Találatok a következő kifejezésre: 8. hónapban ha (135 db)

Lenne hatása, ha a Revalid kapszulát 8 hónapon keresztül szedném, napi 3 szor?

Középderékig ér?,barna göndör festetlen hajam van.

Legjobb válasz: Én már próbáltam, és nagyon jó. Nem tudom, hogy 8 hónap nem sok-e, én csak kb. 2 hónapig használtam, de nagyon jót tett. Nekem is barna, göndör, festetlen hajam van, bár nem olyan hosszú, mint a tied. Nekem láthatóan szebb lett a hajam, és a bõrömnek is használt. Szerintem érdemes kipróbálni. :)

Én már próbáltam, és nagyon jó. Nem tudom, hogy 8 hónap nem sok-e, én csak kb. 2 hónapig használtam, de nagyon jót tett. Nekem is barna, göndör, festetlen hajam van, bár nem olyan hosszú, mint a tied. Nekem láthatóan szebb lett a hajam, és a bõrömnek is használt. Szerintem érdemes kipróbálni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:) Nõtt is a hajad?
Nehogy 8 hónapon keresztül szedd! Rá van írva, hogy csak kúraszerûen javasolt 3-4 hónapig, nem ok nélkül. A-vitamint tartalmaz, ami mint tudjuk, zsírban oldódó vitamin. Ez nem ürül ki a szervezetbõl akkor sem, ha felesleges, hanem lassan felhalmozódik és még komolyabb problémákat okoz, mint a hiánya. Pár hónap alatt megszünteti a vitaminhiányt, utána már ne szedd!
en is szedtem es hanszalt:D de abba hagytam mert ugy hallottam hogy szorosit=))
Elsõ vagyok, azt nem vettem észre, hogy gyorsabban nõtt volna, mint általában.

Ikreim lesznek és a 8. hónapig fűzőt hordtam hogy olyan legyen a hasam mint ha csak egy gyereket hordanék és amikor levettem a 8. hónapban a hasam akkora volt mint ha 3-as ikreim lennének. Szerintetek ez normális?

És a 8. hónapig ilyen gatyát hordtam szerintetek lesz a babáknak valami baja?

Legjobb válasz: nem értem hogy miért akartad hogy úgy látszódjon csak egy babád lesz... o_O amúgy nem tudom, nem voltam még terhes, de szerintem ha folyamatos szorításnak, lenyomásnak van kitéve a pocak, és ezzel a baba is, akkor lehet hogy valami nem fog stimmelni... orvos mit mondott arra hogy fûzõt hordtál?

nem értem hogy miért akartad hogy úgy látszódjon csak egy babád lesz... o_O amúgy nem tudom, nem voltam még terhes, de szerintem ha folyamatos szorításnak, lenyomásnak van kitéve a pocak, és ezzel a baba is, akkor lehet hogy valami nem fog stimmelni... orvos mit mondott arra hogy fûzõt hordtál?
AZ 5 hónap is ugyanaz
A kérdező hozzászólása: Jajjj bocsika 5. hónapot akartam írni ezért nézetem én hogy miért írja mindenki h hülye vagyok :D
Te hülye vagy egy igazi anyuka büszke arra h terhes és lehet h nem örömmel de tönkreteszi inkább a testét azért a kis életért ami benne növekszik.Ha betegek lesznek kidobod õket a kukába vagy örökbe adod? Hány éves vagy? 16?
Te hülye vagy egy igazi anyuka büszke arra h terhes és lehet h nem örömmel de tönkreteszi inkább a testé azért a kis életét ami benne növekszik.Ha betegek lesznek kidobod õket a kukába vagy örökbe adod? Hány éves vagy? 16?
A kérdező hozzászólása: Az orvosom azt mondta hogy nyugodtan hordhatok mert amit õ adott az nem szorította el annyira a hasam
Miért le lenen normális??? Erre büszkének kellene lenned, hogy két pici is ott van a hasadban és ezek után csak remélni lehet, hogy egészségesek lesznek.
Nem, de te sem vagy épelméjû....
szerintem ezt vitasd meg egy szakorvossal. Régen a nõgyógyászunk külön felhívta a figyelmet rá, hogy nem egészséges leszorítani a hasat várandóság idején, mert csökken a gyermek fejlõdési tere, esetleg ficamot kaphat. Régen mikor divat volt a fûzõ , sem véletlen vetették le a kismamákkal és hordtak lengébb öltözetet.
Noooormális? Szerintem reménykedj, hogy nem lett valami gondjuk, mert ha leszorítottad annyira a hasadat, hogy csak egynek tûnjön, akkor az egyiket valószínûleg finoman összenyomogattad a 8 hónap alatt...
Amúgy grat a kicsikhez! Haverom meg hármas ikrek apukája lehet :D Mesélte, mikor elmondta az apjának kifordult a pohár a kezébõl XD (akkoriban csak kavar a csajjal, és épp kezdett komolyabb lenni a dolog mikor terhes lett a csaj -védekezés ellenére is)

Miért mondják, hogy ha 7 hónaposan születik a baba jobb, mintha 8 hónapra születne?

Legjobb válasz: Szia Úgy tudom,hogy a 8. hónapban fejlõdik a kis tüdeje, és azért rossz ha a akkor születik meg. Egyébként meg tudnak neki olyan injectiót adni ami gyorsítja a tüdõ fejlõdõsét.

Szia Úgy tudom, hogy a 8. hónapban fejlõdik a kis tüdeje, és azért rossz ha a akkor születik meg. Egyébként meg tudnak neki olyan injectiót adni ami gyorsítja a tüdõ fejlõdõsét.
igen, a tüdeje végett mondják ezt.Ha a 7.hónapban születik akkor még pontosan tudjék mennyire érett a tüdeje, viszont a 8.hónapban már nem tudják pontosan megmondani mennyire érett a tüdõ, mert az egyénenként már eltérõ..Amugy a fiam nekem is a 7.hónapban született, annyiból állt az egész, hogy szülés elõtt beadtak nekem egy injekciót, ami tüdõérlelõnek neveznek õk, és csak pár napig volt szüksége a babának légzéstámogatásra, szóval nem volt vészes.... 25hetes kismama

Mennyi a késedelmi kamat 70. 000. -ft után, ha a jegybanki alapkamat kétszeresét veszik büntetésként, és 8 hónapig állt fent a tartozás? Egy nagyjábóli összeg kellene. Segítene egy hozzáértő? Nem tudom kiszámolni.

Nagyon köszönöm, ha segít valaki!!

Legjobb válasz: A jegybanki alapkamat most 5.25%, de az elõzõ idõszakban ez folyamatosan csökkent, tavaly ilyenkor még 8.5% volt. Mivel nem tudni pontosan melyik idõszakról van szó (olyan nagy eltérés nem lesz), ezért én most 7.5%-kal fogok számolni. 7.5*2=15% lenne 1 évre, de csak 8 hónapról, 8/12(2/3) évrõl van szó: 15*(2/3)=10%. 70000-nek a 10%-a 7000Ft. A pontos összeg valószinûleg +/-500Ft, de tartozásnál rádverhetnek több ezres/több tízezres "behajtási díjat" is! A "behajtási díj" a 7000-nek a többszöröse is lehet.

A jegybanki alapkamat most 5.25%, de az elõzõ idõszakban ez folyamatosan csökkent, tavaly ilyenkor még 8.5% volt. Mivel nem tudni pontosan melyik idõszakról van szó (olyan nagy eltérés nem lesz), ezért én most 7.5%-kal fogok számolni. 7.5*2=15% lenne 1 évre, de csak 8 hónapról, 8/12(2/3) évrõl van szó: 15*(2/3)=10%. 70000-nek a 10%-a 7000Ft. A pontos összeg valószinûleg +/-500Ft, de tartozásnál rádverhetnek több ezres/több tízezres "behajtási díjat" is! A "behajtási díj" a 7000-nek a többszöröse is lehet.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Önnek a segítséget, ez így nagyon világos és érthetõ, mégegyszer köszönöm!!
Azért ez nem teljesen így van, mivel napi kamatszámítás történik. Tehát második nap már az elõzõ napi késedelmi kamattal növelt összeg kamatozik.
Az összeg egyébként hellyel-közzel stimmel, csak a számítási mód más egy kicsit. Ilyen kis összegnél ez nem szembetûnõ. De jól írja az elsõ, a behajtási díj akár több tízezer Ft is lehet.
A kérdező hozzászólása: Még nem szólítottak fel fizetésre, bízom benne, ha még most befizetem, nem lesz rá plusz büntetés, csak a kamat... köszönöm mindenkinek!

Havi kontaktlencsém van, ha nem használom minden nap akkor is kell a folyadékot cserélni a tartóba? És használhatom tovább mint egy hónap, ha pl. egy hónapban használom 8-10napot akkor a következő hónapban már újat kell vennem vagy még használhatom?

Legjobb válasz: Nem kell cserélni a tárolófolyadékot, ha nem használod. Az egy hónapos viselési idõ alapvetõen becslésen alapul, kitolhatod pár nappal, de elõfordul, hogy elõbb kell cserélni, mert szennyezõdés vagy más ok miatt kellemetlen a szemednek, szúr, könnyeztet vagy ilyesmi.

Nem kell cserélni a tárolófolyadékot, ha nem használod. Az egy hónapos viselési idõ alapvetõen becslésen alapul, kitolhatod pár nappal, de elõfordul, hogy elõbb kell cserélni, mert szennyezõdés vagy más ok miatt kellemetlen a szemednek, szúr, könnyeztet vagy ilyesmi.
Elvileg kell cserélni a folyadékot, gyakorlatilag én sem szoktam, ha nem használom épp. Lencsét pedig akkor válts, ha már érzed, h nem tiszta, nem kényelmes, de azért ne viseld hónapokig.
Havi lencse 30 napig hordható, a lejárati idõn belül és megfelelõ tárolás mellett, folyadékban, azt pedig hetente kell cserélni ha nem használod. Ha egy hónapban 10 napot használod csak akkor egy havi lencsét te 3 hónapig használsz. Én is így csinálom.
Én nem nagyon merem túlhordani a kontaktlencséimet. Néha elõfordul pár plusz nap, de ha homályosan kezdek vele látni, vagy szúr, akkor inkább elõbb kidobom mint azt a hordási idõ indokolná. A szememmel nem szeretek játszani.
nekem azt mondták, hogy a lencse nem véletlenül 1 hónapos, ha az letelik, akkor már nem olyan jó a légateresztése stb. szal ha csak 10 napot hordod, a bontás után 30 nappal akkor is ki kell dobni.

Szerintetek melyik nyelvvizsgát kéne megcsináljam, ha később külföldön szeretnék tanulni, majd dolgozni. Németországban vagyok kint cserediákként már 8 hónapja, még van 3 hónapom, de jó lenne tudni, mire is kéne készülni?

Hallottam már a goethe -ről azt mondják nagyon jó, de nem tudom, melyik érné meg legjobban? És hallottam, hogy vannak bizonyos nyelvvizsga tételek. Írnátok erről pár szót? Jelenleg a B2- es és a C1- es között gondolkozom.

Legjobb válasz: 12 hónap alatt anyanyelv C2 re kéne menned nem B2 re mondjuk ha végig verted meg 2 vodkáért beverted akkor nem csoda hogy csak a ja jajajat gyakorolhattad

12 hónap alatt anyanyelv C2 re kéne menned nem B2 re mondjuk ha végig verted meg 2 vodkáért beverted akkor nem csoda hogy csak a ja jajajat gyakorolhattad
hát amit kint is elismernek, az a TestDAF. munkavállaláshoz is elfogadják, és Magyarországon is van tudtommal vizsgahelye. beütöd google-ba és kiadja a vizsgahelyeket, kint is van sok nagyvárosban és felkészítõ tanfolyam is tudtommal.
A kérdező hozzászólása: Nagyon vicces vagy második. -.-" 11 hónap! és 0-ról kezdtem.
akkor is..én kint sem voltam külföldön mégis 16 évesen küldtem le angolból az anyanyelvet , bár ahhoz születni is kell 1 kicsit talán jeahzorrr de meg is lehet tanulni bekockulva aztán persze az leromlik
A kérdező hozzászólása: ha ennyire okos vagy akár el is tûnhetsz. normális kérdést tettem fel, nem kellenek az üres szövegek. köszönöm kedvességed.
no most, ha te külföldön akarsz tanulni akkor nem fogják neked elfogadni a bme, telc és hasonló kaliberû, csak Magyarországon valamicskét érõ nyelvvizsgákat. Geothe, ÖSD (bár az osztrák), és a legjobb, ami minden országban elismert: DSD (csak évente 1 vizsganap van a nagyobb városokban, de nézz utána)
akkor ügyes vagy kisfiam rakjál amit akarsz kedvességbõl nem élsz meg

Mi 8 hónapja próbálkozunk. Távházasságban élünk egyelőre, tehát a "kétnaponta legyünk együtt" nem megoldható, ugyanakkor már 4-5 olyan alkalom is volt, amikor ovulációs időben sikerült együtt lennünk. Ha peteéréskor nem jön össze akkor mikor?

Legjobb válasz: Szia, mi is augusztustól próbálkozunk, és én is figyelem a peteérést, hogy olyankor mindenképpen együtt legyünk. Igaz, mi nem távházasságban élünk. Egy hete voltam nõgyógyásznál, õ azt mondta, hogy 12 hónap után végeznek alapos kivizsgálást. Lényeg a lényeg, az ember nem gép: van akinek egy hónap után összejön a bébi, más esetleg többet vár rá, de egyelõre ne keseredj el, aztán ha egy évig nem sikerül megfogannia, menj el orvoshoz!

Szia, mi is augusztustól próbálkozunk, és én is figyelem a peteérést, hogy olyankor mindenképpen együtt legyünk. Igaz, mi nem távházasságban élünk. Egy hete voltam nõgyógyásznál, õ azt mondta, hogy 12 hónap után végeznek alapos kivizsgálást. Lényeg a lényeg, az ember nem gép: van akinek egy hónap után összejön a bébi, más esetleg többet vár rá, de egyelõre ne keseredj el, aztán ha egy évig nem sikerül megfogannia, menj el orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Igazad van.Nincs bennem még mindent ennnek alárendelõ görcs, csak nem értem.. Kivizsgálás még nem volt nálunk sem, annyi történt hogy a párom elment egy spermavizsgálatra, mert õ 40en túli, doki azt mondta ilyenkor célszerû (mondjuk neki már vannak gyerekei az elõzõ házasságából, tehát valszleg nincs gond)
Szedtél elõtte fogigátlót? Én igen, talán az kavart be... Igaz az ovulációs teszt szerint van pé-m. Az én párom is 40-en túli, és neki is van már korábbi házasságából gyereke :) Szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: NEm, nem szedtem gátlót, ugyhogy ilyesmi elvileg nem kavarhat be.Gondoltam pszichés okokra is a távkapcs miatt, hogy talán az is gátolja. De végülis vizsgálatok nélkül ezt sem lehet biztosan tudni. drukkolok én is Nektek! (milyen kicsi a világ, hogy ilyen hasonszõrû állapotban vagyunk:-) )

8. hónapban normális ha közben olyan érzésem van mintha felfáztam volna, vagy az a hasító fájdalom mint mikor menstruáltam?

Nem tart sokáig és nem is túl gyakori. Nem érzem azt, hogy fel lennék fázva.

Legjobb válasz: Ha úgy érzed felfáztál, mindenképp menj dokihoz, nem érdemes húzni az idõt! A hasító érzésre: nekem is minden hónapban van, amikor a menzeszem meg szokott jönni. A dokim azt mondta, hogy ilyen csak az elsõ hónapokban szokott lenni, de már én is 33 hetes vagyok. Lehet,hogy nálad is ugyanez lehet a helyzet, de mindenképpen említsd meg a dokinak! További jó babavárást!

Ha úgy érzed felfáztál, mindenképp menj dokihoz, nem érdemes húzni az idõt! A hasító érzésre: nekem is minden hónapban van, amikor a menzeszem meg szokott jönni. A dokim azt mondta, hogy ilyen csak az elsõ hónapokban szokott lenni, de már én is 33 hetes vagyok. Lehet, hogy nálad is ugyanez lehet a helyzet, de mindenképpen említsd meg a dokinak! További jó babavárást!

8 hónapja vagyok bejelentve egy cégnél. Jövő hónapban kirúgnak, mert nincs megrendelés. Babát szeretnénk, de ha addig nem leszek terhes csak majd ha kirúgnak utána, akkor mit kaphatok? Jogosult vagyok e táppénzre, tgys-re, gyed-re?

Legjobb válasz: A kismamák munkajogi védelme csak a munkáltatói rendes felmondásra vonatkozik. Ha határozott idejû munkaszerzõdésed van vagy a cég jog utód nélkül megszûnik akkor a terhesség nem véd meg a munkaviszony megszûnéstõl. Passzív jogon akkor lehet 45 napig táppénzen lenni, ha a keresõképtelenség a munkaviszony megszûnésétõl származó 3 napon belül kezdõdik. Passzív jogon akkor jár tgyás ha valaki a munkaviszony megszûnésétõl számított 42 napon belül szül. Passzív jogon akkor járhat gyed, ha valakinek a tgyás folyósítása szûnik meg a munkaviszonya.

A kismamák munkajogi védelme csak a munkáltatói rendes felmondásra vonatkozik. Ha határozott idejû munkaszerzõdésed van vagy a cég jog utód nélkül megszûnik akkor a terhesség nem véd meg a munkaviszony megszûnéstõl. Passzív jogon akkor lehet 45 napig táppénzen lenni, ha a keresõképtelenség a munkaviszony megszûnésétõl származó 3 napon belül kezdõdik. Passzív jogon akkor jár tgyás ha valaki a munkaviszony megszûnésétõl számított 42 napon belül szül. Passzív jogon akkor járhat gyed, ha valakinek a tgyás folyósítása szûnik meg a munkaviszonya.
szia, nem egyhelyen kell lennie fél évig kedves elsõ hsz. Folyamatos biztosítottsága kell legyen szülést megelõzõen fél évig, és a szülés pillanatában biztosítottnak kell lenni, m.nélkülire idõarányosan mehetsz hiszen nyolc hónapot dolgoztál, nem hiszem hogy kitart szülésig, ha kitartana mert mondjuk nem rögtön mész m.nélk.re akkor bizonyos esetekben passzív jogon járhatnak tgyás és gyed
gyedet csak akkor kapsz, ha elõtte (most még azt hiszem fél év) egy helyre vagy bejelentve. munkanélküli??

Van 1 fiú aki már 7-8 hónapja tetszik ezt ő is tudja. Volt neki egy barátnője akit nagyon szeretett az dobta de még amikor jártak akkor megigérte ha szakit vele a csaj akkor jár velem már 2 honapja szakitottak megkérdezzem tőle?

Legjobb válasz: Kérdezd meg tõle persze.Legalább megtudod a választ és ha nemet mondana akkor nem kell hiába várni rá.Amúgy is szeretik a férfiak ha elöbb a nõ hozza meg a kezdõ lépést.Sok sikert!

Kérdezd meg tõle persze.Legalább megtudod a választ és ha nemet mondana akkor nem kell hiába várni rá.Amúgy is szeretik a férfiak ha elöbb a nõ hozza meg a kezdõ lépést.Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!