Találatok a következő kifejezésre: 9 órakor be a fogamzásgátlót (5 db)

9 órakor vettem be a fogamzásgátlót és rá 3 órára ment a hasam (picit). Akkor most meddig kell óvszerrel védekezni, ha kell egyátalán?

Legjobb válasz: sZia! Nem irtad le miota szedsz fogamzasgatlot...ha mar tobb honapja, akkor szerintem nem kell aggodnod. De ha csak most kezdted el szedni akkor szerintem mindenkepp hasznaljatok ovszert is

sZia! Nem irtad le miota szedsz fogamzasgatlot...ha mar tobb honapja, akkor szerintem nem kell aggodnod. De ha csak most kezdted el szedni akkor szerintem mindenkepp hasznaljatok ovszert is
4 óra alatt szívódik fel a gyógyszer. Ha kiscsit volt csak hígabb a székleted-te tudod, milyen szokott lenni, akkor szerintem nincs gond, fõleg, ha több hónapja szeded. A biztonság kedvéért használhattok óvszert, a következõ levél elsõ pár szeméig.Utána már nem kell:-) Nagyon örülök, hogy vannak ilyen felelõsségteljes fiatalok!!!
Szerintem sem árt az óvszer, a biztonság kedvéért. Hajrá!
Szia! Nálam is elõfordult már ilyen és az a javalott, ha minimum a következõ 1 hétban használtok. Nálam még nem volt gond, de ha ment a hasam, akkor betartottuk az 1 hetet.

Ha minden nap 9-10 között szedtem be a fogamzásgátló tabit, es tegnap du.3kor, akkor lehet vm baj? Vagy csak az a lényeg h 12 orán belül kapjam be?

Legjobb válasz: Ha 12 órán belül vetted be, akkor nincs probléma. De ne nagyon szedd össze-vissza, mert nálam volt hogy többórás különbségekkel tudtam csak bevenni, és pl. az bekavart nálam a megvonásos vérzésénél.

Ha 12 órán belül vetted be, akkor nincs probléma. De ne nagyon szedd össze-vissza, mert nálam volt hogy többórás különbségekkel tudtam csak bevenni, és pl. az bekavart nálam a megvonásos vérzésénél.
1 órás pontosság az még elvileg a megvonásos vérzésnél sem kavar be, tehát pontosan fog megjönni. :) - elsõ válaszoló -
A kérdező hozzászólása: köszi:) és még annyit h az nem számit nagy különbségnek ha 9kor és/vagy 10kor kapom be? zehát ez az 1 orás különbség maradhat?
A kérdező hozzászólása: uuu megnyugodtam:) köszi szépen!!

9 óra helyett este 6-kor vettem be a fogamzásgátlót. Tudom, hogy belefértem a 12 órás határidőbe, de biztosan nem lehet baj?

Legjobb válasz: Soha semmi sem biztos. Ha nagyon fogékony vagy lehetsz terhes ha nem vigyázol. Én is jártam már így, hogy késõbb vettem be, sõt én az utolsó órában, nem lett baj belõle. Szerintem azért csak óvatosan.

Soha semmi sem biztos. Ha nagyon fogékony vagy lehetsz terhes ha nem vigyázol. Én is jártam már így, hogy késõbb vettem be, sõt én az utolsó órában, nem lett baj belõle. Szerintem azért csak óvatosan.
Ha elfelejtette bevenni Ha kevesebb, mint 12 órát késik a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem még nem csökken. Vegye be a tablettát, amint eszébe jut. A következõ tablettát a megszokott idõben vegye be. Ha több, mint 12 órát késik a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem csökkenhet. Minél több tablettát felejtett el bevenni, annál nagyobb a fogamzásgátló hatás csökkenésének kockázata. Ha egy tablettát felejtett el bevenni az 1. héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint eszébe jut, még akkor is, ha így 2 tablettát kell egyszerre bevennie. A következõ tablettákat a megszokott idõben vegye be és tegyen kiegészítõ óvintézkedéseket, például használjon gumióvszert a következõ 7 nap során. Ha a tabletta kimaradása elõtti héten nemi életet élt, fennáll a terhesség kockázata. Ez esetben kérjen tanácsot orvosától. Ha egy tablettát felejtett el bevenni a 2. héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint eszébe jut, még akkor is, ha így 2 tablettát kell egyszerre bevennie. A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be. A fogamzásgátló hatás nem csökken, és nem kell kiegészítõ óvintézkedéseket tenni. Ha egy tablettát felejtett el bevenni a 3. héten Két lehetõség közül választhat: 1. Vegye be a kihagyott tablettát, amint eszébe jut, még akkor is, ha így 2 tablettát kell egyszerre bevennie. A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be. A gyógyszermentes hét tartása helyett kezdje el szedni a következõ csomagot. Valószínûleg menstruációja (megvonásos vérzése) lesz a második csomag befejezésekor, de pecsételõ vagy áttöréses vérzés is jelentkezhet a második csomag szedésének ideje alatt. 2. Abba is hagyhatja a tabletták szedését. Kezdje el a 7 napos gyógyszermentes idõszakot (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el bevenni a tablettát). Ha a meghatározott kezdõnapon szeretné elkezdeni az új csomag szedését, 7 napnál rövidebb gyógyszermentes idõszakot tartson. Ha követi a fenti két javaslat valamelyikét, védett marad a terhességgel szemben.

Ha a megszokott idotol szamitva 9 ora kesessel vettem be a fogamzasgatlot akkor kell e vigyazni, maskent vedekezni?

Legjobb válasz: Hát az én gyógyszerem betegtájékoztatójában az van, hogy 12 órán belül be kel venni vagy csökken a hatás. Tehát elvileg nem lehet baj, de velem is volt már ilyen és mi azért 7 napig védekeztünk másképp is a biztonság kedvééért.

Hát az én gyógyszerem betegtájékoztatójában az van, hogy 12 órán belül be kel venni vagy csökken a hatás. Tehát elvileg nem lehet baj, de velem is volt már ilyen és mi azért 7 napig védekeztünk másképp is a biztonság kedvééért.
Az én gyógyszerem betegtájékoztatója azt írja: "Ha elfelejtette bevenni, 12 órán belül pótolja. Ilyenkor a gyógyszer hatása még megbízható!" Nem tudom Te milyen fajtát szedsz, de sztem nézd meg a tájékoztatójába, hogy mit ír. Olvastam már olyat is, hogy valamelyik fogigátlókat órára pontosan kell szedni.
Általában 12 órán belül ha beveszed, nem lehet semmi baj!! De amúgy sem, mert ennél több idõ kellene, h kiürüljön a még benned lévõ elõzõ gyógyszer.
érdekes, amíg szedtem fogamzásgátlót én is mindig olyat kaptam a patikában, amiben volt betegtájékoztató ;)
Holnap vedd be. Nem biztos hogy az is kijött. De olvasd el a tájékoztatót.
ÉS KIEGÉSZÍTÕ VÉDEKEZÉS, ha szeretkeztek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!