Találatok a következő kifejezésre: 9. hétben kismama (20 db)

Van olyan kismama aki már a 3-4. héttõl vészesen hányt kórházba is került és a 9. hétre jobban lett és nem esett vissza?

Már másodjára kerültem be a kórházba és most megint jobban vagyok de attól félek h még nincs vége. A reggeli hányással nincs gondom .... de félek attól h megint nem tudok enni inni és kiszaradok..

Legjobb válasz: Igaz én a 6. héttõl kerültem be (nem tudom egyébként hogy lehet az hogy 3-4 hetes terhesen vészes hányásod van) két nap infúzió után hazaengedtek, otthon persze megint végighánytam a napot, visszakerültem és csak 9. hét végén jöhettem haza, akkor már elmúltak a hányások. 3 hétig kórházban voltam.

Igaz én a 6. héttõl kerültem be (nem tudom egyébként hogy lehet az hogy 3-4 hetes terhesen vészes hányásod van) két nap infúzió után hazaengedtek, otthon persze megint végighánytam a napot, visszakerültem és csak 9. hét végén jöhettem haza, akkor már elmúltak a hányások. 3 hétig kórházban voltam.

Ma töltöttem a 9. hetet. Hasonló "korú" kismamák hogy vagytok?

Nekem elég gyakran van hányingerem, párszor hánytam is, és a hasam is néha görcsölget, fájdogál. (persze szedek Magne B6-ot) Most fogok menni a védőnőhöz. és 1. baba:)

Legjobb válasz: Én vasárnap töltöttem a 9. hetet, most éppen fejfájással küzdök. Hétfõn megyek UH-ra, 4 hete voltam, akkor már volt szívhang, de már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyit fejlõdött és hogy minden rendben van-e. Nekünk is 1. baba!

Én vasárnap töltöttem a 9. hetet, most éppen fejfájással küzdök. Hétfõn megyek UH-ra, 4 hete voltam, akkor már volt szívhang, de már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyit fejlõdött és hogy minden rendben van-e. Nekünk is 1. baba!
Nekem második baba!Én is küzdök a hányingerrel, fáradtsággal ráadásul most jól meg is fáztam.. :(
A kérdező hozzászólása: Nektek látszik már a pocitok?
A kérdező hozzászólása: Nekem még inkább csak én veszem észre. Eddig nem híztam, most vagyok 68 kg (174 cm)
Szombaton voltam 9 hetes. Én is küzdök a hányingerrek, de csak este tör rám. Nálunk már a 2. baba.
10+4 hetes vagyok, minden nap hánytam amíg az Elevitet szedtem, most más szedek, most nem hányok már csak émelygek. Amúgy jól vagyok, néha eszembe sem jut, hogy terhes vagyok, itthon vagyok az 1 éves kislányommal aki most 4. napja nagyon beteg, úgyhogy 4 napja éjszakázom, se éjjelem se nappalom
5. válaszoló vagyok, helyesbítenem kell, nem a 2. hanem a 2-3. baba, idõközben kiderült ikrek lesznek. REmélem minden rendben lesz.

9. hétben lévő hányingeres kismamák, csillapodik már az émelygésetek?

Miket éreztek még magatokon? Nekem elviselhetetlenségig fokozódott a szinte 24 órás émelygés és hányás. Nagyon rossz kedvem van t?le. A méhemben sem húzódást, sem nyilalást nem érzek. És nálatok?

Legjobb válasz: szia! nekem a 7-8 hét volt nagyon durva. A héten(9.) már jobban voltam,de azért,ha véletlenül késõbb reggelizek,még megérzem,hogy nem kellett volna addig várni. A méhem szurkál néha,és a mellem sem fáj már olyan nagyon durván...Kb. ennyi amit érzek jelenleg. Meg néha a felismerés,hogy "úristen,"lakik"bennem valaki"..

szia! nekem a 7-8 hét volt nagyon durva. A héten(9.) már jobban voltam, de azért, ha véletlenül késõbb reggelizek, még megérzem, hogy nem kellett volna addig várni. A méhem szurkál néha, és a mellem sem fáj már olyan nagyon durván...Kb. ennyi amit érzek jelenleg. Meg néha a felismerés, hogy "úristen, "lakik"bennem valaki"..
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást, nagyon rám fér!
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam uh-n és 21 mm-es a babuci. Már lehetett látni a pici kéz és láb kezdeményeket. Nekem õ már a 4. baba lesz.


9 hetes terhesen derült ki hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Azóta szedem ráa thyroxin-t, de előtte a 9 hétig- mivel nem derült akkor még ki- nem szedtem rá semmit. Baja lehet ezért a babámnak? Félek! 10 hetes kismama

Legjobb válasz: Mennyire magas a TSH-d? Mert ha nem annyira, akkor lehet, hogy simán csak a terhesség vitte fel a TSH-t, és így más minden oké lesz gyógyszerrel! Igazából az lenne a lényeg, hogy a fogantatáskor ne mûködjön alul. Nekem 6 volt a TSH-m, mikor megfogant, ez csak 6 hetesen derült ki, onnantól szedek gyógyszert. Nekem valószínû emiatt nem fejlõdött jól, és én 9 hetesen elvetéltem... :( De ez kétesélyes, mint minden más, minidg vannak kivételek, nem is kevés. Sajnálom, hogy nem tudtalak igazán megnyugtatni!

Mennyire magas a TSH-d? Mert ha nem annyira, akkor lehet, hogy simán csak a terhesség vitte fel a TSH-t, és így más minden oké lesz gyógyszerrel! Igazából az lenne a lényeg, hogy a fogantatáskor ne mûködjön alul. Nekem 6 volt a TSH-m, mikor megfogant, ez csak 6 hetesen derült ki, onnantól szedek gyógyszert. Nekem valószínû emiatt nem fejlõdött jól, és én 9 hetesen elvetéltem... :( De ez kétesélyes, mint minden más, minidg vannak kivételek, nem is kevés. Sajnálom, hogy nem tudtalak igazán megnyugtatni!
Szia, Nekem is ez a gondom.Beszeltem neten egy pajzsmirigy szakemberrel.Nekem 6.19 volt a tsh-m.A 12 hetig nem szedtem ra gyogyszert csak utanna.A doki azt mondta hogy a babara ez semmilyen hatassal nem volt es nem lesz.A 12 hettol ugyanis maganak termeli.Az elott pedig annyi a kockazat ha nem szedtel gyogyszert hogy no a veteles kockazata 3%-rol 10%-ra.De ha mar szedet a gyogyszert akkor ne aggodj be fog allni normalra es nem lesz semmi gond.Nekem azota 3 havonta kell mennem vervetelre es azota miota szedem 2 alatt van a tsh.Csak szed vegig a gyogyszert es miutan megszulsz beszeld majd meg a belgyogyasszal hogy hogyan tovabb!Szoval ne aggodj!!!!!A babanak nem lesz semmi baja!!!!Mi 29 hetesek vagyunk!!!!Jol van a nagylany!!!!Mocorog, ficankol!!!!!!Ha gondolod irj es elokeresem a doki email cimet es irj neki ha meg aggodnal!!!!!! Minden jot nektek!!!!!!

9 hetes kismama vagyok, és nincs 1 éven belüli Cytologia vizsgálatom, védőnő azt mondta ráér a 12. héten is kérnem időpontot vagy akár 16. héten. Nem kellene megcsináltatni még 12. hétig?

Lenne még egy kérdésem. 6éves korom óta van cicám végig lakásban tartott,többnyire szoros kapcsolat volt,tehát ágyamban aludt a cica. Véd?n? szerint nem érdemes megcsináltatni a toxoplasma vizsgálatot mert szte úgy is átestem már rajta,de nem tudom... toxoplasma-ra az antibiotikum amit fert?zés esetén kell szedni csak penicillines van? (csak mert én allergiás vagyok rá)

Legjobb válasz: nekem nagyon sok cicám volt, legutóbbi 3 éve. lakásban tartott cicák voltak és most kiderült, mégsem estem át soha a toxon. szerintem hülyeséget mondott a védõnõd, mindenképpen érdemes megnézni, legfeljebb valóban védett vagy. de ha meg nem...? nekem a dokim azt mondta, hogy toxoplasmát terhesség alatt azért elég kevesen kapják el. és nem hiszem, hogy a gyógyszerallergiásoknak ne lenne másfajta gyógyszer rá. (amúgy nem tudom mit kell szedni rá) a cytológiát leveszik, bármikor mész is orvoshoz. pontosan 10 másodperc az egész. :) szerintem érdemes ezen is túl lenni. :)

nekem nagyon sok cicám volt, legutóbbi 3 éve. lakásban tartott cicák voltak és most kiderült, mégsem estem át soha a toxon. szerintem hülyeséget mondott a védõnõd, mindenképpen érdemes megnézni, legfeljebb valóban védett vagy. de ha meg nem...? nekem a dokim azt mondta, hogy toxoplasmát terhesség alatt azért elég kevesen kapják el. és nem hiszem, hogy a gyógyszerallergiásoknak ne lenne másfajta gyógyszer rá. (amúgy nem tudom mit kell szedni rá) a cytológiát leveszik, bármikor mész is orvoshoz. pontosan 10 másodperc az egész. :) szerintem érdemes ezen is túl lenni. :)
Nekem levették a cytológiát az elsõ alkalommal kérés nélkül, amikor megállapították, hogy baba van. Nem kérdezték, hogy volt-e mostanában, semmit, egyszerûen levették... Toxoplasmánál pedig én nem hagyatkoznék arra, hogy "valószínû", mert elég nagy a tétje! Az antibiotikumoknak pedig sok fajtája van, én is érzékeny vagyok valamelyikre, de tudnak olyat adni, amire nem...
Citológiát bármikor megcsináltathatod, nem tart semeddig. Nekem is egész kiskorom óta mindig volt macskám, most is van, a védõnõ nem mondta, hogy csináltassak vizsgálatot. Viszont én szóltam a háziorvosnak, hogy a beutalóra írja már rá a toxoplazma vizsgálatot is. És kiderült, hogy még nem estem át rajta, és majd még ismételni kell a vizsgálatot, hogy késõbb sem kapom el a terhesség alatt. Cirmost ezért nem fogom kirakni, viszont az almot lehetõleg ne te cseréld, bízd másra. Ne hagyd annyiban, csináltasd meg a vizsgálatot.
Én azt olvastam, hogy az elején nem jó piszkálni a méhszájat (onnan veszik a kenetet), mert vetélést okozhat, persze ritkán. Ezért mondtam a dokinak, hogy késõbb szeretném, és lehet a második trimeszterben csináltatni. (Nem mondta, hogy hülyeséget olvastam!)

Átlag mennyit hízik a kismama a 8-9. hétig? Vagy az az egészséges ha nem hízik?

Legjobb válasz: Én abban az idõszakban nem híztam és már kezdtem kétségbeesni,hogy nem is fogok.17-18héttõl kezdtem el hízni és már 5kg feljött.Neizgulj úgy is felfogsz szedni pár kilót csak ídõvel. 22hetes kismama

Én abban az idõszakban nem híztam és már kezdtem kétségbeesni, hogy nem is fogok.17-18héttõl kezdtem el hízni és már 5kg feljött.Neizgulj úgy is felfogsz szedni pár kilót csak ídõvel. 22hetes kismama
Au utolsó elötti elötti kérdezõnek írnám, hogy pont az ahogy írod ez a "kedves, drága...." megszólítás és egyebek az amire még az én hátamon is feláll a szõr. Szerintem is baromira felfújtad a dolgot és nem úgy értelmezted a kérdést. A kolléganõjének meg nem értem hogy miért is mutassa meg ezt az oldalt. Illetve ha én lennék a kolléganõje akkor most röhögnék rajtad. Nyilván már errõl is beszélgettek. Szóval ha ezzel arra akartál célozni hogy ha a kolléganõje meglátja milyen ciki lesz a kérdezõnek, szerintem nagyot tévedsz! Inkább neked lesz ciki! Kérdezõ kérdésére a válaszom: Szerintem most még mindkettõtök helyzete normális, de ha tovább hízna akkor hívd fel a figyelmét rá. Nagyon boldog babavárást Nektek!
Szerintem is tök gáz hogy egyesek így ki tudják forgatni mások szavait!!!!! Szerintem semmi rosszindulat nem volt a kérdésében. A védõnõ majd úgyis fogja mondani neki hogy nem kéne többet hízni.
Szerintem se kéne így leteremteni a kérdezõt, semmi olyat nem írt hogy most õ összehasonlítgatja magát mással. Mivel ez az elsõ terhessége, ezért gondolom kíváncsi hogy minek hogy kéne lennie. Nyilván tudja hogy minden ember más, de az sem lenne normális ha most õ is elkezdene hízni és felszedne +10 kilót azért mert most megköveztétek. Szerintem a legjobb ha nem engedi el magát az ember tudván hogy úgyis megtehetem mert terhes vagyok, mert utána sokkal nehezebb leadni. Jól teszed ha figyelsz magadra, és csak egészségesen eszel. Az a legfontosabb. És nyilván a kérdezõ NEM AZÉRT ÍRTA A KÉRDÉST mert konkrétan AZ ÉRDEKLI hogy KI HÁNY dekát HÍZOTT és õ is mennyit vagy mennyit nem, HANEM AZ HOGY MI A LEGJOBB A BABÁNAK. HA HÍZOL VAGY HA NEM. Boldog babavárást Kívánok! :)
Mi számít normális hangnemnek drága kedves kérdezõ? Az én esetemben ez a legõszintébb és legnormálisabb hangnem, mit veled szemben megüthettem. Kompromisszum, kedvesem. Ez a hosszú élet titka. A hormonok tombolásához annyit hozzátennék, hogy ennél reálisabban, összefogottabban és megfontoltabban fogalmazni nem is igazán lehet, mint ahogy én tettem korábban, teszem most és még fogom is jó sokáig, ha Isten segít, ez az én stílusom, csak a hangomat és a hangsúlyt nem tudom hozzá átadni sajnos e virtuális közegben. (Itt inkább a Caps lock billentyû használata melletti gépelést tekintik hangsúly felemelésnek. Jó pap holtig tanul!) További kellemes babavárást mind a kettõtöknek, a munkatársadat külön üdvözlöm és esetleg mutasd meg neki ezen oldal linkjét.
Szerintem tök normális, hogy még nem híztál ! Én a 31.dik hétbe vagyok és eddig 5kg-ot híztam...
A kérdező hozzászólása: Nem értem hogy egy egyszerû kérdésre miért kell letámadni az embert mikor arra irányult a kérdésem hogy kell-e hízni vagy sem! Nem tudom más miért csinál ebbõl ekkora lecseszést, hogy meg mertem kérdezni. Egyátalán nem volt semmilyen rosszindulat a kérdésben, sõt örülök hogy a kolléganõmmel együtt fogunk babázni meg vásárolni és sorolhatnám. De ahogy látom másnál eléggé tombolnak a hormonok. Csak nem itt kéne kiélni a rosszindulatú gondolatokat és kiforgatni más szavát. De ha ezzel segítettem a gõz kiengedni ami a hormonok miatt van, akkor egészségedre! De jobb lenne ha csak akkor válaszolnál a kérdésekre ha tudsz NORMÁLIS HANGNEMBEN IS megszólalni! Amúgy meg nem arra irányult az egész hogy összehasonlítgassam a két terhességet, mivel tisztában vagyok azzal hogy minden terhesség más, még egy személynél is más az elsõ és a második gyerekkel is a terhesség.
Sziasztok!Én is érzek némi iróniát a kérdezõ szavai mögött...!Nem is értem miért foglalkoztat mindenkit ennyire ez a terhesség alatti súlygyarapodás.Õszintén..egy kicsit dühít, mikor hasonló, butuska kérdéseket olvasok...Mindenki más genetikával, adottságokkal van ellátva- már a csapból is ez folyik és nem látom értelmét hasonlítgatni egyik pocakost a másikkal.Most töltöttem a 20. hetet, pontosan tudom, hogy hurkásodom..de nem állok a digimérlegen, hogy most 20 grammot vagy 25-öt híztam...és nem is érdekel.Most kizárólag a picivel kellene foglalkoznia minden kismamának!! (na nem arra gondoltam, hogy ész nélkül tömjük a soksok kalóriát nem törõdve az egészségünkkel...)Jajj , szóval így vagy úgy, de kívánom minden kismamának és babájának, hogy boldog és egészséges legyen, mert az legfõbb!A kérdezõnek pedig még annyit, hogy felesleges hasonlítgatni.....és még annyi minden vár rá, ami sokkal fontosabb lehet.
Korábbi (kétszeres) válaszoló vagyok. Az utolsó válaszolóval egyet értek: nem minden fekete és fehér, nem lehet általánosságokban nyilatkozni egy terhességrõl és az az alatti súlygyarapodásról, mert két terhesség között alapvetõ különbségek lehetnek, ugyanúgy a körülményekben, mint az õ esetében, de akár a várandós nõ szervezetétõl, anyagcseréjétõl, tápanyaglebontásától és a testének a terhességhez való reakciójától is rengeteg függ. Rám is hasonlóan jöttek kilók az elsõ trimeszterben, összesen ötöt szedtem fel, pedig hivatalosan nem kellett volna. Nagykönyv szerint nem. Persze nagykönyv szerint a placentámnak sem kellett volna leválnia félig és emiatt nem kellett volna öt hetet ágyban feküdnöm. Meg ha baba elõtt fél évvel leraktam volna a cigit, akkor azzal sem akkor kellett volna szenvednem (bár akkor valószínûleg baba elõtt fél évvel híztam volna annyit miatta). Ne haragudj kedves kérdezõ, de az jött le számomra a szavaidból, hogy elítéled azt, hogy az ismerõsöd "kigömbölyödött" és hogy ezáltal akkora hasa van, mint egy "18-20 hetesnek" (amit egyébként kétlek, mert ha elõtte nem volt pocakja, akkor annyit nem nõhetett ennyi idõ alatt) és hogy kiemelni szeretnéd, hogy õ már "5-6 kilót minimum hízott", míg te 1-2 kilót inkább fogytál "hála égnek" és ezáltal nem kell pluszt "cipelned" (mint más szerencsétlen halandónak). Azért nem másolok be több részt, ami alapján a következtetésemet levontam, mert semmi értelme (fõleg, ha esetleg tévedtem), csak nyomogathatnám a Ctrl+C-ket és Ctrl+V-ket. Ha te nem annak szántad, akkor kérem elnézésedet esedezve, nagy odaadással és elmorzsolok egy könnycseppet szégyenemben. Most még a kezemre is rácsaptam, amiért ki mertem forgatni az irományodat. (Hoppá, most nézem csak: holnapra egyel esni fog a százalékom.)
A kérdező hozzászólása: Már elnézést utolsó elötti válaszoló, semmi ilyen irány nem volt a kérdésemben és nincs szó ilyenekrõl amit leírtál. Csak érdekelt hogy én is ilyen leszek-e 2 hét múlva. Nem azért írtam hogy most engem tüntessenek ki azért mert nem híztam, eszembe sem volt ilyen!!!! Sõt!! Mert ha ez jó akkor én is elkezdek hízni. Nem voltam még terhes és nem tudom mi jó a babának. NEM KELL KIFORGATNI AZ EMBER SZAVAIT, ÉS ROSSZINDULATÚNAK BEÁLLÍTANI!!!! Mondjuk mindenki Magából indul ki!
Teljesen igazat adok az elõttem szólónak! 8-9. hétig nem hízik egy kismama és nem dicsõség a számára, hiszen még alig terhes. 20. hétig feljön 1-2 kg, aztán a többi, de ez nagyon alkatfüggõ, és egyáltalán nem attól függ, ki mennyit eszik...Én három hét múlva szülök, 10 kg híztam, pedig igen vékonyan kezdtem neki.
A kérdező hozzászólása: Eddig sem volt az a vékony lány, de nem is volt dagadt. Volt rajta de nem vészes, erre nem mondtam volna hogy dagi! Normális. De mostmár kezd kikerekedni.
Sok minden függ attól, hogy milyen volt az ember életmódja baba elõtt. Elméletileg a 12. hétig nem kell semminek sem feljönnie, sõt, a 15-16. hétig sem kötelezõ. Sokan valóban fogynak, mert hetekig rosszul vannak. Én speciel öt kilót híztam a 12. hétig, de nem lep meg, fel voltam rá készülve. Baba elõtt elég rendszertelenül táplálkoztam, naponta egyszer ettem, akkor sem éppen kielégítõen, de nem voltam nagy evõs és vékony voltam. Dohányoztam, kávéztam, az anyagcserémmel sem volt gond. Nagyon hamar kiderült, hogy babát várok, négy hetes voltam, akkor leraktam a cigit és a táplálkozásomat át kellett szerveznem, mert terhesen nem étkezhettem annyira hiányosan. Bevezettem egy reggelit és egy korai vacsorát is az ebéd mellé, a cigi hiány miatt így is farkaséhségem volt, elég sokáig szenvedtem, mert nem akartam állandóan falni. Az anyagcserém a nullára redukálódott, örültem, ha hetente kétszer meglátogattam a wc-t egy nagyobb dolog érdekében. És így jött fel az az öt kiló. Teljesen érthetõ és szerintem ez az esetemben elkerülhetetlen volt...
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom. Én mindenképp figyelek magamra, mert a babának nem lesz jó ha sokat híznék amit nem akarok és eddig hála égnek nem is tettem, és persze idõvel nem mindegy hogy a baba súlya mellett még a plusz kilóimat is "cipelhetem" :D
Szerintem ez nem normalis!!! 3honapos terhesen nagyon durva az 5kg, majd lehet fog neki szolni a vedono. Az en terhessegrol szolo konyvemben 1kg-ot irnak, de van aki nem hizik a sok hanyinger, hanyas miatt (marmint az elso trimeszterrol beszelek). Nem lehet hogy nagyon vekony a lany es jobban latszik rajta? Altalaban akin van egy kis uszogumi, szinte meg sem latszik az elso 3 , esetleg 4honap. Aki viszont tok vekonyka, azokon nagyon hamar latszik ahogy a koldok korul/alatt elkezd valami kidudorodni, vagy hogy mondjam.
Szerintem ez alkati kérdés is. Igazábol igy az elejen még nem nagyon kéne hízni, sot az sem ritka, ha valaki még fogy is, kulonosen ha nincs étvágya vagy gyakori rosszullétei vannak. Nekem sajna csak ugy jottek a kilok, észre sem vettem, mivel egy percig sem voltam rosszul, eszre sem vettem, hogy ettem...A végére lett is 25 kilo, na ennyit azért nem kéne folszedni.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem mert egy ismerõsömmel együtt vagyunk babásak, csak én 6 hetes õ meg 8hetes. De õ már vagy 5-6 kilót minimum hízott míg én inkább 1-2 kilót fogytam. Bár az az 1-2 kiló nálam ingadozik. Hol feljön hol lemegy, attól függ milyen az étvágyam. Volt hogy napokig nem bírtam enni, most meg inkább kívánós lettem, de mindent csak mértékkel. De õ szemmel láthatóan kerekedik, és akkora hasa van mint egy 18-20 hetesnek. Ez normális?
Én a 14. hétig 2 kilót híztam, pedig nem hánytam, nem émelyegtem és így az étvágyammal sem volt baj. A 14. hét után viszont úgy beindult a súlyom, hogy több mint 20kilót szedtem magamra a szülésig. Féltem is, hogy rámszól a doki, de azt mondta, hogy teljesen rendben van így, ez rámfért. Ugyanígy járt a húgom is. Szerintem sokat számít, hogy milyen alkat vagy. Lehet, hogy te is késõbb kezdesz majd hízni. De az is elõfordulhat, hogy egy hónap múlva megugrik a súlyod. Vagy, hogy minimális lesz a súlytöbbleted a 9 hónap alatt. Szóval ne izgulj. Szerintem most teljesen normális, ha nem hízol, van aki a 3.-4. csak hónapig fogy. Volt ilyen ismerõsöm. Ha bizonytalan vagy kérdezd meg a védõnõt, õ hogy látja. Ha keveset hízol azért is szólni fog, ha sokat akkor meg azért.
Csak a cigitõl egészséges terhesség nem megy el.
En sem vagyok buszke ra, de nehany szalat egeszen szulesig elszivtam.A fiam idore szuletett, nehany nappal tul is hordtam.Nem vettunk eszre nikotin elvonasi tuneteket, nyugodt, csendes baba volt az elso hetekben, utana persze jott a hasfajos korszak. Most 8 eves, az eg vilagon semmilyen betegsege nincsen, 3 evesen volt egyszer lazas beteg, szerencsere nagyon ellenallo az immunrendszere.Ezen az 1 influenzan es virusos gyomorrontason kivul SEMMIT! nem kapott meg el mas gyerekektol. Azt is szoktak mondani, hogy a kesobbiekben tanulasi nehezsegeket okozhat a kismama dohanyzasa.Nos rank szerencsere ez sem igaz, a tanarok szerint a fiam kiemelkedoen okos, egyenlore osztaly elso, remelem igy is folytatja majd.
Az én babám koraszülött lett sajnos, már jól van. Nem dohányoztam. De más anyuka aki dohányzott, szintén koraszülött babával ott sírt az inkubátor mellett, mert a baba egész nap sírt. Mondták neki, hogy minél elõbb hozzon anyatejet, mert a babának nikotin elvonási tünetei vannak. Mikor már hozott megnyugodott. Ezek a picik a pociban rászoknak a nikotinra, azt rossz volt látni is, hogy sír. De aki egybõl szoptat gondolom ez nem áll fenn. Nem akarok senkit elítélni, anyum mind a 4 terhességénél megállta, hogy cigizen és szoptatás alatt is pedig több, mint 30 éve dohányzik. Ha kibírod, az a legjobb, de ha nem akkor szoptasd :D
elsõvel kb 4 hónapig szívtam, 3750 kg és 52 cm volt a nagylány 2 nap túlhordással. a másodikkal meg 1-2hónapig szívtam, most vagyok 38 hetes, jól érzi magát még :)
Én sajnálatos módon végig cigiztem ...39+4napra és 3600grammal született a fiam egészségesen!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek, hogy normálisan és aranyosan válaszoltatok!:)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Anyukám harminc éve cigizett, mikor terhes lett. A dokija mondta, hogy ne egyik napról a másikra tegye le, de max. 5 szálat szívhat. Aztõ el is szívta végig. Normál idõre, normál súllyal születtem. Ne, vagyok beteges, nem vagyok asztmás, allergiákra inkább fogékony (fémr, rovarcsípésre), de ezek már középiskolás korom körül jöttek elõ. Nem tudom a dohányzásnak van-e bármi köze hozzá. Másik anyuka is kb. 5 szálat szívott végig, két gyerek van, mindkettõt túlhordta, 4 kg körül születtek, egészségesek. Harmadik anyuka többet szívott, nem tudom pontosan. A méhlepény nagyon korán kezdett öregedni, a baba végig kisebb volt, majd 36 hetesen sürgõsségi császárral született (tovább nem tudta a lepény táplalni) 1 kg alatt. Már ovis lesz, egészséges, bár még mindig alacsonyabb az átlagnál, viszont a szülei is alacsonyabbak. Ráadásul mindkét szülõje 2 kg körül született, úgyhogy lehet, hogy a cigi nélkül sem lett volna 4 kilós baba. Szerintem 1-2 száltól még nem dõl össze a világ, de érdemes minél elõbb letenni. Minek kockáztatni! :)
en a 6. heten tudtam meg h babat varok, utana 2 honap alatt tettem le a cigit ugy, hogy max. napi 5 szalrol csokkentettem folyamatosan a nullara! egeszseges kisbabam (most mar nagy babam) van!
Szia én dohányoztam végig nem voltam/vagyok rá büszke de úgy voltam (nem tervezett baba volt!) hogy ha eddig cigiztem és most hirtelen meg vonom magamtól akkor nem csak én de õ is " szenvedni" fog.. Nem szívtam sokat napi 1-2 szál, ritkán 3. Sok orvos tanácsolja (hallottam ezt) h ilyenkor napi 1-2 nem baj, persze jobb lenne ha nem. Én a szerencsések közé tartozom egészséges kisfiam született 40+3ra 3390 grammal, a placentámon pedig épp h volt valami. Én véleményem szerint ennyitõl nem fog elvetélni senki, ha a kis bébi egészséges!
Vetélést nem okoz koraszülést okozhat vagy placenta öregedést, annak aki végig cigizik de ez sem gyakori, a leggyakoribb következménye a késöbbi asztma vagy egyéb légzöszervi betegség!
Kedves Kismama! Csak hogy feleslegesen ne idegeskedj, anyukám annak idején, amikor még nem paráztak ennyire a cigitõl, végig dohányzott, mikor engem várt. Ennek 48 éve. Én mai napig makkegészséges vagyok, gyerekként jóformán beteg sem voltam. Sõt, a cigire se szoktam rá. Ne aggódj, az sokkal jobban árt!

9 hetes kismama vagyok. Voltam az 5. héten dokinál, szivhang még nem volt. Mikor vannak a legfontosabb időpontok?

Azóta kijöttem dolgozni külföldre itt akarom a 12 hetes Uh-ot.Viszont megyünk haza a 16.hetes vérvételre az AFP -re és természetesen a többi vizsgálatot is megcsináltatom(fog,bel,vérv.)Elég ez igy ez az id?pontok vagy ti mit javasoltok,augusztus végéig szeretnénk maradni.Vagy haza menjünk hamarabb??

Legjobb válasz: Köszönöm válaszod ,nagyon megnyugtattál.De a kötelezõ vizsgálat amiket irtál a 12.hétre az csak a 16.ba tudom megcsináltatni otthon magyarba.Nem gáz??

A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod , nagyon megnyugtattál.De a kötelezõ vizsgálat amiket irtál a 12.hétre az csak a 16.ba tudom megcsináltatni otthon magyarba.Nem gáz??
.
Az elsõ vagyok, bocs, hogy ilyen késõn írok... a 12. hetes UH genetikai vizsgálat. Jó lenne, ha meg tudnád csináltatni, akár ott, ahol most vagytok. Ilyenkor nézik, hogy van-e orrcsont, illetve a nyaki tarkóredõt (NT-t). Ha az orrcsont nincs jelen, vagy a nyaki tarkóredõ nagyobb a kelleténél, akkor az utalhat Down-korra. Ha nagyon nem tudod megoldani, hogy megcsináltasd ezt a vizsgálatot, akkor érdemes lenne levetetni a Down-szûréshez a vért (nem a 12 hetest, hanem a késõbbit 16 hetesen, viszont ha jól tudom, akkor ennek az ára már 18 000 ft lenne.) Bár tényleg az lenne a legjobb, ha a kötelezõ vizsgálatokon részt tudnál venni, ez a pici érdeke!!!

9. hétben lévő kismama vagyok. Csalánkiütés szerü foltok az utrogesztán mellékhatása. Abba kellett hagynom, pedig még 2 hétig fontos lett volna. Nem lesz baj?

9. hétben vagyok 6. hétt?l szedem az utrogesztánt. 2napja csalánkiütés szer? foltokat vettem észre a combjaimon és a mellkasomon.

Legjobb válasz: Nekem ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom, azonban úgy tudom, hogy a palástfû tea segíthet ilyenkor (vetélés ellen, sárgatest hormon termelése miatt is fogyasztják). Esetleg kérdezz rá a dokidnál, hogy ehhez a megoldáshoz mit szólna vagy tud-e jobbat... Remélem tudtam segíteni.

Nekem ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom, azonban úgy tudom, hogy a palástfû tea segíthet ilyenkor (vetélés ellen, sárgatest hormon termelése miatt is fogyasztják). Esetleg kérdezz rá a dokidnál, hogy ehhez a megoldáshoz mit szólna vagy tud-e jobbat... Remélem tudtam segíteni.
Én sem tudok túl sok újat mondani. Én szedem az Utrogestant és a Magne B6-ot is + Elevitet, de nincsen tõlük semmilyen tünetem. A kiütések viszont terhesség alatt viszonylag gyakoriak.
én a magne b6-tól csalánkiütéses leszek

9 hetes kismama vagyok. Most megyek a héten először védőnőhöz. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szia! Vinned kell a Tb kártyát személyi igazolványt, az orvos által adott beutalót a védõnõhöz, illetve az igazolást, amin rajta van a terhesség ténye, esetleg vizeletet. Plusz ha van vérvétel leleted, azt is viheted. Nálam így volt. Semmi különös egyébként, adatokat kérdez, családban elõforduló betegségekrõl, vérnyomást, súlyt mér, stb.

Szia! Vinned kell a Tb kártyát személyi igazolványt, az orvos által adott beutalót a védõnõhöz, illetve az igazolást, amin rajta van a terhesség ténye, esetleg vizeletet. Plusz ha van vérvétel leleted, azt is viheted. Nálam így volt. Semmi különös egyébként, adatokat kérdez, családban elõforduló betegségekrõl, vérnyomást, súlyt mér, stb.
Kapsz terheskiskönyvet. Kikérdez mindenrõl, családi betegségek, súly, vérnyomás, munkahely, bugyid színe, stb stb Megnézi az eddigi leleteidet. Felteheted neki a kérdéseidet. Semmi különös nem lesz, csak a sok adat miatt az elsõ látogatás a leghosszabb. Grat a babuhoz!
ez lemaradt: Na és persze kiadja a terhes kiskönyvet, amit ezek után minden vizsgálatra vinned kell majd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!