Találatok a következő kifejezésre: 8. terhességi járok (13 db)

8. terhességi hetemben járok. Az orvosom szerint minden rendben van. Mitől lehet mégis, hogy kevés mennyiségű barnás folyásom van?

3 napig nem volt semmi,tegnap viszont u´jra kezdödött.Nem sok,de tisztasági betét szükse´ges.Az orvos azt mondja,a baba jo´l van,szívverése´t is látuk.

Legjobb válasz: Nekem is volt a terhességem 5-6. hetében. Erre a méhszáj vérzékenységét mondták nekem, ugyanis méhszájsebem volt-van. Ezt a doki ecsetelte és utána nem volt probléma a terhesség alatt sem. De mindenképpen nagyon figyelj, hogy milyen színû, és mennyiségû, mert nem feltétlenül a méhszájtól eredhet, ezt az orvosnak kell majd megállapítania, tájékoztasd róla feltétlenül. Esetleg magzatvédõ gyogyit kérhetsz a dokitól(Duphaston).

Nekem is volt a terhességem 5-6. hetében. Erre a méhszáj vérzékenységét mondták nekem, ugyanis méhszájsebem volt-van. Ezt a doki ecsetelte és utána nem volt probléma a terhesség alatt sem. De mindenképpen nagyon figyelj, hogy milyen színû, és mennyiségû, mert nem feltétlenül a méhszájtól eredhet, ezt az orvosnak kell majd megállapítania, tájékoztasd róla feltétlenül. Esetleg magzatvédõ gyogyit kérhetsz a dokitól(Duphaston).

A terhesség 8. hetében járok, és pár napja viszonylag erős, átlátszó folyásom van. Nincs szaga, nem viszketek. Ez a "jelenség" normális?

Legjobb válasz: szia szerintem ezt a kérdést a terhesség kategóriában tedd fel. Nem bántani akarlak de ez a véleményem.

szia szerintem ezt a kérdést a terhesség kategóriában tedd fel. Nem bántani akarlak de ez a véleményem.
Igen, normális.

8 hetes vagyok. Néha olyan a szívverésem mintha hírtelen nagyobbat dobbanna. Csak néha érzem esténként kb negyed óráig. Ez normális és a terhességgel jár együtt vagy baj van?

Legjobb válasz: Szia!ritkán nekem is van ilyen.Én 11 hetes vagyok,és ha hirtelen mozdulok bedobog a szívem.Szerintem ez normális,hiszen terhesség során sok tünetet lehet produkálni. De ha téged zavar keresd fel a háziorvosod,õ csinál EKG,amit egyébként is kell majd csinálni. Minden jót!

Szia!ritkán nekem is van ilyen.Én 11 hetes vagyok, és ha hirtelen mozdulok bedobog a szívem.Szerintem ez normális, hiszen terhesség során sok tünetet lehet produkálni. De ha téged zavar keresd fel a háziorvosod, õ csinál EKG, amit egyébként is kell majd csinálni. Minden jót!
Eloszor is gratulalok a babahoz. Amit tapasztapasztalsz, az teljesen normalis, legjobb, ha hozzaszoksz. :o) Ovatosan allj fel mindig, ejjel legfokepp, amikor ki kell menned wc-re. Varj egy par masodpercet, mielott felallnal. A szived mostantol sokkal nagyobb igenybevetelnek van kiteve, faradekonyabb leszel. Igaz, es a 27.hetben vagyok, de ami nekem segiteni szokott, amikor ilyen szivdobogasom van, az az, hogy kinyitom az ablakot, hadd jojjon be a huvos levego. Ez mindig segit. (Persze a korulottem levok nem mindig kultivaljak). Meg a kamilla tea is jo. Jo babavarast!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, megnyugodtam. A kamillateát meg ki fogom próbálni!


7-8 hetes terhességet látnia kell az orvosnak, azt nem lehet nem észrevenni.
7-8 hetes terhességet bõven látnia kell. Olyan nincs, hogy a doki nem veszi észre.
Mivel már szívhang is van, kizárt, hogy egy jó doki ne vegye észre.
Szia! Szerintem 7-8 hetesen már látja a doki, ha baba van a pocakban.
nekem nem vette észre a 6 hetes terhességemet igy volt miatta vetélésem!de mindenki azt mondta hogy látnia kelet volna!32hetes kismama
A teszt lehet tévesen is pozitív és addig hiába bizonygatja az ember lánya, hogy terhes, amíg az orvos nem igazolja. Az pedig ultrahang, manuális vizsgálat vagy vérteszt alapján fogja a terhességet megállapítani.
Egyetértek, ha meg is esne az, hogy a doki nem látja ultrahanggal (ami szinte kivételes eset lenne), akkor is a teszt pozitív lenne már rég.
Hát ha elõ is fordul ilyen, azért akkor már egész biztosan pozitivat mutat a teszt. Ha uh-on nem is látja, akkor elküldi vérvételre, hogy megnézzék a hcg szintet. És akkor azért már lehet érezni a terhességet, még ha nem is produkálja a kismama a klasszikus tünteket.
Az én családomban úgy született az unokatestvérem második gyereke, hogy a doki a 12. hétig nem látta, még ultrahangon sem, szóval egészen biztosan lehetséges.
Szia! Ha nem jött meg a mensid, de a tesztek negatívak, akkor vmi más probléma van. Ha volt már pozitív teszted, és mégsem látnak semmit ennyi idõsen, az sajns nem sok jót jelent. :-( A teszt NAGYON ritkán téves pozitív. Léteznek nagyon ritka HCG-termelõ ciszták, amik csak akkor termelnek HCG-t, ha már rosszindulatúak. Az angol nevük "dysgerminoma". Ezek tévesen pozitív terhességi tesztet eredményezhetnek. Egy normális ciszta nem termel HCG-t.

8 hónapja munkanélküli vagyok, most teherbe estem, aminek nagyon örülök, de veszélyeztetett terhességem miatt nem dolgozhatok most már akkor sem ha lenne hol, mi lesz ezután? Jár-e valamilyen juttatás a szülésig, s a szülés után? Gyes? Gyed?

Legjobb válasz: A GYES mindenkinek alanyi jogo jár függetlenül attól, hogy dolgotál e szülés elõtt vagy sem. GYED-et csak akkor kaphatál volna, ha a terhesség elõtt legalább egy évig bejelentett munkahelyed lett volna.

A GYES mindenkinek alanyi jogo jár függetlenül attól, hogy dolgotál e szülés elõtt vagy sem. GYED-et csak akkor kaphatál volna, ha a terhesség elõtt legalább egy évig bejelentett munkahelyed lett volna.
A szülés után gyesre leszel jogosult. A terhesség ideje alatt sajnos semmire. Esetleg menj be az önkormányzathoz, hátha kaphatsz szociális segélyt. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget és a jókívánságokat!
A kérdező hozzászólása: Ez azt is jelenti, hogy ha a terhesség alatt kórházi kezelésre szorulok mindenért fizetnem kell?Dacára annak, hogy 20évet dolgoztam eddig?

A 11. hetében járok a terhességemnek.9 hetes ultrahangon minden rendben volt, a, szívhangot is hallottuk. Mennyi az esélye hogy elhalhat a terhesség? Az első terhességem 8-10 hetesen halt el.

Legjobb válasz: Szia szerintem minimális ne is gondolj ilyenre biztos minden rendben van sok boldogságot gratula a bébihez 21 hetes kismama

Szia szerintem minimális ne is gondolj ilyenre biztos minden rendben van sok boldogságot gratula a bébihez 21 hetes kismama
persze, sajnos megvan az esélye, állítólag minden 4.terhesség elhal, de te ne erre koncentrálj, hanem légy boldog, hogy újra sikerült és most minden rendben lesz! 30hetes kismama, boldog babavárást
Szerintem ne stresszeld magad, mert azzal tényleg elõidézhetsz olyan lelkiállapotot magadnál, amibõl bibi lehet a babára nézve. 12 hetesen úgyis mész megint, akkor látni fogod, hogy minden oké. Ha bármilyen jelet is érzel magadon, ami a terhességre utal, akkor semmi gond, csak akkor van baj, ha minden hirtelen megszûnik. Az elõzõ terhességednél biztos valami nem jól fejlõdött a babádon és azért halt el. Csak vigyázz magadra nagyon, pihenj sokat és semmivel ne erõltesd magad kicsit se. Feltételezem már mondták, hogy a vetélés miatt veszélyeztetett terhes vagy, úgyhogy csak magaddal és a picivel törõdj.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ, és probálok nem stresszelni.

1 hónapja szültem, és jogosult leszek a tgyásra és a gyedre. Minimálbérre voltam bejelentve, a terhességem kb.8 hetétől táppénzen voltam. Jár valami ebben az esetben?

Házastársam nincs, viszont a gyermek apja hivatalosan elismerte az apaságot. A gyermek megszületése előtt milyen juttatások jártak volna, adókedvezmény vagy valami más egyéb? Utólag mit lehet érvényesíteni?

Legjobb válasz: Ha van élõ munkaviszonyod és az elmúlt 2 évben dolgoztál minimum 365 napot akkor igen. Attól, hogy nincs házastársad de az apával élsz nem vagy jogilag egyedülálló. Bár ha az vagy akkor is csak 1000Ft-tal több családi jár semmi más. Adókedvezmény is jár havi 10 ezer.

Ha van élõ munkaviszonyod és az elmúlt 2 évben dolgoztál minimum 365 napot akkor igen. Attól, hogy nincs házastársad de az apával élsz nem vagy jogilag egyedülálló. Bár ha az vagy akkor is csak 1000Ft-tal több családi jár semmi más. Adókedvezmény is jár havi 10 ezer.
Mivel van fent álló munkaviszonyod, így a családi adókedvezményre a terhesség 91. napjától vagy jogosult. Ha ezt nem kérted, akkor jövõre a terhesség 91. napjától visszaigényelheted adóbevalláskor. Ha a pároddal együtt élsz, akkor nem vagy egyedülálló, a gyerek születése után õ is kérheti az adókedvezményt, vagy te is. Ha nem élsz együtt a pároddal, akkor csak te kérheted a kedvezményt. Táppénz alatt is kérhetted volna az adókedvezményt. Terhesség alatt csak az adókedvezmény járt volna, ezt utólag vissza tudod igényelni, mint már írtam. Vagy te, vagy az apa. Azt nem írtad, hogy együtt élsz-e a gyerek apjával vagy nem. Mert ha együtt éltek, akkor az apa is visszaigényelheti. Ha nem éltek együtt, akkor csak te kérheted. A kedvezmény 1 gyerek után havi 10 ezer forint. Ha tõled vonnak vagy a táppénz alatt vontak 10 ezer Ft adót, akkor ezt az összeget visszakapod, ha csak pl. 8 ezer adót vontak, vagy vonnak, akkor 8 ezret kapsz vissza. Annak érdemesebb visszakérni vagy igényelni, akinek magasabb a keresete.

Járnak-e juttatások (tgyás, ges, gyed) ha határozott szerzõdésem 2014. szeptemberében lejár és a terhesség 8. hetétõl táppénzen vagyok?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Ha a szülés napján élõ munkaszerzõdésed van (tehát biztosított vagy), akkor jár a TGYÁS és utána a passzív GYED. Ha nem lesz munkaszerzõdésed, akkor irány munkaügyi kp bejelentkezni és szintén járni fog.

Ha a szülés napján élõ munkaszerzõdésed van (tehát biztosított vagy), akkor jár a TGYÁS és utána a passzív GYED. Ha nem lesz munkaszerzõdésed, akkor irány munkaügyi kp bejelentkezni és szintén járni fog.
Kicsit a dátumokban elvesztem de ha szülés megelõzõ két évben van 365 munkanapod és a szülés pillanatában is van élõ munkaviszonyod akkor jár tgyás, gyed.
Lényeg, hogy mikor szülsz, akkor legyen élõ munkaviszonyod vagy legyél álláskeresési segélyen, akkor tudsz tgyást és gyedet igényelni! Ha a szüléskor vagy tgyás igénylésekor nem vagy biztosított egyik formában sem, akkor csak gyes jár. Táppénzen addig lehetsz, amíg van élõ munkaviszonyod. Esetleg annyit tudsz még tenni, hogy a tgyást a szülés elõtt 28 nappal igényled, mert ha a tgyás alatt szûnik meg a munkaviszonyod, akkor jár gyed is. Mivel a másik kismama szeptemberben jönne vissza, te pedig augusztus-szeptemberben szülnél, érdemes elõbb kérni a tgyást, így nem kell igénybe venni munkanélküli napokat! Szóban bejelentett terhesség nem hivatalos, írásban kell, de csak akkor nyújt védelmet, ha a szerzõdésed határozatlan! A szabadságokat kötelesek pénzben kifizetni majd, ha nem hosszabbítják meg a szerzõdésed!
"A szóban bejelentett terhességem elég hivatalos és szabályos-e" Én azért téritvényes levélben feladnám, azon a pár száz Ft-ion ne múljon. Akkor lesz bizonyítékod, hogy átvette és elolvasta. Ha a szerzõdések 2015 van most, akkor ne írj alá semmi változást. Táppénz meg addig jár mi van munkaviszonyod.
Csak ugy bocsajthat el elobb mint ahogy az a hatarozott ideju szerzodesben van, ha kifizeti a szerzodes lejartaig le nem dogozott honpokat. Tehat ha neked szeptemberbe felmond, kotles januarig kifizetni a beredet, bent maradt szabadsagodat. A tobbihez sajnos nemtudok hozzaszolni.
Utolsó, te nem jól tudod. Ha a szerzõdésében benne van, (ahogy a kérdezõ is írja), hogy fix idõ, vagy amíg vissza nem tér, akit helyettesít, akkor ha visszatér a helyettesített személy, megszûnik a szerzõdése. Nem kell megszüntetni, nem kell felmondani, egyszerûen megszûnik azzal a nappal. Ez ellen nem tud semmit tenni.

Terhességi diabétesz gondozásra járok. Mert a terheléses cukrom 8.2 volt. Lent tovább. Hasonló cipőben vki?

Diétáznom kellett, amit az elején tartottam is, de már mostanában nem birtam.. nagyon szerettem mindig is az édességet és ezt a terhesség alatt még nehezebb megállni.. Egy kontroll alkalmával magasak lettek az eredményeim megint. Reggeli utáni 8.4, ebéd utáni 9.6, vacsora utáni 3.2. A HbA1c mmol/mol 37.0, tehát az teljesen jó. Megint keményen diétázom jobban, mint előtte, mert tudom, hogy ez így nem jó. Azóta a következő eredmények lettek: r.u. 5.4, e.u. 5.6, v.u. 7.4.. Az előzőhöz képest sokat javult, de az orvos mégis inzulint tanácsol! Én nem szeretném, mert tudom, hogy ha tartom a diétát akkor az értékek is jók! Illetve sztem azért nem olyan túlzottan magasak ezek az értékek. Mit tegyek? Mindenképpen fogadjam el? Valaki hasonló cipőben?

Legjobb válasz: azt írod, hogy nem bírtad tartani a diétát, utána azt, hogy nem akarsz inzulint mert tudod, hogy ha tartanád.... nyilván ha valaki nem képes tartani a diétát akkor inzulin kéne. magadban kéne eldöntened, hisz a babád egészségérõl van szó. én is diétán voltam 6 hónapig, ki lehet bírni, nekem is 8,2 volt... ha csokira vágytam akkor ettem csokit, de az étel helyett, így nem ment fel a cukrom. csak magadban kéne ezt lerendezned elsõ körben, annak tényleg nincs értelme, hogy a vérvételre diétázol csak, utána meg felzabálsz mindent :(

azt írod, hogy nem bírtad tartani a diétát, utána azt, hogy nem akarsz inzulint mert tudod, hogy ha tartanád.... nyilván ha valaki nem képes tartani a diétát akkor inzulin kéne. magadban kéne eldöntened, hisz a babád egészségérõl van szó. én is diétán voltam 6 hónapig, ki lehet bírni, nekem is 8, 2 volt... ha csokira vágytam akkor ettem csokit, de az étel helyett, így nem ment fel a cukrom. csak magadban kéne ezt lerendezned elsõ körben, annak tényleg nincs értelme, hogy a vérvételre diétázol csak, utána meg felzabálsz mindent :(
A kérdező hozzászólása: Azért így írtam, mert az elején valóban nem tartottam (kb 1 hét), amit beláttam, hogy így nem jó! Viszont mostmár 3 hete szigorúan számolok mindent és úgy eszek, ahogy kell! Édességet pedig semmit, mert számomra rosszabb kicsit enni, mint nem enni! De mostmár az sem zavar, ha más eszi mellettem, mert tudom, hogy ezt a pár hetet még ki kell birnom és ki is birom! Így viszont mostmár jók az eredményeim és ezért nem szeretném az inzulint.. 36 hetes
én holnap megyek a vérvétel eredményéért. ha kiderül, hogy cukros lettem, honnan tudom, hogy mit lehet enni, mennyit...?
A kérdező hozzászólása: Miután az orvos megnézte a leletedet és ha valóban magas, akkor elküld diabétesz rendelésre, ahol az ottani orvossal/nõvérrel átbeszéltek egy neked való diétát és ott mindent elmondanak.. Mit lehet enni, mibõl mennyit.. Én kaptam egy diétás kiskönyvet is, amiben minden le van írva!
elsõ vagyok. ja, hogy 36 hetes vagy? akkor meg tényleg a diétát kéne szigorúan tartani. az inzulint kórházban állítják meg, pár napig bent kell feküdni, elõször ott kell csinálni a diétát, szigorú vérvételek vannak és annak függvényében állítják be, majd pár nap utzán az inzulint. na de ennyi idõs terhesen, ha tényleg tartod és úgy jók az értékeid akkor azt mondom felesleges már ez a tortúra! 4 hetet fél lábon is, tudod... :) de persze az orvossal konzultálj!
A kérdező hozzászólása: Hát igen én is így gondolom.. tényleg tartom és ezt már kibirom akárhogy is! Kedden megyek az orvosomhoz és vele fogom megbeszélni, hogy mi is legyen.. Addig is csak érdeklõdtem véleményekrõl..

Olyankor jár tgyás ha második terhesség során aug. Ig gyed aztán gyes és a szülés várható ideje április 8? Előtte 5 év munkaviszony, de megszűnt a cég.

Utolsó 3 hónapra van értelme álláskeresésire elmenni? Nem rólam van szó mert nekem a két babám úgy született hogy gyeden belül voltam még pont, de bementünk az oephez és mindkétszer mással beszéltünk és mindkétszer mást mondtak.

Legjobb válasz: Azt azért vedd figyelembe, hogy a munkanélküli már csak 3. hónapig jár, így utolsó hónapokban kell munkanélkülire menni.

Azt azért vedd figyelembe, hogy a munkanélküli már csak 3. hónapig jár, így utolsó hónapokban kell munkanélkülire menni.
Akkor maradjon gyesen, ha az lejárt, akkor álláskeresési, 28 nappal a szülés várható idõpontja elõtt tgyás, majd amikor az lejár, akkor újra álláskeresési, és azalatt gyed igénylés. Mivel a munkaviszony augusztusban szûnt meg, így a biztosítotti ideje a gyedhez is meglesz (a 2 éven belüli 365 nap), így ha a biztosítottsága is megvan igényléskor (álláskeresésivel meglesz), akkor mind a tgyás, mind a gyed jár majd. Az összegét úgy határozzák majd meg, hogy az álláskeresésit megalapozó jövedelmet veszik figyelembe a számításnál.
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon köszönöm hatos válaszoló! Ezzel fog akkor bemenni az oephez! Az érdekes az az hogy az elsõ babájáért éveket küzdöttek, hormon kezelés petevezeték átfújás évekbe telt mire sikerült végül és akkor erre most meg teljesen spontánul sikerült nekik:)
A szülés elõtt érdemes elmenni álláskeresésire, mert úgy meglesz a biztosítottság, járni fog a tgyás. Attól függõen, hogy mikor szûnt meg a munkaviszony, még a gyed is járhat.
A kérdező hozzászólása: Ez hogy értendõ hogy attól függõen mikor szûnt meg a munkaviszony még gyed is járhat? Mint kiderült július végén szûnt meg a cég. És aug ig tartott a gyede.
Akkor most gyesen vagy, 3 hónap munkanélkülit tudsz igénybe venni, csak az itt a kérdés, hogy ezt igénybe tudod-e venni február március áprilisban, mert a munkanélküli is elévül egy idõ után, ha nem Igényled x hónapon belül, miután megaszûnt a munkanélkülid! Hívd fel a munkanélküli központot!
A kérdező hozzászólása: Nem rólam van szó így ennyit tudok hogy 5 évig dolgozott, aztán 2 év gyed, majd megszûnt a munkahely és aug.végén derült ki a következõ terhesség, közben gyesre elment hogy míg munkát keres addig is legyen valami, csak közben kiderült a baba, csak ugye ez az amit nem tudunk hogy ha februárig gyesen van és febr. elmegy álláskeresésire akkor az úgy jó lesz e vagy mi alapján számolják akkor a tgyást pl. mert az elõzõ évben ugye aug.ig gyeden volt utána gyesen. Az oepes ügyintézõk közül egyik azt mondta hogy ha megszûnt a munkaviszonya akkor hiába van gyesen nem jár semmi a köv babára csak gyes. A másik ügyintézõ pedig azt mondta hogy az a lényeg hogy szülés várható idõpontjában épp biztosított legyen és az az álláskeresésivel jó lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!