Találatok a következő kifejezésre: 9 hetes baj ha (19 db)

9 hetesen ha csökkennek a tünetek, az bajt jelent? Aggódom.

Legjobb válasz: Nem kell aggódni! Mindenkinél más, én plusz gyógyszert is kaptam (sárgatest) ami amúgy is okozza a roszullétet és még sem voltam soha rosszul. Max öklendeztem, de ennél több sosem volt. Ha gyógyszert sem szedtem volna szerintem semmi bajom sem lett volna soha. Mert mióta nem szedem a gyógyszert nincs is semmi bajom. Most 13 hetes vagyok. Szépen hozzászokik a szervezet a kis albérlõdhöz és így el is múlnak a rosszullétek. Aztán persze lehet 2-5 nap múlva újra kezdõdnek. Használd ki mikor jól vagy, és hidd el még közel sincs vége, ez csak a jobbik része. :D

Nem kell aggódni! Mindenkinél más, én plusz gyógyszert is kaptam (sárgatest) ami amúgy is okozza a roszullétet és még sem voltam soha rosszul. Max öklendeztem, de ennél több sosem volt. Ha gyógyszert sem szedtem volna szerintem semmi bajom sem lett volna soha. Mert mióta nem szedem a gyógyszert nincs is semmi bajom. Most 13 hetes vagyok. Szépen hozzászokik a szervezet a kis albérlõdhöz és így el is múlnak a rosszullétek. Aztán persze lehet 2-5 nap múlva újra kezdõdnek. Használd ki mikor jól vagy, és hidd el még közel sincs vége, ez csak a jobbik része. :D
Pont ezt a kérdést posztoltam én is az imént! Én a 8. héten vagyok, és pár napja alig émelygek. Pedig korábban erõsebbek voltak a rosszullétek. Azt hiszem itt mind a ketten kaptunk egy csomó megnyugtató választ. Én is nagyon parázok és tök szuper, hogy itt van egy csomó segítõkész ember!
A HCG hormon felelõs a rosszullétekért. Ez a terhesség elsõ 3 hónapjában a legmagasabb késöbb nagyona lacsony általában ezért is szünnek meg a tünetek. A 9-12. héttõl rohamosan csökken a mennyisége a vérben. Nálad is ez lehet és ezért vagy jobban. Itt van róla egy diagramm hogy hogy alakul a hormon szint. http://www.pocaklako.hu/terhesseg-jelei/terhestesztek/
Nyugi, minden rendben! Ez ilyen, a tunetek jonnek-mennek... Nem jelent semmit!
A kérdező hozzászólása: Akkor reméljük, h semmi baja a babáinknak, csak szerencsések vagyunk és jobban lettünk :)
szia én 9 hetes és 4 napos vagyok. Eddig nagyon rosszul voltam (gyömbérkapszulát szedtem mert annyira rosszul voltam) abbahagytam a kapszulát is és jól vagyok. Elsõ babámnál semmi rosszullétem nem volt.
A kérdező hozzászólása: Mikor mész uh-ra? Én azért nem modnanám, h felhõtlenül jól vagyok, csak elviselhetõbben.
Én úgyanígy vagyok, 8 hetesen. Idáig elég rosszul voltam, most meg pár napja szinte feltünõen jól. De nem lehet ezt kiszámítani. Reméljük a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak az aggaszt, h eddig erõs tüneteim voltak, most enyhébbek. Ha nem lett volna, az más.
Dehogy baj! Gondolj csak bele sok nõnek egyáltalán semmi tünete nincs csak az ha már nõ a pocakja és szûk a nadrág!
A kérdező hozzászólása: Itt pont azt írja, h a 9-12. héten a legmagasabb a hcg, legalábbis a diagram alatt.. Köszönöm mindenki válaszát, tényleg aranyosak vagytok!

A barátnőmnek májusban volt missed ab-ja, most megint terhes 9 hetes, a méhszája nyitva van egy kicsit, ezért mondták, hogy jó lenne ha bent maradna a korházban, bent is van, de mennyire nagy baj ez?

Legjobb válasz: Szia! ha nyitva van a méhszáj az csak akkor nagy baj ha nagyon nyitva van. Goondolom azért kellet befeküdnie mert kapp valamit arra. Drukkolok, hogy ne legyen baj!

Szia! ha nyitva van a méhszáj az csak akkor nagy baj ha nagyon nyitva van. Goondolom azért kellet befeküdnie mert kapp valamit arra. Drukkolok, hogy ne legyen baj!
Szia. Nem olyan nagy baj. Be fogják neki állítani a magnézium adagot, meg elõfordulhat, hogy diaphylint, no-spát is kell szedni, de nagyon jó eséllyel végig fogja tudni hordani a babót. Nekem is nyitva van az elejétõl a külsõ méhszájam, ezért egy héttel ezelõttig emelt adag mg-ot kellett szednem, most 37 hetes vagyok, és nem nyíltam tovább. Ugyanúgy megcsináltam mindent itthon, járkáltam mindenfelé, lakást felújjítottunk, és a szeretkezést sem hagytuk ki, és a baba nem szeretne még kibújni, könnyen lehet, hogy még túl is hordom. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek

Nagy baj, ha a 9 hetes kutyám morog játék közben?

Van egy játék egere, amit nagyon szeret rágni, meg huzavonóst játszani, és el akartam kezdeni tanítani az apportírozást, így mikor eldobtam, és jött vissza mindig elvettem t?le, majd rögtön eldobtam. Most mikor megint játszani akartam és jött visszafelé szájában az egérrel és nyúltam volna felé, hogy elveszem akkor elkezdett morogni. Sosem önszántából adta oda, de azt hittem már tudja, hogy nem elvenni akarom, hanem játékra hívni. Baj ha a játéka védelméért megmorog?

Legjobb válasz: Hát jobban járnál ha elmennél kutyasuliba,ott leszotatják(vagy hívj fel egy kiképzõt,vagy kutyapszihológust).Most még nem olyan nagy baj,de ha felnõt lesz,akkor lehetnek belõle gondok.Szóval én ezeket ajánlanám. Baby

Hát jobban járnál ha elmennél kutyasuliba, ott leszotatják(vagy hívj fel egy kiképzõt, vagy kutyapszihológust).Most még nem olyan nagy baj, de ha felnõt lesz, akkor lehetnek belõle gondok.Szóval én ezeket ajánlanám. Baby
Mikor visszahozza adj neki futalomfalatot. Ezt megtanulja és majd magátol leteszi a földre a jutalmáért.
A kérdező hozzászólása: Kutyasulit egyelõre még nem akarok, úgy érzem kordában tudom tartani, csak nem tudtam, hogy ez mégis baj-e ilyen kiskutyánál vagy nem. De a jutalomfalatot megpróbálom! Köszönöm!
Hát itt a fajta és a nem elég fontos lenne. Mert ha egy szuka angol szetterrõl van szó, akkor azt mondom, hogy na bumm, õ így játszik, majd kinövi, vagy lesz egy vicces tulajdonsága. Ha viszont egy kan kaukázusi csinálja ugyanezt, az komoly baj. Megpróbálhatod azt, hogy amint elkezd morogni, szó nélkül otthagyod, mondván így nem játsszunk, a morgás az rossz. Persze ez csak akkor jó, ha elõtte legalább 1-2 kört képesek vagytok lenyomni morgás nélkül :) És persze mindenképpen dícsérd meg, ha odaadja (akkor is, ha erõvel vetted el).

Baj ha egy 9 hetes kiskutya megharap?

Nincs beoltva! Elkezdtem vele játszani gurigáltam a labdát és egyszer csak a kezem kapta el!Bent van csak piszkítani engedjük ki!

Legjobb válasz: Nem neked lesz bajod, ha megharap, hanem a kiskutya pusztulhat el oltás nélkül! Már két oltáson túl kéne lenni, és 3 féreghajtáson! Irány a doki, kezdjétek le minél elõbb a kölyök oltási programot.

Nem neked lesz bajod, ha megharap, hanem a kiskutya pusztulhat el oltás nélkül! Már két oltáson túl kéne lenni, és 3 féreghajtáson! Irány a doki, kezdjétek le minél elõbb a kölyök oltási programot.
Nem lesz semmi különösebb baj. Ha felsértette a bõröd, alaposan mosd le és ha van otthon valami fertõtlenítõ pl. betadine kezeld le vele. A kiskutyák már csak ilyenek, nem ez lesz az utolsó, hogy megkap, de ne hagyd annyiban. Ha durváskodik sikits egy picit, jelezd felé, hogy ez neked fáj. Ha kezd kicsit belevadulni a játékba, fejezd be vele a játékot és fordíts neki hátat. Hosszú játszma lesz, de megéri.
Nem, sztem nem baj. Nekem most 4 és fél hónapos a kutyusom, engem is egyszer a mûanyag flakon helyett harapott meg, és vérzett is, de nem lett semmi baj, csak le kell fertõtleníteni. Egyénként semmi baj.
Semmi bajod nem lesz!!Nekem is kölyökkorában ugyanezt csinálta és semmi bajom nem lett;)
azért be kéne oltani, bele is halhat ha nincs oltása. Énis azt javaslom kend be betadinnal.
A kérdező hozzászólása: Lefertõtlenítettem! Amúgy ez már vasárnap este volt mert elkezdtem vele játszani és bebolondult, hogy nem adtam oda neki a labdát hirtelen odaugrott és a labdát ahogy ellöktem a kezem harapta meg! Nekemis vérzett de féltem, hogy lesz valami bajom vagy valami! Köszönöm a segtséget!=)
A kérdező hozzászólása: Nem akarok senkit se megbántani de, a másik két pincsink se lett beoltva meg nem lettek féreghajtva és tudom, hogy be kelett volna oltani meg most kéne neki a kombinált is!De a másik két pincsinket se oltották be mikor picik voltak csak 9 hetes korukba kapták meg a kombináltat és semmi bajuk!Különben itt olyan a Doki, hogy felhívod szólsz neki és mondja h 5-10 perc és a háznál lesz!Mire ideér elmúlik pár óra mert még evett meg ezt csinált azt csinált...már 2x este fél10kor jött és neki állt feljebb, hogy nem nyitottunk ajtót mert, mindenki aludt!De be lesz oltva még ezen a héten!;)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Tudom, hogy baj és én beis oltanám de apukám nem fogja fel, hogy kell neki oltás!Nem én vagyok a lusta mert, aze ddigi összes oltást kitudtam volna fizetni és ki is tudom de apukám nem akarja felhívni az állatorvost!De ma elviszem hátha otthol lesz az a .... dokiés beoltatom apukám nem lesz itthol ezért ami már megtörtént nem fog mérgelõdni! De szerintem scak azon ízél, hogy ne költsem el a pénzem a kutyusra, majd õk beoltsák!De mindenképp viszem nem akarom, hogy meghaljon!=(

Baj ha 9 hetesen jutok el először csak a nőgyógyászászhoz? Addig még van 6 napom de vidéken vagyok! Sőt még nődokim sincs fix hisz nemrég költöztem Bp-re ajánlanátok megbízható orvost 18-19. kerületben?

Legjobb válasz: Nem baj. Nekem mindig azt mondta a dokim, hogy a 10. hétig jó eljutni, mert akkor viszonylag pontosabban be lehet még lõni a szülés várható idõpontját. És a szívhang is megvan már ilyenkor, nem kell bizonytalankodni. Gratulálok és jó pocakosodást! (sajnos dokit nem tudok ajánlani arra)

Nem baj. Nekem mindig azt mondta a dokim, hogy a 10. hétig jó eljutni, mert akkor viszonylag pontosabban be lehet még lõni a szülés várható idõpontját. És a szívhang is megvan már ilyenkor, nem kell bizonytalankodni. Gratulálok és jó pocakosodást! (sajnos dokit nem tudok ajánlani arra)
Én is 9 hetesen voltam, akkor már volt szívhang. Szerintem semmi baj nincs, ha akkor mész. Orvost ajánlani nem tudok, debreceni vagyok.
Szerintem egyáltalán nem baj, sõt bizonyos szempontból jobb is. Ha túl korán mész, még nem látszik a baba, csak a petezsák, utána újra vissza kell menni, hogy van-e szívhang stb. Felesleges izgalmak.
Nem, én csak a 23. héten jutottam el, addig külföldön dolgoztam, haza kellett jönnöm szülni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!

9 hetes terhesen baj ha valaki belázasodik?

Legjobb válasz: Baj bizony. Irány az orvosod!

Baj bizony. Irány az orvosod!
A kérdező hozzászólása: voltam dokinál azt mondta ne szedjek semmit. Ilyenkor lehet algopyrynt szedni?
Hát, nem resz jót a babának, ha tartósan lázas vagy, de azért ne gondolj egybõl rosszra!Mindenképp menj el orvoshoz, és inkább homeopátiás gyógyymódokat próbálj! Mielöbbi gyógyulást nektek!
Bajnak mindig baj, de nem végzetes. Próbáld hûteni magad. És azt nem értem, hogy miért mondta, hogy ne szedj semmit, legjobbak a panadolos gyogyszerek, és inkább a rubofen az jobb mint az algopirin. Nem tudom miért de az algopirint kevésbé ajánlják! Citromos méz! Hrsfa, kamilla!!! Gyógyulj meg mielõbb!!! illetve a nutrilite-nak a cvitaminját, de csak azt 10 percenként ajánlom! 1 óra múlva nem lesz semmi bajod! Bio vitamin! De sajna csak Alticor-os emberkétõl vagy ha így ismertebb Amwayen keresztül tudsz szerezni!!! Nagyon megéri!!!!! A mellé, semmi más nem kell!!!
A láz sokkal veszélyesebb, mint a rá szedett csillapító gyógyszer, mondjuk az algopyrin. Szerintem menj el másik orvoshoz vagy kérdezd meg a körzeti dokidat!!!!! Inkább csillapítsd én azt javaslom!
Igen csillapítani kell a magas lázat, ne hagyd annyiban, beszélj másik orvossal, de szedni kell valamit, nem jó a babónak a tartós láz.Mielõbbi jobbulást.Én Panadolt szedtem, igaz 13 hetesen.Nekem 3 orvos mondta ezt.Neten olvastam algopirint, aspirint elsõ 3 hónapban nem lehet szedni.
Paramax Rapid 500 mg fájdalom és lázcsillapító. Igaza van az elõttem szólóknak a lázat igenis csillapítani kell. Ezt nyugodtan beveheted nem lesz semmi bajod és a Babának sem, szoptatás alatt is lehet szedni, vény nélkül kapható. Jó egészséget Nektek!! 23 hetes kismama
Tájékoztatásul közlöm a 4-ik válaszolóval hogy az Ibuprofen tartlmú gyógyszerek ártanak a magzatnak /Rubophen/Ezzel szemben az Algopirin lásd orvos: A gyógyszerszedés kérdésére válaszolni: nos, ez egy egész könyv kerete lehetne. Általánosságban persze igaz, hogy a terhességben célszerû minimalizálni a gyógyszerfogyasztást, a másik végen viszont tény az is, hogy nagyon sok olyan gyógyszer alkalmilag bevehetõ, amit leírása esetleg tilt a kismamáknak. Általános szabályt nem lehet adni. Nyugodtan bevehetõ 1-1 Algopyrin akár a terhesség elsõ harmadában is: inkább a tabletta, mint a kínzó fejfájás. Az elsõ 12 hétben csak a feltétlen szükséges szerek szedhetõek, ezek közül nyugodt szívvel csak a terhességi multivitamint lehet mondani, az összes többi esetén csak orvos rendelkezésére és külön is rákérdezve, szabad-e. Igaz ez a terhességet védõ készítményekre, hormonokra is (pl. Turinal, Duphaston, Utrogestan). Az antibiotikumok körében ( a gyógyszer tájékoztatójához képest liberálisabb elvek szerint) számos szedhetõ gyógyszer van. Mivel azonban ezen fertõzések kezelésére szolgáló gyógyszerek speciális orvosi javallatot képeznek: önhatalmúlag egyikre sem mondható, hogy mehet, csak orvosi utasításra. Sok olyan szer van, amelynek leirata tiltja vagy nem javasolja terhesben való alkalmazását, azonban a gyakorlat indokolt esetben megengedi. Ilyenek egyes nyugtatók ( a görcskészség csökkentésére), egyes un. béta-mimetikus asztma elleni szerek (szintén a fájástevékenység leállítására). Gyakorlati szabály tehát: amit a szülész-nõgyógyász szakorvos (!) rutinszerû kezelés keretében rendel, az az általa javasolt adagban és ideig szedhetõ. Minden más esetben célszerû elõször a gondozó orvos tanácsát kérni... Dr. Nagy László

A ferjem belazasodott, mas tunete nincs. Lehet bajom, ha elkapom tole? 9 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nem szerencsés ilyenkor betegnek lenni, de nem is kell kétségbe esni. Ha lázas leszel, mindenképp csillapítani kell,az nem játék, de ha náthás vagy, köhögsz stb. az nem gond. 38 fokot már ne várd meg, idõben keresd fel az orvosod, ha gond lenne! Nem lesz semmi gond, de a csókolózást, közös pohárból ivást, stb. én most kerülném a helyedben.

Nem szerencsés ilyenkor betegnek lenni, de nem is kell kétségbe esni. Ha lázas leszel, mindenképp csillapítani kell, az nem játék, de ha náthás vagy, köhögsz stb. az nem gond. 38 fokot már ne várd meg, idõben keresd fel az orvosod, ha gond lenne! Nem lesz semmi gond, de a csókolózást, közös pohárból ivást, stb. én most kerülném a helyedben.

Baj ha 9 hetes toy uszkáromnak felnőtt petigree ilyen zacsis löncshúsos izét adok? Véletlenül két zacskóval is vettem junior helyett és nem lenne jó ha kárba menne.

Legjobb válasz: Egy uszkár nem olyan nagy étvágyú,hogy ne engedhess meg magadnak Pedigree helyett minõségi kaját! A konzervek 80%-a víz egyébként,nem jók arra,hogy azon neveld fel a kutyát,nem érik meg az árukat.Ezért a pénzért,ha kiszámolod a napi etetési költséget,normális minõségû kaját vehetsz. Mindjárt jön a Pedigree-forgalmazó skót juhászos hinteni az okosságot,hogy õ milyen gyönyörû kölyköket nevelt ezen a [email protected] :) Szerencséje volt.

Egy uszkár nem olyan nagy étvágyú, hogy ne engedhess meg magadnak Pedigree helyett minõségi kaját! A konzervek 80%-a víz egyébként, nem jók arra, hogy azon neveld fel a kutyát, nem érik meg az árukat.Ezért a pénzért, ha kiszámolod a napi etetési költséget, normális minõségû kaját vehetsz. Mindjárt jön a Pedigree-forgalmazó skót juhászos hinteni az okosságot, hogy õ milyen gyönyörû kölyköket nevelt ezen a [email protected] :) Szerencséje volt.
igen, baj, mert nem azokat tartalmazza, amik a kicsinek kellenek, és a pedigree nem a legjobb kaja
Nekünk is szerencsénk volt a Pedigree-vel, 3 kutyánk felnõtt rajta, unokatestvéreméknek is szerencséjük volt 2 kutyájuk felnõtt rajta, és 3 barátnõmnek is szerencséje volt, az õ kutyáik is jól vannak köszönik:) .... Egyetértek, hogy nem a legjobb, de nem mindenki engedheti magának meg a drágábbat sajnos:S
A pedigree azon kívül, hogy vacak, még drága is. Ennyi pénzért minõségi tápot is kaphatsz.
petigree ? Mármint Pedigree? Az tudtommal nem valami jó kaja. Ez az egyik. Aztán. Kölyöknek kölyök tápot adj. Persze nagy baja nem lesz tõle ha mást is kap, de ne csodálkozz ma majd esetleg fosik tõle.
ha már mindenáron konzervet adsz neki, akkor Best Meat vagy Real Nature. de valami értelmes száraz táp is kellene neki, amitõl fejlõdik. Orijent vagy Acanát ajánlom. én ilyen hipermarketekben kapható állateledelt nem vennék. fõleg, hogy kistestû, kis étvágyú kutyáról van szó. az elõzõ kutyám amúgy chappit kapott, rákban pusztult el. ismerõsöm kutyája dettó. állateledelboltban az eladó mondta, hogy nagyon sok ilyet hall... én többet nem kockáztatok....
A kérdező hozzászólása: Én azt hittem a pedigree jó minõségû:O Jólvan hát majd utánanézek mivan a boltokban, egyelõre ezt ajánlották ezt vettem meg gyorsan, csak figyelmetlen voltam és felnõtt kaját vettem, mindegy a lényeg hogy akkor elvileg nem lehet baja tõle..köszi a válaszokat!
Mióta van nálatok?
Nincs semmi baj. Neki érdekesebb lenne mindig az emberek közelében lenni. Nem kell figyelni a nyüszítésre, ugatásra. Csak akkor menjetek hozzá, ha csendben, nyugodtan van.
A kérdező hozzászólása: Két hete van nálunk.

Tegnap délben volt kb. két cseppnyi barna folyás a bugyimon, azóta semmi.9 hetes vagyok. Ügyelettel beszéltem, csak annyit mondtak, ha még 1x előfordul, akkor menjek. Szerintetek? Baj lehet?

Legjobb válasz: Elõzõ terhességemnél volt iylen a 11.héten, majd' összecsináltam magam. Egybõl hívtam a dokimat, aki megnyugtatott, ha másnap reggelre élénkvörösre (friss vér) változna, menjek be a kórházba. Nekem több volt mint 2 csepp, de nem történt semmi utána. Azóta van egy édes 17 hónapos kisfiam. :)Anyukámnak többször volt ilyen, amikor öcsémet várta.

Elõzõ terhességemnél volt iylen a 11.héten, majd' összecsináltam magam. Egybõl hívtam a dokimat, aki megnyugtatott, ha másnap reggelre élénkvörösre (friss vér) változna, menjek be a kórházba. Nekem több volt mint 2 csepp, de nem történt semmi utána. Azóta van egy édes 17 hónapos kisfiam. :) Anyukámnak többször volt ilyen, amikor öcsémet várta.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Nyugi, ilyen elõfordul, nálam a 10.héten történt meg. Azt mondjuk azóta sem tudtam meg a dokimtól, hogy mi idézte elõ :S 33hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam.
Nekem a 8. héten volt hasonló, nem sok és el is múlt, de megnyugtatásképp kaptam hormonpótlást. Ilyentájt veszi át a lepény a hormontermelõ szerepet és az átállás is okozhat ilyesmit. De a szervezeted "emlékezhet" a menses-re is, és az is bezavarhat. Amíg nem görcsölsz és nem élénkpiros, nem kell aggódnod :)
Nekem is volt, kiderült, hoggy haematóma, a mi aztán felszívodott. Semmiylen vérzés, vagy barnázás nem normális a terhesség alatt! Igen menj dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Azóta sem jelentkezett, az orvos mondta ha nem jelentkezik újra, nem kell menni. Köszönöm a válaszokat!
te tudod, de én sem mentem el rögötn dokihoz. barnágzattam, nem minden nap. mikor végül elmentem, ott volt nem kicsi haemtóma. egy UH_ot megérne.
A kérdező hozzászólása: Minden rendben volt a terhesség alatt, nem volt hematoma sem, azóta sem tudtam meg hogy mi volt az, de nem is érdekes, egészséges kisfiam született a kiírt napon, ma már 2 éves nagyfiú :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!