Találatok a következő kifejezésre: 9. hétben első (24 db)

Hány hetes terhes vagyok, ha a az utolsó mensim első napja március 14 volt, de a peteérés, és fogamzás rá csak 9 héttel történt a 59. ciklusnapon?

Ezt onnan tudom ilyen pontosan mert akkor mentem vissza a dokihoz hogy gyógyszeresen mensit idézzen el?. Hány hetes terheséknek fogja ezt nevezni. Pénteken megyek uh-ra.

Legjobb válasz: A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami

A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami
Szerintem peteéréstõl számítva a hetek száma + két hét. Így leszel ugyan ott, mintha normál ciklussal számolnál.
Orvosilag kb 10 hetes vagy.

9. hétben vagyok, első terhességem. Orvosom úgy véli kettő magzat fejlődött, de talán az egyik felszívódott. Másikat élesen látja szívhanggal. Nem görcsöltem, de egyik nap nagyon apró vér jelent meg. Akkor mehetett el?

Két ünnep között voltam dokinál, akkor állapította meg a terhességemet. Azt mondta az orvos, hogy olyan mintha ketten lettek volna, mert a bal oldalon élesen látja a magzatot,de valamit lát a jobb oldalon is. Kérdezte, hogy szedtem-e gyógyszert. És sajna szedtem, mert 17.-én influenzás lettem és Maripen extrát írt fel a dokim. Lehet hogy felszívódott az egyik?

Legjobb válasz: Meglehet. Viszont attól a másik baba szépen kifejlõdhet és megszülethet. Nekem van ismerõsöm, aki így szült, az egyik baba még az elsõ hetekben felszívódott. A kisfia azóta iskolás, teljesen egészséges, ari gyerek.

Meglehet. Viszont attól a másik baba szépen kifejlõdhet és megszülethet. Nekem van ismerõsöm, aki így szült, az egyik baba még az elsõ hetekben felszívódott. A kisfia azóta iskolás, teljesen egészséges, ari gyerek.
Férjem és bátyja is így született, hogy anyukájuknak két méhlepénye volt, tehát mindkét terhességnél volt egy másik baba is, aki nem született meg. De mindketten jól vannak, egészségesek és túl vannak a 3. X-en.-) Ne félj, vigyázz az élõ magzatodra:-)

9. hétben az első ultrahangot még hüvelyen át végzik? Vagy akkor már lehet "kívülről"?

Legjobb válasz: Bizony helye válogatja! Nálunk a 12. hétig mindig hüvelyi. nekem a 12. heti hüvelyi és hasi is volt, aztán már csak hasi!

Bizony helye válogatja! Nálunk a 12. hétig mindig hüvelyi. nekem a 12. heti hüvelyi és hasi is volt, aztán már csak hasi!
Nekem hüvelyi volt a 9. héten. A 12. héten egyik kórházban hüvelyi uh volt, aztán még ezen a héten egy másik kórházban is megnéztek és ott hasi uh-ot végeztek. Valóban orvos- és helyfüggõ. A te esetedben a 9. héten inkább a hüvelyi lesz valószínûbb.
Lehet. Helye és dokija válogatja, hogy hogyan nézi. Nekem hat hetesen hasin is látta a szívhangot.
nekem hüvelyi volt!
Szia! Én is 9hetesen voltam elöször és hasi uh volt. nagy élmény volt, szépen lehetett látni.
Nekem is hüvelyivel csinálta. 9 hét 3 naposan amikor voltam a dokimnál, már kapálózott a kezeivel és lábaival is. Nagy élmény lesz, majd meglátod:)
Szia! Én 8 hetes voltam amikor visszamentem a dokihoz akkor hüvelyi volt és a 12. heti vizsgálaton már hasi uh volt. De szerintem is orvostól függ.
Elõzõ vagyok, túl gyorsan elküldtem. Szóval a kérdésedre a válasz, attól függ, mire kíváncsi az orvos. Csak a szívhangra, vagy pontos méreteket is akar látni!
Nekem a 12. hetit azért csinálta hüvelyivel a doki, mert a baba pont úgy feküdt, hogy a nyaki redõt nem bírta megmérni. Elõször egyébként hasival próbálkoztunk, utánna kapta elõ a botos megoldást :)
Üdv, Nálunk a 12.hétig csak hüvelyit csinálnak, utána már csak nagyon indokolt esetben használják, a 12. hetitõl már hasit csinálnak. De ez helyenként eltérõ. Sok boldogságot


Előfordult már valakivel, hogy az első UH-n ikerbabákat látott az orvos (nálam a 6. hét), majd a következőn már csak egyet (nálam a 9. hét), de aztán mégis ikerterhesség lett belőle?

Legjobb válasz: Lehet, hogy annyira takarták egymást. Elõfordult már ilyen a történelem során, de azt gondolom, hogy egy igazán jó orvos, észreveszi (szívhang stb.) Persze mondom vannak olyan esetek, amikor nem olyan egyszerû a történet. Most nemrég(április) volt egy olyan ismerõs, akinek elõször egyet mondtak, aztán a következõn már kettõt. :) Boldog babavárást!

Lehet, hogy annyira takarták egymást. Elõfordult már ilyen a történelem során, de azt gondolom, hogy egy igazán jó orvos, észreveszi (szívhang stb.) Persze mondom vannak olyan esetek, amikor nem olyan egyszerû a történet. Most nemrég(április) volt egy olyan ismerõs, akinek elõször egyet mondtak, aztán a következõn már kettõt. :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Nagyon csalódott voltam a 9. heti vizsgálat után, mert az elõzõn még mindkettõjüknek jó szívhangjuk volt, és teljesen egyformák is voltak - bár az orvosom figyelmeztetett, hogy ne éljem bele magam, mert a 12. hétig bármi megtörténhet. Sajnos, igaza lett. :( Itt sok olyan kismamáról olvastam, akinek csak a 12. heti uh-n derült ki az ikerterhesség, de volt ennél extrémebb eset is, ezért gondoltam rákérdezek, hátha valaki volt hasonló helyzetben v. hallott róla. De jövõ héten lesz nekem is a 12. heti uh, akkor már a fenti kérdésemre is megkapom a választ...

Normális dolog ha valaki az elsö 9 hétben felszed 8 kilót?

Legjobb válasz: Én 11 kilót híztam a 39. hét végére összesen.

Nyugi es is 5 kgot hiztam eddig 11 hetes vagyok 47kgal kezdtem most vagyok 52 kg.ez lesz a 3ik babam es mindig visszamentem 48kg ugy hogy sosa eletemben 1 napot sem fogyokuraztam vagy koplaltam .1so terhessegem alatt 16 kgot a 2iknal 12kg ot hiztam most nem tudom mennyi lesz De meg csak egy szal repedes sincs rajtam sokan elsem akarjak eloszor hinni aki nem ismert hogy mar 2szer szultem es utana mindig marad a 48kg.En pont ma voltam dokinal mondtam neki egesz nap ehes vagyok hiztam mar 5 kgot es nevetett rajta azt mondta viccesen lesz az meg tobb is.te se aggodj.
Én 11 kilót híztam a 39. hét végére összesen.
Én az elsõ 20 hétben híztam 10 kilót, utána a 36.hétig még 4-et, az utolsó 4 hétben egy dekát nem híztam. Szóval szerintem normális. A lényeg, hogy ne nagyon legyen több a végeredmény 15 kilónál. Én az elsõ harmadban folyamatosan nonstop zabáltam, kb a hûtõt is, mindent felfaltam.
De sok ám!Szerintem ne egyél, csak teljes kiörlésû kenyeret, a cukrot pedig hanyagold.Na, és persze sétálj sokat!Én ezeket tettem, és szülés után 3 héttel 2, 5 kg plusszom volt.
én összesen híztam 8 kg-t 9 hetesen nem is látszott, hogy terhes vagyok. ez nagyon-nagyon sok sajnos
Nem nagyon. Én ennyit híztam összesen. 8-10 kilót.
Nem. A normális az lenne, ha egy kilót se híznál ilyen korai terheségben. Fogyózni tilos, ha terhes vagy, de az életmódváltás megengedett és egészséges, sõt, szükséges is. Tekintsd végig, hogy mit eszel, mennyit eszel, és hagyd el belõle a zsíros ételeket, a tészták java részét, a fehér kenyeret, az édességeket. helyettük sok gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiõrlésû kenyeret, fehér húst, halat egyél.
Nagyban függ a testalkatodtól is aki sovány állt többet hízik. Én 18 kg híztam összesen 48-ról indultam és szülés után egy nappal 6 kg plusz maradt, egy darab "csík" nem lett rajtam.A hugom 62-vel kezdte és õ fogyott az elején.Amíg egészségileg rendben vagy addig kár ezen aggódni , majd szülés után is ráér.
Szerintem sok!Nem mondott rá semmit a védõnõd?Én 29 hetes vagyok, és kb 7 kilót híztam eddig, a védõnõ javasolt is heti 2 gyüminapot:(Pedig normál súlyú vagyok, tehát nem is lehet azt mondani hogy egy túlsúlyos kismama.Vagy nagyon alacsony súlyról kezdted?
olyan striáid lesz édesem, hogy sírva fakadsz, ha meglátod. szerintem érdemes lenne visszavenni a zabálásból...
Ma vagyok 20 hetes es 3 kg-ot hiztam.
Elvileg nem normális, de minden szervezet és terhesség más... Én a 12.hétig kb. 6kilót híztam, okai: borzalmas székrekedésem lett, leszoktam a cigarettáról (ez megváltoztatta az anyagcserémet) + szénhidrát-mentesen étkeztem, amit teherbeesés után nem folytathattam. Nem eszem sokat, de napi egy helyett háromszor étkezem, nem vagyok kívánós és cukrot-csokit sem eszem. Sajnos tudom, hogy sok ez a súlygyarapodás és kérdeztem az orvost-védõnõt is, hogy mit tehetek, de semmit. Muszáj a szénhidrát a babának, majd szoptatás után ismét visszaállhatok a régi étkezésemre, addig nem. Szerencsére az utóbbi hetekben - most léptem a 17be - már nem ilyen gyors ütemû a gyarapodás, egy hónap alatt max. 1kg jött fel. De a hasam látványosan kigömbölyödött, most már pocaklakósan :) Nem tudom Nálad mi az oka a hízásnak, de én tudom, hogy a "zabáláson" kívül más is okozhatja. A székrekedésre nekem egy hete a frissen facsart zöldség- és gyümölcslevek váltak be.

9. hétben vagyok, kb.1 hete erős hányinger, émelygés főként délután. Kiváncsi vagyok, kinek milyen nemű babája született, akinek hasonló erős hányingere volt az első trimeszterben?

Az els? terhességem ugyanígy zajlott-lányunk lett. Olvastam, hogy a lányoknál inkább jellemz? a hányinger, valóban van-e összefüggés a hányinger és baba neme között? (egyébként soha nem hánytam az els? terhességem alatt és eddig sem, csak nagyon er?s az émelygés, hányinger, f?ként délutántól..)

Legjobb válasz: nekem egész délelõtt hányingerem volt, de sokszor délután is----lány lett barátnõm 5 hónapig naponta hányt---fiú lett :))))

nekem egész délelõtt hányingerem volt, de sokszor délután is----lány lett barátnõm 5 hónapig naponta hányt---fiú lett :) )))
Nekem is lányom van és én sem hánytam, de émelygés sem sok volt. Most szült egy barátnõm fiút és semmi baja nem volt egész terhesség alatt. Az elsõvel, a lánnyal végighányta az egészet.
Én a lányomnál.észre sem vettem a terhességet, azon kívül hogy a pocim növekedett, se hányás, se émelygés, mostani babánál émelygés a nap 24 órájában, ha nem ettem óránként, akkor hánytam, szóval reménykedtünk hogy ez bizti kukis....tegnap kiderült hogy 80% kiscsajszi! :) 18 hetes pocis.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, különösen az utolsó válaszadónak a kis "közvélemény kutatást"!

Miért csinálták meg a terhléses cukrot a 9. héten, az első vérvételkor?

Úgy tudom hogy a 20-24.hét körül szokás.A véd?n? ikszelte be a papiromon.nekem azt mondták tegnap hogy ez nagyon árt egy 9 hetes magzatnak.azóta tiszta ideg vagyok,nem tudtam hogy ez olyan nagy baj,most 11 hetes vagyok,5-én megyek uh-ra,remélem minden rendben lesz.segítsetek légyszi!elnéztek valamit?

Legjobb válasz: Szia! Miért ártana a magzatnak? Lehet, hogy családi hajlam vagy vmi más tényezõ miatt kellett menned. Nekem egy héten csináltak teszt ebédet és cukorterhelést, igaz 19 hetesen. Szerintem semmi baj nincs! nyugi!:-)

Szia! Miért ártana a magzatnak? Lehet, hogy családi hajlam vagy vmi más tényezõ miatt kellett menned. Nekem egy héten csináltak teszt ebédet és cukorterhelést, igaz 19 hetesen. Szerintem semmi baj nincs! nyugi!:-)
Szija Nekem 16hetesen volt AFP meg a tejes zsömlés vérvétel, 24hetesen meg a cukros vizes terhelés. Egyébként igaza lehet az elõttem válaszolónak lehet azért küldött a védõnõ, mert a családotokra jellemzö vmi örökletes betegség.De akkor sem értem miért nem tájékoztatott, h miért kell menned?!Nekem mindig mindent elmond, h tudjam mikor milyen vizsgálat lesz esedékes.Ne félj ezzel tuti nem ártottál a babának!:)
Szia! Ne aggódj, emiatt nem lesz baja a babádnak! Az anyukám cukorbeteg, ezért nekem is volt a 8., és a 24. héten is terheléses vizsgálatom. A cukros víz nem ártalamas a babának, de nekem nagyon kellemetlen volt meginni (benntartani)kétszer is!
Biztos, hogy terheléseset csináltak, nem csak egyszerû cukrot néztek? Mert az elsõ vérvételkor nekem is néztek alapból cukrot, de az csak sima cukor volt. Terheléses cukor pedig a 24-26. héten van. Amúgy nem ártanak ezzel a babának. Olyan, mintha hirtelen nagyobb mennyiségû csokit ennél pl. 22 hetes kismama

Lehet gond abból, ha csak a 9. héten tudok elmenni az elsõ vizsgálatra?

Sziasztok! A múlt heti pozitív tesztem után betelefonáltam idõpontért az sztk-ba, de csak csak 3 hét múlva, dec. 5-re kaptam. Számításaim szertint most a 6. hétben vagyok. Várjam ki a 3 hetet vagy keressek fel inkább egy magándokit?

Legjobb válasz: Semmi gond nem származik belõle. Addigra legalább a szivecskéje is beindul :)

Semmi gond nem származik belõle. Addigra legalább a szivecskéje is beindul :)
Semmi.
Szia. En 10 hetesen voltam eloszor. Nekem tobb mint 3 hetet kellett varnom... semmi gond nem lett belole. Szepen latszott mar a pici.
Bocs ha igen, de mondtad hogy terhes vagy? Egyébként ha jól vagy, akkor ráérsz. Az a lényeg, hogy a 12 hetes genetikai ultrahang majd idõben meglegyen. Sok boldogságot :)
Semmi gond nem lesz, én is 9. héten voltam, már volt szívhang és nem kellett sokat várnom a 12. heti uh-ra. Ha nincs panaszod felesleges elõbb menni.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi szépen mindenkinek a választ. Akkor megnyugodtam :-) Lekopogom, teljesen jól vagyok. A teszten kívül és a mellfeszülésen kívül egyenlõre még nem sok tünetem van. Igen, mondtam az idõpontkérésnél, hogy mi a szitu, de amíg nincs kiskönyvem vagy nem állapította meg a doki a terhességet, addig nem számítok kismamának és nem kapok soron kívül idõpontot...
A kérdező hozzászólása: De amúgy nagyon rendes volt a nõ, mondta, hogy ha valami gáz van, akkor menjek be azonnal és a recepción mondjak el mindent és akkor azonnal foglalkoznak velem. Vészhelyzet esetén. Remélem nem lesz semmi gond :) Várakozok türelmesen dec. 5-ig :)
Semmi baj nem lesz. Én 12 hetes és 3 naposan mentem el legelsönek. Utánna küldtek genetikai uh-ra 3 nap múlva.

A 9. héten az első vérvételen a reggeli után 1 órával 3, 6 lett csak a vércukrom. Tudom, hogy ez alacsony, aggódnom kellene?

Legjobb válasz: Hú, ez tényleg alacsony. Pontosan 1 órával lett mérve? Mert fontos, hogy pontosan legyen betartva az 1 óra. Nem hiszem, hogy gond lenne, nem lett megismételve? Védõnõ mit mondott?

Hú, ez tényleg alacsony. Pontosan 1 órával lett mérve? Mert fontos, hogy pontosan legyen betartva az 1 óra. Nem hiszem, hogy gond lenne, nem lett megismételve? Védõnõ mit mondott?
7-es hozzászóló vagyok. Nálunk úgy van hogy amikor kiderül a terhesség, éhgyomri vércukrot mérnek. Ha az jó, legközelebb a terheléses 22 héten történik, éhgyomorra vért vesznek majd gyógyszertárban kapható glükózt (7, 5 gramm / tasak ) fel kell oldani 3 dl vízben, majd az éhgyomri vérvételt követõ 10 percben m, eginni, majd 120 perc múlva vérvétel. Indokolt esetben már csinálnak vércukorterhelést a 16 héten is, akkor úgyis vesznek vért AFP miatt. Nekem indokolt volt mert túlsúlyos vagyok. Azóta utánanéztem és az 1 órás értéknek 3, 5 és 7 között "kell" lennie, úgyhogy neked jó ez az eredmény. Pest megyei vagyok.
A kérdező hozzászólása: Éhgyomorra nem vettek vért, az majd késõbb lesz (saccolok 20-24 hét körül)Ez az elsõ nagy vérvétel volt, kb 7-8 kémcsõvel vettek és a megadott reggeli betermelése után 1 órával kellett menni. Ez mifelénk (Zala) régóta így van, nálatok nem? Úgyhogy nincs semmiféle elõzménye, az elsõ két terhességemnél minden rendben volt.
A kérdésem, hogy mennyi volt az éhgyomri? Mert ha az éhgyomri magasabb mint az 1 órási vagy 2 órási érték, az általában azt mutatja hogy túl magasra megy fel evés után a cukorértéked, majd visszazuhan. Az sem jó, terhességi cukorbetegségre utalHAT. Miért csináltak neked ilyen korai terhességben terheléses cukorvizsgálatot?
A kérdező hozzászólása: Harmadik: Köszönöm, kicsit megnyugtattál :)
A kérdező hozzászólása: Elsõ: A védõnõ még nem tudja, majd munka után hívom csak fel. Csak a neten kutakodtam eddig, amit találtam, nem sok, de elég rémisztõ volt :(
A kérdező hozzászólása: A védõnõ mondta, mit kell ennem, ez 1 db zsemle és 2 dl sovány tej volt. A vér evés után 1 óra 15 perccel lett levéve. Elõtte nap is figyeltem tudatosan, hogy kevesebbet és kevesebb cukortartalmút egyek. Lehet kicsit túllöttem a célon? Egyébként általánosságban jól vagyok, leszámítva a néhány hányingert, nem szédülök, remegek... stb.
Szia, én cukorbetegként mondom, hogy egyáltalán nem kell aggódnod, magas vércukorszintnél lenne igazán aggódnivalód. Sok ember él átlag 3, 5-3, 9-es cukorral és teljesen jól érzi magát, nem érzi úgy, hogy alacsony lenne. Leszaladhatott esetleg a cukrod más miatt is, kevés szénhidrátot ettél reggelire, vagy többet mozogtál, a cukor ráadásul nagyon sokszor végig ingadozik a terhesség alatt. Szóval örülj, hogy nem magas. Ha néha úgy érzed, szédülsz, remeg a kezed, egyél pár kekszet, igyál egy nagy bögre kakaót, gyümölcslevet, ami jólesik. Van olyan cukorbeteg ismerõsöm is, aki átlag 7-8-as cukorral él már 50 éve és kutya baja, neki erre állt be a szervezete, és nem idegesíti magát, hogy sokan huhognak, ez de magas, nem jó.
Ja, amúgy terhesség alatt a vércukor 3, 5-7, 8 között normális. Egyél rendszeresen keveset mindig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod, megnyugodtam:-) Azt gondoltam, egyforma vizsgálatok vannak terhesség esetén, ezek szerint nem. És köszönöm a többieknek is:-)

Szülés utáni első menzesznél mennyire kell görcsölni a hasnak? Én semmit nem érzek, csak barnázás van mint szülés után.9 hete szültem császárral

Legjobb válasz: Miért kellene görcsölnie? Nem mindenkinek fáj. Ne aggódj, még most eleinte összevissza lehet, de késõbb beáll.

Miért kellene görcsölnie? Nem mindenkinek fáj. Ne aggódj, még most eleinte összevissza lehet, de késõbb beáll.
Hát nem tudom, nekem 6 hónappal szülés után jött meg elõször, de én nem csak barnázgattam, belõlem rendesen ömlött.
Én nem görcsöltem egyszer sem! Néha egy picit akkor amikor megjött, vagyis azelõtt pár órával! Nem kell görcsölni! Van aki szülés elõtt görcsöl, van aki nem, és fordítva, de van akinél semmi sem változik!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!