Találatok a következő kifejezésre: 9 hónapos hogy (465 db)

Kislányom egyáltalán nem akar kiságyában aludni.9 hónapos. Hogy szoktassam bele?

Legjobb válasz: Mivel mi is teljesen hasonló cipõben járunk (a lányom majdnem 9 hónapos), én is nagyon várom az esetleges jó tanácsokat! :D

Mivel mi is teljesen hasonló cipõben járunk (a lányom majdnem 9 hónapos), én is nagyon várom az esetleges jó tanácsokat! :D
Nekünk az vált be, hogy vettünk bele egy nagy plüss macit, amit kikötöttem az ágyhoz (ne boruljon rá- fulladásveszély). Eleinte betettem és még játszott, beszélgetett vele, ebbe pedig elfáradt és elaludt. Ma már másfél éves, és csak elég megkérdeznem: "menjünk macihoz aludni?" õ bólogatva válaszol, hogy "brumma-brumma", vagy válaszol, hogy NEM... (ezt nem annyira szeretem, de elõbb-utóbb utána saját magától kéri) Na, tehát ha van valami kedvenc állat, baba egyéb amibõl lehet venni nagyobbat, és ki lehet kötni a rácsokhoz, akkor ezt javasolnám... Persze különbözõ temperamentumúak a gyerekek is, sajnos nem biztos, hogy másnál is beválik, de ötletnek szerintem jó :)
nekünk van egy hagyományos, fa színû, rácsos kiságyunk, kókusz matraccal. Csinálhattam bármit, nem aludt benne. Vettünk egy utazó ágyat, színes, kék-zöld, abba bele a matrac. Imádja:) Nappal benne vannak a játékai, amíg eszem vagy ki kell mennem, elvan benne, este oda adom a plüss maciját , a rongyiját és alszik:)
En sem tudom a kisagyaba szoktatni a 10honapos lanyomat, ha elalszik es beteszem, akkoor kb 1 ora mulva megebred es ki kell vegyem es a nagyagyon alszik velem, sajnos...
Nekem a 3 éves lányom nem akart az ágyában maradni, és a sok mindenféle kifogás után valahogy kiderült, hogy azt nem szereti, hogy kemény az ágya (kókuszmatrac). Kivettem az ágyból a matracot, és kipróbáltam, ez tényleg gyerekkínzás amióta vettem neki rá egy puha memory fedõmatracot újra ott alszik. Lehet, hogy nem ez a megoldás, de ez is lehet gond, a felnõttek matracai jó vastagok és puhák, míg a gyerekeknek fapados ágy jut!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:)

Hogy vegyem rá 9 hónaposomat hogy egyedül igyon?

Nem hajlandó fogni a cumisüveget.Egyszer-kétszer ivott már egyedül,de azóta sem.Ez baj?

Legjobb válasz: Nem kell kétségbe esni, de próbálgassad rávenni a dologra. Esetleg más fajta üveggel is lehetne próbálkozni, pl. aminek van jól fogható kétoldalt füle, kevesebb folyadékot töltesz bele amit könnyebb megtartani, esetleg párnát teszel alá hogy csak fognia keljen tartani nem. De ebben inkább a védõnõ vagy gyerek orvos tudna segíteni.

Nem kell kétségbe esni, de próbálgassad rávenni a dologra. Esetleg más fajta üveggel is lehetne próbálkozni, pl. aminek van jól fogható kétoldalt füle, kevesebb folyadékot töltesz bele amit könnyebb megtartani, esetleg párnát teszel alá hogy csak fognia keljen tartani nem. De ebben inkább a védõnõ vagy gyerek orvos tudna segíteni.
A kérdező hozzászólása: Csõrös poharat ajánlották, holnap veszek. Mást mindent szépen fog és megtart de ezt nem hajlandó.Lusti?
Az én 9 hónaposom csak akkor hajlandó önállóan inni, ha fekszik. Ülve is megfogja az itatópoharat, de nem emeli meg, így nem jön belõle semmi. Egyenlõre hiába mutatom neki, hogyan csinálja :)
Nálunk a Mülleres szívószálas itató vált be aminek 2 füle van oldalt és könnyen meg tudja fogni és a szívószálra is könnyen "ráharap". Nekünk pont az volt a probléma hogy annyira önállóan akart inni (meg minden mást is önállóan akar azóta is...) hogy meg kellett találnunk az ideális itatót. Elõtte csk 1-2 kortyot sikerült itatnom vele, azóta van hogy 2 üvegnyit is megiszik/nap.

Kutyám 9 hónapos, hogyan lehet belőle terápiás kutya? Vagy ahhoz már késő?

Esetleg hány éves korig lehet belőle terápiás kutya.

Legjobb válasz: Nem késõ. Ha alkalmas rá, akkor lehet. Felsõ korhatár sincs megszabva.

Nem késõ. Ha alkalmas rá, akkor lehet. Felsõ korhatár sincs megszabva.
A második érdekes dolgokat mondott, csak nem teljesen úgy van ahogy õ állítja. :) Nem kell leadnod senkinek kiképzésre.
9 hónapos. Most van abban a korszakában, amikor olyan nemkívánt viselkedésformák is elõjöhetnek, ami ugyan kizáró ok lenne, de mivel a kutya még alakul, érik, te neveled, ezért bõven változhat. Most még lehet a jó irányba nevelni és el is lehet rontani. Komolyan mondom, hogy vedd fel a kapcsolatot egy szervezettel! Olyan a munkaidõ beosztásod, hogy tudnál vele napközben foglalkozásokra járni?
Keress meg egy számodra szimpatikus szervezetet az alábbi listából: http://www.matesze.hu/szervezetek.html Náluk vannak habilitációs kutyakiképzõk akik tudnak segíteni a felkészülésben és meg tudják ítélni a kutya alkalmasságát is. Nem tudom milyen elõképzettsége van a kutyádnak, de egy jobb kutyaiskola azért sosem árt. Az is kérdéses, hogy eddig hogyan szocializáltad a kutyádat? Érdemes tudatosan készülni erre a munkára és ennek megfelelõen választani kutyát, de ez nem elõfeltétel, csak ajánlás.
1 éves kora elõtt nem is érdemes ezzel foglalkozni, a szocializáción és a kutyasulin kívül ( egy alapengedelmességi vizsgát azért illik lerakni) utána kell megkérni az ezzel foglalkozó kiképzõt, hogy nézze meg a kutyát, hogy érdemes lenne-e belevágni a képzésbe. Ha éppen indul tanfolyam, pár hét alatt megvan az egész, és lesz egy terápiás kutyád sikeres vizsga után. Utána összeállsz egy állat asszisztált terápiával foglalkozó szakemberrel (erre is van külön képzés), és mehettek együtt terápiázni.
Milyen terápiára gondolsz? Nem a kor a legelsõ szempont, hanem az alkalmasság.Elviszed egy ezzel foglalkozó emberhez, kiképzõhöz, intézethez és megmondják, hogy alapból alkalmas lenne-e. De gondolom te nem vagy terápiás kutyakiképzõ, így ez azzal járna, hogy "leadod" a kutyádat hónapokra, hogy kiképezzék...stb. Elég hosszadalmas és macerás. De valószínû nem alkalmas rá.Ha törzskönyves fajtatiszta, azokat ki szokták választani, már 6-8 hetesen, mert a tenyésztõ látja, hogy alkalmas-e terápiás munkára...ha meg keverék, vagy mentett, vagy szapis, akkor ez máris majdnem kizárja a harmonikus, egészséges terápiára való munkából..
Hát, mokkagyerek.blogspot nem igazán tudom minden részletében követni, hogy mire gondolsz, milyen tanfolyamra, de nem egészen úgy van ahogy hiszed. Minden fent van a http://www.matesze.hu/ honlapon. Még a vizsgaszabályzat is. Nem kell tanfolyam, hanem gyakorlat kell. A gazdi és a kutya együtt vizsgáznak egy kétlépcsõs vizsgán és a páros kap egy képesítést. Külön-külön nincs vizsga. A terápiás kutya felvezetõ nem egy másik szakemberrel együtt megy terápiázni, hanem egy olyan csoporthoz megy, ahol van egy kompetens szakember, aki a célcsoport terápiás foglalkozásait vezeti (gyógypedagógus vagy hasonló). Ez a szakember irányítja a célcsoportot és a kutya felvezetõjével elõre egyeztetett feladatokat csinálnak. A kutya felvezetõje csak a kutyát irányítja. Persze sokan vannak olyanok akik amellett, hogy terápiás kutya felvezetõk, még a szakképesítésükbõl adódóan kompetensek a célcsoportnak terápiás foglalkozásokat is tartani. Tehát elõfordulhat, hogy a terápiás szakember és a terápiás kutya felvezetõ ugyanaz a személy. Nem tudjuk, hogy a kérdezõnek mi a szakmája. Lehet, hogy õ is a saját szakmáján belül szeretné alkalmazni a terápiás kutyát.
A kérdező hozzászólása: Az engedelmességi viszga nem probléma 2 hónap múlva tesszük le.
Ha jól tudom a kutyát felvezetõ személynek (gazdinak általában) is kell külön vizsgát tennie, de javítsatok ki, ha tévedek.
Te tudod. :) Habár néhány órája még azért írtad ki a kérdést, mert szerettél volna vele levizsgázni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem olyan, ezért mondom, hogy várok vele.
A kérdező hozzászólása: Szocializálás van, Tk-s fajtatiszta kutya, beteg gyerekeknek vagy idõsökhöz gondolnám. De akkor majd a második kutyust, ezt már nem, mert idõközben kiderült, hogy fél a gyerekektõl, pedig volt hozzájuk szoktatva.
Félreértettél:) Szakember alatt én is a képesítéssel rendelkezõ gyógypedagógus/pszichológus/pszichopedagógust értettem, és a rájuk vonatkozó képzést és vizsgát(kutyás terapeuta képzés). Csak abban nem voltam biztos, hogy a terápiás kutya felvezetõje együtt vizsgázik-e a kutyájával, vagy neki még külön le kell. De így már minden helyre került.


9 hónapost hogyan öltöztessek 22 fokban kintre? Elég a hosszú ujjú body + egy rövidujjú póló felülre?

Legjobb válasz: Gondolom még csak a babakocsiban ül,így én azért adnék rá a póló helyett egy nem túl meleg pulcsit is.

Gondolom még csak a babakocsiban ül, így én azért adnék rá a póló helyett egy nem túl meleg pulcsit is.
Én rövid ujjú bodyt és egy pulcsit adtam rá. Sapka helyett kendõt. Alulra pedig egy farmert.
Én a 6 hónapos lányomra rövid ujjú body, hosszú ujjú rugi, kantáros naci, vékonyabb polár pulcsi, sapi öltözéket adom.
Az én 6 hónaposomon most van egy hosszú ujjú body, rugdalózó, kardigánt és egy nyári sapka. Valamit a lábát betakartam egy vékonyabb pléddel.

Éjszakai ébredés / evés 9 hónaposan? Hogy szoktassam le?

Kislányom 9 hónapos múlt. Nem fogad el cumit, csak a cumisüveggel nyugtatható (sajnos nem tudtam sokáig szoptatni, 3 hónapos korától lefejt tejet kap üvegb?l). Éjszaka, ha felébred, csak és kizárólag tejjel nyugszik meg, azzal viszont egy másodperc alatt. Kezébe adom, megeszi és hang nélkül alszik tovább. Nem is lenne ezzel gondom, de pl. tegnap éjszaka éjfél és 6 között minden órában ébredt (és evett is 50-100 ml-ket). Így hulla vagyok én is, és gondolom neki sem túl pihentet? így. Férjemmel elhatároztuk, hogy nekiveselkedünk, és megpróbáljuk leszoktatni itt a háromnapos hétvégével kezdve. Tényleg "csak" annyit kell tennünk, hogy nem adjuk neki, és hagyjuk sírni, persze, id?közönként átmegyünk megsimogatni? Vagy máshogy kell? Tapasztalatokat várunk! Köszönjük!

Legjobb válasz: Csak csináljátok is végig,mert másképp nem megy. Legfeljebb vizet adjál neki az üvegébe.

Csak csináljátok is végig, mert másképp nem megy. Legfeljebb vizet adjál neki az üvegébe.
Szerintem ez egy tévhit, hogyha este jól megeteted, akkor nem kel fel. Az én lányom még 1 évesen is csak szopott, és aludt 8-tól 7-ig. Ez inkább egy rossz szokás. Inkább az a kérdés, hogy ez így megy minden éjjel, vagy csak alkalmanként? Az én lányom is többször ébredt, amikor jött a foga, és csak cicivel lehetett megnyugtatni. Akkor eszembe sem jutott, hogy ne adjam meg neki. Vagy a pocsék idõjárás, torokfájás? Errõl azért mindenképp gyõzõdj meg, mielõtt hagyod sírni, mert az elég kegyetlen volna.
nálunk ez nem jött be, de tényleg sokan esküsznek erre a módszerre, megpróbálni mindenképpen érdemes. az én kisfiam is 9 hós és õ is van hogy 6-szor ébred egy éjjel... õ pár korty vizet iszik és úgy alszik el, de ha a te babád eszik akkor nem lehet, hogy tényleg éhes? Eszik eleget nappal? nekünk azt mondta a doki, hogy a foga miatt van a sok felébredés, és ez lesz addig amíg ki nem jön lehet az összes, de legalább az elsõ 8.... pár hónapja próbáltuk, hogy hagytuk sírni. 2 hétig csináltuk, abba is hagyta a sírást úgy 10-20 percen belül, viszont a felébredések sajnos nem szûntek meg ettõl... pedig a védõnõ azt mondta, hogy általában 3 nap alatt így leszoknak róla.. hát a mi babánk nem szokott..:( de azért hátha nektek sikerül!
Sinlac akart lenni... Jó laktató, kissé hízlal is. Vagyis délelött gyümi, de sinlaccal/keksszel keverve, ötkor dèlután tej helyett 150-200 tejpép, lefekvéskor tej.
Szerintem kevés a napi kalória, azt pótolja éjjel. Adj a gyümihez sinlacit, este tejpépet is adj, mert nagyon fogyókúrásan eszik a babád! Szóval töményitsd a kajáit! Próbáld ki két napig, meglátod, hogy le fog csökkenni max egy éjszakai evésre ez a rémálom! Egy próbát megér!
Az én lányom 14 hónapos, eszméletlen sokat eszik, mellette szopik és mostanában kezdi hajnalig átaludni az éjszakát. Majd jön közénk cicizik és alszik reggel 8-ig. Hogy miért van, nem tudom, 9 hónaposan még többször kelt éjszaka.
Szia! Én a kislányomat 6 hónapos kora után szoktatam rá arra, hogy éjszaka nem eszik. Mi reggel fél 6-kor tejet iszunk, fél 10-10 tápszer, 13.00 fõzelék, 17.00 óra gyümölcs Sinlac-cal, vagy babapiskótával sûrítve, este pedig tejpép kicsit sûrûbbre. Így esetleg éjszaka már csak inni kel fel. Akkor is teát kap, és már alszik is tovább.
elsõ vagyok. az én kisfiam is kb így eszik, azzal a különbséggel, hogy uzsonnára szilárdat adok neki, nem tejet. talán ti is megpróbálhatnátok, azért az sokat számít, kérdezz rá a dokidnál mit adhatsz neki, én általában gyümölcsös túrót, vagy húsmentes fõzeléket, gyümölcsrizst adok neki 4-5 körül. (szalámit azért még nem adnék egy 9 hónaposnak, ahogy valaki írta). a leszoktatáshoz még csak annyit, hogy rengeteg módszer van, de nektek kell majd kitapasztalni, hogy nálatok mi jön be (pl egyre tovább hagyod sírni, vagy egyáltalán be sem mész, ha egy óra múlva hagyja abba, akkor hagyod addig, vagy bemész és fel és leteszed, esetleg vizet adsz neki) szóval próbálkozni kell és ne ragaszkodjatok egy módszerhez sem, mert ami másnál bejött az nem biztos, hogy nálatok is bejön és fordítva, ami másnak nem segített, lehet, hogy nektek fog! :)
A kérdező hozzászólása: Azt az egy kezem megtudom számolni, hányszor aludta át az éjszakát. Van, hogy egyszer kel, van, hogy 5-6x. Teljesen változó. 6 foga van (4 alul, kettõ felül), nem látom, hogy aktuálisan jönne foga. Azt honnan tudom, hogy fázik / melege van-e? Szerintem ideális a hõmérséklet.
A kérdező hozzászólása: Semmi nem kell neki, csak a tej. Leírom, hogy eszik: reggeli tej (200 ml) 11 körül gyümölcs 12-13 körül tej (100-150 ml) elalváshoz 15 körül fõzelék 16-17 körül tej (100-150 ml) elalváshoz 20:30 vacsora 300 ml tej, bele kölespép
Nem elég világos a kérdésed. Csak tegnap éjszaka kelt fel ennyiszer, vagy ez rendszeres?Akkor alszik jól egy baba, ha este rendes vacsorát kap:kenyér, szalámi stb., és nem éhes. Másik ok lehet, a szoba hõmérséklete, melege van vagy éppen fázik. De van baba, akit az idõjárás is befolyásol. Ezeket kell elsõsorban végiggondolnotok. Az jó módszer, ha éjjel nem eteted, hagyod sírni, és csak akkor mégy be hozzá, ha nem nyugszik meg 10 perc múlva sem. Ha eddig ott voltál vele, amikor altattad, akkor most is légy ott, de ha nem , akkor ne menj be hozzá. Ne adj neki minden felébredéskor inni, csak akkor, amikor régen is kapott. De legjobb lenne, ha csak teát kapna. Remélem, néhány nap alatt visszaáll a régi rendre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Megfogadtam. Ma már egy étkezést beiktattam pluszban, rizst fõztem, banánnal kevertem. Ezt adtam uzsonnára, imádta. Az esti tejbe pedig Sinlacot tettem, 280-at benyomott. Már alszik, kíváncsi leszek, milyen éjszaka lesz. Tegnap egyébkét jobb volt, 2-kor és 6-kor ébredt, 9-ig aludtunk. Megváltás volt. Örülök, hogy írtam Nektek, mert így (egyelõre) nem kezdem el a "hagyjuk sírni" módszert. Megkönnyebbülés :-). Köszönöm szépen!!!

Kisfiam 9 hónapos. De még csak kúszik, mászni sosem akart, bár kapaszkodva feláll. Más babák már pacsit adnak, integetnek, ő csak. Néz és mosolyog. Hiába tanítom. A ti ennyi idős babatok miket. Csinál? Aggódjak? Hogy tanítsam?

A körülöttünk.lévő babák egyre ügyesebbek, izguljak? Anyósom is szekál, hogy.nem törődöm vele eleget. Még szopizik, kaja nagyon nem is kell neki, bármit.is adok neki napi háromszor, csak pár.kanál.fogy belőle, maximum 1 dl.

Legjobb válasz: Az enyém 9 hónaposan stabilan feküdt a hátán. Most 11 éves és egészséges. A legrosszabb, ha folyamatosan más babákhoz hasonlítgatod. Ma már az a legnagyobb verseny, kinek mit tud már a gyereke. Lassan úgy születnek, hogy elmondják az orvosnak az anyám tyúkját. Van egy könyv, az a címe: Anya taníts engem. Nagyon jó ötletek vannak benne, hogyan foglalkozzunk kisbabákkal. De vigyázz vele, nehogy jobban bepánikolj. Nekem három gyerekem van, de mindhárom két hónapos lemaradással volt a könyvben. Tehát 9 hónaposan a 7 hónaposnak írt feladatokat tudták megcsinálni.Mindhárom elég idõs már ahhoz, hogy biztosan mondhassam jó képességû gyerekekké váltak.

Az enyém 9 hónaposan stabilan feküdt a hátán. Most 11 éves és egészséges. A legrosszabb, ha folyamatosan más babákhoz hasonlítgatod. Ma már az a legnagyobb verseny, kinek mit tud már a gyereke. Lassan úgy születnek, hogy elmondják az orvosnak az anyám tyúkját. Van egy könyv, az a címe: Anya taníts engem. Nagyon jó ötletek vannak benne, hogyan foglalkozzunk kisbabákkal. De vigyázz vele, nehogy jobban bepánikolj. Nekem három gyerekem van, de mindhárom két hónapos lemaradással volt a könyvben. Tehát 9 hónaposan a 7 hónaposnak írt feladatokat tudták megcsinálni.Mindhárom elég idõs már ahhoz, hogy biztosan mondhassam jó képességû gyerekekké váltak.
Kisebbik fiunk 9 hónaposan kúszott. Most szép egészséges 15 éves nagyfiú. Ennyi idõsen a pacsiadás, integetés "idomítás" kérdése, nem észbeli képességeké. Ne aggódj.
szerintem ne foglalkozz más anyukákkal ki mit mondd.lehet a fele sem igaz annak amiket mondanak. én is sok olyat hallok hogy 8-9 hónaposan már szavakat mond..hát...lehet 100-ból 1 igaz.. az én fiam 8és fél hónapos mászik, ül, térdel, feláll, már sokszor próbál egyedül kapaszkodás nélkül megállni de másodperceken belül elesik. nem int pápát hiába mutogatom neki nem köszön nem mond szavakat. amiket mondd. gegege, gágágáá, bababaa, tetetee ezeken kivül semmit ne aggódj semmi baja a picidnek fog õ mászni
En is mindig aggodtam es meg mindig aggodom a kislanyomert: pedig 8 honapos koratol integet meg tapsol amikor zenet hall, de lusta mozgasilag, 9 honaposan ult fel egyedul 10 es fel honaposan elkezdett maszni, ma toltotte a 11 honapot es most kapaszkodik fel labra. En is azt a konyvet hasznalom amit mar emlitettek, le lehet tolteni a netrol is. Szerintem ne aggodj, en sokat enekelek neki, zenere tancolunk, tapsolunk, mondokazunk, mindent amit csak el lehet kepzelni, szerintem ne aggodj es foleg ne idegeskedj mert azt megerzi a gyerek.
"Az enyém 9 hónaposan stabilan feküdt a hátán" ez mekkora szöveg:) ) Amúgy tényleg ne aggódj, én fiam is 9 hónaposan csak ezt csinálta, aztán beindult.Most lassan 3 éves, nagyon okos, ügyes:) )
A Fiam pont az ellenkezõje és engem riogatott a doktornõ. A Fiam most 9 hónapos. 6 hónaposan kutyázott, 2 nap múlva felült, 1 hét múlva mászott. 7hónaposan felkapaszkodott a bútorok mellett, múlt héten volt 9 hónapos és kapaszkodás nélkül feláll a szoba közepén. És megáll kb. 30-40mp-ig és egyensúlyoz. Nem integet és nem küld puszit, ellenben mindenkire és mindig vigyorog :) Erre azt mondta a doki, hogy örökmozgó lesz, és reméljük nem lesz semmi baja attól, hogy ilyen fiatalon feláll stb. Nem is értettem, hogy miért lenne baja? Magától csinálja...
Nem ekll nagyon tanítgatni, majd rájön magától mindenre.Lányom 9hós.Már csak mászik, nem kúszik.Ül, áll, térdel, integet, tapsol, táncizik(ül és pattog a fenekén miközben rázza a kezeit és morog), tornázik(ül összekulcsolt kezekkel és rázza õket).Lányom nem szopis, igy õ 6hós korától csak vacsira fogadja el a tápszert már, õ rengeteget eszik minden mást.Rám még akkor is furán nézett a védõnõ mikor 8hós korában megkérdezte mászik-e meg felállt-e már és mondtam , hogy még nem.Erre rá két napra megcsinálta mindet és azóta csak mászik meg fél órát is áll az ágynál.
A gyerekorvosom mondta, hogy a lánya 15 hónapos koráig meg se moccant, egy helyben ült. Majd megõrült tõle, hogy nem mozog, viszont minden érdekelte. Szerintem a kisfiad gyûjti az információkat. Az én fiam 7 hónaposan kezdett gurulva közlekedni, 8 hónaposan kúszni és 10 hónaposan megmutatta, hogy tud mászni, de még vagy 2-3 hétig inkább kúszott, mert úgy gyorsabban haladt. 10 hónaposan ült fel magától elõször, és akkor fel is állt. Most 13 hónapos, még mászva közlekedik (úgy gyorsabb), meg kapaszkodva jár, és bár mindenkinek "szupergyereke" van manapság, próbálok nem parázni azon, hogy az én gyerekem nem sieti el a dolgokat. /Már megkaptam, hogy ennyi idõsen már szaladnia kéne./ Õ amúgy nagyon óvatos, csak akkor csinál valamit, ha már biztos a dolgában. Úgyhogy tényleg ne aggódj, beszélj hozzá sokat, énekelj, mondókázz, bármit, amiben örömét leli, mert ha feszült vagy, õ is érzi ezt.

Hogyan telik 9 hónapos babátok napja?

Akik szoptatnak még, hányszor szopik a babó, mit csinál egész nap, hányszor alszik, miket eszik-mit f?ztök neki? Vagyis minden érdekel, a picur egész napja!

Legjobb válasz: A fiam 8,5 hónapos, remélem belefér a kérdésedbe :o) Reggel kelés után szopi a reggeli (van, hogy kétszer két cicibõl, mert kel pl. 5-kor, akkor még visszaalszik és 8-9-kor is szopi a másikból, ezt mostanában csinálja 1-2 hete) A (második) reggeli után pelusozás, tornázás, öltözés, nekem reggeli készítés, addig õ sertepertél a lakásban kúszva, forogva. Tízórai 10-11 körül gyümölcsmix valamilyen pehellyel (kukorica, zab, köles) kb. 200-250 ml. Aztán jó esetben alvás (vagy még elõtte) Ebéd fél2-2 körül, addig séta, játszás, sertepertélés amíg én a konyhában csinálom az Õ ebédjét. Ebédre ált. 250-300 ml fõzeléket megeszik husival. Én nem tudonám megmondani mit szeret, mert eddig mindent olyan lelkesen evett meg, hogy öröm volt nézni. Bárcsak magunknak is ilyen változatosan és finomat tudnék fõzni, de egyáltalán nem fõzök, csak neki :o( Ebéd után séta, dolgok intézése, vagy játszás, vagy könyörgés az alvásért... Nagy kegyesen van egy órás alvás valamikor délután. 5-6 körül jön haza apa, akkor vele játszás, vagy elmegyünk bevásárolni, ide-oda elõtte meg uzsonna gyümölcsrizs, köleskása, tejpép, maradék fõzi hús nélkül, mikor mi. Este (most nyáron 8-fél9-kor) fél8-kor fürdés. Vacsi szopi+tápszer (ha kell, vagy ha elég még a lefejt anyatej, akkor csak az) aztán alvás. De pl. tegnap este annyira felélénkült szopi közben, hogy a lefejt tej sem kellett neki és egy órát játszottunk a franciaágyon 3-an. Már mi majdnem elaludtunk, de a gyereknek még esze ágában sem volt aludni. Aztán kb. fél11-kor megitta a lefejt tejet, és egybõl elaludt magától a kiságyban. Nem tudom, hogy az egy hetes nyaralás, elõtte meg a 4 napos vidéki nagyizás miatt e, vagy amúgy is, mostanában nagyon megváltozott a viselkedése: a kiságyban alvásnál ott tartunk, mint 4 hónaposan: leteszem és ordít... nagy harcokat vívunk megint a napközbeni alvással, pedig már olyan jól ment. De lehet, hogy a szeparációs szorongás is kezdõdik, mert naponta-kétnaponta egyszer biztos, hogy úgy sikítva sír, hogy nem tudok vele mit kezdeni. A karomban is csak hüppög, és nehezen nyugszik meg.... nem fájdalmas sírás... remélem hamar elmúlik ez, vagy még rosszabb lesz? Egyébként nagyon jókedvû baba, sokat nevetünk együtt, õ meg mégtöbbet magában is elkacarászik. Idegenekkel is még közvetlen, mosolygós. Nálatok mi újság? Hogy vagytok?

A fiam 8, 5 hónapos, remélem belefér a kérdésedbe :o) Reggel kelés után szopi a reggeli (van, hogy kétszer két cicibõl, mert kel pl. 5-kor, akkor még visszaalszik és 8-9-kor is szopi a másikból, ezt mostanában csinálja 1-2 hete) A (második) reggeli után pelusozás, tornázás, öltözés, nekem reggeli készítés, addig õ sertepertél a lakásban kúszva, forogva. Tízórai 10-11 körül gyümölcsmix valamilyen pehellyel (kukorica, zab, köles) kb. 200-250 ml. Aztán jó esetben alvás (vagy még elõtte) Ebéd fél2-2 körül, addig séta, játszás, sertepertélés amíg én a konyhában csinálom az Õ ebédjét. Ebédre ált. 250-300 ml fõzeléket megeszik husival. Én nem tudonám megmondani mit szeret, mert eddig mindent olyan lelkesen evett meg, hogy öröm volt nézni. Bárcsak magunknak is ilyen változatosan és finomat tudnék fõzni, de egyáltalán nem fõzök, csak neki :o( Ebéd után séta, dolgok intézése, vagy játszás, vagy könyörgés az alvásért... Nagy kegyesen van egy órás alvás valamikor délután. 5-6 körül jön haza apa, akkor vele játszás, vagy elmegyünk bevásárolni, ide-oda elõtte meg uzsonna gyümölcsrizs, köleskása, tejpép, maradék fõzi hús nélkül, mikor mi. Este (most nyáron 8-fél9-kor) fél8-kor fürdés. Vacsi szopi+tápszer (ha kell, vagy ha elég még a lefejt anyatej, akkor csak az) aztán alvás. De pl. tegnap este annyira felélénkült szopi közben, hogy a lefejt tej sem kellett neki és egy órát játszottunk a franciaágyon 3-an. Már mi majdnem elaludtunk, de a gyereknek még esze ágában sem volt aludni. Aztán kb. fél11-kor megitta a lefejt tejet, és egybõl elaludt magától a kiságyban. Nem tudom, hogy az egy hetes nyaralás, elõtte meg a 4 napos vidéki nagyizás miatt e, vagy amúgy is, mostanában nagyon megváltozott a viselkedése: a kiságyban alvásnál ott tartunk, mint 4 hónaposan: leteszem és ordít... nagy harcokat vívunk megint a napközbeni alvással, pedig már olyan jól ment. De lehet, hogy a szeparációs szorongás is kezdõdik, mert naponta-kétnaponta egyszer biztos, hogy úgy sikítva sír, hogy nem tudok vele mit kezdeni. A karomban is csak hüppög, és nehezen nyugszik meg.... nem fájdalmas sírás... remélem hamar elmúlik ez, vagy még rosszabb lesz? Egyébként nagyon jókedvû baba, sokat nevetünk együtt, õ meg mégtöbbet magában is elkacarászik. Idegenekkel is még közvetlen, mosolygós. Nálatok mi újság? Hogy vagytok?
Reggel 5-kor kelünk, reggelire tápszer (270-300), majd halk játék, mert apa még alszik. Ez bírkózás az ágyban, mesélés, plüssjátékok. Nyolc felé mégegy tápszer (200-250), majd negyed óra ordítás után másfél óra alvás. 11 felé 2 õszibarack turmixolva, majd sétálni megyünk. Edéd 1-kor (répa, cukkini, meggy rizzsel, hússal, vagy túróval, sajttal). Aztán játék. Kúszunk, mászunk, pakoljuk a dohányzóasztal polcát, mászunk a franciaágyon. Próbál már felállni, szeret bírkózni. Délután újra õszibarack szilvával vagy kajszival, majd újra séta, megyünk apa elé. Vacsira tejpép, majd fürdés után még egy kis tápszer, ordítás és 10-kor alvás 5-ig, de közben 2-3-szor felsír.

11 hónapos lesz a hétvégén kisfiam; 9 hónapos kora óta kapaszkodva közlekedik, mikor számíthatok arra hogy kapaszkodás nélkül feláll illetve el is indul?

Mostanában kapaszkodás nélkül sokat van térden-állásban/fenekére csücsülve is.

Legjobb válasz: A fiam is 9 hónapos kora óta jár kapaszkodva. Ma egy éves és még nem áll fel kapaszkodás nélkül és nem indult el.

A fiam is 9 hónapos kora óta jár kapaszkodva. Ma egy éves és még nem áll fel kapaszkodás nélkül és nem indult el.
Nekem16 hós a fiam, 10 hónaposan kapaszkodva közlekedett. 14 hónaposan pár lépés egyedül aztán belejött. 15 hónaposan már feltudott egyedül állni és elindulni. Így 16 hónaposan sokszor már fut az õ kis tempojában :) Sok türelem és kitartás :) Ne erõltesd, hogy egyedül menjen meg felálljon, az a legjobb ha magától jön rá a dolgok lényegére :)
az en fiam is 16 honapos. o 8 hosan lepegetett kapaszkodva, 13 honaposan indult el.

Hogy néz ki 8-9 hónapos tápszeres babátok étrendje egy nap? Miket eszik már?

Legjobb válasz: Szia! 9 nap múlva lesz 9 hónapos a babám. Reggeli: tápszer olyan 200ml Tízórai kenyér vagy kifli darabkák teavajjal, csirke/pulyka sonkával. Ebéd: Minden nap más, próbálom változatosan étkeztetni. Pl. Apróra vágott csirkehusi petrezselymes krumplival, saját készítésû bolognai spagetti durum tésztából, túrós tészta, krumplis tészta, hagymás vajon párolt cukkini rizzsel. Uzsi: Gyümölcsös joghurt zabpehellyel vagy összemorzsolt kölesgolyóval.Néha tejpép, de már nem nagyon eszi meg :( Vacsi: Tápszer Kb. 200-210 ml. Ilyenkor már sûrûbb 3as tápszert kap. Mostanában akarom bevezetni a májat és a halat:)

Szia! 9 nap múlva lesz 9 hónapos a babám. Reggeli: tápszer olyan 200ml Tízórai kenyér vagy kifli darabkák teavajjal, csirke/pulyka sonkával. Ebéd: Minden nap más, próbálom változatosan étkeztetni. Pl. Apróra vágott csirkehusi petrezselymes krumplival, saját készítésû bolognai spagetti durum tésztából, túrós tészta, krumplis tészta, hagymás vajon párolt cukkini rizzsel. Uzsi: Gyümölcsös joghurt zabpehellyel vagy összemorzsolt kölesgolyóval.Néha tejpép, de már nem nagyon eszi meg :( Vacsi: Tápszer Kb. 200-210 ml. Ilyenkor már sûrûbb 3as tápszert kap. Mostanában akarom bevezetni a májat és a halat:)
Ti miket esztek már kérdezõ? Elsõ voltam :)

9 hónapos babátok mennyit van egyhuzamban ébren? És azt nagyon általánosságban hogy/mivel tölti?

Legjobb válasz: 9 hónaposan általában 8 órakor kelt és délután 4 körül aludt 2-3 órát, de volt, hogy nem is aludt egész nap, csak este. Most 11 hónapos és visszatért a napi 2x-i alvásra, délelõtt és délután is kb. 2 órát alszik, néha 3-at.

9 hónaposan általában 8 órakor kelt és délután 4 körül aludt 2-3 órát, de volt, hogy nem is aludt egész nap, csak este. Most 11 hónapos és visszatért a napi 2x-i alvásra, délelõtt és délután is kb. 2 órát alszik, néha 3-at.
9, 5 hónapos a Kiscsaj nálunk. Általában 3-4 órákat van ébren, amit játékkal, felfedezéssel töltünk. Bebarangolja az egész lakást és persze mindig talál valamit, amit nem kéne. :) Most még kúszva közlekedik, de megy mint a golyó. Az új kedvenc meg, hogy mindenbe belekapaszkodva felhúzza magát, aztán sétálgat a bútorok mellett, amíg észre nem vesz valamit, amit 2 kézzel megragad és már dõl is el, mint a krumpliszsák.
egyhuzamban három négy órát is ... nézelõdik kiváncsi játszik mászkál -négykézlábazik - 9 és fél hósan már körbejárta az ágyat is! játszik harapdál nappal kétszer 2 órát alszik és egyszer kel éjjel egyébként 12 órát alszik éjjel 20h-tól reggel 8 ig ált.
A kérdező hozzászólása: Hú, nálunk az új módi, hogy alig ébredt fel, 1 óra elteltével már nyûglõdik és dörzsöli a szemét. Alig bírja a 2 órát kihúzni ébrenléttel. Nem értem miért. 2x, de van, hogy 3x is alszik - ez pedig lehet 30 perc és 1ó 45perc között akármennyi.
A fiam kilenc hónapos kora óta csak egyszer alszik napközben két három órát.Reggel nyolckor kel, 11.30-12 között alszik el újra, alszik 2-3-ig, aztán fent van este nyolcig.10, 5 hónapos.Ha ébren van, akkor folyamatosan pörög, egy percre se áll le, játszik.mondókázunk, sétálunk, tornázunk
Lányom 8, 5 hós, kétszer alszik napközben, változó az idõtartam, de kb. 45perc-1, 5ó az átlag. Nála is volt, hogy valamiért aludt háromszor is és alig bírt ki 2 órát. A két nappali alvás között 3 óra telik el. Van olyan ébrenléti szakasz, mikor nyugodtan eljátszik egyedül, aztán velem, kimegyünk az udvarra levegõzni, ilyenekkel telik a napja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!