Találatok a következő kifejezésre: 9 éves vagyok (212 db)

Mit csináljak? 9 éves vagyok 6 éves koromig nővéremmel aludtam nem tudok leszokni hogy ne kérjem meg anyát hogy aludjak ott

Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha van lehetõséged külön szobában aludni ,akkor az jó. Örülj neki! Még 1 rövid év és szeretnél elvonulni a kuckódba.

Ha van lehetõséged külön szobában aludni , akkor az jó. Örülj neki! Még 1 rövid év és szeretnél elvonulni a kuckódba.
Konkrétan egy ágyban, vagy csak egy szobában? Ha az elõzõ, már épp ideje, ha külön alszol. Ha a második, valóban örülj, hogy külön szobád lehet.
Én sem szeretek egyedül aludni. Hovatovább nem is tudok. Szerezz be esti fényt, plüssöket, és ezek meg fognak nyugtatni. Eljött az az idõ, hogy önállósodj! :)
Ez szerintem kamu, hogy 9 éves írta ki. Szüleivel beszélné meg ezt a problémát nem a neten a Gyakori Kérdéseken. :D Meg a helyesírása se ilyen egy 9 évesnek. Ezt szerintem a nõvére írta ki vagy csak szórakozik valaki.
1. Ebben a korosztályban mozgok, úgyhogy hülyének ne nézz. 2. Fél 9, mi sem vagyunk korán fekvõk, de az enyémek nem a net elõtt ülnek ilyenkor, amikor másnap suli, hanem csendben lapozgatják a mesekönyvet az ágyban. 3. 9 éves gyereknek nem itt kellene tanácsot kérni (ha igaz lenne), hanem anyucival megbeszélni. Ha pedig neked, mint szülõnek az a kérdésed, hogy hogyan szoktasd le a 9 éves lányodat arról, hogy a nõvérénél aludjon, akkor kérdezd így.
Na jó, nekem 8, 5 és 10 éves lányaim vannak, õk is tudják jól kezelni a netet, pontosan tudom hogy mire képesek és az ilyen korúak helyesírását is ismerem. Egyszerûen nem hiszem el, hogy egy 9 éves itt regisztrált és ilyen kérdést tett fel.
Bocs, elírtad az életkorod??? 9 évesen itt... na neeee..
A kérdéstõl függetlenül nagyon sok helyen látom, hogy az az indok arra, hogy valaki nem lehet fiatal, hogy jó a helyesírása... Nem tudom, hogy ma mennyire idióták a gyerekek, de én pl. elsõ írásórám óta nyelvtannáci vagyok. Nem magatokból kell kiindulni, lehet, hogy másnak jobbak a képességei.
Jó én visszaszívom, tényleg kamu, már látom az "anyuka" válaszából... csak akkor még nem olvastam, mit googleztál róla.
"Miért, 9 évesen a mai világban egy gyerek nem tud beregisztrálni egy ilyen oldalra, hogy kérdést írjon? " Épp elég baj, hogy ennyi idõsen szülõi kontroll nélkül regisztrálgatna egy gyerek ide-oda. Aztán meg sír anyuci és apuci, hogy valami beteg aberrált állat zaklatja õket. "Írni tud, olvasni is, a számítógéphez meg melyik mai 9 éves nem ért? Nem abból kell kiindulni, hogy te mit csináltál 9 évesen..." Én abból indulok ki, amit a 9 évesek tudnak... az enyémek is gépeznek. Õszintén szólva max. 1% esélyét láttam annak, hogy ezt egy helyesírásból színjeles 9 éves írta ki. A gyanúm pedig beigazolódott, amikor kiderült, hogy macskerde több kérdést feltett és az egyikben azt írja, hogy 15 éves.
"Bocs, elírtad az életkorod??? 9 évesen itt... na neeee.." Miért, ez nem a Szex témakör, ez a családi kapcsolatok. Oda miért ne írhatna egy 9 éves gyerek? Aki meg azt írta: kamu Miért, 9 évesen a mai világban egy gyerek nem tud beregisztrálni egy ilyen oldalra, hogy kérdést írjon? Írni tud, olvasni is, a számítógéphez meg melyik mai 9 éves nem ért? Nem abból kell kiindulni, hogy te mit csináltál 9 évesen...
Ó, a legnagyobb királyság a saját szoba! 12 éves koromig én is féltem a sötétben. Nekem segített az éjjeli fény. Ilyen kis kedves figurákban kaphatóak ma már ezek a lámpák, kellemesen, nem zavaró fénnyel világítanak. Párszáz forintért már lehet kapni nagyobb áruázakban és lakberendezési üzletekben. Kérd meg mamádat, vegyen neked egyet, vagy vegyél egyet a zsebpénzedbõl. 21/L
13: mert kamu. A kérdésbõl egybõl lejött nekem, és egy fél perces guglizás után kijött, hogy itt a gyakori kérdéseken hol 15, hol 9 éves. :-))
A helyesírásán miért akadtok ki? Mert tud írni? A vesszõhiányokat leszámítva értelmesebb kérdést írt ki, mint némelyik idõsebb. 9 évesen én színötös helyes író voltam (és vagyok mindmáig), szal nem kell belekötni. Mellesleg miért ne írhatta volna ki? 9 éves, nem dedós, a mostohaöcsém 9 évesen csetelt a sulis barátaival, szóval... Kérdezõ: próbálj meg önállósodni. Aludj kis fénynél, plüssökkel, hallgass rádiót, arra aludj el, és sokkal könnyebb lesz.
10: egyetértek, most már én is a nõvérre tippelek, nem anyukára - ha nem szórakozik valaki.
A kérdező hozzászólása: egy ágyban külön a többiektõl alszom!
A kérdező hozzászólása: helló anyukája vagyok de már elnézézést a lányom valóban 9 éves õ is írta néhányan vakok vagytok például utolsó nem érdekelnek most a te gyerkõceid nem írta el max.te vagy a vak
A kérdező hozzászólása: de jól írtam de lécci ne cikizzetek ez nem jó érzés:(
A kérdező hozzászólása: néhánxy bolond ember figyeleny már! a nõvérem írta fel azt a 15 éves bigyót néhány tisztelt hülye hányszor írjam lr hogy 9 éveas vagyok?

Anyukám nem enged el a csaba centerbe a barátnőmmel am, , 9 éves vagyok. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ne haragudj de igaza van anyukádnak.....

Ne haragudj de igaza van anyukádnak.....
Mit akarsz ott csinálni? Ülni egy paod és nézni a többieket? Nem lenne ez unalmas neked? Hidd el, csak az agyatlanok ücsörögnek naphosszat a plázákban!
Menj a játszótérre oda biztos elenged!
Most 9 évesen mit akarsz, könyörgöm? Örülj neki, hogy vigyázni akar rád anyud, hihetetlenek ezek a mai fiatalok, nekem 9 évesen arra se volt igényem h valahova is elmenjek egyedül, a maiak meg már ennyi idõsen plázáznának! Ha nekem lenne ilyen korú gyermekem, én sem engedném el! A világ megváltozott, egyre több az erõszak, biztonsogosabb, ha anyuddal vagy!
Bakker 9éves gyerek plázázni akar és a gyk-n ír ki kérdést! Ez hihetetlen!!!
nem tudom elhinni, hogy ez nem kamu kérdés..!
discoba nem akarsz még menni??
szerintem már rég bulikra kéne járnod, inni, drogozni, meg dugatni magad ne hagyd magad :-)

9 éves vagyok már nő a mellem de csak az egyik oldal aggódnom kéne?

Legjobb válasz: Ne aggódj, mert senkinek sem egyformán fejlõdik a melle. Gondolom még csak mostanában kezdtél fejlõdni.

Ne aggódj, mert senkinek sem egyformán fejlõdik a melle. Gondolom még csak mostanában kezdtél fejlõdni.
Ne aggódj, ez normális :) Van hogy elõször csak az egyik melled kezd nõni, de nemsokára a másik is fog nyugi.

9 éves vagyok, és szeretnék venni egy hörcsögöt. Valaki nem tud olcsót ajánlani? ( a neme mindegy)

Legjobb válasz: Most ezt hogy érted? Én a dzsungáriai törpehörit ajánlom neked.A hörcsögök amúgy nem valami drágák bármelyik állatkereskedésben tudsz venni.Neten is körülnézhetsz.1000Ft alatt simán tudsz venni.

Most ezt hogy érted? Én a dzsungáriai törpehörit ajánlom neked.A hörcsögök amúgy nem valami drágák bármelyik állatkereskedésben tudsz venni.Neten is körülnézhetsz.1000Ft alatt simán tudsz venni.
kisállat kereskedésben 400-600 forintért lehet venni. és ha megkéred az eladót, szívesen elmondja mire kell figyelni és hogyan kell gondozni :)
A hörcsög mindig olcsó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Veszprém megyében Balinkán van 5 pici tegnap születtek. 6 hét múlva ingyen elvihetõk!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) . Csak az a baj hogy anyát nem tudom rábszélni :(

9 éves vagyok első a tesiben. De jobb akarok lenni hogyan? (lent)

Hogyan tudnám gyakorolni hogy jobban menne(nem mintha nem menne csak akarok egy kicsit gyakorolni)járok hip hop-ra focira stb. még nagyon sok mindenre de, pl.:jó a zenére mozgás(tornázás hip hop-ozás stb.)?? ha igen írjátok meg,és írjatok még jó tornákat!

Legjobb válasz: GreenTea Mi is lenne a kérdésed?

GreenTea Mi is lenne a kérdésed?
Inkabb a magyar orakra helyzed a hangsulyt szerintem , azon belul is a fogalmazasra
Szuper.9 éves.Elsõ a tesiben.Most nulladik akar lenni.Ez igen!
A kérdező hozzászólása: heló mondom jobb
A kérdező hozzászólása: nem te hülye gyerek kuss

Melyik a jobb autós ülés és miért? A 9-25 vagy 9-36? 6 éves gyereknek kellene.

Ha lehet, már nem szeretnék még egy ülést venni pár év múlva, csak a magasítót.

Legjobb válasz: 6 évesnek már veheted a 9-36-osat. Az én lányom májusban lesz majd 3,5 éves. Neki most 9-25-ös ülése van, de én már nézegetem neki a 36kg-os ülést, tavasszal lecseréljük neki. Én úgy látom, hogy már bõven jó lenne neki a 9-36-os ülés, pedig még csak 15,5kg.

6 évesnek már veheted a 9-36-osat. Az én lányom májusban lesz majd 3, 5 éves. Neki most 9-25-ös ülése van, de én már nézegetem neki a 36kg-os ülést, tavasszal lecseréljük neki. Én úgy látom, hogy már bõven jó lenne neki a 9-36-os ülés, pedig még csak 15, 5kg.
6 évesnek 15-36 kg-os gyerekülést vennék, amit ülésmagasítóvá is lehet alakítani. Barátnõm kislánya 8 éves, de tavaly is már csak ülésmagasítót használt neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! 15-36-ost azért nem akarok venni, mert van egy 3, 5 évesem is és szeretném õt is beleültetni, ha véletlenül nincs bent az õ ülése az autóban. Szóval mindketten tudják használni.
Általában 135-150 cm között szoktak már csak ülésmagasítót használni. Mivel õt már az autó biztonsági övével kell bekötni, elég a 15-36 kg-os ülés. Már csak azért is ezt venném, mert 10 ezer forinttal olcsóbb mint a 9-36 kg-os általában.
Akkor 9-36 kg-os gyerekülést vegyél, az tuti jó mind a kettõnek, ráadásul végig lehet használni, 150 cm-ig. Bár, ha egyszerre viszed a 2 gyereket valahova, akkor kettõ ülés kell, de ha a nagyfiad eléri a 135 cm-t, akkor most is használhatsz nála ülésmagasítót.
15-36-os jó a 3, 5 évesnek. enyém 3 éves, 17 kiló, 106cm és nyáron már az autó saját öve lesz mert kinõtte az ülés övét, csak még húzzuk. szóval mindkettõnek bõven jó ez a kategória ha nem annyira alacsony, vékony a 3, 5 évesed :) 6 évesesnek meg tényleg nem kell olyan ülés aminek van öve, gondolom már bõven van 105cm, tehát nem is igen tudnád bekötni :)
A kérdező hozzászólása: Biztos én vagyok fusztrált, de olyan érzésem van, hogy ha az autós ülés övével van bektve, az biztonságosabb mint a kocsi saját öve. Igazából magas mind a kettõ, csak súlyra kicsik. A nagy most 18-19 kg, a kicsi pedig 15.
"Biztos én vagyok fusztrált, de olyan érzésem van, hogy ha az autós ülés övével van bektve, az biztonságosabb mint a kocsi saját öve." Ez így nem feltétlenül igaz. Nem csak a rögzítés módját, hanem az egész ülést biztonságosságát, egyben kell vizsgálni. Amúgy nagy általánosságban a legbiztonságosabb kombináció, ha az ülés Isofix-szel van rögzítve, a gyereket meg az autó öve tartja.
Ne haragudj, de egy 6 éves gyereket ne az ülés övével kapcsold már be légyszíves, nagyon kényelmetlen lehet neki, akkor is, ha csak 19 kg. De ha ilyen vékonyka lehet nem, de akkor is. Nem biztonságosabb, mint az autó biztonsági öve. Na mindegy te érzed. Egy 15-36 kg-os ülés és mindig bent kell hagyni mind a 2 ülést az autóban. Vagy amelyiket nem használod kitenni. Amúgy pénzkidobás lenne a 9-36 kg-os gyerekülés, fõleg a 9-25 kg-os.

2 éves, 12 kg. os kisgyermeknek melyik autósülést? 9-18 vagy 9-36kg?

Nem szeretnénk 1-2 év múlva cserélni. Ajánlanátok is? Köszönöm

Legjobb válasz: Enyémek 2 évesen már utálták a 9-18-as ülést, kényelmetlen volt nekik, ahogy beszorítja a pocakjukat az a kagylóforma. Ekkor kapták a 9-36 kilósat, persze a szûkítõket kivéve belõle, nagyon kényelmes volt nekik, hogy végre egyenesen ülnek és nincsenek elszorítva. Szóval én a nagyobbat venném.

Enyémek 2 évesen már utálták a 9-18-as ülést, kényelmetlen volt nekik, ahogy beszorítja a pocakjukat az a kagylóforma. Ekkor kapták a 9-36 kilósat, persze a szûkítõket kivéve belõle, nagyon kényelmes volt nekik, hogy végre egyenesen ülnek és nincsenek elszorítva. Szóval én a nagyobbat venném.
9-36 kg tudtommal nem dönthetõ, és csak az autó övével lehet bekötni.9-25 kg-ig azon még nem gondolkodtál? Azt még lehet dönteni és van saját öve, utána meg az autó övével is lehet bekötni.De saját tapasztalat szerint kell cserélni.Mi kezdtük hordozóval, aztán 0-18 kg, 9-25 kg, és most 15-36 kg.De sosem a súlyhatár volt probléma, hanem a magasság, ha a fejecskéje túléri a támlát már nem jó!
Vagy 9-18 kg-osat, vagy pedig a 9-36 kg-os, de a pajzsost. A kisebbik fiam is 2 éves múlt és 12 kg, de ha néha bemászik a nagyobbik fiam ülésébe elveszik benne.
Az én lányom 3 hét múlva lesz 2 éves és most 11 kiló, kis vékonyka. 3 hónapja vettünk ülést neki. Maxi Cosi tobit. Drágább, de jobb a tesztje, mint a priorinak, amit linkeltél. Nagyon jó a minõsítése. De ha drágállod, akkor is jobb a maxi cosi mint a graco. Nem szerintem, hanem az Adac teszt szerint. Mi 9-18asat vettünk, mert mint mondtam vékony a lányom. A 9-36osban nem láttam, hogy biztonságban lenne. Lötyögött benne. Elveszett benne a gyerek. A cybexbe nem engedte már a próbánál sem, hogy rátegyem a pajzsot, pedig olyat akartunk venni. :S Inkább veszek pár hónap múlva újat, csak legyen biztonságban, bár remélem még egy jó ideig jó lesz ez az ülés. Emellett nagyon szeretjük is, könnyen kivehetõ, iszonyat könnyen dönthetõ. Csak hátra nyúlok és megdöntöm egy kézzel, ha elaludt.
Nincs elviselhetetlenül leszorítva, a feje és a keze szabad, nincs úgy oda szíjjazva. Az én fiam nagyon izgága gyerek, de szereti ezt az ülést.
A kérdező hozzászólása: Ezt a cybexet biztos, hogy nem viselné el, hogy így levan szorítva. :(
Graconak nem túl jó a tesztje sajnos. Én 2 évesen vettem a fiamnak 9-36ost Cybex Palls 2-t a legjobb a kategóriában.
A kérdező hozzászólása: [link]
A kérdező hozzászólása: Ez kicsi, kényelmetlen lenne egy 2 évesnek? Egyébként elég magas 93 centi.
A kérdező hozzászólása: Ez esetleg? [link]
Praktikusabb a másodikat venni.
A kérdező hozzászólása: 9-25 be nem találtam jót, csak gagyikat. elmegyünk egy bababoltba és próbálunk. 9-18 ast szerintem hamar kinõné hosszra.

9 hónapja járunk a barátommal, már rég nem 15 évesek vagyunk. Én már össze szeretnék költözni, mert külön városban lakunk, és a heti egy találka nekem kevés. Szerintetek?

Azt mondja,szeret. Keresi a társaságomat. Elhiszem, hogy szeret, de nekem ez így már kevés. Õ otthon lakik a "mamavillában", anyuka kiszolgálja.

Legjobb válasz: Kezdjük azzal hogy hány évesek vagytok? 2. Nevetséges hogy össze akartok költözni 9 hónap után, nem vágom a logikádat, legtöbb pár is csak jó pár év után költöznek össze. 3. Ha külön városba laktok és tudtad elõre hogy ez a távolság nem fog normálisan müködni mért jöttél vele össze? Hogy mi fog történni?:D Hát te kit választanál? Szüleidet akik mindig, egész életében ott voltak neked és mindig lehetett rájuk számítani vagy a párodat akit csak 9 hónapja ismersz. Amúgy ez az egész dolog amit felvázoltál nevetséges, ne sértõdj meg most ezen de szerintem nem vagy józan eszû:D Aztán meg ha neked ez a dolog nem fekszik akkor szakíts vele, lehet õ is jobban járna. 21/F

Kezdjük azzal hogy hány évesek vagytok? 2. Nevetséges hogy össze akartok költözni 9 hónap után, nem vágom a logikádat, legtöbb pár is csak jó pár év után költöznek össze. 3. Ha külön városba laktok és tudtad elõre hogy ez a távolság nem fog normálisan müködni mért jöttél vele össze? Hogy mi fog történni?:D Hát te kit választanál? Szüleidet akik mindig, egész életében ott voltak neked és mindig lehetett rájuk számítani vagy a párodat akit csak 9 hónapja ismersz. Amúgy ez az egész dolog amit felvázoltál nevetséges, ne sértõdj meg most ezen de szerintem nem vagy józan eszû:D Aztán meg ha neked ez a dolog nem fekszik akkor szakíts vele, lehet õ is jobban járna. 21/F
Kezdjuk ott, hogy hany evesek vagytok? Nem mindegy ugyanis egy ferfi eseteben, hogy 25 vagy 35. Ha harmincon tul van es meg nem lakott egyedul, akkor mar nem is fog. Maximum odakoltozhetnel hozzajuk es belebolondulnal a kedves mama kioktatasaiba es abba, hogy semmi nem lenne jo, amit te csinalsz, mert "a mama mashogy szokta es a mamanak van igaza." Amennyiben meg nincs 30, akkor meg van remeny :-) Mielott meg osszekoltoztok, erdemes elutazni egyutt valahova hetvegere, valamint egy hetre-tiz napra nyaralni, sielni, barhova. Ha eddig csak hetente egyszer talalkozgattatok, sokat lendithetnek a kapcsolatotokon az ilyen kiruccanasok. Olyan helyzetekben ismerhetitek meg egymast, amilyenek eddig nem adodtak. Ha tulelitek a kozos utazasokat, akkor mar erdemben lehet a kovetkezo lepesrol beszelni.
A kérdező hozzászólása: Nem biztos, hogy talál...elõttem se volt senkije. 21 éves fiú!De igen, az elején is tudtuk, hogy külön városban lakunk, és úgy kezdtük el a kapcsolatot, hogy össze fogunk költözni.Te valami másik oldalt olvastál, vagy nem tudsz magyarul, mert én nem írtam egy szóval se, hogy szüntesse meg a szüleivel a kapcsolatot, csak azt, hogy döntse el, hogy a párjával akar lakni, vagy a szüleivel. Az õ szülei is együtt élnek, már vagy 40 éve, azok se a szüleikkel. Nyilván te életed végéig a szüleid nyakán akarsz élõsködni(hogy mint egy fogyatékost kiszolgáljanak) ahelyett, hogy önálló életet alakítanál ki, és felelõsséget vállalnál a tetteidért..
A kérdező hozzászólása: Mégcsak ilyen lehetõség sincs, hogy odaköltözzem, mert nem is ajánlották, még mielõtt megint vki nekem esne ezért, gyorsan mondanám, hogy soha nem is lakott náluk egy nõ se. A 21 éves fiú:még gyerek vagy, meg butuska is, mert ha valaki szeret vkit, akkor heti egyszeri találka nagyon kevés.És heti fél napra senki se teljesen a saját arcát mutatja, ahogy írtam is, lakva ismerszik meg a másik!
Hány évesek vagytok? Ennek ismeretében próbálok reflektálni a problémára.
Szerintem hiányosan tetted fel a kérdést. A helyedbe részleteztem volna: -hány évesek vagytok -mivel foglalkoztok(tanulás v. munka) -mekkora a távolság köztetek? Legfõképpen ezen válaszok ismeretében tudnék választ adni a kérdésre.
OMG :D:D:D Szal nem csak üzeneteket küldtél nekem ha nem itt is próbálsz engem leoltani mikor szerintem full normális választ adtam neked... De nem baj, te úgy tûnik egy ilyen erõszakos irányító típusú lány vagy aki csak azért kérdezett hogy aki a párodnak add igazad azt le tudjad oltani. Ebbõl én arra következtetek hogy önértékelési problémáid vannak. Az is lehetséges hogy mivel ennyire szülõ ellenes vagy, te nem jössz ki jól a családoddal sõt erõsen rossz lehet. Az hogy aki mást mond mint amit te hallani szeretnél, ne hagy isten téged hibáztat az nem azt jelenti hogy rohadt köcsög szemetek vagyunk akik csak téged akarnak bántani. Ebbõl azt is lemerem szûrni hogy sokat bántottak. Lehet a szüleid? Ezt nem tudhatom de olyan megnyilvánulásaid vannak mint egykor az én barátnõmnek a kapcsolatunk vége felé néha voltak, ezért tudom hogy te milyen ember is lehetsz nagyjából. Én a helyedben rendbe tenném a kis agyacskádat elmennék egy pszichológushoz lehet segítene neked. A buta 21 éves fiú ui: szakíts a barátoddal, mert szerencsétlent már most sajnálom:D
Míg olvastam a válaszokat, fogalmazgattam magamban a sajátomat - de mivel kiderült a fiú kora, így más megvilágításba kerül az én válaszom is: Mi azért odébb vagyunk már korban, de huszasok. 5 éve vagyunk együtt, úgy 12 km távolság választ el. Részemrõl már összeköltözhetnénk - én külön is élek szüleimtõl, õ még együtt. Most fontolgatom, hogy választás elé állítom, mert én már megfogalmaztam neki a jövõbeli terveimet, amiben persze maximálisan benne szerepel õ is, tehát család, gyerek stb. Õ nem osztja meg velem a terveit... Arra gondoltam - bár picit félek -, hogy addig ne találkozzunk, míg nem dönti el ezt, persze vmi határidõ azért legyen. Így nem befolyásolom õt, letisztulnak a gondolatai kettõnkrõl és a jövõjérõl. Ebben csak az a gond, hogy míg én próbálom "nem befolyásolni", addig természetesen õ otthon van, ahol bárki egy kis elszólással is lelkifurdalást tud benne okozni, így hatva rá :( na mindegy, a lényeg: ez csak és kizárólag az õ döntése kell(ene), hogy legyen - az én álláspontomat már úgyis tudja! Nálatok azért a 21 év még nem olyan drasztikus. Ráadásul nem is vagytok együtt olyan sok ideje, hogy nógatni kelljen ezért! Légy türelmes, továbbra is odaadó, kedves, gondoskodó és szeretnivaló. Ha van érv, amiért Téged választ, úgysem a fenyegetõzés lesz, hanem csakis Te magad!
Én is ugyan evvel a gonddal küzdök. Ha neked jó dolog sül ki belõle kérlek írd le, hogy csináltad.
Inkább nem írom le, amit elõször gondoltam.
"Hiába mondom neki, hogy a végtelenségig egy nõ sem fogja ezt így tûrni." Úgy látom, te is arra számítasz, hogy lesz még másik nõje is. Lehet, hogy õ is ezt gondolja.
Mi lesz, ha választás elé állítod? Talál mást, aki kiszolgálja, és így tovább, és így tovább.
A kérdező hozzászólása: Persze, nem akarja feladni a lustaságát.Mert ez szerintem már lustaság. De vmit vmiért.Hiába mondom neki, hogy a végtelenségig egy nõ sem fogja ezt így tûrni. Azt mondja, hogy igazam van, az összeköltözés a helyes párkapcsolati forma, majd...nekem már a t-öm tele van, hogy elszórakoztatom fél napig-egy napig, aztán mint egy elõkelõ idegen föláll, és hazamegy.. Már arra gondoltam, hogy választás elé állítom. Szerintetek abból mi szokott kisülni?
és õ is össze akar költözni?
Anyuci pici fiacskája... Nem is fog egy ideig elköltözni, erre számíts. Ott a kényelem, amit megszokott.
Szerintem nem akarja feladni azt a kényelmet. Legalábbis ez jutott eszembe.
Ne ingerelj.
A kérdező hozzászólása: Nyugodtan le lehet írni, bárki bármit gondol...
A kérdező hozzászólása: Ja, és lakva ismerszik meg a másik ember.
Nem rosszból, de biztos vagy benne, hogy 21 évesen fenn tudnátok tartani egy saját lakást? Lehet, azért nem akar még összeköltözni veled, mert nincs meg az anyagi háttere hozzá!

Anyukák, akiknek a kislányának (7-9) éves, sárgás folyása volt, mit mondott az orvos? Elvittétek, vagy õk csak hamarabb értek hormonálisan?

Az én lányomnak is van,néha olyan a bugyija,néha nem,néha sötétebb,néha világosabb. Az az igazság,neki kb 6 éves kora óta maszatos a bugyija,de mivel neki az izzadsága is erõs,úgy gondoltam õ ilyen alkat. Testileg is érettebb gyerek,voltunk endokrinológusnál is az izzadás miatt,meg hogy pár szál szõr van a nuniján,de még csak vért sem vettek,mert a vizsgálat(cici,mirigyek) alapján egészséges. Ezt a folyást mondjuk pont el is felejtettem említeni. Sosem fájt a hasa,nem csíp,nem ég,nem viszketett sosem a nunija.

Legjobb válasz: mindenképp vizsgáltasd ki, magán endokrinológushoz menj vele, mivel van jele a nemi érésnek igy lehet hogy azért van és nem fertözés, de akkor is korai. hány éves a lányod? nem mindegy hogy 7 vagy 9.... ha 9 akkor nem biztos hogy abnormális, de nem árt egy kivizsgálás. ha tudod vidd a mensmentisbe, direkt foglalkoznak gyermek endokrinológiával is.

mindenképp vizsgáltasd ki, magán endokrinológushoz menj vele, mivel van jele a nemi érésnek igy lehet hogy azért van és nem fertözés, de akkor is korai. hány éves a lányod? nem mindegy hogy 7 vagy 9.... ha 9 akkor nem biztos hogy abnormális, de nem árt egy kivizsgálás. ha tudod vidd a mensmentisbe, direkt foglalkoznak gyermek endokrinológiával is.
A kérdező hozzászólása: Na, most nagyon [email protected] erzem magam. Ha fertozes, akkor jo sokaig elhanyagoltam. Vagy egy fertozes nem durvult volna el ennyi ido alatt? Hetfon mindenkepp orvos.
Én elvittem a lányomat gyermek nõgyógyászhoz. Nem nyúltak bele a hüvelyébe, kívülrõl vettek kenetet, megnyomjodta a hasát, valami fertõzést kapott el. Kenõcsöt és gyógyszert írtak rá, attól rendbe jött. Vidd el feltétlen gyermek nõgyógyászatra, ezt ne szabad elhanyagolni, rágógumi hogy biztos ezért, vagy azért van! Ennyi idõsen nem normális a folyás, pláne ha sárgás!
Bocs, természetesen pár napig, nem pár napik.
A barátnõm kislányának 7 évesen ugyanilyen tünete volt, csak maszatos bugyi, semmi más. Õ gyereknõgyógyászhoz vitte. Antibiotikumos szemcseppet kellett pár napik oda csepegtetniük és elmúlt. Nem mondom, hogy nálatok is ez a helyzet, de inkább egy orvos mondja meg, ne mi, akik látatlanban és szakképzettség nélkül adunk tanácsokat.
Szerintem csak érik (mivel izzad is már!) és meg fog jönni a menzesze nemsoká, a gyerekek manapság már 9-10 évesen simán menstruálhatnak! Fertõzésnek tényleg nincs mindig tünete, mármint a sárga folyás is egy tünet. Mindenképp orvos, és mivel te gondolom, nem vagy orvos, ezért add be neki, amit javasol. Végül is nem te jártál 5 évet orvosira, biztos nem értesz hozzá jobban.
A kérdező hozzászólása: Az lesz. Vettek vért, most jut eszembe és a crp ami a vyulladás mutatója, jóvolt. Vagyis ez nem fertõzés. De ha érettem mint a korabeliek és elviszem endokrinologushoz, mit csinàl, hormonokat ír fel? Azt ugyse adom be.
nem is kell megmutatnia vérvétellel vizsgálják ezeket, nem minden fertözésnek van tünete, mármint érezhetö tünete hogy viszkessen vagy ilyesmi. de mivel van már szörösödés igy valószinüleg sima fehérfolyás. sajnos manapság simán elöfordulhat 9 évesen menstruáció, de az izzadás lehet pajzsmirigy tul müködéstõl is. vizsgáltasd ki.
A kérdező hozzászólása: Most 8 eves. Eleg szegyenlos, endokrinologusnal azt sem engedte h megnezzek mennyire szoros a nunija. Az izzadsaga olyan eros, hogy 1-2 felsojet tonkretette honaljan, ezert gyanakodtam hogy ez is azert van. Meg sem fordult a fejemben hogy fertozes, mert sosem panaszkodott.
A CRP nem mutatja ki a hüvely fertõzést. A sárgás folyás viszont utalhat arra. Gyermeknõgyógyászhoz kellene vinni. Gyermek endokrinológus meg vérbõl megnézi a hormonokat és eldönti, hogy rendben van-e, vagy sem. Kettõnek nincsen köze egymáshoz. (folyás izzadás)

Mi a jó sorrend? Fürcsi után evés vagy fordítva? És kb. Milyen időpont nem késő még a fürcsihez? Mi fél 9-9 körül szoktuk fürdetni.

Legjobb válasz: 7 kor fürdés!! utána evés , utána alvás!!! Attól is függ az idõpont, mekkora a baba, de teli hassal nem kéne fürdetni, akkor inkább aludnia kell .9 óra már késõ akkor már aludjon. Most kell kialakítani azokat az idõpontokat, amiket majd az ovi megkövetel..addigra így szokja meg a rendet.

7 kor fürdés!! utána evés , utána alvás!!! Attól is függ az idõpont, mekkora a baba, de teli hassal nem kéne fürdetni, akkor inkább aludnia kell .9 óra már késõ akkor már aludjon. Most kell kialakítani azokat az idõpontokat, amiket majd az ovi megkövetel..addigra így szokja meg a rendet.
Nekünk beállt - 5. hónapos a fiam - a fél 9-kor fürcsi, aztán vacsi és alvás. 9 körül általában alszik.
A kérdező hozzászólása: Igen, nekünk is ezért jobb a 9-kori fürcsi, mert Apa tutira otthon van már, míg 7-kor nem biztos. :)
Az én kislányom 4 hónapos és mindig este 9 körül fürdik. Mert így apa ha véletlenül túlórázik, akkor is hazaér a fürcsire. Eleinte próbáltuk este 7-kor, de 10-kor úgyis eszik, így meg alszik reggelig :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! További jó babázást! :)
egyet értek az elõtem szólóval!! egy babának is kell minden nap fürdeni! evés után se lehet letörölni a kaját rendesen az arcáról na meg ha a nyakába megy...!ráadásul izzadnak õk is ugyan ugy!!egy felnõnet is milyen jól esik este lefürödni!én ugy szoktam 7-kor fürdés, evés utánna büfézés és alvás!!reggel 9-ig felsem ébred!!hozzá van szokva szépen!!
a kórházban a mûszakváltások miatt van késõn fürdetés, de mindenkinek úgy kell az otthoni dolgokat kialakítani ahogy hosszútávon szeretné csinálni. Meg kell szoknia a kicsinek azt a rendet, amit szeretnél neki. Mérlegeld, hogy késõbb is jó lesz-e ha 9 kor kell vinni fürödni, ha neked megfelel , lehet akkor is, de semmiképp ne rakd teli hassal kádba .
második válaszolónak.A fürdetést nem azért csinálják, mert a baba koszos, hanem mert napirendet kell nála kialakítani és így szokja meg a cselkvéseket, hogy nyugodt tudjon maradni, mert a baba nagyon örül amikor tudja már mi fog következni. Azért jó a fürdés evés alvás sorrend, mert közbe persze ott abüfiztetés ami negyed óra is lehet, de nem kell akicsit este szórakoztatni, csak aludjon nyugodtan.
teli hassal feküdni sem szabad. minimum fél órának kell eltelnie az evés és az ágybarakás között. a kér´´es mekkora a baba. igazábol fürdetni minden nap felesleges, ez csak szokás amit a csap vizzel hoztak be. lemoshatod egy vizes szivaccsal is ha nem izadt sokat vagy nem volt nagy bekakilás. a börünket nem mindenapi fürdésre találták ki ahol még vegyszerrel azt be is kenjük hogy a természetes védelem kicsi csírája se maradjon. szóval szerintem van amikor felesleges fürdetni. szerintem ha nektek ez megfelelö akkor mindegy mikor van, és késöbb is a fürdetés nyáron úgy is félkilenckor lesz és ágybabújás 9-kor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. A baba 3 hetes. Azért kérdezem, mert a kórházban is fél 9-kor volt fürdés és mi erre álltunk be alapból.
Szia! Az én nagyobbik fiam 3 éves. Amíg kisbaba volt, és folyékonyat evett (szopi vagy tápszer, tök mindegy), addig ugyanígy volt nálunk is, volt hogy 9-kor mentünk fürdeni, utána evett és fél tízkor ment aludni. Ahogy nagyobb lett, és fõtt ételt evett vacsira, akkor fordítottunk a sorrenden, mert tiszta maszat lett az etetõszékben. De ez teljesen természetes volt akkor, igazából meg sem tudnám mondani, mikor történt a sorrend fordítás. Akkor az volt kényelmes, hogy késõn fektettük. Miután megszületett a kicsi, aki koránkelõ, és felkelti a bátyját, akkor max. 3/4 9-kor volt fekvés. És simán át tudtunk állni egy korábbi fektetésre, fürdetésre az ovi miatt. Minden alakul a maga rendje és módja szerint. Majd Ti is rájöttök, kinek mi a kényelmes. Szerintem úgy csináljátok, ahogy a Ti életetek megengedi, és ahogy a babának kényelmes. Boldog babázást! :o)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!