Találatok a következő kifejezésre: 9 hónapos van, (289 db)

9 honaposan van növekedési ugrás? Rengeteget eszik a babám nap közbe és éjjel is kell hogy tápszert adjak neki, mert éhes és nem tud aludni. Váltsam ki neki a vacsorát is főzire?

eggel és este tápszert kap tizorai gyümölcspép ebéd és uzsonna f?zelék. biztosan azért kel mert éhes mert megkapja kajcit és alszik is tovább reggelig

Legjobb válasz: Lehet, mert az enyém eddig csak szopott, most meg eszik rendesen. De szerencsére éjszaka alszik rendesen. mondjuk este is adok neki vacsorát, fürdés, és aztán cici. így bírja reggelig. Szerintem adj neki vacsorát a tápszer mellé.

Lehet, mert az enyém eddig csak szopott, most meg eszik rendesen. De szerencsére éjszaka alszik rendesen. mondjuk este is adok neki vacsorát, fürdés, és aztán cici. így bírja reggelig. Szerintem adj neki vacsorát a tápszer mellé.

9 honaposan van növekedési ugrás? Rengeteget eszik a babám nap közbe és éjjel is kell hogy tápszert adjak neki, mert éhes és nem tud aludni. Váltsam ki neki a vacsorát is főzire?

eggel és este tápszert kap tizorai gyümölcspép ebéd és uzsonna f?zelék. biztosan azért kel mert éhes mert megkapja kajcit és alszik is tovább reggelig

5 hetes terhes vagyok, viszont van egy 2 éves és 9 hónapos fiam. Ilyenkor táppénzre menjek vagy maradjak gyeden? Melyik megoldás a legjobb? Mi alapján számolják a táppénzt?

Legjobb válasz: Nem teljesen értem, hogy vagy gyeden? 2 gyereked van, akik közül a kisebbik 9 hónapos?! Akkor egyértelmûen a gyeddel jársz jobban. Ha 2 éves 9 hónapos a kisfiad, akkor már gyes-en vagy. Ebben az esetben azzal jársz jobban, ha kiveszed a szabadságod ami az elmúlt három évben felgyûlt (ugye ez csak akkor van, ha megmaradt a munkaviszonyod), mert akkor a teljes fizetésed kapod, majd jöhet a táppénz, ami a fizetésed 50%-a (ha jól tudom idéntõl már csak ennyi jár).

Nem teljesen értem, hogy vagy gyeden? 2 gyereked van, akik közül a kisebbik 9 hónapos?! Akkor egyértelmûen a gyeddel jársz jobban. Ha 2 éves 9 hónapos a kisfiad, akkor már gyes-en vagy. Ebben az esetben azzal jársz jobban, ha kiveszed a szabadságod ami az elmúlt három évben felgyûlt (ugye ez csak akkor van, ha megmaradt a munkaviszonyod), mert akkor a teljes fizetésed kapod, majd jöhet a táppénz, ami a fizetésed 50%-a (ha jól tudom idéntõl már csak ennyi jár).
Nekem is egy kicsit zavaros, de a lényeget leírta az elsõ válaszoló. Annyiban azonban kicsit pontosítanám: a szabi nem 3 év alatt gyûlik, hanem ha 2011. aug. 1 elõtt kezdted a gyededet, akkor kb. 1, 5 év szabija, ha utána kezdted, akkor csak kb. 1 év szabija gyûlt össze. A másik: vesz. terhességgel fognak táppénzre venni, ebben az esetben nincs betegszabi, hanem egybõl a 60%-os táppénzzel kezdesz. Ami még van: a szabikat úgy tudod kivenni, hogy ha visszavesz állományba a munkáltató, ennek megvan a maga menete, hogyan teheted meg, az nem járható út, hogy ma közlöd a munkáltatóddal, hogy holnaptól a szabijaidat töltöd. Ha 6 hónapot meghaladó a fiz. nélküli szabid, akkor a bejelentést követõ 60 nap elteltével kezdheted a szabis idõszakot. A táppénzt mindig az igénylést megelõzõ év jövedelme alapján határozzák meg: ha itt nincs 180 napnyi jövedelem, akkor a minimálbér után kapod. Ha viszont azért nincs 180 napnyi jövedelem, mert táppénzt/tgyást/gyedet kaptál, akkor a korábbi ellátás alapjául szolgáló jövedelem lesz az alapja. Ha te táppénzen vagy, akkor apa v. nagyszülõ mehet gyesre bizonyos feltételek mellett.
A kérdező hozzászólása: Bocsi.1 fiam van aki júniusban lesz 3 éves.
A kérdező hozzászólása: Gyesen vagyok nem gyeden.
Akkor nov. elejére leszel kiírva. Ilyenkor a tgyásnál a 2011-es évet nézik. Mivel itt nem volt 180 bérezett nap, ezért a max. ellátás a minimálbér kétszerese után kaphatod, ha a szerzõdésed szerinti bér ennél kevesebb, akkor az után. A gyedet viszont 2013-ban igényled, amikor a 2012-es évet nézik. És itt nem mindegy, hogy miért nincs 180 bérezett nap. Ha táppénzt/tgyást kapsz, akkor a korábbi ellátás alapja lesz az új ellátás alapja. Ha viszont gyest kaptál zömében, akkor minimálbér után fogod kapni a gyedet. Már csak ezért is érdemes mielõbb elmenni táppénzre. További elõnyök táppénz alatt gyûjtöd a szabikat, a gyesnél több, plusz apa vagy nagyszülõ elmehet gyesre (különbözõ feltételek vannak).


Van itt olyan anyuka, akinek a babája nem alszik eleget? én fiam most lett 9 honapos, nappal csak mx 1, 5 vagy 2 orát alszik kétszerre. éjjel csak 10-et, de abbol is fél óránként fennt van. Ez joval elmarad az átlagtól ugye?

ilyenkor 14 ora alvásra lenne szükségük,tudom,hogy ez eltérö lehet,de az enyém nyügös is sehol nincs el állandóan ordit,de aludni nem akar.mit tegyek?már nem birom,semmit nem tudok csinálni,mert soha sehol nincs el.

Legjobb válasz: Szia!Kisfiam 9 és fél hónapos,mintha róla irtál volna.Reggel 6-6.30 körül ébred,9.00 körül elalszik 1 órára.Délután ismét alszik 1 órát,olyan 14.00 óra körül.Az éjszaka este 8-kor rakom le,és reggel 6 körül már fent van. Éjszakai ébredések számát nem tudom pontosan,de nagyon sok,van,hogy 20-30 percenként ébred.Ilyenkor megitatom és alszik tovább,vagy van,hogy a cumi is elég. Szerintem nála ez már egy rossz szokás,ez a gyakori ébredés. Napközben õ szerencsére nem nyügös,elmászkál,sokat áll,úgy kapaszkodva lépeget,játszik a tesókkal.

Szia!Kisfiam 9 és fél hónapos, mintha róla irtál volna.Reggel 6-6.30 körül ébred, 9.00 körül elalszik 1 órára.Délután ismét alszik 1 órát, olyan 14.00 óra körül.Az éjszaka este 8-kor rakom le, és reggel 6 körül már fent van. Éjszakai ébredések számát nem tudom pontosan, de nagyon sok, van, hogy 20-30 percenként ébred.Ilyenkor megitatom és alszik tovább, vagy van, hogy a cumi is elég. Szerintem nála ez már egy rossz szokás, ez a gyakori ébredés. Napközben õ szerencsére nem nyügös, elmászkál, sokat áll, úgy kapaszkodva lépeget, játszik a tesókkal.
Az én 8 hónapos lányom van, hogy nappal csak 30 percet alszik, de van, hogy 2 órát alszik 2-szer! De az éjszakát végigalussza, nagy ritkán megébred, de vissza is alszik cumival, vagy ringatással.
A kérdező hozzászólása: hát éjszaka ugyahogy alszik nekem is este 8 max.fél 9 töl reggel 6 fél 7 ig, de van hogy egy éjszaka tizszer is felébred, csak ugy alszik vissza, ha fogom a kezét, mi eggyütt alszunk.na de nappal, nagyon nyügös szok lenni, és nem akar aludni

Most õszintén szerintetek egy 9 hónapos szukának junior osztályban van esélye egy kifejlett testes 17 hónapos szuka ellen?

Mert szerintem nincs...

Legjobb válasz: A bíró, a jó bíró el tudja dönteni, hogy az a 9 hónapos szuka ígéretesebb-e mint a 17 hónapos. Lehet sokkal arányosabb, jobb küllemû, jobb színezetû, stb....

A bíró, a jó bíró el tudja dönteni, hogy az a 9 hónapos szuka ígéretesebb-e mint a 17 hónapos. Lehet sokkal arányosabb, jobb küllemû, jobb színezetû, stb....
Lehet hogy a bírónak jobban tetszene. + egyszer jól felvezetés is sokat számít
nem a kor határoz meg egy kutyát, hanem az, amilyen. Ha te így vélekedsz, és nem látod a potenciált a sajátodban, akkor vagy egy selejtes egyeded van, akkor viszont nincs mit tenyészteni rajta, vagy te nem vagy jó tenyésztõnek, és akkor sem ajánlatos a tenyésztés.
Ha csak azok indulnának, akik biztosak abban, hogy nyerni fognak, nem ilndulna szinte senki. Ez nem verseny. Olyan a kutyád, amilyen. Kapsz róla visszajelést, megtudod, hogy az adott bírónak mennyire jön be és ennyi, nem több. Az, hogy esetleg nyer valamit a kutya, csak extra.
Az utolsónak teljesen igaza van. Elmondja a bíró a véleményét, és itt ott, még tudsz dolgozni rajta, pl: kevés izom, gyengébb szõr, stb...de nem olyan hüje h ne tudjon összehasonlítani egy 9 hónapost egy 17 hónapossal.
Mellesleg, ha úgy gondolod, hogy esélytelen, minek nevezted? Vagy ha már megkérdezed, hogy van-e esélye, miért nem fogadod el mások véleményét? Senki nem írta, hogy nincs esélye. A felépítés, a mozgás, a szõr és a fogazat korrektsége nem attól függ, hogy mennyi idõs a kutya. Egy bíró pontosan látja a potenciált egy fiatalabb kutyában, ahogy annak is kéne, aki tenyészteni kíván. Én nem tenyésztek, nem állítok ki, de elég nehéz felfognom, hogy miért lenne egy kutya gyengébb a másiknál, csupán azért, mert fiatalabb. Tudtommal nem a fejlettséget értékelik, hanem azokat, amiket fentebb is írtam. Hiába fejlettebb, ha nem korrektebb, mint a tiéd. Bár az is lehet, hogy igen, csak nehéz beismerni.
Másrészt minden birálat elõtt megkérdezik a kutya korát. Mivel a fiatal osztály eléggé szélsõséges, 9-18 ig, igy ha nem vagy még biztos abban, hogy a kutya "összeállt", minek nevezted. nekem is van itthon egy kanom, de mivel késõbb érik, majd elmegy nyilt osztályba, és tudom, hogy akkor nem lesz párja, de most még hol a lába nõ, hol a teste, hol a feje, nem látom értelmét kiállitani. És még valamit: sosem mondanám azt a kutyámra, hogy görcs.
A kérdező hozzászólása: Utolsó pillanatba nevezte a kutyáját, úgy nézett ki nem lesz konkurencia. De lett. Amúgy meg annak nevezem aminek akarom én kutyám én látom, hogy milyen.
nagyon rossz a hozzállásod!!! De ez meg a te bajod, csak majd ne csodálkozz, ha a fajtád képviselõi kiutálnak maguk közül
Szóval azért neveztél, mert nem volt konkurencia? És tenyészteni akarsz? Ha még nem tudnád, azokon a kiállításokon, ahol valódi értéke van a helyezéseknek, nagyon is van konkurencia. Akkor oda nem fogsz nevezni? Egy 9 hónapos kutyának még a kiállítás gyakorlás, hozzászoktatás az egész hercehurcához. Nehéz sorod lesz, ha csak a gyõzelemre hajtasz.
A kérdező hozzászólása: Még szép, hogy tenyészteni fogom, de akkor sem néz úgy ki még mint egy kifejlett példány ahhoz még jó pár hónap kelleni fog. A másik szuka mellett meg 100%-osan egy kis semminek néz ki.
Én akkor is mennék ;) És szégyelld magad hogy a saját kutyádról így nyilatkozol. Gondolom tenyésztési szeretnél… Keress másik hobbit
A kérdező hozzászólása: Úgy elment a kedvem tõle, pedig már befizettem a csomó pénzt. Fejre nekem nem szép az ellenség. Viszont sokkal jobb a testformája hiszen már ki van telve.
Ha te ellenségnek veszed a másik kiállítót, felejtsd el a kiállításosdit. Majd megtanulod, a bíró is számít.
Az, hogy fejlettebb nem jelent semmit. Attól még simán lehet a tied szebb példánya a fajtának. Nyugi, ahogy a tenyésztõ látja egy pár hónapos kutyán h menni potenciál van benne, úgy a bíró is látni fogja.
A kérdező hozzászólása: Hát még szép, hogy ellenség. Olyan ellenség akit le kell gyõzni, mert nem akarok, hogy a bele ölt pénz + szállás meg minden csak úgy elússzon egy jó 250 euro külföldön...
Figyelj, simán elcsúszhat. Ezt soha nem tudhatod... ha 100%-ra akarsz menni, akkor ne kiállításra menj, mert soha nem tudhatod mi lesz....
Simán elcsúszhat. De ne tekintsd ellenségnek az ellenfeled. Ezek tipikus kiállítói szemszög… lehet jobb a kutyád lehet rosszabb. Ha így állsz a kiállításhoz már most keresheted a másik hobbit
A kérdező hozzászólása: De most õszintén nektek lenne kedvetek menni ha tudnátok, hogy úgysem gyõztök?
ha tudod 100%-ra, hogy ugysem nyersz, akkor minek mész el???
A kérdező hozzászólása: Mert már befizettem, a pénz meg biztos nem adják vissza. Majd egy kis rövid baba szõrû görcs legyõz egy izmos szép példányt nem?
Á, majd olyanokra nevezi csak a kutyát, ahová szinte senki más nem nevezi és akkor majd "nyer" egy olyan mezõnyben, amiben könnyû nyerni. Ettõl mondjuk még semmivel nem lesz jobb a kutya, hiába lesz tele címekkel a honlapja, aki ért hozzá, az úgyis fogja látni a különbséget.

Miket és mennyit eszik 9 hónapos babátok? Hány foga van?

Legjobb válasz: POnt ma 9 hónapos a kislányom. 2 foga van 8,5 hónaposan jött ki egyik hétfõn másik szerdán :) Reggel 250 ml tápszer Tízórai gyümölcs azt nem nézem mennyi 1 banán meg 1 alma ha meg boltit kap akkor 190ml Ebéd 220 ml fözelék Uzsi 1 krémturo meg egy danon puding Vacsi pedig tejpép 100-150ml+ tápszer 100-150ml :)

POnt ma 9 hónapos a kislányom. 2 foga van 8, 5 hónaposan jött ki egyik hétfõn másik szerdán :) Reggel 250 ml tápszer Tízórai gyümölcs azt nem nézem mennyi 1 banán meg 1 alma ha meg boltit kap akkor 190ml Ebéd 220 ml fözelék Uzsi 1 krémturo meg egy danon puding Vacsi pedig tejpép 100-150ml+ tápszer 100-150ml :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Milyen krémtúrót eszik a babád? Babáknak valót vagy simát?
Mia :) Meg Danon puding.
5 napja volt 9 hónapos a fiam. reggel kb 8-kor kel fel ekkor 170ml tápszer, 11 körül 1 üveg bébiétel vagy ha olyat fõzök amit ehet akkor azt. 3 körül gyümi(mennyiségileg:1 banán 1 alma pürésítve+5-6 babapiskóta) vagy tejpép+ puding. 6 körül velünk eszik katonákat (vajas sonkás kenyér) 9-10 200ml tápszer.Jelenleg 8 foga van, de a doki szerint jönnek a rágófogak.

Van itt olyan anyuka akinek babája csak 9 hónapos kora után kezdett el mászni ill. kúszni? Felül magától, de nem mászik és nem is kúszik. Az orvos szerint majd elkezdi, de aggódom.

Legjobb válasz: Van akinél ez kimarad,nyugalom,azok a babák is egészségesek! Az enyém,a 9. hónap vége fele,lehet már 10 is volt, kezdett el mászni, fordulni is 7-8 hósan kezdett. 11 hónaposan állt fel,rá 2 napra már az ágyba kapaszkodva lépegetett oldalra. Alig hogy betöltötte a 13. hónapot,elindult. Jövõhéten lesz 14 hónapos, és már egész sokat megy kint is egyedül.

Van akinél ez kimarad, nyugalom, azok a babák is egészségesek! Az enyém, a 9. hónap vége fele, lehet már 10 is volt, kezdett el mászni, fordulni is 7-8 hósan kezdett. 11 hónaposan állt fel, rá 2 napra már az ágyba kapaszkodva lépegetett oldalra. Alig hogy betöltötte a 13. hónapot, elindult. Jövõhéten lesz 14 hónapos, és már egész sokat megy kint is egyedül.
Hát az enyémek nem is tudtak mászni, csak amikor már önállóan jártak, akkor jöttek rá, hogy mászni is lehet. Ne aggódj, majd ha lesz kedve elkezdi:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Szia! A tanulási nehézséggel kapcsolatban egy kicsit szeretnélek megnyugtatni. Én nem tudtam pici koromban mászni. Sokáig csak ültem, pedig a család nagyon rajta volt a témán, hogy megtanítanak mászni. Azután felálltam a kiságyban, majd hamarosan el is indultam. A mászás kimaradt. A sulikban általában kitûnõ tanuló voltam, elvégeztem két fõiskolát, az egyik diplomámat német szakon, a másikat a külkeren szereztem, egy felsõfokú és egy középfokú nyelvvizsgám van. Szóval nem voltak tanulási nehézségeim :-) Ja, a kisfiam 8 és fél hónapos, és még õ sem tud mászni... Üdv, és jó egészséget Nektek!
Az én kisfiam kúszni elkezdett 6, 5 hónaposan, de féloldalasan kúszott, a bal oldalát használta inkább. 10 hónaposan még nem mászott. Elvittem dokihoz, azt mondta minden rendben vele, majd mászik. Így is lett, ahogy rendezõdött a kúszása, elkezdett mászni, kb 11 hónapos korában. A doki azt mondta õ is ismeri az elméletet, miszerint a mászás (vagyis a váltott kéz láb mozgás) kiamaradása tanulási zavart okozhat, de õ azt mondta hogy ezt az összefüggést pusztán a statisztikákból vonják le, vagyis a diszlexiás, diszgráfiás, stb gyerekek egy része nem mászott. De a konkrét összefüggést a kettõ között még soha senki nem bizonyította. Illetve a másik csoportot, vagyis a "jól tanuló" gyerekeket nem vizsgálták, tehát ott nem nem kérdezik meg a szülõtõl, hogy mászott e a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azért aggódom mert úgy hallottam, hogy ha a mászás kimarad akkor lehetnek tanulási nehézségek. Járunk fejlõdés neurológiára, szerintük sincs baj. Majd elkezdi.Van esetleg ebben valakinek valami tapasztalata?Mármint ha kimarad a mászás akkor lesz e gond késõbb.
Az enyém 9 hónaposan ült fel elõször magától, 9 és fél hónapos volt, mikor elõször felállt kapaszkodva, mászni csak ezután kezdett el. (7 hónapos koráig forgolódni se nagyon akart.) Szerintem, ne aggódj, valahol azt olvastam, (lehet, pont ezen az oldalon írta valaki), hogy orvos mondta neki, nem baj, ha nem mászik, nem baj, ha nem kúszik, az sem, ha nem ül fel, a lényeg, hogy a 3-ból az egyiket csinálja.
Az én lányom nem kúszott, 10, 5 hónaposan kezdett el mászni, kb 13 hónaposan járni. Ha fel tud ülni, akkor nem nagyon van baja, egyszerûen csak nem kapkodja el a dolgokat. :)
Ha aggódsz miatta, miért nem viszed el gyógytornászhoz. Elmondja a véleményét, és ha kell jártok, ha meg nem, legalább megnyugodhatsz. Szerintem azért ennyi idõsen már legalább kúszni kellene (tudom, van olyan gyerek aki nem kúszik, de szerintem érdemesebb tudni, van e gond, vagy õ is olyan, aki nem fog)
Szerintem sincs okod aggodalomra Elõfordul néha hogy a mászás ki is marad de elõbb elkezd járni.
Szia! Az én babám mindent akkor kezdett el csinálni, amikor már aggódtam, hogy biztosan vmi baja van. 6 hónaposan kezdett el forogni, 8, 5 hónaposan kúszni és 1 hete tud egyedül felülni, pedig most 9, 5 hós. A nagyfiam pedig mindent korábban csinált a koránál, 6 hónaposan felült, majd 1 hónap alatt tanult meg mászni és felállni, 10 hónapos kora óta stabilan jár. A kicsi majdnem 10 hós, de még csak a feltérdelést próbálgatja. Õk adják ki a "mintababát" :)

Van akinek a 9 hónaposa még 3x alszik nappal? Mennyit?

Az én kisfiam éjjel többször kel még, de nagyjából 22-től, 7-ig alszik. Nappal pedig 3x1 órát. Másnál mikor és mennyit alszik egy ekkora baba?

Legjobb válasz: Szia! 10 hónapos a kislányom, és 8 hónapos koráig 3szor aludt szépen, aztán gondolta, hogy neki elég a 2 alvás, csak hogy azóta korán kel, 5:30 - 6:00 között így nem bírja ki 2 alvassal szóval õ alszik 2 szer 1,5 órát és egyszer kb fél órát furdetes elõtt nem sokkal! Éjszaka általában alszik, max cumiert sirdogal, fel 9-9kor alszik el! Fiam, idén lesz 4 éves, õ ennyi idõsen 2szer aludt!

Szia! 10 hónapos a kislányom, és 8 hónapos koráig 3szor aludt szépen, aztán gondolta, hogy neki elég a 2 alvás, csak hogy azóta korán kel, 5:30 - 6:00 között így nem bírja ki 2 alvassal szóval õ alszik 2 szer 1, 5 órát és egyszer kb fél órát furdetes elõtt nem sokkal! Éjszaka általában alszik, max cumiert sirdogal, fel 9-9kor alszik el! Fiam, idén lesz 4 éves, õ ennyi idõsen 2szer aludt!
A kérdező hozzászólása: hm. köszi a választ. Ha az enyém nagyon késõn kel, pl. ma fél kilenckor, akkor õ is csak kétszer alszik. Tehát, a lényeg , hogy összességében nem alszik túl sokat. Csak azért kérdeztem, hogy nem lehet -e összefüggésben, hogy éjszaka még mindig többször kel, ha próbálnám kétszer altatni, hátha többet aludna egyhúzamban éjjel. Nemtom.. Ha valakinek van még válasza, szívesen fogadom.
A fiam még 3x alszik. Reggel 7 körül megissza a tejét, utána még alszik f9-9ig. Dél körül megint alszik másfél-két órát, mikor hogy. Délután pedig f5 körül alszik még egyet, 6 - negyed 7-ig. Így jön össze a 3 alvás. Este 9kor fürdés, utána tej, és alvás reggelig.
2. válaszoló:szerintem az 2 alvásnak számít...az én 8.5 hónapos kislányom reggel fél 8 körül kel, 11 felé alszik fél-1 órát, majd kora délután-konkrétan most-alszik kb. 2 órát, aztán késõ délután(7 óra körül)alszik még egy kicsit, olyan 40-50 percet.Ha úgy számolnék mint a 2. válaszoló, akkor azt írnám 4x alszik, mert vele is elõfordul, hogy fél 6 felé kel, szopizik, és vissza is alszik.2 fiú+8.5 hónapos csajszi anyukája
9 hónapos kislányom 3x alszik, de úgy, hogy reggel 6-fél 7-kor felkel és 9 fél tíz fele elalszik, aztán délben félórát, majd délután 3-kor félórát.
Azért számolom úgy, hogy hármat alszik, mert végül is felkel enni, bár igaz, hogy utána rögtön visszaalszik, és nem félórára. De akkor legyen csak 2 alvása, nekem nyolc :D Az a lényeg, hogy alszik szépen, ügyesen. Kedves kérdezõ, szerintem semmi baj a babáddal, teljesen jó, ahogy alszik. Második válaszoló voltam.

9 hónapos babátok mennyit van egyhuzamban ébren? És azt nagyon általánosságban hogy/mivel tölti?

Legjobb válasz: 9 hónaposan általában 8 órakor kelt és délután 4 körül aludt 2-3 órát, de volt, hogy nem is aludt egész nap, csak este. Most 11 hónapos és visszatért a napi 2x-i alvásra, délelõtt és délután is kb. 2 órát alszik, néha 3-at.

9 hónaposan általában 8 órakor kelt és délután 4 körül aludt 2-3 órát, de volt, hogy nem is aludt egész nap, csak este. Most 11 hónapos és visszatért a napi 2x-i alvásra, délelõtt és délután is kb. 2 órát alszik, néha 3-at.
9, 5 hónapos a Kiscsaj nálunk. Általában 3-4 órákat van ébren, amit játékkal, felfedezéssel töltünk. Bebarangolja az egész lakást és persze mindig talál valamit, amit nem kéne. :) Most még kúszva közlekedik, de megy mint a golyó. Az új kedvenc meg, hogy mindenbe belekapaszkodva felhúzza magát, aztán sétálgat a bútorok mellett, amíg észre nem vesz valamit, amit 2 kézzel megragad és már dõl is el, mint a krumpliszsák.
egyhuzamban három négy órát is ... nézelõdik kiváncsi játszik mászkál -négykézlábazik - 9 és fél hósan már körbejárta az ágyat is! játszik harapdál nappal kétszer 2 órát alszik és egyszer kel éjjel egyébként 12 órát alszik éjjel 20h-tól reggel 8 ig ált.
A kérdező hozzászólása: Hú, nálunk az új módi, hogy alig ébredt fel, 1 óra elteltével már nyûglõdik és dörzsöli a szemét. Alig bírja a 2 órát kihúzni ébrenléttel. Nem értem miért. 2x, de van, hogy 3x is alszik - ez pedig lehet 30 perc és 1ó 45perc között akármennyi.
A fiam kilenc hónapos kora óta csak egyszer alszik napközben két három órát.Reggel nyolckor kel, 11.30-12 között alszik el újra, alszik 2-3-ig, aztán fent van este nyolcig.10, 5 hónapos.Ha ébren van, akkor folyamatosan pörög, egy percre se áll le, játszik.mondókázunk, sétálunk, tornázunk
Lányom 8, 5 hós, kétszer alszik napközben, változó az idõtartam, de kb. 45perc-1, 5ó az átlag. Nála is volt, hogy valamiért aludt háromszor is és alig bírt ki 2 órát. A két nappali alvás között 3 óra telik el. Van olyan ébrenléti szakasz, mikor nyugodtan eljátszik egyedül, aztán velem, kimegyünk az udvarra levegõzni, ilyenekkel telik a napja.

Télre szeretnék venni a babámnak egy overált. Okt.3-án lesz 5 hónapos. Mekkorát vegyek neki? 6-9 hónapos méretűt vagy inkább nagyobbat 9-12 hósig? Angliában élünk nem cm-be van megadva!

A babám most kb 7,8 kg és kb 64 cm. Olyat szeretnék aminek a cip?része egyben van. Szóval nehogy kicsi legyen ha alá öltöztetem. Egyáltalán ez egy hasznos ruhadarab? Ha amugy is van a babakocsiban takaró stb?

Legjobb válasz: Hasznos darabnak tartom,elfér. A takarot màr ugyis lerugja csak magàrol,hacssak hanem a babakocsihoz csipeszeled. Én babàm 6 honapos,7-kg-os,6 cm-es,én 74-es 86 -os màretbe rendeltem.Inàbb nagyobb legyen,mint kicsi,kényelmetlen.

Hasznos darabnak tartom, elfér. A takarot màr ugyis lerugja csak magàrol, hacssak hanem a babakocsihoz csipeszeled. Én babàm 6 honapos, 7-kg-os, 6 cm-es, én 74-es 86 -os màretbe rendeltem.Inàbb nagyobb legyen, mint kicsi, kényelmetlen.
A kérdező hozzászólása: Köszönömk a segítséget, annyit megtudtam hogy az overál 9, 5kg-ig és 74cm-ig jó.
Sztem elég a 6-9 hós méret, ezeket eleve úgy készítik, hogy beleszámítják az aláöltözést. De jobb ha leméred a fõbb adatokat (teljes hossz, szélesség, ujjhossz, belsõ lábhossz) és úgy döntesz, mert a méretezés is eltérõ lehet a kül. márkáknál.
A kérdező hozzászólása: Mármint a 6-9 hós. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!