Találatok a következő kifejezésre: 9 hetesen a (675 db)

9 hetes a kislanyom. Mar 1.5 hete kint van az also 2 foga de meg nem bujt ki teljesen. Tapszert eszik. Mikortol adjak neki babakajat/gyumolcsot? Vagy adjak neki csak tapszert? Meddig?

Milyen gyumit lehet neki adni hogy kell neki odaadni?Vagy esetleg zoldseget?Van valahol a neten leiras rola mikor mit lehet/szabad adni nekik es hogyan?

Legjobb válasz: Biztos 9 hetes?

Biztos 9 hetes?
A kérdező hozzászólása: Igen 9 hetes!Majus 30-an szuletett!Akkor varunk meg 1-2 honapot.
9 hetes?????? Ha 9 hónapos, nyugodtan aadjál neki fözit, gyümipépet, Már elég idös. Ha pedig 9 hetes, maradj a tápszernél, esetleg kezdhetsz tejpépet adni, almapürét.
9 hetesen van 2 foga? tápszert továbbra is, még jó sokáig
9 hetesen? Nem semmi! :D Még maradjatok a tápszernél akkor is, ha jönnek a fogak! Az, hogy bújnak ki a fogai még nem jelenti azt, hogy érett a hozzátápláláshoz! Még minimum 3 hós koráig. Esetleg akkor már elkezdhetitek a kóstolgatást gyümilével vagy zöldséglével. Majd ha már 4 fele jár, akkor lehet pürésebbeket. Addig ne erõltesd!
2 hónap alatt nem lehetne tenyésztõtõl venni
Kizártnak tartom, hogy fajta tiszta lenne, mivel 8 hetes korukig nem szabad elválasztani a kölyköket az anyjuktól. Ezt egy igazi tenyésztõ nem kockáztatná.
ha nincs törzskönyve, és pénzt adtál érte, akkor becsaptak (még akkor is, ha a színe rendben van). ha adás-vételi szerzõdésed nincs, akkor semmit sem tehetsz. legközelebb légy körültekintõbb, a kutyának pedig legyél jó és felelõs gazdája, és még véletlenül se szaporítsd.
Ha tenyésztõtõl vetted, akkor kell lennie törzskönyvnek, de mivel 7 hetesed vetted, nem az. Normális tenyésztõ nem fogja neked oda adni 7 hetesen. Zsákba macska a tiéd. Vagy az vagy nem. A lényeg hogy biztosan nem fajta tiszta.
Melyik kennelbõl származik a kicsi? Elvileg lenni kéne nálad egy törzskönyvnek és egy adásvételinek. Ha legalább az adásvételi megvan ezek közül, akkor reklamálhatsz, de am a kölykök ennyi idõsen még változnak a végleges színük késõbb alakul ki. Ha pedig szaporítótól van pl az expresszrõl akkor, ne hidd h valóban fajtatiszta kutyát adott el, az számít annak amelyik rendesen le van papírozva. Képed dobsz fel róla?
Az nem becsapás, ha egy törzskönyv nélküli kutyáról kiderül, hogy keverék.
Ha nincs szerzõdés, akkor így járt.Nem reklamálhat akkor sem, ha a kutya keverék.Tanul az esetbõl, és legközelebb nem pénzel szaporítót.
Hét hetesen tenyésztõ nem ad ki kiskutyát (többek között azért, mert törvénybe ütközik - „Az eb, macska és görény kölyköket nyolchetes korukig anyjukkal kell tartani"). Vagy yorki, vagy nem, vagy beteg lesz, vagy nem. Utolsó válaszoló, neked pedig gratulálok, hogy segítesz Magyarország állattartási kultúráját a béka segge alatt, a kóbor kutyák számát pedig az egekben tartani. Gondolom, ha te potyogtatnád folyamatosan a kölyköket, az is hasonlóan vicces, kedves kis történet lenne. Szerencsétlen.
#8 Már mért ne lenne az? Ha vette, akkor fizetett érte. Õ yorkiért fizetett, de lehet nem azt kapta. Ez becsapás, eltekintve attól hogy nem tenyésztõtõl van a kutya.
nekünk is 2 yorki kutyánk van, nem tenyésztjük õket de ha becsúsznak a kölykök akkor eladjuk õket, az utóbbiakat 6-7 hetesen mert már önállóan ettek. és normális ha világosodik ahogy idõsebb lesz. Van ami barnás de lehet hogy teljesen ki fog õszülni.
Valóban, õ yorkiért fizetett, de simán elhozott törzskönyv nélkül egy kölyköt. Ettõl a ponttól nem átverés, ugyanis fajtatiszta kutya származását törzskönyv igazolja. Ha törzskönyv nincs, akkor a kutya nem fajtatiszta - ez pedig még a helyszínen, fizetés elõtt kiderült nyilvánvalóan.
A kérdező hozzászólása: 9-hetes "yorkim" hátán elégé barna kezd lenni a bundája szerintetek? Ez mi lehet?
változik a színe. mivel valószínûleg nem fajtatiszta senki sem tudhatja, hogy hogy fog kinézni felnõtten.

9 hetes a kisfiam, tegnap kapta meg a 8 hetes szurijait, azóta nem eszik rendesen, sírdogál, nem is alszik jól. Lehet ez az injekció hatása? Pocifájós volt, de már napok óta szépen alukált, most megint fáj a hasikája.

Legjobb válasz: Igen a szuri is kiválthatja és lázas is lehet tõle.Az én jól alvó 5 hós babámat is megviselte legutóbb,2 napig éjszakáztunk.Kitartás!

Igen a szuri is kiválthatja és lázas is lehet tõle.Az én jól alvó 5 hós babámat is megviselte legutóbb, 2 napig éjszakáztunk.Kitartás!

Jó lesz így? Elvileg 10 hetes lennék (tudom a pé napját) de csak 9 hetes a babám uh alapján. A doki azt mondta hogy ehhez mérten jelentkezzek 12. heti uh-ra, tehát 3 hét múlva.

Így rendben meg fogják tudni nézni a nyakired?t? Kombinált tesztet is akkor csinálják.

Legjobb válasz: Jaj, az lemaradt, hogy utolsó menzit nem tudok írni mert nem nagyon volt a szülés óta. Csak a fogantatás tudom 10000%-ra.

A kérdező hozzászólása: Jaj, az lemaradt, hogy utolsó menzit nem tudok írni mert nem nagyon volt a szülés óta. Csak a fogantatás tudom 10000%-ra.
Az uh szerint mért dátum alapján menj a 12.heti uh-ra. Ahogy a doki mondta. Ott majd megint pontosítják a terhességedet. A nyakiredõnek mindegy, hogy 12 vagy 13 hetesen mérik.
Nekem sem volt teljesen egyértelmû az idõpont, de nekem az orvosom javasolta, hogy egészen pontosan mikor menjek. Én elkezdtem számolgatni, és akkor naptár szerint még csak 11 hetes 3 napos terhes lettem, ráadásul az UH szerint mindig néhány nappal kisebb volt a mérete. Kicsit tartottam attól, hogy nem végzik el a vizsgálatot, de hallgattam az orvosomra, és elmentem. Nem volt gond semmivel, tökéletes lett az eredmény. Rá is kérdeztem a szonográfustól: betöltött 11. és 13. hét között kell elvégeztetni. Az orvosod javaslatára hallgass Te is, bár szerintem abból nem lehet gond, ha egy fél héttel korábbra jelentkezel be, mondjuk 2 és fél hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Hallgatok a dokimra.

Beba start HA tápszert kap a babám, szeretnék váltani, mert drága is, és ahogy olvasgatom van ettől jobb is, melyiket lehetne kiíratni? 9 hetes a kislányom.

Legjobb válasz: Nem tudom, mennyire indokolt a HA, mert mi pl. 3 hetes korától tápszeresek vagyunk és mi rögtön a Beba 1-gyel kezdtük. Most 4 hósak vagyunk és azóta is azt esszük. Ja, és kevesebb, mint a felébe kerül, mint a HA.

Nem tudom, mennyire indokolt a HA, mert mi pl. 3 hetes korától tápszeresek vagyunk és mi rögtön a Beba 1-gyel kezdtük. Most 4 hósak vagyunk és azóta is azt esszük. Ja, és kevesebb, mint a felébe kerül, mint a HA.
Nekünk Milupa Laktózmentest kap a Drágám, az 495 ft, csak sajna váltanunk kell, mert fogja a hasát. engem is érdekelne, hogy mit írhat még fel a doki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Holnap megyünk a tanácsadásra, és rákérdezek majd.Ez amit mi használunk 2200ft.Elég húzós 1 hétre, amúgy nincs oka a HA tápszernek.

9 hetes a babám. Tápszeres de még reggelenként szopizik. Menzim még nem volt. Lehetek terhes?

Tegnap történt egy kis baleset. Gyógyszert még nem szedek mert még reggel szopizik egy kicsit a fiam. A férjem kiszállt ugyan de nem biztos abban hogy egy kicsi nem ment be. Eseményutáni nem jöhet szóba a szopi miatt ugye. Izguljak? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Lehetsz.

Lehetsz.
Könnyen meglehet, hogy összehoztatok egy kistestvért. Mivel a vérzésed ki tudj mikor jönne meg, szerintem csinálj egy tesztet 2-3 hét múlva.
Hát én így vagyok ma 6 hetes terhes :-)a babám még nincs 4 hónapos se, a vérzésem egyszer jött meg 11 hetesen.Mi óvszerrel védekeztünk csak egyetlen egyszer hagytuk ki a gumit, persze vigyáztunk de hiába...soha nem gondoltuk volna hogy egy ilyen "pici"szextõl összejöhet a bébi.
Így lett a barátnõm gyrrkõcei közt 13 hónap különbség. Sõt, õ javában szoptatott még.
A kérdező hozzászólása: Kösz
A kérdező hozzászólása: Hát köszi remélem nem jött össze mert ezt a babát is alig tudtam kihordani 3 hónap kórház :( és van egy 3 éves is. Spirált akarok rakatni de a dokim még nem javasolta ilyen kis idõvel a szülés után. Jobban kellett volna vigyázni...
nekem is 9 hetes babám van és nem jött meg még de mi védekeztünk.
Jajj, hát nem irigyellek. Egyébként nekem a spirált az orvosom a 6 hetes kontrollon javasolta, és azt mondta, hogy gyorsan gondoljam át a dolgot, mert amíg nem jön meg, addig könnyû felhelyezni. A végén nem tetettem fel, mert iszonyat drága volt, és nem tudtuk volna kigazdálkodni, de szerintem -ha mégsem vagy terhes- akkor tetess fel minél elõbb.

Van egy németjuhász kölyköm szeretnék neki megtanítani trüküket hogykezdjek bel? Nagyon okos 9 hetes a kutyus

aki tud trükköt írjon és aztis írja meg hogyan kell megtanítani.

Legjobb válasz: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Ül: Elõször is ez jutalom falatos feladat. Adjunk neki egy darab jutalomfalatot.Vegyünk elõ egy újat , keltsük fel az érdklõdését. Álljunk fel , és derákmagasságban vízszintesen tartsuk az ökölbe szorított markunkban. Ekkor ha a képen látható módon néz , és leül mondjuk neki : -Ül! .Ekkor adjuk neki a falatkát , hisz ezért fáradozott :) Ezt ezután csináljuk még meg vele párszor. Ezt 3 napon át , a 4. napon már jutalomfalat nélkül.Ha így is leül , dícsérjük meg , és hagyjuk õt békén. Fekszik: Amikor a kutyát lefektetjük, még inkább érezni fogja a mi felsõbbrendûségünket, persze nem ezen van a hangsúly, ezzel sosem szabad visszaélnünk, de jó, ha tudja, hogy mi a helyes rangsor. Elõször ültessük le, majd mondjuk az új parancsot: "Fekszik!". Ösztönözhetjük õt azzal is, hogy ütögetjük az orra elõtt a földet. Ha ez nem segít, segítsünk neki, és óvatosan nyomjuk le a földre, a mellsõ lábait elõre húzva! Ne felejtsük el a dicséretet, amikor teljesíti a kérésünket! Pacsi: Erre a trükkre sok kutya már kölyökkorától kezdve önmagát képzi, kiváltképp akkor, ha a gazda szemmel láthatóan örül a mancsnyújtogatásnak, vagy a ?bocsipacsi? láttán elmosolyodva könnyebben szemet huny a kisebb-nagyobb disznóságok felett. Tanítása nem túl bonyolult feladat. Leguggolunk a kutya elé, bal kezünkben egy jól látható falatkával, de persze klikkert is használhatunk. Jobb tenyerünket a bal mancsa elé tesszük és kiadjuk a vezényszót: ?Pacsit?. Elõször már egy centis lábemelést is díjazunk, késõbb egyre nehezebb követelményeket támasztunk: csak azt jutalmazzuk, ha tényleg a kezünkbe teszi, vagy ha különlegesen magasra emeli a mancsát. Ha egyik lábával már tökéletes pacsit produkál, megtanítjuk, hogy a másik lábával is ezt tegye - a másik tenyerünkbe és természetesen eltérõ vezényszóra. (A fantáziadús megkülönböztetõ hangjelek toplistáját nálunk a nemrég hallott ?Mincs-Mancs? vezeti.) A kutya elõször valószínûleg a gyakorlottabb mancsát kínálja majd fel, most azonban hagyjuk ezt figyelmen kívül. Elõbb-utóbb elkezd toporogni és megemeli a másik lábát is. Azonnal klikkelünk-jutalmazunk. Ha magától semmiképp sem adja a másik mancsát, kézzel kicsit segíthetünk neki. Meghajlás: A végrehajtott gyakorlat leginkább a kutya játékra hívó testtartására emlékeztet (mellkas a földön, fenék és farok megemelve). Legegyszerûbb tanítási módjának mindössze annyi a feltétele, hogy a kutya képes legyen vezényszóra lefeküdni. Fektetéskor egyik kezünket a hasa alá tesszük, megelõzve ezzel, hogy egész testét a földre helyezze. Amikor a kutyát a kívánt pózba igazítottuk, kiadjuk a választott vezényszót (pl.: "Hajol") és megjutalmazzuk. A kívánt pózban eltöltött idõt fokozatosan növeljük. Ha már nincs szükség arra, hogy kézzel segítsünk, felegyenesedhetünk és távolabb is léphetünk a kutyától. Ha a kutya hajlamos játék közben ezt a testtartást magától is felvenni, "elkaphatjuk" klikkerrel. Pitizés ülve: Magunkkal szembe ültetjük a kutyát, lehetõleg úgy, hogy a hátát majd a falnak támaszthassa. A jutalomfalatot (labdát, mutatópálcát) kicsivel a feje fölé emeljük és lassan a háta felé toljuk. Ne tartsuk túl magasra, mert akkor fel akar állni érte. A kutya egy kicsit megpróbál megemelkedni, hogy a jutalomfalatot elérhesse. Ilyenkor adjuk ki neki a választott vezényszót. Sokat segít a háta mögött a fal, hogy a kutya ne tudjon felállni, ne tudjon hátrafelé menni, és a fenekén ülve maradjon. Eleinte a legkisebb emelkedést is jutalmazzuk. Nyolcas: A nyolcas önmagában is hatásos és érdekes trükk. Lényege, hogy a kutya a terpeszben álló gazdi lábait felváltva kerülgeti. Tekinthetjük a lábszlalom bevezetõ gyakorlatának. Taníthatjuk a legegyszerûbb módszerrel is: egy kézben tartott, izgalmas jutalomfalattal vezetgetve ?pályára állítjuk? a kutyát. Ennek a megoldásnak azonban az a hátránya, hogy - különösen kis testû ebnél - nagyon mélyre kell hajolni. Célszerû tehát elõvenni a mutatópálcát. Kiinduló helyzetben a kutya a gazdával szemben áll. A pálcát - amit meg kell érintenie az orrával - hátulról elõredugva átcsalogatjuk a lábunk között és elvezetjük jobb láb körül, nagyjából addig, ahonnan elindult - itt megérintheti, majd jöhet a klikk és a jutalom. Utána ehhez hasonlóan a bal lábunkat is megkerültetjük. Eleinte minden lábkerülést erõsítsünk meg klikkerrel és falatkával, késõbb végeztethetünk egy teljes nyolcast, sõt majd akár egymás után többet is. Amikor a kutya már céltudatosan kerülgeti lábainkat, bevezethetjük a használni kívánt vezényszót. A hangjel mellé (vagy helyett) testjelet is adhatunk a kutyának azzal, hogy súlypontunkat - váltogatva - mindig arra a lábunkra helyezzük, amelyiket meg kell kerülnie. Szlalom: A szlalom a dog dancing egyik legkedveltebb eleme, melynek során a kutya menet közben a gazda lépegetõ lábait - közöttük bujkálva ? kerülgeti. Állítsuk a kutyát a bal oldalunkra és lépjünk elõre jobb lábbal. A jobb kézben tartott pálcát dugjuk át a lábunk között és vezessük át vele ebünket a jobb oldalra - ha átért, megérdemli a klikket és a jutalmat. Ezután ballal lépünk elõre (a pálca közben átkerült a bal kézbe) és most a másik oldalra vezetjük át. A nyolcashoz hasonlóan ennél a gyakorlatnál is érdemes eleinte minden lépést jutalmazni, majd egy ide-oda-fázist, de persze eljön az idõ, hogy haladhatunk folyamatosan szlalomozva is. A hibátlan és elegáns szlalom érdekében két dologra kell odafigyelni. Az egyik az, hogy a normál utcai járástól eltérõen lépjünk a másik lábunk elé kicsit keresztbe - ezzel megkönnyítjük a kutya dolgát. A másik pedig, hogy súlypontunk menet közben lehetõleg maradjon hátul - ettõl egyenes lesz a testtartásunk és elkerüljük a medveszerû, talajdöngölõ lépést. Természetesen nem csak ?hagyományos? járásmódban, elõremenetben lehet a szlalomot megtanítani: a gazda léphet oldalazva keresztbe, hátrálhat és a kutya jöhet vele szembe fordulva vagy szintén tolatva, sõt akár kúszva is bujkálhat a lábak között. A tanítás elve minden esetben ugyanaz. Lábemelgetés: A váltott lábbal történõ pacsizást tovább is fejleszthetjük. Felállunk guggolásból és lábunk emelgetésére végeztetjük a gyakorlatot. Kezdeti segítségképpen kézfejünket tenyérrel felfelé a térdünkre fektethetjük. A kézjeleket késõbb fokozatosan elhagyjuk. Egy igen látványos trükk került a birtokunkba, melynek lényege, hogy kutya és gazdája képes a zene ütemére egyszerre emelgetni a lábát. Egy újabb trükköt alapozhatunk meg, ha azt klikkeljük-jutalmazzuk, hogy a kutya kivételesen magasra emeli a lábát, majd pedig a láb feltartásának idejét növeljük. A végtermék: kutya és gazda egymás mellett állva azonos oldali lábukat tartják ki elõre - a kánkánra emlékeztetõ stílusban. Hátsó lábon állás: A pitizéshez hasonlóan tanítjuk, de most ne állítsuk a kutyát fal elé, hiszen itt a célunk az, hogy az egyensúlyát támaszkodás nélkül megõrizze. A jutalomfalatot vagy céltárgyat magasabbra emeljük a feje fölé, ezzel késztetve arra, hogy felálljon. Az ülõ és álló pozíciót érdemes eltérõ hangjelekhez kötni. Ha ez a gyakorlat feltûnõen könnyen megy a kutyának, hamar lépegetni is megtanulhat ebben a pózban. Forgás: Az elõadás folyamatába ? mind a heelwork, mind az irány- és oldalváltások színesítésére - különbözõ forgásokat iktathatunk be. A kutya pöröghet a saját tengelye körül, akár menet közben is. Foroghat gazdája, illetve valamilyen kellék - bot, ernyõ, stb. - körül is, az óramutató járásával megegyezõen vagy ellentétesen. A fordulatok irányát természetesen választott hangjelünkkel meg kell különböztetnünk. A körmozgások tanítása viszonylag egyszerû: a kutyát az "orránál fogva" vezetjük a kívánt útvonalon, testközelben többnyire jutalomfalat, a gazdától távolabb pedig inkább mutatópálca segítségével. Felhasználhatjuk a kutyaiskolában tanultakat is, pl. a "hátra arc" többszöri végrehajtása azt eredményezi, hogy a gazdi saját tengelye körül balra, kutyája pedig körülötte jobbra forog. A kutya nem csak elõre lépkedhet, hanem ? ha egyenes vonalban már tud hátrálni ? megtaníthatjuk a gazdi körül tolatni. Ehhez célszerû egy ? pl. székekbõl kialakított ? kordon közepén elhelyezkedni. Így megakadályozhatjuk a kutya letérését a körpályáról. Természetesen a körbe faroláshoz ismét új vezényszóra lesz szükségünk. Gurul: Mondjuk neki, hogy "feküdj!", majd térdeljünk le mellé, és helyezzük egyik kezünket a combja külsõ oldalára, másikat a válla belsõ oldalára. Miközben elgördítjük mangunktól, mondjuk neki, hogy "tovább". Amikor teljesen átfordult, és felugrig, dícsérjük meg. Naponta többször ismételjük meg ezt a feladatot, amíg a segítségünk nélkül is tud gurulni. Szégyelld magad!: http://www.youtube.com/watch?v=VbUK62M7h0M Mi most gurulni tanulunk =) <3
elõször azt kell neki megtanítani hogy üljön le.Ez pedig nagyon egyszerû:1 kis jutalomfalatot vagy tápot vagy amit szeret a kezedbe fogsz és megmutatod neki és hagyod had szaglássza meg majd a markodba fogod és a mutató ujjaddal mutatsz a fenekére a kutyának majd ezt mondod nagyon határozottan neki:Ül!ha elsõre nem akarja megcsinálni az sem baj mert majd megtanulja hogy csak akkor kap jutalmat ha megteszi amit mondasz ha ez megvan akkor tovább lehet nehezíteni most jön a fekszik és így tovább nehezíteni ezeket pedig ugyanúgy kell megtanítani mint azt hogy ül csak más a vezér szó.
11:17-es vagyok. Az ült így is meg lehet tanítani, én így tanítottam. Így könnyebb. Ül: Vegyünk kezünkbe valami jutalomfalatot. Miután magunkra vontuk a kutyus figyelmét, és megmutattuk a kezünkben lévõ jutalomfalatot, helyezzük a kezünket a feje fülé. Miután szemével követi a kezünket, a feneke leereszkedik, és automatikusan leül. Mondjuk, hogy"ülj!" és amikor teljesen leült, nagyon dícsérjük meg, és adjuk oda a jutalomfalatot. Én így tanítottam meg a 2 kutyusomnak, és nagyon hamar megtanultak ülni :)
Szerintem pedig használj klikkert, hidd el késõbb ( a nehéz/nehezebb trükökknél nagyon nagy haszna lesz) és pár száz forintért már beszerezhetõ! Az elsõ link az nagyon hasznos!!:D
A kérdező hozzászólása: KÖSZI MIDENKINEK

Babám kutacsa be van esve. Csak függőleges helyzetben, fekve síkban van.9 hetes. A ti babátoknak is ilyen?

Remélem van elég tejem, napi 2-3 kakis pelus van és mindegyikben van pisi (nemcsak a kakisokban). Nem sárga, átlátszó.

Legjobb válasz: szia, fekve kell nézni, úgyhogy ne aggódj

szia, fekve kell nézni, úgyhogy ne aggódj
Az a lényeg fekve jó legyen!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!

Kislányom 9 hetes, a bal szeme duzzadt, kb.3 hete. Két hétig kamilláztam, 1 hete használunk brullamicyn szemcseppet. Néha teljesen szép neki, aztán megint duzzadt. Mitől lehet?

Nem váladékozik,csak a szeme sarka piros egy kicsit.A cseppet az orvos írta fel.

Legjobb válasz: Szerintem ezt csak az orvos tudja megmondani!

Szerintem ezt csak az orvos tudja megmondani!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!