Találatok a következő kifejezésre: 8 napon gyógyuló sérülésért fel (1 db)

8 napon túl gyógyuló sérülésért fel lehet jelenti, akkor is ha csak lila folt?

Egy osztálytársn?mmel összeszólakoztunk, megpróbált nekem behúzni egyet, de nem hagytam, viszont rendesen visszarúgtam. Acélbetétes bakancsom van. Aztán még utána is verekedtünk, akkor én estem neki, de azért, mert provokált. A lábán csak 2 lila folt van (igaz elég nagy, gyakorlatilag lila a lába), de 8 napon túl gyógyuló. Ezzel tényleg feljelenthet? Ezzel fenyeget?zik. xDD Szerintem ha meg is teheti, abszolút felesleges, hiszen csak 2 lila folt. Ha betörtem volna a fejét, vagy kinyomom a szemét, az ok... Na, de így? :S És ezzel az er?vel én is feljelenthetném, mert nekem meg a fél arcom fel van dagadva, és az is kék-zöld, és rágalmazásért... És különben is, önvédelem volt, másodszorra meg Õ provokált. Szerintem elég gyerekes, másokkal is szoktam verekedni, volt már jóval komolyabb baj is, nade feljelentés... Ja és nem vagyunk 18, de gondolom ez egyértelm?...

Legjobb válasz: Ha orvosi látleletet vetetett fel, akkor feljelenthet. Ha nincs orvosi papírja, akkor szerintem nem tud feljelenteni. De azért ezen neked is gondolkodni kellene egy cseppecskét. Mi van, ha egyszer nem csak 2 lila folt lesz a következmény??

"A lábán csak 2 lila folt van (igaz elég nagy, gyakorlatilag lila a lába), de 8 napon túl gyógyuló." A "8 napon belül gyógyuló" kifejezés nem azt jelenti, hogy 8 nap múlva már semmilyen (fizikailag látható) nyoma nincs a sérülésnek..
Ha orvosi látleletet vetetett fel, akkor feljelenthet. Ha nincs orvosi papírja, akkor szerintem nem tud feljelenteni. De azért ezen neked is gondolkodni kellene egy cseppecskét. Mi van, ha egyszer nem csak 2 lila folt lesz a következmény??
A két lila foltra nem fog orvos kiadni nyolc napon túl gyógyuló szakvéleményt. Mégha "haver" az a doki, akkor sem. Pláne ha feljelentéshez kell. Ha meg nincs orvosi lelet, akkor NEHÉZ (nem lehetetlen!!!) a feljelentés. Szabálysértési eljárást mindenesetre kezdeményezhet. Ha nyolc napon túl gyógyul, akkor az már büntetõ kategória lenne.
Ha feljelent tuti mindketötöket megvizsgál az orvos. de ha csak orvoshoz megy orvos is hívhatja a rendört ha úgy látja. amúgy én is átestem a tini koron, és úgy gondoltam, hogy egy lány ne verekedjen, az a legnevetségesebb dolog a világon. nekem mindig volt annyi eszem hogy frappánsan vissza tudjak szólni, és egy provokációra mindig tudtam olyat felelni hogy a másik meghátráljon. ha vereketsz azt mutatja, hogy nincs annyi eszed hogy szavakkal megvédd magad. amúgy nem írtad hogy lány vagy-e, de milyen az hogy egy tinilány acélbetétes bakanccsal rugdalózik, hát elég szégyen. ha meg fiu vagy annál gusztustalanabb nincsen mint hogy lányokat verjél.
Szerintem simán feljelenthet. Amivel talán tudod magad védeni, hogy elmész dokihoz, hogy legyen nyoma a "feldagadt fél arcodnak", ha esetleg... Akkor nem tûnik el nyomtalanul.
kérdezö szanalmasan vagy... mitakarsz te 13évesen verekedni? és nelegyel büszke arra h acelbetettel labonrugtal vkit és a legszanalmasabb h azon megy a viita h feljelentitek egymasst.. szanalmas... amikor nekunk van balhenk nem 13évesen nem osztalytarsakkal hanem "kökemeny utcai harcok" pankok vagyunk vertunk mar miis minket is vertek megsem mentunk soha feljelenteni senkit....
Õ kezdte, mert visszaütött? Tényleg szánalmas óvodás vagy! Hova jut a világ???
Szép... óvatosabbnak kéne lenni a verekedéssel, azt nemtudom, hoigy feljelenthet e téged ill te õt, de az biztos hogy akár mind 2tõtöket kicsaphatnak az iskolából. Az acbet az nembaj ha hordod, nekem i s van és biztosságot ad vminnyire ha olyan helyeken mászkálok. azért probáld meg kerülni a verekedést, ha tudod. És jobbulást és remélem azért nem ment a szemed kárára olyan nagyon a verekedés.
Ha rendõrségi ügy lesz belõle arra számíts, hogy az iskola nem fogja jó szemmel nézni. Ha perre viszik az ügyet lehet sokat kell majd fizetni anyukádéknak. Aki rendõrségre megy mert egy az egyben nem tudja elintézni a dolgát (nem csak verekedéssel, szóban is megoldható szinte minden) arra ujjal mutogatnak, hogy nézdd ki ez a csicska ne is nézz rá mert feljelent!
Azta.. Én se vagyok még 'öreg' de felháborító a mai tizenévesek viselkedése! Tanácsolni tudom, ne tedd meg mégegyszer mindezt, rá fog menni a karriered... Hisz ha büntetett elõéletû vagy, sokmindentõl megfosztod önmagad. De ha neked mindez öröm, akkor hajrá, szúrd el az életed már most:)
Nekem is van acélbetétes bakancsom és bizony nekem is beszólnak, engem is provokálnak, de soha nem jutott eszembe az, hogy acélossal rugdossak, elintézzük szóval.Rettentõ komoly következményei lehetnek.És lány létedre verekszel?Ez igazán nevetséges.
Csak 14 felett vagy büntethetõ. (emlékezzünk a blaha lujza téren szurkáló cigányra...:)
Nahát gratulálok!
Érdekes egy életetek lehet... :) Ugyan egyáltalán nem érdekel, hogy miért veritek egymást; végülis a ti dolgotok, semmi közöm hozzá. Csak egy kicsit nevetséges. Nem az, hogy veritek a másikat, hanem az, hogy nagy vagányan idejössz ezzel a kérdéssel, játszod a kemény csajt, miközben legbelül be vagy sz*rva az utólagos következményektõl. Szánalmas vagy. :( Nem ártana, ha gondolkodnál, mielõtt cselekszel. Nem az erõszakkal van bajom, az igazából nem izgat. Hanem azzal, hogy ész nélkül teszed. Ráadásul kõkeménynek is gondolod magad. Az ilyen, önmagukat keménynek gondolók szokták a leghamarabb a süllyesztõben végezni ... nemhiába. Ész és higgadtság nélkül az erõ önmagában édeskevés. Ne lepõdj meg, ha nem úgy végzed majd, mint ahogy eltervezted...
A kérdező hozzászólása: 13 évesek vagyunk (majdnem 14). De mostmár jóval nagyobb baj van. Tegnap is verekedtünk, és ököllel akkorát kaptam a bal szememre, hogy nem látok. Illetve látok, de csak foltokat. Ma megyek orvoshoz, lesz látleletem, és akkor majd meglátjuk ki fog kit feljelentgetni. És köszi a segítséget :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Nos. Köszönöm hogy megosztottad velem, hogy szerinted ez gusztustalan, de ez engem nem érdekel. Ha szerinted gusztustalan, ne nézz rá. Lány vagyok. És szerintem inkább hordjak acélbetkós bakancsot, és védjem meg magam vele, minthogy emos legyek, és felvagdaljam az ereimet. Nem megy orvoshoz, nincs orvosi papírja, nem tud feljelenteni, csak ennyire voltam kíváncsi, köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Õ kezdte. Az elején csak önvédelem volt, aztán meg mondott dolgokat, amire a nyugodt ember is felpofozta volna. De én nem vagyok nyugodt ember, ezért nem csak felpofoztam. Nincs orvosi papírja, azthiszi, hogy ennyivel fel tud jelenteni.
Valahol gáz, hogy a "8 napon túl gyógyuló sérülések" keresésre ez az ovis szintû "ereszdelahajamat" kérdés a második találat a Guglin.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A rendőrségen a kihallgatást milyen végzettségű emberek végzik? Nő is csinálhatja?

10

Ha sokat töltögetek le játékokat, meg mindent, akkor a zsaruk lecsukhatnak?

9

Mi az az őrizetbe vétel?

Azt tudom, hogy általában 72 óráig tarthat, de mit jelent a gyakorlatban? Az egyik barátnőm anyukáját délben őrizetbe vették valamilyen pénzügyi bűncselekmény miatt és azóta a barátnőm olyan mint egy zombi. Ilyenkor hol és hogy őrzik az őrizetbe vett embert? Meg is bilincselhetik?

3

A börtönben levő rabokat már akkor és ott megbilincselik, amikor kilépnek a cellájukból?

Gondolom a cellában nincsenek megbilincselve, csak maximum ha balhéznak, viszont ha a börtönön belül viszik őket valahova (börtönorvos, beszélő, sétáló) akkor van bilincs, vagy nincs még akkor sem? Itt is úgy van mint a filmekben, azaz a cellaajtón levő nyíláson kell kinyútaniuk a kezüket a bilincseléshez?

3

A Hummeres gázoló esetében sokan miért Thomas B. pártáján állnak?

Nem jut eszébe az emberek,hogy ez a férfi ilyen gátlástalanul halálra gázolt egy rendőrt, akkor mit tett volna ha az ő gyereke vagy a családtagja átkel a zebrán mire jön a Hummer és átmegy rajtuk majd egyszerűen továbbhajt?!
Mert ez valóban egy gátlástalan ember, és szánalmasnak tartom,hogy egyesek azt írják hogy jól tette hogy elgázolta a rendőrt, és ha meg hagyják a rendőrök hogy továbbmenjen akkor lehet elcsap egy 5 éves gyereket aztán meg jön hogy hol voltak a rendőrök...hát itt.
Olvastam a videók alatt németül írt hozzászólásokat is, ők is a gázoló pártját fogják leginkább, bár nem tudom mit szólnának hozzá ha őket gázolja halálra...

7

Egy határállomás egy-néhányszáz méteres körzetében könnyebb átslisszolni a határon, mint mondjuk a zöldhatáron vagy csempészve egy járműben?

Nem, nem akarok tiltott határátlépést elkövetni vagy ebben másokat segíteni, csak arra gondoltam, hogy a fent említett helyszínen elég gyenge lehet a figyelem, mert a beléptetők azt gondolják: á, a zöldhatáron járőrözők úgyis figyelnek, míg a járőrök azt gondolják: á, a beléptetők úgyis figyelnek.

2

Azzal mit csinálnak a rendőrök akinél éles lőfegyvert találnak igazoltatás közben?

S természetesen nincs rá engedélye.

2

Mért nem tesz semmit a rendörség?

Van egy ismerösöm akit tavaly letartoztatak mert fegyver volt nála, de kb 1 honap után kiengedték. Azota is kint van és most is minden féle dolgot csinál, drogozik, meg árulja is, ezt tudják a rendörök is de mégse csinálnak vele semmit. Azt se értem hogy mért engedték ki. Nagyon utálom az ilyet mert bezzeg azokat az embereket akik nem csinálnak semmit folyton piszkálják. öt mért nem?

29

Beadtam a jelentkezésemet, kapok visszajelzést?

Beadtam a jelentkezésemet a büntetés végrehajtáshoz. Azt szeretném kérdezni, hogy kapok e valami visszajelzést, akár pozitív akár negatívat, mivel függőben van egy másik iskola is, és oda nemsoká megtudom, hogy felvettek e. Viszont a BV-hez jobban szeretnék menni, mert helyben van. Aki adta be jelentkezését, kapott visszajelzést?

5

Rendészeti szakközép után csak járőr lehetek?

Hali.
Ha elvégzek egy rendészeti szakközepet akkor csak járőr lehetek vagy lehetek baleseti helyszinelő, közúti rendőr stb..?!
Normális válaszokat, Köszönöm!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!