Találatok a következő kifejezésre: 8hetes terhes és (15 db)

8hetes terhes vagyok és most voltam ultrahangon és ezeket az adatokat olvastam :Gs 42mm crl 13mm fhr 150 min Ezek az adatok jónak számítanak-e a rövidítések után már utána néztem tudom mit jelent csak azt nem hogy 8hetesen jók-e ezek az értékek?

Legjobb válasz: Teljesen jok A crl az ulomagassag, 13 mm egy 7. het vegi, 8 het koruli terhessegnel szokott ennyi lenni, az fhr az a fetal heart rate, azaz a szivveres, ha jol remlik ez 140-160 kozott normalis percenkent, a gs pedig a petezsak merete, nah, mondjuk errol nem tudok nyilatkozni, hogy mennyi szokott lenni ilyenkor, nekem azt csak 6 hetesen mertek, utana mar nem. Sok boldogsagot!

Teljesen jok A crl az ulomagassag, 13 mm egy 7. het vegi, 8 het koruli terhessegnel szokott ennyi lenni, az fhr az a fetal heart rate, azaz a szivveres, ha jol remlik ez 140-160 kozott normalis percenkent, a gs pedig a petezsak merete, nah, mondjuk errol nem tudok nyilatkozni, hogy mennyi szokott lenni ilyenkor, nekem azt csak 6 hetesen mertek, utana mar nem. Sok boldogsagot!

8hetes terhes vagyok, es az a panaszom, hogy nagyon sokat böfögök . Már probáltam nem enni semmit, csak szénsavmentes vizet ittam, de hiába, annál jobban jot rám a böfi . Már olykor fáj a gyomrom. Mit tegyek hogy elmuljon?

Legjobb válasz: Nekem ugyanez a bajom,csak én még szellentek is sokat(csak levegõ jön).Nekem kerülnöm kell a nagyon rostos ételeket,hagymát és minden olyan ételt ami puffaszt.Bár én nem vagyok terhes,de ez mindegy...a tényen nem változtat.Mondd majd meg a dokidnak,és hidd el õ is fogja mondani mit ne egyél.

Nekem ugyanez a bajom, csak én még szellentek is sokat(csak levegõ jön).Nekem kerülnöm kell a nagyon rostos ételeket, hagymát és minden olyan ételt ami puffaszt.Bár én nem vagyok terhes, de ez mindegy...a tényen nem változtat.Mondd majd meg a dokidnak, és hidd el õ is fogja mondani mit ne egyél.

Mikor kezdett el nőni a pocitok? 8hetes terhes vagyok es semmi változást nem vettem eszre a hasamon.

Legjobb válasz: Ennyi idõsen eleve nem vehetsz észre semmit, mert nem nõ még a baba miatt a pocak. Max. puffadás szokott ilyenkor fellépni és akkor picit nagyobb a has, de az nem a baba miatt van. Amúgy 3-4 hónapos korban, kinek kicsit elõbb, kinek kicsit késõbb szokott meglátszani a terhesség és akkor már tényleg a baba miatt van nagyobb pocak.

Ennyi idõsen eleve nem vehetsz észre semmit, mert nem nõ még a baba miatt a pocak. Max. puffadás szokott ilyenkor fellépni és akkor picit nagyobb a has, de az nem a baba miatt van. Amúgy 3-4 hónapos korban, kinek kicsit elõbb, kinek kicsit késõbb szokott meglátszani a terhesség és akkor már tényleg a baba miatt van nagyobb pocak.
Második babát várom, most vagyok 18 hetes. 2 hete olyan a pocim, mintha csak szimplán híztam volna... Még nem az az igazi babapoci :(
Nekem olyan 14 hetesen kezdett, 16 hetesen már énse tagadhattam volna le :-)
Én kedden leszek 18 hetes és még nem látszik.
Szia! 12. Héttõl kezdtem fotózni a pocakomat! http://anyaleszek.postr.hu/12-34-hetes-pocakfotok 35+2hkm
15 hetes vagyok és most már látszódik a pocakom.:-)
Az egy hónapos babámmal mentem vásárolni, a boltban ki voltak akadva, mert nem tudták, hogy terhes vagyok. Nagyon fent helyezkedett el, így a tágabb környezetem azt hitte, hogy híztam egy kicsit. :)
2. gyerekem is csak a 20. hét környékén kezdett úgy mgnõni, h látszott valamennyire. Az elsõ hetekben cska este puffad az ember a vérbõségtõl.
20 hetesen volt akkora, hogy nem tudtam volna már letagadni.
Nekem 15 hetesen kezdett. 20 hkm
Nem is értem, hogy mit vársz, hogy még mi látsszon?! Nekem 10 hetes terhesen 31 mm-es volt a babám, magyarul 3 centis..egy 3 centis , , kis emberen, , még mit akarsz látni??Annak még szinte hely sem kell, mert még elfér a méhed eredeti állapotában.Majd ha már leszel 15-20 hetes, na majd akkor már látni fogod a pocakodon is.Nekem láthatóan a 20.hét után nõtt a pocim, mondjuk rajtam volt is felesleg(78 kilóval kezdtem a terhességet).De ez még akkor is korai amit te vársz még ha vékony is vagy!!Türelem..hidd el, látni fogja a nagyvilág is, hogy babát vársz, csak ki kell várni az idejét!A legfontosabb az az, hogy te tudod, hogy babát hordasz a szíved alatt, és hogy ott van már a méhedben :) Boldog babavárást :) 4 hós fiú anyukája
De mit foglalkozol vele? Nem kell neki köszönni és kész!
Ki nem szarja le, hogy nem köszön. Most komolyan ezen vagy ideges??? Ezt nem is értem. Ha ezen felhúzod magadat, mit fogsz csinálni, ha a babáddal lesz valami?
A kérdező hozzászólása: tudom h hulye vagyok, babammal nem lennek ilyen azt tudom.cssak nem ertem mert mergelodok ilyen ostobasagon pedig nem akarok:((

8hetes terhes vagyok, hogy mikor van a genetikai vizsgálat? És fáj-e a magzat víz vétel és hogyan csinálják és hol és mennyiért? 36 éves vagyok szoval minden féle képpen megcsináltatom.

Legjobb válasz: Nem kell ehhez 36 évesnek lenni, én 19 évesen is megcsináltattam, ingyen. 3 perc az egész, ebbõl kb 20 másodperc az, amire azt mondom, hogy fáj, a szûk keresztmetszet a 4 hét várakozás.

Nem kell ehhez 36 évesnek lenni, én 19 évesen is megcsináltattam, ingyen. 3 perc az egész, ebbõl kb 20 másodperc az, amire azt mondom, hogy fáj, a szûk keresztmetszet a 4 hét várakozás.
A genetikai UH a 12. héten van, ez párosul vérvétellel is. A magzatvízvétel nem fáj, de eléggé kellemetlen. Én nem csináltatnám meg, de te tudod.
36 évesen ingyenesen megcsinálják a magzatvízvételt. Változóak a vélemények, van akinek egyáltalán nem fáj, van akinek jobban mint maga a szülés. Ha jól emlékszem a 16. héten csinálják. A dokidnál kérdezz utána.
Nem tudom, van-e már gyereked, de érdemes utánanézned, hogy mekkora vetélési kockázata van ennek a vizsgálatnak. Gondold át, hogy biztosan akarod-e...
Én a helyedben integrál tesztet csináltatnék és ha nem megnyugtató az eredmény akkor mennék magzatvízvételre. nem vagy olyan "öreg" ám! Nem kell azért félni mert manapság a fiatalabbak több beteg babát szülnek mint az idõsebbek.
Bocs, "integrált tesztet" csináltatnék.
Nem fáj kimondottan a magzatvízvétel, csak addig, amíg belebökik a tût a pocidba. Utána sokat kell pihenni. Nekem 2 hétig eléggé keményedett a pocim utána. A korod miatt ajánlott, ilyenkor ingyenesen megcsinálják, a 16. hét után.
Viszont, ha beteg lenne a gyerek azt kiszûrik. Ki akar egy életen át beteg gyereket gondozni?
Lehet, hogy valaki jobban örül egy beteg gyereknek, mint egy vetélésnek, amirõl sosem fog kiderülni, hogy beteg volt vagy sem...

18hónapos fiam van, 8hetes terhes vagyok és egyszerüen nem megy a szex. Más is van igy ezzel? Délután 4től vagyok rosszul hányinger ilyenek és rá se tudok gondolni a szexre

a párom már kezd kilenni:(

Legjobb válasz: Szia, az én fiam 13 hónapos, 12 hetes vagyok, 6 héten elsõ vizsgálat után volt egy kis vérzésem, gondot nem mutatott az uh, de Utrogestant szedek. Szexre még gondolni sincs kedvem, este alig várom, hogy a fiam aludni menjen és végre sajnálhassam magam: hányinger, éhség, rosszkedv, puffadás, minden, ami kell. Megértelek, a férjem egyébként nagyon türelmes, de átérzem, hogy szegénynek nehéz. Soha nem hozza fel, megbeszéltük, hogy 12 hetes vizsgálat eredményei láttán, és a közérzetem javulása után ismét összebújunk. Mi sokat beszélünk róla.

Szia, az én fiam 13 hónapos, 12 hetes vagyok, 6 héten elsõ vizsgálat után volt egy kis vérzésem, gondot nem mutatott az uh, de Utrogestant szedek. Szexre még gondolni sincs kedvem, este alig várom, hogy a fiam aludni menjen és végre sajnálhassam magam: hányinger, éhség, rosszkedv, puffadás, minden, ami kell. Megértelek, a férjem egyébként nagyon türelmes, de átérzem, hogy szegénynek nehéz. Soha nem hozza fel, megbeszéltük, hogy 12 hetes vizsgálat eredményei láttán, és a közérzetem javulása után ismét összebújunk. Mi sokat beszélünk róla.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem volt vérzésem de a méhem miatt nekem is ilyet irt a doki engem ez is frusztrál hogy "folyok"!a párommal mi is mindent megbeszélünk de ebbõl a témábol elég sok a feszültség!én is várom már a 12.hetet hátha lesz változás:) köszi a választ:)
Hát, itt csak egyetlen megoldás van, türelem, türelem, türelem. Mi a 14. hétig voltunk letiltva, azóta sincs sok kedvem a szexhez. Hiába gyengéd, figyelmes a párom, inkább engem kényeztet, de mégsem tudom elengedni magam. Nagyon nagyon várom, hogy megszülessen a babánk és visszatérjünk a normális kerékvágásba. Sokan fogják javasolni, hogy kényeztesd máshogy a párod, megértem, ha az esti hányingernél nem ez az elsõ gondolatod.
A kérdező hozzászólása: Hát igen próbálnám én más módon és eddig semmi bajom nem volt ezzel de most ez se megy, várom már én is hogy változzon mert ez igy gáz:) azért boldog babavárást kivánok nektek:)

8hetes terhes voltam mikor megtudtam és a10hetesen bírtam letenni a cigarettát. De nagyon hiányzott és még hiányzik is próbálom magam tűrtőztetni és sikerül nagy sikerrel?

De a terhességem alatt elszívtam 3-4szálat kb 2havonta 1et vagy felet...ezel?tt szilveszterkor 1et meg ma elszívtam 1 felet...tudom hogy nem kellet volna.Ennyit?l nem lehet baja a kicsimnek ugye?a szülés után sem akarok visszaszokni...Ennyivel nem ártottam neki?

Legjobb válasz: az én barátnõm végig cigizte a terhességet, napi 1dobozzal, semmi baja nincs a kicsinek egészséges szép nagy baba, de ez nem azt jelenti hogy szabad dohányozni, minél kevesebbet szivsz el annál jobb, de ha kivánod én azt mondom inkább szivj el néha néha 1-1 szálat mert az sem jo ha feszült vagy miatta, meglásd kicsit késõbb már nem is fogod kivánni. kitartás

az én barátnõm végig cigizte a terhességet, napi 1dobozzal, semmi baja nincs a kicsinek egészséges szép nagy baba, de ez nem azt jelenti hogy szabad dohányozni, minél kevesebbet szivsz el annál jobb, de ha kivánod én azt mondom inkább szivj el néha néha 1-1 szálat mert az sem jo ha feszült vagy miatta, meglásd kicsit késõbb már nem is fogod kivánni. kitartás
Én is nyugtatlak. Bár nem dohányzom, el tudom képzelni mit stresszelsz azon, hogy rá szeretnél gyújtani! Az a fél szál kb annyi lehet, mintha megállsz egy buszmegállóban, jönnek-mennek a buszok, körülötted négyen szívják a cigit. A méhlepény dolgozik ám a babádért, nyugi!
Én is hasonló helyzetben vagyok, nagyon stresszelek sajnos, 8 hetes vagyok de még napi 2-3 szál elmegy.. Te mit csinltál, hogy ne gyújts rá egyáltalán?
Nyugi! Napi 10 szál cigi sem árt a bébinek, fõleg nem az elején. Késõbbiekben is "csak" a lepénybe jut, de a lepény azért van, hogy meg szûrjön mindent. Sok egyéb káros gázokat is belégzel sajnos, de a lepény azokat is megszûri. Nem kell aggódni, azzal jobban ártasz a bébinek mint ha bagóznál. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy fel vagy "jogosítva", hogy naponta több dobozzal is elszívj, de néhány szállal nem teszel kárt a babádban. Ezt egyébként nem én mondom, hanem a 21. századi kutatók, tudósok. Akinek nem tetszik a hozzászólásom az nyugodt szívvel le pontozhat. Nem tanácsokat osztogatok, csak véleményt mondom mint mindenki más. Persze mindenki maga dönti el, hogy bagózik e vagy sem. Jó egészséget és minden jót neked és a bébinek! :)
Szia! èn nem èrtek egyet azzal, hogy a leszokàsbol eredo stressz kàrosabb lenne ezèrt inkàbb gyujts rà.Mit èrtèl el vele?Most azon stresszelsz h nem kellett volna cigini.Ugyanott vagy, stressz van. Màsrèszt nyugi mert nem lesz nagy baja a picinek, màs is cigizik terhessèg alatt. DE!bàr lehet hogy szèp normàlis kisbaba lesz, lehet k_èsobb visszajonnek a cigi hàtulutoi.nem most, majd 6 èv mulva.Ugynis lehet nem lesz fèlkaru koraszulott èrtelmifogyatèkos babàd, de sanszos hogy csokkenni fognak az èrtelmi kèpessègei, pl nem fog tudni majd olyan jol tanulni.Tobb olyan gyereket sot velem egykorut ismerek akinek ciizett az anyja terhesen;Egèszsègesnek tunnek kulsore, de semelyiknek sincs normàlis sakmàja vagy jovoje, mert egyszeruen annyira nem fog az agyuk, hogy kèptelenk a legegyszerubb iskolàban is megfelelni. Szoval ezèrt vigyàzz, mert lehet megfosztod a gyerekedet attol, hogy valamiben tehetsèges legyen h jol tudjon tanulni.ez sztem mèg rosszabb mintha fizikailag fogyatèkos lenne. èn is cigiztem, nem baba miatt raktam le, csak ugy.nem tudom elhinni, hogy nincs annyi ero egy noben aki tudja hogy anya lesz, hogy megfogja azt a [email protected] cigit ès azt mondja SOHA tobbet. Sajnàlom, nem bàntani akarlak, megèrtem h izgulsz.De tobbet soha ne gyujts rà a gyereked jovoje èrdekèben!!!!
Az utolso elötti välaszolonak-mär bocsi de az en feltesomnak az anyukäja vegig cigizett a terhesseg alatt es a hugom most 8dikos es az egesz suliban ö a legjobb tanulo, mert ennyi ötösse meg soha senkinek nem volt az iskoläban!Ezzel nem akarom azt mondani hogy egeszseges a dohänyzäs, de azert hülyeseg hogy valaki nem lesz jo tanulo, mert az anyukäja dohänyzott a terhessege alatt!!!
Nyugi nem ártottál. Én a nõgyógyászomtól tudom, hogy a kismama az elvonás miatti stresszel sokszorosát ártja a babának, mintha elszívna egy fél cigarettát.
Ti nem tudtok olvasni?vagy csak a szovegèrtès nem megy??? Nem azt mondtam, hogyha valaki cigizik terhesen, akkor 100% tuti biztos hogy nem fog jol majd a gyerek agya.Orulok, h van ellenpèlda is.èn csak azt mondtam, èn tobbet is ismerek, akinek tudom h az anyja cigizett ès làtszik is rajta.Lehet 10 emberbol egy ilyen, ha cigizik az anyja terhesen, de èn ezt a kockàzatot sem vàllalnàm.lèci olvassàtok màr el legalàbb 2x amit irok, mielott vàlaszoltok.
Az utolsónak csak annyit, hogy nem hiszem hogy a cigi miatt nem lett normális szakmájuk és amiatt nem fog úgy az agyuk.Hány meg hány olyan ember van aki kezdhetne valamit az életével és mégse pedig nem cigizett az anyja mikor terhes volt vele.Szóval szerintem nem attól függ hogy valakinek van e szakmája hogy dohányzott e az édesanyja a terhesség alatt.
A kérdező hozzászólása: köszönm a válaszokat!!.válaszoló: Egyszerûen csak elkerültem igaz nehéz volt mert többen dohnyoznak itthon..de visszafogtam magamat és a babára gondoltam és ennek ellenére is becsúszott az a 3-4 amit mondtam....:( de vasárnapra vagyok kiírva szóval remélem ennyi idõsen már nem csináltam benne bajt:)
Az utolsó válaszolóval kapcsolatban szeretném írni, hogy ezt tudományos vizsgálatok bizonyították, szóval nem õ találta ki... Tényleg így van hogy több ponttal rosszabbul teljesítenek azok akiknek dohányzott az édesanyjuk. Nem törvényszerû persze, mert kivételek mindig vannak és a tanulás sokszor tanulásmódszertan kérdése is, de nagyobb az esélye a kevesebb iq-ra annak a babának akinek anyuja cigizett. Ez bizonyított tény, de kívánom hogy sok sok kivétellel találkozzon mindenki!
Szerintem felesleges így túlparázni dolgokat. Kérdezd meg a dokidtól, hogy mennyiben ártottál a gyereknek, és az nyugtasson meg, ne a sok önjelölt hétvégén ledoktorált egyed.

8hetes terhes vagyok. Ma reggel elkezdett fajni jobb oldalon a petefészkemnél és eléggég faj és belefaj a hatamba is. Félek! Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen, bár én nem vagyok kismama még, és nekem egy felfázás okozta, ami nem volt vészes, sok folyadékot ittam, napi 3-4 liter teát, és 2 nap alatt nyoma sem volt. Akkor rá is kerestem itt is, hogy mitõl lehet, és valaki a terhesség alatt tapasztalt ilyen tompa fájást a petefészeknél! Azért, ha orvosnál jársz vagy védõnõnél, nézess pisit tesztcsíkkal, nehogy mégis felfázás legyen! Boldog babavárást!

Nekem is volt ilyen, bár én nem vagyok kismama még, és nekem egy felfázás okozta, ami nem volt vészes, sok folyadékot ittam, napi 3-4 liter teát, és 2 nap alatt nyoma sem volt. Akkor rá is kerestem itt is, hogy mitõl lehet, és valaki a terhesség alatt tapasztalt ilyen tompa fájást a petefészeknél! Azért, ha orvosnál jársz vagy védõnõnél, nézess pisit tesztcsíkkal, nehogy mégis felfázás legyen! Boldog babavárást!
Hát csak nem lesz baj szerintem, mert nyulnak a szalagok.De ha nagyon fáj akkor menj el a dokihoz.Én is hasonlo helyzetben vagyok de nekem az egész hasam fájdogál, néha beleszur.Ja és én is 8hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nem szurkálás hanem tompa fajdalom picit görcsös.Remélem nincs valami gyulladásom vagy vakbél?:(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokta mostmar nem szurkál és azota már a 10-ik hétbe léptem:) mindenkinek jó babavárást!

8hetes terhes vagyok és 1 hete valami iszonyúan sok pattanás nőtt rajtam. Mindenki pattanásos lesz? Elmúlik majd? Hogy enyhítsem?

Azt olvastam, hogy a babavárás megszépíti a b?rt, de ez nálam nem m?ködik ezek szerint! Valami ötletet kérnék, hogy enyhítsem adolgot! Netán el múlik majd?

Legjobb válasz: szia én mindig büszke voltam a bababõrömre, soha egy pattanásom nem volt.erre az elõ hónapokban én tele lettem pattanásokkal, meg olyan foltos volt az arcom.én kamillát fõztem, és azzal kenegettem.most így a 33héten járunk és néha jönnek csak elõ. boldog babavárást

szia én mindig büszke voltam a bababõrömre, soha egy pattanásom nem volt.erre az elõ hónapokban én tele lettem pattanásokkal, meg olyan foltos volt az arcom.én kamillát fõztem, és azzal kenegettem.most így a 33héten járunk és néha jönnek csak elõ. boldog babavárást
Szia! Sajna nekem is kijöttek és persze a legérdekesebb helyeken: a hátamon, a mellkasomon... Most is éktelenkedik egy édes a dekoltázsomon! Nagyon szexi! Ja, 13 hetes vagyok! Egyébként tényleg szépül a bõr, mert mindenki azt mondja, hogy milyen szép vagyok és a hajam is "csilli-villi". Kitartás! Valahogy jelzi legalább a szervezetünk, hogy itt van velünk a kis picúrkánk! :-)
A kérdező hozzászólása: Hát akkor csendben szenvedek tovább. :) ))) A kozmetikusom meg dörzsölgeti a tenyerét és sok-sok gyermeket kíván még... :) ))))
Nálam a 10. hétig zsíros volt a bõröm. Utána pattanásos és most 15 hetesen pedig az orromnál mintha hámlana én már bele törödtem :)
Én is rengeteget szenvedek a pattanások miatt. Kb a 10. héten jöttek ki, és a bõrõm is nagyon zsíros lett. Már betöltöttem a 25. hetet, és még mindig tele a hátam és a mellkasom. Az arcomon szerencsére már múlóban vannak. Bármit próbáltam, (védõnõ tanácsát is kértem) semmi sem használ. Most azt találtam ki, hogy nem tusfürdõvel mosakszom azokon a helyeken, hanem szappannal. Talán szárítja kicsita pattikat, és a zsíros bõrnek is jót tesz.
Az 1. válaszolóhoz hasonlóan nekem is baba bõröm volt, majd jöttek a pattanások, a zsírosodás. Azóta naponta többször használok lemosót+tonikot, és csak reggel teszek fel egy könnyû krémet, és ez elmúlt. Ha nem csinálom meg naponta kétszer, azonnal megjelenik egy, tehát inkább betartom, és most ugyanolyan a bõröm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!