Találatok a következő kifejezésre: 9 hetes hétfőn (7 db)

Segítséget kérek! Az utolsó ultrahangos papírom szerínt holnap leszek 9 hetes. Hétfőn vizsgált meg a doki aki azt mondta, hogy 9 hét 4 nap de a kis könyvembe 9 hetet irt. Akkor most mikor menjek 12 hetes ultrahangra? Honnan számoljam?

Legjobb válasz: Szia! Valószínûleg pár nappal nagyobb a babád, de szerintem akkor menj amikor a mensi szerint a 12. hétben vagy, tehát 11+vmennyi naposan. Nálatok nem adnak pontos idõpontot a vizsgálatra? Nálunk elõjegyzett idõpont nélkül szóba sem állnak az emberrel...

Szia! Valószínûleg pár nappal nagyobb a babád, de szerintem akkor menj amikor a mensi szerint a 12. hétben vagy, tehát 11+vmennyi naposan. Nálatok nem adnak pontos idõpontot a vizsgálatra? Nálunk elõjegyzett idõpont nélkül szóba sem állnak az emberrel...
Az uh-adatok alapján menj.
3. válaszoló vagyok. Igaz fontos a 12. heti UH, de nyugodj meg nem lesz semmi baj.Én 11+2 hetesen voltam és nem lett rossz az eredmény.Ha késõbb mész pár nappal abból sem lesz gond.Ha tudod pontosan, hogy mikor fogant a babád akkor kitudod számolni, hogy mikor vagy 12 hetes.
elsõ vok: 11. vagy a 12. hétben kell megcsinálni, de nem naphoz kötött mint pl az AFP, mert az uh-n fizikai valójában vizsgálják meg a babát fejétõl a talpáig minden szervét megvan-e, nyakiredõ vastagság jó-e, hasfal zárt-e stb, mindegy az a néhány nap! Minden jót!
Szia!A kiskönyvbe mindig a betöltött hetet írják.Én 12+2 hetesen voltam az ultrahangon.Az jó volt, nem volt gond.
A kérdező hozzászólása: Nyakiredö érték mikor jo?és rossz? Mi van olyankor ha rossz?
Akkor úgy menj ahogy a dokid mondta.Nem kell pont a 12. hetet betöltött napon nyakiredõre menni.Én is pl. 12+5 hetesen voltam és teljesen ok minden és nem szóltak hogy fú nem pont kerek 12.hetesen mentem.
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom h a 12 hete uh nagyon fontos.Nem baj ha késõn megyek vagy korán?
A kérdező hozzászólása: Nem kell idõ pont!Azt mondta a doki h találkozunk 3 hét mulva zz uh és õ a 9 héttel számolta.
Szia! A terhességi heted még sokszor változhat.A kis könyvben beírt hetek száma szerint számold a dolgokat.Nekem 3 héttel nagyobb a babám, de nem foglalkoznak vele. Boldog Babavárást! 34 hetes
Nekem 11 hetesen és 1 nposan csinálták meg a 12. heti UH-ot, mivel akkor más miatt (haematóma) úgyis mennem kellet.
Szia elvileg a mensi szerint most vagy a 9 hétben de az ultrahang szerint meg a tizedik hétben jársz .
A kérdező hozzászólása: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html eszerint 8 hét 3 napos vagyok, akkor hogy lehet 9?? a mérete szerint tudom, hogy 10 hetes
Emiatt ne aggódj! Én most vagyok a 15. hétben, de 10 hetesen már egy 12hetes babónak feleltünk meg! Nekem már a 13. héten megmondták, hogy fiú, igaz még nem 100%ra, csak 80%. Nekem mindenki annyit mondott, hogy jó nagy baba lesz! :) Sok sikert!
Én a babaszoba.hu a néztem az az oldal mindig azt a hetet irja amelyikben éppen jársz azért irtam 9 de ezt még nem töltötted be :) )) Remélem tudtam segiteni elsö válaszolo voltam:) )))
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat. remélem kisfiú lesz, sokan mondták már, hogy azok minidg nagyobbak. elvileg mi úgy is csináltuk.hogy az legyen.

6 hetesen mentem a dokihoz, minden okés volt, ma kellett visszamennem 9 hetesen, és kiderült, hogy elhalt a magzatom, nem hallottak szívhangot sem, nem fejlödött tovább, nagyon elkeseredtem, mitől következhetett ez be? Hétfőn elveszik.

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom, hogy így történt. Az oka valószínûleg az, hogy életképtelen volt a magzat. Lehet hogy a gének állománya nem volt megfelelõ. Ami természetesen nem azt jelenti, hogy a következõ alkalommal is így fog történni. Ezért is kívánom, hogy legközelebb nagyobb szerencsével járjatok!

Nagyon sajnálom, hogy így történt. Az oka valószínûleg az, hogy életképtelen volt a magzat. Lehet hogy a gének állománya nem volt megfelelõ. Ami természetesen nem azt jelenti, hogy a következõ alkalommal is így fog történni. Ezért is kívánom, hogy legközelebb nagyobb szerencsével járjatok!
Én is átestem már sajnos egy missed ab-on, üres volt a petezsák, de akkor már volt egy kicsi fiam, aki nem hagyta, hogy keseregjek. Most 37 hetes terhes vagyok a hugival. Természetes, hogy szomorú vagy, de hidd el, hogy nem véletlenül ment el. Ne görcsölj rá a következõre, és hidd el, hogy hamar össze fog jönni! Sok szerencsét!
Õszintén sajnálom! Nekem már volt mindkét verzió, elhalt baba és másodjára meg üres petezsák! :( Az ég világon mindenféle vizsgálaton átestem, de semmi bajom. Szóval ezekre sajnos nem mindig van magyarázat! Mihamarabbi gyógyulást!
Az én történetem röviden: missed ab szülés missed ab szülés spontán vetélés most 7 hetes terhes vagyok :) Ne aggódj, a következõ babával nem lesz gond. Még azt is el kell mondanom neked, hogy a második missed után 2 héttel újra teherbe este, és hál istennek egészséges picilányt szültem, aki már két és fél éves. Fel a fejjel, tudom könnyû mondani, de biztosan meg volt az oka, ha nem maradt veletek.
Júliusban estem át a mûtéten. nem fejlõdött baba, csak üres petezsák. akkor nagyon szomorú voltam. eltelt a 3 hónap türelmi idõ és azonnal babás lettem. azóta már a 14. hetet taposom. sors fintora, július 20-án vetéltem el, és most a következõ szülés várható ideje július 20! Engem is azzal boldogítottak, biztosan beteg lett volna.... ez akkor nem vigasztalt. most viszont nagyon boldogok vagyunk! Fel a fejjel!!!! gondolok Rád hétfõn!!
õszinte részvétem, én is átestem missed ab-on, más miatt mert még embrió sem volt, csak egy hatalmas petezsák nõtt napról-napra gondolj arra, hogy nem lett volna egészséges és a természet így szelektál gondolj továbbá arra, hogy a következõvel semmi gond nem lesz!
elozo vagyok, terhesseg, missed ab, azóta nem jön össze. 5 éve. nem tudni h mire szamithatsz utana. reálisan álljál hozzá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek aki válaszolt nekem, sokat segít ebben a helyzetben....
Sajnálom! Nálam is így volt sajnálatos módon... Én 8 hetes voltam, amikor elkezdtem barnázni, vérezni és nekem ki is lökõdött a petezsák, de ettõl függetlenül nekem is csináltak egy tisztítást... Utána volt 2 rendes vérzésem és a 3. nem jött meg... Ez a terhesség feledtette csak velem a másik, elvesztett babót. 30+3 hkm
Nálam ez volt:vetélés 15 hetesen vetélés 10 hetesen missed ab.12 hetesen szülés szülés missed ab.12 hetesen szülés missed ab.12 hetesen most 34 hetes terhes vagyok. Nálam nem derült ki hogy mi volt a baj.A tüneteim pedig még a mûtétek után is 2-3 hétig meg voltak.Nagyon sajnálom hogy veled is megtörtént ez a szomorú dolog, együtt érzek veled, de ne add fel!!!Minden jót és sok kitartást kivánok neked!!!
Sajnos ez gyakran megesik, bár tudom, hogy ez nem vígasztal. A mûtéttõl ne félj, semmi extra, de utána pihenj sokat, és sírj, amennyit szeretnél, ne játszd meg, hogy jól vagy, mert akkor késõbb jon ki rajtad. kb 2 hónap múlva már lehet is újra próbálkozni, és ne félj, ossze is fog jonni. Sok sikert és kitartást
Én pont így jártam. Én is 9 hetesen mentem, és nem volt szívhang. Minden terhestünetem megvolt, nem is gyanakodtam. Villámcsapásként ért a hír, nem is akartam elhinni. Ennek már 3 hónapja. Akkor nagyon bele voltam betegedve, de mára sokkal pozitívabban látom a dolgokat. Tele vagyok reménnyel, hiszen nagyon sokan szülnek egészséges gyereket missed ab után. Bár ha néha eszembe jut, hogy már mennyi idõs terhes lehetnék, egy percre elszomorodom. Fel a fejjel, ha túl leszel a mûtéten, minden nappal jobb lesz.
Õszintén sajnálom!!!:(:(:( Én is nagyon parázok, mert 6 hetesen voltam dokinál, akkor petezsákot, benne embriót látott, szívhangot nem, 3 hét múlva rendelt vissza, jövõhét szombaton kell menjek. de már nagyon izgulok. Kérdezném tõled, és minden válaszolótól, akik sajna így jártak, hogy a tipikus terhes tüneteket a történtek ellenére is produkáltátok??? Mert reggeli hányinger, étvágytalanság, sok pisi, kávéundor van nálam. Megnyugodhatok így, vagy ezek nem jelentenek semmit???
enyem: terhesség, nem narthattam meg (...)
Sokan átéltük ezt, de nemsoká újra tethes leszel és születni fog egy egészséges kisbabád, aki elfeledteti veled ezt az egész szörnyûséget. Nekem a 8. héten derült ki, hogy nincs szívhang, elvették és pont egy évre rá megszületett a kislányom. Most megint terhes vagyok, 9 hetes, még bennem van a félsz.
Ilyenkor még csak hüvelyi ultrahanggal szokták nézni, csak azzal látni, hasi ultrahanggal csak 12. héttõl. Igen, van remény.
Drukkolok neked! 29 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenképpen írok, ma is meg hétfõn is. Fél 5 re megyek este megírom mit mondtak!
Én az elsõ hozzászolóval nem értek egyet, h. csak hüvelyivel szokták nézni. Én 5. hetesen voltam és hasin nézett meg a doki, akkor még csak petezsák volt, a szív a 6-7. hét körül alakul ki, a 7. hétre hívott vissza, hasin nézett szintén, és látta a szív hangot meg amit kell. De ez én voltam, nem megijeszteni akartalak. Remélem minden rendben lesz.
Nekem egyszer sem néztek hüvelyi uh-val, 6+6 naposan volt hasi uh-val szívhang. De ha már voltál és akkor rendben volt, most azért már látnia kellett volna, tényleg jobb, ha másik dokihoz is mész.Drukkolok, hogy ne érjen keserû csalódás! 39 hetes kismama
írd meg mindenképp. furcsa.
Drukkolok neked! A kisfiamnál egyáltalán nem csináltak hüvelyi uh-t, pedig elõtte volt egy méhen kívüli terhességem, és gyönyörûen látszott már 6 hetesen is, 8 hetesen már szívhang is volt. Viszont a kislányommal 17 hetesen begörcsöltem és egy olyan dokihoz kerültem, aki bevallottan egyáltalán nem értett az uh-hoz. Már elõre szólt, de azért lemérte a babámat. A combcsontja 27 hetesnek felelt meg, a feje a korának a hasa is valami bõdületes nagy volt. Mondta is, hogy felejtsem el amiket mért. Remélem, hogy te is csak egy ilyen hozzá nem értõ dokihoz kerültél és rendben van a babád!
izgatottan várom a fejleményeket! :(
A kérdező hozzászólása: Hüvelyi ultrahanggal megnézte ez a másik orvos. Csak az üres petezsák volt! Szerdán megszakítják a terhességem mert a szervezetem nem fogta fel hogy elhalt a terhesség és nem lökte ki... :( Majd Idõvel megpróbáljuk újra. Köszönöm azoknak akik drukkoltak. Sajnos nincs mit tenni... :(
21.vagyok! nagyon nagyon sajnálom! kis szünettel újra próbálkoztok majd és beköltözik a babóca, ne aggódj! mielõbbi testi és lelki jobbulást kívánok! :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon aranyos vagy :) Várunk most egy jó darabig mert most mind a kettõnknek fel kell ezt dolgozni. Nagyon beleéltük magunkat hogy baba lesz. Ráadásul a páromnak benn kell lennie a mûtéten mert németben vagyunk és én nem beszélek németül. Nem tudom ott is mit fog átélni szegény. De kicsit késõbb újrapróbálkozunk, mert már tudjuk hogy tényleg szeretnénk babát :) Köszönöm még egyszer azoknak akik szorítottak. Mindenkinek jó babavárást és babázást kívánok :)
Nekem is hasi UH volt 8 hetesen, ekkor már szépen látszódott a szívmûködés és a baba is. Sose hallottam olyat, hogy 9 hetesen ne lenne szívmûködés, hiszen az már a 6. héten megindul.
Drukkolok, írj mndenképpen
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm! Én még reménykedem! Majd ma kiderül.
Nem emlékszem pontosan, hogy nekem hogy volt. De két héttel fiatalabb a terhességem a menstruációs számításhoz késõbb. Két héttel késõbb fogant. Rendszertelen ciklusaim voltak, nekem sem láttak semmit elõször, másodjára petezsákot, harmadjára már volt szívhang! És hüvelyivel vizsgáltak! Tehát amikor azthittem, hogy már 9 hetes vagyok, még csak 7 hetes voltam!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Úgy megvagyok ijedve. Az orvos egybõl azzal jött, hogy vérrel távozni fog a baba. De nincs semmi panaszom nem fáj a hasam, az émelygés is megvan. Nem értem...
hüvelyi ultrahanggal kellett volna néznie, ott látszódott volna akár a jóhír akár a rossz a másik dokinál ragaszkodj a hüvelyihez ja és tényleg van úgy, hogy 9 hetesen 7 hetes vagy, mert nem ciklus közepén fogant, szóval reménykedj és pihenj sokat a hétvégén
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de én ugyanígy jártam én 7 hetes terhes voltam 2010.jan.ban.A nõgyógyászom azt mondta , hogy 5 hetesen már látszódnia kellene az embriónak, 6 hetesen szívhangnak kéne lennie. nekem meg csak a petezsák látszott az is szabálytalan alakú ovális volt babszem forma helyett.Annyit mondott a doki, 2lehetõségem van vagy spontán elvetélek mert ki foglya lökni a szervezetem vagy ír beutalót és megszakítják a terhességet. :( Az utóbbit választottam.Nem lett volna egészséges a babánk ha késõbb meg is jelent volna a petezsákban, azt mondta a doki.2010 áprilisban ismét terhes lettem, az elõzmények miatt veszélyeztetett terhes! 2011.jan végén egészséges kisfiunk született! Szerintem 9hetesen ha még nincs embrió, se szívhang akkor ez: MOLLA TERHESSÉG.(Nekem is ez volt)
köhöm, nekem hasival néték 6 hetesen és láttak petezsákot, benne embriót is. Szívhangot ugyan nem, de ha mondjuk 8 hetesen mentem volna, akkor lehet, hogy láttak volna azt is. Csak azért írom, mert nem igaz az, hogy hasival nem lehet ezeket látni... Szorítok neked, hogy ne legyen semmi baj! Te meg ne izgulj!!! Majd írd meg, hogy mi volt!
Nekem is hasival nézték a 6.héten, és petezsákot már láttak.8.héten volt hüvelyi UH-m.
Szerintem egy 9 hetes terhesség már hasi UH-gal is egyértelmûen látszik, nemcsak hülvelyivel. Ha valóban biztosan 9 hetes a terhesség, akkor ott már kell lennie szívhangnak. Azt nem is értem, hogy nem látta a babát sem. Korábban látta? Mikor volták elõtte orvosnál? Ha nincs szívhang ennyi idõsen, az baj. Én is elmennék a helyedben másik orvoshoz.
Miután a baba 'segítséggel' fogant, 4 hetesen már hüvelyi úton nézték, petezsák volt, 6.héten már pulzált. Van olyan, hogy pl. 7.héten látszódik, tehát késõbb. Nem tudom, szeretném azt írni hogy van remény, de nem tudom hogy van-e, de tényleg, ahogy írták elõttem, írd meg, hogy mi volt a dokinál!
A kérdező hozzászólása: Egy hónappal ezelõtt voltam akkor látszott a baba, 5-6 hetesre mondta, egy másik orvos, de az most szabadságon volt. Szívhang nem volt de azt mondta hogy az még korai is lett volna. Azóta nõtt, ezért mondta ez a újabb orvos, hogy már kéne lennie szívhangnak.
Na, akkor így már elég faramuci a helyzet... :S Ha 1 hónapja volt embrió, akkor most is lennie kéne, mert bár van olyan felszívódik, de szerintem akkor a petezsák sem nõ. Mondjuk az is igaz, hogy az uncsimnak az üres petezsák is nõtt, de mégsem lett benne semmi. A lényeg, hogy most tényleg csak egy orvos tudja megmondani, hogy mi van, mindenképpen menj másikhoz. A hüvelyi tényleg pontosabb, nekem 5 hetesen a hüvelyi uh csak üres petezsákot mutatott, két héttel késõbb szintén hüvelyin már az embrió is látszódott, pulzált is és ezután csak a 12. héten nézték, akkor már hasival, de akkor már teljesen babaformájú volt a gyermekem! Nagyon szorítok neked!!!!
szia! tegnap még csak néztem a kérdéseid-válaszaid, de nem akartam károgni. én ugyanígy jártam novemberbe. missed ab -küret :( 9 hetesen már látszani kell hasi ultrahangon is. akkor csak azzal tudtam vigasztalódni, hogy nem volt egészséges és jobb ez így. nekem 11.héten vették ki és kb.6-7 héten hallhatott meg és a szervezetem tartotta, nem lökõdött ki magától (jól begyulladt körülötte a méhem azonnal mûtét után bika adag antibiotikumot kaptam) de most már itt dobog a babánk szíve és minden rendben van vele. pár hónap és boldog kismama leszel megint. :)

9 hetes babám hétfőn kapta meg a 2 hónapos védőoltásokat, és még mindig elég aluszékony! Ez normális?

Legjobb válasz: Úgy tudom 2 napig igen, de reméljük holnapra jobban lesz a kicsid, az én lányom is 1,5 napig nem volt magánál oltás után, 2. nap késõ délutánra mindig jobban lett!

Úgy tudom 2 napig igen, de reméljük holnapra jobban lesz a kicsid, az én lányom is 1, 5 napig nem volt magánál oltás után, 2. nap késõ délutánra mindig jobban lett!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ:)
Nekem tegnap kapta meg a szintén 9 hetes kisfiam, tegnap egész nap csak enni kelt fel. Ma már minden a régi kerékvágásban ment:) Szerintem egy-két napig normális, minden baba más az õ szervezete így dolgozza fel! Nyugi nincs gond!
A kérdező hozzászólása: Már nálunk is visszaállt!:) Köszi a választ!

9 hetes vagyok, hétfőn voltam dokinál, minden rendben volt, ma viszont egyszer barnáztam, kb. másfél órája. Azóta szerencsére semmi. Normális ez?

Legjobb válasz: Nekem volt a 8. 12.15. héten is ilyen panaszom,mindig mentem orvoshoz,de szerencsére minden rendben volt. Hogyha nem görcsölsz és nem erõsödik a vérzés, akkor minden rendben van.(elvileg) Nekem azt mondta a dokim,hogy ez egy figyelmeztetõ jel arra,hogy egy kicsit vegyek vissza a tempóból és pihenjek. Hogyha nem múlik el mindenképpen szólj az oevosodnak,max. csinál ultrahangot megint és te is nyugodt leszel. A lényeg,hogy pihenj többet!

Nekem volt a 8. 12.15. héten is ilyen panaszom, mindig mentem orvoshoz, de szerencsére minden rendben volt. Hogyha nem görcsölsz és nem erõsödik a vérzés, akkor minden rendben van.(elvileg) Nekem azt mondta a dokim, hogy ez egy figyelmeztetõ jel arra, hogy egy kicsit vegyek vissza a tempóból és pihenjek. Hogyha nem múlik el mindenképpen szólj az oevosodnak, max. csinál ultrahangot megint és te is nyugodt leszel. A lényeg, hogy pihenj többet!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.Nincs azóta se vér, se barnázás és a hasam sem fáj.Ha újból jelentkezik, akkor csináltatok uh-t.
Én elkezdtem barnázni a 10. héten, aztán lett egy haematomám, egy vérömleny, amivel azóta fekszem itthon, szerintem a barnázás nem a jó jelek közé sorolandó, én bánom, hogy akkor nem mentem orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Te folyamatosan barnáztál vagy csak egy alkalommal?Uh-on derült ki a vérömleny? Köszi

9.5 hetesen ma véres vízszerű folyásom volt, enyhe mensis érzéssel. Kórházban voltam, UH csak hétfőn lesz, külföldön élek. Itt nem adnak duphastont meg hasonlót. Mit csináljak pihenésen kívűl?

Félek mi lesz ha megint elkezdek vérezni. Reggel jött egy kb 2-3cm foltnyi, aztán elállt, haza küldtek emiatt munkából. Aztán ebédid?ben megint beindult, szaladtam a wcre, megint ez a kellemetlen illatú, vízes állagú, véres valami jött. Szerintetek ha pihenek, akkor sikerül megtartani a babát? Járt már így valaki? 2hét múlva repülök haza, addig itt sajnos nem tudok szerezni duphastont . :(

Legjobb válasz: Lehet hogy a szervezeted még spontán mensivel reagál az új dologra, ez gyakran elõfordul, igaz a 8. hét körül, de tolódhat. Itthon az ambulancián egybõl megnéznék, ott nem? Nem feltétlen szükséges duphaston, vagy egyéb, de hétfõig mindenképpen pihenj, ha pedig erõs görcsöd lesz, darabos vérzésed, akkkor hívjatok mentõt, gondolom az van. Nyugi!!-az is fontos!

Lehet hogy a szervezeted még spontán mensivel reagál az új dologra, ez gyakran elõfordul, igaz a 8. hét körül, de tolódhat. Itthon az ambulancián egybõl megnéznék, ott nem? Nem feltétlen szükséges duphaston, vagy egyéb, de hétfõig mindenképpen pihenj, ha pedig erõs görcsöd lesz, darabos vérzésed, akkkor hívjatok mentõt, gondolom az van. Nyugi!!-az is fontos!
En is kulfoldon elek, es nekem is igy volt, csak en elmentem priv.dokihoz es o irt nekem duphastont.de azota nekem mar megszuletett a kisfiam.ird meg holelsz es lehet tudok segiteni...
A kérdező hozzászólása: 2.válaszoló, megy a privi egy percen belül. 1.válaszoló, itt is megnéztek, de az én városom ügyeletén nincs nõgyógyász, sem ultrahangos gép, csak a szomszéd városiban, de mivel véreztem, nem volt kedvem odáig elkocsikáztatni magam. :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!