Találatok a következő kifejezésre: 9 hetes kislányom (34 db)

9 hetes kislányom két napja etetés időben, csak mosolyog de nem akar enni, ha meg erőltetjük akkor kapálózik és sír. Ez kb. 10 percig tart, aztán eszik szépen ahogyan eddig is. Mi lehet a viselkedésének az oka és mit tegyünk?

Kislányom 9 hetes múlt. Tápszert eszik, és eddig négy óránként evett óram? pontossággal.Két napja etetés id?ben, csak mosolyog de nem akar enni, ha meg er?ltetjük akkor kapálózik és sír. Ez kb.10 percig tart, aztán eszik szépen ahogyan eddig is. Mi lehet a viselkedésének az oka és mit tegyünk? Tegnap kapta meg az els? oltást, de nagyon jól viselte, se láz semmi.

Legjobb válasz: Az én lányom 10 hetes és anyatejes. Néha nekem is ezt csinálja.Azt vettem észre, hogy ilyenkor túl álmos ahoz, hogy aludjon és túl éhes ahoz hogy egyen.Mostmár úgy ekõzõm meg ezeket a "kitöréseket", hogy folyamatosan kínálom neki az enni valót. szerintem valami fejlõdési ugrás lehet nálla mert valóban többször eszik viszont aludni egyre kevesebbet alszik.

Az én lányom 10 hetes és anyatejes. Néha nekem is ezt csinálja.Azt vettem észre, hogy ilyenkor túl álmos ahoz, hogy aludjon és túl éhes ahoz hogy egyen.Mostmár úgy ekõzõm meg ezeket a "kitöréseket", hogy folyamatosan kínálom neki az enni valót. szerintem valami fejlõdési ugrás lehet nálla mert valóban többször eszik viszont aludni egyre kevesebbet alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Megnyugodtam, hogy nincs nagy baj. Mi kipróbáltuk ma hogy a másik szobában etetjük, hogy ne mindíg ugyan onnan lássa a dolgokat, és bevállt. Próbáld ki te is hátha te is sikerrel jársz.

Nem lenne baj ha egy 1 éves kan és egy 9 hetes kislány kutyus együtt élne?

Szeretnék egy kislány kutyust, csak félek hogy majd a Charlie(kan kutya) bántani fogja.Segítsetek!

Legjobb válasz: Normális körülmények között tartott, és nevelt kutya nem bánt kölyköt. Csak majd ivartalaníttatni ne felejtsd el valamelyiket.

Normális körülmények között tartott, és nevelt kutya nem bánt kölyköt. Csak majd ivartalaníttatni ne felejtsd el valamelyiket.
A kérdező hozzászólása: Hát a kan az már ivartalanítva van. Szóval ez azt jelenti hogy ha tüzel a kicsi(egyáltalán a picsik tüzelnek?)akkor ha párosulni akar vele a kan akkor nem lesznek kölykök?
A kérdező hozzászólása: *picik
Ha ivartalanítva van, akkor logikusan nem csinálhat kölyköket. Mi másért lenne IVARtalanítva???
A kérdező hozzászólása: Oksa, köszi! Valamiért éreztem hogy ilyen hülyeséget fogok írni.XD
:D
alányt sem ártana ivartalanítani, ha nem akarsz éjszaka szerenádot az ablakod alatt és nem akarod, hogy lelépjen
Ha nem rontjátok el nagyon az összeszoktatást, akkor nem lesz gáz. De tényleg ivartalaníttasd a lányt is, megéri.

9 hetes kislányom 300 grammot hízott 1 hét alatt. Nem sok ez? Eddig átlagosan 200 gammokat hízott. Csak anyatejet kap.

2810 grammal született és most 4800 gramm.

Legjobb válasz: Gondolom szopizik. Ez az elsõ pár hónapban teljesen normális, lányom volt, h egy hét alatt fél kilót hízott. Éheztetni nem szabad, majd úgy 4hós kora körül úgysem fog már ennyit hízni. Nyugi nincs ezzel gond. Csak így tovább.

Gondolom szopizik. Ez az elsõ pár hónapban teljesen normális, lányom volt, h egy hét alatt fél kilót hízott. Éheztetni nem szabad, majd úgy 4hós kora körül úgysem fog már ennyit hízni. Nyugi nincs ezzel gond. Csak így tovább.
Igen most látom csak h csak anyatejet kap. Akkor meg pláne jó a dolog.


9 hetes kislányom kb 40 ml után nem kér több tápszert, a meleg miatt lehet?

Reggel evett rendesen,de most nem kell neki,illetve pár napja is ezt csinálja napközben igy eszeget.Mivel

Legjobb válasz: Ha elég folyadékot kap, akkor nem - de ha megpróbálod a tápszert kicsit több vizzel késziteni, akkor elhet, hogy jobban eszi - csak akkor a 40 ml nem ugyanannyi, mint most.

Ha elég folyadékot kap, akkor nem - de ha megpróbálod a tápszert kicsit több vizzel késziteni, akkor elhet, hogy jobban eszi - csak akkor a 40 ml nem ugyanannyi, mint most.
szerintem is csináld kicsit hígabbra, és többször kínáld vízzel vagy teával , vagy amivel szoktad. csak 1 lapáttal szoktam kevesebb tápszert rakni ilyenkor a vízhez. ezt csak nappal, nagyon melegben szoktam...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, vizet szoktam neki adni, de megpróbálom hogy a tápszer is hígabb legyen.

Néha borzasztóan belenyilall cicimbe az éles fájdalom és nem tudom, hogy mitől. Nem a bimbóba, hanem a cicibe. Szoptatok egy 9 hetes kislány anyukája vagyok Ezek a gondok néhány napja kezdődtek. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Mikor szoktál nyilallást érezni? Nem lehet, hogy esetleg a tejbelövellést érzed? Nekem is volt, hogy olyan furcsán nyilallott, mintha lezsibbadt volna az egész mellem, még össze is görnyedtem egy pillanatra, de én megfigyeltem, hogy etetési idõ környékén volt. Akkor mintha be is keményedett volna a mellem, majd néhány pillanat alatt elmúlt. Néhány hónapig gyakran éreztem ilyet, majd szépen lassan elmúlt.

Mikor szoktál nyilallást érezni? Nem lehet, hogy esetleg a tejbelövellést érzed? Nekem is volt, hogy olyan furcsán nyilallott, mintha lezsibbadt volna az egész mellem, még össze is görnyedtem egy pillanatra, de én megfigyeltem, hogy etetési idõ környékén volt. Akkor mintha be is keményedett volna a mellem, majd néhány pillanat alatt elmúlt. Néhány hónapig gyakran éreztem ilyet, majd szépen lassan elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Etetés után szoktam érezni.Ez lenne a tejbelövés?Ha igen akkor nagyon rossz.
Nekem 7 hetes a kisfiam és én is éreztem már ezt pár napja, mindig etetési idõben...
Nekem is volt már ilyen, de sajnos nem tudom az okát! És nem etetés elõtt vagy az elején, hanem késõbb.
Nekem is volt ilyen..sajnos érdemi választ nem tudok adni, tehát az okát én sem tudom, én nem foglalkoztam vele...Nekem is az elsõ pár hónapban fordult elõ etetés után..fõleg ha feküdtem...de a jó hír..elmúlt... :D
Én etetési idõben és etetés/fejés után is is érzem, mióta van tejcsi. 1 hónapos kislány anyukája

9 hetes kislányom arcán apró pöttyök jelentek meg. Ilyen száraz kis foltoknak tűnnek. Holnap megyünk dokihoz, tudtok ajánlani valamit rá?

Legjobb válasz: Szia! A fiamnak is megjelentek pár éve az arcán kis pöttyfélék és némelyik fehéres másikok pedig száraz kis foltocskák,mintha hámlana, fõleg a halánték alatti részen az oldalt pofacsont környékén.. plusz a karján a lúdbõrhöz hasolnó kiütések is vannak. Mint kiderült napallergia, nem csináltak vele semmit, télen teljesen elhalványodnak nem látszanak. Tavasztól õszig viszont igen.

Szia! A fiamnak is megjelentek pár éve az arcán kis pöttyfélék és némelyik fehéres másikok pedig száraz kis foltocskák, mintha hámlana, fõleg a halánték alatti részen az oldalt pofacsont környékén.. plusz a karján a lúdbõrhöz hasolnó kiütések is vannak. Mint kiderült napallergia, nem csináltak vele semmit, télen teljesen elhalványodnak nem látszanak. Tavasztól õszig viszont igen.
nem az anyatejtõl van?már persze ha szoptatod. ha esetleg attol akkor az elmúlik, csak erõs a tejed.

Mire számíthatok, ha 9 hetes kislányom nem pisil eleget?

Napi 3 pelenka nem telik meg...

Legjobb válasz: A jobbik eset az, hogy nem elég a tejed. A rosszabbikat doki tudja, de mindenképp utána kell járni.

A jobbik eset az, hogy nem elég a tejed. A rosszabbikat doki tudja, de mindenképp utána kell járni.
Nem kap elég folyadékot. Szoptatod vagy tápszeres? Legjobban a kiszáradástól kell félned. Nincs kutacsa beesve? Ha szoptatsz rakd gyakrabban mellre, vagy adj neki egy kis teát vagy forralt vizet.
A kérdező hozzászólása: szoptatom. De ha nem lenne elég a tejem, gondolom nem aludná végig az éjjelt.. (21-6-ig) A vizsgálódás folyamatban, kutacsa rendben Amúgy egészséges, vidám baba

9 hetes kislányom két napja nem eszi meg az anyatejet. Kb.2 napja úgy érzem, minta meg akarna jönni, (tudom, hogy nem kéne) de még semmi. Lehet, hogy emiatt?

Már jó adag tej le van fejve, ezek szerint ezt kidobhatom, vagy van még esély, hogy jó lesz? Ha megjönne, akkor utána már nem fogadja el a tejet, illetve ilyenkor hogy apasszam el?

Legjobb válasz: Csak azért írok, mert még nem írtak olyan anyukák, akiknek konkrét tapasztalatuk van, hogyan szoptattak úgy, hogy már megjött a mensijük. De hidd el, sokan vannak, kitartás, a babádnak az anyatej a legjobb, még nagyon pici, próbáld meg visszaszoktatni a tejre. Lehet, hogy pár nap múlva már megbarátkozik az új ízzel.

Csak azért írok, mert még nem írtak olyan anyukák, akiknek konkrét tapasztalatuk van, hogyan szoptattak úgy, hogy már megjött a mensijük. De hidd el, sokan vannak, kitartás, a babádnak az anyatej a legjobb, még nagyon pici, próbáld meg visszaszoktatni a tejre. Lehet, hogy pár nap múlva már megbarátkozik az új ízzel.
Terhes nem lehetsz? Hallottam több szoptatós anyukától is , amikor teherbe estek a kicsi nem vette el a cicit.
8 hetes volt a pici fiam, mikor ugyanez volt. Lefejtem, s üvegböl megette. Nekem meg megjött... Most 5 honapos 5 napja megint nem fogadja el, de üvegböl sem, s most nagyon megjött... probälkozz.
Mindig is igény szerint szoptattam, az elsõ hat hétben szinte állandóan. Ennek ellenére már a 4. héten megjött. És a kisfiam egyre kevésbé akart szopizni. A végén, már azt hittem el fog apadni a tejem. De amikor már úgy éreztem feladom és pótolok tápszerrel, elmúlt és szépen visszajött az étvágya. Lassan 6 hónapja, kizárólag anyatejes a gyerekem, annak ellenére, hogy rendszeresen megjön és mindig gond van belõle. A tapasztalatom az, hogy nagyon sûrûn kell cicire tenni, szinte ahányszor csak tudod, a maradékot fejd le, ne használj se pótlást, se cumisüveget, se cumit. Igaz nem azon a héten fogja meghízni a legnagyobbat, de legalább nem apad el a tejed és megmarad anyatejes babának. A lefejt tej jól fog jönni, mert el fogja fogadni késõbb, hidd el tapasztalat. Ne add fel, kitartás!
Nekem 6 hónapos korában jött meg elõszõr. Az elsõ nap nem volt hajlandó szopizni, sem a lefejt tejet elfogadni. Igy tápszert adtam neki egész nap, azt elfogadta. Másnap mintha misem történt volna szopizott. Azóta is megjön rendszeresen, de azóta nem történt ilyen, mindig elfogadja a cicit. 9 hónapja szoptatok, nem csökkent a tejem a mensi óta. (leszámitva hogy már kevesebbszer szoptatok a hozzátáplálás miatt) Semmiképpen ne apaszd el a tejet ha megjön, próbáld meg minden nap a cicire tenni.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugtató, hogy mások is vannak hasonló helyzetben. Kipróbálom, amiket javasoltatok, mégegyszer köszi!

9 hetes kislányomat mikor a pelenkázóra fektetem megfeszíti a testét és úgy csinál mintha fel akarná emelni a fejecskéjét. Nem túl korai ez?

Eddig ha kibontottam önfeledten kalimpált a lábaival.Most meg inkább sírdogál és próbálkozik.Miértv van ez?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem korai. Próbálkozik és ez jó. Azért sirdogál, mert elég nehéz a fejecskéjük és nem is sikerül azt csinálnia, amit akar. Ettõl szomorú lesz na meg hát, elfárad. De ne aggódj! Tedd minél többet hasra, szépen erõsödik majd az emelgetéstõl. Aztán rájön, hogy mennyivel érdekesebb a világ úgy, mintha mindig hason van és csak a plafont látja...

Egyáltalán nem korai. Próbálkozik és ez jó. Azért sirdogál, mert elég nehéz a fejecskéjük és nem is sikerül azt csinálnia, amit akar. Ettõl szomorú lesz na meg hát, elfárad. De ne aggódj! Tedd minél többet hasra, szépen erõsödik majd az emelgetéstõl. Aztán rájön, hogy mennyivel érdekesebb a világ úgy, mintha mindig hason van és csak a plafont látja...
bocsi, vagyis mintha mindig háton van...elírtam
Szia! Õ sem szeret feküdni...rájött, hogy így nem tud nézelõdni. Nekem a lányom 4 hónapos, olyan körül kezdte ezt mint a te babád. Majd ha rájön hogyan kell forogni, akkor meg azt csinálja állandóan :)
A kérdező hozzászólása: Arik vagytok kedves válaszolók, köszönöm..
Mutasd meg az orvosnak
Sztem is orvos!
Ez nem hiszem, hogy normális jelenség, mindenképp hívd fel a dokidat, talán mintát kell vinned a székletbõl, ezt biztosan meg kell vizsgálni, mert sokféle lehet színben, állagban, de a kis mákféle darabkákról még sosem olvastam, hogy okés és természetes lenne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!