Találatok a következő kifejezésre: 9 és hetesen (308 db)

12-hetes AFPÿ (grav) eredményem 19, 9. és az AFP mom 0, 66. ezek jó értékek?

Legjobb válasz: 12 hetesen AFP? 16 hetesen szoktak AFP-t csinálni, nem 12 hetesen. Amúgy nem jók az értékek, mert alacsonyak, de ha ilyen korán csinálták a vizsgálatot, nem is kell rajta csodálkozni. Nekem pont 16 hetesen csinálták, de még nekem is alacsony volt az értékem, mert még az is korai vizsgálat volt, mert egyébként minden rendben volt a fiammal. Nem egy jó vizsgálat amúgy, sok helyen az elavultság miatt nem is csinálják.

12 hetesen AFP? 16 hetesen szoktak AFP-t csinálni, nem 12 hetesen. Amúgy nem jók az értékek, mert alacsonyak, de ha ilyen korán csinálták a vizsgálatot, nem is kell rajta csodálkozni. Nekem pont 16 hetesen csinálták, de még nekem is alacsony volt az értékem, mert még az is korai vizsgálat volt, mert egyébként minden rendben volt a fiammal. Nem egy jó vizsgálat amúgy, sok helyen az elavultság miatt nem is csinálják.
A kérdező hozzászólása: Bocsi elnéztem 16 heteses csinálták nekem is.
0, 7-töl jó, szerintem nem rossz a te értééked.Valahol 0, 5 a normál határérték alja.
Azért, egy kicsit meglepõdtem.:) De a lényeg, hogy alacsonyak az értékek, amik akár rosszat is jelenthetnének, de ez azért nem így van. Nekem is és még nagyon sok ismerõsömnek, velem együtt szült anyukáknak is volt alacsony az érték, de teljesen egészséges babákat szültek. Ilyenkor nálunk genetikai uh és genetikai tanácsadás van. De ha a 12 hetes eredmények, tehát uh és az azon nézett tarkóredõ mérés rendben van és nincs olyan a családban, az anyuka kora is rendben van, akkor általában rendben is szokott minden lenni.
0, 66 teljesen jó! A lányommal is annyi volt!

9+5 hetes terhességemet mai UH-n elhaltnak nyilvánították.21 mm-es CRL most, 2 hete pedig 14 mm-es, akkor voltam 7+5 hetes és a doki azt mondta minden rendben?

Egyáltalán a ma mért adatok, a 21 mm-es embrió megfelelne a 9+5 hetes terhességnek? Pontosan 2 hete voltam egy másik orvosnál, aki azt mondta az embrió pont olyan és úgy néz ki, ahogy ki kell neki. Mi történhetett?:(

Legjobb válasz: Hàt a 3. Trimesztert még nem töltötted volna be! Csak az 1. Trimet! Nem?

Hàt a 3. Trimesztert még nem töltötted volna be! Csak az 1. Trimet! Nem?
A méretei jók!!! Szíve dobogott??!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a támogatásokat! Csütörtökön megyek vérvételre és konzultációmra az orvosomhoz, ahol mindenféleképpen fogok kérni még egy UH vizsgálatot.
Szia. Nagyon sajnálom, hogy ez történt! Nekem a 8. héten volt ez. Mondjuk SZTK mondta, hogy elhalt, küldött mûtétre, de aznap elmentem magánba a Hepinet-hez és gyönyörû erõs szívverést láttak! Szerintem nézesd meg mással is! Hátha...
Még vérvétel is lesz, a HCG szintbõl biztosan látják, hogy él-e az embrió.
én biztos elmennék máshova is amugy nem velem történt de hallottam ilyenrõl hogy már meg volt a mütét idõpontja de az anyuka még elment máshova és élt a babája!szivbõl kivánom hogy nállad is tévedés legyen hiszen nõtt engem ez biztatna, ha mégsem akkor viszont sok erõt és kitartást!majd azért irdd meg légyszi ha lesz valami fejlemény 35hkm
Én màr igen! Mentek a mûtõbe és elõtte még csinàlnak uh-t hogy ugye biztosan meggyõzõdjenek arról hogy nem él a magzat! Aztân nagy meglepetésükre bizony vert a szìve!
Nagyon sajnálom :((( Fogadd részvétem, sok lelki erõt!
A kérdező hozzászólása: Tudtok ilyen esetrõl? Mikor félrenézték az UH-t és szívhangot??
Óóóó azért én elmennék máshoz is.De nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Jaj igen... nem trimesztert akartam írni, hanem hónapot. Bocsi..
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt mondták, hogy nem látnak szívhangot és meghalt.. Én is orvost váltanék, ha mondjuk egy SZTK-s rendelésen felmerülne bennem, hogy "félrenéztek" de egy magánklinikán voltam orvosnál ma, aki még a fõorvost is behívta, hogy nézze meg, jól látja-e...
2 es válaszoló vagyok ja értem akkor a szív a baj, nem a mérete....nagyon sajnálom :(((
Ez szörnyû! Sajnàlom! De a méret az jo! Énmost nézemaz enyém 10 hetesen volt 27mm! N em volt szìvhang? Vagy mit mondott a doki? Mi lessz ezutàn?
ne már ez durva , ennyibõl elhaltnak minõsítették? ?? nem volt szívhang vagy miért?? 7+5 hetesen a 14 teljesen jó nekem 7+3an mértek 12 mmt. 9+2 n 24 mmt. Itt pár mm miatt elhaltnak lett nyilvánítva?? Sürgõsen más orvoshoz mennék.
A kérdező hozzászólása: A szíve a két héttel ezelõtti UH-n, ahol 14mm-es volt, még dobogott. Ma már nem... Nem görcsölök, nem vagyok rosszul, semmi jelét nem éreztem volna, hogy baj történt, ha nincs ez a vizsgálat. Még a mellfájdalom és a hányinger is megvan, igaz csekélyebben... De azt hittem fokozatosan múlik el, mert már majdnem a 3. trimesztert betöltöttem (volna) :(
Kedves Kérdezõ! Megírnád, hogy mi volt? Mégis élt a babád? Sokszor hallok olyat, hogy elromlik a gép, vagy csak nem találják meg vele, mert gyenge a készülék... Nagyon remélem, hogy Veled is ez volt! Írj!

9-10 hetes kismamik ti hogy vagytok? És kinél meddig tartott az émelygés és a hányinger?

Legjobb válasz: Most lépek a 9. hétbe. Megvan az émelygés, de nem mindennapos, ám azért néha ledönt a lábamról. A mellem érzékeny, de már nem húz le a földre ;) talán megszoktam. A hasam szokott feszülni, meg a derekam is, ez most a legjellemzõbb, magne B6-ot szedek. A lépcsõzést egyáltalán nem bírom, elkezd fájni a hasam azon az oldalon, ahol a baba van, de sétálni bármennyit tudok.

Most lépek a 9. hétbe. Megvan az émelygés, de nem mindennapos, ám azért néha ledönt a lábamról. A mellem érzékeny, de már nem húz le a földre ;) talán megszoktam. A hasam szokott feszülni, meg a derekam is, ez most a legjellemzõbb, magne B6-ot szedek. A lépcsõzést egyáltalán nem bírom, elkezd fájni a hasam azon az oldalon, ahol a baba van, de sétálni bármennyit tudok.

9-10 hetes vagyok, és az állandó hányingertől, és a rosszullétektől nem nagyon tudom élvezni, hogy kisbabám lesz, pedig nagyon szeretném. Mit csináljak?

Legjobb válasz: szia hát sajnos nem sokat tudsz ellene tenni,szedjed rendszeressen a magne B6-ot talán segit . Majd a második trimeszterbe már fogod élvezni a terhességet én is igy voltam 15 hetes kismama

szia hát sajnos nem sokat tudsz ellene tenni, szedjed rendszeressen a magne B6-ot talán segit . Majd a második trimeszterbe már fogod élvezni a terhességet én is igy voltam 15 hetes kismama
Szia!!! Én is így voltam vele, sõt, még mindig szenvedek néha! De mivel nekem már volt egy vetélésem, ezért örültem neki, hogy állandóan rosszul vagyok, mert az csak jót jelent!! Próbáld így felfogni, és hidd el könnyebb lesz!! Kitartás!!
Szia! Ezzel én is ugyanígy voltam! Én ráadásul napi 4-5-ször hánytam is, semmi nem maradt meg bennem. Az orvosom hideg kakaót ajánlott, ami bevált, mert a hideg megnyugtatja a gyomrot és csökkenti a hányingert. Most a csokifagyi a sláger. :-) Azt mondják, a 12. hét után alábbhagy a rosszullét, de én még néha most is hányok (15 hetesen), de sokkal ritkábban. Ha majd mész a 12. heti UH-ra és meglátod a kisbabád, az maga lesz a csoda. Én akkor fogtam fel igazán, hogy mekkora csoda terhesnek lenni. És ahogy elõttem írták, a rosszullét, a hányinger fontos szerepet játszik a terhesség megtartásában!!! Erre gondolj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat remélem, hogy már lassan én is jobban leszek!
Szedjél Motiliumot!

9-10 hetes terhes vagyok, és nagyon sokszor csuklom. Valamikor hosszabb, valamikor rövidebb ideig. Ez mitől van?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a gyomorsavtól csuklasz. Én egyszer a sok csuklás miatt kerültem kórházba, ahol kiderült a sok gyomorsav okozza. Gyógyszerrel aztán kikezeltek, és elmúlt. Most én is 10 hetes terhes vagyok és naponta egyszer biztosan csuklom.

Szia! Szerintem a gyomorsavtól csuklasz. Én egyszer a sok csuklás miatt kerültem kórházba, ahol kiderült a sok gyomorsav okozza. Gyógyszerrel aztán kikezeltek, és elmúlt. Most én is 10 hetes terhes vagyok és naponta egyszer biztosan csuklom.

9+6 hetesen Crl: 35mm és barnázás?

Ma hajnalban mikor felkeltem láttam, hogy elkezdtem barnázni, már sajnos volt 2 vetélésem a közelmúltban, és nagyon megijedtem! Elmentem reggel a dokihoz, de sajna az enyém nem rendelt, ahol fogadtak, ott megultrahangoztak és mindent rendben találtak, Crl: 35 mm -es él? embrió. Már a terhesség elejét?l sokféle bogyót kell szednem, hormongondok miatt, Euthyrox, Utrogestan, Rutascorbin, stb.. Olyan egyértelm? választ nem kaptam, hogy mit?l is lehet akkor a barnázás, azért is fordulok hozzátok, mert csak holnap megyek a saját dokimhoz! Meg még egy kérdés: kereken 9 hetesen voltam utoljára ultrahangon ahol 23 mm volt a Crl, ami pont a korának megfelel?, de ahogy néztem a 35 mm az még több is mint aminek lennie kéne, akkor lehet hogy picit korábban fogant? Kérlek titeket írjátok le, hogy hogy volt veletek, mert én teljesen kétségbe vagyok esve, ett?l a barnázástól!

Legjobb válasz: elsõ babámmal 8 hetesen barnáztam....rohantam én is a dokihoz..uh-n látta is nálam a bevérzés helyét..kaptam utrogestant is, majd pihentem 3-4 napig...a barnázás kb 2-3 napig tartott..... azóta 3 éves! ne aggódj, szerintem nem lesz baj csak pihenj sokat!!!!

elsõ babámmal 8 hetesen barnáztam....rohantam én is a dokihoz..uh-n látta is nálam a bevérzés helyét..kaptam utrogestant is, majd pihentem 3-4 napig...a barnázás kb 2-3 napig tartott..... azóta 3 éves! ne aggódj, szerintem nem lesz baj csak pihenj sokat!!!!
2.válaszoló vagyok. Én éreztem, hogy rendben lesz minden veletek!! Nekem pont így volt, a baba hétrõl hétre nõtt, én meg barnáztam. Viszont olyan édes volt, hogy õ így küzdött, én is azt éreztem, hogy olyan jó baba, nagyon ragaszkodni kezdtem hozzá!! Most viszont már a 39. héten járunk, és lassan megválhatna a lakhelyétõl:-))) Eddig úgy tûnik esze ágában sincs:-)) Kívánom, hogy a te babád is még jó sokáig bent maradjon!!:-))
A kérdező hozzászólása: Hát az a gond, hogy hétfõn szakvizsgáznom kell, igaz a párom pont nem dolgozik, úgyhogy hoz-visz, és gyorsan vége lesz, szóval ezt muszáj kibírni! Én pont ma töltöttem a 10 hetet, és valami kis csoda, ahogy mozgott, apa is úgy örült amikor mondtam :D Tényleg feküdni fogok, úgyis tanulnom kell szóval minden szempontból muszáj :D
Nagyon örülök neki. :) A lényeg, hogy tényleg feküdj, de szó szerint szigorúan feküdj, szedd a gyógyszert és egyél sok gyümölcsöt, zöldséget és legyél pozitív. Minden oké lesz meglátod. :) Nálam is így múlt el a barnazás, de csak ettõl. Lehet megerõltetted magad és egy hajszálér pattan el. Nálam látszott is a baba mellett az úgynevezett bevérzés /persze én nem láttam semmit, de a doki igen/. Én szerdán voltam dokinál és én is most láttam elõször mozogni. Nagyon édesek... :) Akkor kb. egyidõsek vagyunk. Én most vagyok 11+1h :)
A kérdező hozzászólása: Nos voltam a dokinál, megultrahangozott, igaz tegnap elmérték a hasi ultrahangon a crl-t :D Ma 33 mm lett és elõször láttam ahogy ficánkol a kis drágám :D Nagyon édes volt! Nem talált hematómát meg ilyesmit, nem nagyon van oka a barnázásnak... Szóval az utrogestan adagomat megduplázta most már reggel este 2-2, meg a hétvégére szigorú fekvést írt elõ. Jaj remélem minden rendben lesz! Nem bírnám ki, ha ezt a kis mogyorót is el kéne veszítenem, már a részem, õ az én pici babám...
A kérdező hozzászólása: Ma visszamegyek a saját dokimhoz, és remélem mindent elmond majd, mert most nagyon ideges vagyok, még mindig barnázok, bár talán enyhébben mint tegnap, de addig nem nyugszok meg amíg nem látom újból, hogy dobog a kis szíve, és nem mondják el, hogy mitõl is lehet ez... Majd megírom hogy mit mondtak..
Szia! Nekem is volt 2 vetélésem, és most 11 hetes vagyok. :) Most a 8.héten volt barnázásom, amit egy bevérzés okozott, szigorú fekvéssel szépen elmúlt, azóta minden rendben. :) Én is szedtem és szedek még Utrogestant és MagneB6-ot. Nyugi és pihenj sokat! :)
A kérdező hozzászólása: Jaj én is ebben reménykedek! :) Hogy már csak 2 hét :D Ennyire még semmit se vártam, most fogok szakvizsgázni a jövõhéten, de annyira nem érdekel, hogy iszonyat, csak ez jár a fejemben!
Eddig minden terhességemmel véreztem, 3 esetben vetéltem el, 2-ben nem. Én úgy gondolom, hogy 35mm-es élõ embriónál, aki ilyen szépen növekszik, nálad nem lesz gond. De ezt csak a saját eseteimbõl tudom következtetni. Én is ugyanezeket a bogyókat szedtem, és megszûnt a probléma. Lassan 12 hetes leszel, onnantól már reméljük nem fog elõjönni, legalábbis nekem így volt.
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik múlik a barnázás, bár még egy icipici van, de az lehet hogy ha nem figyelnék észre se venném... remélem véglegesen elmúlik... majd csak 21-én megyek vissza a dokihoz, akkor lesz a 12 hetes vizsgálat, remélem ott is minden rendben lesz a kismanóval, már úgy várjuk! Szerintem tudja, hogy már most imádjuk :D Reggelente bevezettük a pocipuszit, apa minden reggel ad nekem egy szerencsepuszit mielõtt elmegy dolgozni! Remélem tudja, hogy imádom :D

8+0 és 9+0 hetes kismamák, hány mm-es a magzatotok?

Még mindig nem tudom, hogy hányadik hétben vagyok. Pénteken az uh-n 19 mm (CRL) volt a baba az egyik képen, és 17,7 mm a másikon. Az anyuci.hu szerint ez a 9. hétre jellemző méret, a családivilag.hu szerint a 8. hétre jellemző. Szerintetek?

Legjobb válasz: bár nem én vagyok a kérdés célszemélye de szerintem ne parázz ezen. nekem a 8ik hétben 16mm es volt. a csaladvilag tablazata megközelitöleg a legjobb. Mivel nekem sem szabályosak a ciklusaim igy uh szerint mért kort számitanak. eleinte le volt maradva a kicsikém kb10nappal. De legutobb akkorát nõtt hogy már csak 4nap az eltérés menzesz szerint és mért szerint. Ahány ciklus/terhesség annyi méret különbség.Vedd ugy hogy 8hetet betöltötted. Az orvos mit irt a papirra? gratulálok amugy 14hkm

bár nem én vagyok a kérdés célszemélye de szerintem ne parázz ezen. nekem a 8ik hétben 16mm es volt. a csaladvilag tablazata megközelitöleg a legjobb. Mivel nekem sem szabályosak a ciklusaim igy uh szerint mért kort számitanak. eleinte le volt maradva a kicsikém kb10nappal. De legutobb akkorát nõtt hogy már csak 4nap az eltérés menzesz szerint és mért szerint. Ahány ciklus/terhesség annyi méret különbség.Vedd ugy hogy 8hetet betöltötted. Az orvos mit irt a papirra? gratulálok amugy 14hkm
A kérdező hozzászólása: Szia és köszi a választ. Nem parázok, csak kiváncsi vagyok. Akárki megkérdi, mindig azt mondom, hogy hááát én sem tudom, de kábé x-y hét. Az uh-n csak a képeket kapom meg, ha nincs panasz, és csak kontrolra megyek. A képen nem látok semmi ilyesmit, hogy hány hetes lennék. Bár azt sem tudom, hogy ogyan van jelölve... Jó egészséget neked és a babának!
Elvileg kapnod kéne mindig egy orvosi leletet amire rá van irva hogy mijen vizsgalatot végzett és mit latott. a grav s kifejezés jelzi a terhesség korát. Tehat ha van oluan a papirokon h Grav.S. 8az azt jelenti betöltött 8 hetes terhes. Boldog baBavárást 1
Milyen!!
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is! Az a helyzet, hogy külföldön élek, és itt nem adnak papírt ha minden rendben van. Persze az orvos vezeti magának, hogy mikor mi volt, de ha nincs semmi extra, akkor csak a kezembe adja az uh-s képeket, és ennyi. hohóóóóóó egy pillanat.... 8w1d ill. 8w3d, akkor a w=week, és a d=day.... Pffff, ennyit rólam. Hányszor megnéztem, és nem is tûnt fel. :)
Bocs az elírásért.Milyen... Igen az az 8week 1day Na akk mostmár stimmel minden kedves 8hetes kismama. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
A kérdező hozzászólása: Persze olyanok válaszát is várom, akik nem a Bajcsyban voltak!
A kérdező hozzászólása: Hátha jár erre valaki vagy valakinek hasznos lehet: aug. 14-én megvolt a biopszia (abszolút túlélhetõ, fõleg a szuper rendes doki és csapata segítségével) utána a 3 hét várakozást viszont nem kívánom senkinek! az eredmény viszont kárpótolt mindenért: egészséges kislány!!! Múlt pénteken magzati szívultrahangon is voltunk dr Hajdú Júliánál (aki egy tündér) és ott is minden a legnagyobb rendben volt! Ez azért volt fontos, mert a picit vastagabb tarkóredõ a kromoszómarendellenesség mellett még szívproblémákra utalhatott volna! Végre élvezhetem a terhességet:-) Köszi a drukkokat és mindenkinek a legeslegjobbakat kívánom!
Gratulálok!!, de jó hogy irtál, én az utolsó válaszoló vagyok. Mi ugyan ezt az utat jártuk végig, csak nekem kisfiam lesz, mostmár hamarosan :) Nagyon boldog babavárást kivánok neked. Mikor szülsz?
A kérdező hozzászólása: de jó, hogy írtál:-)) Én január végén, elvileg 29-e a céldátum:-) te mikor szülsz?
:D nekem már nincs annyi :) hivatalosan dec 4. de én elõbbre számitok, mert elég dagi a kisfiam. múlt héten 28+4 naposan volt 1400 gramm... :) voltunk babamozin és szerintem tökéletes kis manónk van. a terhességet egész jól birom eddig, de most indul a vége szakasz, mostmár kezdõdik az láb és hátfájás, meg a sav... de már hamarossan találkozom Olivérrel. :) neked neved van már?
A kérdező hozzászólása: De jó:-) Biztosan tökéletes kiskrapek lesz Olivér! Melyik héten mentetek babamozizni?mikor érdemes? Hol fogsz szülni? Nálunk egyenlõre Lili a befutó és a Stella (sz-szel kiejtve, mert a Férjem olasz:-)
ha lány lett volna Lili lett volna :) nekem is az a kedvencem de a Stella is nagyon szép. Hú akkor temperamentumos csaj lesz ha az apa Olasz :) Most voltunk a 28. héten, de egészben már nem fért bele, viszont nagyon helyes a pofikája, már nem olyan ufós. még 1x szeretnék menni szerintem a 32 héten, bár azt mondta a doktornõ, hogy akkor már annyira kevés a helyük nehéz lesz kiimátkozni, hogy mutassa a pofiját. de én ugyse birom ki :) Én pesti vagyok, pontosabban Óbudai, és a Margitban szülök. Te?
A kérdező hozzászólása: :-) hát már most sokat mozgolódik:-) Apukája olasz, de Északról, úgyhogy nem az a nápolyi hangoskodós fajta (szerencsére). Én is Budán lakom, de a Bajcsyban szülök végül, mert ott van olyan orvos akiben nagyon megbízom meg szuper szülésznõ is. nálatok apás szülés lesz?
12-es válaszoló vagyok, örülök, hogy nincs baj, most már nyugodj meg, élvezd a terhességet!!! Azóta nekünk már megszületett a kislányunk aug. 29-én, Szofi baba. Neked is kívánok egészséget és minden jót. Most már 3 gyermekes anyuka :)
A kérdező hozzászólása: Szia 12-es:-) nagy gratula a kisasszonyhoz:-))!!
Köszönjük!
:) igen nálunk is apukás szülés lesz. remélem birja majd :) na ha budai vagy lehet összefutunk majd egy játszón, és jót nevetünk ezen a tarkóredõ marhaságon :)
Kérdezõ, ha még jársz erre megírnád, hogy egészséges lett-e a pici?
uh, akkor nem csodálom. remélem minden okés lesz veled. szerdán már augusztus, eltelik hamar.
A kérdező hozzászólása: Szia! Az Istenhegyin voltam kombinált teszten, de a doki ott azt mondta, hogy õk 13. hétig végzik ezt a mintavételt, így az amniot javasolta. Ráadásul azóta még az is kiderült, hogy vsz ELSZÁMOLTÁK az arányszámaimat is (a Bajcsys genetikus hölgy számolt utána)...Sajnos elvesztettem a bizalmamat. A Bajcsyban sokkal emberségesebbek és profibbak voltak..úgyhogy inkább várok..
Szia, elsõ vagyok megint. ha nem a Bajcsiban csináltatod, hanem az istenhegyi úton, (nagyon nem olcsó, 65000) hétfõn szúrtak, és szerdán délután már csörgött a telefon a jó hirekkel. Igazából, aznap amikor mentem a szúrásra, úgy keltem, hoy nincs a kisfiamnak semmi baja. de ez olyan erõs megérzés volt, hogy vártam az eredményt, de akkor már nem féltem, valahogy tudtam 100%ra hogy jó lesz. kivánom hogy neked is igy legyen!!!
szia, nekem 2, 4-et mértek a 12. héten, de elküldtek az istenhegyi útra, ahol egy hét múlva már 3, 8-at. Javasolták a mintavételt, és megcsináltattam. Egyáltalán nem fájt, csak egy kicsit kellemetlen volt, és hamar meg is kaptuk az eredményt, ami jó lett hál istennek. már túl vagyok a 21-héten és minden rendben a kisfiammal. sose tudjuk meg mitõl volt a magas tarkõredõ, de nem akartam végigrettegni a terhességem, háthavalami baja lesz a kicsinek... szerintem csináltasd meg.
ja és csak hogy mennyit változik a atrkóredõ, a szúrás napján, már ''csak" 2, 9 volt.
Szerintem is csináltasd meg, mert jobb félni...Ilyenkor az a legjobb, ha pontosan tudják/tudjátok, beteg-e a baba vagy sem?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mindenképpen megcsináltatom, mi is így gondolkodunk! Ferenczi doktor, azt mondta, hogy a saját lányának is javasolná! szerintük 90% h minden rendben lesz.. Második válaszoló:neked hányadik héten csinálták meg?
szia, 13+4 voltam akkor. Az istenhegyi úton csinálták, nem volt olcsó, de 2 nap alatt volt eredmény.
A kérdező hozzászólása: Szuper! sajna nálam augusztus 14-ig várni kell, mert nagyon hátul tapad a lepény...
tudom, hogy nehéz, de próbálj meg ne idegeskedni. sok mindenkivel beszéltem én is, akinek hasonló eredményei voltak, de mégsem lett beteg a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Próbálok pozitív maradni, muszáj! pont tegnap mesélte a genetikus, h múlt hónapban volt egy kismama, akinek 1, 8-as tarkóredõvel down-os volt a babája..tehát sajnos sem az UH, sem a vérbõl végzett tesztek nem adnak biztonságot, csak a kromoszóma vizsgálat
:) na látod, csak pozítívan! és egy kis ráadás, ha akarod megmondják a baba nemét is 100%-ra ha kéred persze. Én kértem, ha már kiderült.. de csak beigazolta amit éreztem az elejétõl, azt hogy fiú. :)
Mindenképpen csináltassátok meg a mintavételt! Én is átestem rajta: alacsony AFP, magas HCG, 1/44 Down-esély, ráadásul elõtte még az ultrahang is rossz volt: több magzatvíz, feszesen telt magzati gyomor... Az amnio nekem fájt nagyon, rosszul is lettem utána, de megérte, így utólag. 24 napot végigidegeskedtem, minden nap attól féltem, nehogy megcsörrenjen a telefonom, majd mikor visszamentünk, közölték velem: egészséges a kisbaba, kislány lesz. Hozzáteszem, az ultrahang most tökéletes volt... (DEOEC klinika-genetika) 24+4 hkm
Én is voltam amnio-n, de nekem egyáltalán nem fájt, sõt, egy sima vérvétel nekem kellemetlenebb volt. Én csak a korom miatt mentem, de jó volt megnyugodni. Nekem 17 hetesen csinálták. 34 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat! Mindenképp megcsináltatom! persze nagyon félek az eredmény-várós idõszaktól..ti hogy éltétek túl?
ha már erre jártam több mint egy év után, elárulom, hogy Olivér fiam a 38. hétre 3550 grammal 53 cm-el megszületett makk egészségesen. Mára lassan 1 éves izgõ mozgó nagyfiú lett belõle, és egészséges. :) Neked kedves kérdezõ? minden rendben lett a kislányoddal?

9+4 hetes kismama vagyok, és nagyon száraz az arcbőröm, meg kissé érdes is. Tapasztalt valaki hasonlót? Mit lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: Szia, Nem tudom, mennyire lesz hasznos, nekem amióta babát várok (16. hét) szinte mindenhol teljesen kiszáradt a bõröm. Azelõtt sem volt valami szuper, de most a talpamtól a tenyeremig szinte mindenhol száraz, viszket és hámlik. Ha nem viszket, akkor fáj. Bõrgyógyásszal írattam fel olcsó, gyógyszertárban kikevert krémeket. Írt kifejezetten testre, kézre, nappalra, éjszakára. Azokat használom, illetve néha váltom a kék Niveával, az arcomra pedig a száraz bõrre való Hélia D-vel. Más nem vált be. Azt mondta még a bõrgyógyász, ez "normális". Illetve, nem tudom, mivel mosol arcot, de vettem mosdókenõcsöt, illetve már csak illat- és színezékmentes tusfürdõim-lemosóim vannak, mert ezek kevésbé irritálnak. :)

Szia, Nem tudom, mennyire lesz hasznos, nekem amióta babát várok (16. hét) szinte mindenhol teljesen kiszáradt a bõröm. Azelõtt sem volt valami szuper, de most a talpamtól a tenyeremig szinte mindenhol száraz, viszket és hámlik. Ha nem viszket, akkor fáj. Bõrgyógyásszal írattam fel olcsó, gyógyszertárban kikevert krémeket. Írt kifejezetten testre, kézre, nappalra, éjszakára. Azokat használom, illetve néha váltom a kék Niveával, az arcomra pedig a száraz bõrre való Hélia D-vel. Más nem vált be. Azt mondta még a bõrgyógyász, ez "normális". Illetve, nem tudom, mivel mosol arcot, de vettem mosdókenõcsöt, illetve már csak illat- és színezékmentes tusfürdõim-lemosóim vannak, mert ezek kevésbé irritálnak. :)
Az enyém is nagyon száraz már a terhesség elejétõl kezdve. Azelõtt normál bõröm volt, most annnnnyira száraz, hogy egy doboz krém nem elég rá. Hiába iszok sok folyadékot, semmi nem használ. 14 h km.
Igen, normális. Az is lehet, hogy holnap megint lesz, meg az is, hogy többet nem.
A tünetek enyhülhetnek, erõsödhetnek, akár teljesen l is múlhatnak. nem ezeken múlik a baba jólléte... Amíg nem görcsölsz, nem vérzel, inkább gondolkodj pozitívan! Nemek egyik terhességem alatt se jelentkeztek a "tünetek" mégis 4 egészséges gyereket szültem.. Megértem, hogy aggódsz, de a terhességet próbáld élvezni, jobb ha nincsenek kellemetlenségek, mintha hánynál és hasonlók gyötörnének :)
Nyugi! Én a 30. hétben vagyok és nem is feszült a mellem eddig még egyszer sem! Nem törvényszerû szerintem a mellfeszülés!! Inkább légy nyugodt kiegyensúlyozott és boldog, mert Anya leszel! Csak pozitívan mindent!!!Légy nagyon boldog!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!