Találatok a következő kifejezésre: 9 napja el szedni a (12 db)

Most akkor hogy vannak a napok? Sensonette tabit kezdtem el szedni a menzeszem 4 napjától, kivártunk a 7 napot és a 9. napon szexeltünk másnap elmentem az orvoshoz, de azt mondta 1 hónapot várnom kellet volna, de a betegtájékoztatón 7 nap van.

És mikortól látszik hogy terhes vagyok-e? 2 hét után látszik a teszten úgy tudom, és 3 hét mulva tudom meg hogy ha nem jött meg. De akkor már nem kés?? Még lehet tablettával védekezni utána? Vagy csak abortusz?

Legjobb válasz: Szia! Te valamit nagyon félreértettél az írásod alapján! A 7 nap arra vonatkozik, hogy amikor beszettél már 1 levelet a bogyóból, azután 7 napot ki kell hagyni, és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Másrészt akkor nem kell kivárni az 1 hónapot a szexszel (ez lehet gyógyszerenként változik) ha az menstruációd elsõ napjától kezdted szedni a gyógyszer! Szerintem mindenképp csinálj egy tesztet, és keresd fel az orvosod!

Szia! Te valamit nagyon félreértettél az írásod alapján! A 7 nap arra vonatkozik, hogy amikor beszettél már 1 levelet a bogyóból, azután 7 napot ki kell hagyni, és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Másrészt akkor nem kell kivárni az 1 hónapot a szexszel (ez lehet gyógyszerenként változik) ha az menstruációd elsõ napjától kezdted szedni a gyógyszer! Szerintem mindenképp csinálj egy tesztet, és keresd fel az orvosod!

9 napja kezdtem el szedni a Lindynette tablettát, de ma együtt voltam a barátommal védekezés nélkül. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Igen, mert egy egész levelet be kell szedni ahhoz, hogy a hatását kifejtse. Ha beszedted a 21 tablettát, megnstruáltál és elkezded szedni a második levelet, akkor vagy védett. De ez a tájékoztatóban le van írva, miért nem olvasod el rendesen?

Igen, mert egy egész levelet be kell szedni ahhoz, hogy a hatását kifejtse. Ha beszedted a 21 tablettát, megnstruáltál és elkezded szedni a második levelet, akkor vagy védett. De ez a tájékoztatóban le van írva, miért nem olvasod el rendesen?
Nem értek egyet az elõttem szólóval! Ha pontosan kezdted el szedni (a mensid elsõ napján bevetted az elsõ szemet) akkor védettséget ad! Tapasztalatból írom! Ne parázz, nem leszel terhes!
egyetértek az elõtte szólóval...én se lettem terhes!1hét után védettséget ad!
Én is eleinte véreztem egy kicsit tõle. Ha sokáig nem múlik el, akkor menj vissza a dokihoz.
betegtájékoztató..;)
Bele van írva a betegtájékoztatóba, hogy lehet egy kis minimális vérzés amíg hozzászokik a szervezeted, és az is le van írva, ha hónapokig fennáll, akkor orvoshoz kell fordulni, illetve ha panaszmenetes hónapok után következik be. Én is ezt szedem, elsõ dolgom volt többször elolvasni a tájékoztatót, másnak miért nem megy ez? :S
a 9.-bõl lehet, a 7.-bõl nem
Nem, nem volt.
Mit szedsz? Sanaxot?
A tablettát nem úgy kellene szedni, ahogy kedved tartja, hanem úgy, ahogy a tájékoztató írja. Ha 7. napon kezded el, akkor egyébként nem lesz semmi, de ha a 9.-en, akkor b.szhatod a védettséget.
Velem volt, de ez ne nyugtasson meg, nekem a menzim miatt kell szednem, nem a védekezés miatt. De ha arra vagy kíváncsi lett-e köztes vérzés vagy bármi más? Nem. Minden ugyanolyan rendben volt. Viszont a védettség emiatt nem lesz 100%os, tehát máshogy is védekezzetek, eztán pedig szedd rendesen. Végig beszeded, 7 nap szünet aztán megint.
A kérdező hozzászólása: fogamzásgátlót szedek! Csak mindig amikor bevettem az utolsó szemet beírom a telóba hogy 8 nap múlva csörögjön, de csütörtökön csörgött és én péntekenként szoktam bevenni..és most ez így megkavart hogy most én emlékszem rosszul vagy a telóba írtam rosszul...
A kérdező hozzászólása: egyébként emlékeszem hogy a legelsõ szemet pénteki napon kezdtem el szedni mert ballagáson jött meg és ugye az péntek volt tehát akkor azóta is péntekenként szedem....
ha pénteken kezdted el a 21 szemet, aztán 7 nap szünet, akkor szombaton kell nem?
A kérdező hozzászólása: nem kiszámoltam és jó..pénteken kezdem el+21 nap akkor az utolsó szem csütörtök+7 nap szünet, 8. nap ->péntek... de azért köszi..

A kisfiam most 9 holnapus. Eddig nem szedtem soha.7 napja kezdtem el szedni a Yasmin fogamzasgatlot menyi ido mulva biztonsagos es nem maradok terhes?

Se fontos hogy minden nap ugyanabban az oraba vegyem be van mikor elfelejtem es egy vagy masfel oraval kesobb jut eszembe.

Legjobb válasz: Bocsi ugy akartam irni hogy "s"

A kérdező hozzászólása: Bocsi ugy akartam irni hogy "s"
Az elsõ hónapot érdemes megvárni, én akkor szedem amikor eszembe jut. Valamikor este 9-10 között.
Ez függ a gyógyszertõl is meg attól is, h mikor kezdted el szedni (mensi 1. napján vagy utána). A betegtájékoztatóra biztosan rá van írva, hogy mikortól véd, az enyém már az elsõ naptól védett, van, aminél várni kell.Olvasd el! Célszerû nagyjából egy idõpontban bevenni a gyógyszert, de pár óra ide vagy oda nem számít, csak ha esténként veszed, akkor mindig esténként vedd be, ill. ne maradjon ki egy sem, ezt könnyen megoldhatod úgy, hogy beállítod a telefonodon az emlékeztetõt/ébresztõd minden napra.
A kérdező hozzászólása: A dokim ugy mondta hogy mensi.utan ahogy vegzek ugy kezdjem el szedni.Az utmutaton ugy irja hogy 3het de nem nagyon merek kockaztatni.Koszi a valaszokat.
igen az.
igen az elején teljesen normális. 3-4 hónap utén olyan pontos lesz minden mint az óramû.
Én is Yasminelle-t szedek, viszont nekem meg sokkal kevesebb van, mit szokott lenni, és 4 napig tart. De szerintem az is normális, ha a gyógyszertõl tovább tart. Ez kinél hogy mûködik.
Barátnõm is ilyent szed és õ azt mondja igen.Én is ezt szedem már több mint 2hete , és nem akar elmúlni.1, 5hete csak a vége van, de nem múlik el.És olyan hangulatingadózásaim vannak, hogy csak nézek nagyokat...Szóval én azért visszamegyek a dokimhoz, hiába mondják azthogy az elsõ hónapokban normális...
Lehet. Menj vissza a dokihoz. Én is ezt szedem, nekem semmi bajom vele.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy nem abban a városban vagyok ahol felírták. Meg már gyengült is azóta. Remélem elmúlik.

Az nagy baj ha a 9. napon kezdem el a foggátló tabletta szedését? Novynettet szedek, az utasításban az áll hogy 8-napon kellene kezdeni. De igazából már délelőttönként akarom szedni:S és már lekéstem.

és lehet szünetet tartani a foggátló szedésénél? most fejeztem be 3 hónapot, most kezdeném a következ? három hónapot, olyat csinálhatok hogy várok egy hónapot és azután kezdem a következ? adagot. Mellesleg a 3 havit végig kell szedni? nem lehet mondjuk úgy hogy els? kétlevél beveszem, aztán szünetet( 1 hónap) tartok, majd aztán kezdem a 3 levelet?

Legjobb válasz: Baj, mert a gyógyszer célja a peteérés megakadályozása, és ebbõl az szempontból az elsõ hét a legfontosabb. Minden betegtájékoztatóban benne van, hogy tilos hosszabb szünetet tartani. Ez nem véletlen, ez nem c vitamin, hogy szedem, ahogy sikerül. Szünet kihagyása fél év alatt többet árt, mint használ. Pontosabban csak árt, mivel ennyi idõ alatt nem áll vissza a peteérés önszabályozása, mire elkezdene újra mûködni a petefészked, kezded az új csomag gyógyszert. Szünet egyébként is, csak jópár év szedés után indokolt, és akkor is fél év alatt bele se érdemes kezdeni. Te három hónap alatt pont hozzászoktál a gyógyszerhez, nem értem, hogy miért akarnád máris összezavarni a testedet.

Baj, mert a gyógyszer célja a peteérés megakadályozása, és ebbõl az szempontból az elsõ hét a legfontosabb. Minden betegtájékoztatóban benne van, hogy tilos hosszabb szünetet tartani. Ez nem véletlen, ez nem c vitamin, hogy szedem, ahogy sikerül. Szünet kihagyása fél év alatt többet árt, mint használ. Pontosabban csak árt, mivel ennyi idõ alatt nem áll vissza a peteérés önszabályozása, mire elkezdene újra mûködni a petefészked, kezded az új csomag gyógyszert. Szünet egyébként is, csak jópár év szedés után indokolt, és akkor is fél év alatt bele se érdemes kezdeni. Te három hónap alatt pont hozzászoktál a gyógyszerhez, nem értem, hogy miért akarnád máris összezavarni a testedet.
A kérdező hozzászólása: hát igazából nem akarom abbahagyni, de ha látom elõre hogy nincs miért szedni, akkor kénytelen vagyok abbahagyni. Mivel én finanszírozom meg rá a pénzt és tanulmányaim folytán lenne mire költenem azt is. De akkor ha ártalmas, folytatom tovább. Köszönöm a választ!
h mivan? milyen szüneteket akarsz te tartani? meg milyen 3 hónap? meg milyen 2 hét? asszem téged nem világosítottak fel foggátló ügyileg a foggátlót folyamatosan kell szedni, minden hónapban vannak ugya a 7 napos szünetek, amikor megjön. ennyi az söt szünet. nincsen semmilyen szünet 3 havonta, sõt, totál értelmetlen, beis kavar és felis borít benned mindent. ha elkezdted szedni, szedjen. ha mindenáron szünetet akarsz tartani, de nemtom minek akkor mindenképp minimum fél éves szünetet kéne tartanod, mert nagyjából fél év kell a szervezetnek amíg visszaáll teljesen a saját maga ciklusa hibátlanra. ha visszaállt utána nekiláthatsz felborítani újra a foggátlókkal. (értelmes dolog) szóval ne tartsál semmilyen 3 havonta szünetet és igen, baj ha a 9. napon veszed be, mert elhagy a védettség. a 8. napon kell bevenni. ha délelõtt akarod szedni, akkor fokozatosan csúsztasd ki délelõttre és kész. és igen, a 3 havit végig kell szedni és nemlehet olyat h csak 2t szedsz be aztán szünetet tartasz. de áruld már el mibajod van neked h folyton szünetet akarsz tartani?:D sztem használj inkább óvszert, biztonságosabb az neked...
A kérdező hozzászólása: egyrészt elég mogorván szóltál hozzá. És igen képzeld a nõgyógyász nem világosított fel... Felírta, mondta olvassam el a tájékoztatót és kész. a tájékoztatót legalább 10szer elolvastam, de pl ilyen nincs benne hogy nem lehet abbahagyni ha már elkezdted. :/ az óvszert meg nem tartom biztonságosnak. ha csak így tudsz válaszolni ilyen "bunkóstílusban" szerintem másokat kímélj meg ettõl
Hát nemazért de elég világosan le van írva minden abba a tájékoztatóba...butaságokat beszélsz...A fog gátlót este kell bevenni:/ nem délelõtt... Butaságokat beszélsz...
a 2. vagyok. nemkell h nõgyógyász világosítson fel, szem eléggé egyértelmû h mire is való a foggátló és nem arra h hol szedd hol nem. ehhez nemis feltétlen kell nõdoki h ezt vki tudja. a fogátlót amúgy délelõtt is lehet szedni

Most szedem 5 hónapja a Diane 35 gyógyszert és letelt a 8 nap de elfelejtettem bevenni és a 9. napon kezdtem el szedni megint. Mennyi az esély, h terhes leszek ha lefekszek a barátommal?

Legjobb válasz: Szerintem egy hétig ne adjatok esélyt a terhességnek, amig a szervezet érzékeli a fogamzásgátlót, de utána nyugodtan lefeküdhettek. Én is jártam így, akkor hagytam idõt magamnak, hogy a gyógyszer hasson, aztán semmi nem lett belõle. :)

Szerintem egy hétig ne adjatok esélyt a terhességnek, amig a szervezet érzékeli a fogamzásgátlót, de utána nyugodtan lefeküdhettek. Én is jártam így, akkor hagytam idõt magamnak, hogy a gyógyszer hasson, aztán semmi nem lett belõle. :)

Mi van akkor, ha a szünet utáni nem a 8. hanem a 9. napon kezdem el megint szedni a foggátlót?

Elég rosszkor jön meg, szeretném eltolni legalább 1-2 nappal. Tehát mivan, ha letelik a szünet és nem a 8. hanem a 9. vagy a 10. napon szedem be az elsőt? Lesz probléma belőle? Nem véd annyira vagy ilyenek...Vagy tényleg csak annyi, hogy eltolódik a menzeszem 1-2 nappal?

Legjobb válasz: Fogalmazásgátlót? :D

Fogalmazásgátlót? :D
A kérdező hozzászólása: Mit nem értesz ?
Foggátlót? Minek az, csak nem fogazol? xdd
A kérdező hozzászólása: Valaki más is írna, aki elmúlt 12 éves?
Benne van a tájékoztatóban! Minek adják mellé szerinted? Talán dísznek? De ha már lusta vagy: ha nem a 8. napon folytatod, akkor két dolog történik: -a szünetben létesített szexbõl is terhes lehetsz -és az elsõ hét nap alatt kiegészítõ védekezés kell, mert nem fog védeni
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi! akkor inkább maradok a megszokottnál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!