Találatok a következő kifejezésre: 9 és hetesen nem (110 db)

Ajánlana valaki 2-3 hetes mondol futóegér gyerekeknek ennivalót? Nem nálam laktak, az anyjuk kiszökött és nem fogadta vissza őket, eddig tejjel etettem őket, de soványak.7-8-9 grammok, júl.13-án 3 hetesek. Kölest és zabpehlyet nem igazán esznek.

Legjobb válasz: Ugye nem adtál nekik száraztésztát, rizset vagy babot? Mert ettõl soványak lesznek. Amúgy épp jókor adtál nekik száraz táplálékot (köles) mivel ebben a korban kezdik kóstolgatni. Van kifejezetten nekik készült táp a boltba,de ha olyat nem találsz hörcsögtápot adj nekik.De ne adj nekik napraforgómagot, szezámmagot és mogyorót (elhízás), sok zöldséget és gyümölcsöt (hasmenés) és cukrot (gyomorrontás és megbetegedés).

Ugye nem adtál nekik száraztésztát, rizset vagy babot? Mert ettõl soványak lesznek. Amúgy épp jókor adtál nekik száraz táplálékot (köles) mivel ebben a korban kezdik kóstolgatni. Van kifejezetten nekik készült táp a boltba, de ha olyat nem találsz hörcsögtápot adj nekik.De ne adj nekik napraforgómagot, szezámmagot és mogyorót (elhízás), sok zöldséget és gyümölcsöt (hasmenés) és cukrot (gyomorrontás és megbetegedés).
Az idõt nem a fogantatástól, hanem az utolsó menstruáció 1. napjától számítják.
Normalis nekem volt2 hetes elteres is..sot 38 hetesen voltam uh-on 3900 gr volt a becsult suly masnap reggel meg megszuletett a 3100gr-os kisfiam.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom sõt, a pontos napot is tudom mikor voltam együtt a párommal, már mindennek utána olvastam, és azt írják hogy 12. hétig eléggé egy ütembe fejlõdnek, csak ezért írtam ki, hogy hátha ír vki akinek volt hasonló, és köszönöm szépen az eddigi válaszokat :)
De pont arról van szó, hogy tök mindegy, mikor voltatok együtt. Mikor kezdõdött az utolsó menzesz?
A kérdező hozzászólása: Mi magzati kort nézünk nem terhességi kort, és mindvégig ugyanannál a dokinál voltam, tehát lehetetlen hogy 2 doki eltérõ számításának tudható be. De a plusz 2 hét hozzá volt adva elejétõl kezdve. Szóval nem utolsó menstruációból baba méreteibõl becslünk kort. a dokinõ szerint nagy baba lesz és hogy genetika. Na mindegy azért köszönöm.

9 hetes vagyok, tegnap volt egy kis vérzésem, elmentem az orvoshoz és szerencsére nem lett semmi baj. Előfordult már ilyen másnál is? Remélem nem lesz semmi baj.

Legjobb válasz: Szia!Velem ugyanez törtent agynyugalom es magnesium volt a megoldas!Remelem nem lesz nalad sem semmi baj!16 hetes kismami

Szia!Velem ugyanez törtent agynyugalom es magnesium volt a megoldas!Remelem nem lesz nalad sem semmi baj!16 hetes kismami
Az elsõ babámmal 10 hetesen kórházban feküdtem vérzéssel, nem tapadt meg rendesen a méhlepény. Kb a 20. hétre lett rendbe, addig még 2-szer véreztem. Szerencsére egészséges kisbabám született! Most 15 hetesen véreztem, viszont most az orvos nem látott rá semmi okot. Rutascorbint adott rá. Nyugi! Sok pihenés, és reméljük minden rendben lesz! Boldog babavárást!
Szia Nekem volt egy vetélésem majd a következõ terhességnél utrogestant írt fel a doki 8.hétnél volt egy kis vérzésem a gyógyszer ellenére de szerencsére már a 35. hétnél vagyunk :) Ne aggódj és pihenj sokat !!!

9-10 hetes vagyok, és az állandó hányingertől, és a rosszullétektől nem nagyon tudom élvezni, hogy kisbabám lesz, pedig nagyon szeretném. Mit csináljak?

Legjobb válasz: szia hát sajnos nem sokat tudsz ellene tenni,szedjed rendszeressen a magne B6-ot talán segit . Majd a második trimeszterbe már fogod élvezni a terhességet én is igy voltam 15 hetes kismama

szia hát sajnos nem sokat tudsz ellene tenni, szedjed rendszeressen a magne B6-ot talán segit . Majd a második trimeszterbe már fogod élvezni a terhességet én is igy voltam 15 hetes kismama
Szia!!! Én is így voltam vele, sõt, még mindig szenvedek néha! De mivel nekem már volt egy vetélésem, ezért örültem neki, hogy állandóan rosszul vagyok, mert az csak jót jelent!! Próbáld így felfogni, és hidd el könnyebb lesz!! Kitartás!!
Szia! Ezzel én is ugyanígy voltam! Én ráadásul napi 4-5-ször hánytam is, semmi nem maradt meg bennem. Az orvosom hideg kakaót ajánlott, ami bevált, mert a hideg megnyugtatja a gyomrot és csökkenti a hányingert. Most a csokifagyi a sláger. :-) Azt mondják, a 12. hét után alábbhagy a rosszullét, de én még néha most is hányok (15 hetesen), de sokkal ritkábban. Ha majd mész a 12. heti UH-ra és meglátod a kisbabád, az maga lesz a csoda. Én akkor fogtam fel igazán, hogy mekkora csoda terhesnek lenni. És ahogy elõttem írták, a rosszullét, a hányinger fontos szerepet játszik a terhesség megtartásában!!! Erre gondolj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat remélem, hogy már lassan én is jobban leszek!
Szedjél Motiliumot!

Mennyit kell ennie és mit egy 9 hetes német juhász kan kiskutyának?

német juhász,

Legjobb válasz: Elsõ kõrben azt kellene adni neki, amit eddig is evett a tenyésztõjénél. Általában szoktak adni pár napra valót, és szépen fokozatosan át lehet állítani a gyomrát a nektek tetszõ tápra. Minden jobb minõségû tápon rajta van az etetési útmutató, aszerint adjatok neki enni. Nekünk skót juhászunk van, mikor pici volt Brit Junior tápot kapott.

Elsõ kõrben azt kellene adni neki, amit eddig is evett a tenyésztõjénél. Általában szoktak adni pár napra valót, és szépen fokozatosan át lehet állítani a gyomrát a nektek tetszõ tápra. Minden jobb minõségû tápon rajta van az etetési útmutató, aszerint adjatok neki enni. Nekünk skót juhászunk van, mikor pici volt Brit Junior tápot kapott.
Mibõl? Jó lenne ha leírnád mivel etetsz mert így nem lehet válaszolni. Mondjuk a tápokon rajta van az adagolási útmutató.
Ti aztán remekül felkészültetek a kutya érkezésére....Semmit nem vettetek még meg neki? A legfontosabbat, a kutyakaját.....Amikor én megvettem a kutyámat, már 1 hónappal elõtte megrendeltem a tápját, amit a tenyésztõ is ajánlott. Sajnálom, de nem tudok érdemben válaszolni neked, mert van egy olyan érzésem, hogy felesleges lenne bármit is írnom. Úgy sem értenéd meg.
A kérdező hozzászólása: 28 éves anya vagyok, de azért köszi:)
szerintem a szüleid tudni fogják hogy mit kell 1 kutyának enni adni. bizd rájuk.
A kérdező hozzászólása: kedves vagy és nagyon köszönöm. utána is nézek.
Már valaki ajánlotta és én is csatlakozom a Brit Premium Large táp szerintem jó választás lenne. Netrõl tudod rendelni kg 7000ft 15 kg, 2-3 nap alatt meghozzák, ebbe minden vitamín benne van, + calciumra se lesz szükség a kicsinek. Esetleg Luposan zöldkagyló készítményt adjatok neki hogy az izûletei védve legyenek. Jó kutyázást:-)
A kérdező hozzászólása: és bocsánat ez lemaradt, akik nem bántottak nonverbálisan, azoknak is köszönöm a válaszokat, az eddigieket.
A kérdező hozzászólása: igen talán felkészületlennek tûnik a dolog de mivel meg mérgezték a nagy német juhászt és a gyerekek másikat szerettek volna hogy így ne gondoljanak a nagy elvesztésére így nem volt idõ mindenre és hirtelen kellett dönteni, sajnálom ha felelõtlennek tartanak egyesek, elõször válaszolni kellene a kérdésre és utána ócsárolni, mert szerintem ebben az esetben ti sem lettetek volna felkészültebbek. nekem a két gyerek érdekeit kellett néznem hogy ne sírják végig azt a fél évet ameddig én nem akartam másikat venni mert lelkileg még nem voltam rá felkészülve a nagy halála után. Ami válaszok ezek után jönnek azt nagyon szépen meg köszönöm.
Elméletileg igazad van és egyetértek! De ez az oldal arról kellene szóljon hogy segítünk. Meglehet mondani hogy ostoba és felelõtlen mert ez így igaz de mi lenne ha esetleg valami használhatót is írnánk a végére. Persze tudom hogy én vegyok az ostoba, de legalábbis naív, hiszen sokkal könnyebb lehuggogni valakit mint segíteni. Ezekután hálás lennék ha tolnátok néhány piros kezet, hiszen errõl szól a dolog. Vagy mégsem?
Egyeske, te csak ne szólogassál be....Vettek kutyát, de még csak azt sem tudják, hogy mivel etessék. Had ne veregessem már meg a vállát, oké? Azt sem értem, te mit szólsz bele más véleményébe.
1-es vagyok, úgylátom megint sikerûlt kultúráltan segítõkészen válaszolnia gratulálok a szinvonalhoz. Kérdezõ, jó lett volna ha egy kicsit felkészûltebb vagy ez így felelõtlenség volt! Ha néhány napig felnõtt tápot kap nem lesz semmi baja, de jó lenne ha normális minõségi kölyöktápot vennél a kicsinek. Ne pedigree, chappy, esetleg darlingot! Hanem mondjuk Acanát, Orjent, Britet, de lagalább Happy Dogot. Nagyon fontos hogy a kölyök jó minõségû tápot kapjon. A felsoroltak közûl van amit állatfelszerelési boltokban megkapsz, van amit csak rendelni tudsz. A jó táp mellé ráadásúl nem kell vitamín mert minden benne van, max zöldkagylót adj neki az izûletei miatt. A tejet kerüld, viszont adhatsz neki, túrót, kefírt, zöldséget gyümölcsöt.
ELhoztátok a kiskutyát, de nem készültetek fel az érkezésére? Hogy akartok így kutyát tartani? Ha felelõsségteljes lennél, akkor tájékozódtál volna arról, hogy mit adj egy ennyi idõs kutyának, és nem vadidegenektõl kérdezgetnéd. Ráadásul már elõre meg kellett volna venni a szükséges dolgokat. Gondolom nem tenyésztõtõl van, mert õ nem engedett volna el a kiskutyával ennyire tudatlanul.
A kérdező hozzászólása: ma vettük a kiskutyát ugyhogy még nem vettünk neki semmit, csak az van ami a nagykutya után maradt (felnõtt táp)
A kérdező hozzászólása: elolvasod egyáltalán amit írok?:) írtam van két gyerekem akik sírtak a nagy kutya elvesztése miatt...na mindegy

9 hetes német juhászra rátehetem a nyakörvet, hogy szokja? és meddig lehet fent éjjel levegyem vmint lassan pórázra is foghatom?

Legjobb válasz: Elõször csak pár percre tedd rá evés elõtt, aztán pár nap múlva közben is rajta maradhat, majd megint pár nap és már utána is rajta maradhat 5-10 percet. Majd fokozatosan növelheted az idõtartamot. Játék közben is rajta lehet, hiszen úgyis a játékra figyel olyankor, illetve etetésnél a kajára, így sokkal könnyebben megszokja a nyakörvet. A pórázhoz is úgy tudod a legkönnyebben hozzászoktatni, ha elõbb valami könnyût veszel és ráteszed otthon, hadd húzza maga után egy kicsit (azért figyeld, hogy ne akadjon fenn sehol).

Elõször csak pár percre tedd rá evés elõtt, aztán pár nap múlva közben is rajta maradhat, majd megint pár nap és már utána is rajta maradhat 5-10 percet. Majd fokozatosan növelheted az idõtartamot. Játék közben is rajta lehet, hiszen úgyis a játékra figyel olyankor, illetve etetésnél a kajára, így sokkal könnyebben megszokja a nyakörvet. A pórázhoz is úgy tudod a legkönnyebben hozzászoktatni, ha elõbb valami könnyût veszel és ráteszed otthon, hadd húzza maga után egy kicsit (azért figyeld, hogy ne akadjon fenn sehol).
Tedd rá a nyakörvet. Majd kiderül, miként tûri. Jó ösztönû kutya észre sem veszi.
Na hát azért ennyire nem kell túlmisztifikálni egy nyakörvet... Mondjuk egyébként a tenyésztõ szocializálhatta volna rá. De normális esetben annyi h ráteszed aztán annyi is. Max kicsit vakaródzik tõle de nem akarja levenni... Én éjszakára nem hagynám rajta, ráadásul szokja azt h le-felteszed rá.
A kérdező hozzászólása: Persze olyanok válaszát is várom, akik nem a Bajcsyban voltak!
A kérdező hozzászólása: Hátha jár erre valaki vagy valakinek hasznos lehet: aug. 14-én megvolt a biopszia (abszolút túlélhetõ, fõleg a szuper rendes doki és csapata segítségével) utána a 3 hét várakozást viszont nem kívánom senkinek! az eredmény viszont kárpótolt mindenért: egészséges kislány!!! Múlt pénteken magzati szívultrahangon is voltunk dr Hajdú Júliánál (aki egy tündér) és ott is minden a legnagyobb rendben volt! Ez azért volt fontos, mert a picit vastagabb tarkóredõ a kromoszómarendellenesség mellett még szívproblémákra utalhatott volna! Végre élvezhetem a terhességet:-) Köszi a drukkokat és mindenkinek a legeslegjobbakat kívánom!
Gratulálok!!, de jó hogy irtál, én az utolsó válaszoló vagyok. Mi ugyan ezt az utat jártuk végig, csak nekem kisfiam lesz, mostmár hamarosan :) Nagyon boldog babavárást kivánok neked. Mikor szülsz?
A kérdező hozzászólása: de jó, hogy írtál:-)) Én január végén, elvileg 29-e a céldátum:-) te mikor szülsz?
:D nekem már nincs annyi :) hivatalosan dec 4. de én elõbbre számitok, mert elég dagi a kisfiam. múlt héten 28+4 naposan volt 1400 gramm... :) voltunk babamozin és szerintem tökéletes kis manónk van. a terhességet egész jól birom eddig, de most indul a vége szakasz, mostmár kezdõdik az láb és hátfájás, meg a sav... de már hamarossan találkozom Olivérrel. :) neked neved van már?
A kérdező hozzászólása: De jó:-) Biztosan tökéletes kiskrapek lesz Olivér! Melyik héten mentetek babamozizni?mikor érdemes? Hol fogsz szülni? Nálunk egyenlõre Lili a befutó és a Stella (sz-szel kiejtve, mert a Férjem olasz:-)
ha lány lett volna Lili lett volna :) nekem is az a kedvencem de a Stella is nagyon szép. Hú akkor temperamentumos csaj lesz ha az apa Olasz :) Most voltunk a 28. héten, de egészben már nem fért bele, viszont nagyon helyes a pofikája, már nem olyan ufós. még 1x szeretnék menni szerintem a 32 héten, bár azt mondta a doktornõ, hogy akkor már annyira kevés a helyük nehéz lesz kiimátkozni, hogy mutassa a pofiját. de én ugyse birom ki :) Én pesti vagyok, pontosabban Óbudai, és a Margitban szülök. Te?
A kérdező hozzászólása: :-) hát már most sokat mozgolódik:-) Apukája olasz, de Északról, úgyhogy nem az a nápolyi hangoskodós fajta (szerencsére). Én is Budán lakom, de a Bajcsyban szülök végül, mert ott van olyan orvos akiben nagyon megbízom meg szuper szülésznõ is. nálatok apás szülés lesz?
12-es válaszoló vagyok, örülök, hogy nincs baj, most már nyugodj meg, élvezd a terhességet!!! Azóta nekünk már megszületett a kislányunk aug. 29-én, Szofi baba. Neked is kívánok egészséget és minden jót. Most már 3 gyermekes anyuka :)
A kérdező hozzászólása: Szia 12-es:-) nagy gratula a kisasszonyhoz:-))!!
Köszönjük!
:) igen nálunk is apukás szülés lesz. remélem birja majd :) na ha budai vagy lehet összefutunk majd egy játszón, és jót nevetünk ezen a tarkóredõ marhaságon :)
Kérdezõ, ha még jársz erre megírnád, hogy egészséges lett-e a pici?
uh, akkor nem csodálom. remélem minden okés lesz veled. szerdán már augusztus, eltelik hamar.
A kérdező hozzászólása: Szia! Az Istenhegyin voltam kombinált teszten, de a doki ott azt mondta, hogy õk 13. hétig végzik ezt a mintavételt, így az amniot javasolta. Ráadásul azóta még az is kiderült, hogy vsz ELSZÁMOLTÁK az arányszámaimat is (a Bajcsys genetikus hölgy számolt utána)...Sajnos elvesztettem a bizalmamat. A Bajcsyban sokkal emberségesebbek és profibbak voltak..úgyhogy inkább várok..
Szia, elsõ vagyok megint. ha nem a Bajcsiban csináltatod, hanem az istenhegyi úton, (nagyon nem olcsó, 65000) hétfõn szúrtak, és szerdán délután már csörgött a telefon a jó hirekkel. Igazából, aznap amikor mentem a szúrásra, úgy keltem, hoy nincs a kisfiamnak semmi baja. de ez olyan erõs megérzés volt, hogy vártam az eredményt, de akkor már nem féltem, valahogy tudtam 100%ra hogy jó lesz. kivánom hogy neked is igy legyen!!!
szia, nekem 2, 4-et mértek a 12. héten, de elküldtek az istenhegyi útra, ahol egy hét múlva már 3, 8-at. Javasolták a mintavételt, és megcsináltattam. Egyáltalán nem fájt, csak egy kicsit kellemetlen volt, és hamar meg is kaptuk az eredményt, ami jó lett hál istennek. már túl vagyok a 21-héten és minden rendben a kisfiammal. sose tudjuk meg mitõl volt a magas tarkõredõ, de nem akartam végigrettegni a terhességem, háthavalami baja lesz a kicsinek... szerintem csináltasd meg.
ja és csak hogy mennyit változik a atrkóredõ, a szúrás napján, már ''csak" 2, 9 volt.
Szerintem is csináltasd meg, mert jobb félni...Ilyenkor az a legjobb, ha pontosan tudják/tudjátok, beteg-e a baba vagy sem?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mindenképpen megcsináltatom, mi is így gondolkodunk! Ferenczi doktor, azt mondta, hogy a saját lányának is javasolná! szerintük 90% h minden rendben lesz.. Második válaszoló:neked hányadik héten csinálták meg?
szia, 13+4 voltam akkor. Az istenhegyi úton csinálták, nem volt olcsó, de 2 nap alatt volt eredmény.
A kérdező hozzászólása: Szuper! sajna nálam augusztus 14-ig várni kell, mert nagyon hátul tapad a lepény...
tudom, hogy nehéz, de próbálj meg ne idegeskedni. sok mindenkivel beszéltem én is, akinek hasonló eredményei voltak, de mégsem lett beteg a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Próbálok pozitív maradni, muszáj! pont tegnap mesélte a genetikus, h múlt hónapban volt egy kismama, akinek 1, 8-as tarkóredõvel down-os volt a babája..tehát sajnos sem az UH, sem a vérbõl végzett tesztek nem adnak biztonságot, csak a kromoszóma vizsgálat
:) na látod, csak pozítívan! és egy kis ráadás, ha akarod megmondják a baba nemét is 100%-ra ha kéred persze. Én kértem, ha már kiderült.. de csak beigazolta amit éreztem az elejétõl, azt hogy fiú. :)
Mindenképpen csináltassátok meg a mintavételt! Én is átestem rajta: alacsony AFP, magas HCG, 1/44 Down-esély, ráadásul elõtte még az ultrahang is rossz volt: több magzatvíz, feszesen telt magzati gyomor... Az amnio nekem fájt nagyon, rosszul is lettem utána, de megérte, így utólag. 24 napot végigidegeskedtem, minden nap attól féltem, nehogy megcsörrenjen a telefonom, majd mikor visszamentünk, közölték velem: egészséges a kisbaba, kislány lesz. Hozzáteszem, az ultrahang most tökéletes volt... (DEOEC klinika-genetika) 24+4 hkm
Én is voltam amnio-n, de nekem egyáltalán nem fájt, sõt, egy sima vérvétel nekem kellemetlenebb volt. Én csak a korom miatt mentem, de jó volt megnyugodni. Nekem 17 hetesen csinálták. 34 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat! Mindenképp megcsináltatom! persze nagyon félek az eredmény-várós idõszaktól..ti hogy éltétek túl?
ha már erre jártam több mint egy év után, elárulom, hogy Olivér fiam a 38. hétre 3550 grammal 53 cm-el megszületett makk egészségesen. Mára lassan 1 éves izgõ mozgó nagyfiú lett belõle, és egészséges. :) Neked kedves kérdezõ? minden rendben lett a kislányoddal?
Igen, normális. Az is lehet, hogy holnap megint lesz, meg az is, hogy többet nem.
A tünetek enyhülhetnek, erõsödhetnek, akár teljesen l is múlhatnak. nem ezeken múlik a baba jólléte... Amíg nem görcsölsz, nem vérzel, inkább gondolkodj pozitívan! Nemek egyik terhességem alatt se jelentkeztek a "tünetek" mégis 4 egészséges gyereket szültem.. Megértem, hogy aggódsz, de a terhességet próbáld élvezni, jobb ha nincsenek kellemetlenségek, mintha hánynál és hasonlók gyötörnének :)
Nyugi! Én a 30. hétben vagyok és nem is feszült a mellem eddig még egyszer sem! Nem törvényszerû szerintem a mellfeszülés!! Inkább légy nyugodt kiegyensúlyozott és boldog, mert Anya leszel! Csak pozitívan mindent!!!Légy nagyon boldog!

5, 9 és 8, 5-ös cukorral a védőnő szerint cukorbeteg vagyok, orvost nem érem el, szerintetek is rossz eredmény? 30 hetes kismama

Legjobb válasz: Valószínû diétáznod kell majd és a cukorgondozóba járnod.Nekem az orvosom terhelés elõtt mondta, hogy az éhgyomri 5-nél, a terhelt 8-nál jó lenne, ha nem lenne magasabb.

A 8, 5-ös eredmény étkezés utáni vagy 2 órás cukros lötyis volt? Mindenképpen magas mindekét esetben. A terhesség alatt amúgy is alacsonyabb a cukroszintje a kismamáknak, ezért veszik szigorúbban az értékeket. Azért 7, 8-ig el szokták fogadni (ez az Egészségügyi Világszervezet hivatalos adatai), de sok helyen 6-ig fogadják el, ami valahol nem helyes. Szóval, ha 7 fölött van, akkor érdemes odafigyelni a szénhidrát fogyasztásra, de még nincs diéta. Viszont 7, 8 fölött el kell menni! dietetikushoz vagy diabetológushoz (én az utóbbit ajánlom, de mindegy), aki kiírja az eredmények alapján a megfelelõ diétát és azt be kell tartani. Ilyen eredménynél érdemes venni cukormérõt is mindenképpen és mérni éhgyomorra, illetve étkezések után 1 órával (nem mehet 7, 1 fölé), persze ez a majd a diétánál lesz fontos. Viszont, annyit hozzátennék, hogy az újjból vett vércukor szint értéke eltér a vénástól, és a vénás a pontos. Ha laborban (tehát nem vércukormérõvel) csinálták, akkor valamennyire még jó, de akkor sem az igazi. El kellene majd menned még egyszer és vegyék le vénásan is. Az én vércukormérõm eredményei általában nagy százalékban eltérnek a vénás laboreredményektõl. Mutatott már 8 fölötti eredményt, míg a labor 7 alattit. Az egy nagy eltérés. És, ha nálad is ilyen eltérés lenne, akkor lehet, nem is kellene diétázni. Az 5, 9, ha jól sejtem éhgyomri? Mert, ha az, akkor ez is elég magas sajnos... Érdmes elmenned egy szakemberhez, mert, ha valóban gond van a cukorral, az nagyon veszélyes lehet a babára nézve.
Nekem a 16. heti terheléses 7, 4 lett, ez már figyelmeztetõ jel volt, a 26. heti meg 7.9 A 7, 9 terhességi cukorbetgségnek számítiott, a 30. héttõl 200 grammos CH diátén voltam, dietetikushoz ill. 6 hetente vér és vizeletvizsgálatra jártam. Én nem értem, náluk a kórházban egybõl dietetikushoz küldtek, külön foglakoztak a cukrossokal a laborban. A nõgyógyászom tudott róla, de nem õ felügyelt rám, hanem szakember.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam a diabetológián: vettek rendesen vénából vért, 6, 4 lett...Csak egy szelet rozskenyér és csapvíz volt bennem, úgyhogy szerintem ez annyira nem jó eredmény. Mindenesetre orvos szeritn nem rossz, de diétára fogtak és 4 hét múlva újabb cukorellenõrzés.Nõgyógyásszal még mindig nem sikerült beszélnem..Kaptam mindenféle anyagot a diétához, most próbálom megtanulni, hogy mibõl mennyit és hogyan...
11.49 vagyok.Kívánom, hogy legyen sikeres a diétád!Nem olyan vészes szerintem sem, de vigyáznod kell. Minden jót!
Valószínû diétáznod kell majd és a cukorgondozóba járnod.Nekem az orvosom terhelés elõtt mondta, hogy az éhgyomri 5-nél, a terhelt 8-nál jó lenne, ha nem lenne magasabb.
Örülök, hogy nem lett rossz az eredményed! Azért vigyázni kell, nem annyira nehéz betartani a diétát egyébként, majd belejössz. Minden rosszban van valami jó, ebben az, hogy egyrészt ez a diéta egészséges, mert bár beviszel annyi szénhidrátot, amennyi szükséges, de nem viszed túlzásba, a másik pedig, hogy segít kordában tartani a súlyodat, ha esetleg hízásra hajlamos vagy. Nem ez a legfontosabb persze, de szülés után könnyebben visszanyered az alakodat.
Vánás vérbõl hitelesebb az eredmény, mint az ujjból vett vérbõl.
elõzõ Hogy valami jót is mondjak, én 200 grammos diéte mellet 12-kg-ot híztam, baba 44 kilós lett, szülés utén egy gramm felesleg sem maradt rajtam:-))
Szurkolok! Biztos, hogy lesz eltérés az eredményben, de remélem, hogy nagyobb eltérés lesz, ami azt jelenti, hogy nincs semmi bajod!
A kérdező hozzászólása: 15, 59-es: köszönöm! Igen, az 5, 9 éhgyomori volt, csak egy pohár csapvizet ittam, mert így is elég rosszul voltam. Utána ott a laborban megittam a cukros vizet és 2 óra múlva mentem vissza. Mindkétszer ujjból vették a vért, az elõzõ cukorterhelésnél is így volt. Õszintén szólva én is csak reménykedem, hogy nem pontos az eredmény. Holnap diabetológushoz megyek, ott is megnézik elõször, vénából vesznek vért, hát, majd meglátjuk!
nem egy fényes eredmény, de én még nem mondanám cukorbetegségnek ( de az a mérvadó amit az orvos mond, mert én nem vagyok az) val.szeg szigorú szénhidrát diétát kell tartanod.
A kérdező hozzászólása: Ja és szerintetek számít, hogy honnan veszik a vért? Most mindkétszer az ujjamból vettek, mert nem találták el a vénámat, az elõzõ terhességemnél 2 éve viszont vénából. Mondjuk, akkor teljesen normális volt az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a sok véleményt és tapasztalatot. A nõgyógyászomat nem érem el , azóta sem, de a diabetológiára sikerült bejelentkeznem holnapra.(Pécs)Talán akkor majd többet tudok. Amúgy kb. 1, 5 hónapja volt már cukorterhelésem (5, 6 és 7, 2), de akkor nem adtak glükózszirupot, így az orvos szerint nem mérvadó az eredmény. Hát, izgulok kicsit, de holnap már többet tudok. A diéta meg bizonyára használni fog, sajnos, amúgy is eléggé édesszájú vagyok.
Újra 11.51. A védõnõnek meg annyit, hogy a terhességi cukor diétától nem múlik el, csak diétával karbantartható. Ha két hét után jó eredményt mérsz, és újra rendesen eszel, újra felugrik.
11:51 vagyok. Ezt az értéket valóban csökkent cukortoleranciának hívják, de nem terhesség alatt. Ha te kevés inzulint termelsz, a baba fogja helyetted termelni, születése után pedig ez többletet eredményez, és neki nagyon leesik a cukra. Amúgy amíg eléritek a dokit, néhány hasznos tanács. 180g-os diéta, 6 felé elosztva. Reggelire 30g, tízóraira 20g, ebédre 50g, uzsira 20g, vacsorára 40g, pótvacsira 20g szénhidrát. Elsõ étkezés legkésõbb reggel 8-kor. Délelõtt 10-ig kerülni a tejcukrot és a gyümölcscukrot, de ezt nagyon komolyan. Fehér liszt helyett teljes kiõrlésû élelmiszerek. Persze ez a diéta nem szentírás, lehet, hogy nektek kicsit másként állítják be, de nem ártotok vele, amíg orvoshoz juttok, sõt...
Érdekes, hogy mennyire megoszlanak a vélemények még szakemberek között is. Hasonló cipõben járok, az én eredményem 8, 2 lett. A nõdokim tovább küldött dietetikushoz, de én sem érem el õket. A védõnõ azt mondta nekem, hogy ez nem is olyan vészes eredmény, lehet, ha két hét diéta után mérnénk, már normális lenne.... Addig kerüljem a cukrot, fehér lisztet, fehér kenyeret, krumplit, a nagy szénhidrát tartalmú gyümölcsöket. Igyekszem odafigyelni a szénhidrátbevitelre, közben meg elérni a diabetológiát, jó lenne ha már valaki konkrét dolgot is tudna mondani ezzel kapcsolatban. Egyébként azt olvastam valahol, hogy 8 fölött még csak inzulinzavar, 11 fölött cukorbetegség, és akkor kell inzulinpótlás. De látod, valahol már 8 körül is azt adnak. Egyébként melyik orvost nem éred el?
Kérj beutalót a háziorvostól éhomi és terheléses laborra, valamint a cukorgondozóba. A magas vércukorszint lepényi elégtelenséget okozhat. Lehet, hogy csak szigorú diétára fognak, de az is lehet, hogy a terhesség végéig inzulinos leszel, aztán meg szépen elfelejtheted az egészet. Nem mindenhol kezelik egyformán a kérdést, nálunk erre az értékre már inzulin jár, de hidd el, nem vészes a dolog. Gyakorló cukros anyuka
6-ig normális a cukor.8, 5-ös már egy kicsit magas, de diétával még rendbetehetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Még ugyan alig egy napja megy ez a diéta(225 g-os), de elég nehéz. Határozottan éhes vagyok. Amúgy meg nagyon édesszájú, de nem is az édesség hiányzik. Nagy az akaraterõm, úgyhogy szerintem menni fog. Ja, és igen, hízásra elég hajlamos vagyok, úgyhogy biztosan jót fog tenni mindenféle szempontból. Én eddig csak 4-5 kg-t híztam és nem is szeretnék sokkal többet, mert sokról indultam. De ha komoly, hogy nem maradt rajtad semmi, utolsó hozzászóló, akkor az nagyon fog motiválni engem is! :) )

9+3 hetes kismama vagyok, nem tudom mit tegyek. Egyedül lennék ha vállalnám, egészségügyben dölgozok, 32 éves vagyok, nincs babám és volt két konizációm. Az én keresetemből meg tudnám oldani a gyereknevelés meg a többi dolgokat? Vagy inkább ne?

egyedül vállaljam e a babát?

Legjobb válasz: Vállald. Ha a szíved azt súgja, tartsd meg, akkor ne tétovázz. Simán fel tudod nevelni, nem mindig lesz könnyû, de a babád átsegít minden nehézségen. És egy életen át bánnád, ha elvetetnéd. Pláne, ha neadjisten nem lehetne másik.

Vállald. Ha a szíved azt súgja, tartsd meg, akkor ne tétovázz. Simán fel tudod nevelni, nem mindig lesz könnyû, de a babád átsegít minden nehézségen. És egy életen át bánnád, ha elvetetnéd. Pláne, ha neadjisten nem lehetne másik.
Ne haragudj, de nagyon naív vagy, ha ezt még meg is kérdezed, mert nem tudod, mi zralkodik mostanában a világban. Egészségügyi dolgozó, hogyne vállalhatná?!Kapcsolatok, orvosok, ismerettségek, mondhatni protekció, ami nem egy utolsó dolog ma, amikor simán lesöprik az embert, ha nincs pénze, mert sajna olyan ritka a jó és lelkiismeretes orvos, mint égen a csillag.Ráadásul nem egy árjáróház az eü általában, és a fizetés is kiszámítható, elvégre nem úgy mész be reggelente, hogy nem tudod, ott éred-e meg a másnapot, illetõleg nem felejtenek el hónapról - hónapra kifizetni, mint más helyeken.
Szerintem is vállald! Maga a gondolat hogy elveszed más életét csakhogy megkíméld magad a "kiadásoktól" és a babavárás velejáróitól...elég morbid-én azt gondolom.Fõleg úgy hogy eü-s dolgozó vagy, tudod hogy melyik az az orvos akit megkérnél hogy legyen az orvosod..persze aki nem érintett az nem lát a "kulisszák" mögé. Egyedül maradni egy babával nagyon nagy dolog manapság..de ez fog erõsebbé tenni, hiszen ott lesz neked õ, akirõl gondoskodsz és szereted, õ mindig veled marad. Jó Babavárást! És mindig csak elõre nézz!NE hagyd hogy mások véleménye befolyásoljon..ha te tudod mit akarsz, csak ez vezéreljen!
Bocs a hibákért.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. pár dolog lemaradt: egészségügyben dolgozok de csak részállásos 120 órás vagyok tehát kevesebb fizuért mint teljes állásál ( és még mielõtt szemrehányás érne fõiskola miatt és másik munkahely miatt nem vagyok teljes óraszámú) az anyámékkal élek, de mikor megtudták hogy mi van, hát nem lelkesedtek tulzottan a dologért mert még a diplomám nincs meg meg hogy az anyagiak meg õk nyugdíjasok, stb stb problémákat soroltak. jelzem én nagyon szeretném a babát. a párom viszont 21 éves és ha tisztán gondolkozunk azért még az õ életébe nem biztos hogy belefér egy gyerek, még együtt vagyok a párommal bár még nem beszéltük meg hogy mi legyen még van pár napom :( nem tudom mi legyen. a gyereknek nem akarok hogy rosszul döntsek. nem én nem a párom senki nem fontos hanem a gyerek, csak õ neki mi lenne a jó ?!
Ha így gondolod, akkor mindenképpen vállald. Nyilván mindenki azonnal a nehézségekkel jön, de ez nem is baj, így tudsz mérlegelni minden oldalról. És nem mellesleg 32 éves vagy, mi van, ha elveteted, és többet nem lehet gyereked? Isten ments, hogy ilyen elõforduljon, de ezt is számításba kell venned. És gyerek mellett is lehet tanulni, nekem is ment, le is államvizsgáztam, még mielõtt betöltötte volna az egyet. Neked is menni fog.
A problémákat sokkal egyszerûbb felsorolni mint végiggondolni azt hogy a saját gyerekük segítségre szorul és várja is a segítséget, jól esne neked ha segítenének.Nyugdíjasok: és ha nem lenne gyerek akkor is meg tudnak élni a nyugdíjukból..ugyanúgy van kiadás.Amíg csak lehet gondolom addig dolgozol továbbra is.Ha részállásban dolgozol, akkor esetleg szóba jöhet egy kis plusz mellékkereset: valamit elvállalsz hogy legyen egy kis több bevételed, de csak addig míg tudod csinálni.A szüleidet meg nem értem..örülnének egy unokának de az hogy a segítségük jól esne az már távol áll tõlük( ne értsd félre nem akarom õket bántani, csak nem értem miért kell felfogni ilyen negatívan ezt az egészet.) Ha már döntöttél akkor értesítsd a szüleidet is és érvelj nekik, mit-miért döntöttél így. Sok szerencsét!Kitartás!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!