Találatok a következő kifejezésre: 9 hónapig a (469 db)

Szedem már 9 hónapja a fogamzásgátlót. Többször volt közben pecsételő vérzésem, orvos Rutascorbint írt fel rá. Most véletlenül kimaradt egy szem, és rá két napra megjött, annak ellenére, h utána ugyanúgy szedtem. Ez normális?

Két hét múlva kellett volna megjönnie:( és,ha most megvan,két hét múlva megint meg fog jönni? segítségeteket el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Rutascorbint???? Idéznék a betegtájékoztatójából: 1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ A RUTASCORBIN TABLETTA? Alsóvégtagok idült vénás elégtelenségében és aranyeres panaszok esetén a tünetek enyhítésére. Kapilláris károsodások mérséklése. Ezek közül max. a kapilláriskárosodás vonatkozhat rád, de az már régen rossz. Az a helyzet, hogy valszeg tablettát kell válts, ha 9 hónap után a tabletta nem szabadna, h bármi gondot okozzon. Persze ha más bajod volt... Szóval ha biztos vagy benne, h a doki erre írta fel, akkor k*rva gyorsan válts orvost!

Rutascorbint???? Idéznék a betegtájékoztatójából: 1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ A RUTASCORBIN TABLETTA? Alsóvégtagok idült vénás elégtelenségében és aranyeres panaszok esetén a tünetek enyhítésére. Kapilláris károsodások mérséklése. Ezek közül max. a kapilláriskárosodás vonatkozhat rád, de az már régen rossz. Az a helyzet, hogy valszeg tablettát kell válts, ha 9 hónap után a tabletta nem szabadna, h bármi gondot okozzon. Persze ha más bajod volt... Szóval ha biztos vagy benne, h a doki erre írta fel, akkor k*rva gyorsan válts orvost!
Az orvosod egy idióta. Gyógyszert kellene váltanod vagy talán egyáltalán nem szedhetnél, ha 9 hónap után ennyi bajod van még mindig a gyógyszerrel... MENJ MÁSIK ORVOSHOZ! És nem majd...most, amilyen hamar csak tudsz...
Szerintem is a legjobb, ha már holnap keresel egy új orvost !!! Nem lenne szabad ennyi idõ után bármi problémának is lennie, ha igen, lehet nem szedhetsz tablettát vmi miatt.... Rutascorbint, nekem akkor írtak fel, amikor kiment a bokám és tiszta véraláfutásos volt... persze ez nem azt jelenti, hogy a te problémádra nem jó, de 9 hónap az azért szerintem nagyon sok idõ, hogy ne álljon le a pecsételõ vérzésed ! Bár jut eszembe, nekem gyógyszer szedés alatt is volt pecsételõ vérzésem fél idõben, amikor peteérésemnek "kellett" lennie , szóval ki tudja, de én megkérdeznék egy másik orvost az már biztos !
nekem is routascorbint írt fel vérzésre = ti vagytok az idióták!!! :D:D:D

Milyen érzés volt a 9 hónapja a babavárásnak a családban? Hogy élted meg a szülést? Nem érezted kevésbé vonzónak magad? Nem féltél hogy a férjednek megtetszenek a vékony nők?

Legjobb válasz: Csodás volt az a 9 hónap, amíg a lányunkat vártuk, bár voltak azért benne nehéz pillanatok (pl. magzatvizet akartak venni, mert kicsit sok volt a magzatvíz és félõ volt, hogy valami rendellenességre utal, de szerencsére nem lett semmi). Csodás volt, hogy hárman egy családdá váltunk, amikor megszületett. Nem féltem és nem félek (pedig még most is van rajtam felesleg), hogy a férjem megcsal egy vékony nõvel, mert egyrészt a vékonyakat nem szereti, másrészt, az egy dolog, ha tetszik neki egy vékony nõ, de engem szeret, hozzám jön haza. Nem az a típus, aki egy jó kis numeráért feladná a családját. Becsülöm is érte.

Csodás volt az a 9 hónap, amíg a lányunkat vártuk, bár voltak azért benne nehéz pillanatok (pl. magzatvizet akartak venni, mert kicsit sok volt a magzatvíz és félõ volt, hogy valami rendellenességre utal, de szerencsére nem lett semmi). Csodás volt, hogy hárman egy családdá váltunk, amikor megszületett. Nem féltem és nem félek (pedig még most is van rajtam felesleg), hogy a férjem megcsal egy vékony nõvel, mert egyrészt a vékonyakat nem szereti, másrészt, az egy dolog, ha tetszik neki egy vékony nõ, de engem szeret, hozzám jön haza. Nem az a típus, aki egy jó kis numeráért feladná a családját. Becsülöm is érte.
Ha ennyire félsz a hízástól, figyelj oda az étkezésre és, ha tudsz, sportolj is. Sehol nincs elõírva, hogy 30 kg-ot kell felszedni. Nézd meg Rubint Rékát, 5-6kg-ot szedett fel a terhessége alatt és nagyon csinos volt. Azt hiszem pont ma született meg a gyerek. És nem õ az egyetlen ilyen nõ.
Fantasztikus volt a 9 hónap és az azt követõ idõszak is.A mi családunkat sokkal jobban összehozta.A férjem szeretett vékonyan és kövéren is.
Én nem csináltam nagy felhajtás a 9 hónap várandóságom alatt.Úgy éltem mint akkor amikor nem voltam terhes, 7 hónapig továbbra is eljártam dolgozni. Igyekeztem sportolni is, ami abból állt, hogy eljártam úszni, állandóan sétáltam, és otthon ha jó zene ment táncolgattam.A férjem dolgozott, és minden egyes hónapban amikor egyre nagyobb lett a hasam egyre jobban kívánt..Szerinte az a nõ akit egy férfi szívbõl szeret, terhesen is gyönyörû..Nem volt gondom ilyen téren sem, mert ugyanazokat a szerelmes pillantásokat kaptam végig.Amikor már dolgozhattam(8 hónaposan) már elég nagy hasam volt, de a napi sétámat, és úszást továbbra sem hagytam abba.Nyár lévén én még a strandra is elmentem..Valamiért élveztem a terhességet, mert végre nem volt gond, hogy nagy a hasam húzzam be, vagy igaz híztam majdnem 17 kilót, de senki nem szólt meg, hiszen terhes anyuka vagyok..Állandóan kényelmes kantáros nadrágban mászkáltam, és valamiért szépnek tartottam magam, és mások is.Ezért nem is féltem attól, hogy a férjemnek nem tetszem .Állandóan udvarolt, ölelgetett, és leste minden kívánságomat.. Mivel nem betegségnek tekintettem a terhességet, mivel állandóan sportoltam, mozgásban voltam, így igen rövid idõ alatt megszültem a fiamat.Emlékszem kedd reggel arra keltem, hogy nagyon éhes vagyok..Megreggeliztem, és elvoltam utána..11 órakor éreztem meg hogy görcsöl a hasam mintha megjönne, mivel amúgy is a kórházba akartam menni kivizsgálásra(túl hordtam a kiírt idõpontnál) Így besétáltam a kórházba ..11.20-ra értem be, és a doki amikor megvizsgált, rám nézett, majd azt mondta, hogy van 2 percem, hogy telefonáljak, mert én ma szülni fogok. Felhívtam a férjemet ( õ szólt a családnak) 20 perccel késõbb amikor a család/férjem berohantak a cuccokkal, már a karomban volt a fiam..Gyors, és enyhe fájdalommal járó szülésem volt..Nem féltem a szüléstõl sem, de nem azért mert bátor vagyok, hanem mert nem volt idõm rá, hogy féljek..Olyan gyorsan, és könnyen lement az egész, hogy a félelemre már nem jutott idõ..
szia! most vagyok 28 hetes. Alapvetõen egy vékony, magas nõ vagyok (175 cm és kb 58-60 kg voltam terhesség elõtt) Fogalmam sincs jelenleg mennyi vagyok, de nem is merek ráállni a mérlegre, mert csak elszomorodnék. Na nem azért mert nagyon sokat híztam, mert max. 2-3 kg az extra rajtam, a többi az a gyerek és "tartozékai", de akkor is nehéz elviselni na, hogy vannan rajtajm extra részek. Bár a férjem imádja , hogy kerekebb vagyok, élvezi, hogy van egy kis fenekem, meg õszintén látom rajta, hogy úgy fogdos, hogy tényleg tetszem neki, de remélem sikerül majd leadnom szülés után ezt a felszedett pluszt. Amúgy imádok terhes lenni, nagyon élevezem minden percét, hogy észre veszik, hogy nagy a hasam, hogy mocorog a kis legény! A család is nagyon izgatott. Ja, és amit viszont szeretnék, hogy maradjon: a mellem. Sose volt ekkora! Imádom!!!!!!
Nagyon jó volt a 9 hónap, élveztem a terhesség minden pillanatát. De most, hogy már vége, nagyon jó érzés, hogy nincs a nagy pocakom. :) Két hete szültem. Összesen 16 kilót híztam, most van rajtam 8 kiló. A férjemnek így is tetszem, tudja, hogy ha eljön az ideje, le fogom adni. A terhességem alatt is folyton mondogatta, hogy mennyire tetszem neki, és hogy milyen szép vagyok. Féltékeny nem voltam sosem, meg is lepõdtem magamon. A terhességem elõtt féltékenyebb voltam. :)
Azért írtam, hogyha tudsz, mozogj. Ha nem, akkor nem. Az elsõ úgyis a táplálkozás. Figyelj arra, hogy ne zabálj. Tudom, hogy tök nehéz megállni, de próbálj olyan ételeket fogyasztani, amik alacsony kalóritartalmúak. Egyébként a férjed részérõl elég gusztustalan dolog lenne, ha miközben a gyereketeket várjátok, vékony nõkön legeltetné a szemét...
A kérdező hozzászólása: az én férjem a vékonyat szereti. és meg vagyok ilyedve mert a vércukrom határérték éppen..a tsh-m meg magas. nektek volt valami eltérés a vérvételetekben? és ti is folyton éhesek vagytok/voltatok?
A kérdező hozzászólása: a nagyobb cicimet én is szeretem.de nagyon féltékeny vagyok
A kérdező hozzászólása: dokim azt mondta pihenés ágynyugalom már 2 vetélésem voltam pajzsmirigyes vagyok. ezért érdekelne hogy más is volt e igy.elötte aerobikoztam most ettöl el vagyok tiltva
34. hétig dolgoztam. Mivel alapjában véve nagyon vékony és alacsony vagyok, túlzottan is ezért jól jött pár kg. Alapból a méreteim 154/43 kg, szülni 51 kg mentem. 40 pasival dolgozom együtt és mind udvarolt :) , míg terhes voltam. Szerintem jobban néztem ki mint alapból :) . Férjemnek is nagyon bejöttem :) és a szülés... Jobban féltem tõle mint ahogy volt a zegész. Szuper volt minden!!! 3 gyereket szeretnénk :) 30/N

9 hónapig a depo provera injekciót szedtem utána 2 hónap múlva szedtem a Lindynette 20-at. Az utolsó szemet december 21-én vettem be. Januárba megjött 5 nap késéssel, de ebbe a hónapba még semmi. Terhes vagyok? Kiürülhet ilyen hamar a szervezetből?

Pár napja hányingerem van, feszül a mellem az a gyógyszer alatt is feszült és 2 óránként pisilek.Olvastam sok helyen hogy az a mellékhatása az abbahagyásnak hogy késik vagy meg se jön. Amikor szedtem pontos volt a mensim. Már van egy 3 éves kisfiam és azt olvastam hogy ha terhes lennék lenne előtejem, de nincs.

Legjobb válasz: Hát a már abbahagytad és nem védekeztél mással, akkor természetesen lehetsz terhes.

Hát a már abbahagytad és nem védekeztél mással, akkor természetesen lehetsz terhes.
Az injekció abbahagyása után volt egyáltalán menzeszed, vagy csak úgy elkezdted a tabit?
A kérdező hozzászólása: igen volt.

9 honappal a szülés után normális még hogy nem rendes mensim van hanem inkább barna?

Legjobb válasz: Szia! Ez attól függ, mikor jött meg elõször, vagy ez az elsõ alkalom? Szoptatsz még? Szedsz fogamzásgátlót? Nekem pl. az elsõ menzeszem abszolút kevés volt, barna és csak pár napig tartott, és a szoptatás befjezése után 1 hónappal jött meg. Kb. 3-4 alkalom után állt be rendesen a ciklusom. Addig össze-vissza jött meg, egyszer kevesebb volt, máskor meg erõsebb, és gondolom, ha még valaki fogamzásgátlót szed, az is befolyásolja a vérzést. Minden jót Neked! Üdv.

Szia! Ez attól függ, mikor jött meg elõször, vagy ez az elsõ alkalom? Szoptatsz még? Szedsz fogamzásgátlót? Nekem pl. az elsõ menzeszem abszolút kevés volt, barna és csak pár napig tartott, és a szoptatás befjezése után 1 hónappal jött meg. Kb. 3-4 alkalom után állt be rendesen a ciklusom. Addig össze-vissza jött meg, egyszer kevesebb volt, máskor meg erõsebb, és gondolom, ha még valaki fogamzásgátlót szed, az is befolyásolja a vérzést. Minden jót Neked! Üdv.

Ha teljesen egészségesek vagyunk, peteérésem is van, rendszeresen együtt vagyunk az adott fontos napokon is, akkor mi az oka, hogy nem sikerül már több, mint 9 hónapja a baba?

Az els? babánk els?re sikerült, nem értem, mi lehet most a baj.

Legjobb válasz: nalunk is ugyanez van es mi is lassan ket eve probalkozunk , mindkettonknel minden rendben

nalunk is ugyanez van es mi is lassan ket eve probalkozunk , mindkettonknel minden rendben
Csatlakozom én is! Van egy 6 éves nagy fiam és a kis tesóval már lassan 2 éve próbálkozunk! Fél éve volt petevezeték átfúvássom és még mindig semmi! Én sem értem!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Ti már jóval több ideje próbálkoztok, mint mi. Ilyenkor nem ajánlanak valami megoldást a dokik? Pl. inszemináció, lombik? Én pár hónap múlva betöltöm a 35-öt, nem várhatok még éveket...
en legutobb ugy mentem az orvoshoz hogy hatarozottan mondtam neki kesz inszeminaciot szeretnenk , de az mondta szoba sem johet meg nalunk , persze ha nagyon akarom megcsinalja , de mindenkeppen lebeszel rola , gondolom a korunk miatt tette ...en 28 parom 30, viszont a te helyedbe en biztosan nem hagynam magam eltantoritani , es kernem az inszeminaciot ...probald meg
a masik valaszolotol szeretnem megkerdezni a petevezetek atfujas hogy mukodik , azt hallottam nagyon fajdalmas ???? en marciusba fogom megcsinaltatni ha addig nem jon osssze ...koszi elore is
szia kedves utolsó. Én nem a második vagyok de ha nem gond én szívesen válaszolok.Én voltam petevezeték átjárhatóságin és csak picit fájt, de bódítottak.A normális helyeken bódítanak nem csinálják a nélkül.Nálunk a kórházban hála az égnek így csinálják.Azt mondják vagy olvasgattam róla hogy annak fáj inkább akinek el van záródva.nekem nagyon el van szûkülve.Sajnos azt nem tudom ha nem lettem volna bódítva mennyire fájt volna.Kérdez utána a dokidnál hogy csinálják, de én csak ajánlani tudom ha lehet olyan helyre menj ahol bódítanak.Sok sikert.

A magzat 9 hónapig a magzatvízben úszkál. Amikor megszületik, babaúszásra lehet vinni. Miért nem fullad meg a magzatvízben?

Legjobb válasz: Csatlakozom az elõttem szólókhoz.A magzatvízben nem lélegzik. Az elsõ levegõvétel a születés pillanatában van, mikor felsír. Ill. van aki nem sír fel, de attól még beindul a reflex. A magzatvízbõl csak kortyolgat, de az ürül is, ott ahol nálunk is. :))

Csatlakozom az elõttem szólókhoz.A magzatvízben nem lélegzik. Az elsõ levegõvétel a születés pillanatában van, mikor felsír. Ill. van aki nem sír fel, de attól még beindul a reflex. A magzatvízbõl csak kortyolgat, de az ürül is, ott ahol nálunk is. :) )
jájj :) Nem baj, mi sem úgy születtünk, hogy mindent tudunk :) A méhlepényen keresztül a köldökzsinórból jut el a babához az oxigén :) meg a táplálék, az anya vérébõl :) és itt leírnám, hogy az anya köldökének SEMMI köze a baba köldökzsinórjához! Csak már hallottam olyat, hogy a baba játszott anya köldökével :D ejj, remélem így már minden tiszta :)
Nem teljesen értem a kérdésedet, minden esetre megpróbálok válaszolni. Egyrészt: a magzatvízben azért nem fullad meg, mert nem is kell neki lélegeznie, mivel a köldökzsinóron keresztül kap oxigént az anyukájától, ugyanúgy, ahogy a tápanyagokat és a vizet is onnan kapja. Másrészt: nem lehet azonnal babaúszásra vinni, ahogy megszületett, csak 3 hónapos kora után, amikor már begyógyult a köldökcsonkja, és megkapta az elsõ oltásait is. Annak, hogy a búvárreflexe mûködik a csecsemõknek (vagyis, hogy nem vesznek levegõt, ha víz éri az arcukat) szerintem nincsen sok köze ahhoz, hogy a magzatvízben sem vesznek levegõt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igazából én ezt tudtam, csak a párom nem értette a dolgot, hisz férfi :) ))))) Igazából babát várunk, és nekem nem hitt :) ))
a baba a hasunkban igenis lelegzik csak nem ugy mint mi o nem a levegot szivja be hanem a marzatviz jut a tudejebe ki es be ezt ok meg szules elott gyakoroljak mivel a vilagrajottuk pillanataban megszunik az oxigen ellatas a koldokzsinoron keresztul es akkor mar tudjak a tudejuket "hasznalni".Nekem ezt a doki meg is nezte es mondta tobb alkalommal hogy beindult a tudo reflex es hogy gyakorolja a legzest.Nyugodtan kerdezd meg a dokit.
Utolsó válaszoló: Igazad van... Valóban "lélegeznek" odabent a picik, és most, hogy írtad, én is olvastam már valahol, amikor minden érdekelt, ami babás dolog volt, hiszen a fiamat vártam... :) De az oxigént akkor is a köldökzsinórból kapják. :P

En sehogy sem ertem most h van? 40 hetbol all a terhesseg, de visszont 9 honap de 40 het az 10 honapnak felel meg, en most 20 hetes terhess vagyok akkor az 5 honapos vagy hogy van?

Legjobb válasz: Hetekben számold. 9 hónap a terhesség tényének nyilvánvalóvá válásától, egyébként 10 holdhónap. Senki nem számolja amúgy hónapokban.

Hetekben számold. 9 hónap a terhesség tényének nyilvánvalóvá válásától, egyébként 10 holdhónap. Senki nem számolja amúgy hónapokban.
Terhesség idejét az utolsó menstruáció kezdõ dátumától számolják. Ezért jön még a 36 hét 9 hónaphoz 4 hét, így lesz 40 hét a terhesség teljes hossza.
9 HOLDHÓNAP! a terhességet holdhónapban mérik.
Alap matematika: 40 hét az NEM 10 hónapnak felel meg, ugyanis a februáron kívül egyik hónap sem 4 hétbõl áll, hanem 4 és fél hétbõl. Sima számítás: 9 hónap nagyjából 273 nap. 40 hét meg pontosan 280 nap. A hónapokat meg számold utolsó mensi szerint: ha január 1-én volt az utolsó akkor február 1-én vagy 1 hónapos, április 1-én 3 hónapos, június elsején 5 hónapos, stb.
Jóég, elsõ vagyok, 9 holdhónapot akartam írni. :D Újszülött baba a mentségem.
Vegyél már elõ egy naptárt.... Örök hiba, nem érte miért nem értitek. Nálatok egy hónap 4 hét? Mert nálunk kicsit több... (kivéve a februárt, ami pont 28 nap, ha nem épp 29) Szóval a terhesség 9 hónap, nem 10!!! Nem számolják már el évezredek óta, ne izgulj....
Akkor számoljunk eszerint: 10 hónap = 40 hét, akkor 12 hónap 48 hét, nem igaz? Akkor vajon miért áll egy év 52 hétbõl? Vagy idén szilveszter hamarabb lesz, mint télapó? Én tudom, hogy kö[email protected] vagyok, de muszáj megkérdeznem, miért nem gondolkodtok egy kicsit? Minden nap legalább 3-4 ember megkérdezi, és biztos vagyok benne, hogy ezek a kismamák PONTOSAN tudják, hogy ha 12 hónap 52 hétbõl áll, akkor nyilván nem az utolsó két hónap sikerül 6 hetesre, hanem a hónapok állnak többõl, mint 4 hét. És mégis megkérdezik. MIért?

9 hónapja (az utóbbi 4 hónap itthon) nem jön össze a baba. Valami baj lehet?

Márciusban abbahagytam a gyógyszert, szinte azonnal beállt a ciklusom 32 napra. H?mér?ztem ovu teszteltem, de nem akart összejönni, végül úgy döntöttem 4 hónap fizetetlen szabira megyek, hátha a stresszes munkahely gátolja a beágyazódást vagy valami... Sajnos így sem sikerült, a szabi letelt és 2 hét múlva pedig vissza kell mennem dolgozni, nagyon szomorú vagyok. Rutinvizsgálaton voltam ahol minden rendben volt, de b?vebb vizsgálatot 1 év próbálkozás után végeznek... :((

Legjobb válasz: Érdemes lenne a párodat is kivizsgálni, mert lehet hogy vele van baj. Egyébként 9 hónap sikertelen próbálkozás ugyan nagyon rossz lehet, de messzemenõ következtetéseket nem kell belõle levonni. Lehet, hogy egyszerûen eddig nem volt szerencsétek, de pár hónapon belül sikerül.

Érdemes lenne a párodat is kivizsgálni, mert lehet hogy vele van baj. Egyébként 9 hónap sikertelen próbálkozás ugyan nagyon rossz lehet, de messzemenõ következtetéseket nem kell belõle levonni. Lehet, hogy egyszerûen eddig nem volt szerencsétek, de pár hónapon belül sikerül.
Nem tudok semmi biztatót mondani, mi 5 hónapja próbálkozunk. Nekem azt mondják, a görcsös akarás az ok! Menj vissza dolgozni, s próbáld könnyedébben felfogni a munkahelyi dolgokat is! Sok sikert! Kitartás! (Az elsõ babám elsõ próbálkozásra összejött, ez meg nem akar megfoganni! Ne aggódj, sikerülni fog, csak idõ kérdése!)
Amint ezen az oldalon olvashatod, nagyon sok nõ küszködik a te problémáddal.A terhesség nem úgy jön, mint az a nagykönyvben meg van írva!Bújjatok össze a pároddal sokat, és hagyd a fenébe a hõmérõt, ill. az ovulációs teszteket.Én is nehezen estem teherbe , és mégis van 4, 5 év alatt 2 gyerekem.Sztem ez nem rossz arány!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...
a rutin vizsgálaton néztek vérvizsgálatot?hormonvizsgálatot?

9 hónapja járunk a barátommal, már rég nem 15 évesek vagyunk. Én már össze szeretnék költözni, mert külön városban lakunk, és a heti egy találka nekem kevés. Szerintetek?

Azt mondja,szeret. Keresi a társaságomat. Elhiszem, hogy szeret, de nekem ez így már kevés. Õ otthon lakik a "mamavillában", anyuka kiszolgálja.

Legjobb válasz: Kezdjük azzal hogy hány évesek vagytok? 2. Nevetséges hogy össze akartok költözni 9 hónap után, nem vágom a logikádat, legtöbb pár is csak jó pár év után költöznek össze. 3. Ha külön városba laktok és tudtad elõre hogy ez a távolság nem fog normálisan müködni mért jöttél vele össze? Hogy mi fog történni?:D Hát te kit választanál? Szüleidet akik mindig, egész életében ott voltak neked és mindig lehetett rájuk számítani vagy a párodat akit csak 9 hónapja ismersz. Amúgy ez az egész dolog amit felvázoltál nevetséges, ne sértõdj meg most ezen de szerintem nem vagy józan eszû:D Aztán meg ha neked ez a dolog nem fekszik akkor szakíts vele, lehet õ is jobban járna. 21/F

Kezdjük azzal hogy hány évesek vagytok? 2. Nevetséges hogy össze akartok költözni 9 hónap után, nem vágom a logikádat, legtöbb pár is csak jó pár év után költöznek össze. 3. Ha külön városba laktok és tudtad elõre hogy ez a távolság nem fog normálisan müködni mért jöttél vele össze? Hogy mi fog történni?:D Hát te kit választanál? Szüleidet akik mindig, egész életében ott voltak neked és mindig lehetett rájuk számítani vagy a párodat akit csak 9 hónapja ismersz. Amúgy ez az egész dolog amit felvázoltál nevetséges, ne sértõdj meg most ezen de szerintem nem vagy józan eszû:D Aztán meg ha neked ez a dolog nem fekszik akkor szakíts vele, lehet õ is jobban járna. 21/F
Kezdjuk ott, hogy hany evesek vagytok? Nem mindegy ugyanis egy ferfi eseteben, hogy 25 vagy 35. Ha harmincon tul van es meg nem lakott egyedul, akkor mar nem is fog. Maximum odakoltozhetnel hozzajuk es belebolondulnal a kedves mama kioktatasaiba es abba, hogy semmi nem lenne jo, amit te csinalsz, mert "a mama mashogy szokta es a mamanak van igaza." Amennyiben meg nincs 30, akkor meg van remeny :-) Mielott meg osszekoltoztok, erdemes elutazni egyutt valahova hetvegere, valamint egy hetre-tiz napra nyaralni, sielni, barhova. Ha eddig csak hetente egyszer talalkozgattatok, sokat lendithetnek a kapcsolatotokon az ilyen kiruccanasok. Olyan helyzetekben ismerhetitek meg egymast, amilyenek eddig nem adodtak. Ha tulelitek a kozos utazasokat, akkor mar erdemben lehet a kovetkezo lepesrol beszelni.
A kérdező hozzászólása: Nem biztos, hogy talál...elõttem se volt senkije. 21 éves fiú!De igen, az elején is tudtuk, hogy külön városban lakunk, és úgy kezdtük el a kapcsolatot, hogy össze fogunk költözni.Te valami másik oldalt olvastál, vagy nem tudsz magyarul, mert én nem írtam egy szóval se, hogy szüntesse meg a szüleivel a kapcsolatot, csak azt, hogy döntse el, hogy a párjával akar lakni, vagy a szüleivel. Az õ szülei is együtt élnek, már vagy 40 éve, azok se a szüleikkel. Nyilván te életed végéig a szüleid nyakán akarsz élõsködni(hogy mint egy fogyatékost kiszolgáljanak) ahelyett, hogy önálló életet alakítanál ki, és felelõsséget vállalnál a tetteidért..
A kérdező hozzászólása: Mégcsak ilyen lehetõség sincs, hogy odaköltözzem, mert nem is ajánlották, még mielõtt megint vki nekem esne ezért, gyorsan mondanám, hogy soha nem is lakott náluk egy nõ se. A 21 éves fiú:még gyerek vagy, meg butuska is, mert ha valaki szeret vkit, akkor heti egyszeri találka nagyon kevés.És heti fél napra senki se teljesen a saját arcát mutatja, ahogy írtam is, lakva ismerszik meg a másik!
Hány évesek vagytok? Ennek ismeretében próbálok reflektálni a problémára.
Szerintem hiányosan tetted fel a kérdést. A helyedbe részleteztem volna: -hány évesek vagytok -mivel foglalkoztok(tanulás v. munka) -mekkora a távolság köztetek? Legfõképpen ezen válaszok ismeretében tudnék választ adni a kérdésre.
OMG :D:D:D Szal nem csak üzeneteket küldtél nekem ha nem itt is próbálsz engem leoltani mikor szerintem full normális választ adtam neked... De nem baj, te úgy tûnik egy ilyen erõszakos irányító típusú lány vagy aki csak azért kérdezett hogy aki a párodnak add igazad azt le tudjad oltani. Ebbõl én arra következtetek hogy önértékelési problémáid vannak. Az is lehetséges hogy mivel ennyire szülõ ellenes vagy, te nem jössz ki jól a családoddal sõt erõsen rossz lehet. Az hogy aki mást mond mint amit te hallani szeretnél, ne hagy isten téged hibáztat az nem azt jelenti hogy rohadt köcsög szemetek vagyunk akik csak téged akarnak bántani. Ebbõl azt is lemerem szûrni hogy sokat bántottak. Lehet a szüleid? Ezt nem tudhatom de olyan megnyilvánulásaid vannak mint egykor az én barátnõmnek a kapcsolatunk vége felé néha voltak, ezért tudom hogy te milyen ember is lehetsz nagyjából. Én a helyedben rendbe tenném a kis agyacskádat elmennék egy pszichológushoz lehet segítene neked. A buta 21 éves fiú ui: szakíts a barátoddal, mert szerencsétlent már most sajnálom:D
Míg olvastam a válaszokat, fogalmazgattam magamban a sajátomat - de mivel kiderült a fiú kora, így más megvilágításba kerül az én válaszom is: Mi azért odébb vagyunk már korban, de huszasok. 5 éve vagyunk együtt, úgy 12 km távolság választ el. Részemrõl már összeköltözhetnénk - én külön is élek szüleimtõl, õ még együtt. Most fontolgatom, hogy választás elé állítom, mert én már megfogalmaztam neki a jövõbeli terveimet, amiben persze maximálisan benne szerepel õ is, tehát család, gyerek stb. Õ nem osztja meg velem a terveit... Arra gondoltam - bár picit félek -, hogy addig ne találkozzunk, míg nem dönti el ezt, persze vmi határidõ azért legyen. Így nem befolyásolom õt, letisztulnak a gondolatai kettõnkrõl és a jövõjérõl. Ebben csak az a gond, hogy míg én próbálom "nem befolyásolni", addig természetesen õ otthon van, ahol bárki egy kis elszólással is lelkifurdalást tud benne okozni, így hatva rá :( na mindegy, a lényeg: ez csak és kizárólag az õ döntése kell(ene), hogy legyen - az én álláspontomat már úgyis tudja! Nálatok azért a 21 év még nem olyan drasztikus. Ráadásul nem is vagytok együtt olyan sok ideje, hogy nógatni kelljen ezért! Légy türelmes, továbbra is odaadó, kedves, gondoskodó és szeretnivaló. Ha van érv, amiért Téged választ, úgysem a fenyegetõzés lesz, hanem csakis Te magad!
Én is ugyan evvel a gonddal küzdök. Ha neked jó dolog sül ki belõle kérlek írd le, hogy csináltad.
Inkább nem írom le, amit elõször gondoltam.
"Hiába mondom neki, hogy a végtelenségig egy nõ sem fogja ezt így tûrni." Úgy látom, te is arra számítasz, hogy lesz még másik nõje is. Lehet, hogy õ is ezt gondolja.
Mi lesz, ha választás elé állítod? Talál mást, aki kiszolgálja, és így tovább, és így tovább.
A kérdező hozzászólása: Persze, nem akarja feladni a lustaságát.Mert ez szerintem már lustaság. De vmit vmiért.Hiába mondom neki, hogy a végtelenségig egy nõ sem fogja ezt így tûrni. Azt mondja, hogy igazam van, az összeköltözés a helyes párkapcsolati forma, majd...nekem már a t-öm tele van, hogy elszórakoztatom fél napig-egy napig, aztán mint egy elõkelõ idegen föláll, és hazamegy.. Már arra gondoltam, hogy választás elé állítom. Szerintetek abból mi szokott kisülni?
és õ is össze akar költözni?
Anyuci pici fiacskája... Nem is fog egy ideig elköltözni, erre számíts. Ott a kényelem, amit megszokott.
Szerintem nem akarja feladni azt a kényelmet. Legalábbis ez jutott eszembe.
Ne ingerelj.
A kérdező hozzászólása: Nyugodtan le lehet írni, bárki bármit gondol...
A kérdező hozzászólása: Ja, és lakva ismerszik meg a másik ember.
Nem rosszból, de biztos vagy benne, hogy 21 évesen fenn tudnátok tartani egy saját lakást? Lehet, azért nem akar még összeköltözni veled, mert nincs meg az anyagi háttere hozzá!

Érettebb nők! Milyen nehézségekkel jár a terhesség 9 hónapja?

Nem vagyok az csak kíváncsi vagyok, ha majd egyszer szeretnék.

Legjobb válasz: Folyamatos gyomorégés. Reggeltõl-estig, 9 hónapon keresztül. Alig lehet rá ezt-azt beszedni, és nem is nagyon mertem, mivel elsõ a baba egészsége. Hányinger, émelygés, undor egyes ételektõl. Pont olyan, mint egy gyomorrontás, azt három napig elég elviselni. Nem hogy három hónapig! Kb. öt percenként kell menni pisilni. Minél jobban kell, annál biztosabb, hogy a: rugdosni fogja a baba a hólyagod, b: olthatatlan szomjúság fog gyötörni. Nyáron simán megittam 5 liter ásványvizet, miközben fele akkora a hólyag befogadó képessége. Késõbb a kisbabával jól jött, hogy fejbõl tudtam, merre vannak a városban nyilvános WC-k. Minden ruhád szûk, fáj a melled, a mellbimbód. Megõrülsz attól is, ha a ruha hozzáér. A harmadik trimeszterben, nagy pocakkal hamar elfáradsz. Én speciel hamar el is ájuldoztam, mivel még mindig alacsony volt a vérnyomásom. A tüdõd is nyomja a baba (a maga csekélyke 4kilójával az én 160 centis magasságomhoz). Ettõl függetlenül naponta hatszor kapod meg, hogy állják csak nyugodtan, nem vagy te beteg, csak terhes, és a többi. Az öreglányok hobbit csinálnak abból, hogy belédkönyökölnek a buszon, fellöknek a boltban, és sértegetnek. Ennyit a kismamákat övezõ kiemelt figyelemrõl... A munkahelyeden is magasról le..ják, hogy te sûrûbben járnál ki pisilni, netán bekapnál egy kekszet, mert leesett a vércukrod, vagy 35 fokos meleg van, és szomjan halsz. Sebaj, a 36. hétig dolgozz nyugodtan, kétszer annyit, mert elvárják tõled, elvégre nem vagy beteg, csak terhes! Ha egy fél percre megállsz (teszem azt, épp kettészakadsz, egy "apróbb" jósló fájástól, vagy begörcsölt a lábad), már jön valaki, aki egy órát ecseteli, hogy õ bezzeg terhesen betonozott, lovat tört be, és 12 tonna fát vágott össze naponta. Aludni nem tudsz: hason... áááá, hagyjuk... oldalt se, mert akkor a gyerek jár örömtáncot, hanyatt se, mert akkor nem kapsz levegõt. Tombolnak a hormonok, hol elbõgöd magad, hol szétvet a méreg, hol meg nevetõgörcsöt kapsz, és még okod sincs rá. A drága rokonok az idegeidre mennek. Lobogtathatod de a 4D ultrahangképet a kukival, neked akkor is lányod lesz, mert a: kerek a hasad,b: nagy lett az orrod, c: bal kézzel nyitod az ajtót. Ismerõseid két részre osztod. Az egyik, aki mindig azt kérdi, hogy "Egyben vagy még?", a másik, aki azon lovagol, hogy "Híztál?" (Nem, ba+, terhes vagyok, vizes a lábam, az egész testem, szétrepednek a csontjaim, leszakad a derekam, mindezzel együtt a 9.hónap végére fel mertem szedni 3 egész kilót, ebbõl 4 a gyerek, de természetesen: HÍZTAM.) Még nem szültél, de már kapod a tippeket, hogy fogyj le, mert õ 30kilót hízott, és három hét alatt leadta. (Minek híztál tehén méretûre?!) Természetesen nem elég, hogy magadtól folyton arra gondolsz, mivel ártasz/használsz a babának, kitölti minden gondolatod, hogy aggódsz érte, meg persze félsz, nehogy bármi baja legyen, gond legyen a szülésnél. Naponta hat történetet hallgatsz végig hat lábú, fél szemû, összenõtt, fogyatékos, vak gyerekekrõl. Nagyjából ennyi. A gyerekeimet szeretem, de bevallom õszintén, magát a terhességet úgy utáltam, ahogy van. Egy-egy perc dereng, amikor ültünk apával, és vadászott a rúgásokra, meg az, mikor elõször éreztem õket mocorogni, de kb. ennyi. Szerintem csak süket duma meg önigazolás, amikor valaki azzal jön, hogy imádta a terhességet.

Folyamatos gyomorégés. Reggeltõl-estig, 9 hónapon keresztül. Alig lehet rá ezt-azt beszedni, és nem is nagyon mertem, mivel elsõ a baba egészsége. Hányinger, émelygés, undor egyes ételektõl. Pont olyan, mint egy gyomorrontás, azt három napig elég elviselni. Nem hogy három hónapig! Kb. öt percenként kell menni pisilni. Minél jobban kell, annál biztosabb, hogy a: rugdosni fogja a baba a hólyagod, b: olthatatlan szomjúság fog gyötörni. Nyáron simán megittam 5 liter ásványvizet, miközben fele akkora a hólyag befogadó képessége. Késõbb a kisbabával jól jött, hogy fejbõl tudtam, merre vannak a városban nyilvános WC-k. Minden ruhád szûk, fáj a melled, a mellbimbód. Megõrülsz attól is, ha a ruha hozzáér. A harmadik trimeszterben, nagy pocakkal hamar elfáradsz. Én speciel hamar el is ájuldoztam, mivel még mindig alacsony volt a vérnyomásom. A tüdõd is nyomja a baba (a maga csekélyke 4kilójával az én 160 centis magasságomhoz). Ettõl függetlenül naponta hatszor kapod meg, hogy állják csak nyugodtan, nem vagy te beteg, csak terhes, és a többi. Az öreglányok hobbit csinálnak abból, hogy belédkönyökölnek a buszon, fellöknek a boltban, és sértegetnek. Ennyit a kismamákat övezõ kiemelt figyelemrõl... A munkahelyeden is magasról le..ják, hogy te sûrûbben járnál ki pisilni, netán bekapnál egy kekszet, mert leesett a vércukrod, vagy 35 fokos meleg van, és szomjan halsz. Sebaj, a 36. hétig dolgozz nyugodtan, kétszer annyit, mert elvárják tõled, elvégre nem vagy beteg, csak terhes! Ha egy fél percre megállsz (teszem azt, épp kettészakadsz, egy "apróbb" jósló fájástól, vagy begörcsölt a lábad), már jön valaki, aki egy órát ecseteli, hogy õ bezzeg terhesen betonozott, lovat tört be, és 12 tonna fát vágott össze naponta. Aludni nem tudsz: hason... áááá, hagyjuk... oldalt se, mert akkor a gyerek jár örömtáncot, hanyatt se, mert akkor nem kapsz levegõt. Tombolnak a hormonok, hol elbõgöd magad, hol szétvet a méreg, hol meg nevetõgörcsöt kapsz, és még okod sincs rá. A drága rokonok az idegeidre mennek. Lobogtathatod de a 4D ultrahangképet a kukival, neked akkor is lányod lesz, mert a: kerek a hasad, b: nagy lett az orrod, c: bal kézzel nyitod az ajtót. Ismerõseid két részre osztod. Az egyik, aki mindig azt kérdi, hogy "Egyben vagy még?", a másik, aki azon lovagol, hogy "Híztál?" (Nem, ba+, terhes vagyok, vizes a lábam, az egész testem, szétrepednek a csontjaim, leszakad a derekam, mindezzel együtt a 9.hónap végére fel mertem szedni 3 egész kilót, ebbõl 4 a gyerek, de természetesen: HÍZTAM.) Még nem szültél, de már kapod a tippeket, hogy fogyj le, mert õ 30kilót hízott, és három hét alatt leadta. (Minek híztál tehén méretûre?!) Természetesen nem elég, hogy magadtól folyton arra gondolsz, mivel ártasz/használsz a babának, kitölti minden gondolatod, hogy aggódsz érte, meg persze félsz, nehogy bármi baja legyen, gond legyen a szülésnél. Naponta hat történetet hallgatsz végig hat lábú, fél szemû, összenõtt, fogyatékos, vak gyerekekrõl. Nagyjából ennyi. A gyerekeimet szeretem, de bevallom õszintén, magát a terhességet úgy utáltam, ahogy van. Egy-egy perc dereng, amikor ültünk apával, és vadászott a rúgásokra, meg az, mikor elõször éreztem õket mocorogni, de kb. ennyi. Szerintem csak süket duma meg önigazolás, amikor valaki azzal jön, hogy imádta a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Huh, bár még fiatal vagyok hozzá nagyon, de levetted a kedvem, valahogy egy szebb dolognak állítják ezt be.
Maga gyermeket várni szép dolog, de fizikailag nem mindenkinek szép, ráadásul aki 10 éve vár rá mondjuk lehet nem szenved annyira tõle, vagy olyan típus, hogy semmi baja nincs tõle, vannak ilyenek.40 hét rosszullét, szédelgés, gyomorégés.Az elsõ trimeszter 1. 12 hét, számomra alvás, hányás, rosszullét szédelgés, fáradtság, levertség volt, az ágyból alig tudtam felállni, pedig 20 évesen voltam terhesen elég fiatalon. A 2. trimeszter az csodálatos volt semmim nem fájt, energikus voltam, jó kedvû, már kívánós is a palacsinta csípõs csipsz, gyümölcsök, rakott krumpli jöhettek ezerrel.A baba már rugdosott az jó érzés volt és jó volt látni az Ultrahangon.Nem volt hasam semekkora 24-26 hetesen kezdett el nõni, nem volt teher a baba nem húzott a súlya.A 3. trimeszter áá az kegyetlen volt, magas volt a pulzusom, visszatért a szédelgés rosszullét folyton éhes voltam, szomjas, rosszul voltam a vitaminoktól, nem volt nagy hasam egyátalán de már húzott a baba súlya, fájt a hátam, derekam, nem tudtam aludni, fáradt voltam, fárasztott a séta, sehogy sem volt kényelmes, rosszul voltam ha ültem, az a rengeteg ellenõrzésre járás, kiakasztott, rengetegszer vettek le vért amitõl egyébként is rosszul vagyok, hallgatni a sok sipítozó öregasszonyt ha hamarabb bemehettem a laborba vagy ültem a buszon villamoson. A fájások elviselhetetlennek tûntek, a baba rossz helyen rúgott meg, a hasam felsõ része a májamnál lezsibbadt, mert ott volt a lába.Alig vártam, hogy vége legyen.aztán megszültem egész rövid idõ alatt, aztán az újszülött osztály olyan volt mint a pokol ráadásul kisfiam besárgult így 5 napig kellett bent lenni, minden látogatómnak zokogtam vigyenek haza én ezt nem bírom.De a babacuccok vásárlása mindig felvillanyozott a terhesség alatt vagy mikor láthattam õt, meg kaptam róla képet, vagy mikor mocorgott. Most féléves oda vagyok a kisfiamért, persze fárasztó dolog, de megéri, szülés után 4-5 hónapig kijelentettem nekem több nem kell, és most hogy pár barátnõm terhes, rájöttem, nagyon is hiányzik a terhesség, terhesen kitüntetett figyelemben volt részem, mindig érdeklõdtek hogy vagyok, most már max a babáról érdeklõdnek.Igazából 2-3 év múlva mindenképp szeretnék még babát, sõt lehet 2õt is.Figyelj mindenki másképp éli meg nekem talán az is benne volt, hogy hamar jött kb 1-2 évvel késõbbre terveztük, meg mamám sem bírta jól tõle örökölhettem.De látod a szülés könnyen ment valakinek fordítva van, valakinek meg semmi baja 9 hónapig, de egyik barátnõm végig hányta a 9 hónapot, egy másik meg végig feküdte mert veszélyeztetett volt. Nagyon ember függõ, de bármilyen nehéz is az a 40 hét ezekért az apró kis drágákért megéri :D
Az elsõ 4-rõl tudok mesélni :) A 7. hétig ha nem tudtam volna a tesztek után, hogy terhes vagyok, semmi nem utalt volna rá. Naja, kimaradt a menzi. Aztán elkezdõdött: folyamatos fejfájás, szédülés, hányinger, undorodtam még a víztõl is, fáradtam, este 9-kor elaludtam, éjjel felébresztett a fejfájás, 3-4 órát nem tudtam aludni. Pisiltem éjjelente 4x is, nappal nem tudom, hányszor. Aztán elmúlt. Most a gyomorégés zavar, és idõnként görcsül a hasam ahogy nõ a baba. De most már nagyon jó minden.
Elsõ: szuper amit írtál, pont úgy van ahogy mondod!!!!! :-)))) Hozzátenném még azt, amikor kioktatnak, hogy nem terhes vagy (fúúúj de csúnya szó az, mert benne van hogy teher), hanem áldott állapotban vagy! Áldott bammeg! És mosolyogj hozzá mint a Szûz Mária! Igen, van aki 6 hónapos terhesen félmaratont fut és mindig mosolyogva mesélni, hogy se hányinger, se rosszullét, de én biza le se tagadhattam volna az elsõ 3 hónapot, mert zöld arccal másztam be a munkahelyemre. És utána jött még a java! Görcs a lábamban, gyomorégés mintha sósavat ittam volna és az állandó pisilés. Ha valamit el kellet intézni, akkor komoly útvonaltervezés kellett, hogy hol van wc. Amúgy meg egy vagány csajnak tartom magam, de 9 hónapig olyan hisztis p...a lettem, hogy már magamtól is kiborultam. Persze ott a végén a gyerek, aki miatt érdemes végigcsinálni (na meg tényleg nem mindenkinek szenvedés). Persze utána is van poén: az öröm, amikor szülés után elõször tudsz úgy székre leülni hogy nem sziszegsz a fájdalomtól..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!