Találatok a következő kifejezésre: 9 hetes vagyok. Egy kicsit (8 db)

9 hetes terhes vagyok. Egy kicsit piros a köldököm, és viszket is? Mi lehet?

Legjobb válasz: Van akinek gombás lesz a bõre a terhesség alatt, de lehet hogy ahogy nõ a pocak, vagyis 9 hetesen még inkább a méh, attól húzódik a bõröd. Szerintem próbáld meg kenegetni kamillás testápolóval, és ha nem múlik akkor mutasd meg dokinak. Én is 9 hetes vagyok és nekem a cicimmel vannak ugyanilyen próblémák. A múlthéten majd meg õrültem annyira viszketett. Minden héten mérem a cm-es változásokat és egy hét alatt 3 cm-t nõtt. Szerintem nem is csoda hogy viszket:)Te hol szülsz?

Van akinek gombás lesz a bõre a terhesség alatt, de lehet hogy ahogy nõ a pocak, vagyis 9 hetesen még inkább a méh, attól húzódik a bõröd. Szerintem próbáld meg kenegetni kamillás testápolóval, és ha nem múlik akkor mutasd meg dokinak. Én is 9 hetes vagyok és nekem a cicimmel vannak ugyanilyen próblémák. A múlthéten majd meg õrültem annyira viszketett. Minden héten mérem a cm-es változásokat és egy hét alatt 3 cm-t nõtt. Szerintem nem is csoda hogy viszket:) Te hol szülsz?

9 hetes terhes vagyok. A kérdésem a következő! Az a gond, hogy napok óta nem birok enni. Jó ha magamba birok erőltetni egy kis tésztát, néha zsíros kenyeret. Tejet probálok inni, de az is kijön. Félek, hogy baja lesz a kicsinek. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia. En is 9 hetes vagyok. Ugyan ez van nálam is. Semmi sem áll meg bennem. Néha le tudok eroltetni egy kiflit, pirítos kenyeset, de fott ételt alig. Tul kell ezt vészelni, az elso gyerekemnél is így volt. Utána megjon az étvágy. Szedj terhes vitamint és igyál sok vizet. Rágcsálj mogyorót, nekem az segített.

Szia. En is 9 hetes vagyok. Ugyan ez van nálam is. Semmi sem áll meg bennem. Néha le tudok eroltetni egy kiflit, pirítos kenyeset, de fott ételt alig. Tul kell ezt vészelni, az elso gyerekemnél is így volt. Utána megjon az étvágy. Szedj terhes vitamint és igyál sok vizet. Rágcsálj mogyorót, nekem az segített.
A barna rizsben majdnem minden fontos tápanyag benne van. Fõzz ki egy csomaggal és édesen és sósan elkészítve is eheted, kis szafttal sósan, vagy lekvárral édesen, a fontos, hogy bejutass valami táplálót. Kitartás!
semmi baja nem lesz. Szedj vitamint, igyál sokat nehogy kiszáradj. Én 8 kilót fogytam az elején.
semmi gond, nálam is ez a szitu. azt mondta a dokim, azt egyem, amit kívánok , amúgy is szedek vitamint, és higgyem, pár hét múlva bármit megeszek majd:)
Nálam a második gyereknél volt olyan, hogy kajára sem bírtam nézni. Sajnos nem pár napig, hanem hétig-hónapig. KÖzben azon görcsöltem, hogy a 2 éves fiam ne haljon éhen mellettem, mert rá mégiscsak kellett fõznöm. De a kajaszagtól, fõzéstõl is teljesen kivoltam. Egy ideig rendelem is a kaját. Aztán szerencsére varázsütésre elmúlt és rendesen megjött az étvágyam. Barnarizs az tényleg jó. Muszáj enni. És ne édességekkel csapd el a gyomrod, ha mégis bekapsz pár falatot, hanem rendeset egyél. A vitamin meg akkor tényleg fontos. Sokáig ne hagyd, hogy ne egyél. Ha így marad, akkor szólj a dokinak.
13 hetes vagyok.igaz ikres kismama de én még mindig hányok.eddig fogytam is....Semmi baj amúgy, majd elmúlik.szedjél magne b6 o az jó a hányásra.Nekem ez a 3. terhességem mindegyikkel ez volt..
8 hetes vagyok nálam dettó, hányni ma is hánytam már, szinte egész nap hányingerem van, maximum babaadagot vagyok képes megenni, én is rendelek kaját mert egyrészt nem bírom a szagokat másrészt, így amit megkívánok azt rendelem, ma én a kismamavitamint hánytam ki...lányommal 16. hétig hánytam...remélem elmúlik hamar mert idegörlõ ez tudom, anyukám azt mondta azt egyek ami jólesik, jól szokott jönni a hideg leves és joghurt stb, na nekem ez sem vált be..nemigen van sajnos megoldás, nyugi a babának nem lesz semmi baja, kitartást neked is!
9+6 hetes vagyok két hete kezdõdött hogy már korán reggel hányingerem van, eddig csak du. 4 után jött rám, reggelente ritkán de kijön belõlem a vacsi, rájöttem hogy ha eszek pár falatot attól elmúlik a hányingerem, fele olyan lassan eszek mint ezelõtt pedig nem szoktam gyorsan enni, úgy megmarad bennem, persze délután elkerülhetetlen a puffadás, büfi és hányinger, de nálam az evés jó megoldásnak tûnik, elõször nincs hozzá gusztusa az embernek de pár falat után jobb, meg ami még bevált az a citromos víz vagy citromos zöldtea, mind1 mi csak citromos legyen, és az apró szemû édes alma, remélem jobban leszel :) kitartás nemsokára már elmúlik (én is már ezt várom)
Nem lesz baja a babának!
Valószínüleg fel volt puffadva!! :-))
Biztos hogy nem látszik még 9hetesen, nekem 18hetesen kezdett el ugyahogy látszani, türelmetlen az ember, de ne félj, majd a végén meg már azt kívánod, hogy ne nõjõn tovább.
A kérdező hozzászólása: :D hm... Akkor nemtudom, hogy miért teszek ilyen vidótoda.... Becsapás... :S köszi a választ. Jah és szerintetek érdemes már elmenni a dokihoz?
már bejelentkezhetsz a dokihoz, de még két hét mulva fog valószínû érdemleges dolgot látni. A videóról meg annyit, hogy a 9 hetes magzat(embryo) még kb 3-4 cm között van..szóval kisebb mint a hüvelykullyad..tehát mi is látszódhatna belõle?? amugyis a baba olyankor még 9 hetesen a méhhel együtt a szeméremcsont mögött van és csak a 10-11.hét körül kezd a szeméremcsont fölé kerülni, akkor sem látszk, csak tapintható. Puffadás viszont lehet magyarázat, vagy eleve nagy hasa volt a videós csajnak már terhesség elõtt is.
A kérdező hozzászólása: Az lehet, vagy nem 9 hetes csajt kameráztak. Mind1most már tudod, hogy van még idõm kiélvezni az alakomat :P Tudtok valami jó korházat pesten?
En holnap toltom be a 14 hetet, de nekem meg csak a mult heten tunt el az allandoan kikandikalo csipo csontom, pedig nem vagyok sovany!...es meg most kezdek kerekedni.Viszont a baratnom is terhes es 1 idosok vagyunk, de o neki mar 8 hetesen is nagy pocija volt, igaz o duci es neki mar nem az elso baba. Dokihoz raersz 1-2 het mulva menni, es 5 hetesen voltam de csak a petezsak latszott es 1 kis potty. Gratulalok a babahoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi, ésn is neked. Engem mondjuk érdekel a kis pontom, mert arrol is kapok képet és olyan jó lesz majd késõbb visszanézi:)
Nekem most kezdett el latszodni 17 hetesen, 9 hetesen csak puffadastol nagy a hasunk!!!
Hogy látszódik-e a pocak az attól függ hanyadik terhesége.Én nekem ez a második most töltömbe a 12.hetet és akkora a hasam a kislányommal kb a 19.héten volt ekkora.De a védõnõ azt mondta, hogy a 2.-3. terheségnél elõbb látszik, hogy kerekedik a has mivel kivannak tagulva a szalagokis és a méh is.És nemcsak, hogy ellõbb látszódik, de azt mondják nagyobb is lesz a has a terheség végére a másodikal mint az elsõvel.

Valami baj történhetett tegnap? 9 hetes kismami vagyok, és tegnap a buszon, ahogy álltam, az egyik kanyart egy kicsit rosszul vettem. Olyan érzés volt, mintha nyújtózkodtam volna egy hatalmasat, persze nem önszántamból.

És egész délel?tt fájt alul, ahol a petefészek van. Úgye nincs semmi baj?? Nem véreztem és nem is görcsöltem, csak fájt.

Legjobb válasz: Szia! Ha nincs vérzés és görcs, akkor nincs semmi baj. Biztos meghúzódott egy izom. De ha nem vagy jól irány a doki. Én mindig leülök a buszon emiatt, bár a pocakom még alig látszik. ha 1 megállót utazol, akkor is le kell ülni. Ne törõdj vele, ha emiatt pofákaat vágnak az utasok. Te már tudod, hogy vigyáznod kell magatokra. Boldog babavárást! 18 heteske

Szia! Ha nincs vérzés és görcs, akkor nincs semmi baj. Biztos meghúzódott egy izom. De ha nem vagy jól irány a doki. Én mindig leülök a buszon emiatt, bár a pocakom még alig látszik. ha 1 megállót utazol, akkor is le kell ülni. Ne törõdj vele, ha emiatt pofákaat vágnak az utasok. Te már tudod, hogy vigyáznod kell magatokra. Boldog babavárást! 18 heteske
Szerintem az egyik méhtartó szalag nyúlt, és azt érezted. Olyan szúrásjellegû volt? Ha mára már nem érzel semmit, akkor nem hiszem, hogy baj lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, csak egy kicsit megijedtem, mert nem szeretném elveszteni ezt a babát. Mára már nem fáj, és tényleg nem is görcsöltem és nem is véreztem Jó babavárást!!

Decemberben megyunk sielni Ausztriába. Akkor leszek 9 hetes. Egy kicsiket felek, hogy nehogy valami baj legyen. Nem is vagyok valami jo sielő. Mire figyeljek, hogy minden rendbe legyen?

Legjobb válasz: hát próbálj meg nem elesni és vigyázz magadra nehogy felfázz vagy megfázz. Bár én a helyedben csak nagyokat sétálnék a hegyekben a tiszta levegõn és kerülném a síelést. Jó babavárást!!

hát próbálj meg nem elesni és vigyázz magadra nehogy felfázz vagy megfázz. Bár én a helyedben csak nagyokat sétálnék a hegyekben a tiszta levegõn és kerülném a síelést. Jó babavárást!!
Én a helyedben egy dolgot figyelnék: a többi síelõt a pálya tetejérõl egy jó meleg overallban. Meg esetleg a szép havas tájat kicsivel késõbb egy meleg teázóból forrócsoki szürcsölgetés közben. Legalábbis a síelés nem tartozik a terhes nõi sportok közé, nekem a doki a raftingolással együtt a kerülendõ dolgok között említette. Mennék a helyedben, magát az utat és a napot nem hagynám ki, de a síelést nem vállalnám be...
Fura, hogy egyáltalán felmerül egy kismamában a síelés gondolata. Ne vedd kérlek zokon, de ez az egyik legveszélyesebb sport egyébként is, nem még várandósan! A kismamák egyik legnagyobb ellensége az esés, aminek az esélye síeléskor a sokszorosára nõ. Az utat talán nem kellene lemondanod, de szépen kérlek, fogadd meg a tanácsunkat, és ha jót akarsz magadnak és a babának, magát a síelést hagyd ki a programból!!! Inkább sétálj és gyönyörködj a tájban!
Nekem az mondta az orvosom, hogy az elábbi sportokat feltétlenül felejtsem el a terhességem alatt: Síelés, lovaglás. Biciklizni is csak nagyon óvatosan, de jobb, ha azt sem teszem. Amúgy sem vagyok a síelés szerelmese, de természetesen el is kerülöm ebben az idõszakban. Egy esés sajnos végzetes lehet. Én elmennék a helyedben Ausztiába és részt vennék az utazáson, azt ne hagyd ki. Én sem tenném. De semmiképpen sem síelnák és elkerülnéma csúszósabbnak ígérkezõ részeket. Fogadd meg a tanácsunkat, jót akarunk neked, a saját és a kicsibabád érdekében. Nem éri meg, hidd el. Pihenj, élvezd a szép környezetet, egyél jókat, de ezt a részét most hagyd ki. Minden jót neked!
Gyorsan verd ki a fejedbol ezt a butasagot!!! Ninc olyan epeszu orvos aki erre aldasat adna. nagyon veszelyes!!! Ha vegig ki szeretned hordani azt a babat akkor ki kell talalni valami mas mokazast decemberre. Meg fogod banni ha elmesz. Ne rizikozz. En annyi szornyuseget lattam miota terhes vagyok hogy nem merek meg hirtelen moccani sem. 4en voltunk baratnok akik par het elteressel egyszerre lettunk terhesek de sajnos csak en maradtam a pici 27 hetes pocaklakommal: 2 lany elvetelt egy meg koraszulott es a babaja kuzd az eleteert... A sors kiszamithatatlan. Annyi baj tortenhet a terhesseg alatt ne legy ilyen konnyelmu hogy szandekosan teszed ki a babadat egy ilyen veszelynek.
Nem is arról van csak szó, hogy Te, hogy sielsz, de mi van a többi emberrel aki neked eshet, neked mehet..??Szerintem se sielj! Nagyon nehéz lemondani róla, tudom, de hidd el sokkal jobb lesz mikor már ott lesz veletek a gyerkõc és együtt sielhettek, ez a kis áldozat megéri!
Én nagy sírajongó vagyok, de a síelést kihagyná/kihagyon terhesen. Igaz én már nem is tudnék nagy hassal, pedig annyira mennék. Majd jövõre.
Ne ess el! Én a helyedben csak óvatosan csúszkálgatnék. Vigyázz nagyon magadra, semmi baj nem lesz abból szerintem, ha most kihagyod a fekete pályát! :-) Most komolyan, tényleg vigyázz, ez egy elég érzékeny idõszak. (Én 9 hetesen vetéltem el.)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszotokat. Ezt en is igy gondoltam, csak meg nem mondtam ki magamnak hangosan. Megfogadom a tanacsotokat es csak setalni, gyonyorkodni fogok a termeszetben. Koszike!

Egy kicsit több a magzatvizem. (AFP 0, 9, ez még jó, azt mondta a dokim. )20 hetes vagyok, szerdán kellene mennem magzatvízvételre, javasolta, csak megnyutatásképp, nem feltétlen. Menjek vagy ne?

Legjobb válasz: Ha a dokid szerint az eredmény JÓ, akkor nem értem, miért kellene "megnyugtatásképp" kitenned magad ilyen beavatkozásnak, aminek ráadásul vetélési kockázata is van. Ha "nem feltétlen" kell, szerintem ne menj!

Ha a dokid szerint az eredmény JÓ, akkor nem értem, miért kellene "megnyugtatásképp" kitenned magad ilyen beavatkozásnak, aminek ráadásul vetélési kockázata is van. Ha "nem feltétlen" kell, szerintem ne menj!
Egyetértek az elsõ válaszolóval. Én csak akkor mennék, ha a doki azt mondaná, hogy mindenképp muszáj.
0.8-tól 3-ig jó úgy tudom.A tied az jó még.De én viszont elmennék.A vetélési kockázat kicsi és hozzáértõ emberek dolgoznak ott.Biztos ami biztos.
Hogyha jó az eredményed, és a genetikain sem láttak semmiért minek alarsz azon izgulni, hogy vajon beleesel e az 1-2 % vetélésbe?Sosem bocsátanád meg magadnak.indokolt esetben aláírom, hogy persze menni kell, de most...minek??? 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A több magzatvíz lehet gond, nem az AFP (bár azért ez is közel van a határhoz). Köszönöm a válaszokat :-)
Nekem is több a magzatvizem, de a doki azt mondja semmi baja a babának.Én erõsködtem, hogy hátha kéne még vmi vizsgálat, de nem akar tovább küldeni, azt mondja értsem meg, hogx a baba tök rendben van, és az esetek 60/ban tán sosem derül ki miért volt vkinél több magzatvíz.Aztán anyum mondta hogy mikor engem várt neki is több volt a magzatvize, és a barátnõm anyukájának is mindkét lányával több volt a magzatvize.Mindnyájan ma egészséges felnõttek vagyunk...Bennem is azért bujkál a kisördög, de bízok az orvosmoban, végülis õ az orvos..
Szia, Nekem is több volt a magzatvizem és eddig minden barátnõmnek :) Én is izgultam, de teljesen normalizálódott, ahogy nõ a baba, fõleg! Az is számít mennyi éves vagy, ha közel a 35-höz, akkor talán azért ajánlotta az orvos. Engem nem küldött el, de én elmentem egy genetikai UH-ra au istenhegyi klinikára. Itt nagyon profi genetikusok dolgoznak. Mindent megnézek nagyon alaposan. Sajnos ebben nem lehet tanácsot adni, mert ez a te életed, a te babád. De ne aggódj, beszélj újra az orvosoddal és kérdezz rá, mit miért. Inkább 100x kérdezz, mint gond legyen. De ne aggódj, minden rendben lesz!!!!
Szia. Semmiképp ne aggódj, nagyon sok esetben nincs meg az ok, hogy miért több a magzatvíz. Nekem is kicsit több, ráadásul ezt egy vizsgálatból nem is lehet kijelenteni, csak ha egymás után többször is azt látja a doki, akkor lehet egyértelmûen kijelenteni. Nekem is több egy kicsit (felsõ határhoz közeli) engem is szúrni akartak, de nem vállaltam be, hanem elmentem a Magzati Diagnosztikai Központba, ahol egy quartett-tesztet csináltak (vérvétel). Mivel ennek jó volt az eredménye, a dokim nem is javasolta a mintavételt. Mondjuk nekem az afp-mel nem volt gond (1, 0 volt), de az nem is alap.

9 hetes kismama vagyok. Az előbb köhögtem egy kicsit erőteljesebben és benyillalt a jobb oldali petefészkemnél. Még mindig fájdogál. Ugye nem lesz baj?

Legjobb válasz: Semmi baj!! ;) nekem is sokszor volt ilyen, nyulnak a méh tart szalagok és emiatt fàjhat ott. 2 gyerkôc anyukàja

Semmi baj!! ;) nekem is sokszor volt ilyen, nyulnak a méh tart szalagok és emiatt fàjhat ott. 2 gyerkôc anyukàja
Szia! ne aggódj, én 3 hétig köhögtem iszonyatosan a 7-10. hétig. az orvos is és a nõgyógyász is azt mondta hogy neki nem árt csak nekem kellemetlen :) a szúrás az izmok nyúlása miatt lehetett. szedj magne B6ot, az segít :) 12hkm
Ha egy köhögéstõl elmenne a baba már kihaltunk volna. :) A méh tartószalagjai nyúlnak.
A kérdező hozzászólása: de konkrétan ugyanott fáj ahol benyillalt mikor köhögtem.aggódom!
Nekem is nagyon sokszor volt ilyen. Ne félj, nem lesz gond!!! Akkor én is folyton aggódtam, de semmi gond nem lett.
Én végigtüsszögtem az 1.trimesztert, gondolhatod...mindig azt hittem, na most mindjárt "kiesik" a baba (:D), akkora elánnal jött a tüsszentés...de megvagyunk egyelõre:) 14hkm

9 hetes kismama vagyok! És egy kicsit vérezgetek! A babámat akkor elveszitettem?

Nem sokára megyek az orvoshoz! Nagyon meg vagyok ijedve!

Legjobb válasz: Terhesség alatt is elõfordulhat mensi szerû vérzés. Görcseid is vannak? Azt nem javasolhatom, hogy ne idegeskedj, ne félj, mert szerintem mindenki félne a helyedben. De amíg az orvos nem látott, addig ne gondolj arra, hogy elveszítetted, mert ez nem biztos! Addig is pihenj!! Szorítok, ne legyen nagy baj!

Terhesség alatt is elõfordulhat mensi szerû vérzés. Görcseid is vannak? Azt nem javasolhatom, hogy ne idegeskedj, ne félj, mert szerintem mindenki félne a helyedben. De amíg az orvos nem látott, addig ne gondolj arra, hogy elveszítetted, mert ez nem biztos! Addig is pihenj!! Szorítok, ne legyen nagy baj!
A kérdező hozzászólása: Nincsenek görcseim! Csak nagyon félek mert ez az elsõ babánk és nagyon xeretnénk! Köxike a választ!
Szia! Én is vérezgettem mindig abban az idõben, amikor meg kellett volna jönnie. Ne izgulj, reméljük semmi baj, majd írd meg mi volt az orvosnál, szorítok. 21 hetet kismama.
Alaphozzáállás szerint a vérzés nem normális dolog terhesség alatt, valamit általában jelez. Ennek ellenére egyáltalán nem biztos, hogy ha vérzés van, akkor baj is van a babával, sõt, nagyon sok esetben meg sem lehet állapítani, hogy mi okozta vérzést. Gyengébb pecsételõ vérzés sokszor elõfordul az esedékes menstruáció idejében. Nálam például sokkal durvább volt a helyzet, én 12 hetesen rettenetesen begörcsöltem és nagyon-nagyon erõs vérzésem volt, mint kiderült félig levált a placentám, de a baba erõsen "kapaszkodott", maradni akart, így nem történt baj. Most 21 hetes vagyok és minden rendben (bízom benne). Úgyhogy próbálj meg nem egybõl a legrosszabbra gondolni (mondja ezt az, aki végig bõgte annak idején az utat a kórházba...)! Tudom én, hogy nem egyszerû, de kitartás és szurkolok érted!
Szia! Ne ijedj meg! Én hat hetes vagyok. A múlt héten csütörtökön vérezni kezdtem, mentünk is rögtön az ügyeletre, mert nagyon megijedtünk. Az ügyeletes doki jól rám ijesztett, hogy ne számítsak semmi jóra! Azt mondta. ha elönt a vér vagy görcsölök menjek vissza. Amúgy négy nap múlva Uh-ra. Ma mentem UH-ra a saját dokimhoz, a baba szépen fejlõdik, minden rendben. Pedig még tegnap is véreztem. A dokim azt mondta, hogy a megvastagodott méh nyálkahártya az oka, a babának attól semmi baja. Szóval nem kell megijedni a vérzéstõl, el kell menni a dokihoz. A legjobb, ha a saját dokidhoz mész és nem máshoz, mert az emberre tudják hozni a frászt a pegyöpösödött elveikkel! Nyugalom! Szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Most jövök az orvostol és azt mondta minden rendben szépen fejlõdik a baba! És ne ijedjek meg mert õ ezt érzi! Köszönöm a válaszotokat! Boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!