Találatok a következő kifejezésre: 9 hónaposan baja a (75 db)

Most bunkó és utálatos vagyok vagy nem? Normális, ha a bográcslánccal játszik egy 9 hónapos baba, a mamája ölében? És jó, ragacsos kormos lesz a keze, meg a körme?

Mivel anyósom megsért?dött rám, mert nem hagytam és elvettem t?le megmosni a babámat. Én úgy gondolom, hogy ilyesmit azért ne fogdosson.

Legjobb válasz: Szia! Az attól függ, hogy hogyan nevelted ezidáig: patyolat tisztán vagy néha-néha koszosan. És attól is függ, hogy ha az anyukád ölében ült volna, akkor is elvetted volna tõle a gyereket megmosni?? Meg, hogy közben mit mondtál, mert lehet ezt viccesen is tenni, meg bunkón is. Nyilván ha ezidáig patyolat volt a gyerek, és ezt tudta az anyósod akkor õ a hunyó.

Szia! Az attól függ, hogy hogyan nevelted ezidáig: patyolat tisztán vagy néha-néha koszosan. És attól is függ, hogy ha az anyukád ölében ült volna, akkor is elvetted volna tõle a gyereket megmosni?? Meg, hogy közben mit mondtál, mert lehet ezt viccesen is tenni, meg bunkón is. Nyilván ha ezidáig patyolat volt a gyerek, és ezt tudta az anyósod akkor õ a hunyó.
Nem akarok pártolni senkit, de szerintem nem egy gyereknek való, játszon mással.Nem is az hogy koszos lesz, hanem vannak dolgok amik nem egy csecsemõ kezébe valók.Legközelebb meg majd valamilyen éles szerszámot adnak neki, ne haragudj, nem akarlak felhúzni, sztem igazad van.
ne foglalkozzal azzal hogy anyosodnak mi tetszik vagy esetleg mi nem, a te gyereked es a ferjedde ha te azt mondod nem jatszhat ilyen, anyaos alltal idiota jatekokkal akkor, ne is engedd meg!!!!! en biztos hogy ugyan ezrt tettem volna, mint te!!
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) )
szia itt az elvrõl van szó-ha a mami nem engedi, akkor a nagyi sem mondjon mást.én már az elején megbeszéltem a férjemmel-és mondtam, h anyósnak is mondja azt, h mi szülõk döntünk.ha a gyereket 40 fokos vizben, vagy -5 ben fürdetem, akkor se dumáljon bele-én is bunkó vagyok, de mi döntünk.még , ha a jó szándék is vezérli.késõbb, meg, ha nem ebédel-akkor majd annak ellenére kap 2 túrórudit, h te azt mondod, h nem lehet....sztem igazad van. a gyerekek sosem értik a kettõs nevelést-ekkor vannak balhék...
Az egyetlen indok, amiert nem hagynam a gyerekemnek, az az, hogy nehogy osszecsipje vele a kis ujjat. Nekem azzal nincs gomdom, ha ragacsos meg koszos lesz, majd megmosom a mancsait, ha mar kijatszotta magat. De nem vagyunk egyformak. Ezert meg nem kellett volna az anyosodnak megsertodnie. Es a te szavad a mervado. Ha nem akarod, hogy fogdossa, akkor ne fogdossa.
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) )))) Olyan lelkiismertfurdalásom lett, de most megnyugtattál, én is így gondolom ahogy te! :) ))

9 hónapos baba hogyan éli meg, ha az apukája fél évre külföldre kényszerül dolgozni? (Közben pedig csak egyszer jöhet haza) Meg fogja ismerni a baba ilyen hosszú idő után?

Legjobb válasz: Szia! Én is nagyon félek ettõl, mert az én párom majd szeptemberben megy el 6 hónapra, és õ is csak 1x jön haza. Nekünk a kisfiunk most 9 hónapos, akkor már 16hónapos lesz. Remélem nem fogja nagyon megviselni. Bocs, ha nem a kérdésre válaszoltam.

Szia! Én is nagyon félek ettõl, mert az én párom majd szeptemberben megy el 6 hónapra, és õ is csak 1x jön haza. Nekünk a kisfiunk most 9 hónapos, akkor már 16hónapos lesz. Remélem nem fogja nagyon megviselni. Bocs, ha nem a kérdésre válaszoltam.
A kérdező hozzászólása: Enyém is 9 hós, úgy akartam írni, bocs... két hét múlva indul apa, azért kérdeztem, viszont szeptemberre már itthon lesz.
Meg fogja ismerni. Skype-oljatok gyakran, mutogass a gyereknek családi fényképeket, napi szinten legyen téma az apja, nyugodtan elmesélheted neki, hogy külföldön van és dolgozik (nem baj, ha "nem érti", fogalmad se lehet, mit és mennyit fog fel valójában). Rajzolj neki úgy családot, hogy az apja is ott legyen, és amikor csináltok valamit, utalj arra, hogy ezt apa hogyan szokta, hogyan csinálná, apa is szereti a palacsintát, apával is fogsz majd virágot szedni ha hazajön stb. stb. Saját fiam évente egyszer látja a nagyszüleit, nagybátyjait stb.: 9 hónaposan látta a családot elõször, 20 hónaposan ismét, és mindenkit megismer fényképrõl is, telefonhangról is, élõben meg pláne.
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönet a válaszért.. kicsit izgulok miatta...igyekszek rajzolgatni akkor majd. Skype-olni remélem fogunk tudni, még az sem biztos.
És még én izgulok, hogy csak hétvégén jár haza a férjem munkahely váltás miatt :(. Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam, de ezt be kellett írnom. Kitartás nektek.

Miért lehet egy 9 hónapos baba "HISZTIS"? Örökölte vagy nevelési gondok állnak a háttérben?

Legjobb válasz: A hisztit nem lehet örökölni mert az egy viselkedési probléma. Ha 9 hónaposan hisztis akkor valószínû,hogy el kényeztették a kicsit. De még nem késõ leszoktatni a hisztirõl..

A hisztit nem lehet örökölni mert az egy viselkedési probléma. Ha 9 hónaposan hisztis akkor valószínû, hogy el kényeztették a kicsit. De még nem késõ leszoktatni a hisztirõl..
Ha valaki szeretne normális válaszokat kapni a hisztirõl, nyugodtan szemezgessen. http://www.ranschburg.hu/index.php?kulcsszo=hiszti
9 hónapos nem hisztis. Az igazi hiszti majd másfél-két éves korban indul, a kilenc hónapos szeretne valamit, és sír, mert rossz neki. Nem akar senkit manipulálni, szükségletei vannak, és kész.
Uh, az enyém akkor igencsak visszamaradott gyermek volt, mert örültem, ha másfél évesen rájött a formabedobózás lényegére. Igaz, mi mindig megengedtük, hogy köztünk aludjon, talán ez volt a baj? :) )))
Az én 9 hónaposom pedig igenis tud hisztizni, ha pl elhozom egy olyan helyrõl, ahol nincs keresni valója (kályha-konnektor közelébõl). Meg lehet különböztetni a hisztis sírást a valami baj van sírástól.
Egy ennyi idõs azért "hisztis", mert nem tudja az indulatait kontrollálni. Nem lehet errõl leszoktatni, nem nevelési gond. Egy csecsemõrõl beszélünk! Lehet már tanítgatni neki, mit szabad, és mit nem, de nem lehet elvárni, hogy azonnal megértse és belássa a szabályokat. Büntibe helyezni meg végképp értelmetlen, sõt, nevetséges egy kisbabát. 2 gyerekes anyuka
:) én meg elkülöníteném a tudatosat az ösztönöstõl. Ezek szerint tudatosan kezd el kúszni-mászni a baba, tudatosan dönt abban is , hogy hol lehet aludni, hol nem? és megnézem én azt a 9 hónapost, amelyik rájön h mit lehet a formabedobóba tenni....Jóesetben is kb. 1 évesen jön rá dolgokra, összefüggésekre. Addig a hosszútávú memóriája sem "üzemképes", eltárolja ugyan az infokat, de nem lehet gyorsan "elõhívni" belõle. Ugyanis ehhez megfelelõ idegrendszeri érés kell. Abból jön a tudatosság.
Köszönjük az elméletet kedves elõzõ, most meg jöjjön a gyakorlat. Egy 9 hónapos még baba, akaratát az ösztön írányítja, nem a "hiszti". Akkor ennyi erõvel már egy 3 napos babát is hagyjunk nyugodtan sírni, mert biztos csak hisztizik, vagy neveljük rá, h ne sírjon. Onnantól kell a gyereket nevelni, amikortól a tudata elõnyben van az ösztöneivel szemben, tehát kb. 1, 5 éves kortól. Akkor már el lehet különíteni a hisztit az "ösztönsírástól".
Lányom 1 éves és mai napig van hiszti, ha valamit nem kap meg vagy nem éri el, stb.. Fõleg, ha valamit elhatároz, hogy megcsinál, de nem sikerül neki.. na, ilyenkor senki nem áll meg a talpán. Egyszerûen azt mondom neki ilyenkor, hogy fejezd be a hisztit. Ekkor abba is hagyja és játszik tovább vagy keres magának valamit.
Nézzük csak. 9 hónapos babák között van aki már élénken kúszik-mászik. Vannak 9 hónapos babák akik az állást, és járást gyakorolják. Felfogja hogy az anyuka mikor haragszik, mikor nem. Tud örülni, és 9 hónapos babának már lehet "fejlesztõi " játékokat adni, mert már felfogja hogy a kör lyukba a kör játékot teszi vagy a csillag lyukba a csillagot. Vagyis kezd a tudta egyre jobban kialakulni. 9 hónapos baba már felfogja hogy van egy kiságya, tele játékokkal, és ott szokott aludni, ahogy felfogja hogy anya-apa között is tud aludni.. Szóval mint írtam ki lehet tapasztalni, hogy a gyerek mikor hisztizik és mikor sír.A kettõ között óriási különbség van..
A kérdező hozzászólása: A közrejátszhat, hogy ha a szülõk egy ideig úgy mond "legyen szabad, azt csinálhat, amit akar, máskor semmit, mindent megvonnak és az elõzõekért"Bünti".Ki tud ezeken elmenni, hogy megértse. Még egy felnõtt sem, hát még egy pici baba?


9 hónapos baba és szabálytalan ciklus mellett mikor jöhet a következő baba?

Van egy 9 hónapos babám, aki császárral született és lassan szeretnénk kistesót. Még naponta egyszer szoptatok, de már nagyon fogyóban van a tej. A ciklusaim 30-35 naposak. Szerintetek ezek függvényében mikortól próbálkozhatunk?

Legjobb válasz: Én is szoptatok, kb. ilyen ciklushosszakkal, mint a tiéd, most 5-6 hetes terhes vagyok. Én a császár miatt még ilyenkor nem mertem bevállalni, igaz, a dokimmal nem beszéltem errõl. Most 21 hónapos a kisfiam.

Én is szoptatok, kb. ilyen ciklushosszakkal, mint a tiéd, most 5-6 hetes terhes vagyok. Én a császár miatt még ilyenkor nem mertem bevállalni, igaz, a dokimmal nem beszéltem errõl. Most 21 hónapos a kisfiam.

Meddig tart a babáknl a mindent szájbavevős korszak? Mindenta szájába vesz, csak félek már a sok baciktol, bárhova megyünk. Nemtudok mindig mindent fertötleniteni.9 honapos baba

Legjobb válasz: Nem kell mindent agyonfertõtleníteni, mert nem lesz ellenàlló a szervezete! Nem kell túlparázni a dolgokat! Mi lesz ha a homokozóban homokot eszik, a csikket megkóstolja, pocsojába beleiszik, füvet bogarat eszik, falat korlátokat nyalogatja, földrõl a morzsákat megeszegeti! Semmi! Lányom ezeket mindd megkóstolta, semmi baja! 19 hónapos, mai napig mindent megkóstol, megeszik!

Nem kell mindent agyonfertõtleníteni, mert nem lesz ellenàlló a szervezete! Nem kell túlparázni a dolgokat! Mi lesz ha a homokozóban homokot eszik, a csikket megkóstolja, pocsojába beleiszik, füvet bogarat eszik, falat korlátokat nyalogatja, földrõl a morzsákat megeszegeti! Semmi! Lányom ezeket mindd megkóstolta, semmi baja! 19 hónapos, mai napig mindent megkóstol, megeszik!
Egy 9 hónaposnak nincs is szüksége arra, hogy körülötte mindent állandóan fertõtlenítsenek... Ami a babáddal történik, teljesen normális, ennyi idõsen minden baba így ismerkedik a külvilággal( ún. orális szakasz a pszichoszociális fejlõdésben). tudod, viccesen azt szokták mondani, hogy egy kisgyereknek meg kell enni 3 zsák koszt, míg felnõ... ebben annyi igazság van, hogy ha nem találkozik a külvilág baktériumaival pici korában, akkor késõbb lesz állandóan beteg, mert az immunrendszere nem fog megfelelõen tudni reagálni. A másik nagyon veszélyes dolog a túlzott fertõtlenítéssel, hogy a gyerekeknél allergia alakul ki szinte mindenre...mert a szervezet minden apróságra túl fog reagálni... Hogy a kérdésre is válaszoljak, ez is a babán múlik, lehet, hogy még másfél évesen is mindent megkóstol, de az is lehet, hogy 1 évesen abbahagyja. http://www.kismama.hu/baba/miert_vesz_mindent_szajaba/2186/
Szia! A kisfiam 22 hónapos, de még mindig sok mindent a szájába vesz, az utcán a földrõl is. Már én is megõrülök tõle.
Még a 2 évesek is simán bevesznek mindent a szájukba. Nekem szerencsém van, az én lányom a világ legfinnyásabb embere, semmit nem vesz a szájába, fõleg ami az utcán van. 22 hós, kisebbnek is ilyen volt.
Nem véletlen vannak kitalálva úgy a babák, hogy mindent a szájukba vesznek. Ez erõsíti az immunrendszerüket. Minek akarnál bármit is fertõtleníteni? Csak ártasz vele.
nekem azt mondta a védõnõm, hogy 1 éves korig kb, mert addig tart a csecsemõ korszak is, és kb akkor kezdenek menni, és akkor az már érdekesebb. persze plusz, mínusz.

Normális, hogy a 9 hónapos baba lábújjhegyen lépked?

Legjobb válasz: Az én kislányom 14 hónapos,és õ is lábújjhegyen járkál.Én úgy gondolom,hogy még nem kell aggódnunk. Biztos vagyok benne,hogy majd szépen ki fog alakulni náluk.

Az én kislányom 14 hónapos, és õ is lábújjhegyen járkál.Én úgy gondolom, hogy még nem kell aggódnunk. Biztos vagyok benne, hogy majd szépen ki fog alakulni náluk.
általában így kezdenek el járni, azért, hogy a bokájuk rendesen kifejlõdhessen. ezért nem szabad az elején cipõt adni a lábukra, mármint kemény talpút nem
úgy van az ilyenkor még én ugy tudom
Szia! Én is tettem már fel hasonló kérdést, az én fiam 20 hónapos és még mindig lábujjhegyen járkál, elég gyakran. Elvittem neurológushoz is, de azt mondta, hogy bolondozik. Neked mennyit jár lábujjhegyen?
Az én kisfiam is így tesz, de õ még nem megy, csak, ha én fogom, semmigond nincs szerintem kialakul az nekik:)
A hugim kb 2 éves koráig lábujjhegyen lépkedett, aztán egyszer csak elkezdett rendesen járni. A babám most kezd lépegetni, néha õ is lábujjhegyen. Szerintem nincs ezzel nagy gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!Üdv :Móni

9 hónapos baba nem akar szopizni, és nem kell Neki a tápszer sem?

Fiam már nem hajlandó szopizni és nem kell Neki a tápszer (sok félét kipróbáltam). Más is van így? Mivel pótoljátok?

Legjobb válasz: Napi 3x eszik csak? Az én 9 hósom 5x eszik. Amúgy sztem nem baj ha nem tápszerezik, én örülnék ha elutasítaná és inkább rendes kajákat enne. Ha megeszi a neki szükséges kalória mennyiséget sztem nincs gáz.

Napi 3x eszik csak? Az én 9 hósom 5x eszik. Amúgy sztem nem baj ha nem tápszerezik, én örülnék ha elutasítaná és inkább rendes kajákat enne. Ha megeszi a neki szükséges kalória mennyiséget sztem nincs gáz.
Mivel nálunk is ugyanígy volt, a doki nem azt mondta, hogy forralt házi tejet adjak neki. Azt gond nélkül elfogadta, semmi baja nem lett tõle. Amúgy az én babám is 5* eszik egy nap, kora reggel és lefekvés elõtt iszik csak tejet.
A kérdező hozzászólása: Nem 3x eszik:-) 5x eszik, csak tápszert nem. A kérdésem arra irányult, hogy úgy tudom 500 ml tej alapú tápszert/anyatejet kell fogyasztani a babáknak 1 éves korukig. Na, az én fiam semennyit nem hajlandó.

Mi lehet a következménye, ha egy 9 hónapos baba nem fogyaszt naponta 500 ml anyatejet/tápszert?

Fiam lassan 9 hónapos. Eddig csak anyatejes volt. Pár hete már csak reggel és este volt hajlandó szopizni. Mostanság már este sem. Próbáltam a tápszert, de azt sem issza. SZerintem olyan 200 ml körül szopizik/iszik meg egy nap. Ja, és a tejpépet sem díjazza. Igaz, azt nem is er?ltetem.

Legjobb válasz: Az én lányom dettó!!!!!! Mondjuk õ 7 hónapos koráig szopizott, és majdnem egy éves koráig tápszert evett, de azóta semmilyen tejterméket nem fogyaszt (se sajt, se joghurt, semmi)! Nekünk a dokinéni azt mondta, nem baj, mivel szépen fejlõdik, a kalciumot persze pótolni kell, úgyhogy kap egy negyed pezsgõtablettát naponta. Ez már több, mint egy éve...

Az én lányom dettó!!!!!! Mondjuk õ 7 hónapos koráig szopizott, és majdnem egy éves koráig tápszert evett, de azóta semmilyen tejterméket nem fogyaszt (se sajt, se joghurt, semmi)! Nekünk a dokinéni azt mondta, nem baj, mivel szépen fejlõdik, a kalciumot persze pótolni kell, úgyhogy kap egy negyed pezsgõtablettát naponta. Ez már több, mint egy éve...
Próbálj teát vagy sima vizet itatni vele, vagy több gyümölcsöt etetni, abban is van folyadék. A 400-500ml az egészséges emésztéshez szükséges, na meg persze a kiszáradás ellen.
A kérdező hozzászólása: Iszik még mellette egy kis vizet is, de úgy tudtam, hogy az 500 ml-nek tej alapúnak kell lennie (kálcium miatt) + más folyadék, de akkor lehet, hogy rosszul tudom.

Leirná vki egy 9 hónapos baba napirendjét? Nincs kisbaba a környezetemben, senki, akivel erről beszélgetnék.

pld mennyit alszik, mit eszik?

Legjobb válasz: Szia!Mi reggel 6-7 között kelünk.Reggelire tápszer,bár mostanában már nem kell neki reggel,ezért gyümi,délben bébiétel,délután tejpép,este pedig fürcsi után egy adag tápi.Délelõtt alszik 2órát,délután szintén ennyit és este a tápi után egybõl elalszik általában. 8.5hós baba anyukája

Szia!Mi reggel 6-7 között kelünk.Reggelire tápszer, bár mostanában már nem kell neki reggel, ezért gyümi, délben bébiétel, délután tejpép, este pedig fürcsi után egy adag tápi.Délelõtt alszik 2órát, délután szintén ennyit és este a tápi után egybõl elalszik általában. 8.5hós baba anyukája
az én fiam kb 6-kor kel. tápszert eszik reggelivel. csak gyümölccsel eszi meg, így 170ml tápszer és fél banán az adagja. tízórait rendszerint kihagyja, ebédet dél körül eszik, van mikor kicsit elõbb. nagyjából egy bébiételes üvegnyit eszik meg. többnyire azt is kap, nem az én fõztömet, mert ritkán eszi meg sajnos. 4 körül uzsonnázik, akkor is fõzeléket eszik általában. ha nem, akkor gyümölcsös joghurtot, vagy olyan gyümölcsös desszertet, ami gabonás vagy rizses. vacsira tejpépet eszik gyümivel. és éjszaka egyszer ébred enni 2 óra körül. az alvásai változóak. 6 körül ébred reggel, 8-kor általában már alszik újra egy órát. aztán ebéd után alszik 1-másfél órát. ha ilyenkor ennél többet alszik, akkor már délután nem alszik, ha csak egy órát sikerül neki, akkor általában fél 5-5 körül még egyszer alszik, kb háromnegyed órát. este 9 felé fekszik. fél7-7 között fürdünk mindig, utána még játszik egyet.
Az én babám is 6-kor kel akkor szopizik, aztán 8, 30-kor reggeli egy kis gyümölcs, 9-kor alszik úgy másfél, két órát, ja szopizva alszik el, délben fõzeléket eszünk, 2 órakkor szopi alszik másfél órát, aztán 5-6 között vacsizunk, este 6, 30-kor fürdés, szopi és 7-8 között elalszik.
Mi reggel 7-8 között kelünk akkor cicizik majd fél 10 körül alszik egy félórát.10- fél 11körül uzsonnázik krémtúrót vagy joghurtot vagy tejpépet. Egy óra körül ebédel bébiételt vagy fõzök neki valami finomat majd 2 körül megint fél óra alvás.4 körül valami uzsi vagy tejpép vagy joghurt. Fél 6 körül alszik egy órát és 7 körül kap gyümölcsöt vacsira. Fél 9 körül pancsi(azért ilyen késõn mert akkor mindjárt cicit akar és reggel akkor hamar fent van) és fél 10 körül cicizik és reggelig szundi. A napközbeni fent maradt idõszakokban pedig játszás séta stb. 9 hós kisfiú anyukája
5-kor ébred reggelire 6 óra körül: tápszer kb 170 ml fél-háromnegyed óra alvás tízórai elõtt tízórai kb 10-kor: gyümölcs kb 150-200 gramm (mostmár rizzsel v gabonafélével) ebéd kb 13-13.30: husis v májas v tojássárgás fõzelékféle, kb 200-230 gramm (néha üveges, ha megyünk vhová) alvás uzsonna elõtt kb 40-50 perc uzsi 16-17 óra körül: tejpép, kb 200gramm (néha gyümivel, ha a kaki miatt rá kell segíteni) fürdés 20-kor, közvetlen utána vacsorára: tápszer 200 ml, és azonnal alvás néha 1 órát csúszunk, ha pl front van és jobban bealszik napközben, vagy ha utazunk, akkor is elõfordul +- fél óra csúszkálás a napirendben.

9 hónapos baba mellé kistestvér? 18 hónapos lenne a nagyobbik amikor megszületik a pici.

Volt valaki közületek ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: En szerettem volna mert a bio oram veges de meg nem jott...azt gondolom, hogy rohadt sok melo ugyanakkor sokkal konnyebb kesobb. Lehet azert is nem jott meg mert tudat alatt felek. A kisfiam betoltotte a kettot multheten. Kesz vagyok a kovetkezore!

En szerettem volna mert a bio oram veges de meg nem jott...azt gondolom, hogy rohadt sok melo ugyanakkor sokkal konnyebb kesobb. Lehet azert is nem jott meg mert tudat alatt felek. A kisfiam betoltotte a kettot multheten. Kesz vagyok a kovetkezore!
Akkor szép az élet ha zajlik nem?
Nálunk a két nagyobb gyerkõc közt pont ennyi idõ van, nekem semmi bajom nem volt ezzel és nincs a mai napig sem már 17 és 18 évesek.A legkisebb fiam 8 hónapos és most kezdtünk bele a következõ babaprojektbe.
Barátnõm két fiam között van ekkora korkülönbség. Hát õszintén semmi pénzért nem cseréltem volna vele. Jó pár hónapig mindig volt vmi segítsége, mert egyedül nem gyõzte. Bár attól is függ sztem milyen a nagyobb gyerek, mert neki egy kis örökmozgó, zsivány kisfia van.
15 honap van a gyerekek kozott, nem volt konnyu az eleje, de most mar latom az elonyoket is. Orulok hogy igy hozta az elet.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat :-) és ha azt is hozzáteszem hogy õ lenne a negyedik? a felállás: 8éves csajszi 6éves kisfiú 9hónapos kisfiú (még nem biztos az érkezése, holnap tesztelek)
A kérdező hozzászólása: vaklárma volt. negatív a teszt
Kar.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!