Találatok a következő kifejezésre: 9-10 hetes lehet (10 db)

9-10 hetesen elhalt terhességem volt, műtéti úton fejezték be, már eltelt 3 hónap lehet próbálkozni?

Milye probléma lehet ha túl gyorsan esek teherbe?

Legjobb válasz: lehet próbálkozni, de minél elõbb menj orvoshoz ha sikerül, mert szükség esetén magzatmegtartó gyógyszert ad. Sajnos ha szervezetgyengeség miatt van elõfordulhat, így kezelni kell. Nem mondta véletlen az doki mi volt a vetélésed oka? Ha esetleg genetikai dolog akkor azért nem tudott megmaradni.

lehet próbálkozni, de minél elõbb menj orvoshoz ha sikerül, mert szükség esetén magzatmegtartó gyógyszert ad. Sajnos ha szervezetgyengeség miatt van elõfordulhat, így kezelni kell. Nem mondta véletlen az doki mi volt a vetélésed oka? Ha esetleg genetikai dolog akkor azért nem tudott megmaradni.
3 hónapot kell várni vetélés után, de szerintem vizsgáltasd ki magad, hogy mi lehetett az oka a vetélésnek, mielõtt újra teherbe esnél, nehogy valami olyan oka legyen, ami miatt ismét elmegy a baba.
Fel a fejjel!!! Nekem is épp 10 hetesen fejezõdött be az elsõ terhességem. Azt hittem nem élem túl! Aztán három hónap múlva újra teherbe estem, és mostanra már 4 éves a gyönyörû kislányom:-) Sõt! Nemrég kiderült, hogy érkezik a kistesó. (6. hetes) Nincs miért aggódnod! A terhességet, bármilyen furán hangzik, egy elõzõ terhesség támogatja a legjobban! (Megemelkedett hormonszint miatt) A vetélésnek mindig oka van. A természet tudja mit csinál! Még mindig jobb ilyenkor elveszíteni, mint rendellenességgel szülessen! Tudom mit beszélek, sérült gyerekekkel foglalkozom. Drukkolok!
Nekem is volt mûtétem pont ennyi idõsen. Nekünk a doki azt mondta, hogy 3 hónapot ajánlott várni, de pont itt olvastam, hogy volt olyan akinek egy mensit mondtak, annak ellenére, hogy mûtét is volt. A dokik se tudnak pontos választ adni, de a 3 hónap reálisnak tûnik. Szerintem nektek már nyugodtan lehet próbálkozni! Innentõl már nem eshetsz túl gyorsan teherbe, a szervezeted már felkészült egy újabb terhességre! Minden terhesség egymástól független, a következõ már nyitott lappal indul! Ne aggódj! Ha lelkileg felkészültetek, akkor hajrá! Sok sikert!
Persze, én ugyanígy voltam, mostmár 27 hetes vagyok!Drukkolok!

Mennyi ételt adhatok egy 9-10 hetes maine coon cicának? Túl lehet egyáltalán etetni?

Szombaton érkezett hozzánk és ezt sajnos elfelejtettem megkérdezni a tenyészt?t?l, ma reggel meg elutazott külföldre. Remélem, hogy nem tudok nagy galibát csinálni.

Legjobb válasz: Milyen kaját kap??

Milyen kaját kap??
A kérdező hozzászólása: Hát, kölyökmacskának valót. Száraz tápból Eukanubát vettem neki, nedves tápból pedig változó. Kapott már Royal Canint, Miamort, Whiskast is. A száraz táp folyamatosan elõtte van, a nedves táp adagolása a kérdéses. Igazából még sosem vettem macskát korábban, semmi rutinom nincsen a dologban és szörnyen zavarban voltam, amikor ott voltunk a tenyésztõnél. Ugyan megvan a száma és mondta is, hogy hívjam nyugodtan ha van valami probléma vagy kérdés, de külföldön csak nem hívnám fel.
A kérdező hozzászólása: Ez nekem is fura volt, hogy ilyen hamar odaadták, de most már tényleg mindegy. Próbálok mindenre odafigyelni, köszönöm a segítséget! Még egy kérdésem azért lenne. Te milyen tápot javasolnál neki? A nyers hús tekintetében talán tudok egyedül dönteni :D Csak annyira jól akarom csinálni az egészet, hogy tényleg boldog legyen és egészséges nálunk.
Nálam az MC kandúrom és a házi "törpe" orijent kapnak, acana is van (ezek jók kölyöknek is).7kg elég 3 hónapra nekünk: http://orijen.hu/termekek/cat_and_kitten/htmls/ Jutifalatnak van Royal Canine MC táp-naponta kb 8 szem, mert az nagy szemû.. (de szerintem van benne vmi kábszer). Konzervbõl aldis shah konzerv (60% hús, semmi gabona, cukor , stb)vagy landfleisch, miamor sem rossz, applaws, schesir, leonardo....
Maine Coon az egyik olyan cica akinek a kitten (kölyök kor) 18-24 hónapig (1, 5-2 évig) tart. Tehát ebben az idõszakban erõsen a fehérje(izom), taurin(látás-szívmûködés) DHA(agyi funkciók) mennyiség a meghatározó. Royal C.-nek a fajta tápja szárazban tökéletesen megfelel (a tévhittel ellentétben nincs benne kábszer. magasabb a rostanyag tartalma a fejlõdés végett). Nedvesbe Select Gold vagy Real Nature kitten, ízekben bõvelkedik, illetve fõtt csirkehúsi, natúr joghurt és sok szeretett :-)
L-Carnitin (zsír feldolgozás), Omega 3-6 (bõr és szõrzet) és az egyik legfontosabb K/D vese kímélõ, ezek az elõbb kimaradtak. Ha ezekre egy kicsit oda figyelsz, gyönyörû nagy egészséges, fényes szõrû és okos cicát nevelsz a kis jövevénybõl!

9-10 hetesen van valami változás a hason? Lehet látni valamit rajta vagy éreztetek valamit?

Legjobb válasz: Én azidõtájt még elég puffadt voltam. Nem terheshasam volt.

Én azidõtájt még elég puffadt voltam. Nem terheshasam volt.
Így nem vagy terhes. Sem 9-10 hetes, sem nagyobb. 4 hétnél kisebb lehetsz. Tudod ezért szokták moidnani, hogy akkor kell tesztelni, amikor kimarad. Ha rendesen megjön, rendes vérzés, rendes ideig tart, akkor nem vagy terhes.
Ezt nem értem, miért gondolja egyre több ember, hogy terhes, ha menstruál és a tesztek is negatívak?! Persze, vannak extrém esetek 10000-bõl 1. Mikor még csak vágytam rá, hogy terhes legyek, de rendben megjött a menstruációm, akkor eszembe sem jutott, hogy mi van, ha mégis. Elfogadtam, hogy most nem jött össze, majd a következõ hónapban. Nem lehet, hogy csak híztál, emiatt nõtt a hasad?
A kérdező hozzászólása: 6-7 napig tartott (eddig szokott) és az elsõ 3 napban bõ vérzésem volt, élénkpiros volt az elején, nyálkás és vérdarabos (kis alvadt vérdarabok) az utolsó 2 napban már sötétebb volt.
Jelentkezhet esetleg némi vérzés szerû a terhesség ellenére, de az nem menstruáció, mert mennyiségében és minõségében eltér az igazitól. Ha rendesen megjött, ugyanolyan intenzitású volt, ugyanannyi ideig tartott, akkor nem lehet mellette terhesség. Plusz a tesztjeid is negatívak lettek. Azért ilyen véletlenek nincsenek.
A kérdező hozzászólása: Megjött a menzeszem, de azt hallottam, hogy attól függetlenül lehet az ember terhes, mármint a nõ. :)
Ennyiszer kimaradt a menzeszed? Szerintem menj dokihoz. Nem terhesség miatt, hanem mert nem normális, hogy 2 menzesz kimaradjon csak úgy.
Nem vagy terhes. A teszt azért elég megbízható, fõleg, ha többet is csináltál. A méhed nem lehet még ott 10 hetesen, ha meg a puffadástól lenne, azt meg tudnád. Azért az ember érzi, hogyha fel van puffadva.
A kérdező hozzászólása: Már csináltam tesztet, nem is egyet és negatív lett (azt olvastam a teszt nem mindig mutatja ki a terhességet), de a köldököm körül megváltozott a hasam, kiállóbb lett és kemény, ha lefekszek akkor is, bár ha leülök vagy lehajolok puha lesz.
Ilyenkor még nem látszik rajta semmi, max a puffadás, ami köldök alatt jellemzõ, mivel ott vannak a belek.
Köldök alatt csak. Már nem emlékszem milyen volt hanyattfekve... 36 hkm.
A kérdező hozzászólása: És ha lefeküdtél a hátadra akkor lapos lett a hasad vagy ott maradt a puffadás?
A kérdező hozzászólása: A puffadás hol volt? Az egész hasadon vagy a köldök alatt vagy a köldök felett?
szánalmas...
+ a "cipeléstõl" remek kis sérvet is össze lehet szedni nagyon nem hagynám a gyereknek amit müvel
Mindenképpen vidd orvoshoz, mert ezer és egy tennivaló van egy kölyökkutyával. A kislányod meg nem rossz és nem kulturálatlan, hanem még nem tudja, hogy kell helyesen fogni a kutyust. Pici gyerekre ne bízd a kutyát, a kutya nem játékszer! Te sem tudod még mit kell tenni egy kölyökkutyával, honnan tudná a három éves kislányod!
A kérdező hozzászólása: Több emberen keresztül jutottak el a kutyák hozzánk. Akitõl mi kaptuk nem tudta megmondani, hogy be lettek-e oltva. Kaptuk õket. Szegények nagyon rossz helyen voltak. Féregtelenítõt adtunk nekik, meg lekezeltük õket bolhairtóval, mert tele voltak bolhával. A kislányom nem dobálja a kutyákat. Finoman fogja meg õket. "Kulturáltan" játszik velük. Nem hiszem, hogy attól van bajuk.
Mondjuk ahonnan kaptátok esetleg kérdezzétek meg, hogy kaptak-e oltást. Nem hiszem el, hogy ez nem egyértelmû. A másik: Egy kölyökkutya nem gyerekjáték. Nem arra valóak, hogy össze-vissza nyomorgassák õket. Egy 3 éves gyereknek azért ezt már el lehet magyarázni...
Talán a gyereket is nevelni kéne. A kutya az nem elemes plüssjáték a kölyöknek...
Bizony, a kislány még kicsi, nem tudja, hogy kell megfogni a kutyust ahhoz, hogy ne okozzon neki sérülést. A kutyáért is felelõs vagy!
Ha tenyésztõtõl vetted, akkor kell hogy legyen törzskönyve és oltási könyve. Ha zugszaporítótól, akkor jobb ha mielõbb orvoshoz viszed teljes kivizsgálásra és oltásra. Egyébként is neki még kéthetente kellenek oltások. Annyiszor el lett mondva annyi helyen, hogy az olcsó kutya a zugszaporítónál mindig ráfizetés.
A kérdező hozzászólása: Egyébként van már egy felnõtt amstaf kan kutyánk akit vinnünk kell a kötelezõ veszettség elleni oltásra a hétvégén. Akkor visszük el a kicsiket is. Úgy gondoltam addig valaki tud nekem választ adni. A nagy nagyon szereti a gyereket, felügyelet mellett szokott is vele játszani. Az biztos hogy a kiskutyák nem bolhacsípéstõl rángatózik. Olyan mintha folyamatosan csuklana, "pattogva" jár. Amikor fekszik akkor is megfigyelhetõ ez az izomrángás. Egyébként nincs neki semmi más baja, tünete. Nagyon eleven.
Alapimmunizálás: minden kutyának ajánlott védõoltások. 7-8 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 9-10 hetes korban kutya kombinált oltás. (kutya parvovírus, szopornyica, kennelköhögés, fertõzõ májgyulladás, leptospirózis). 11-12 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 13-14 hetes korban kutya kombinált oltás. 15-16 hetes korban veszettség elleni oltás. 6 hónapon belül veszettség elleni oltás ismétlése. Még nagyon nem csusztatok el az oltási programmal, de ne várjatok vele jövöhétig. A pattogást is mindenképp meg kellene mutattni a dokinak ... nem lehet hogy valami beszorult a talppárnái közé?
Az izomrángásnak komoly oka van. Mikor voltatok vele orvosnál, vagy mikor viszitek el? A mája is sérülhetett, ha a hasánál fogva cipelték...
De az is lehet, hogy a féreghajtó kellene már neki nagyon. Ne sokat kérdezõsködj itt, vidd sürgõsen orvoshoz!

9-10 hetes terhesen "lehet" teljes intim gyantára elmenni?

Bocsi a "fura kérdésért". Csak nem tudom, hogy mit csináljak, vagy hogy Ti mit csinálnátok?? :))

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan, ha biztos vagy benne, hogy tiszta helyen csinálják, és már máskor is voltál.

Szerintem nyugodtan, ha biztos vagy benne, hogy tiszta helyen csinálják, és már máskor is voltál.
Én a terhesség alatt sokkal több fertõzést elkaptam csupaszon, úgyhogy abbahagytam a gyantázást.Az a pici szõr nem engedi közel a bugyit és így nem dörzsölõdik.Azóta minden sokkal jobb.Persze a szõr hosszát én állítom be borotvával!És így is higiénikus!
Mi ez a kismama nem pornoszineszo duma, halali :D A ferjed azert a 9 honap alatt is nezeget alul, nem? Vagy egy kismamanak szexelni is ciki? :) Mindenki ugy el, ahogy szeret, na. Nyugodtan szedesd, ha eddig is igy szoktad, a gyanta jobb, mint a krem pl.
Te jó ég, ennyi "felvilágosult" véleményt! (tisztelet a kivételnek) Menj nyugodtan! Semmiféle ellenjavallata nincsen! Szerencsés vagy, hogy van egy normális kozmetikusod. Én a "normál" életemben magamnak csináltam itthon gyantacsíkokkal, most 29 hetesen már a borotválás is kész bûvészmutatvány, nagyon útban van a pocak. Szóval keresnem kell egy jó kozmetikust, pedig nem is vagyok pornószínésznõ... :) )
a szülésnél úgyis megborotválnak/borotválnának, akkor meg miért baj ha te magad intézteted el?gyantáztass nyugodta, csak ne nyomjanak meg ennyi a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Pornószínésznõ, huhh ez jó! :) )))) Nálunk a bugyit is leszokták vetni, én legalábbis igen. Szerintem higénikus, és esztétkus is, ha nem vok ott alul egy "bozontos". :) Engem pl zavar, ha már sok ott a szõr. :) )
Majd kapsz megint, hogy nem is pornós vagy, hanem már kész .... HIHIH Irigyellek, én annyira félek tõle. Én is borotválom ráadásul 2-3 naponta mert iszonyatosan viszketek. És az olyan guszta mikor véresre kaparom, már bocsi. Szóval szerintem a kismamaságnál az is iszonyat fontos, hogy jól érezd magad a bõrõdben, és ha neked úgy jó, és a párod is azt szereti.. Miért ne lennél igényes? Lehet, hogy pont szülés után nem lesz rá idõd! Nem? Na jó gyantázást, én meg küzdök tovább a borotvával és a tükörrel, ja meg a hintõporral ahol megvágom magam. :)
A kérdező hozzászólása: Sok sikert! :) )))))
Menjél nyugodtan!:) Én is végig jártam, pont tegnap voltam utoljára.Na persze ha idõben jön a pici, akkor még megyek egyszer elötte.36 hetes vagyok.Kicsit lehet érzékenyebb leszel, bár nekem csak a tegnapi volt szõrnyû, a többi nem.És nagy pocakkal is széttettem a lábam bizony bugyi nélkül a csajszinak.:) Én is így érzem jól magam, pedig nem pornózok most sem és elötte sem.:) Attól, hogy terhesek vagyunk még nem kell megváltoztatnunk az életünket.Sõt hajat is festettem végig, kávét is iszok naponta 2-szer.Ráadásul ugyanúgy szépnek érzem magam még mindig és ezt fontosnak is tartom.Nem szabad elhanyagolni magunkat ilyenkor sem.Hiába mondják, hogy most nem ez a fontos.Ugyanúgy fontos, hogy meg legyünk elégedve magunkkal, mint elötte.Különben a végére a saját nagyanyánkra hasonlítanák leginkább és szülés után is már "csak" anyák lennénk, nem nõk.Mert akkor meg ugye a gyerek a legfontosabb, nem a külsõnk.Ez hülyeség.A kettõ együtt is tökéletesen megoldható.Attól még jó anyák leszünk, hogy magunkra is adunk.
En is intim gyantara jarok.Az mar kozmetikustol fugg, h ki h csinalja(en tudok olyat, aki bugyi nelkul gyantaz, de olyat is aki bugyival is tokeletesen leszedi...csak ott segitened kell kicsit megtartani a bugyidat) Sztm semmi problema nincs ezzel! ...Es nem is porno szinesznok vagyunk!Csak egyszeruen mi igy szeretjuk, es igy erezzuk kenyelmesen magunkat. Ezt ki-ki maga donti el!!!!! Szerintem semmi baj sincs, nekem csak erzekenyebb volt az elso alkalom, de a kozmetikusom most aloe veras gyatara valtott es meg sem ereztem. Gratulalok a babahoz! 11 hetes pocaklakos kismami!
Szerintem egy kismama nem pornószínésznõ, hogy teljesen csupasz legyen.Ilyenkor nem ez a legfontosabb!De persze mindenki maga dönti el, hogy mi a fontos neki.Én is csak fazonírozok és ennyi!Majd szülés után ráérünk ilyesmivel foglalkozni!
Én megkérdeztem a védõnõt is meg a kozmetikus is és azt mondta a szülésig szoktak menni:) uhogy sztem nyugodtan.
Én akkor sem mennék ha nem lennék terhes. Elég a nõgyógyásznál mutogatni. :-) Persze te tudod, de kérdezd meg aki csinálja mennyire vegyi dolog, mert a gyantát és szõrtelenítõkrémeket nem ajánlják ilyenkor. Én borotválom telibe, szerintem az is jó.
A kérdező hozzászólása: É na kozmetikusomhoz, így intim gyantára már 4 éve járok, tehát nem vok szégyenlõs, és tiszta a hely+minden! :)
Szerintem nem az a legfontosabb terhesen, hogy az ember teljesen csupasz legyen. Elég, ha a bikinivonalat epilálod magadnak otthon.
A kérdező hozzászólása: A borotvától piros leszek+kipattog, epilátorom nincs, és nem is fogok venni. :)
Szia. Én egész idö alatt borotváltam mert itt, N.o-ban nem akarta a kozmetikus megcsinálni, mondta, ha bármi töerténik nem tudja a feleköséget vállalni.
Én csipesszel szedegetem a bikinivonalat, néha epilálok és borotválok.Szerintem sem kell ilyenkor teljesen lecsupaszodni.Az olyan furcsa egy kismamánál!
Szerintem nem furcsa, sõt, higiénikus. Ráadásul, ha valaki így szokta meg, nyugodtan csinálja.
A kérdező hozzászólása: Kedves vagy, köszi! :) )

9 hetes terhesen derült ki hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Azóta szedem ráa thyroxin-t, de előtte a 9 hétig- mivel nem derült akkor még ki- nem szedtem rá semmit. Baja lehet ezért a babámnak? Félek! 10 hetes kismama

Legjobb válasz: Mennyire magas a TSH-d? Mert ha nem annyira, akkor lehet, hogy simán csak a terhesség vitte fel a TSH-t, és így más minden oké lesz gyógyszerrel! Igazából az lenne a lényeg, hogy a fogantatáskor ne mûködjön alul. Nekem 6 volt a TSH-m, mikor megfogant, ez csak 6 hetesen derült ki, onnantól szedek gyógyszert. Nekem valószínû emiatt nem fejlõdött jól, és én 9 hetesen elvetéltem... :( De ez kétesélyes, mint minden más, minidg vannak kivételek, nem is kevés. Sajnálom, hogy nem tudtalak igazán megnyugtatni!

Mennyire magas a TSH-d? Mert ha nem annyira, akkor lehet, hogy simán csak a terhesség vitte fel a TSH-t, és így más minden oké lesz gyógyszerrel! Igazából az lenne a lényeg, hogy a fogantatáskor ne mûködjön alul. Nekem 6 volt a TSH-m, mikor megfogant, ez csak 6 hetesen derült ki, onnantól szedek gyógyszert. Nekem valószínû emiatt nem fejlõdött jól, és én 9 hetesen elvetéltem... :( De ez kétesélyes, mint minden más, minidg vannak kivételek, nem is kevés. Sajnálom, hogy nem tudtalak igazán megnyugtatni!
Szia, Nekem is ez a gondom.Beszeltem neten egy pajzsmirigy szakemberrel.Nekem 6.19 volt a tsh-m.A 12 hetig nem szedtem ra gyogyszert csak utanna.A doki azt mondta hogy a babara ez semmilyen hatassal nem volt es nem lesz.A 12 hettol ugyanis maganak termeli.Az elott pedig annyi a kockazat ha nem szedtel gyogyszert hogy no a veteles kockazata 3%-rol 10%-ra.De ha mar szedet a gyogyszert akkor ne aggodj be fog allni normalra es nem lesz semmi gond.Nekem azota 3 havonta kell mennem vervetelre es azota miota szedem 2 alatt van a tsh.Csak szed vegig a gyogyszert es miutan megszulsz beszeld majd meg a belgyogyasszal hogy hogyan tovabb!Szoval ne aggodj!!!!!A babanak nem lesz semmi baja!!!!Mi 29 hetesek vagyunk!!!!Jol van a nagylany!!!!Mocorog, ficankol!!!!!!Ha gondolod irj es elokeresem a doki email cimet es irj neki ha meg aggodnal!!!!!! Minden jot nektek!!!!!!

9 hetes kislányom két napja etetés időben, csak mosolyog de nem akar enni, ha meg erőltetjük akkor kapálózik és sír. Ez kb. 10 percig tart, aztán eszik szépen ahogyan eddig is. Mi lehet a viselkedésének az oka és mit tegyünk?

Kislányom 9 hetes múlt. Tápszert eszik, és eddig négy óránként evett óram? pontossággal.Két napja etetés id?ben, csak mosolyog de nem akar enni, ha meg er?ltetjük akkor kapálózik és sír. Ez kb.10 percig tart, aztán eszik szépen ahogyan eddig is. Mi lehet a viselkedésének az oka és mit tegyünk? Tegnap kapta meg az els? oltást, de nagyon jól viselte, se láz semmi.

Legjobb válasz: Az én lányom 10 hetes és anyatejes. Néha nekem is ezt csinálja.Azt vettem észre, hogy ilyenkor túl álmos ahoz, hogy aludjon és túl éhes ahoz hogy egyen.Mostmár úgy ekõzõm meg ezeket a "kitöréseket", hogy folyamatosan kínálom neki az enni valót. szerintem valami fejlõdési ugrás lehet nálla mert valóban többször eszik viszont aludni egyre kevesebbet alszik.

Az én lányom 10 hetes és anyatejes. Néha nekem is ezt csinálja.Azt vettem észre, hogy ilyenkor túl álmos ahoz, hogy aludjon és túl éhes ahoz hogy egyen.Mostmár úgy ekõzõm meg ezeket a "kitöréseket", hogy folyamatosan kínálom neki az enni valót. szerintem valami fejlõdési ugrás lehet nálla mert valóban többször eszik viszont aludni egyre kevesebbet alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Megnyugodtam, hogy nincs nagy baj. Mi kipróbáltuk ma hogy a másik szobában etetjük, hogy ne mindíg ugyan onnan lássa a dolgokat, és bevállt. Próbáld ki te is hátha te is sikerrel jársz.

Utolsó mensim juni 10-én volt, megállapították, hogy kisbabát várok (aug.6-án voltam UH-on), ott azt mondták 5 hetes, a legközelebbi UH szept.9-én lesz, nem lehet, hogy elszámolták?

Legjobb válasz: nem. van ahol nincs fejlõdéskövetõ azaz kéthetente elõirt ultrahang. megnéznek hat és 10 hetesen. nincs ezzel gond....

nem. van ahol nincs fejlõdéskövetõ azaz kéthetente elõirt ultrahang. megnéznek hat és 10 hetesen. nincs ezzel gond....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, holnap felhívom a dokit akihez mennék, hogy esetleg nem tudna idõpontot adni.Egyébként ezt elfelejtettem leírni, hogy az elsõ babánk nehezen sikerült, ezért én mindig naptárt vezettem az együtt létekrõl, így tudom, hogy június 22-én ás 26-án voltunk együtt a párommal úgy, hogy nem védekeztünk, mert tudtam, hogy e körül lesz peteérésem.Ezután már pozítiv teszt volt és vérvizsgálat.Ugyhogy tényleg nem értem.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy az ingyenes de amikor elõször elmentem azt mondták nem vagyok terhes csak lehet hormonzavar és iszonyat ami ott van, a doki és az asszisztensek elõtt kellett levetkõznöm, mert nincs öltözõ és egyébként oda még késõbb kaptam idõpontot :S.
Elméletileg az utolsó mensitõl számolják a terhességet, ami augusztusig nem 5 hét, hanem jóval több. Nem júliust akartál írni? Ha június, akkor több hetes lenne, de elképzelhetõ, hogy az ultrahang alapján kisebb korú a baba, ezt az orvos így látta. De a következõn a méretek alapján közelebbit is tudnak majd mondani.
hívj fel pár magándokit, biztos van aki ad idõpontot akár már holnapra is ezek után.
se menzi dátum semmi csak egy összecsapott lelet... na akkor egy szakbarbárt kaptál ki... Akkor nincs más hátra, mint elõre, telefonkönyv felcsap, és magánrendelések keresése, vagy türelem..
A kérdező hozzászólása: Leírom mi áll a papíromon:10, 2 mm-es petezsák látható, douglasban folyadék nincs, grav.s 5, ennyi és semmi más.
Nézd, ezek után én megnézném az a lelet, amit most kaptál, szerintem a doki hebrencs, kapkodással júliustól számol téged. Mert félre hallotta. És még akkor sem tûnne fel neki a tévedése, ha épp az utolsó héten lennél... Pláne ha hosszú napja, éjszakája volt, vagy már idõsödik. Nézd meg a lelet, mit írt utolsó menzesznek. elég könnyû félre érteni júnit júlit. Pláne, hogy van pozitív terhességi teszted, vérvizsgálat eredményed majd két hónapja. És néha a doki is lehet szórakozott... Ha a leleten utolsó menzi helyesen van, és biztosan nem hallott félre az orvos, akkor passz, másik orvos véleménye(amit meg nem hiszek, hogy ne találnál, napokon belüli idõpontra, csak hetekre)
Szia. nekem is 06.10-én volt az utolsó mensim és tegnap voltam pont 10 hetes.
Esetleg közelben kórház? Vagy másik sztk? Vagy telefonkönyv, magán orvos. Spec én ilyen esetben kifizetnék nagyobb összeget is, mintsem elszámoljanak. 9hetes6napos, 10.hétben vagy, erre azt mondja a doki, hogy fele a kicsi. Most vagy nem júni, és remélem nem kevered a júnit júlival(anyum igen:D) és tudod mikor volt utoljára. Vagy nagyon hülye az orvosod. Ha az elsõ, és elnézted az idõpontot, akkor lehetsz 5hetes4napos. Ha hülye a doki, nézd meg a leletet, milyen dátumot írtak utolsó menzire. Mert lehet félre hallotta, és simán csak a dátum alapján ráírják, hogy mennyi idõs terhes vagy. Velem megcsinálták. 32hetes voltam, júli2re kiírva, és júni2írtak a leletre, helybõl 36hetes lettem, a dokinak meg nem tûnt fel, nem volt akkor Uh mondjuk... de amilyen vénség volt...:D
na ezt sem gondoltam volna. akkor várj türelemmel. szorítok nagyon.
szerintem hívd fel újra az új dokit és vázold fel a helyzetet hátha tud elõbb adni idõpontot, mondd el neki mi a helyzet. vagy addigis menj be az sztk-ba az ingyenes.
A kérdező hozzászólása: Nem mondott semmit, annyit, hogy 5 hetes.A védõnõm mondta, hogy menjek másik dokihoz, de oda csak szept.9-re kaptam idõpontot.
és aug. 6-án 8 hetes voltál, ergo szívhangnak már kellett volna lennie, nem volt? azért az 5 héthez képest ez elég nagy különbség. a doki mit mondott?
ez érdekes, mert elvileg betöltött 9. hetes vagy.
A kérdező hozzászólása: Júniusban volt az utolsó és ezért aggódom, hogy nem számolták-e el, mert a mensesem szerint a következõ UH-on már 13 hetesnek kellene lennie.
Szia! Megnyugtatlak, nekem június 5-én volt utoljára mensim. Valamikor késõn foganhatott a baba, mert a nemvárt után kb. 2, 5 héttel mutatta ki a teszt! Mensitõl számolva 11. hetes vagyok, de a méretek alapján valójában 8 hetes a babóca. Az uh és a méretek pontosabbak, mint a peteérés. (A spermiumok is életképesek pár napig, hála az égnek.) Amikor jelentkeztem a genetikai uh-ra, ott is az utolsó uh és babaméret alapján adtak idõpontot. Mondta is az asszisztens, hogy van egy kis csúszás a mensihez képest. Ameddig a baba szépen fejlõdik, ver a pici szív, addig nincs baj. A genetikai uh-n már pontosabb idõt tudnak majd mondani. :) Fel a fejjel, ott van a pocaklakó, ez a lényeg.
Szerintem egy kicsit meg lehetsz fázva.
Ne ijedj meg! Terhesen ez teljesen normális. Valószínû ez így lesz a terhesség végéig. Nincs semmi probléma, ez nálam is így volt, mikor terhes voltam. A védõnõ/doki nem mondta, vagy még nem voltál Nála?
A terhesség immunológiailag is más állapot, ami a vérképben is megmutatkozik. A labor eredményeken lévõ határértékek egészséges, nem terhes emberekre vonatkoznak, amitõl eltér egy kismama vérképe. (eseted egyébként sincs szó jelentõs eltérésektõl)
ááá, ilyen kicsi eltérés miatt teljesen felesleges aggódni! a magasabb fehérvérsejt szám utalhat egy kisebb gyulladásra, pl.fog vagy kicsit megfáztál, de ez sem vészes egyáltalán. ezekkel az eltérésekkel ne foglalkozz.
Terhes vagy! Az értékek egy átlagos felnõtt emberre vannak belõve, nem egy terhes kismamára. Ne aggódj, nincs semmi probléma veletek.
Normális!
Bent nem fognak egyelõre, de diétát fognak elõírni amit szigorúan be kell tartani.
Nekem 9, 2-re diétát írt fel a diabetológus, és 2 hetente jártam vissza ellenõrzésre, de az nõgyógyászom azt mondta, hogy esélyes, hogy inzulint adnak és be kell feküdni pár napra. De a diabetológus megkérdezte, hogy szerintem menni fog-e a diéta, értem-e az alapszabályokat, ki tudom-e számolni a ch mennyiséget, és be tudom-e tartani a diétát. Azt mondtam, hogy igen, és õ beleegyezett, de azt mondta, ha bármelyik próbareggelizõs vérvételnél rossz lesz az eredmény, onnantól kezdve nincs kec-mec, be kell feküdnöm cukorprofilra és kapok inzulint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat egy kicsit megnyugodtam, hogy nem kell bent maradni. Akkor ezek szerint próba reggeli az lesz és utána beállítja a diétát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!