Találatok a következő kifejezésre: 9 órakor be a (21 db)

ha még a 12 órában benne volt, akkor nincs semmi gond!
A kérdező hozzászólása: Hát ha azt számolom, hogy elõzõ este 9-kor vettem be..és ha másnap kielc órától számolom a 12 órát rá akkor benne van! ez így helyes? szerintem igen, mert az utolsót 9-kor vettem, akkor köv nap onnan számolom a 12 órát nem??
szerintem teljesen jó! benne vagy a 12órában, de ha nagyon félõs vagy akkor pár napig gumi, után mehet simán! 19/L
na várj csak: vasárnap: este 9kor Hétfõ: kimaradt kedd: ma reggel 8??? mert akkor nem vagy benn a 12órában!!! mert akkor a vasárnap 9tõl kell számolnod (egyébként elõzõ voltam)
elõzõ vagyok: de hülye vagyok! tényleg benne vagy csak már kavarom magamat is!! BOCSÁNAT! az elsõ kommentem az érvényes! Benne vagy a 12ben! Sajnálom h hülyeséget írtam másodjára :( 19/L
A kérdező hozzászólása: Semmi gond:) Köszönöm szépen, nagyon sokat tudtatok segíteni:) Annyira lelkifurdalásom volt, hogy elfelejtettem elvinni magammal mikor mentem dolgozni, de mikor eszembe jutott, hogy de hát vasárnap is már 9 óra volt mire elértem addig, hogy be tudjam venni akkor kicsit megkönnyebbültem, de gondoltam megkérdezem itt:) Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat:) Remélem tényleg nem lesz semmi baj! További szép napot mindenkinek.

Barátnőm Lindynette 20-at szed a mensi 2. napjától. Ma vette be az utolsó szemet az első levélből. Nem mindig ugyanabban az órában vette be, hanem az este 9 óra és éjfél közötti időszakban. Van már védettség?

A kérdésem az, hogy jelent-e ez valamit a védettség kialakulása szempontjából, valamit hogy mikortól alakul ki a tényleges védettség? Meddig szükséges máshogy is védekeznünk?

Legjobb válasz: Na igen, történetesen annak nincs ráírva a tájékoztatójára... Én anno egy hónapig szedtem, addig gumi, utána meg mindent bele, és nem lett gáz. Azt is olvastam, hogy egy hét alatt hat, meg hogy azonnal, de hát jobb a békesség. Nekem is este 9-11 tájára esik tabi beevése, több mint egy éve, és nincs baj. Persze az a biztos, ha megkérdezitek a dokit :)

Na igen, történetesen annak nincs ráírva a tájékoztatójára... Én anno egy hónapig szedtem, addig gumi, utána meg mindent bele, és nem lett gáz. Azt is olvastam, hogy egy hét alatt hat, meg hogy azonnal, de hát jobb a békesség. Nekem is este 9-11 tájára esik tabi beevése, több mint egy éve, és nincs baj. Persze az a biztos, ha megkérdezitek a dokit :)
Ahogy rá van írva a tájékoztatóra.
Ha max 12 órán belül beveszi a kövi tabit akkor is véd! Az elsõ szemtõl fogva véd ha a mensi elsõ napján kezdte szedni, ha a 2.-4. napokon akkor már 1 hét múlva véd!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Ha minden nap 9-10 között szedtem be a fogamzásgátló tabit, es tegnap du.3kor, akkor lehet vm baj? Vagy csak az a lényeg h 12 orán belül kapjam be?

Legjobb válasz: Ha 12 órán belül vetted be, akkor nincs probléma. De ne nagyon szedd össze-vissza, mert nálam volt hogy többórás különbségekkel tudtam csak bevenni, és pl. az bekavart nálam a megvonásos vérzésénél.

Ha 12 órán belül vetted be, akkor nincs probléma. De ne nagyon szedd össze-vissza, mert nálam volt hogy többórás különbségekkel tudtam csak bevenni, és pl. az bekavart nálam a megvonásos vérzésénél.
1 órás pontosság az még elvileg a megvonásos vérzésnél sem kavar be, tehát pontosan fog megjönni. :) - elsõ válaszoló -
A kérdező hozzászólása: köszi:) és még annyit h az nem számit nagy különbségnek ha 9kor és/vagy 10kor kapom be? zehát ez az 1 orás különbség maradhat?
A kérdező hozzászólása: uuu megnyugodtam:) köszi szépen!!

9 óra helyett este 6-kor vettem be a fogamzásgátlót. Tudom, hogy belefértem a 12 órás határidőbe, de biztosan nem lehet baj?

Legjobb válasz: Soha semmi sem biztos. Ha nagyon fogékony vagy lehetsz terhes ha nem vigyázol. Én is jártam már így, hogy késõbb vettem be, sõt én az utolsó órában, nem lett baj belõle. Szerintem azért csak óvatosan.

Soha semmi sem biztos. Ha nagyon fogékony vagy lehetsz terhes ha nem vigyázol. Én is jártam már így, hogy késõbb vettem be, sõt én az utolsó órában, nem lett baj belõle. Szerintem azért csak óvatosan.
Ha elfelejtette bevenni Ha kevesebb, mint 12 órát késik a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem még nem csökken. Vegye be a tablettát, amint eszébe jut. A következõ tablettát a megszokott idõben vegye be. Ha több, mint 12 órát késik a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem csökkenhet. Minél több tablettát felejtett el bevenni, annál nagyobb a fogamzásgátló hatás csökkenésének kockázata. Ha egy tablettát felejtett el bevenni az 1. héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint eszébe jut, még akkor is, ha így 2 tablettát kell egyszerre bevennie. A következõ tablettákat a megszokott idõben vegye be és tegyen kiegészítõ óvintézkedéseket, például használjon gumióvszert a következõ 7 nap során. Ha a tabletta kimaradása elõtti héten nemi életet élt, fennáll a terhesség kockázata. Ez esetben kérjen tanácsot orvosától. Ha egy tablettát felejtett el bevenni a 2. héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint eszébe jut, még akkor is, ha így 2 tablettát kell egyszerre bevennie. A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be. A fogamzásgátló hatás nem csökken, és nem kell kiegészítõ óvintézkedéseket tenni. Ha egy tablettát felejtett el bevenni a 3. héten Két lehetõség közül választhat: 1. Vegye be a kihagyott tablettát, amint eszébe jut, még akkor is, ha így 2 tablettát kell egyszerre bevennie. A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be. A gyógyszermentes hét tartása helyett kezdje el szedni a következõ csomagot. Valószínûleg menstruációja (megvonásos vérzése) lesz a második csomag befejezésekor, de pecsételõ vagy áttöréses vérzés is jelentkezhet a második csomag szedésének ideje alatt. 2. Abba is hagyhatja a tabletták szedését. Kezdje el a 7 napos gyógyszermentes idõszakot (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el bevenni a tablettát). Ha a meghatározott kezdõnapon szeretné elkezdeni az új csomag szedését, 7 napnál rövidebb gyógyszermentes idõszakot tartson. Ha követi a fenti két javaslat valamelyikét, védett marad a terhességgel szemben.

Yasminellit szedek rég óta.2 szemet vettem be a csomagból eddig, és tegnap este 11 kor elfelejtettem bevenni. Ma vettem be 9 órakor, még 12 órán belül. Előtte szeretkeztem a barátommal és elélvezett bennem. Lehetek terhes?

Most akkor nem élvezhet el bennem csak gumival? Lehetek terhes, ha ma is elélvez bennem?

Legjobb válasz: Nem kell aggódnod, ennyi késés miatt semmi baj nem lesz.

Nem kell aggódnod, ennyi késés miatt semmi baj nem lesz.
Szerintem ne aggódj, még ha nem vetted volna be 12 órán belül, akkor is kicsi lenne az esélye a terhességnek.

9 igazolatlan hiányzásom gyűlt össze ebben a tanévben. Jött levél az igazgatótól (most a nyár közepén). Ma ismét néztem a postaládát és a gyermekjóléti szolgálattól jött levél, hogy gondviselőmmel fáradjunk be. Mit tehetnek, ha 9 órám van csak?

Úgy tudom 10től kellene levelet küldeni és ha utána is több lesz akkor pénzbüntetés stb..

Legjobb válasz: Valóban 10-nél kell a gyermekjólétit értesíteni. Nem kell semmit tenned, egyeztetnek veletek egy idõpontot, lesz egy beszélgetés, ahol megígéred, hogy összekapod magad és jövõre nem lesz ilyen. És remélhetõleg be is tartod :)

Valóban 10-nél kell a gyermekjólétit értesíteni. Nem kell semmit tenned, egyeztetnek veletek egy idõpontot, lesz egy beszélgetés, ahol megígéred, hogy összekapod magad és jövõre nem lesz ilyen. És remélhetõleg be is tartod :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:)
Nem. Ez egy atom nagy tróger lányra utal.
igen, végülis bátor :D de nem menõségbõl csináltad? dehogynem! márcsak azért is, mert itt dicsekszel vele .D
Ha olyan sulid van ahol a lányokat megerõszakolják a fiú WCben akkor igen, bátor vagy. Ha nem akkor csak hülye. :D:D:D:D Csak vicceltem, mindeféleképpen hülye vagy :D
Látszik hogy csak hülyeségbõl kérdezte de mit ne mondjak remek görbe tükröt mutatsz az efféle lányoknak. : ) Körülbelül ilyenek mostanában. "Régen a lányok úgy fõztek mint az anyjuk, ma meg hogy isznak mint az apjuk."
És pisiltél is?:D
OFF Szerintem a cigifüst sokkal kellemsebb, mint egy szarszagú wc.
Nem. Szimplán csak egy prosztó igénytelen bunkó suttyó vagy. :D Undorító wc-ben cigizni. Ez kb. olyan mintha ott kajálnál. A másik fele meg az, hogy aki tényleg wc-re akar menni, az meg szívja be a büdös füstöt. Elég paraszt dolog.
mi már tényleg voltunk bent :D alsóba a fiúk húztak be mert nem adtam nekik enni xD
Ez nem bátorság -.-
Nem, ez gáz.
*hogy = úgy. bocsánat. :)
És látták a pasik?
A kérdező hozzászólása: Igen, pisiltem is.
Oooké. Inkább vagányságból csináltad, mint sem bátorságból. Vagányságnak képzelted, de nem az. Igazából szerintem az sem vagányság ha valaki cigit szív. Sõt, ha valaki emós "vagányságból" az is gáz. Sõõõt... ha már itt tartunk szerintem az is gáz, hogy a fiú vécébe bementél. Pont azért csináltak nõi budit, hogy ne keljen a fiúkkal ürítened... Elméletileg... Gyakorlatilag pedig... ??? Nem tudom. :P Nagyon bocs a sok OFF-ért, de ez van. Tényleg nem vagányság. Légy inkább normális, hidd el az "menõbb és vagányabb". :P

Ha a megszokott idotol szamitva 9 ora kesessel vettem be a fogamzasgatlot akkor kell e vigyazni, maskent vedekezni?

Legjobb válasz: Hát az én gyógyszerem betegtájékoztatójában az van, hogy 12 órán belül be kel venni vagy csökken a hatás. Tehát elvileg nem lehet baj, de velem is volt már ilyen és mi azért 7 napig védekeztünk másképp is a biztonság kedvééért.

Hát az én gyógyszerem betegtájékoztatójában az van, hogy 12 órán belül be kel venni vagy csökken a hatás. Tehát elvileg nem lehet baj, de velem is volt már ilyen és mi azért 7 napig védekeztünk másképp is a biztonság kedvééért.
Az én gyógyszerem betegtájékoztatója azt írja: "Ha elfelejtette bevenni, 12 órán belül pótolja. Ilyenkor a gyógyszer hatása még megbízható!" Nem tudom Te milyen fajtát szedsz, de sztem nézd meg a tájékoztatójába, hogy mit ír. Olvastam már olyat is, hogy valamelyik fogigátlókat órára pontosan kell szedni.
Általában 12 órán belül ha beveszed, nem lehet semmi baj!! De amúgy sem, mert ennél több idõ kellene, h kiürüljön a még benned lévõ elõzõ gyógyszer.
érdekes, amíg szedtem fogamzásgátlót én is mindig olyat kaptam a patikában, amiben volt betegtájékoztató ;)

9 órával előbb vettem be a tablettát, mint szoktam. Vegyek most be még egyet, hogy tökéletes legyen a védelem, vagy csúsztassam mindig egy órával visszább?

Yasminelle-t szedek, de valamilrt azt hittem, hogy ma már szombat van, és azt hittem, kimaradt a pénteki tablettám. Így gyorsan bevettem azt. Aztán rájöttem, hogy még csak péntek van, és így 9 órával el?bb vettem be, mint ahogy kellett volna. Most az els? héten vagyok, ez a 7. nap. És hétf?n szeretkeztem utoljára (a párom utána elutazott). Egyébként 3 és 3/4 éve szedek fogamzásgátlót folyamatosan.

Legjobb válasz: Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már amióta tabit szedek és valami kérdéses, akkor feltalálom magam, elõszedem a betegtájékoztatót. Kinyitom. Fellapozom a nekem kellõ oldalt és ELOLVASOM! Tégy így te is.. Vagy ez csak számomra egyértelmû?? Egyébként úgy gondolom nem szükséges bevenned most egy másikat is. Majd holnap a szokásos idõben.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már amióta tabit szedek és valami kérdéses, akkor feltalálom magam, elõszedem a betegtájékoztatót. Kinyitom. Fellapozom a nekem kellõ oldalt és ELOLVASOM! Tégy így te is.. Vagy ez csak számomra egyértelmû?? Egyébként úgy gondolom nem szükséges bevenned most egy másikat is. Majd holnap a szokásos idõben.
A kérdező hozzászólása: Képzeld, elõvettem a betegtájékoztatót, el is olvastam már sokadszorra, de arra vonatkozóan nem írt semmit, hogyha valaki ennyivel korábban veszi be. Arról ír, hogy 1-2 óra eltérés belefér, na de ez annál lényegesen több. Valamint azt is írja, hogyha egyel többet vesz be valaki, attól nem lesz baja. Úgyhogy tanulj meg különbséget tenni. Egyébként CSAK akkor kérdezek valamit, ha már nem tudok utánanézni sehogy. Ugyanis a nõgyógyászom és a háziorvosom is csak 11-ig rendelt tegnap. De azért kösz, hogy leírtad.

Milyen gyógyszert szedjek be ha 1 óra internetezés után tökre lemerevedett a vállam és a gerincem egy része? Meg is fájdult; és éppen most pályázok egy állásra ahol 9 órát kell majd a gép előtt tölteni?

Legjobb válasz: Ez nem oldható meg gyógyszerrel, csak tornával. A munkaidõ 8 óra (+ ebédszünet), szgép elõtti munkavégzés esetén óránként 10 perc szünet jár. Felálssz és tornázol 10 percet.

Ez nem oldható meg gyógyszerrel, csak tornával. A munkaidõ 8 óra (+ ebédszünet), szgép elõtti munkavégzés esetén óránként 10 perc szünet jár. Felálssz és tornázol 10 percet.
A munkahelyeden megtanitanak hogy kell a gep elott ulni, nem gornyedni. Szek, asztal, monitor magassag, eger hasznalata stb.
A kérdező hozzászólása: Egy vállalkozónak dolgozom, szakfordításokat fogok csinálni, nem tanítanak semmire, ha nem tudom leadni a min napi 7 oldalt egyesszerûen kirúgnak:(
Miért kell egybõl gyógyszerhez nyúlni?A helyes testtartást otthon is ellehet sajátítani, a neten is vannak erre cikkek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!