Találatok a következő kifejezésre: 9 hetes baj ha valaki (2 db)

9 hetes terhesen baj ha valaki belázasodik?

Legjobb válasz: Baj bizony. Irány az orvosod!

Baj bizony. Irány az orvosod!
A kérdező hozzászólása: voltam dokinál azt mondta ne szedjek semmit. Ilyenkor lehet algopyrynt szedni?
Hát, nem resz jót a babának, ha tartósan lázas vagy, de azért ne gondolj egybõl rosszra!Mindenképp menj el orvoshoz, és inkább homeopátiás gyógyymódokat próbálj! Mielöbbi gyógyulást nektek!
Bajnak mindig baj, de nem végzetes. Próbáld hûteni magad. És azt nem értem, hogy miért mondta, hogy ne szedj semmit, legjobbak a panadolos gyogyszerek, és inkább a rubofen az jobb mint az algopirin. Nem tudom miért de az algopirint kevésbé ajánlják! Citromos méz! Hrsfa, kamilla!!! Gyógyulj meg mielõbb!!! illetve a nutrilite-nak a cvitaminját, de csak azt 10 percenként ajánlom! 1 óra múlva nem lesz semmi bajod! Bio vitamin! De sajna csak Alticor-os emberkétõl vagy ha így ismertebb Amwayen keresztül tudsz szerezni!!! Nagyon megéri!!!!! A mellé, semmi más nem kell!!!
A láz sokkal veszélyesebb, mint a rá szedett csillapító gyógyszer, mondjuk az algopyrin. Szerintem menj el másik orvoshoz vagy kérdezd meg a körzeti dokidat!!!!! Inkább csillapítsd én azt javaslom!
Igen csillapítani kell a magas lázat, ne hagyd annyiban, beszélj másik orvossal, de szedni kell valamit, nem jó a babónak a tartós láz.Mielõbbi jobbulást.Én Panadolt szedtem, igaz 13 hetesen.Nekem 3 orvos mondta ezt.Neten olvastam algopirint, aspirint elsõ 3 hónapban nem lehet szedni.
Paramax Rapid 500 mg fájdalom és lázcsillapító. Igaza van az elõttem szólóknak a lázat igenis csillapítani kell. Ezt nyugodtan beveheted nem lesz semmi bajod és a Babának sem, szoptatás alatt is lehet szedni, vény nélkül kapható. Jó egészséget Nektek!! 23 hetes kismama
Tájékoztatásul közlöm a 4-ik válaszolóval hogy az Ibuprofen tartlmú gyógyszerek ártanak a magzatnak /Rubophen/Ezzel szemben az Algopirin lásd orvos: A gyógyszerszedés kérdésére válaszolni: nos, ez egy egész könyv kerete lehetne. Általánosságban persze igaz, hogy a terhességben célszerû minimalizálni a gyógyszerfogyasztást, a másik végen viszont tény az is, hogy nagyon sok olyan gyógyszer alkalmilag bevehetõ, amit leírása esetleg tilt a kismamáknak. Általános szabályt nem lehet adni. Nyugodtan bevehetõ 1-1 Algopyrin akár a terhesség elsõ harmadában is: inkább a tabletta, mint a kínzó fejfájás. Az elsõ 12 hétben csak a feltétlen szükséges szerek szedhetõek, ezek közül nyugodt szívvel csak a terhességi multivitamint lehet mondani, az összes többi esetén csak orvos rendelkezésére és külön is rákérdezve, szabad-e. Igaz ez a terhességet védõ készítményekre, hormonokra is (pl. Turinal, Duphaston, Utrogestan). Az antibiotikumok körében ( a gyógyszer tájékoztatójához képest liberálisabb elvek szerint) számos szedhetõ gyógyszer van. Mivel azonban ezen fertõzések kezelésére szolgáló gyógyszerek speciális orvosi javallatot képeznek: önhatalmúlag egyikre sem mondható, hogy mehet, csak orvosi utasításra. Sok olyan szer van, amelynek leirata tiltja vagy nem javasolja terhesben való alkalmazását, azonban a gyakorlat indokolt esetben megengedi. Ilyenek egyes nyugtatók ( a görcskészség csökkentésére), egyes un. béta-mimetikus asztma elleni szerek (szintén a fájástevékenység leállítására). Gyakorlati szabály tehát: amit a szülész-nõgyógyász szakorvos (!) rutinszerû kezelés keretében rendel, az az általa javasolt adagban és ideig szedhetõ. Minden más esetben célszerû elõször a gondozó orvos tanácsát kérni... Dr. Nagy László

Lehet bajom, ha nagyanyám lábán MRSA-val fertőzött seb van? 9 hetes vagyok.

Nem nyúltam hozzá a sebhez, nem igazán volt köztünk fizikai kontaktus, csak 1 légtérben voltunk és 1-1 puszit adtam az arcára.

Legjobb válasz: Én úgy tudom,hogy ha kórházban van egy osztályon MRSA fertõzött beteg, akkor azt elszokták különíteni. Szerintem mindenképpen hivd fel az orvosodat. Szerintem fertõzõ, a kórházban is ilyenkor mindenkit szûrnek.

Én úgy tudom, hogy ha kórházban van egy osztályon MRSA fertõzött beteg, akkor azt elszokták különíteni. Szerintem mindenképpen hivd fel az orvosodat. Szerintem fertõzõ, a kórházban is ilyenkor mindenkit szûrnek.
Talán nem. Ha nem éltek együtt akkor, és 1x találkoztatok akkor szerintem kicsi az esély rá.Bár a terhesség gyengül immunrendszerrel jár ilyen kis idõs korban nem hiszem, hogy aggódnod kellene. Nem olyan kórokozó, mint mondjuk a rózsahimlõ, hogy fejlõdési rendellenességet okozhat a babánál.Egyszerûen az a gond vele, hogy rezisztens szinte minden antibiotikumra és nehéz megszabadulni tõle. Ha megnyugtat akkor leírom, hogy én is gyakran voltam MRSA fertõzöttek között (huzamosabb ideig egy légtérben, és fizikai kontaktusom is volt magával a sebekkel is), gyakran szûrtek ez irányba, de sosem fertõzõdtem meg.
Ja és szólj róla az orvosodnak, lehet, hogy megereszt egy szûrõvizsgálatot.Egyszerû orrváladékot vesznek és elküldik tenyésztésre.1 hét-10 nap alatt megvan az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem élek együtt vele, kb. 3x2 órát voltunk egy légtérben és már 1-2 hónapja van ez a sebe.
A kérdező hozzászólása: Ja és 1 hónap múlva megyek legközelebb dokihoz, az nem késõ? Sima laborban le tudnak szûrni? Háziorvosnál?
Nem tudom pontosan járványügyileg mi az elõírás ebben az esetben.El tudom képzelni, hogy az jó, hogy a kórházból izolálás címszóval hazaküldik a többi beteg érdekében, de viszont akkor a hozzátartozókat leszûrik, hogy ne váljanak hordozóvá.Az is elég lehet, hogy a háziorvosodnak jelzed.Ezt a szûrõvizsgálatot õ is megtudja kérni.Nem laborban csinálják, hanem elküldik az ANTSZ-be, és ott tenyésztik tovább a mintát.Úgy mint a székletmintákat szokták.
A kérdező hozzászólása: OK, köszi!
még dolgoztam amikor kiderült egy osztályos betegrõl (orvos vagyok), hogy MRSA-s. Akkor voltam 6-7 hetes terhes. Leszûrtek engem is(orrváladékból), nagyon paráztam mert sokszor elég "közel" kellett kerülnünk a betegekhez, neki a légcsövében volt MRSA. Akkor beszéltem mindenkivel mikrobiológustól kezdve a nõgyógyászon(aki egy genetikussal is felvette a kapcsolatot) át a higiénikusig. Mindenki nyugtatott. Kicsi az esélye, hogy átmenjen(mondjuk én mindig maszkot hordtam), és ha mégis kitenyészne (orrváladékból, máshonnan biztos nem) nem okoz rendellenességet a babánál, és van egy spéci krém(direkt MRSA-ra)-Bactroban orrkenõcs-, amit a 12.hét után alkalmaztunk volna. Szerencsére nem került rá sor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hasznos válasz volt és megnyugtató :) Azért holnap elmegyek a háziorvosomhoz egy tenyésztésre. (Én is orvos vagyok :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!