Találatok a következő kifejezésre: 80 gramm az (6 db)

80 gramm tej az hány ml?

Legjobb válasz: 80 g tej= 80g ml

80 g tej= 80g ml
Nem egészen, ez a vízre igaz. A tej "nehezebb". 80 gramm, az kb. 70ml. Én egyszer a lefejt tejet ráraktam cumisüvegben a mérlegre (persze elõször a cumisüveget lemértem üresen), volt benne 100 ml, de súlyra 120 gramm volt.
Ja, és amúgy a súlya változó lehet, ahogy a tej összetétele is változhat.
1:1-ben szokták venni mindenhol... 80g=80ml
Tejiparban dolgozok. 1 liter tej sulya ellenõrzésekkor 1030-1040 gramm közt kell legyen. Ebböl a tejeszacskó kb 8-10 gramm. Persze rá kell hagyni pluszban nehogy kevesebb legyen, metr akkor jön a büntetés. De a laboránstol megkérdezem majd, õ talán pontosabban megmondja.

Baj, ha az elmúlt héten anyatejes babám csak 80 grammot hízott (Most vagyunk 10 hetesek)?

Eddig 160-240 között hízott hetente,nem beteg,vidám,jól alszik,meg van a napi pelus adag,de nem tudom miért hízhat kevesebbet. Segítsetek kérlek! Honnan tudom,hogy eleget eszik? Sírna vagy milyen lenne?

Legjobb válasz: mintha többet aludna,ma 5 órát aludt egyszerre délután, és az éjjelt is hosszabban bírja. Nem lázas,nem bágyadt. Nem értem.

A kérdező hozzászólása: mintha többet aludna, ma 5 órát aludt egyszerre délután, és az éjjelt is hosszabban bírja. Nem lázas, nem bágyadt. Nem értem.
Nálunk is volt pont 2, 5 hós kora körül ilyen, h 80g-mot hízott, utána lévõ héten meg bepótolta, azóta is rendesen gyarapszik, úgy 130-150 közt /hét.2850-nel született, most 3, 5 hónaposan 5860 g.Ha nem sírós, és nem szopizik gyakrabban(bár ez lehet növekedési ugrástól is)akkor valószínû elég a tejed. Lehet idõjárás, front.A kicsik sem kívánnak mindig ugyan annyit. Vagy a fogzás:-ökle egész nap a szájában, éjjel soxor ébred, vagy legalábbis többször, mint eddig, nyáladzás. Hát sztem ezektõl lehet a gyarapodás csökkenés.Amíg hízik, nincs gond, ha leáll a gyarapodás, fogyni kezd, akkor lehet vashiány az oka, de sztem ezzel smmi gond, most kicsit kevesebbet hízott és kész.Amúgy meg ha mútkor "pisisen mérted", most meg utána, na az is minimum egy 20-as(múltkor mértem elõtte és utána is a picit kíváncsiságból-szóval tényleg ne aggódj! kellemes ünnepeket
nyers.
Minden megadott tömeg nyers állapotra vonatkozik, mivel az elkészítést egyedül te tudod. Hogy mennyire fõzöd meg, mennyi vizet adsz hozzá az elõre nem számolható. Viszont ami diétás étrend úgy indul, hogy 80g rizs ebédre, azt ki lehet dobni az ablakon. 80g rizs, de minek? Milyen tápanyag van benne, miért hizlalná valaki rizzsel magát? Zöldséget és húst kéne enni, nem? De persze meg lehet magyarázni a hülyeséget is, kell a rizs mert táblába van vésve hogy kell, meg fõleg olcsó.
Ha már ugyis diétázol jobban jársz ugyanennyi fõtt rizzsel
Utolsó? :)
Fogyókúrázik. 80 g száraz barnarizs sokkal több kalória és ch mint 80 g fõtt. Többet fog fogyni ha föttet eszik. De ez csak az én tanácsom. Csinálhat amit csak akar
Abszolút! Világos, 80 g száraz rizsbõl jóval több lesz, a 80g kész rizs durván fele annyi hõkezelés elõtt. Teljesen igaz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A 80 g csak egy példa volt.


Szerintetek nagy baj az, hogy 4 és fél hónapos babám csak maximum 100 grammot ( de inkább csak 70-80) hízik hetente?

A születési súlyát még nem duplázta meg, 300gramm hiányzik hozzá. Csak anyatejet kap, nagyon sokat mozog.

Legjobb válasz: Mi is így állunk, de én úgy tudom, 6 hónapos korára kell, hogy megduplázza a szül. súlyát. A mi dokinõnk azt mondta, nincs baj, egyszerûen õ ilyen alkat. Mi is soványkák vagyunk apával...Szerintem ne aggódj. Nekem jobban is tetszik így, mintha gömböc lenne. Így csini kislány, 6.3 kg, 4.5 hós.

Mi is így állunk, de én úgy tudom, 6 hónapos korára kell, hogy megduplázza a szül. súlyát. A mi dokinõnk azt mondta, nincs baj, egyszerûen õ ilyen alkat. Mi is soványkák vagyunk apával...Szerintem ne aggódj. Nekem jobban is tetszik így, mintha gömböc lenne. Így csini kislány, 6.3 kg, 4.5 hós.
Nem híznak annyit, de a születési súly megduplázásáig 120-150 g a minimum elvileg. Ilyen idõs korában a fiam is csak 2 hetente hízott ennyit. A mi dokink nem volt ilyen jó fej, azt mondta, kezdjem el a hozzátáplálást, mielõtt stagnálna vagy fogyna... Na én inkább két és fél óránként megszoptattam, kérte-nem kérte. Meglett az eredménye, jól felturbózta a tejtermelést és aztán visszaállt a napi 6 evésre (de maradt az ékszakai kettõ azóta is:)
a tökéletes enyi idös korukba más nem hiznak anyit mint 1, 2 honaposa!!
A kérdező hozzászólása: plusz még erõsen fogzik
És õ is rengeteget mozog, születése óta (10:47-es)
A kiegészítõket magadra kell optimalizálni. Ha annyi fehérje amennyi neked kell, az két adag, akkor két adagot igyál meg.
50g elég lesz, de kellene neked 40g fehérje is.
Max. 50gramm és én igazából nem szoktam ezzel szórakozni hogy méregetem a vizet, csak érzésre. Proteinbe kevered gondolom. Tapasztald ki hogy mennyi vízben oldódik fel szépen, nem kell ml-re pontosan kiszámolni.
A kérdező hozzászólása: ha 50 g sz.cukrot és 28 g fehérjét össze öntök akkor kb 550 ml vízbe kell feloldjam ?
Nem, mert az testtömegtõl függ. Testtömegkg/2 legyen grammban. Tehát neked 40g fehérje, ami kb 50 g proteinkészítményben van benne, mivel nem 100%-os a tápkieged.
Nem csakii1-re válaszoltam, hanem a kérdezõ kérdésére.:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hozzáoszlásokat
A kérdező hozzászólása: ezt a keveréket mibe tegyem tejbe vagy vízbe ?
Csakis vízbe! :)
50g 3dec víz jó lesz kell hozzá protein is
A kérdező hozzászólása: ilyenkor nem számít ha a dobozra rá írják hogy egy fehérje adag mennyi ?
nekem 3 deciben is feloldódik és kicsit nagyobb mennyiség megy bele mint neked proteinbõl.
De ha 80 kg vagy, akkor neked 40g fehérje kell edzés után.
Mindegy. 4-5 deci víz jó lesz.
Kíváncsi lennék hogy innád meg a sima cukros vizet azért.
ne idd külön, egybe idd
A kérdező hozzászólása: ha a proteint és a szõlõcukor port külön iszom úgy is jó ?
-víz -dihidrogén-monoxid -H2O ezek közül válassz :D

Hogy lehet az hogy egyik nap még 100 grammot szopizott egy ciciből, ma meg alig tudta kettőből kiszívni a 80-95öt?

Az egyik mellem bevolt gyulladva, iszok egy csomót, meg laktoherb, meg pihenés, meg minden, és fogalmam sincs mit tehetnék. Most lesz 3 hetes majd hétf?n.. :S valami tanács???

Legjobb válasz: görögszénamag-tea. hasonló helyzetben velem csodát tett.

görögszénamag-tea. hasonló helyzetben velem csodát tett.
A kérdező hozzászólása: Most 4 hetes és pl tegnap elõtt is a legkevesebb amit kiszívott 110 gramm volt, ma meg most az elõbb csak 60at a kettõbõl? Mi ez a meleg??? Vagy mitõl van?
Lehet, hogy a meleg miatt, ilyenkor neked sincs étvágyad. Nem lehet, hogy kevesebbet szopizik, de többször egy nap?
Ha éhes úgy is eszik. Lehet hogy amikor egyszer mérted tele volt a hólyagja is, máskor meg üres.Hülyeségnek tartóm ezt az állandó méretgetést, az idegeskedés miatt apad el a tej majd.
Egyszerû! Ne méregesd, hisz tudod, hogy van tejed, ha eddig szopizott, kicsi a valószínûsége, hogy egyik napról a másikra elapadjon.... azt meg észrevennéd, ha a babád éhes maradna. Ilyen melegben mi is kevesebbet eszünk, a babák étvágya is csökken. Különben sem esznek állandóan ugyanannyit. A tejed minõsége is változhatott, lehet, hogy már kevesebbel is jóllakik a babád... sok szoptató anyuka tapasztalta már, hogy vannak idõszakok, mikor többet, máskor meg kevesebbet szopik a babájuk. Ha a te babád nyugodt, nem látszik éhesnek, van elég pisis, kakis pelusa, akkor hagyd, hogy annyit szopizzon, amennyi neki jól esik... bízz benne, õ tudja, mi jó neki!
A kérdező hozzászólása: Ideges nem vagyok, csak nagyon érdekel. Mert az a helyzet ma egyik alkalommal evett volna még nagyon. és csak ringattam úgy nyugodott meg viszont egész nyáron meleg van, nem szokathatoom ringatáshoz sem. Most megint csak 60at evett de úgy alszik mintha 150et evett volna. De az is lehet h csak már nagyon álmos volt mert egész nap alig aludt.
Persze hogy nem eszik mindig ugyan annyit. Mi felnõttek sem eszünk meg minden alkalommal ugyan azt az adagot. Egyszer jól esik két zsömle egyszerre máskor az egy is bõvel elég. Így van ez a bébiknél is.
Nem lehet, hogy csak ivott? Ilyen melegben a legtöbb baba inkább többször és kevesebbet eszik, nem egyszerre sokat, ahogy mi felnõttek is általában. (Az én 28 hónapos lányom már napok óta jóval kevesebbet eszik napközben rendes kajcsit, mint szokott, de mégis elvan. Mindig mondom is, biztosan fotoszintetizál még mellé, különben éhen halna. :) Ha pedig nemrég mellgyuszid volt, átmenetileg az is visszavetheti a termelést. Szerintem sem érdemes minden szopi után lemérni, mert idõvel rágörcsölhetsz (ha most még nem is!). Bízz a babád jelzéseiben és a saját testedben, ez általábanelég szokott lenni, hidd el. ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!