Találatok a következő kifejezésre: 9 hetes elmehetek (2 db)

Én egy 9 hetes kismama vagyok 2010. július 1-je óta van munkaviszonyom! 2012.12.26-ra vagyok kíírva! Melyik az a nap legkorábban, amikortól elmehetek táppénzre úgy, hogy a jelenlegi bruttó 123000 Ft-os fizetésemből számolják a gyedet? Üdv. Nettus

Legjobb válasz: A gyedhez és a Tgyáshoz ha jól tudom 365 napos munkaviszony kell. Ha elõtte is volt munkaviszonyod, akkor szerintem akkortól mehetsz, amikortól a nõgyógyász kiír... Akkor Tgyás-ig (szülés elõtt 4 héttel) táppénzt kapsz, utána jün a Tgyás, majd a GYED. Szerintem kérdezd meg a könyvelõt, vagy a HR-est, õk jobban tudják.

A gyedhez és a Tgyáshoz ha jól tudom 365 napos munkaviszony kell. Ha elõtte is volt munkaviszonyod, akkor szerintem akkortól mehetsz, amikortól a nõgyógyász kiír... Akkor Tgyás-ig (szülés elõtt 4 héttel) táppénzt kapsz, utána jün a Tgyás, majd a GYED. Szerintem kérdezd meg a könyvelõt, vagy a HR-est, õk jobban tudják.
mehetsz bármikor mert a Gyed alapja a szülést megelõzõ év bevételébõl számolják. Én augusztusban szültem és májustól voltam táppénzen, mégis a max. tgyást és gyedet kaptam. A feltétele pedig a 365napos munkaviszony.
Igazából mindegy, ha tavaly is ennyi volt a jövedelmed. Ha tavaly kevesebb volt, akkor június végéig mindneképpen dolgozz. Alapesetben a gyed alapja az igénylést megelõzõ év (nálad ez 2012 lesz), ha volt abban az évben 180 bérezett napod. Ez akkor lesz meg, ha június végéig dolgozol, és utána mégy táppénzre. Viszont ha nem lesz 180 bérezett napod, akkor a kedvezményszabály értelmében a tgyás alapjául szolgáló, 2011-es jövedelem lesz a gyed alapja is. Ezért írtam, hogy ha kevesebb volt tavaly a béred, int a mostani 123 ezer, akkor dolgozz június végéig, és ez a bér lesz a gyed alapja.
Másodiknak: a gyed alapját nem a SZÜLÉST, hanem az IGÉNYLÉST megelõzõ évben elért jövedelem alapján számolják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszait! A 365 nap munkaviszonyom bõven megvan, viszont tavalyi évben kevesebb volt a fizum! 3-asnak: még kérdés lenne, ha ebben az évben szükségeltetik a 180 nap (amihez ugye június végéig dolgoznom kellene) beleszól a számításba, hogy május 14-22-ig táppénzen voltam egyéb betegség miatt?
Az utolsó mondatban a július júNius akart lenni - tehát június 29-tõl lehetnél ebben az esetben táppénzen)
A kérdező hozzászólása: Sajnos táppénzen voltam, tehát akkor úgy készülök, hogy július 9-tõl kb! nagyon szépen köszönöm a segítséged, muszáj volt hozzá(d)tok fordulnom, mert nálunk a könyvelõ nem igazán van a helyzet magaslatán :-S

9 hetes terhesen elmehetek 3D vagy 4D-s ultrahangra? Jobban lehet látni a magzatot?

Legjobb válasz: Szerintem az még túl korai 4D UH-hoz, 24. hét környékén érdemes menni, addigra már szépen kifejlõdik.

Szerintem az még túl korai 4D UH-hoz, 24. hét környékén érdemes menni, addigra már szépen kifejlõdik.
Igen, nekem is ezt mondták.Én majd 26 htesen megyek 4d-re. 20 hetes kismami
Nekem a 12. héten megnézte a doki 4D-vel, de kevesebbet lehetett látni, mint a sima UH-gal.Nem érdemes még elmenni!Nekem akkor ingyen nézte meg, ezért örültem neki, de tényleg nem lehet látni rendesen.
13 hetesen vltam 4d-n, már rendesen látni a babót, csak vékonyka..én a genetikai része miatt mentem, a doki mért mindent..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!