Találatok a következő kifejezésre: 9 hónaposan baja (152 db)

Egy 9 hónapos baba mennyit alszik még napközben?

Az én kisfiam reggeli szopi után is gyakran alszik, meg a második után is, de egyszer mindenképpen, és még az ebéd után is alszik. Nem sok ez? Nem aluszékony így? Az éjszakát is átalussza. Egyszer?en nem tudom kivinni sétálni, mert leteszem, hogy mindjárt jövök és mire visszaérek alszik. A babakocsiban meg nem tud elaludni és egy id? után sírva fakad.

Legjobb válasz: Minden baba más.Az én 9 hónaposom 9 körül kel,ebéd után alszik kb 2 órát és 18 óra fele még fél-egy órácskát.Õ kint imád aludni séta közben a babakocsiban :)

Minden baba más.Az én 9 hónaposom 9 körül kel, ebéd után alszik kb 2 órát és 18 óra fele még fél-egy órácskát.Õ kint imád aludni séta közben a babakocsiban :)
Az én lányom alszik 11-déltõl (mikor hogy) kb. 2 órát. Utána délután is aludna bent akár 1 órát is, de olyan fél 6 után, akkor meg max. a babakocsiban hagyom 20 percet aludni, különben este nem akar elaludni.

9 honapos baba nem akar mar tapszert enni, jo ez igy?

Ejjel ha felkel megeszik kb 150mlt, de sem reggel sem este lefekvesnel nem fogadja el a cumisuveget mar, csak a vizest. Probaltam mar kiskanalbol csorospoharbol poharbol, de nemkell neki a tej, sot mar az uzleti tejet is kiprobaltam. Szerintetek a joghurt, turo, sajt, vaj, fedezi a kalciumszuksegletet vagy probaljam meg a kakaot vagy barmi mast? Uzsonnara delutan kap pepet 2 3 kanal tapszerrel keszitve es van amikor tejbegrizt is fozok neki.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem fedezi... Nekem 9 hónaposan meg se ette már mert speciális tápszerünk lett (tejcukorérzékeny) azt meg valahogy nem fogadta el... Onnantól már jóformán a mi kajánkat ette... Vesszük neki a speciális túrót túrórudit tejfõlt joghurtot tejet (fõzelék tejbegríz kakaó vagy csak simán de mindig forralva) ezeket kapja semmi baja nem lesz szerintem nekedd se...

Szia! Szerintem fedezi... Nekem 9 hónaposan meg se ette már mert speciális tápszerünk lett (tejcukorérzékeny) azt meg valahogy nem fogadta el... Onnantól már jóformán a mi kajánkat ette... Vesszük neki a speciális túrót túrórudit tejfõlt joghurtot tejet (fõzelék tejbegríz kakaó vagy csak simán de mindig forralva) ezeket kapja semmi baja nem lesz szerintem nekedd se...
a lányom 10 hónapos és egy hónapja õ is sztrájkol. reggele szik 80ml, délután is megeszik ennyit, este ha oylan a kedve akkor 100ml-t eszik. van hogy este pépet kap, mert azt veszem észre most már mindent eszik amit kanállal adunk neki. szerintem a pépben is van annyi vitamin ami kell neki. ileltve ugye azokban amiket még pluszban adssz

9 hónapos baba hogyan éli meg, ha az apukája fél évre külföldre kényszerül dolgozni? (Közben pedig csak egyszer jöhet haza) Meg fogja ismerni a baba ilyen hosszú idő után?

Legjobb válasz: Szia! Én is nagyon félek ettõl, mert az én párom majd szeptemberben megy el 6 hónapra, és õ is csak 1x jön haza. Nekünk a kisfiunk most 9 hónapos, akkor már 16hónapos lesz. Remélem nem fogja nagyon megviselni. Bocs, ha nem a kérdésre válaszoltam.

Szia! Én is nagyon félek ettõl, mert az én párom majd szeptemberben megy el 6 hónapra, és õ is csak 1x jön haza. Nekünk a kisfiunk most 9 hónapos, akkor már 16hónapos lesz. Remélem nem fogja nagyon megviselni. Bocs, ha nem a kérdésre válaszoltam.
A kérdező hozzászólása: Enyém is 9 hós, úgy akartam írni, bocs... két hét múlva indul apa, azért kérdeztem, viszont szeptemberre már itthon lesz.
Meg fogja ismerni. Skype-oljatok gyakran, mutogass a gyereknek családi fényképeket, napi szinten legyen téma az apja, nyugodtan elmesélheted neki, hogy külföldön van és dolgozik (nem baj, ha "nem érti", fogalmad se lehet, mit és mennyit fog fel valójában). Rajzolj neki úgy családot, hogy az apja is ott legyen, és amikor csináltok valamit, utalj arra, hogy ezt apa hogyan szokta, hogyan csinálná, apa is szereti a palacsintát, apával is fogsz majd virágot szedni ha hazajön stb. stb. Saját fiam évente egyszer látja a nagyszüleit, nagybátyjait stb.: 9 hónaposan látta a családot elõször, 20 hónaposan ismét, és mindenkit megismer fényképrõl is, telefonhangról is, élõben meg pláne.
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönet a válaszért.. kicsit izgulok miatta...igyekszek rajzolgatni akkor majd. Skype-olni remélem fogunk tudni, még az sem biztos.
És még én izgulok, hogy csak hétvégén jár haza a férjem munkahely váltás miatt :(. Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam, de ezt be kellett írnom. Kitartás nektek.


9 hónapos baba étkezési rendje, illetve napirendje?

Tapasztalt anyukákat kérdeznék!

Legjobb válasz: Hát ha 2 gyerekes anyukaként tapasztaltként tekintesz rám, akkor leírom :) 28-án lesz a picilányom 9 hónapos. Este 8-tól reggel 7-ig alszik, közben mostanában kétszer ébred, ilyenkor szoptatom is. Nagyon rajta van az anyamánia, lóg rajtam, szeparációs szorong, ezért ébred éjjel. 7 hós koráig nem ébredt fel. Délelõtt alszik a babakocsiban, miközben sétálunk, vásárolunk, játszótérre megyünk (2,5 éves a nõvére). Kb fél 10-tõl alszik 1 órát. Délután kb 1-fél 2-tõl alszik 2 órát (itthon az ágyban). Mostanában így néz ki az étrendje: 8-kor gyümölcs (banán, barack, körte, stb) 9-kor szopi (ezután indulunk sétálni) 12-12:30 fele ebédre fõzelék (tök, krumpli, cukkini, cékla, répa -- benne husi) du. 1-fél 2 fele szopi (cicin alszik el) du. 5 fele maradék fõzelék vagy tejpép este 8-kor szopi (cicin alszik el). Éjjel 1-2 szopi (inkább 2 mostanában).

Hát ha 2 gyerekes anyukaként tapasztaltként tekintesz rám, akkor leírom :) 28-án lesz a picilányom 9 hónapos. Este 8-tól reggel 7-ig alszik, közben mostanában kétszer ébred, ilyenkor szoptatom is. Nagyon rajta van az anyamánia, lóg rajtam, szeparációs szorong, ezért ébred éjjel. 7 hós koráig nem ébredt fel. Délelõtt alszik a babakocsiban, miközben sétálunk, vásárolunk, játszótérre megyünk (2, 5 éves a nõvére). Kb fél 10-tõl alszik 1 órát. Délután kb 1-fél 2-tõl alszik 2 órát (itthon az ágyban). Mostanában így néz ki az étrendje: 8-kor gyümölcs (banán, barack, körte, stb) 9-kor szopi (ezután indulunk sétálni) 12-12:30 fele ebédre fõzelék (tök, krumpli, cukkini, cékla, répa -- benne husi) du. 1-fél 2 fele szopi (cicin alszik el) du. 5 fele maradék fõzelék vagy tejpép este 8-kor szopi (cicin alszik el). Éjjel 1-2 szopi (inkább 2 mostanában).
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy tapasztalt!!! :-) Nálunk, az éjszakai felébredés, kimerül egy kis tea ivásba, vagyis tápszert- merthogy sajnos, pár hete tápszeres- nem próbáltam meg neki adni. Lehet, hogy kéne?..Míg anyatejcis volt sem evett éjszaka, soha sem. Reggel 7-kor fele tápszer, fele tejpép kb.200ml. (100ml tápszernél többet nem hajlandó inni) 9-10 alukál kicsit. 10 körül gyümölcs nem sok.. 13-kor ebéd 70 tápszer és 180-190 fõzelék Kb. 13.30.-14.30. alvás Séta, játék. 16.30 uzsi valami tejes dolog fél 8 kor fürcsi 20-kor vacsi 100ml tápszer + 100-120 tejpép. Aluka. Szerinted így jó nálunk? Sajnos a védõnõ nemigen segítõkész :-(
A tejpépet kanállal kapja? Nem tûnik rossznak ez az étrend. Tulajdonképpen az a gondod, hogy felébred éjjel és miért? Szerintem az én babám nem éhes éjjel egyébként, csak ha már felkel, megszoptatom, mert úgy legalább visszaalszik. Lehet le kéne róla szoktatni, de lusta vagyok éjjel ringatni, inkább szoptatom. Úgyhogy én is kíváncsi vagyok a többi anyuka válaszára, hogy õk hogyan etetik a 9 hós babáikat :)
A kérdező hozzászólása: A tejpépet kanállal eszi, csak a tápszer megy cumisüvegbõl, persze, ha lehetne az is kanállal enné, még a poharat is jobban szereti, mint a cumisüveget :-) Éjjel igazából nem ébred fel, de annyit mozgolódik, és, ha elakad az ágyban ( 60x120) akkor nyöszörög és nyöszörög, s, ha nem vagyunk elég gyorsak a férjemmel, akkor megébred...most vettünk neki nagyobb ágyikót, remélem jobb lesz! :-) Jó lenne, ha még többen írnának!!
Elsõ baba, 9 hónapos õ is, lassan 10.8 hónapos koráig tudtam szoptatni, azután már nagyon kevés lett a tejem, így õ maga mondott le róla.Az éjszakákat másfél hónapos kora óta átalussza.Az elsõ foga kibújásánál ébredt kétszer egy éjjel, de azóta se. Reggel fél 6: 100-120 ml tápszer ( ilyenkor még alszik a kis lelke, nem kér többet) Játék, reggeli torna, habtapi széttépése, nekem meg a könnyem folyik az álmosságtól:) ) Fél 8: alvás ( fél óra-1 óra) reggel 9: 140 g tápszer kb, margarinos kifli darabkák, néha sajt is, újabban pár falat túró vagy ahelyett gyümölcs séta, játék, mese olvasás, bébitornázó 11 körül: alvás 12: 12:30: ebéd húsos, zöldséges fõzelék kb. 180-200 g játék, néha séta, mondókázás, éneklés, torna stb. 14: 30 alvás 15: 15: 30 uzsonna tejpép, vagy fõzelék, néha evés után egy kis nassolnivaló kifli, banán darabkák játék, apa szerelem:) ) néha még alszik délután, nem mindig este 7: fürdetés fél 8: 160 g tápszer alvás reggelig
Fiam is 28án lesz 9hós :) S úgy, mint az elsõ válaszolónak, nekem is ébred mostanában 1x, 2x éjjel, pedig Õ is végigaludta mindig az éjszakát, s lustaságból szintén szoptatom, s akkor alszunk is tovább! :) :) :) Amúgy este 9tõl reggel 7-8ig alszik. Akkor cici, majd 10 körül gyümölcs keksszel fél1-1 körül ebéd, cici - mert csak így alszik el, s ez egyben az ebéd is. Ezután alszik 2 órát. 4-5 körül fõzelékezünk, s utána sétálunk, s ez alatt úgy 6tól alszik még egy fél-1 órát a kocsiban. Mikor felébredt kap mindig egy kis babapudingot, s így 8ig kibírja a sétát is, meg kaja nélkül is. 8kor cici, utána fürcsi, és 9kor alvás :)
Az én 4 hónaposom is 8kg.
1 évesen volt 8 kiló a gyerekem és teljesen egészséges. Mégcsak vékonynak sem mondható.
Az enyém még 1 évesen is csak 8, 6 kiló volt. Az a vicc, hogy ránézésre nem is vékonyka, fogalmam sincs, mitõl ilyen kis könnyû. Az orvos szerint nincs baj.
A kisfiam 1 éves és még nem egészen 9 kg, viszont 86-os ruhákat hord. Hosszú, vékony, mint az apukája. Mindenki más alkat, szerintem teljesen jó súlyban van a kicsid, ne aggódj.
9 hós lányom 8kg. gyerekorvos elégedett vele, nem kövér nem is vékony baba 79cm most 53cm-el és 2080 grammal született, kapaszkodva lépeget már, folyton úton van :)
bocsánat elírtam, szóval 8kg 9 hónapos
Kisfiam 1 évesen volt 10kg, arányos volt teljesen tehát ebbõl kiindulva nem kis súlyú a 11kg 9 hónapos.
kislányom 9 hósan 11, 5 kg volt, de õ nagy baba. a 8 kg szerintem teljesen jo.
Egyáltalán nem kicsi. Egy átlagos 9 hónapos kb. 9 kiló, de +-1, 5 kg eltérés teljesen elfogadott.
Én meg ismerek 1, 5 évest aki 9 kg, de olyat is, mint te, hogy 9 hónaposan 11 kg. Az én fiam 9 hónaposan 8800 gramm volt, 1 évesen 10 kg. Hány cm amúgy? Mennyivel született? Ezek is fontosak, nem csak az, hogy 8 kg. Az a lényeg, hogy ne legyen alultáplált, nem feltétlenül kell kis husisnak lennie egy babának.
Nekem meg 15 hósom 8 kg. Ha baj, ha nem baj, ennyi.
A lányom 11 hónapos és most 8, 5 kg. Attól függ, az általad említett baba mekkora súllyal született. Ráadásul inkább legyen arányos testû, mint duci, hurkás. 11 kg már nagyon sok egy 9 hónaposnak.
A kérdező hozzászólása: Szerinted is kissúlyú az a baba?
Fiú vagy lány? A 17 hónapos lányom 9, 20 kg. Egyáltalán nem vékony, 86-os ruhákat hord, doktornõ szerint egy teljesen arányos - erõs kislány. Õ ilyen alkat. A fiam ennyi idõsen 11 kg körül volt.

Miért lehet egy 9 hónapos baba "HISZTIS"? Örökölte vagy nevelési gondok állnak a háttérben?

Legjobb válasz: A hisztit nem lehet örökölni mert az egy viselkedési probléma. Ha 9 hónaposan hisztis akkor valószínû,hogy el kényeztették a kicsit. De még nem késõ leszoktatni a hisztirõl..

A hisztit nem lehet örökölni mert az egy viselkedési probléma. Ha 9 hónaposan hisztis akkor valószínû, hogy el kényeztették a kicsit. De még nem késõ leszoktatni a hisztirõl..
Ha valaki szeretne normális válaszokat kapni a hisztirõl, nyugodtan szemezgessen. http://www.ranschburg.hu/index.php?kulcsszo=hiszti
9 hónapos nem hisztis. Az igazi hiszti majd másfél-két éves korban indul, a kilenc hónapos szeretne valamit, és sír, mert rossz neki. Nem akar senkit manipulálni, szükségletei vannak, és kész.
Uh, az enyém akkor igencsak visszamaradott gyermek volt, mert örültem, ha másfél évesen rájött a formabedobózás lényegére. Igaz, mi mindig megengedtük, hogy köztünk aludjon, talán ez volt a baj? :) )))
Az én 9 hónaposom pedig igenis tud hisztizni, ha pl elhozom egy olyan helyrõl, ahol nincs keresni valója (kályha-konnektor közelébõl). Meg lehet különböztetni a hisztis sírást a valami baj van sírástól.
Egy ennyi idõs azért "hisztis", mert nem tudja az indulatait kontrollálni. Nem lehet errõl leszoktatni, nem nevelési gond. Egy csecsemõrõl beszélünk! Lehet már tanítgatni neki, mit szabad, és mit nem, de nem lehet elvárni, hogy azonnal megértse és belássa a szabályokat. Büntibe helyezni meg végképp értelmetlen, sõt, nevetséges egy kisbabát. 2 gyerekes anyuka
:) én meg elkülöníteném a tudatosat az ösztönöstõl. Ezek szerint tudatosan kezd el kúszni-mászni a baba, tudatosan dönt abban is , hogy hol lehet aludni, hol nem? és megnézem én azt a 9 hónapost, amelyik rájön h mit lehet a formabedobóba tenni....Jóesetben is kb. 1 évesen jön rá dolgokra, összefüggésekre. Addig a hosszútávú memóriája sem "üzemképes", eltárolja ugyan az infokat, de nem lehet gyorsan "elõhívni" belõle. Ugyanis ehhez megfelelõ idegrendszeri érés kell. Abból jön a tudatosság.
Köszönjük az elméletet kedves elõzõ, most meg jöjjön a gyakorlat. Egy 9 hónapos még baba, akaratát az ösztön írányítja, nem a "hiszti". Akkor ennyi erõvel már egy 3 napos babát is hagyjunk nyugodtan sírni, mert biztos csak hisztizik, vagy neveljük rá, h ne sírjon. Onnantól kell a gyereket nevelni, amikortól a tudata elõnyben van az ösztöneivel szemben, tehát kb. 1, 5 éves kortól. Akkor már el lehet különíteni a hisztit az "ösztönsírástól".
Lányom 1 éves és mai napig van hiszti, ha valamit nem kap meg vagy nem éri el, stb.. Fõleg, ha valamit elhatároz, hogy megcsinál, de nem sikerül neki.. na, ilyenkor senki nem áll meg a talpán. Egyszerûen azt mondom neki ilyenkor, hogy fejezd be a hisztit. Ekkor abba is hagyja és játszik tovább vagy keres magának valamit.
Nézzük csak. 9 hónapos babák között van aki már élénken kúszik-mászik. Vannak 9 hónapos babák akik az állást, és járást gyakorolják. Felfogja hogy az anyuka mikor haragszik, mikor nem. Tud örülni, és 9 hónapos babának már lehet "fejlesztõi " játékokat adni, mert már felfogja hogy a kör lyukba a kör játékot teszi vagy a csillag lyukba a csillagot. Vagyis kezd a tudta egyre jobban kialakulni. 9 hónapos baba már felfogja hogy van egy kiságya, tele játékokkal, és ott szokott aludni, ahogy felfogja hogy anya-apa között is tud aludni.. Szóval mint írtam ki lehet tapasztalni, hogy a gyerek mikor hisztizik és mikor sír.A kettõ között óriási különbség van..
A kérdező hozzászólása: A közrejátszhat, hogy ha a szülõk egy ideig úgy mond "legyen szabad, azt csinálhat, amit akar, máskor semmit, mindent megvonnak és az elõzõekért"Bünti".Ki tud ezeken elmenni, hogy megértse. Még egy felnõtt sem, hát még egy pici baba?

9 hónapos baba miket csinál vagy mond? és mit eszik már? Hány kg?

Legjobb válasz: Nekem kisfiam van, 9 hónapos múlt. 73 cm és 8000 g. Még cicizik két- háromszor, mellette nagyon szereti a tejpépeket, ezt tízóraira kapja. Szereti a gyümölcspüréket (alma, banán), a frissen facsart narancslevet ez is tízórai szokott lenni. A sütõtök, a sárgarépa, a krumpli, brokkoli jön be neki fõzelékként. Megeszi a husit is, de azt nem annyira szereti, ezt észrevettem. Megkóstolta már a májat is, az nagyon ízlik neki, de egy héten csak egyszer kap. Ezek az ebédjei. Tojássárgát is próbáltam, de azt kiköpte. Ritkán kap babajoghurtot, csoki nélküli rudit, túrót. Szereti rágcsálni a babapiskótát. A napokban kezdett integetni. Mászik, felkapaszkodik állásba, de még nem lép. Már tud néhány tárgyat, ha rákérdezünk rámutat, pl. hol a kutyus, pelenka. Kukucskát játszik a takarójával. Sikítozik, de nem mond még semmit. Csak ilyen gagyogásformája van. Ki pakol a dobozokból, de be még nem. Kinyitja a szekrényeket, fiókokat.

Nekem kisfiam van, 9 hónapos múlt. 73 cm és 8000 g. Még cicizik két- háromszor, mellette nagyon szereti a tejpépeket, ezt tízóraira kapja. Szereti a gyümölcspüréket (alma, banán), a frissen facsart narancslevet ez is tízórai szokott lenni. A sütõtök, a sárgarépa, a krumpli, brokkoli jön be neki fõzelékként. Megeszi a husit is, de azt nem annyira szereti, ezt észrevettem. Megkóstolta már a májat is, az nagyon ízlik neki, de egy héten csak egyszer kap. Ezek az ebédjei. Tojássárgát is próbáltam, de azt kiköpte. Ritkán kap babajoghurtot, csoki nélküli rudit, túrót. Szereti rágcsálni a babapiskótát. A napokban kezdett integetni. Mászik, felkapaszkodik állásba, de még nem lép. Már tud néhány tárgyat, ha rákérdezünk rámutat, pl. hol a kutyus, pelenka. Kukucskát játszik a takarójával. Sikítozik, de nem mond még semmit. Csak ilyen gagyogásformája van. Ki pakol a dobozokból, de be még nem. Kinyitja a szekrényeket, fiókokat.
Lányom 70cm és 7.5kg. Mászik, ül, kapaszkodva feláll és már a bútorok mellett lépeget is.Egész nap megy, egy percre meg nem állna.Ebéd után egyszer alszik.2db fogacskája van.Mondani még nme mond semmit, csak gagyog néha olyat, hogy babababa, de pl.most a gegegege a kedvence.:) Mindent megeszik bármit is kapjon.Többnyire korának megfelelõ bébiételt kap, de az itthoni kaját is elfogadja.Almát, banánt, fagyasztott barackot is adok neki.Nemrég adtam elõször natúr joghurtot is, és a túró lesz a következõ amit kóstolunk.
Ja, és tápszerezünk 6hós kora óta, ez lemaradt.

Bundáskenyeret kaphat már 9 hónapos baba?

milyen olajjal lehetne ezt kisütni??

Legjobb válasz: Én sem adnék, úgy tudom, hogy tojást (a fehérje részét) nem ehetnek 1 éves koruk elõtt. Étolajban egyébként ugyanúgy ki lehet sütni, úgy tudom, hogy az olíva nem túl jó sütéshez, mert hõ hatására nem elég stabil. Az én babóm is 9 hónapos, de még nem merek neki adni.

Én sem adnék, úgy tudom, hogy tojást (a fehérje részét) nem ehetnek 1 éves koruk elõtt. Étolajban egyébként ugyanúgy ki lehet sütni, úgy tudom, hogy az olíva nem túl jó sütéshez, mert hõ hatására nem elég stabil. Az én babóm is 9 hónapos, de még nem merek neki adni.
Tojást ehet már, de csak a sárgáját. Nem próbáltam még soha, de talán úgy is ki lehet sütni, hogy csak a sárgájában, és akkor adhatsz neki egy kicsit. Csak vigyázz vele, mert ez elég olajos, ne adj neki sokat, mert hasmenés lesz belõle.
Nem. Tojást nem kaphat 1 éves kora elõtt. A bundás kenyéren meg ugye tojás van...
Én nem adnék neki 1 éves kora elõtt.
Most nem tudom, hogy én egyedül miért lettem lepontozva. Akkor írja már meg a jó választ az aki okosabb.

Meddig tart a babáknl a mindent szájbavevős korszak? Mindenta szájába vesz, csak félek már a sok baciktol, bárhova megyünk. Nemtudok mindig mindent fertötleniteni.9 honapos baba

Legjobb válasz: Nem kell mindent agyonfertõtleníteni, mert nem lesz ellenàlló a szervezete! Nem kell túlparázni a dolgokat! Mi lesz ha a homokozóban homokot eszik, a csikket megkóstolja, pocsojába beleiszik, füvet bogarat eszik, falat korlátokat nyalogatja, földrõl a morzsákat megeszegeti! Semmi! Lányom ezeket mindd megkóstolta, semmi baja! 19 hónapos, mai napig mindent megkóstol, megeszik!

Nem kell mindent agyonfertõtleníteni, mert nem lesz ellenàlló a szervezete! Nem kell túlparázni a dolgokat! Mi lesz ha a homokozóban homokot eszik, a csikket megkóstolja, pocsojába beleiszik, füvet bogarat eszik, falat korlátokat nyalogatja, földrõl a morzsákat megeszegeti! Semmi! Lányom ezeket mindd megkóstolta, semmi baja! 19 hónapos, mai napig mindent megkóstol, megeszik!
Egy 9 hónaposnak nincs is szüksége arra, hogy körülötte mindent állandóan fertõtlenítsenek... Ami a babáddal történik, teljesen normális, ennyi idõsen minden baba így ismerkedik a külvilággal( ún. orális szakasz a pszichoszociális fejlõdésben). tudod, viccesen azt szokták mondani, hogy egy kisgyereknek meg kell enni 3 zsák koszt, míg felnõ... ebben annyi igazság van, hogy ha nem találkozik a külvilág baktériumaival pici korában, akkor késõbb lesz állandóan beteg, mert az immunrendszere nem fog megfelelõen tudni reagálni. A másik nagyon veszélyes dolog a túlzott fertõtlenítéssel, hogy a gyerekeknél allergia alakul ki szinte mindenre...mert a szervezet minden apróságra túl fog reagálni... Hogy a kérdésre is válaszoljak, ez is a babán múlik, lehet, hogy még másfél évesen is mindent megkóstol, de az is lehet, hogy 1 évesen abbahagyja. http://www.kismama.hu/baba/miert_vesz_mindent_szajaba/2186/
Szia! A kisfiam 22 hónapos, de még mindig sok mindent a szájába vesz, az utcán a földrõl is. Már én is megõrülök tõle.
Még a 2 évesek is simán bevesznek mindent a szájukba. Nekem szerencsém van, az én lányom a világ legfinnyásabb embere, semmit nem vesz a szájába, fõleg ami az utcán van. 22 hós, kisebbnek is ilyen volt.
Nem véletlen vannak kitalálva úgy a babák, hogy mindent a szájukba vesznek. Ez erõsíti az immunrendszerüket. Minek akarnál bármit is fertõtleníteni? Csak ártasz vele.
nekem azt mondta a védõnõm, hogy 1 éves korig kb, mert addig tart a csecsemõ korszak is, és kb akkor kezdenek menni, és akkor az már érdekesebb. persze plusz, mínusz.

9 hónapos baba és szabálytalan ciklus mellett mikor jöhet a következő baba?

Van egy 9 hónapos babám, aki császárral született és lassan szeretnénk kistesót. Még naponta egyszer szoptatok, de már nagyon fogyóban van a tej. A ciklusaim 30-35 naposak. Szerintetek ezek függvényében mikortól próbálkozhatunk?

Legjobb válasz: Én is szoptatok, kb. ilyen ciklushosszakkal, mint a tiéd, most 5-6 hetes terhes vagyok. Én a császár miatt még ilyenkor nem mertem bevállalni, igaz, a dokimmal nem beszéltem errõl. Most 21 hónapos a kisfiam.

Én is szoptatok, kb. ilyen ciklushosszakkal, mint a tiéd, most 5-6 hetes terhes vagyok. Én a császár miatt még ilyenkor nem mertem bevállalni, igaz, a dokimmal nem beszéltem errõl. Most 21 hónapos a kisfiam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!