Találatok a következő kifejezésre: 9-10 hónapos mennyire (19 db)

Mennyi időközönként és mennyi ideig alszik 9-10 hónapos babátok?

Nekem kb. úgy 2-3 óránként elfárad és elalszik, vagy ny?gi lesz és altatni kell, mert ? kéri. 6 hónapos koráig szinte semmit nem aludt, és éjszaka is szopizott. Egy ideje vagy egész éjjel alszik, vagy ha fel is kel, utána még ráalszik vagy 2-3 órát is, azután napközben többször igényli. Ezért az etetéssel is sokszor bajban vagyok, mert amikor már épp itt lenne az id?, elalszik. :( Kell aggódnom, vagy ez normális? Másnak volt ilyen?

Legjobb válasz: Az én lányom 9 hónapos. Kb. másfél hete már csak ebéd után alszik egyszer, olyan 2-2,5 órát. Elõtte ebéd elõtt már le kellett tennem, így az ebéd sokszor 2 körül volt csak. És este meg már nyûgös volt, vagy le is kellett tenni olyan fél 6 körül fél órára. Így aztán elkezdtem átszoktatni a délutáni alvásra. Este fél 9 körül alszik el, reggel fél 8 körül ébred.

Az én lányom 9 hónapos. Kb. másfél hete már csak ebéd után alszik egyszer, olyan 2-2, 5 órát. Elõtte ebéd elõtt már le kellett tennem, így az ebéd sokszor 2 körül volt csak. És este meg már nyûgös volt, vagy le is kellett tenni olyan fél 6 körül fél órára. Így aztán elkezdtem átszoktatni a délutáni alvásra. Este fél 9 körül alszik el, reggel fél 8 körül ébred.
Ez tök normális. Az enyém 10 és fél hónapos. Délelõtt és délután is alszik másfél-másfél órát. De egy hónapja még 6-7 között szüksége volt egy 40 perces harmadik alvásra, mert nem bírta ki a fürdésig. Akkor még alig bírt ki 2-3 óránál többet ébren. Most is inkább csak 2, 5-3, 5 órát bír. Éjjel viszont még mindig 2x ébred és csak szopival alszik vissza. Én most már a délelõtti alvás elõtt adom neki a tízórait, utána az ebédet. Délutáni alvás elõtt vagy kap uzsonnát, vagy nem, attól függ, hánykor, memmyit ebédelt.
szia, az enyém 10órát alszik éjjel, 6-7körül ébred, egy órát bír ébren, majd alszik egy órát, 3óra játék 1óra alvás, 3óra játék 1óra alvás, 8kor alvás.Evések 4óránként, én nem aggódok, pedig valóban, van akié már csak egyszer alszik, de minek nyûglõdtessem az enyémet ha alhat is, itthon vagyunk, megteheti, programokat meg ehhez igazítom.Egyelõre így állunk.Hidd el ha annyira éhes lenne, nem tudna aludni, akkor megeteted ébredés után.Amúgy ez az idõ is álmosító.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat, egy kicsit aggódtam, hogy esetleg a kis szívével van valami, azért nem bírja, vagy hogy nincs ereje, mert több hami kéne neki, vagy ilyesmi...

9-10 hónapos fiatok mekkora most és mennyit nött mostanában?

A fiam 72,5 cm és az utóbbi két hónapban kb. 2 cm-t n?tt. Kicsit aggódok elég-e.

Legjobb válasz: Szia!Az én fiam 9 hónapos és 9 napos! Az utolsó vizsgálatnál ami aug.15-én volt tehát durván 1 hónapja:76 és fél cm.volt és 8850 gramm.Ne aggódj mert nálunk is volt olyan hónap mikor 2 centit nõtt!Én is csodálkoztam mert elõtte simán 4 centiket nõtt!De azt mondta a védõnõ hogy ez teljesen természetes mert nem egyformán nõnek illetve gyarapodnak a babák hónapról-hónapra!!!Szóval nyugvi:))Nincs semmi baj!!!

Szia!Az én fiam 9 hónapos és 9 napos! Az utolsó vizsgálatnál ami aug.15-én volt tehát durván 1 hónapja:76 és fél cm.volt és 8850 gramm.Ne aggódj mert nálunk is volt olyan hónap mikor 2 centit nõtt!Én is csodálkoztam mert elõtte simán 4 centiket nõtt!De azt mondta a védõnõ hogy ez teljesen természetes mert nem egyformán nõnek illetve gyarapodnak a babák hónapról-hónapra!!!Szóval nyugvi:) )Nincs semmi baj!!!
Kisfiam csütörtökön lesz 10 hónapos. 83 cm és 10, 5 kg. 6 hónaposan volt 74cm és 9 kg. Én meg azon aggódok, nem túl nagy??? :) Lényeg, hogy szépen fejlõdjön, ne aggódj! Következõ hónapban, meglásd behozza a "lemaradást". Azért, mert a könyvek azt írják 2cm egy hónapban- csak általánosítás, szerintem.
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugodtam, köszönöm! :)
Szia! Az én kisfiam 8-án volt 9 hónapos.Tegnap voltunk mérésen.9500 kg és 77 cm.(4300 és 62 cm-rel születtünk)!

Miket eszik egy nap 8-9-10 hónapos babátok, és mennyi tejet kap és mikor?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 9 hónapos és kap mindenfélét. Tápszert reggel és este eszik már 5 hónapos kora óra. Amúgy szoktam neki fõzni krumplit és összekeverem sûrített paradicsompürével, vagy krumplit reszelt almával. Fagyasztott karfiolt, brokkolit. Adok neki csak natúr egyfélét, vagy összekeverek többet is. Volt már hogy fõztem neki csirkemájat, sárgarépát, krumplit, karfiolt és zöldborsót. És ezeket összeturmixoltam. Hálistennek mindent megeszik. Szoktam még csirkemellet is fõzni és azt párosítom valamivel. Desszertnek már kap túrókrémet, danette pudingot, túrórudit. De adtam már neki szalámit, sonkát kenõmájast is kenyérrel. Ja és persze a húslevest is szereti. Egyedül még tehéntejet nem adtam neki és nem is fogok 1 éves koráig.

Az én kisfiam 9 hónapos és kap mindenfélét. Tápszert reggel és este eszik már 5 hónapos kora óra. Amúgy szoktam neki fõzni krumplit és összekeverem sûrített paradicsompürével, vagy krumplit reszelt almával. Fagyasztott karfiolt, brokkolit. Adok neki csak natúr egyfélét, vagy összekeverek többet is. Volt már hogy fõztem neki csirkemájat, sárgarépát, krumplit, karfiolt és zöldborsót. És ezeket összeturmixoltam. Hálistennek mindent megeszik. Szoktam még csirkemellet is fõzni és azt párosítom valamivel. Desszertnek már kap túrókrémet, danette pudingot, túrórudit. De adtam már neki szalámit, sonkát kenõmájast is kenyérrel. Ja és persze a húslevest is szereti. Egyedül még tehéntejet nem adtam neki és nem is fogok 1 éves koráig.
A kérdező hozzászólása: és pl-lefekvés elõtt mit eszik a tej elõtt?
Holnap lesz 8 hónapos. Ö 4 óránként anyatejet kap, délben valamilyen fözeléket, este vagy fözelék, vagy gyümölcs.
Kisfiam 8 hónapos múlt. Napi 6x szopik ( 4x nappal, 2x éjjel ). Délelõtt gyümölcsöt kap, délben fõzeléket, délután gyümölcs babakeksszel keverve vagy babajoghurt, vacsora tejpép. Ezeket keverem neki: alma, õszibarack, sárgabarack, banán, szilva, körte, sütõtök, sárgarépa, krumpli, csirkehús, rizs, tejpépek, Biskotti babakeksz.
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor nem vagyunk elmaradva semmivel, van aki szerint már sonkás kenyeret kéne vacsiznia.
Dehogy is! :) 1 éves korig muszáj nekik a kb 1/2 L tej alapú cucc, vagyis tápszer, amit praktikus reggel és este adni :) Nálunk is így van, 240-260 ml-t iszik belõle. Tízóraira meg uzsonnára kap gyümölcsöt, néha keksszel, tejpéppel, ebédre pedig fõzeléket. Ennél a határ a csillagos ég :)
Az elsõ vagyok. Nálunk reggel (6-7 óra körül) kap 200 ml tápszert, majd délbe fõzeléket. Aztán 16 óra körül gyümölcsöt vagy tejpépet, majd este 18 óra körül egy kis nasit (túró rudi, túrókrém, puding) és este fél 9-kor megint 230 ml tápszer. Ennyi.

Egy 9-10 hónapos baba mennyi tápszert tud megenni egyszerre?

az enyém van, hogy 3 decit, vagy még picit többet is megiszik este, én ezt egy kicsit túlzásnak tartom... ha elfogy a 250, lerakom aludni, és sír újabban. kihozom, megtalálja a cumisüveget, és elkezdi még szipókázni. csináltam neki még egy decit, megitta, majd aludt reggel 8-9ig, ahogy szokott. eddig elég volt a 250 ml, ez a majdnem 3,5 deci engem kicsit megijeszt. átlagosnál nagyobb baba, 75 centi 10 kiló, én nem értem, hogy bír ennyit meginni. ha meg nem adok neki, akkor meg hiszti. ti mit tennétek a helyemben? tápszert kéne váltanom, hogy újra elég legyen a 250? humana 3-ast issza. segítsetek!

Legjobb válasz: :) Nyugodj meg, semmi gond a babáddal. :) Se nem nagy baba, se nem eszik sokat. Lásd: az enyém 7 hónapos, 10.5 kiló :) Alkalmakét 260 ml tápit simán megiszik. :) De ezt a mennyiséget már 5 hónaposan is elfogyasztotta. :)Ennyire van szükségük, ez van. :) Nekem még csak a Nestlé Beba 2-est issza, de a gyerekorvos még az 1-est adná neki. :) Ha kéri, szerintem add neki. :) Vagy konzultálj a dokival, és lehet esetleg éjjelre tejpép, ha az laktatóbb neki.

:) Nyugodj meg, semmi gond a babáddal. :) Se nem nagy baba, se nem eszik sokat. Lásd: az enyém 7 hónapos, 10.5 kiló :) Alkalmakét 260 ml tápit simán megiszik. :) De ezt a mennyiséget már 5 hónaposan is elfogyasztotta. :) Ennyire van szükségük, ez van. :) Nekem még csak a Nestlé Beba 2-est issza, de a gyerekorvos még az 1-est adná neki. :) Ha kéri, szerintem add neki. :) Vagy konzultálj a dokival, és lehet esetleg éjjelre tejpép, ha az laktatóbb neki.
A kérdező hozzászólása: a tejpépet már nem eszi meg, jó sokáig kapta, gondolom megunta. hát, akkor irány 3, 5 decis cumisüvegért. :D nagyon durva!! :) )
Igaza van az elsõnek, ha éhes akkor adj neki többet. a mi 5 hós kisfiunk 230 ml-t eszik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, igazatok van. az ösztönöm is ezt súgta, csak olvasom hogy más hasonló korú gyerekek 2 decit isznak belõle egyszerre. végülis miért ne inná, ha jólesik neki? :) )
Én fiam este 270 ml-t iszik, reggel meg max. 150 ml-t hajlandó, és ezzel kihuzza tizóraiig.
A kérdező hozzászólása: én reggel nem adok neki, csak joghurtot már, tehát neki csak ez a napi 1 tápszerivása van. mindegy, adok neki annyit, amennyit kér. köszi a válaszokat.

9-10 hónapos babátok mekkora? Miket csinál? Mivel játszik? Melyek a kedvenc játékai? Mennyit alszik? Szopizik még?

Legjobb válasz: 9,5 hónapos a kislányom 78cm és 8,5kg. Szépen mászik, feláll, lépeget a kanapé és a bútorok mellett. Mondja h "ne, nem, de-de, baba, ham (ha éhes vagy mikor eszünk). A kedvenc játéka most éppen egy beszélõ baba, annak szokott beszélgetni és azt ölelgeti...stb. De amúgy a játékok már nem nagyon kötik le, mindig talál itthon vmi érdekeset és azzal molyol. Szereti a szezám utcát nézni (megvan pár rész dvd-n és ha dolgom van akkor beteszem neki és ott ül a tv elõtt és nézi). Szereti kipakolni a bugyis szekrényemet és az újságokat tépekdni és az a mániája h mindent ledobál a földre. Éjszaka fél 7-tõl alszik ált. 5-6ig, és csak egyszer kel, akkor is szopizik egyet gyorsan és alszik is tovább (saját szoba, saját kiságy). Egyszer már át is aludta az éjszakát aztán beteg lett és megint sokszor kelt. Napközben 2szer félórát alszik vagy 1órát ebéd után. Igen, szopizik még.

9, 5 hónapos a kislányom 78cm és 8, 5kg. Szépen mászik, feláll, lépeget a kanapé és a bútorok mellett. Mondja h "ne, nem, de-de, baba, ham (ha éhes vagy mikor eszünk). A kedvenc játéka most éppen egy beszélõ baba, annak szokott beszélgetni és azt ölelgeti...stb. De amúgy a játékok már nem nagyon kötik le, mindig talál itthon vmi érdekeset és azzal molyol. Szereti a szezám utcát nézni (megvan pár rész dvd-n és ha dolgom van akkor beteszem neki és ott ül a tv elõtt és nézi). Szereti kipakolni a bugyis szekrényemet és az újságokat tépekdni és az a mániája h mindent ledobál a földre. Éjszaka fél 7-tõl alszik ált. 5-6ig, és csak egyszer kel, akkor is szopizik egyet gyorsan és alszik is tovább (saját szoba, saját kiságy). Egyszer már át is aludta az éjszakát aztán beteg lett és megint sokszor kelt. Napközben 2szer félórát alszik vagy 1órát ebéd után. Igen, szopizik még.
-most lép a 9-dik hóba. -74 cm, 8, 5 kg, kislány. -ül, áll kapaszkodva, kúszik mint a nyíl:-DDD, kipakolja aaaa mindent, visít, morog, mérges, hisztizik, odabújik, kezd nyilni az egyénisége...hát igazi csaj, az tuti...:-) -játékok:nyomkodós zenélõsök, madzagok, patentok, nagy plüssállatok, zippzárak, papucsok, labda, meg a kutya orra-füle:-DD -alvás: este 8kor elalszik, és hajnalban 4-6 között eszik egyet utána alszik 7-8ig. Nap közben 3xfél-1 órát alszik. -sajnos nem szopik, de fejve anyatejet kap napi 5-6 dl-t, van hogy elég, mert már eszik szilárdat is, de ha nem, akkor táppal pótlom.
9 honapos a kisfiam 81 cm 12 kg ( tudom soknak hangzik de nagyon hosszu, es nem kover.vedononk is mondta hogy masfel evesnek kinez dehat nagy sullyal es cm-rel szuletett) ul, allandoan allni akar de meg nem tud magaban, kuszik, de nem maszik, pacsit ad, tapsol a pápá meg nem megy szereti az autok kereket, labdat, zenelo nyomkodos jatekokat, nagyon szeretne a laptopot de azt nem hagyom neki. este 7 tol reggel 6 fel 7 ig alszik. altalaban napi 5 szor eszik mindenfelet nem szopizik viszont tapszert meg napi 2 szer kap es a te kisbabad?
9, 5 hónapos a kisfiam. 78 centi és 9, 5 kiló. Gyönyörûen ül, feláll, kapaszkodva megy, ha megfogjuk a kezét szépen sétál, mászik olyan tempóban, hogy gyõzzem utolérni :) Imádja az autókat és buszokat az utcán, a zenélõ és villogó játékokat, szalmakalapot, plüss könyveket, kincsesbödönt, tanulókutyát, laptopot, billentyûzetet, telefont, távirányítót, függönyt, asztalterítõt és tudnám még sorolni. Az elejétõl tápszeres, még este 7-kor és reggel 7-kor tápszert kap. Szinte már mindent eszik (tejet, tejfölt, bolti gyümölcsös joghurtot még nem kapott, de azon kívül mennek a tejtermékek is). Reggel 6-kor kel és legkésõbb este 8-kor alszik. Napközben nagyon változó, hogy mennyit alszik, de úgy összességében kb. 2, 5-3 órát. Sajnos van, hogy 3-4 alvásból jön össze...
Szia! 9, 5 hónapos, 7880 g és 73 cm, kislány. Felül, feláll, kapaszkodva lépeget, mászik. Játéktelefon, zenélõ házikó, daloló mesekönyv, csiga házába való formák, textil könyv és kis plüss állatok, amik ilyen piciknek vannak. Napközben mostanában 2x alszik, 1-1, 5 órát, vagy csak 2-3x 30 percet, éjjel pedig 8-6-ig kb. Sajnos nem szopizik, az elejétõl fogva amíg volt tejem kifejtem, és úgy kapta meg. A Te babád mekkora és miket csinál?
A kérdező hozzászólása: Kisfiam 69 cm 8, 8 kg. Kúszik, ugrál és áll. Integet pá-pát, kapcsolgatja a villanyt, nyomja a csengõt. Minden érdekli amit "nem szabad". Mindent amit csak tud betesz a szájába, megrág. Jókat játszik az adamo hintával(ugrál), a porszívócsõvel, fiókokkal és ajtókkal, a fakanállal és a mûanyag dobozokkal. Éjjel nem ébred, 8-6-ig alszik, napközben 2-3 órát alszik még, ezt 2-4 részletben. Naponta 3x még szopizik.
Tegnap töltötte a 10. hónapot. 74 cm és 8450 g kislány. Mászik, ül, áll, kapaszkodás nélkül is áll már 10-20 mp-ig. Tapsol, integet, irányít a lábával, ha kézben van :) Ja, és hisztizik, ha valami nem úgy történik ahogy õ akarja :) Amit elé rakok azzal játszik. De a kedvencek, a tv távirányító, telefon, zokni, apa újsága, a ruhái cipzárja és a csúcs a laptop. Persze ezt csak ölben használhatja :) Játékokból is sok mindennel játszik. Plüss játékok, fürdõs könyvek, kockák, karikák, járássegítõ, zenélõpult. Délelõtt alszik fél-1órát, délután általában 1, 5-2 órát. Cicizik még reggel, ebéd után, a délutáni elalváshoz, esti elalváshoz, és néha még éjjel.
az én kisfiam kicsit lustibb:) tegnapelõtt töltötte a 10 hónapot.mostanában kezdett el ülni, de állni már régóta áll, felkapaszkodva, de még csak anyán, vagy ágy mellett.oldalazva lépeget.kúszik régóta ezerrel:) tegnap kezdett a térdén mászni, de csak egy keveset, aztán vissza és kúszás tovább.a tapsolást gyakoroljuk, de csak jókat nevet közbe:) kedvencei a távirányítók, a számítógép, anya szemüvege, nagy labda, nagy plüssmaci, csörgõk, zenélõk.húzza a terítõket, a plédeket, megrág mindent. éjjel mostanában alszik végig.ez általában este 8-9-tõl reggel 7-8-ig tart.csak a cumit kéri néha éjjel most megyünk méreckedni, de utoljára 77cm és 8700gr volt nem szopizik, sajnos nem-igen volt tejem...tápszeres baba, de már szinte mindent megeszik
utolsó vagyok és adamo hintájában õ is ugrál, sikongat:)

Mennyit alszik nappal 9-10 hónapos babád?

Legjobb válasz: 10,5 hónapos a lányom. Eddig 2× aludt nap közben (délelõtt s délután), de mostanában próbálkozik áttérni az egy alvásra. Van amikor sikerül, ha pl. késõn ébred reggel (ez fél8at jelent), de van amikor nem (ha idõben ébred reggel, ez 6 órát jelent). Mostanában egyre többször van az, hogy a tízórai kimarad vagy világháborús csata közepette eszik egy keveset és úgy rakom le aludni.. :(

10, 5 hónapos a lányom. Eddig 2× aludt nap közben (délelõtt s délután), de mostanában próbálkozik áttérni az egy alvásra. Van amikor sikerül, ha pl. késõn ébred reggel (ez fél8at jelent), de van amikor nem (ha idõben ébred reggel, ez 6 órát jelent). Mostanában egyre többször van az, hogy a tízórai kimarad vagy világháborús csata közepette eszik egy keveset és úgy rakom le aludni.. :(
Szia! Kisfiam most múlt 10hónapos, most már nappal csak egyszer alszik.ebéd után másfél, akár két órát, aztán este 8-ig virgonckodik
Szia! És hánykor alszik el este a babád? Elvileg egy éves kor körül kell áttérniük a babáknak a napi egy alvásra, uh. a te babád teljesen rendben van, hogy most kezdi próbálgatni elhagyni az egyik alvást.
nekem most töltötte a 9. honapot, napi 3x alszik még.de. fél óra, 13 ora fele mellé bujok, akkor 1 órát, és este 6 fele megint félóra.

Ti mit, mivel és mennyit játszotok 9-10 hónapos kisbabáitokkal?

Legjobb válasz: Formabedobálós játékkal, építõkockákkal, labdával, plüssállatokkal szoktunk játszani. Általában úgy, h kb. 10 percig ott ülök vele, megmutatom neki, h mit lehet a játékkal csinálni, aztán kb. ugyanennyi idõre hagyom õt egyedül játszani. Aztán ha látom, h elunta magát, visszamegyek hozzá. Mostanában sokat kéretõzik ölbe és mutatja, h a falon miket szeretne megnézni (fotók, tükör stb.). Közben mondom neki, h mit lát. Minden este szoktunk táncolni, minden nap többször énekelek neki, mondókát mondok, de ezt csak úgy spontán, amikor éppen eszembe jut. Hetente egyszer zenebölcsibe járunk. A kádban kb. 10 percet szokott játszani, ált. csak pakolom elé a játékokat, õ meg elszórakoztatja magát velük. Lefekvés elõtt mesélek neki.

Formabedobálós játékkal, építõkockákkal, labdával, plüssállatokkal szoktunk játszani. Általában úgy, h kb. 10 percig ott ülök vele, megmutatom neki, h mit lehet a játékkal csinálni, aztán kb. ugyanennyi idõre hagyom õt egyedül játszani. Aztán ha látom, h elunta magát, visszamegyek hozzá. Mostanában sokat kéretõzik ölbe és mutatja, h a falon miket szeretne megnézni (fotók, tükör stb.). Közben mondom neki, h mit lát. Minden este szoktunk táncolni, minden nap többször énekelek neki, mondókát mondok, de ezt csak úgy spontán, amikor éppen eszembe jut. Hetente egyszer zenebölcsibe járunk. A kádban kb. 10 percet szokott játszani, ált. csak pakolom elé a játékokat, õ meg elszórakoztatja magát velük. Lefekvés elõtt mesélek neki.
Az ikeás ujjbábokat nagyon szereti a lányom. Lehúzza az ujjamról és aztán adja hogy tegyem vissza. Szereti a nyomogatásra zenélõ és beszélõ játékokat is. Most kezdett el érdeklõdni a duplo iránt. Persze még nem tud építeni, de nagyon szereti elemenként lebontani ami én építek. És szereti a lapozós könyveket, újságokat nézegetni. Apjával meg nagyokat "rohangálnak" négykézláb a lakásban, kergetik egymást. A játszótéren kicsi hinta, kicsi homokozás. Folyamatosan foglalkozunk vele amikor igényli. Van amikor elvan egyedül egy könyvvel vagy játékkal, de 10-15 percnél tovább semmi sem köti le. Hagyjuk, hogy játsszon egyedül és ha jön, hogy foglalkozzunk vele akkor játszunk vele. Ha valamit csinálnom kell akkor a hátamra vagy a csípõmre kötöm és miközben csinálom magyarázom neki mit is csinálok. Így õ is részt vesz benne és nagyon szokta élvezni.

9-10 hónapos babák mennyit esznek naponta egy étkezés alkalmával? Mondjuk hány gramm tejpépet vacsira?

9 hós lányom a f?zelékekb?l és a tejpépekböl is kb.15-20 grammot eszik, ha gyümölcsöt kap,akkor megeszik kb.40-50-et is. Szerintem ez kevés, hiszen éjjel még kér enni. Még szopik napi legalább 3szor és éjjel is kb. ennyiszer.Olvastam hogy 180-200 ml-t kellene enniük a tejpépb?l.

Legjobb válasz: 10 hós kisfiam 180-200ml-t eszik fõzibõl, gyümibõl,tejpépbõl, még 4x szopizik. Neki ennyi kell, de ha a kislányod jókedvû, mosolygós baba és nem fogad el többet egy étkezés alkalmával és a súlya is rendben akkor nincs mit tenni, sztem :)

10 hós kisfiam 180-200ml-t eszik fõzibõl, gyümibõl, tejpépbõl, még 4x szopizik. Neki ennyi kell, de ha a kislányod jókedvû, mosolygós baba és nem fogad el többet egy étkezés alkalmával és a súlya is rendben akkor nincs mit tenni, sztem :)
Kisfiam 9 hós, este és reggel 220-230 ml tejpépet eszik, uzsira és tízóraira 1 üveg babadesszertet(az 190ml), ebédre 220 ml fõzeléket.2 gyerekes anyuka

Mennyit és miket eszik 9-10 hónapos babátok?

Legjobb válasz: Jóformán mindent evett már,ami nem tojás és allergén tartalmú. Reggeli szendvics.Egy szelet kenyét két szelet párizsival. Tízórai ha nem maradt ki alvás miatt,akkor 1 nagy banán vagy két körte. Ebédre 300-350gramm fõzelék,bármi.Mondjuk sokszor van azóta is ebédundora,olyankor nem ebédel. Uzsi egy kis doboz kefir vagy joghurt és gyümölcs is. Vacsi tejpép tápszerporral,mivel nem fogadta el a cumisüveget.250gramm készen kb és 5-6kanál a tápszerpor is benne.

Jóformán mindent evett már, ami nem tojás és allergén tartalmú. Reggeli szendvics.Egy szelet kenyét két szelet párizsival. Tízórai ha nem maradt ki alvás miatt, akkor 1 nagy banán vagy két körte. Ebédre 300-350gramm fõzelék, bármi.Mondjuk sokszor van azóta is ebédundora, olyankor nem ebédel. Uzsi egy kis doboz kefir vagy joghurt és gyümölcs is. Vacsi tejpép tápszerporral, mivel nem fogadta el a cumisüveget.250gramm készen kb és 5-6kanál a tápszerpor is benne.
Reggelire tápszerbõl csinálok neki kakaót, ebbõl kb 150 ml-t eszik, meg egy túró rudit. Tízórai gyümi. Ennyi a rendszeres evés. Utána egész nap ha valakit meglát enni, leül mellé és õ is azt eszi. Nincs olyan, hogy ebéd meg uzsi konkrét idõben. Meg a foga is most jön, szenvedünk vele, úgyhogy múlt hétig nem is nagyon evett egész nap, csak nasizott inkább. Pár napja viszont nagyon jó étvágya lett, gondolom, mert kijött a foga. Kedvence a paprikás krumpli. Tojást meg tejet nem adok neki, maximum csak a tojás sárgájával fõzök ha olyat csinálok. Pl palacsinta. Vacsira meg 210 ml tápszert eszik.
Tojasfeherje, tej, dio mogyoro ilyenek kivetelevel szinte mindent eszik mar. Rendesen egyutt reggelizunk, tizorai az gyumi, ebed az normal ebed. Uzsira turo gyumolcs, joghurt ilyesmi. Vacsira virsli tojassargaja szendvics.

9-10 hónapos babátoknál milyen a napközbeni alvás? Hányszor alszik és mennyi időt? Ti próbáltok "akaratosan" rendszert vinni a napjába és meghatározni, hogy mikor aludhatsz kisfiam, kislányom?

Nálunk sokáig az volt a rutin, hogy reggel kelt 6-kor, délel?tt visszaszundikált fél órácskára, majd dél körül aludt 1-1,5 órát. 1-kor ebédelt, utána játék, és délután újra aludt fél órácskát.

Legjobb válasz: köszönöm a hozzászólásaitokat. Megnyugtatott :)) Mindenkivel egyetértek és köszönöm a jótanácsokat is. legyen szép estétek! :)

A kérdező hozzászólása: köszönöm a hozzászólásaitokat. Megnyugtatott :) ) Mindenkivel egyetértek és köszönöm a jótanácsokat is. legyen szép estétek! :)
Ne haragudj, de érdekes édesanyád... A lányom pár nap múlva lesz 10 hónapos, de neki sincs percre pontos napirendje. Hiába raknám le 11-kor aludni, úgysem fog délnél hamarabb aludni. Akkor meg minek? Nekem sincs percre pontos napirendem. Vannak fél órás elcsúszások, mert akkor altatom el, mikor látom, hogy álmos. Hiába mondanám neki, hogy kislányom, most aludni kell... Felesleges dolog olyat ráerõszakolni, amit nem akar. Nálunk magától beállt, hogy kb mikor alszik és mennyit. Amúgy meg akkor eszik egy gyerek amikor éhes. Fõleg csecsemõként. A napirend amúgy is borul ahogy nõ a gyerek. Délután 5 után már nem altatom el, mert akkor este nagyon nehéz elaltatni. Ja, parancsolni egy 10 hónaposnak... Ugyan már! NE hagyd magad, úgy csináld, hogy jó legyen neked is, és a kicsinek is!Engem is megpróbáltak okítani, hogy mit hogy csináljak, meghallgattam, és úgy csináltam, hogy Nekünk jó legyen. :)
A kérdező hozzászólása: igen, én is úgy csinálom, de az állandó csesztetés ezért vagy azért megõrjít. Sajnos anyum mindig azt hiszi, hogy mindenkinél okosabb, még mondjuk egy védõnõnél vagy gyerekorvosnál is, nonstop kapom a "jó" tanácsokat, amiktõl néha már agyhugykövet kapok. (pl 3 hónaposan miért nem adtam reszelt almát, citromcseppekkel és mézzel keverve (mézzel???? ilyenkor??) vagy az eperszezonban eperturmixot (bolti tejjel) vagy most pl már megy a kanalas etetés és miért nem kanalazom a kajcsiját úgy a szájába, hogy az õ kezében van a kanál, úgy merítek a pépbõl és be a szájába... Kvázi tanítsam meg, hogy kell ennie kanállal. 10 hónapos sincs még könyörgöm! :( Ez is ráér 1 év után, illetve majd õ úgyis utánozni akar minket és maga fogja turkapiszkálni a kaját azzal a kanállal, amit most még csak rágcsál, nyalogat, s játszik vele...
Akkor ennek egyszerûnek tûnõ megoldása van. Finoman meg kell mondani anyudnak, hogy köszönöd szépen a jó tanácsokat, de mivel te vagy a kisfiú édesanyja, és szeretnéd úgy csinálni ahogy jónak gondolod, ill ahogy mindnyájótoknak megfelel. Igazán rendes tõle, hogy próbál segíteni, de majd ha szükség lesz rá, kérsz tõle tanácsot. Hátha érteni fog belõle.
Én sem erõltettem sose semmit, és mégis mondhatom jól kialakult napirendünk van. Ami persze nem azt jelenti h fél óra csúszás nincs benne. Az alvása attól függ h mikor kelt reggel: ha 9 felé, akkor nem fog aludni nekem délelõtt, Általában 8 felé ébred, akkor 11 körül alszik fél órát 45 percet mikor hogy. Aztán ezután 3 óra felé megy aludni, ha látom rajta h álmos. Volt hogy letettem aludni ugy hogy nem volt álmos, hát abból minden volt csak alvás nem. 1 órát szórakozott az ágyban, aztán sírás lett, hogy már nem is akart aludni. Ennyi idõs babától is szép "teljesítmény" ha elalszik az ágyban egyedül. Evés: változó, én azt hittem sose érjük el hogy ne 3 óránként egyen, de aztán most kb. itt tartunk. Szerintem nagyon jól csinálsz mindent, pláne hogy én is így csinálom (na ez vicc volt, mielõtt megkapom hogy tökéletes anyának hiszem magam :-)
Az én anyukám is ezzel jött 6 hónapos korában, hogy percre pontosan kéne lennie mindennek a napjában. Vagyis fõleg az alvásnak, mert mivelünk is így volt. HÁt szerintem egy baba hónapról-hónapra változik. Nem annyit és akkor alszik 5-6 hónaposan, mint 8-9-10 hónaposan. Az én babámnak is sokszor változott ez. Most 10 hós múlt és napi egyszer alszik ebéd után 1-tõl kb. fél 4-ig. Este 10kor alszik el, reggel 8-kor kel. Ezt õ állította be magának. Hiába tettem volna ágyba akkor, ha nem álmos, és szívtelennek éreztem volna magam, ha felébresztettem volna, amikor tovább aludt egy kicsit a szokásosnál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!