmit. És ami a leg megdöbbentőbb... A házat költözés előtt rendbe akartam tenni, szomszéd hívott kőműveseket, anyaggal, munkával olyan árat mondták, hogy én csak az anyagot 1,5x többért hoztam volna, úgy hogy fél is fogadtam őket a munkára. Nem adtam előre semmi pénzt, nem beszéltünk meg semmi határidőt, kezdést stb, másnap jöttem le reggel, már 3-an dolgoztak a házon, egy fal már teljesen körbe volt vakolva, egy meg félig, 1 hetet mondták, hogy szigeteléssel, festéssel kész, és még egy falat is segítettek bent kibontani, semmit sem fogadtak el.
Még amkőr voltam a szomszédnál, láttam, hogy 1000 éves ndk mosógépe van, nincs mikrója, meg őskövület tvje van, vettem neki egy újabb mosógépet rendességből, de majd kap egy újabb tvt meg egy mikrót is. Olyan ritkán találkozok ilyen emberekkel, ebben a faluban meg eddig csak ilyen rendes emberekkel találkoztam, szinte el sem hiszem.

3

Hogyan lehet szepen visszautasitani valakit?

Lenyegeben az alapsztori az, hogy valaki szeretne elhivni magahoz par napra, de en tobb okbol sem szeretnem ezt. Napi kapcsolatban vagyunk egymassal. Nem akarom megbantani, de en abszolut nem szeretnem ezt.

Aki szeretné, pü-ben leírom bővebben.

4

Miért nem akarja senki megvenni az MP4 lejátszom? Ennyire nem 'divat' már ilyen lejátszót hordani?

Elakarom adni 2-3 éves Philips MP4 lejátszómat, és senki nem érdeklődik, semmi. 8GB-s, kiváló állapotban. Nem használom, el akarom adni mert csak a port fogja meg a pénz is kell. 19ezerért vettem anno, 10k körül raktam fel 2 site-ra is..
Ennyire nem divat már hordani ilyeneket? 8GB szerintem még mindig elég sok zenének adna helyet.. (OFF:Hogy tudnám eladni?)

7

Olyan ismerősnek, aki facebook chatról letiltott, illik köszönnöm ha mondjuk utcán valahol összefutok vele?

Mert ha valaki letiltott chatról, akkor valószínűleg nem nagyon akarna szóba állni velem.

6

Már 1 éve lakunk a lakásban. Az előző tulaj levelei még mindig idejönnek. Mit lehet csinálni?

Igazából most már kezdek kíváncsi lenni, hogy milyen levelekről van szó, és felbontanám. Már több mint 30 levél jött a nevére. Különben mi ilyenkor a teendő? Ki lehet dobni a kukába?

5

Mégis mi oka volt erre az illetőnek?

Ma jövök haza a suliból busszal. Odamentem egy szabad, külső üléshez és a belül ülő személyt megkérdeztem hogy szabad-e leülnöm amire ő bólogatott. Kb 10 perc múlva előveszi a mellettem ülő személy a telefonját ( amin mellesleg a horogkereszt volt beállítva háttérként ) és elkezd kiabálva telefonálni majd amikor a busz megállt az egyik megállónál lerakja a telefont és a lábával erőteljesen lerúgott a székről, elkezdett hangosan és gúnyosan röhögni és leszállt a buszról. Mi oka lehetett erre?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!