Találatok a következő kifejezésre: 9 órakor be (23 db)

Barátnőm Lindynette 20-at szed a mensi 2. napjától. Ma vette be az utolsó szemet az első levélből. Nem mindig ugyanabban az órában vette be, hanem az este 9 óra és éjfél közötti időszakban. Van már védettség?

A kérdésem az, hogy jelent-e ez valamit a védettség kialakulása szempontjából, valamit hogy mikortól alakul ki a tényleges védettség? Meddig szükséges máshogy is védekeznünk?

Legjobb válasz: Na igen, történetesen annak nincs ráírva a tájékoztatójára... Én anno egy hónapig szedtem, addig gumi, utána meg mindent bele, és nem lett gáz. Azt is olvastam, hogy egy hét alatt hat, meg hogy azonnal, de hát jobb a békesség. Nekem is este 9-11 tájára esik tabi beevése, több mint egy éve, és nincs baj. Persze az a biztos, ha megkérdezitek a dokit :)

Na igen, történetesen annak nincs ráírva a tájékoztatójára... Én anno egy hónapig szedtem, addig gumi, utána meg mindent bele, és nem lett gáz. Azt is olvastam, hogy egy hét alatt hat, meg hogy azonnal, de hát jobb a békesség. Nekem is este 9-11 tájára esik tabi beevése, több mint egy éve, és nincs baj. Persze az a biztos, ha megkérdezitek a dokit :)
Ahogy rá van írva a tájékoztatóra.
Ha max 12 órán belül beveszi a kövi tabit akkor is véd! Az elsõ szemtõl fogva véd ha a mensi elsõ napján kezdte szedni, ha a 2.-4. napokon akkor már 1 hét múlva véd!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

9 igazolatlan hiányzásom gyűlt össze ebben a tanévben. Jött levél az igazgatótól (most a nyár közepén). Ma ismét néztem a postaládát és a gyermekjóléti szolgálattól jött levél, hogy gondviselőmmel fáradjunk be. Mit tehetnek, ha 9 órám van csak?

Úgy tudom 10től kellene levelet küldeni és ha utána is több lesz akkor pénzbüntetés stb..

Legjobb válasz: Valóban 10-nél kell a gyermekjólétit értesíteni. Nem kell semmit tenned, egyeztetnek veletek egy idõpontot, lesz egy beszélgetés, ahol megígéred, hogy összekapod magad és jövõre nem lesz ilyen. És remélhetõleg be is tartod :)

Valóban 10-nél kell a gyermekjólétit értesíteni. Nem kell semmit tenned, egyeztetnek veletek egy idõpontot, lesz egy beszélgetés, ahol megígéred, hogy összekapod magad és jövõre nem lesz ilyen. És remélhetõleg be is tartod :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:)

9 óra helyett este 6-kor vettem be a fogamzásgátlót. Tudom, hogy belefértem a 12 órás határidőbe, de biztosan nem lehet baj?

Legjobb válasz: Soha semmi sem biztos. Ha nagyon fogékony vagy lehetsz terhes ha nem vigyázol. Én is jártam már így, hogy késõbb vettem be, sõt én az utolsó órában, nem lett baj belõle. Szerintem azért csak óvatosan.

Soha semmi sem biztos. Ha nagyon fogékony vagy lehetsz terhes ha nem vigyázol. Én is jártam már így, hogy késõbb vettem be, sõt én az utolsó órában, nem lett baj belõle. Szerintem azért csak óvatosan.
Ha elfelejtette bevenni Ha kevesebb, mint 12 órát késik a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem még nem csökken. Vegye be a tablettát, amint eszébe jut. A következõ tablettát a megszokott idõben vegye be. Ha több, mint 12 órát késik a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem csökkenhet. Minél több tablettát felejtett el bevenni, annál nagyobb a fogamzásgátló hatás csökkenésének kockázata. Ha egy tablettát felejtett el bevenni az 1. héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint eszébe jut, még akkor is, ha így 2 tablettát kell egyszerre bevennie. A következõ tablettákat a megszokott idõben vegye be és tegyen kiegészítõ óvintézkedéseket, például használjon gumióvszert a következõ 7 nap során. Ha a tabletta kimaradása elõtti héten nemi életet élt, fennáll a terhesség kockázata. Ez esetben kérjen tanácsot orvosától. Ha egy tablettát felejtett el bevenni a 2. héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint eszébe jut, még akkor is, ha így 2 tablettát kell egyszerre bevennie. A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be. A fogamzásgátló hatás nem csökken, és nem kell kiegészítõ óvintézkedéseket tenni. Ha egy tablettát felejtett el bevenni a 3. héten Két lehetõség közül választhat: 1. Vegye be a kihagyott tablettát, amint eszébe jut, még akkor is, ha így 2 tablettát kell egyszerre bevennie. A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be. A gyógyszermentes hét tartása helyett kezdje el szedni a következõ csomagot. Valószínûleg menstruációja (megvonásos vérzése) lesz a második csomag befejezésekor, de pecsételõ vagy áttöréses vérzés is jelentkezhet a második csomag szedésének ideje alatt. 2. Abba is hagyhatja a tabletták szedését. Kezdje el a 7 napos gyógyszermentes idõszakot (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el bevenni a tablettát). Ha a meghatározott kezdõnapon szeretné elkezdeni az új csomag szedését, 7 napnál rövidebb gyógyszermentes idõszakot tartson. Ha követi a fenti két javaslat valamelyikét, védett marad a terhességgel szemben.

Ha a megszokott idotol szamitva 9 ora kesessel vettem be a fogamzasgatlot akkor kell e vigyazni, maskent vedekezni?

Legjobb válasz: Hát az én gyógyszerem betegtájékoztatójában az van, hogy 12 órán belül be kel venni vagy csökken a hatás. Tehát elvileg nem lehet baj, de velem is volt már ilyen és mi azért 7 napig védekeztünk másképp is a biztonság kedvééért.

Hát az én gyógyszerem betegtájékoztatójában az van, hogy 12 órán belül be kel venni vagy csökken a hatás. Tehát elvileg nem lehet baj, de velem is volt már ilyen és mi azért 7 napig védekeztünk másképp is a biztonság kedvééért.
Az én gyógyszerem betegtájékoztatója azt írja: "Ha elfelejtette bevenni, 12 órán belül pótolja. Ilyenkor a gyógyszer hatása még megbízható!" Nem tudom Te milyen fajtát szedsz, de sztem nézd meg a tájékoztatójába, hogy mit ír. Olvastam már olyat is, hogy valamelyik fogigátlókat órára pontosan kell szedni.
Általában 12 órán belül ha beveszed, nem lehet semmi baj!! De amúgy sem, mert ennél több idõ kellene, h kiürüljön a még benned lévõ elõzõ gyógyszer.
érdekes, amíg szedtem fogamzásgátlót én is mindig olyat kaptam a patikában, amiben volt betegtájékoztató ;)

9 órával előbb vettem be a tablettát, mint szoktam. Vegyek most be még egyet, hogy tökéletes legyen a védelem, vagy csúsztassam mindig egy órával visszább?

Yasminelle-t szedek, de valamilrt azt hittem, hogy ma már szombat van, és azt hittem, kimaradt a pénteki tablettám. Így gyorsan bevettem azt. Aztán rájöttem, hogy még csak péntek van, és így 9 órával el?bb vettem be, mint ahogy kellett volna. Most az els? héten vagyok, ez a 7. nap. És hétf?n szeretkeztem utoljára (a párom utána elutazott). Egyébként 3 és 3/4 éve szedek fogamzásgátlót folyamatosan.

Legjobb válasz: Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már amióta tabit szedek és valami kérdéses, akkor feltalálom magam, elõszedem a betegtájékoztatót. Kinyitom. Fellapozom a nekem kellõ oldalt és ELOLVASOM! Tégy így te is.. Vagy ez csak számomra egyértelmû?? Egyébként úgy gondolom nem szükséges bevenned most egy másikat is. Majd holnap a szokásos idõben.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már amióta tabit szedek és valami kérdéses, akkor feltalálom magam, elõszedem a betegtájékoztatót. Kinyitom. Fellapozom a nekem kellõ oldalt és ELOLVASOM! Tégy így te is.. Vagy ez csak számomra egyértelmû?? Egyébként úgy gondolom nem szükséges bevenned most egy másikat is. Majd holnap a szokásos idõben.
A kérdező hozzászólása: Képzeld, elõvettem a betegtájékoztatót, el is olvastam már sokadszorra, de arra vonatkozóan nem írt semmit, hogyha valaki ennyivel korábban veszi be. Arról ír, hogy 1-2 óra eltérés belefér, na de ez annál lényegesen több. Valamint azt is írja, hogyha egyel többet vesz be valaki, attól nem lesz baja. Úgyhogy tanulj meg különbséget tenni. Egyébként CSAK akkor kérdezek valamit, ha már nem tudok utánanézni sehogy. Ugyanis a nõgyógyászom és a háziorvosom is csak 11-ig rendelt tegnap. De azért kösz, hogy leírtad.

Yasminellit szedek rég óta.2 szemet vettem be a csomagból eddig, és tegnap este 11 kor elfelejtettem bevenni. Ma vettem be 9 órakor, még 12 órán belül. Előtte szeretkeztem a barátommal és elélvezett bennem. Lehetek terhes?

Most akkor nem élvezhet el bennem csak gumival? Lehetek terhes, ha ma is elélvez bennem?

Legjobb válasz: Nem kell aggódnod, ennyi késés miatt semmi baj nem lesz.

Nem kell aggódnod, ennyi késés miatt semmi baj nem lesz.
Szerintem ne aggódj, még ha nem vetted volna be 12 órán belül, akkor is kicsi lenne az esélye a terhességnek.

Milyen gyógyszert szedjek be ha 1 óra internetezés után tökre lemerevedett a vállam és a gerincem egy része? Meg is fájdult; és éppen most pályázok egy állásra ahol 9 órát kell majd a gép előtt tölteni?

Legjobb válasz: Ez nem oldható meg gyógyszerrel, csak tornával. A munkaidõ 8 óra (+ ebédszünet), szgép elõtti munkavégzés esetén óránként 10 perc szünet jár. Felálssz és tornázol 10 percet.

Ez nem oldható meg gyógyszerrel, csak tornával. A munkaidõ 8 óra (+ ebédszünet), szgép elõtti munkavégzés esetén óránként 10 perc szünet jár. Felálssz és tornázol 10 percet.
A munkahelyeden megtanitanak hogy kell a gep elott ulni, nem gornyedni. Szek, asztal, monitor magassag, eger hasznalata stb.
A kérdező hozzászólása: Egy vállalkozónak dolgozom, szakfordításokat fogok csinálni, nem tanítanak semmire, ha nem tudom leadni a min napi 7 oldalt egyesszerûen kirúgnak:(
Miért kell egybõl gyógyszerhez nyúlni?A helyes testtartást otthon is ellehet sajátítani, a neten is vannak erre cikkek.

Az jó ha 8 és 9 óra között veszem be a tablettát?

Arra gondolok hogy van amikor 8:30kor de megesik hogy csak 9 el?tt 5 percel.Baj ha így szedem?

Legjobb válasz: Rá van írva, hogy 12 ÓRA a tûréshatár. Az a 20 perc szerinted számít? Olvasd el elõbb a betegtájékoztatót, aztán kérdezd meg az orvosod esetleg, ha valami nincs benne.

Rá van írva, hogy 12 ÓRA a tûréshatár. Az a 20 perc szerinted számít? Olvasd el elõbb a betegtájékoztatót, aztán kérdezd meg az orvosod esetleg, ha valami nincs benne.
A kérdező hozzászólása: Elõször szedek tabelettát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a felvilágosítást...elolvastam a betegtájékoztatót hiszen nem kezdek el szedni tablettát csak úgy ész nélkül.Csak érdekelt mert mindenki azt írja hogy törekedni kell a pontosságra de hogy mennyire azt nem tudtam biztosra.
Az a fél óra ide vagy oda nem számít semmit! Én van amikor csak több óra késéssel tudom bevenni, még sincs bajom!

9 órakor vettem be a fogamzásgátlót és rá 3 órára ment a hasam (picit). Akkor most meddig kell óvszerrel védekezni, ha kell egyátalán?

Legjobb válasz: sZia! Nem irtad le miota szedsz fogamzasgatlot...ha mar tobb honapja, akkor szerintem nem kell aggodnod. De ha csak most kezdted el szedni akkor szerintem mindenkepp hasznaljatok ovszert is

sZia! Nem irtad le miota szedsz fogamzasgatlot...ha mar tobb honapja, akkor szerintem nem kell aggodnod. De ha csak most kezdted el szedni akkor szerintem mindenkepp hasznaljatok ovszert is
4 óra alatt szívódik fel a gyógyszer. Ha kiscsit volt csak hígabb a székleted-te tudod, milyen szokott lenni, akkor szerintem nincs gond, fõleg, ha több hónapja szeded. A biztonság kedvéért használhattok óvszert, a következõ levél elsõ pár szeméig.Utána már nem kell:-) Nagyon örülök, hogy vannak ilyen felelõsségteljes fiatalok!!!
Szerintem sem árt az óvszer, a biztonság kedvéért. Hajrá!
Szia! Nálam is elõfordult már ilyen és az a javalott, ha minimum a következõ 1 hétban használtok. Nálam még nem volt gond, de ha ment a hasam, akkor betartottuk az 1 hetet.
Holnap vedd be. Nem biztos hogy az is kijött. De olvasd el a tájékoztatót.
ÉS KIEGÉSZÍTÕ VÉDEKEZÉS, ha szeretkeztek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!