Találatok a következő kifejezésre: 9 napja és nagyon (50 db)

Talán sikerült? Peteérés után vagyok 9 nappal és nagyon fájnak a cicijeim és egyre jobban. Olyan mintha "lázasak" lennének a mellbimbóim iszonyú mikor hozzáérek, égő érzés. Izomláz is van bennük-amire nincs ok.

Szoktak fájni a menzi el?tt de most egyre jobban fájnak. A hasam néha szurkál és nem igazán van folyásom, csak nagyon kevés (1 pötty egy nap) és az is fehér. Ilyenkor már volt b?ven régebben. Van hasonló tapasztalatok és baba volt?

Legjobb válasz: Nálam is így kezdõdött...

Nálam is így kezdõdött...
Ez az égõ érzés bizony baba lesz! :) Vigyázz magadra!!!
A kérdező hozzászólása: Tényleg baba lett!!!! :) :) :) :) :) :)

Milligest nevű fogamzásgátlót szedek már 9 napja és kb. azóta nagyon sok pattanás jelent meg az arcomon! Mikor múlik ez el?

Mert én úgy hallottam,hogy jót tesznek a b?rnek ezek a tabbletták!

Legjobb válasz: Az egyénenként változó, hogy kire, hogy hat...van aki hízik van aki nem.Mindenképpen menj vissza az orvoshoz, mert nekli tudnia kell errõl, mert lehetséges, hogy másik gyógyszert kell majd felírnia.És igazságszerint nem tudom, hogy nálad ez megtörtént e, de egy teljes kivizsgálást kellett volna kérnie az orvosnak pl:vérvizsgálat és májfunkció---azért, hogy a májadat ne károsítsa és így még inkább neked való gyógyszert tudna felírni.Beszélj az orvosoddal!!

Az egyénenként változó, hogy kire, hogy hat...van aki hízik van aki nem.Mindenképpen menj vissza az orvoshoz, mert nekli tudnia kell errõl, mert lehetséges, hogy másik gyógyszert kell majd felírnia.És igazságszerint nem tudom, hogy nálad ez megtörtént e, de egy teljes kivizsgálást kellett volna kérnie az orvosnak pl:vérvizsgálat és májfunkció---azért, hogy a májadat ne károsítsa és így még inkább neked való gyógyszert tudna felírni.Beszélj az orvosoddal!!
A mellékhatások között szerepel, hogy a bõrre is hatással lehet. Nem biztos, hogy maradandó, lehet, hogy tényleg csak addig jelentkezik, amíg hozzá nem szokik a szervezet, de lehetséges az is, hogy tartós lesz. Én több, mint egy éve szedem és pigmentfolok jelentek meg az arcomon. Nem tudta eltüntetni sem bõrgyógyász, sem kozmetikus...

2 hét múlva Iránba megyek 9 napra (edzőtábor), ez nagyon váratlanul ért és nem igazán tudom ott mi várhat rám . Valaki segítene (vagy aki volt már) hogy pl milyen a kaja, szokások, ilyesmik? Esetleg valami fontos dolog amit magammal kell vinnem?

Legjobb válasz: Ott garantáltan csak jó várhat rád. Hihetetlenül biztonságos. Az emberek nagyon kedvesk, ez egy europai számára elöször nagyon szokatlan lesz. Irán nagyon szép amit tudsz néz meg belõle. A kaja nekem nem jött be, van kebab ami nekem nem izlett. A dinnye nagyon finom. Nem írtad a nemedet és azt sem hova mész. Ha férfi vagy akkor nincs különösebb gondod, a férfiak nem járnak rövidnadrágban és te se járj. Ha nõ vagy akkor kendõ kel a fejedre és hosszú nadrág vagy szoknya, nem viselhetsz ujjatlan felsõt. Amit a médiában hallasz hogy Irán maga az ördög nem igaz. Rengeteget tanulhatnánk tölük. Ja, én 9 nap után még maradnák legalább két hétig, most rendkívûl olcsó Irán.

Ott garantáltan csak jó várhat rád. Hihetetlenül biztonságos. Az emberek nagyon kedvesk, ez egy europai számára elöször nagyon szokatlan lesz. Irán nagyon szép amit tudsz néz meg belõle. A kaja nekem nem jött be, van kebab ami nekem nem izlett. A dinnye nagyon finom. Nem írtad a nemedet és azt sem hova mész. Ha férfi vagy akkor nincs különösebb gondod, a férfiak nem járnak rövidnadrágban és te se járj. Ha nõ vagy akkor kendõ kel a fejedre és hosszú nadrág vagy szoknya, nem viselhetsz ujjatlan felsõt. Amit a médiában hallasz hogy Irán maga az ördög nem igaz. Rengeteget tanulhatnánk tölük. Ja, én 9 nap után még maradnák legalább két hétig, most rendkívûl olcsó Irán.
második vagyok. A külügyminisztériumi honlapok többségének fele sem igaz. Kendõt kell viselned és mint írtam vagy hosszú nadrágot vagy hosszú szoknyát és hosszú ujju felsõt. A szine mindegy. A párom zárt cipõben volt de láttunk lányokat szandálban is fõleg a nagyobb városokban és Északon. Ha szereted a yoghurtot van shallot (mogyorohagyma) yoghurt, nagyon finom. Kostóld meg a répalekvárt esetleg a rozsavizet. a kenyerük nagy lapos kenyér, több fajta van, ahol sütik ott tudsz venni, nagyon finom. A sütiféléik is finomak. Ha esetleg még eszedbe jut még valami konkrét kérdés szívesen válaszolok (két honapja jöttünk haza).
Azt még elfelejtettem hogy a csapvíz iható.
http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?iran A kaják nagyon jók, az emberek kedvesek. Kerüld az gondokat és kövesd az edzõd tanácsait mit lehet és mit nem. (Igaz én még nem voltam, de van egy iráni ismerõsöm aki rengeteget mesélt az országról).
A kérdező hozzászólása: 16 éves lány vagyok, és köszönöm a válaszokat, most kicsit megnyugodtam mert utánanéztem az országnak és a fertõzések meg ilyenektõl kicsit megijedtem..
A kérdező hozzászólása: u nagyon köszönöm :) Még az lenne, hogy kell valami védõoltás vagy ha jó helyen vagyunk akkor felesleges? Mert az egészet tegnap tudtam meg és 20-án indulunk és azt se tudom melyik városba..
Iránban nincsenek rossz helyek, bárhol vagytok jó helyen vagytok. Nem gondolnám hogy bármilyen védõoltásra szükséged lenne. Ha pl Franciországba mennél akkor sem oltatnád be magad, Irán sem roszabb, nem a távol kelet. Sok helyen squat (gugolos) wc van ami elöször furcsa de sokkal higiénikusabb mint a mieink, ott sem kapsz el semmit.

Ha késöbb volt a pé mint ahogy a nagy könyvben meg van irva mikor mutatja meg magát a pocaklako ha ott van? 9 nap késésnél járok és a 7. napon még sajna - a teszt

Legjobb válasz: Hát, ez sok mindentõl függ. Attól pl., hogy mit jelent az, hogy késõbb? Hány nappal? Pé után 12-14, amikor már talán kimutatja, de ez sem szentírás, vannak, akiknek nagy sokára mutatta csak ki. Az sem mindegy, milyen érzékenységû tesztet használtál. Lehet, hogy nem volt elég érzékeny. Minden esetre várj még egy hetet, akkor mindneképpen menj dokihoz a teszt eredményétõl függetlenül.

Hát, ez sok mindentõl függ. Attól pl., hogy mit jelent az, hogy késõbb? Hány nappal? Pé után 12-14, amikor már talán kimutatja, de ez sem szentírás, vannak, akiknek nagy sokára mutatta csak ki. Az sem mindegy, milyen érzékenységû tesztet használtál. Lehet, hogy nem volt elég érzékeny. Minden esetre várj még egy hetet, akkor mindneképpen menj dokihoz a teszt eredményétõl függetlenül.
A kérdező hozzászólása: Mindenképp megyek dokihoz de legalább két hét késést megvárok!Csak nehéz ez a bizonytalanság:((
Ez egy nagyon jó kérdés. Nekem is ma van a 9.nap késés és tegnap negatív lett a teszt. ??? Az elmúlt 7 hónapban nem késett egyszer sem nekem (elõtte sajnos vetélésem meg mûtétem volt).
Nekem sose volt ciklus közepi pém így mikor nem jött meg idõben akkor hiába is csináltam még tesztet. Az elsõ terhességemmel is ez volt, meg most a másodikkal is, kivártam az elmaradt mensitõl még 1 hetet és akkor már pozi lett. Most a kislányommal még az elmaradást követõ 10.napon se látszott UH-n semmi! csak vastag nyálkahártya. Még 10 napot ráhúztunk, mire petezsák látszott. 34 hetes km
A kérdező hozzászólása: elöször is gratula a kis pocaklakohoz!Remélem nállam is csak valami ilyesmi van a dologban mert már nagyon szeretnénk egy kistestvért a kislányomnak, még reménykedek!

Normális, hogy 16 hós babám néha semmit nem eszik egész nap, csak mondjuk 400 ml tejet, meg 4-5 falatot a főziből, a gyümiből, a reggeli kenyérből? Aggódom, mert nagyon kis vékony. Csak 9 kg és 80 cm.

Legjobb válasz: Az enyém is ekkora volt, vagyis kicsit több csak (9,5 kg) és szintén keveset evett. Kisebb korában is rossz evõ volt és most is az (2,5 éves). Még mindig csak 12,5 kg és keveset eszik. Egyszerûen nem tudok már mit csinálni, ilyen és kész. Lényeg, hogy ne legyen beteg.

Az enyém is ekkora volt, vagyis kicsit több csak (9, 5 kg) és szintén keveset evett. Kisebb korában is rossz evõ volt és most is az (2, 5 éves). Még mindig csak 12, 5 kg és keveset eszik. Egyszerûen nem tudok már mit csinálni, ilyen és kész. Lényeg, hogy ne legyen beteg.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi, ezek szerint nincs mit tenni.... :(

Kérdésem a következő: 9 napja késik, 3 + tesztem van. Viszont nagyon aggaszt, hogy szurkál a hasam és 2 napja nagyon fáj a derekam, a csípőmbe is kisugárzik. Hasonló tapasztalat?

Mondjuk sajnos régóta be van gyulladva a derekam, azt nem tudják mitől. Szerintetek aggódjak esetleges méhen kívüli terhesség miatt? Dokit csak ma tudom hívni este, és időpont talán jövő hétre lesz. Elvileg 5+2 hetes lehetek kb.

Legjobb válasz: Ezek mind normális tünetek.

Ezek mind normális tünetek.
Nekem kisebb-nagyobb megszakításokkal így telt a 12. hétig minden nap. Magnézium enyhíti. :) 32 hetes
egyél magneb6-ot
A kérdező hozzászólása: Béres Magnézium + B6-om van itthon, az is jó? Köszi a válaszokat!
Igazából még jobb is, mint a magneB6. Szedd nyugodtan! :)
Szerintem ne várd meg a jövõ hetet, hanem ambulánsan menj el, aztán majd elmész a dokidhoz, mikor ráérsz. Ilyenkor már jó lenne, fõleg a te esetedben is az UH. Ne várj, menj minél elõbb, a hasszúrka nem mindig jelent jót, ilyen korai idõszakban. Megaztán tuti idegesít a dolog is, szóval csak parázol még egy hétig, vagy kitudja meddig? Ez sem tesz jót. Intézkedj.

Van egy kutyusunk (9 hónapos westi) nagyon játékos (igazából túlságosan is) folyamatosan foglalkozunk vele és vesszük neki a játékokat de kb 2-3 nap alatt mindent tönkretesz. Milyen játékot nem tud szétrágni? Mit vegyünk neki, vagy csináljunk?

Legjobb válasz: Van az úgynevezett KONG játékok ezeket nem tudják szétrángni,de az ára is rágni való :) Komolyra forditva a kongot tudom ajánlani,bár tényleg nem olcsóak,de azt mondják tovább tartanak és közben jutalomfalatot add,szerintem érdemes lenne kipróbálni. Kerestem neked néhány ilyet: Ez pont 9 hónapos kortol ajánlott: http://www.petnet.hu/termekek/kutya/felszereles/jatek/kong/p.. Nézzd csak: http://www.allati.com/kutya-felszereles/kong-jatekok/-kong-a..

Van az úgynevezett KONG játékok ezeket nem tudják szétrángni, de az ára is rágni való :) Komolyra forditva a kongot tudom ajánlani, bár tényleg nem olcsóak, de azt mondják tovább tartanak és közben jutalomfalatot add, szerintem érdemes lenne kipróbálni. Kerestem neked néhány ilyet: Ez pont 9 hónapos kortol ajánlott: http://www.petnet.hu/termekek/kutya/felszereles/jatek/kong/p.. Nézzd csak: http://www.allati.com/kutya-felszereles/kong-jatekok/-kong-a..
A játékot nem kell elõtte hagyni, csak akkor kell neki odaadni amikor játszol vele. Amúgy tanulja meg lefoglalni magát, és ez használ a falkavezérségnek is, akkor van játék amikor te akarod. Amúgy vegyél neki Kongot, azt nem tudja szétrégni.
Kötél-alapú játékot(jó vastagot) vegyél neki, azt nehezen szedi szét :) !! Húzizós játék :) !
A kérdező hozzászólása: Köszi!:)

Nagy bajt csináltam azzal, hogy az itt olvasottak alapján elkezdtem inni a cickafark teát, de pont elv. akkor volt peteérésem? Ráadásul már 9 napja pozitiv az lh teszt. A palástfű teábol naponta mennyit kell inni és mikor?

Legjobb válasz: A kérdés elejét nem értem. Palástfû teát a ciklus második felében kell inni. 2x 2,5 dl a napi adag. Nekem az Lh teszt mindig csak 1 napig mutat pozitivat. Hanyadik napon tartasz most?

A kérdés elejét nem értem. Palástfû teát a ciklus második felében kell inni. 2x 2, 5 dl a napi adag. Nekem az Lh teszt mindig csak 1 napig mutat pozitivat. Hanyadik napon tartasz most?
Nem nem csináltál nagy bajt, ennyi teától még nem zakkan meg a szervezeted. A kérdés az volt, hogy a ciklusod hanyadik napján vagy? Amúgy a ciklusod elsõ felében, peteérésedig a cickafarkat idd, napi 1-2 alkalommal, sokan isszák napi 2-vel, én egyet ittam csak. Aztán a peteérés után palástfüvet, napi 1 elég. A napszak mindegy! Kinek mikor van ideje megcsinálni, és megiszogatni. mert a gyógynövényeket nem hirtelen felhörpinteni kell, hanem az a legjobb, ha kortyolgatod.
A kérdező hozzászólása: Tegnapelött ittam cickafark teát reggel, de akkor még nem tudtam, hogy ártalmas ha már esetleg terhes v.ki.Csak egyszer ittam 2 dlt.Miben hol járok?
A kérdező hozzászólása: Aug.30 .án jött meg, s 3 napig volt meg, a 4.nap már csak épp hogy ...Szept 5.e ota pozitiv a teszt. Köszönöm a segitséget!!!
Ha pozitív a teszted, szerintem inkább ne teázz már, vagy beszéld meg az orvosoddal, mit iszol. Az alábbi linken sok érdekeset olvashatsz, van benne szó róla a cickafark és palástfûteáról is: http://www.mamanet.hu/modules.php?file=print&name=News&sid=68 A cickáról sokat ír, és eltérnek a vélemények, beszéld meg orvosoddal, vagy ha van gyógynövényes bolt a közeledben, és megbízhatónak tünik az eladó vele. Én egyiket sem iszom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segitséget!

A menstruációm 9 napja késik ma reggeli vizeletből negatív volt. De szédelgek és nagy étvágyam van, hőm is 36.9. Mikor teszteljek újra hogy pozi legyen?

Legjobb válasz: Szerintem inkább menj el dokihoz, ha már 5 hetes körül vagy akkor uh kimutatja, ha nem mutat semmit az uh akkor csinálnak vérvételt.

Szerintem inkább menj el dokihoz, ha már 5 hetes körül vagy akkor uh kimutatja, ha nem mutat semmit az uh akkor csinálnak vérvételt.
Már ki kellet volna mutatnia ha terhes lenné. Szerintem menj el az orvoshoz mert nem normális hogy késik. De azért drukkolok hogy sikerüljön :) További szép napot!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok, de úgy néz ki ma meg fog jönni.... majd legközelebb:)
Nekem sem mutatta ki a teszt, csak már mikor hánytam. Szóval hamarabb volt tünetem, mint pozitív tesztem, pedig 3-at is teszteltem :) A doki el is küldött, mikor elmentem hozzá, mondván még negatív a teszt, menjek vissza ha pozitívat tesztelek v még egy hétig nem jön meg. Szóval lehetsz terhes :) 35 hkm

Az nagy baj ha a 9. napon kezdem el a foggátló tabletta szedését? Novynettet szedek, az utasításban az áll hogy 8-napon kellene kezdeni. De igazából már délelőttönként akarom szedni:S és már lekéstem.

és lehet szünetet tartani a foggátló szedésénél? most fejeztem be 3 hónapot, most kezdeném a következ? három hónapot, olyat csinálhatok hogy várok egy hónapot és azután kezdem a következ? adagot. Mellesleg a 3 havit végig kell szedni? nem lehet mondjuk úgy hogy els? kétlevél beveszem, aztán szünetet( 1 hónap) tartok, majd aztán kezdem a 3 levelet?

Legjobb válasz: Baj, mert a gyógyszer célja a peteérés megakadályozása, és ebbõl az szempontból az elsõ hét a legfontosabb. Minden betegtájékoztatóban benne van, hogy tilos hosszabb szünetet tartani. Ez nem véletlen, ez nem c vitamin, hogy szedem, ahogy sikerül. Szünet kihagyása fél év alatt többet árt, mint használ. Pontosabban csak árt, mivel ennyi idõ alatt nem áll vissza a peteérés önszabályozása, mire elkezdene újra mûködni a petefészked, kezded az új csomag gyógyszert. Szünet egyébként is, csak jópár év szedés után indokolt, és akkor is fél év alatt bele se érdemes kezdeni. Te három hónap alatt pont hozzászoktál a gyógyszerhez, nem értem, hogy miért akarnád máris összezavarni a testedet.

Baj, mert a gyógyszer célja a peteérés megakadályozása, és ebbõl az szempontból az elsõ hét a legfontosabb. Minden betegtájékoztatóban benne van, hogy tilos hosszabb szünetet tartani. Ez nem véletlen, ez nem c vitamin, hogy szedem, ahogy sikerül. Szünet kihagyása fél év alatt többet árt, mint használ. Pontosabban csak árt, mivel ennyi idõ alatt nem áll vissza a peteérés önszabályozása, mire elkezdene újra mûködni a petefészked, kezded az új csomag gyógyszert. Szünet egyébként is, csak jópár év szedés után indokolt, és akkor is fél év alatt bele se érdemes kezdeni. Te három hónap alatt pont hozzászoktál a gyógyszerhez, nem értem, hogy miért akarnád máris összezavarni a testedet.
A kérdező hozzászólása: hát igazából nem akarom abbahagyni, de ha látom elõre hogy nincs miért szedni, akkor kénytelen vagyok abbahagyni. Mivel én finanszírozom meg rá a pénzt és tanulmányaim folytán lenne mire költenem azt is. De akkor ha ártalmas, folytatom tovább. Köszönöm a választ!
h mivan? milyen szüneteket akarsz te tartani? meg milyen 3 hónap? meg milyen 2 hét? asszem téged nem világosítottak fel foggátló ügyileg a foggátlót folyamatosan kell szedni, minden hónapban vannak ugya a 7 napos szünetek, amikor megjön. ennyi az söt szünet. nincsen semmilyen szünet 3 havonta, sõt, totál értelmetlen, beis kavar és felis borít benned mindent. ha elkezdted szedni, szedjen. ha mindenáron szünetet akarsz tartani, de nemtom minek akkor mindenképp minimum fél éves szünetet kéne tartanod, mert nagyjából fél év kell a szervezetnek amíg visszaáll teljesen a saját maga ciklusa hibátlanra. ha visszaállt utána nekiláthatsz felborítani újra a foggátlókkal. (értelmes dolog) szóval ne tartsál semmilyen 3 havonta szünetet és igen, baj ha a 9. napon veszed be, mert elhagy a védettség. a 8. napon kell bevenni. ha délelõtt akarod szedni, akkor fokozatosan csúsztasd ki délelõttre és kész. és igen, a 3 havit végig kell szedni és nemlehet olyat h csak 2t szedsz be aztán szünetet tartasz. de áruld már el mibajod van neked h folyton szünetet akarsz tartani?:D sztem használj inkább óvszert, biztonságosabb az neked...
A kérdező hozzászólása: egyrészt elég mogorván szóltál hozzá. És igen képzeld a nõgyógyász nem világosított fel... Felírta, mondta olvassam el a tájékoztatót és kész. a tájékoztatót legalább 10szer elolvastam, de pl ilyen nincs benne hogy nem lehet abbahagyni ha már elkezdted. :/ az óvszert meg nem tartom biztonságosnak. ha csak így tudsz válaszolni ilyen "bunkóstílusban" szerintem másokat kímélj meg ettõl
Hát nemazért de elég világosan le van írva minden abba a tájékoztatóba...butaságokat beszélsz...A fog gátlót este kell bevenni:/ nem délelõtt... Butaságokat beszélsz...
a 2. vagyok. nemkell h nõgyógyász világosítson fel, szem eléggé egyértelmû h mire is való a foggátló és nem arra h hol szedd hol nem. ehhez nemis feltétlen kell nõdoki h ezt vki tudja. a fogátlót amúgy délelõtt is lehet szedni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!