Találatok a következő kifejezésre: 9 hetes vagyok. A védőnő mondta, (6 db)

9 hetes terhes vagyok. A védőnő mondta, hogy minden hónapban, amikor a menszesznek megkéne jönnie, alhasi fájdalmaim lesznek, de én ezt nem tapasztaltam. Nincs baj a babával?

Legjobb válasz: A védõnõd még 8 általánost se végzett, vagy az ecserin vette a képesítését, vagy nem látott még kismamát? Ugyan mi köze lenne a mensid idejének a terhességedhez ebbõl a szempontból? Ha alhasi görcseid vannak, az totál nem jó, lehetnek szurkálásszerû érzések, érezheted, hogy növekszik és tágul a méhed, idõnként élesebben is fájhatnak a méhedet tartó szalagok a megnövekedett súly miatt, ez mind normális. De hogy mensis görcsök... Könyörgöm, terhes vagy! Miért lennének? Én a helyedben gyorsan kérvényeznék egy másik védõnõt - megteheted, annak ellenére, hogy körzetesítve vannak - mielõtt az egész várandósságod alatt hülyeséggel tömne. Baromira nincs szüksége egy kismamának plusz idegességre, alaptalanul, fõleg azért, mert egy munkájához nem értõ kontár beparáztatja. Szerintem keress a környezetedben gyakorló kismamákat és inkább velük beszéld meg a dolgokat. Nagyon boldog babavárást, és ne izgulj, minden rendben veled! 32 hetes pocis

A védõnõd még 8 általánost se végzett, vagy az ecserin vette a képesítését, vagy nem látott még kismamát? Ugyan mi köze lenne a mensid idejének a terhességedhez ebbõl a szempontból? Ha alhasi görcseid vannak, az totál nem jó, lehetnek szurkálásszerû érzések, érezheted, hogy növekszik és tágul a méhed, idõnként élesebben is fájhatnak a méhedet tartó szalagok a megnövekedett súly miatt, ez mind normális. De hogy mensis görcsök... Könyörgöm, terhes vagy! Miért lennének? Én a helyedben gyorsan kérvényeznék egy másik védõnõt - megteheted, annak ellenére, hogy körzetesítve vannak - mielõtt az egész várandósságod alatt hülyeséggel tömne. Baromira nincs szüksége egy kismamának plusz idegességre, alaptalanul, fõleg azért, mert egy munkájához nem értõ kontár beparáztatja. Szerintem keress a környezetedben gyakorló kismamákat és inkább velük beszéld meg a dolgokat. Nagyon boldog babavárást, és ne izgulj, minden rendben veled! 32 hetes pocis
Nem törvényszerû, hogy fájnia kell. Nekem az 5 hónap alatt 2x fordult elõ. A babával meg nem lehet gond emiatt!
Nincsen semmi gond.Nekem sem fájt, és sokunknak nem fáj.Majd lassan a derekad e´s a medencéd fa´jhat, mert elkezdenek nyúlni a szalagok.e´s lazulni az izmok.
Szia Nekem az elejen voltak olyan mindjart megjon mensi erzes, de az kb a 10-15 hetig volt meg, azota olyat nem ereztem, de olvastam, h van aki erzi. Az, h Te meg nem erzed csak nagyon jo, miert kene, h fajjon?Inkabb orulj neki, h Te ennyire szerencses vagy, h nincsen ilyen erzesed. Nagyon boldog babavarast kivanok 23 hetes kismama
Az elõzõ válaszoló vagyok, tényleg nem erõs görcsökre gondoltam, csak megéreztem, hogy mikor menstruáltam volna, kicsit fájdogált ott alul, de nem görcsölt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Szia, én az elsõ babával nem éreztem semmit, most meg 35 hetessen minden hónapban 2-3 napot menstri szerû görcseim vannak.Nem vagyunk egyformák, ezt a védõnõnek is tudnia kellene.Szegény kismamáknak mindent bemesélnek, én már nem is halgatom meg.Boldog babavárást!!!!
Nekem pedig az a véleményem, hogy az elsõ válaszoló sem sokat tudhat, ugyanis, igenis van köze a menstruációnak a terhességhez. Ugyanis a védõnõ nem mondott hülyeséget, tényleg így van, hogy amikor meg kellene jönnie, olyankor a mensstruációs görcshöz hasonló görcsök vannak, és jobban szúrkál a has is. Nyilván, ha ez annál a pár napnál tovább tart, és nagyon erõs lenne, annak már nem biztos, hogy köze van a mestruációhoz. De ha csak enyhe szúrkálások és görcsök vannak, olyanok, a milyenek amúgy kevésbé szoktak lenni, az normális. Nagyon sokan írták, és írják még máshol, hogy éreztek ilyet, és nekiik is így volt.

12 hetes terhes vagyok de már 4, 5 kg-ot híztam. A védőnőm azt mondta, hogy75 kg-nál több nem lehetek a 9 hónap alatt gyerekkel, mindennel együtt. Most vagyok 68 kg. Volt/van más is aki hasonlón cipőben jár?

Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Elsö vok. Es a helyedben megkerdeznem, hogy miert?mit csinal ha mondjuk 76kg leszel? Levagja a kezed baltaval, hogy meglegyen a 75??? Ja es en vegül 8 kilot "hiztam" összesen, pedig ugyanugy es ugyanazt ettem mint a terhesseg elejen, ahol ennek a sulynak rögtön több mint fele feljött :D Szoval nyugi, ja es egy tanacs kerdezösködj körbe hatha van valakinek egy jo vedönöje, aki normalis es meg tud nyugtatni es el tudsz jarni hozza nem hivatalosan(mivel sajnos vedönö valasztas nincs:( )En is ezt tettem a terhesseg uccso heteiben amikor mar gyomoridegem volt ha csak szoba jött hogy mennem kell vedönöhöz...

Elsö vok. Es a helyedben megkerdeznem, hogy miert?mit csinal ha mondjuk 76kg leszel? Levagja a kezed baltaval, hogy meglegyen a 75??? Ja es en vegül 8 kilot "hiztam" összesen, pedig ugyanugy es ugyanazt ettem mint a terhesseg elejen, ahol ennek a sulynak rögtön több mint fele feljött :D Szoval nyugi, ja es egy tanacs kerdezösködj körbe hatha van valakinek egy jo vedönöje, aki normalis es meg tud nyugtatni es el tudsz jarni hozza nem hivatalosan(mivel sajnos vedönö valasztas nincs:( )En is ezt tettem a terhesseg uccso heteiben amikor mar gyomoridegem volt ha csak szoba jött hogy mennem kell vedönöhöz...
Én 55 kg-ról indultam, és a 33.hétig amíg meg nem szültem a lányom híztam kb. 8-9 kg-ot. Ezután jött volna még fel rám több kiló, plusz a vizesedés is, de a lánykám kiváncsi volt a világra. Én szerencsés voltam mert nem voltam kivánós, és nem ettem többet mint a terhességem elõtt. Viszont a gyümölcsöket elõrébb helyeztem mint bármi mást. Most 60 kg vagyok.Fogyok, ez jó mert még így is zavar ez az 5 kg plusz. Bevallom tornázni meg lusti vagyok. Meg nincs is már rá energiám.
Nekem normális édõnõm van, nem foglalkozott a súlyokkal, meg nem szabott nekem határt, de olvasok itt durva dolgokat, hogy "terrorizálja" a kismamákat, mert picit többet szedtek fel...Ne hagyd magad, de azért figyelj oda, mert az elsõ 12 hétben általában nem is híznak, csak utána kezd beindulni, szóval tényleg sok az a 4, 5. De mindenki más ütembe hízik, lehet ezután majd lelassul...azért figyelj oda, ha továbbra is ilyen ütemembe folytatod, az tényleg nem lesz jó, és kicsit változtatni kell az életmódodon.
Én 3 kg-t híztam az elsõ 12 hétben (nagyon rosszul voltam, és ezért mindig ennem "kellett"). Most a 30. héten 12 kilónál tartok, 73 vagyok. Lesz vagy 76 belõle, de lehet, hogy több. Az elsõ hármat 80, 77 és 74 kilóval szültem, de viszonylag gyorsan és könnyen lement. Ha nem eszel ész nélkül, és igyekszel mozogni, akkor szerintem bármennyi is jön föl, le is fog menni. Ez annyi mindentõl függ, minden kismama más. Én például odafigyelek az étkezésre + minden nap torna vagy séta, mégis gyorsan jönnek föl a kilók... De remélem, majd most is gyorsan lemennek!
Szia! És ha többet hizol mit csinál??? :) Mintha csak az én védõnõmet hallanám.Én 47 kg-mal kezdtem a terhességet, de ugy hogy elõtte 12 évig anorexiás voltam.Igy a szervezetem elkezdte raktározni az ételt, akárhogy figyelek rá, akkor is hizok.Már eljutottam odáig, hogy semmit fõtt ételt nem eszem, mûzli, gyümölcs, zöldség, és mégis hizok.Eddig 10 kg jött fel, most vagyok 21 hetes.Azt mondta nem hiszi el, hogy nem zabálok....mert akkor nem hiznék.Na?De már nem érdekel, nem fogok a gyermekem kárára 0 kalóriázni pont terhesen.Ugyhogy legözelebb ha megyek hozzá és ismét elkezd papolni, megmondom neki amit az orvosom üzent neki:Adja vissza a diplomáját.Ennyi.
Szia! no, akkor jönnek a nyugtató szavak! :-) én sosem voltam egy vékony lányka. 74 kiló volt az átlagom. aztán decemberben volt egy vizsgám, ami miatt stresszbõl zabáltam az édességet. Felhíztam 75 kilóra! ekkor estem teherbe. Letettem a cigit, és így egy hónap alatt majd 5 kilót híztam. jan.14-én 75, 5 kiló voltam, ma reggel 81 kiló. Sírva mentem anno az elsõ tanácsadásra a védõnõmhöz, aki azt mondta: "jaj kincsem, semmi baj, ez még semmi. ha valami gond lesz úgyis szólok. ezen ne aggódj igazán. vannak akik sokkal kövérebben is világra hozták egészséges babájukat." akkor egy picit megnyugodtam. nem mondom hogy nem bánt a súlyom, de nem tudok mit tenni. a terhesség alatt mondhatni nem is nassolok, nem eszem többet, ám a cigi elhagyása által megváltozott az emésztésem, arról nem beszélve hogy rendszeresen étkezem, míg régebben sokszor "elfelejtettem" enni és éhen voltam egész nap! igyekszem azért mégis figyelni az étkezésre, de lényegében ha nem nézem a cigi letevése utáni hízást akkor egy kilót híztam eddig. az orvos jóváhagyásával hamarosan elkezdek kicsit sportolni, hátha az erõben tart és nem tunyulok el. mondjuk a kilók java része a hasamra ment, úgy kb. 2 kiló osztódott el a hátsómon és a combomon. jó egészséget neked, és igaza van itt a lányoknak! a védõnõvel csak jól el kellene beszélgetni. mégis mit képzel magáról? kérdezd meg orvosodat is, õ mit mond? szia 13 hkm

9. hetes, 34 é kismama vagyok, első gyermek, fogalmam sincs semmiről. Tegnap a nőgyógyász mondta, keressem fel a védőnőt, így is tettem, akivel július (7. hó! ) 18. tudtunk időpontot egyeztetni, amikor már 14-15 hetes terhes leszek. Nem késő ez?

Akkor kapok kiskönyvet, akkor fogunk először találkozni. Nem lesz ebből probléma? Mire kell az a kiskönyv? Mi van benne? Addigra már a 12. heti vizsgálaton is túl leszek.

Legjobb válasz: A kiskönyv az, amibe minden eredményt összegyûjtenek, felírnak. Illetve ide kerülnek a pecsétek a terhesgondozáson. Én 13 hetesen voltam az elsõvel, 14 a másodikkal, 11 a harmadikkal. (Egyrészt, mert pont mindig szabin volt vagy betegállományban, másrészt, mert a mi védõnõnk pl nem is szereti a 12. hét elõtt kiállítani a kiskönyvet, mert ugye addig van a legnagyobb esély korai vetélésre.) Na, szóval nem lesz belõle semmi baj

A kiskönyv az, amibe minden eredményt összegyûjtenek, felírnak. Illetve ide kerülnek a pecsétek a terhesgondozáson. Én 13 hetesen voltam az elsõvel, 14 a másodikkal, 11 a harmadikkal. (Egyrészt, mert pont mindig szabin volt vagy betegállományban, másrészt, mert a mi védõnõnk pl nem is szereti a 12. hét elõtt kiállítani a kiskönyvet, mert ugye addig van a legnagyobb esély korai vetélésre.) Na, szóval nem lesz belõle semmi baj
Ha ez megnyugtat, akkor én holnap megyek elõször a védõnõhöz 16. hetesen. Szóval szerintem nem vagy elkésve. Amúgy én is a 20. kerületben lakok. :-)
Én 9. héten kaptam kiskönyvet, de a nõgyógyászom még soha nem írt bele! Az elsõ alkalommal a védõnõ írta bele az elsõ laboradatokat, úgy adta át. Azóta nekem csak a fogorvos pecsételt bele. A háziorvos is fog majd , õ azt modnta, hogy ált. a nõgyógyászok a végén írnak, pecsételnek bele. Soha nem kérték tõlem a kiskönyvet, a fogorvosnál is én kértem meg az orvost, hogy pecsételjen és írjon bele. Szóval emiatt ne aggódj. Bár tudom, hogy az ember annyira szeretné már, hogy kiskönyve legyen. Én is be voltam sózva, mert már 7 hetesen jelentkeztem a védõnõnél, de azt mondta, hogy akkor menjek, ha már lesznek leleteim. 7 hetesen még nem voltak...:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor úgy látszik, mindenhol másképp van. Ebben a kései idõpontban benne van a védõnéni 2 heti szabadsága, és h én váltott mûszakban dolgozom. Nekem csak akkor jó ha du-os vagyok. A beutalók megvannak, azt a nõgyógyász adta. Amúgy Bp. 20. ker-ben lakom.
Nekem azt mondta a doki (ma voltam), hogy a védõnõhöz a laborlelettel menjek még a 12. hét elõtt. 2, 5 hét múlva megyek a 12. heti uh-ra. Hát remélem nálunk hamarabb ad idõpontot a védõnõ...Hol laksz, ahol ilyen sokára adnak? (Egyik barátnõm, 16 hetesen ment a védõnõhöz, nem volt semmi gond belõle neki.)
Nálunk mindenki 12. hét után kap kiskönyvet. Hisz a terhesgondozást nõgyógyász végzi, õ ad beutalokat, stb.
Én elõször a 6ikon, másodiknál a 9ik héten voltam. Nálunk is mindenhol kérik a kiskönyvet! Abban benne vannak a pecsétek, ha a dokihoz mész , beleírja, hogy hány hetes a terhesség, minden rendben van-e kell-e gyógyzser! Védõnõ beleírja a súlyt, vérnyomást! A legelején benne van az utolsó menstruáció, apa neve, védekezés módja, elérhetõségek!
Nem tudom, nálunk pl már vinni kellett elsõ vérvételre a kiskönyvet, azt kérték csak el a laborban, sõt 12. heti UH-on is. Nem értem, miért csak a 15. héten kapod meg, de gondolom baj nem lesz belõle.
hát passz. Nekem pl vérvételekre a beutalót a védõnõ adta, és az volt a 12. héten, meg nálunk amúgy is úgy van labor, hogy leadod a papírjaidat, meg a kiskönyvet. Ha a beutalókat megkapod máshonnan, késõbb majd beírnak mindent a kiskönyvedbe, amit kell. Hívd fel a védõnõt, kérdezd meg. Nem fogja leharapni a fejed :)
Szia én a X kerben lakom és 6! hetesen kaptam a kiskönyvet..

9 hetes kismama vagyok, és nincs 1 éven belüli Cytologia vizsgálatom, védőnő azt mondta ráér a 12. héten is kérnem időpontot vagy akár 16. héten. Nem kellene megcsináltatni még 12. hétig?

Lenne még egy kérdésem. 6éves korom óta van cicám végig lakásban tartott,többnyire szoros kapcsolat volt,tehát ágyamban aludt a cica. Véd?n? szerint nem érdemes megcsináltatni a toxoplasma vizsgálatot mert szte úgy is átestem már rajta,de nem tudom... toxoplasma-ra az antibiotikum amit fert?zés esetén kell szedni csak penicillines van? (csak mert én allergiás vagyok rá)

Legjobb válasz: nekem nagyon sok cicám volt, legutóbbi 3 éve. lakásban tartott cicák voltak és most kiderült, mégsem estem át soha a toxon. szerintem hülyeséget mondott a védõnõd, mindenképpen érdemes megnézni, legfeljebb valóban védett vagy. de ha meg nem...? nekem a dokim azt mondta, hogy toxoplasmát terhesség alatt azért elég kevesen kapják el. és nem hiszem, hogy a gyógyszerallergiásoknak ne lenne másfajta gyógyszer rá. (amúgy nem tudom mit kell szedni rá) a cytológiát leveszik, bármikor mész is orvoshoz. pontosan 10 másodperc az egész. :) szerintem érdemes ezen is túl lenni. :)

nekem nagyon sok cicám volt, legutóbbi 3 éve. lakásban tartott cicák voltak és most kiderült, mégsem estem át soha a toxon. szerintem hülyeséget mondott a védõnõd, mindenképpen érdemes megnézni, legfeljebb valóban védett vagy. de ha meg nem...? nekem a dokim azt mondta, hogy toxoplasmát terhesség alatt azért elég kevesen kapják el. és nem hiszem, hogy a gyógyszerallergiásoknak ne lenne másfajta gyógyszer rá. (amúgy nem tudom mit kell szedni rá) a cytológiát leveszik, bármikor mész is orvoshoz. pontosan 10 másodperc az egész. :) szerintem érdemes ezen is túl lenni. :)
Nekem levették a cytológiát az elsõ alkalommal kérés nélkül, amikor megállapították, hogy baba van. Nem kérdezték, hogy volt-e mostanában, semmit, egyszerûen levették... Toxoplasmánál pedig én nem hagyatkoznék arra, hogy "valószínû", mert elég nagy a tétje! Az antibiotikumoknak pedig sok fajtája van, én is érzékeny vagyok valamelyikre, de tudnak olyat adni, amire nem...
Citológiát bármikor megcsináltathatod, nem tart semeddig. Nekem is egész kiskorom óta mindig volt macskám, most is van, a védõnõ nem mondta, hogy csináltassak vizsgálatot. Viszont én szóltam a háziorvosnak, hogy a beutalóra írja már rá a toxoplazma vizsgálatot is. És kiderült, hogy még nem estem át rajta, és majd még ismételni kell a vizsgálatot, hogy késõbb sem kapom el a terhesség alatt. Cirmost ezért nem fogom kirakni, viszont az almot lehetõleg ne te cseréld, bízd másra. Ne hagyd annyiban, csináltasd meg a vizsgálatot.
Én azt olvastam, hogy az elején nem jó piszkálni a méhszájat (onnan veszik a kenetet), mert vetélést okozhat, persze ritkán. Ezért mondtam a dokinak, hogy késõbb szeretném, és lehet a második trimeszterben csináltatni. (Nem mondta, hogy hülyeséget olvastam!)

9 hetes kismama vagyok! Holnap megyek vérvételre és vizeletet is kell vinnem! A védönö azt mondta hogy zuhanyozzak le tegyek fel egy tampont és középsugaras vizeletet fogjak fel! Ez tényleg ilyen bonyolult? Ti is igy csináltátok?

Legjobb válasz: Semmilyen tampont ne dugdossál ilyenkor! A vizeletet pedig, ha a védõnõ kérte akkor viheted otthonról, de ez nem normális..minek a tampon?

Semmilyen tampont ne dugdossál ilyenkor! A vizeletet pedig, ha a védõnõ kérte akkor viheted otthonról, de ez nem normális..minek a tampon?
hat en ilyen tamponize dologrol nem is hallottam! sot, tolem a 16. heten kert eloszor pisit, mondta, hogy ha mar itt vagyok, vegyek el egy poharat, es faradjak be a wcbe, hogy legyen valamije, mert hamarabb kellett volna.. aztan mondta, hogy reggeli elso pisi, ennyi.
Az sem baj, ha nem tudsz pisilés elõtt lezuhanyozni. Csak legyen mit vinned a vizsgálatra.
A tampont felejtsd el, hulyeseg. De reggeli elso vizeletet kell vinned? Mert en tuti nem tudnek elotte meg zuhanyozni is.
Senki nem csinálja igy, ezt nem szabad!
Zuhanyozás, középsugár.Ennyi.Nehogy tamponálj.:)
Dehogy kell a tampon!!!! Ilyenkor meg pláne nem. Az a védõnõ aki ilyet mond szerintem visszadahatja a bizonyítványát. Egy sima zuhany elég elõtte, ne bonyolítsd a dolgot:) Boldog babavárást:) 33 hetes kismama
Dehogyis! Ez hülyeség /szerintem/. Én simán megtörlöm, kiengedek egy kis pisit, és aláteszem a poharat. Ennyi!
A kérdező hozzászólása: Nem a védönönek kell!! Én is meglepödtem ezen a tamponon de a védönö erösködött hogy ezt igy kell csinálni!! Akkor lezuhanyzom reggel és a közepét felfogom és ennyi! Köszönöm a válaszokat!
Nekem 1. pisit kellett vinnem, elõtte zuhany, picit kiengédni, és a közepét bele a kémcsõbe. :-) Ohne tampon

9 hetes kislányomnak (csak anyatejes) már a 3. napja nincs széklete. A védőnő azt mondta vegyek glicerin kúpot. Adhatom neki vagy tudtok más megoldást?

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam 3,5 hónapos és durván 1 hónapos kora óta 3-6 naponta van széklete. Most talán kezd beállni a 3 napra. Kipróbáltam a hõmérõzést, kúpot, tornáztatást, kamilla teáztatást. A hõmérõvel és a kúppal azért kell vigyázni, mert hozzászokhat, én csak ha nagyon kell akkor használom. Amúgy meg magától jön az inger és kinyomja. Ne aggódj, ez csak annyit jelent, hogy maximálisan felhasználja a tejedet és nincsen salakanyag. Elvileg elmúlik, de én kezdek benne kételkedni. Ha már nagyobb lesz, akkor lehet neki adni gyümileveket. Próbáld teáztatni, bár nálunk minimális mennyiség fogy belõle, nem hajlandó anyatejen kívül mást megenni.:) Remélem segítettem valamennyit! Kitartást és jó babázást! Ja, és azt figyeld, hogy legyen elég pisis pelus (napi 5-6) és gyarapodjon, akkor nem baj, ha nem kakál minden nap!

Szia! Az én fiam 3, 5 hónapos és durván 1 hónapos kora óta 3-6 naponta van széklete. Most talán kezd beállni a 3 napra. Kipróbáltam a hõmérõzést, kúpot, tornáztatást, kamilla teáztatást. A hõmérõvel és a kúppal azért kell vigyázni, mert hozzászokhat, én csak ha nagyon kell akkor használom. Amúgy meg magától jön az inger és kinyomja. Ne aggódj, ez csak annyit jelent, hogy maximálisan felhasználja a tejedet és nincsen salakanyag. Elvileg elmúlik, de én kezdek benne kételkedni. Ha már nagyobb lesz, akkor lehet neki adni gyümileveket. Próbáld teáztatni, bár nálunk minimális mennyiség fogy belõle, nem hajlandó anyatejen kívül mást megenni.:) Remélem segítettem valamennyit! Kitartást és jó babázást! Ja, és azt figyeld, hogy legyen elég pisis pelus (napi 5-6) és gyarapodjon, akkor nem baj, ha nem kakál minden nap!
Szia!Én még várnék vele.Nekem anno azt mondta a védõnõ, csak ha egy hétig nincs széklete a babának akkor tegyünk valamit, merthogy az anyatejet teljesen megemésztik.Én cukros kamillateát adtam Neki, de tényleg csak egy hét után.(Persze ha látod hogy fáj a hasa, kemény, vagy puffadt akkor elõbb is).De hozzászoktatni nem jó semmihez.
Cak egy hét után használj kúpot, anyatejes babáknál ez még bõven belefér
Sõt még 2 hét is. Nem kell neki az...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!